Knäppa familjen

Det började med att Seth ville att jag skulle ta kort på honom och Stefan - två okammade killar =)



Sen fortsatte det med att de skulle göra konstiga miner...



och så här slutade det....



Blessings

Familjeterapi...

Ska fortsätta skriva på min familjeterapiuppgift, så fort Seth har somnat,  men jag vill bara visa en fin kruka och blomma, som Seth och jag köpte igår till hans lekstuga. Han skulle absolut ha den där ängeln i också och jag måste säga att han har bra smak, för det blev riktigt snyggt. Lekstugan är röd, men ska målas grå, så fort jag får tid att skrapa och måla... Resten av huset (som inte är tegel) ska också bli mörkt grått.




När jag fyllde år fick jag detta fina hjärta av Fia. Ville bara visa det också, för jag tycker det är fint. Det hänger på ytterdörren.


Nu ska Seth snart i säng och sen blir det familjeterapi för hela slanten =)

Blessings

Blommor blommor blommor

Igår efter mötet kom Frida med oss hem och åt tacos. Seth var urlycklig och jag med. Jag gillar frida så mycket!! Vi tog oss en liten promenad/cykeltur efter maten. När vi var utanför Zara och Thomas så var några av deras barn ute på gatan och cyklade. De älskar också Frida. De hade mycket svårt att förstå att hon var ute och gick med Seth och mig... Kul med barn och deras funderingar! (Kolla Fridas snygga skor. Jag hade liknande för ca 15 år sen. Kul att modet verkligen kommer tillbaka!)


Frida och Seth

Idag efter jobbet åkte jag och Seth och köpte blommor till våra utekrukor. Jag tycker så mycket om blommor och rabatter, men är inte lika förtjust i att sköta om dem. I vår trädgård finns inga rabatter. Jag har en plan att göra iordning en snygg plätt med ett japanskt träd och sten och örter och blommor på framsidan, men har helt enkelt inte råd i år, eftersom vi ska lägga om vårt tak... Hoppas på att det blir nästa år istället.
Ja, ja, Seth och jag åkte iväg och köpte lite blommor så att vi får lite fint i trädgården iaf. Stefan höll på och grejade i källaren samtidigt som vi var ute och planterade våra blommor. Vi gick ner en stund till honom och tog en paus i planterandet. Jag stog och kollade på Stefan när Seth plötsligt sa glatt: "Titta de passar", när jag vände mig om möttes jag av denna syn:

Ha ha, liten skrutt!

Innan Seth skulle somna tog vi en kvällspomenad/cykeltur för att plocka lite vitsippor. Tyvärr gör ju inte kort verkligheten rättvisa, men kolla alla vitsippor och vad björkarna har börjat knoppa... UNDERBART!!


Vår lilla älskling


Han ville vara med på kortet med några av mina "krukor".


Detta är en zink-kanna och en stor kittel, som vi tog från svärmors sommarställe förra året. Fina tycker jag.


Vi tog även lite tegelrör därifrån och jag härmar svärmor som har planterat grejer i dem. Tyvärr är inte blommorna så fina ännu. Funderar på att plantera om dem och sätta lite örter istället....


Det kommer bli fler såna här små arrangemang i trädgården...
Uppdatering kommer.

Nä, nu ska jag kolla på CSI, gillar ju detta program riktigt mycket!

Blessings

Härliga Vår!!!

Jag ÄLSKAR våren. Allt blir nytt, man lever upp efter en mörk vinter och man börjar träffa på människor när man är ute. Träd och natur knoppar och blommar ut. Härligt.


Idag har vi haft en toppendag! Stefan jobbar hela helgen med ungdomskonferensen Closer, så han är inte hemma många timmar per dygn nu... Så Seth och jag följde med Sofia och hennes barn till en lekpark och hade med oss fika. Ullis och Jonas var där med sina barn också. Det blev en sån där härlig stund!

Här kommer bilder från denna lekparksstund.




Anton far genom tunneln med hög fart.


Seth kom strax efter....


Fia och Anton myser.


Ullis och Oliver.


Här sitter vi och fikar allihop. Mysigt!


Ha ha...


En myra som bär på en mer än dubbelt så stor smula... Coolt djur.

Vi åkte från lekparken lagom till lunch och åt ute på stan med Stefan, så att vi skulle hinna träffa honom lite också denna helg. Sedan gick jag på ett seminarium som var i kyrkan som Zara och Thomas hade om äktenskap. Det var bra och givande. Seth lekte med Anton, Noah och Frida i lekrummet samtidigt. Det var skönt för mig att bara få sitta och lyssna. Efter det åkte vi hem till Fia och grillade.


