Trött

Oj oj, nu är jag trött och vill sova, men jag vill ju blogga lite först... =)
Idag försov jag mig... hör och häpna. Det har aldrig hänt förut. Ja, försov mig och försov mig, jag hann ju i tid. Jag tar det från början... Jag sov i gillestugan i natt för att få sovmorgon. Nu är grejen den att jag sällan sover länge även om jag får, men i morse gjorde jag det. Seth sov till 7:30 och det var skönt. Sen låg han brevid Stefan och kollade på tv så jag hörde honom inte alls. Stefan somnade också om och när han vaknade till var kl 9:00  och då gick de upp och då vaknade jag till ordentligt - jag skulle åka till kyrkan 9:40. Jag var ju vaken i omgångar där på morgonen, men tyckte det var skönt att slumra och det fick jag ångra. Det blev ingen mysig första adventsfrukost som vi hade tänkt, men jag hann till kyrkan i tid. Idag sjöng ju nämligen adventskören och det lät sååååå bra! Riktigt lyckat. Det var så roligt att leda en kör som är så duktig! Det var mycket uppskattat. Efter mötet kom Tackerudhs hem till oss och åt adventsmiddag. Det var mysigt! Pojkarna hittade på nya lekar och grejade. De har så roligt tillsammans. När de gått hem dröjde det inte länge innan vi hade hemgrupp med Mirre och Frida. Det var "bara" de som kom ivkäll, men det gjorde inget. Man kan ju prata med varandra på ett annat sätt när man är så få. Dessutom är de så härliga människor. Vi skrattar mycket tillsammans och det är så läkande för själen. Nu ligger katten här brevid mig och brevid honom ligger Stefan och läser reklam =)
Själv ska jag sova nu. Så God Natt kära vänner!

Kramar Maria


Underbara Lördag

Oj, idag har vi hunnit med mycket... Seth vaknade kl 5, sisådär roligt tycker jag... Som tur var sov Stefan i gillestugan så han fick sova lite längre. Han behöver ju det eftersom han jobbade sent igår. Inatt ska jag sova där så jag får sova lite längre imorgon och det ska bli riktigt skönt!

När vi hade ätit frukost åkte Seth och jag och handlade och Stefan grejade lite med vår markis, som varit trasig och lite utebelysning osv.Seth fick sitt älskade och efterlängtade lördagsgodis...


 Efter det åkte vi till kyrkans second handbutik, 33:an, där de sålde korv och lotter och bjöd på fika och hade julmysigt.

          
lite underhållning på 33:an     Seth hittade en kista full med gosedjur som han tyckte var riktigt rolig.


Lite korv ska man ha förstås...


Seth fick köpa några saker, som han valde helt själv:

      
Tillsammans kostade detta 11 kr =)

När vi kom hem tyckte Seth att Sid också skulle vara julfin...


Så åkte vi till Tackerudhs på ettårskalas. Oh, vad mysigt och roligt det var. Barnen leker så bra med varandra. De har verkligen kul ihop. Vi vuxna kan sitta och prata och behöver inte medla hela tiden. På detta kalas var det ca 11 barn och 10 vuxna! Vi fick goda, nybakade lussebullar!


Efter kalaset åkte vi till kyrkan på en julkonsert med en grupp på sex tjejer, som heter Vocalsis. Hur bra som helst. De är ute och sjunger för att dra in pengar till Läkarmissionen, som bla jobbar med att hjälpa barn som är slavar i Etiopien. Underbart arbete!
Seth var med i början av konserten och gungade med till de härliga julsångerna.
Efter en stund gick han ner i källaren och lekte med några andra barn. Plötsligt hörde jag gråt och skrik genom musiken och sprang ut. Upp för trappan kom en förtvivlad Seth som har slagit i pannan så han har en bula och är blå. Som tur var gick det bra.
 
Diggar till julmusiken...


Hemma igen, men med en bula i pannan - och smutsig om munnen som vanligt, men när denna bild togs satt vi och åt kvällsmacka så det är ju inte så konstigt...

Efter konserten följde familjen Hallströms med hem och åt kvällsmacka. Det är så roligt, för Amadeus och Seth leker bra tillsammans, trots att det skiljer ca tre år mellan dem. Amadeus är en härlig kille.
Vi avslutade kvällen med att be Gud som haver tillsammans innan de åkte hem igen.


Ja, det var vår lördag det... Nu ska jag sova!!!
Kramar Maria

lite bloggbilder

Här kommer lite bilder som jag har tagit och som Stefan säger är mina bloggbilder =)


en stubbe =)


en kvist...


en sten...