Mmmm gott!


Seth och Anton lekte med en hink med vatten och några av Antons leksaksdjur i över en timma. Ja, tänk vad barn kan hitta på roliga lekar med små medel

Nu har Seth somnat, helt utmattad efter denna dag. Jag ska faktiskt bara softa och inte plugga något ikväll. Ska unna mig att zappa lite framför tv:n...

Ha en bra kväll!
Blessings

Ocean

"Still a friend
but an ocean
How deep is an ocean
How deep are You

Hallelujah"

David Åhlen

jobbarkompisar

Idag har vi avtackat en av mina kollegor. Känns trist att han slutar, men det är ju som det är... På jobbet åt vi JÄTTEGOD tårta från ett konditori i Sala tillsammans allihopa. På kvällen nu, gick vi ut och åt på en restaurang i här i Avesta. Det är så trevligt och härligt att träffas utanför jobbet. Vi satt och åt och skrattade och pratade i ett par timmar. Härligt.


Min mat, fläskfilé med gorgonzolasås. Till detta var det klyftpotatis.


Jag tog kort på alla mina arbetskompisar, men vill inte lägga ut dem här på bloggen, eftersom jag inte fått deras tillstånd, men jag tog även ett kort på mig själv. Till höger syns min chef litegrann...

När jag kom hem och gick in i Seths rum för att titta lite på honom möttes jag av denna underbara bild... Vad skönt och härligt det ser ut. Min älskling!


Blessings

Bara lite blaj...

Idag när jag kom hem satte vi oss en stund ute mot väggen och tog en kopp kaffe. Seth satt på sin traktor och fikade.


Lite tokig är han vår underbara son!

Skorna ni ser i bakgrunden är nyinköpta på COOP och oj, vad stolt han är över dem. Han har flera gånger sagt att han vill ha sina "springskor" till dagmamman imorgon och visst får han det! Vet ni vad jag mer hittade på COOP!!! Vinterkängor för 39 kr!!! Ha ha. Underbart! Jag köpte ett par till Seth att ha nästa vinter. Vet ju inte vad han behöver för storlek då, men jag gissar. Det är det ju värt för 39 kr. Gör ju inget om han inte kan ha dem...
Som jag tidigare sagt, så pratar Seth väldigt mycket. När vi åt middag sa Stefan till slut att vi skulle tävla om vem som kunde vara tyst längst. Tävlingar är poppis hos denna treåring. Han var tyst i ca 5 sekunder, sedan började han viska till mig att han skulle vinna och pappa skulle förlora ha ha.

Nu sitter jag här vid köksbordet och ska skriva lite på min uppgift om familjeterapi. Och ni ser ju vem jag har fått sällskap av =)


Blessings!

Wasgij

Nu har jag puzzlat färdigt mitt/svärmors wasgij. Nu ska ni få se hur det ser ut.


Här är bilden på kartongen.


Detta är vad jag puzzlat. Kul idé detta med Wasgij, tycker jag.

Vad ska jag göra nu för att koppla av? Får nog bli en Grisham bok jag fick av svärmor när jag fyllde år =)

Blessings

Jobbardag

Idag hade vi ju en jobbardag. Härligt väder vi fick!!!! Vi började med att städa hela huset och sedan åkte vi och hämtade ett lass med ved.


Seth och vedhögen


Seth hjälpte till och bar 1-3 vedpinnar åt gången. Duktig kille.


Tjusiga jag =)

När vi kom hem efter att ha hämtat första lasset med ved satte jag mig och gjorde min tenta. Jag hann göra den färdigt! Känns gott! Efter middagen åkte vi och hämtade ett lass med ved igen och passade på att fika hos Roland och Eva, ett par vänner i församlingen. De har två hästar, två katter och massor med leksaker. Förstå vilken lycka för Seth och vad skönt för oss att få sitta och umgås med vänner, när Seth var helt nöjd med att leka på golvet!

Den vänstra, vita hästen är 33 år!!!!


Seth, Toffsen och Olsson.


Seth och leksakerna!

Nu har vi haft lite lördagsmys och Seth ska sova och Stefan och jag ska gå igenom vår ekonomi! Låter kul va?!?! Vi måste lägga om taket nu under våren och det blir inte gratis, så vi behöver kolla igenom vår ekonomi.
Ha en skön kväll!!!

Blessings

Fredagsmys

Den 17 april. Oj, vad tiden går fort! Nyss var det mörkt vid 16 tiden och nu är det ljust till runt 21. HÄRLIGT! Imorgon fyller min mormor år. Hon blir 83 bast och brukar sitta och läsa min och Lovisas blogg och kolla andra saker på nätet. Coolt!

Jag har varit i Västerås idag. Ämnet för dagen var vetenskapsteori. Sådär kul, kan jag väl tycka. Vi fick även en tenta, som ska vara färdig nästa fredag. Vi fick 9 frågor och de ser ut som tex: "Vad är skillnaden mellan RC-studier och naturalistiska studier"? "Vilka, och i vilken grad, påverkar olika faktorer behandlingsresultatet av psykoterapi"? Det känns ändå som okej frågor. Förra tentan vi fick av denna föreläsare var i psykodynamisk psykologi. Frågorna på den tentanvi fick då var bra mycket svårare och större. Då skullel man t ex besrkiva "Patientens problem, en källa till ett uttryckt behov, en kunskapskälla och en möjlighet till förändring". Ja, ja, nog om det. Snart är jag färdig med min steg 1 utbildning och det är sååå skönt, men också väldigt sorgligt. Jag kommer sakna några av dem som jag går med och när vi går ut och äter tillsammans och skrattar ihop osv. Det är det jag kommer sakna mest.

Idag när jag kom hem från Västerås bytte Stefan däck på Bruce, vår volvo och Seth stod och tittade på tre äldre killar som spelade bandy. Han stod och ropade "Du missade!!!" Och "Vet du, vi ska äta fjedagsmys och godis, fast det inte äj lödag". Ja, de där killarna fick nog veta mycket denna eftermiddag.



Detta fredagsmys var att vi skulle till Lucas, Ulrica, Jonas och Oliver på fredagsmys, vilket innebar tacos och godis. Härligt! Vi hade en mysig stund tillsammans.




Lucas


Ullis


Jonas och Oliver


Oliver =)

Lucas, Seth och Oliver tycker mycket om när Jonas sätter sig vid pianot och spelar olika sånger, såsom Pippi Långstrump, Karlsson, Söndagsskolsången osv. De dansar och hoppar och skrattar om vartannat. Härligt att se.

Suddig, men talande bild =)


Härliga killarna!


Ulrica kan detta med fina arrangemang och sånt.

Häromkvällen satt jag och puzzlade lite och vem kom då och gjorde mig sällskap!?

Det roliga är att på puzzlet står det SIDS (vid vår Sids rumpa) Kul.

Nu ser jag fram mot en härlig helg med min familj! Stefan är ledig och vi ska ha en "jobbardag" imorgon. Hoppas det blir fint väder!

Avslutar med en fin bild som Jonas tog med min kamera för ett tag sen!



Blessings!

Myggor och bläck

Har egentligen inget intressant att säga, men jag kan berätta lite vad som hänt de senaste dagarna...
* Jag har fått FEM myggbett, varav TRE är på ryggen. De är röda, stora bläffor (som man säger hemma i Östergötland) och de sitter vid bh-kanten. Sådär skoj.
*Seth bråkar inte om att borsta sina tänder om man samtidigt sjunger "Izorsången", vilket är söndagsskolesången:
"Det är dax för söndagsskola nu, kom häng med oss. Det är dax för söndagsskola nu, kom och kolla hur det är. Här lär vi oss om pappa i himmelen som alltid vill att vi ska ha det bra". Osv...
* Jag spillde ut bläck på golvet i gillestugan när jag skrev med min calligrafipenna, som man doppar i bläck. (Det gick bra att få bort, som tur var, men mina fingrar är blå...)
*Jag har snart puzzlat färdigt mitt wasgijpuzzel, men har inte tid att göra färdigt det eftersom jag har fullt upp på kvällarna med plugg. Snart är jag färdig med min utbildning, som avslutas med fyra internatdagar i maj, men det är mycket som ska göras innan jag är där... Ska dock försöka hinna puzzla i helgen, så kanske jag blir färdig... =)

Nu ska jag umgås lite med Danne och Josefine, som tittade förbi lite spontant.

Blessings

Lite allt möjligt

Idag har vi haft en dag som varit jätteskön! Vi började med att få sova till 7!!! Wow, vad skönt det var. När vi gått upp ur sängarna gick Stefan och Seth ut och jobbade lite i trädgården och tog hand om massor av grenar som legat i trädgården sedan en farbror var här och klippte iordning våra träd. Seth hjälpte Stefan och katten sprang runt och jagade flugor. Det såg verkligen idylliskt ut. Själv gick jag inne och dammsög... Ha ha. Våra könsroller är klara!?!