Ja, jag vet att det inte finns någon mening med dessa bilder, men jag blev inspirerad av snön och att det var så vackert ute. Jag kanske inte riktigt lyckas återskapa den känslan ha ha...

Här kommer en sista bild på plutten och mig...



BLESSINGS MARIA

msn är bra

Sitter här nu igen framför idol och på msn pratar jag med min underbara örebrovän Therese. Vad härligt det är med msn... Man kan umgås och prata och det blir inte lika ensamt. Hon är också ensam på fredagkvällar. Ja, hon har ju Alva hemma också förstås. Om någon vill kolla hennes blogg så har hon adressen"pyretsparon.blogg.se". Där får man se deras underbara Alva... Söt unge det!!! Therese har fått mig att börja heja mer på Kevin än Alice nu. Alice är också grym, men Kevin har något annat... Under tiden jag kollar på idol nu så blir jag mer och mer övertygad att Kevin är bäst! Ja, ja. Mitt liv förändras ju inte av vem som vinner idol så det spelar ju ingen roll hi hi...

Jag glömde berätta om igår när Seth kom hem och såg alla adventsgrejer. Han såg direkt att det var annorlunda här hemma och så fort han fått av sig ytterkläderna sprang han runt från rum till rum och sa "mamma, vad fint du gjort". Han kollade på stjärnorna och ljusstakarna och sa: "oh, vad fint". Han är ju så go. Han var tvungen att avbryta Zara idag på Vox och säga att vi har ljusstakar hemma. HA HA.

Nu vill jag klaga lite... Idag när jag åkte hem från Västerås, var det halv halt ute. Temperaturen var runt 0 och det var mörkt och många bilar, så jag var mitt i en lång bilkaravan och vi körde kanske runt 80. Vägen svänger en del, så det går inte att köra om - och jag hade nog inte velat köra om ändå. Det som händer då - och som ofta händer i sådana här situationer - är att bilen bakom mig kör så nära så han nästan nuddar vid bilbaken... Varför? Jag föstår inte fenomenet. Jag kan inte köra fortare, för jag har 10 bilar framför och dessutom om jag måste bromsa, hur ska han då hinna stanna???? Konstigt och vårdslöst tycker jag. Så, nu har jag fått ur mig detta...
 
Nu till något roligare. Här kommer lite mysbilder från oss.

Seth och Sid är polare:




Här är en liten bild på vår dummekatt, när Stefan poppar popcorn i källaren, för att inte väcka Seth.




Här leker Seth att kattmatspåsen i skafferiet är en toalett... (det ser rörigare ut än vad det är...=)

 


Och så ett par härliga bilder på Skrutten.





Ha det så gott!!!
God Bless You!
Kramar Maria

Adventsfint

Nu är det fint här hemma. Jag har städat och grejat hela dagen. Jag tror att detta är enda gången på hela året då det är roligt att städa. Fast... om jag tänker efter är det inte städningen som är rolig utan att göra fint inför advent och göra det mysigt här hemma- och nu är det mysigt. Jag skulle vilja ha några vänner här och äta pepparkakor och dricka glögg och bara mysa, men det får vi ta en annan kväll. Det var riktigt rörigt ett tag mitt på dagen och jag trodde inte att jag skulle bli färdig innan killarna kom hem.





Men jag hann... Jag torkade av det sista på diskbänken när de körde upp på garageuppfarten. Bra va? Vid 17 åkte jag på min egenterapi. Jag ska gå 50 timmar i egenterapi i min steg 1 utbildning. Det är så bra! Jag har en jättebra terapeut och jag lär mig så mycket om mig själv.

Ett litet smakprov hur det är här hemma nu. Bilderna gör ju förstås inte verkligheten rättvisa...

   


Nu ska vi fortsätta titta på Sagan om ringen, vi är i mitten på tvåan, så det går framåt.=)



Måste bara visa mina härliga kärlekstofflor som jag har fått av Stefan. De är så sköna när man fryser om fossingarna.




Ha en riktigt skön kväll! Det har jag!

Kramar Maria

Blaj

Räkningar och räkningar och åter räkningar. Tänk när man var barn och inte behövde bry sig om räkningar, städning, matlagning osv. Man bara levde och hade roligt och hade inga bekymmer. Härliga barnatid. Men att vara vuxen har sin härliga charm. Tyvärr är inte räkningar medräknade i den charmiga delen av vuxenlivet. Ikväll har jag betalat våra räkningar, som du säkert förstår vid det här laget. Bland räkningarna hittade jag två räkningar som jag blev fnittrig över... En till Gasarna och en till Leksand. (Gasarna är fd Masarna). Stefan är numera medlem i Leksands If och Gasarna Sk. När vi flyttade hit till Avesta hade han inget intresse för Speedway, men gick på en match och blev fast. Han bara älskar denna sport nu. Hockey har han ju alltid gillat och Leksand har han hållt på i evigheter och nu bor vi ju relativt nära  Leksand så han kan åka på lite matcher då och då. Det är bra och roligt för honom. Själv håller jag på FBK, men vi kan ju aldrig se matcher med både Leksand och FBK, eftersom Leksand aldrig klarar sig kvar i elitserien =) Ha ha.


        
            

                    Gasarna...


GO FBK!!!!

Ja, det blev mest bara blaj ikväll, men jag är så trött i huvudet så det är svårt att få ut något vettigt ur mig nu. =)
Imorgon är jag ledig! JIPPI! Jag tog en flexdag och ska städa och göra adventsfint!!! Härligt!
Sov Gott!
Kramar Mia

Tisdag

Ja, så har ännu en dag gått. Det var ganska soft på jobbet idag och det var skönt!
Tyvärr fick vi veta att en av mina kollegor har fått cancer - igen. Fy, vilken skitsjukdom cancer är. Jag fick anstränga mig för att inte börja gråta när hon berättade. Varför ansträngde jag mig för att inte gråta? Det är väl egentligen helt naturligt att man gråter när någon - särskilt någon man känner och tycker om - berättar att han/hon är svårt sjuk. Det är kanske det svenska arvet...? Jag vet inte, men önskar att jag kunde vara lite mer öppen med mina känslor.
Jag hoppas och ber att hon ska få bli frisk och att hon kan finna frid i allt det hemska hon går igenom.

Nu till något som är mer glatt...I em åkte jag till kyrkan och övade med några ungdomar som har startat ett lovsångsteam. De är sååå duktiga, men vill nu så här i början ha lite hjälp med att organisera och komma igång med övningarna. Det är jättekul att få vara med, men nu klarar de sig snart själva. De är så duktiga!

Nu ska jag sova!
God natt!
Kramar Maria

Snart Advent!!

På söndag är det första advent!!! I LOVE IT! På fredag kommer jag tända alla ljusstakar och stjärnor och sånt. Stefan vill helst att man väntar till söndagen, då det verkligen är advent, men jag har fått dispans... Inga tomtar är tillåtna, men jag får pynta med änglar och stjärnor och ljus, så det gör jag.  Det låter som att Stefan är värsta Despoten, men det är han ju förstås inte, men vi får kompromissa lite om pyntet.
Ikväll hade vi sista övningen med adventskören. Det är så roligt och det låter sååååå bra!!! KUL!

Idag när jag åkte hem från jobbet, ringde jag och sa att jag är på väg och Seth ropade att han ville prata med mig. Han sa: "Mamma, Lucas haj gjort illa tånen". Stefan berättade sen att Seths kompis Lucas har fått en fönsterbräda på stortån, så den har brutits/krossats. Stackars Lucas.

Nä, nu ska jag äta ett par smarriga smörgåsar, som Stefan har gjort iordning, och sedan ska jag titta på CSI. Om jag orkar se hela... Seth och jag vaknade 4:30 i morse och det börjar kännas nu...

Det är advent, det är advent, uti vårt hus nu ljusen tänts och ärans konung kommen är...

   

Ha en go kväll!!!!
Kramar Maria

Another sunday

Nu har familjen Olsson åkt hem, Seth sover och Stefan och jag ska fortsätta vårt "Sagan om ringen maraton".

Vi var i kyrkan, som vanligt på förmiddagen och Izor var där och hämtade barnen till söndagsskolan. Jag glömde kameran hemma, men tog ett kort på honom med mobilen. Det blev inte så bra, men jag vill ändå visa en liten bild på Seths stora hjälte.



Idag träffade Seth sin kompis SImon i kyrkan. Det var flera veckor sedan de träffades och Seth blev så glad. Här kommer en liten bild på dem, den blev väldigt suddig eftersom de rörde sig hela tiden till sången vi sjöng.


Nu ska vi äta lite kvällsmat och äta skumtmomtar och titta på Sagan om ringen.

Kramar Maria



DUMMEKATTEN

Jag berättade ju att dummekatten kom in med en död fågel häromdagen. Idag kom han in med en till. USCH. Jag tycker det är så äckligt. Tur att de har varit döda. Idag var Seth  med och plockade upp spillrorna av den lilla fågeln och sedan tittade han på oss med sorgsna ögon och sa "mamma, vi måste köpa en ny fågel..."