Stefan, Seth och Sid.

Vid 11 tiden åkte vi hem till Myrsells och bjöds på SUPERGOD mat. Det är alltid så trevligt att träffas!!
Barnen leker bra tillsammans och vi vuxna har roligt ihop! Simon och Seth gav sig ut och cyklade och efter en stund hängde Amanda på också. William låt inne och sov. Seth ramlade igår när han cyklade och gjorde sig lite illa, så idag var han lite skeptisk till att cykla och tyckte det var mer spännande att åka på Williams lilla moped som går på batterier.




Här står Lennart och jag och fryser...


Simon cyklade hur snabbt som helst. Där skulle man inte kunna springa ifatt...

Vi åkte från dem direkt till ett 50 årskalas. Magnus, i vår församling fyller år idag och hade fest, så vi åkte dit och åt god mat och tårta. Som tur var så var Lucas där också, så Seth och han lekte och vi fick träffa Ullis och Jonas. Mysigt. Nu ska Seth sova och Stefan åkte iväg på ett kalas till, eftersom en av ungdomarna fyller år och jag tänkte sätta mig och puzzla lite... Tycker det är roligt att göra det ibland. Är uppvuxen med att puzzla mycket hemma hos mormor och morfar. Nu puzzlar jag min svärmors puzzel. Ett Wasgij, heter det. Det är tecknat och man puzzlar det som personerna på locket tittar på. Man ser alltså inte motivet som man puzzlar. Spännande och svårt.
Imorgon börjar jobbet igen. Denna vecka är fullspäckad med både plugg och jobb, men det är ju bara fyra dagar så det kommer nog gå bra!

Blessings

Påskdagen

Ja, nu är det påskdag. Vilken härlig helg vi haft! Långfredagen har jag ju redan berättat om. Stefan och jag kollade faktiskt på en film och orkade se den till slut i fredagskväll. Vi kollade på Batman, the dark knight. Den var bra. Heath Ledger var suverän som Jokern. Han var verkligen värd sin Oscar som han fick postumt. (Stavas det så?) Vad sorgligt att han inte lever längre, dels för att han var så ung och har barn och allt och dels för att han inte kan spela in fler filmer. Jag har gillat honom sedan jag såg första filmen med honom: "10 orsaker att hata dig" . Till och med Stefan tyckte Batmanfilmen var bra och han brukar inte gilla såna filmer. Det är jag som är en såndär superhjältarfilmnörd...

Igår hade vi strålande väder och ca 20 grader varmt! UNDERBART! Vi åt frukost på sängen =) och gick sen ut så Seth fick leta efter ett påskägg i trädgården. Han hittade den, men lite hjälp, i ett träd. Oj, vad glad han blev. I ägget var det en burk med kulor, som han älskar, och godis förstås.


Sen tog vi en promenad upp till Ö&B för att köpa en ringklocka till hans cykel. Han cyklade hela vägen dit och hela vägen hem. Duktigt tycker jag. Det tog sin tid, men det var ju sååå skönt. På vägen från Ö&B hittade jag äntligen tussilago!!!JIPPI!!!

Skålarna som syns i bakgrunden har jag drejat själv. Jag fick av mamma förra året, att testa på att dreja. Det var roligt!!!

Mitt på dagen kom familjen Åkesson. Oj, vad roligt det var. Vi trivs så bra med dem. Barnen leker så bra ihop. Dessutom har de så fina och duktiga barn. De tar hand om varandra och om Seth. Vi vuxna kunde sitta mycket och prata och umgås. Idag var vi i kyrkan på ett jättebra möte och firade Jesus uppståndelse! Stefan predikade och jag och Robert sjöng! Det är så roligt att sjunga ihop! Wilma och Lukas var med och sjöng på en sång också och det lät sååå bra.
Vi slutade sen vår dag tillsammans med Tacos ute på altanen. Seth ville att jag skulle ta ett kort på honom och påskmusten. Haha. Så det gjorde jag!


Eller, dagen tillsammans med Åkessons slutade med att vi satte oss mot väggen i solen och drack kaffe och barnen blåste såpbubblor. Det är såna stunder man bär med sig i hjärtat!

Tack för en jättetrevlig helg!!!