Tjockedummakatten!

Stjärnor på is med Olssons

Idag är Göran, Stina och Angelique här! Skojigt värre! Förmiddagen gick i ett jehu. Jag bakade bullar och Stefan och Seth testade först vår nya snöslunga och sedan åkte de och storhandlade och köpte förstås lördagsgodis! Allt detta innan Olssons kom.
    

Vi har haft underbart väder här idag: några minusgrader, sol och snö. Vi tog en härlig promenad innan det mörknade.

   
En härlig promenad.


 

Helt plötsligt såg vi korvbröd och servetter, som låg utspridda på vägen.

                 

En liten pinne med             Seth och jag
två löv.


När vi kom hem från promenaden ville Seth dansa och han fick med sig Göran. Eller, ja, Göran satt på en stol och Seth dansade runt honom. Musiken som spelas är förstås från filmen Cars, Seths favorit. 

   


Här kommer en härlig bild på familjen Olsson och Stefan. Visst ser det ut som att vi har roligt  när vi äter Tacos och kollar på Stjärnor på is? HA HA HA




Vi har i alla fall trevligt även om det inte syns... 

Här är vi eniga! HEJA MARKUS FAGERVALL!!!

Kramar Maria


Idolkväll igen

Ja, nu sitter jag här ensam, men i sällskap med idol, som vanligt. =0)

Idag har jag haft en hemma studie dag och jag har pluggat och skrivit och grejat. När killarna kom hem åt vi en snabb middag och så åkte jag till kyrkan och övade med musikerna, som ska spela till adventskören. Sedan kom Seth och Stefan till kyrkan och Seth och jag gick till Vox, barnkören, som Seth är med i. De är ju så härliga barnen!! Zara är en oerhört duktig körledare! Hon kan få barnen att lyssna, lära sig sångerna och få dem att sitta på golvet - ganska stilla... Wow, säger jag. Jag skulle inte fixa det. På barnens julfest i kyrkan den 7/12  ska Seth och två pojkar till vara pepparkaksgubbar. Han ville det ikväll och jag hoppas han vågar att göra det även på festen.


Häromdagen tog Sid - katten - in sitt första djur in i vårt hus. Som tur var, var inte jag hemma... Yekky. Han hade med sig en död fågel in, så stefan fick skyffla upp den och bära ut den. Hoppas det dröjer innan han tar med sig något djur in igen. Och hoppas de aldrig är levande om han tar in något.

Ja, nu har de flesta idoler sjungit och jag tycker de är bra allihopa idag. Kevin börjar också bli en favorit, men jag hejar nog mest på Alice, tror jag. Jag kommer nog gå och lägga mig snart. Är jättetrött ikväll. Jag sov i och för sig lite dåligt i natt eftersom jag hade ont i magen igen... tråkigt att den krånglar så mycket nu. Jag hoppas den blir bättre snart.



Här kommer en liten bild på Seth igen... Inte så smutsig om munnen denna gång, bara lite =0)


Överumplad

När jag åker till jobbet brukar jag lyssna på Äntligen morgon på Mix Megapol. I morse sa Anders Timell ett riktigt riktigt dålig skämt om Thomas Quick (eller hur det stavas) och ett litet barn, som han skulle döda.
Jag blev riktigt upprörd. När Stefan blir upprörd över något så agerar han, han skriver i tidningen eller ringer vederbörande myndighet osv. Jag själv är en mespropp och blir upprörd i det tysta.
Men idag blev jag så upprörd över detta skämt, som tom Gry Forsell sa var osmaklig, så jag skickade iväg ett sms till deras nummer och sa att jag tycker Anders borde visa respekt för de mördades familjer och att jag tyckte det var tråkigt att han sa detta skämt, men att jag tycker de har ett bra program i övrigt - typ... (Jag körde inte bil när jag skrev...)

Efter en liten stund, när jag satt vid mitt skrivbord på jobbet, så ringde telefonen med ett mobilnummer jag inte kände igen, så jag svarade: "Maria". I luren hör jag "Hej, det här är Anders TImell". "Hej..." säger jag tveksamt. Sedan börjar han prata och jag kommer inte ihåg precis vad han sa, för jag blev så paff och överumplad. Men han sa något i stil med att han förstod vad jag menade och att han har respekt för familjerna och menade inte att såra någon. Jag visste inte vad jag skulle säga och jag minns inte riktigt, men jag sa iaf tack för att han ringde och att jag tyckte det var bra av honom att göra det.
HA HA HA jag blev så paff!

Jag tycker faktiskt att det var bra av honom att ringa. Det sändes alltså inte i radion utan han ringde under en paus. Man kan anta att han får kritik ibland, eftersom han kan vara ganska plump och jag kan inte tänka mig att han ringer alla som klagar, så han måste ju på något sätt ha reagerat och kanske själv känt att det blev lite väl illa den här gången.
Ett stort plus för Anders TImell!


Barnatro, barnatro, till himmelen du är en gyllne bro...

När vi nattar Seth ber vi alltid "Gud som haver" och jag brukar be en bön för honom också. När jag var färdig ikväll sa han: "Mamma, du be Thomas, pappa och Jonas osså". Så, det gjorde jag. De är ju på hockey och behöver nog det när de ska åka hem. Vår älskade Seth!



han är visst alltid smutsig om munnen på korten... haha


Typ frisk igen

Idag var jag på jobbet. Det funkade bra, men jag var trött! Är inte helt frisk ännu, men på onsdagar har jag handledning till min steg 1 patient. Detta är alltså en del av min steg 1 utbildning och den kan/får jag inte missa. Handledningen är i Västerås och när jag kom ut från huset där vi har handledningen var det vinterlandskap helt plötsligt. Det var moddigt och lite läskigt att åka till Fagersta. När jag lämnat jobbilen och flexat ut så åkte jag direkt hem till familjen Hallström där Seth var. Stefan lämnade honom där vid 17 tiden, eftersom han och några andra gubbar (förlåt Victor.) åkte och tittade på hockey i Leksand. Hoppas att det går bra för dem att åka hem, det verkar ha snöat något uppåt Dalarna också. Thomas (vår föreståndare i kyrkan) kommer få se en helt ny sida av Stefan idag när de för första gången ser på sport ihop. Stefan är inte direkt lugn när han tittar på sport. Han tycker om att vara högljudd och skrika och gapa på domaren och de som inte är Leksingar... När Seth var liten var han svårsövd och när Stefan tittade på sport - på sitt gapiga sätt - så vaknade naturligtvis han. Regeln blev att om Stefan väcker honom med sina skrik så får han också söva om honom. Detta ledde till att Stefan numer är lite lugnare när han tittar på sport hemma. Egentligen kanske inte det behövs längre för när Seth väl sover så sover han bra. Vi har flera gånger haft över 30 ungdomar här - med allt ljud som det innebär - utan att han vaknat. Men, det är klart, jag är rätt så nöjd med att Stefan inte skriker och gapar här hemma...

Hur blev det nu då med Sagan om ringen igår...? Jo, vi klarade inte av att titta på hela första filmen, men vi har nog bara tre kvart kvar ungefär. Ganska bra ändå. Undra bara när vi kan fortsätta... Imorgon kväll ska Stefan på ett möte, på fredag är han i kyrkan, som vanligt och på lördag och söndag kommer Göran och Stina från Örebro hit. Det ska bli sååååå kul!!! Vi kanske kan fortsätta titta på söndag. Ja, fortsättning följer av detta intressanta ämne ;0)

SAGAN OM RINGEN

Jag älskar triologin om Sagan om ringen. Jag har tyckt om den sedan jag läste den för första gången. Tolkien är fascinerande. Han kunde ca 14 språk, varav svenska var ett. Han hade åsikter om hur hans böcker översattes till svenska... ha ha. Han har skapat ett helt eget språk, som han och hans son kunde prata flytande med varandra. Coolt. Vilket geni. Jag skrev till och med ett arbete om Tokien på gymnasiet... Underbart att böckerna blev film. Filmerna följer ju inte böckerna helt, men när man kan bortse från detta så är filmerna fantastiska. Innan vi fick Seth kunde vi ibland ha Sagan om ringen maraton. Vi började på morgonen och slutade på kvällen. Jag tror filmerna är ca 11.5 timma tillsammans. Numera när vi vill se filmerna så börjar vi titta på första filmen när Seth har somnat. Efter ett par timmar, blir vi för trötta och går och lägger oss. Ett par kvällar senare, när vi båda är hemma kan vi fortsätta. Sist vi såg alla tre filmerna tror jag det tog 10 dagar. Ja, så är livet nu, när vi har en liten son. Ikväll ska vi börja se första filmen. Hoppas vi orkar se hela första ikväll... vi får se. 

  

   Pretty nice to look at... hi hi


      

Min mormor och morfar

Jag måste bara göra ett litet inlägg om min mormor och morfar.
De bor i ett fint hus på landet, en mil från Kisa, där jag växte upp. Jag och mina syskon var dagbarn hos dem och det var toppen. Jag spenderade många helger där när jag var barn. Vi firade altid jul hemma hos dem och det var så mysigt. Inte konstigt att jag älskar jul! Jag har ju bara underbara minnen från jul hos dem. Numera är vi så många, så nu är vi hemma hos mamma och pappa istället, men mormor och morfar kommer ju dit också så vi fortsätter att fira ihop.

Min mormor och morfar är så coola. De är 82 och 85 år och bor i sitt hus på landet. De har bredband och mormor kollar in bloggar och annat på nätet. Coolt va?! Numera har de också en platt tv i sitt vardagsrum. De hänger med i utvecklingen!

     
Här är deras hus               detta är utsikten från deras trädgård.
                                           på bilden min mamma och Seth.



Här är Seth i deras trädgård 2007.


Jag kan nog aldrig beskriva vad mormor och morfar har betytt för mig. Jag är så tacksam för att de finns i mitt liv!

Kramar Maria

Körövning

Ja, idag har jag varit hemma och legat sjuk. Jag har spenderat dagen i soffan och varit helt slut. På måndagar är ju Stefan och Seth hemma också, så det blev inte så lugnt som man kanske behöver när man är dålig. Seth pratar och pratar och pratar och pratar och pratar. =) Han är världens härligaste, men när man är dålig är det skönt när det är tyst ibland. Jag undrar hur det kommer sig att han pratar så mycket, med två så tysta och blyga föräldrar (ha ha ha ha ha ha ha). Det har gått bra, men det var skönt när de åkte och handlade en stund och när han sov en stund på eftermiddagen. När Stefan är sjuk så kan han ligga ifred nästan en hel dag, men Seth är lite för mammig för att låta mig vara ifred. Det ska bli skönt imorgon när han är hos sin dagmamma och Stefan är på jobbet, så att jag får ligga i min ensamhet och vila!

Men körövningen då? Jo, jag hade inte så mycket val än att åka på den, eftersom jag är ensam ledare... men jag stoppade i mig ipren, hoppade in i duschen och sminkade mig - efteråt alltså - och bad en bön att det skulle gå bra. Och bra gick det. Jag var riktigt trött, men jag fick energi från sångarna! Vi övade in två sånger till ikväll så nu har vi fem adventssånger som låter riktigt riktigt bra. Jag skrev ju förut att det bara var kvinnor med i kören. Det är inte helt sant, kom jag på sen... Pianisten är ju kille... jag glömde bort honom. SORRY. Ikväll kom det dessutom EN man som är jätteduktig. Han la tenorstämma på alla sånger utan att knappt behöva öva. Tänk att EN mansröst kan göra att sångerna låter fylligare. Det kommer bli jättesnyggt. Nästa måndag kommer några av ungdomarna och lägger komp på två av sångerna. Jag mår verkligen bra av att få hålla på med kör och sång! Det är så roligt och det låter så bra. Det som är riktigt kul att det är både unga och lite äldre med i kören. Vi är nog mellan 10 år - 60 år. KUL!!!

När jag kom hem slappnade jag av och blev helt slut igen! Nu ligger jag i soffan igen och är jätte jätte trött och illamående. Jag hoppas jag kan hålla mig vaken så att jag kan titta på CSI, för det är en riktigt bra serie och spännande just nu. En av CSI teknikerna blev skjuten förra gången och idag får vi veta om han överlever...
Stefan tittar just nu på fotbollsgalan, så jag håller ett öga på det också. Det har gått knappt en timma och Almenäs har bytt klänning tre gånger redan. Alsing har inte bytt kostym en enda gång... Varför är det så? Varför är inte mannens kläder lika viktiga? Ja, detta kan man ju fördjupa sig i, men jag orkar inte nu...

Ja, just det. Jag glömde berätta att Stefan och Seth handlade kattmat idag. Vi ger tydligen för mycket mat till honom, för han har blivit riktigt tjock. Vi ger honom bara torrfoder, men kanske lite för mycket...för tjock har han blivit! Tjockekatten!

      
tjockekatten och vår härliga pratkvarn....                       

 
tjockekatten i päronträdet

Sov så gott!
Kramar Mia

KRAM

En ny stjärnfotograf är född?

Seth älskar att ta kort. Vad bra det är att digitalkameran finns. Tänk, när jag var liten tog man kort, hoppades de blev bra och skickade in rullen och väntade och väntade och väntade - tills papperskorten kom. Dyrt var det också, så det gällde att man tog bra kort. Nu kan man knäppa hur mycket som helst... Seth tycker som sagt om att ta kort och han får ta ibland, när vi finns med i närheten. Bandet på kameran ska vara runt armen - det är han mycket noga med.
Här kommer några smakprov på hans fototalang hi hi =)

        
här är min fot/ben                stefans fot/ben


   
         morfar                                   mormor

          
hans egen lilla fot               bamse och bamsetäcket


      legolådans hörn

Det är roligt att han tycker det är kul. Blir detta ett intresse för honom, kommer vi uppmuntra honom att fortsätt

Ja, så kan det vara...

Mår fortfarande illa och nu har jag fått lite feber också. Det blir nog inget jobb imorgon... det är tråkigt, för jag tycker så mycket om mitt jobb. Jag har aldrig "måndagsångest" längre. Det är inte jobbigt att komma upp på morgonen när jag ska till jobbet - mer än att det är normaljobbigt att behöva gå upp runt 6-tiden =)
Men, som sagt, jag får nog vara hemma imorgon.
Det mest tråkiga med denna dag är att vi var tvungna att ställa in hemgruppen ikväll, eftersom jag inte orkar. I vår hemgrupp är några ungdomar med från kyrkan som är 17 och äldre och jag tycker dessa träffar är toppen. Vi träffas varannan söndagkväll och pratar om livet som kristna och vår tro. Det ger oss så mycket att de kommer hit och pratar och funderar tillsammans med oss. Vilka härliga ungdomar det bor här i Avesta!
Idag så hittade jag inte min kamera. Jag hade den igår när jag bloggade, men den var puts väck idag när jag ville ha den. Jag letade runt som en blådåre, men kunde inte hitta den. Jag bad en bön och kom på att jag kanske hade lagt den i min handväska, varför jag nu skulle ha lagt den där..! Men där låg den. Tack för det! Vissa kanske skulle kalla det tur, men för mig är detta ett "vardagsunder", som jag är med om titt som tätt. Vår Herre är ju med oss i stort som smått!



KRAMAR

Blä

Nu är det söndagförmiddag och egentligen skulle jag vara i kyrkan nu, men... MIN DUMMA MAGE!!! Jag har haft problem med magen sedan jag var bebis och det har inte blivit bättre med åren. Jag mår ofta illa och har ont i magen. Oj, vad många gånger jag fått frågan om jag är gravid, men NEJ, det är jag inte! Jag mår så här och kommer må så här hela livet, om jag inte blir helad. Igårkväll började jag må illa igen och har knappt sovit inatt och jag mår fortfarande illa och orkar helt enkelt inte gå till kyrkan. Typiskt, för jag ville verkligen gå. Det är mycket folk idag, eftersom det fortfarande är 75 års firande. Seth och Stefan har åkt dit. Seth ser fram mot att träffa Izor, som finns med i kyrkan varje söndag. Det är någon av ungdomarna som tar på sig en isbjörnsdräkt och kommer in och hämtar barnen till söndagsskolan. Vi sjunger alltid en särskild sång när de ska till söndagsskolan. (Seth brukar be mig ska sjunga "Izorsången" så då sjunger vi just den.) Seth ska alltid springa fram och krama Izor och klappa honom. Gulligt tycker jag.

Så nu sitter jag här i min ensamhet och har katten på fötterna och tittar på en repris av Gilmore Girls. Det är ju en härlig serie som man blir glad av - hur ledsen man än är. Elden sprakar i kaminen och jag har det ganska bra, men lite ledsen är jag för att jag mår så här igen.

Det snöar här idag och det lättar alltid upp humöret! Jag älskar snö och snart är det advent, som jag älskar ännu mer. Snart får jag sätta upp ljusstakar, byta gardiner, ta fram adventskalendern osv osv. Vad härligt! Jag vet att jag låter hysterisk, men jag tycker det är roligt!

Imorgon ska vi öva med adventskören för andra gången. Det är en kör som jag dragit ihop, som ska öva ett par gånger och sedan sjunga första advent. Det är så roligt. Vi övade in tre sånger på en timma och det låter hur bra som helst! Som en änglakör, kan man säga. Vi var bara kvinnor och övade förra gången, men förhoppningsvis kommer det några män imorgon. En man som var i kyrkan hörde oss och sa att det måste vara så det låter i himlen. "Jasså, är det inga killar i himlen?" frågade Sofia då. =) Det får vi ju hoppas att det är, eller hur?

Ha en bra söndag och vilodag!!!

Vill bara tillägga...

Jag vill att ni gärna ber en bön för några av våra fantastiska vänner här i Avesta: Lina och Lennart och barnen, som har varit sjuka hela hösten och är sjuka nu igen. Alla barnen är dåliga och det verkar som det inte är någon ände på deras otur. De behöver och är värda att få vara friska nu!!!!!
May God Bless them!!!

Säkert hemma igen.


 

Nu är Stefan hemma igen. Oh, vad skönt. Dels att allt gick bra på resan hem - ingen halka - och att han är hemma!!! Jag fick jobba för att hålla Seth vaken, men det gick. Oh, vad glad han blev när pappa kom hem. Han somnade direkt när Stefan la honom.


Lucas, Jonas, Ulrica och Oliver var och åt lunch med oss idag. Det var mysigt. Pojkarna leker så bra tillsammans! Dessa vänner är en stor välsignelse för oss.

Tidigare under eftermiddagen/kvällen var vi ju på 75 årskalas i kyrkan, eftersom församlingen nu funnits i 75 år. Jag berättade för Seth att vi skulle på kalas i kyrkan och han fick stolt på sig jeans och skjorta. Jag klädde också upp mig lite och tog på mig ett halsband som jag tycker mycket om. Det är ett kors och Seth kommenterade detta och tyckte det var fint. När vi kom till kyrkan såg han korset som är på kyrkväggen och sa "mamma, kyjkan haj ett kojs som du haj". Gulligt! När vi sedan gick från bilen in i kyrkan ropade han "hujja, hujja"! Han är så härlig.




75 års kalas med exotisk tallrik. Tårtan fick vi hoppa över, eftersom klockan blev för mycket och vi var tvungna att åka hem.



Seth och jag på kalas.



Här är mitt kors-halsband, som jag fått av Stefan.


Nu sitter jag och tittar på "Stjärnor på is" och Stefan gör kaffe till frugan. MMM, gott. Katten ligger bredvid, som vanligt.



Katten Sid, som helst skulle vilja ligga på datorn, men där går gränsen...


Heja Markus Fagervall!!! Han är kung på skridskor.

KRAM KRAM


Blixthalka...

De varnar för blixthalka i helgen - och stefan som ska åka genom hela, hm, eller ja, en bit genom Sverige, närmare bestämt från Nässjö till Avesta imorgon. Jag ber att det ska gå bra så att inget händer!
Nu ska jag gå och sova. Imorgon väntar en dag tillsammans med Seth och ev. några Tackerudhare och på kvällen
75 års kalas med församlingen. Sen kommer Stefan hem och då kommer även Josephine och Andreas och äter lite kvällsmat. MYSIGT.
God Natt bloggvärlden.

VÅR LILLA PLUTT!

Seth är snart 3 år. Han fyller på juldagen, lilla skrutt. Jag måste bara visa ett par härliga bilder på honom:

Här dricker han kaffe hemma hos mormor och morfar. Halva koppen kallt vatten och en fjärdedel kaffe. Så söt!

Här dricker han kaffe hemma hos mormor och morfar. Halva koppen vatten
och en fjärdedel är kaffe. Stolt och söt.



Smutsig om munnen, mammas filur.



så stolt när han ger en nyvaken pappa strumpor, som det står "världens bästa pappa" på.


Ja, det lär ju komma fler bilder på mina favoritgrabbar! De är ju så härliga!!!

Kramar Mia

IDOL

Idol har blivit mitt kära sällskap på fredagkvällar. Låter kanske lite sorgligt, men jag tycker det är mysigt. Seth sover, Stefan jobbar, katten ligger bredvid och sover. På TV:n går IDOL och ikväll är det bra!  Det är ett härligt sällskap att följa dessa begåvade (mer eller mindre) ungdomar. När vi bodde i Örebro var jag alltid i kyrkan med ungdomarna på fredagskällarna och missade hela grejen med IDOL, men fick istället mycket av våra ungdomar där. Sedan blev jag gravid och mådde päck och pyton hela graviditeten och IDOL blev mitt sällskap, men då med sällskap med mina vänner. Sedan vi flyttade hit till Avesta är jag ensam, eftersom alla våra vänner har barn som ligger hemma i sina sängar och sover - och då är det inte lätt att träffas. Ja, ja, men nu sitter jag alltså här och märker att jag hejar på Alice. Hon är så go och har en underbar röst! HEJA ALICE!!!

Välkommen till min nya blogg!

Hej och vad roligt att du tittar in här hos mig!!! Ja, nu har jag blivit medlem i bloggvärlden, hi hi, kul!!! Jag hoppas att jag kommer fixa att uppdatera regelbundet, så att det blir intressant.
VÄLKOMMEN!!!

RSS 2.0