Imorgon ska vi träffa Myrsells! Ska också bli jättehärligt! Det var länge sen nu.

Glad fortsättning på påsken!


Blessings


hej igen

Ja, nu har nästan hela långfredagen gått. Seth ska snart sova och Stefan och jag har tänkt att kolla på någon film - det var riktigt länge sen vi gjorde det. Jag vill bara visa lite bilder från vår dag innan.

Vi var ju som sagt i kyrkan på förmiddagen. Här är ett kort på Seth och mig, som vi tog själva...


De hade dukat så fint med påskliljor och godisägg i äggkoppar. Mysigt och fint, tycker jag.
 

När vi kom hem från kyrkan åt vi bara lite middag och sen åkte vi till älven och matade lite fåglar. Vi trodde vi skulle möta änder, men det var mest fiskmåsar... Men det gjorde ju inget. Vi fick mata lite fåglar och Seth var glad som en lärka... =)






Fiskmåsarna kunde fånga brödbitarna i luften, vilket Stefan tyckte var roligt...

Sen satte vi oss på en bänk, eftersom vi glömde filten, och fikade lite.



Jag har fått lite tupperware från min farmor och det är riktigt bra. Vi använder dessa fina 70-talsmuggar jämt när vi har picknick.

Fina va?!?! Ha ha

Igår letade jag ju efter tussilago för att sätta i en rolig, annorlunda vas, som jag fick av mamma och pappa när jag fyllde år. Jag hittade lite blommor vid älven och hoppas att de inte är fridlysta eller nåt... 



När vi kom hem från älven satte sig Stefan och jobbade lite för att vi ska få umgås i kväll, han och jag. Seth och jag tog en promenad/cykeltur. Oj, vad fort han cyklar nu. Bitvis fick jag springa för att hinna med, men det är ju bra motion =) Det värsta är när han hamnar före mig och vänder sig om och tittar efter mig för då följer styret med åt det hållet han tittar åt, vilket gör att han flera gånger är nära att välta. Men det är väl så man lär sig...
Vi satte oss sen och målade varsin kyckling, som jag köpte för ett tag sen. Det var mysigt att sitta tillsammans och pyssla. Han är nämligen inte så mycket för att pyssla och har inte så mycket tålamod att sitta still för att måla eller så.





Det var vår dag, so far... Hoppas Stefan har jobbat färdigt, så vi kan kolla på en film tillsammans...

Blessings

Glad Påsk!

Tänk att få vakna, tidigt en morgon...
Vilken härlig långfredag vi fick vakna till idag! Solen skiner, vi fick sova till 7!!!, vi åt frukost i sängen, vilket jag tycker är så mysigt att göra ibland (är uppvuxen med att fika i mammas och pappas säng på helgdagsmorgnarna), Seth och jag sitter fortfarande i sängen och har det skönt, vi ska snart åka till kyrkan och sen ska vi ha familjetid!! Härligt va!?! Planen är att åka och mata lite änder och ha lite picknick ute någonstans i eftermiddag. Vi ska först till kyrkan naturligtvis. Det är så gott att få åka till kyrkan och fira en av de viktigaste högtiderna tillsammans med sina vänner där. Vad viktigt det är att komma ihåg varför vi firar påsk. Idag är ju inte något lång, tråkig dag. Det är på ett sätt en festens dag. Om inte Jesus dött för oss hade vi inte kunnat få vara Hans barn och vänner. På söndag får vi fira Hans uppståndelse!
 


Imorgon kommer familjen Åkesson och det ska bli riktigt roligt! Härligt att få fira lite påsk med dem.

Som ni kanske förstått så är Seths nya intresse att få cykla =) Igår när vi kom hem från dagmamman tog vi en tur ut på cykelvägen ut mot Grytnäs. Jag ville titta efter tussilago (men jag hittade inga!!! Trist) och Seth ville cykla. Så vi gav oss iväg. Eftersom det är fint väder nu är ju ganska många människor ute och går och cyklar och vi mötte några på vår väg ut till Grytnäs. Seth ropade glatt "Hej! Vet du, jag cyklaj!" till precis alla vi mötte. De som cyklade och inte hade hjälm på sig, ropade han: "Man måste ha hjälm ju"! Ha ha.
Vad härligt det är med ett barn, som ännu inte lärt sig de sociala (tråkiga) reglerna att man inte pratar med varandra när man är ute och går. En farbror stannade och pratade och sa att Seth hade rätt i att han också borde ha en hjälm på sig. Det är trevligt att få småprata lite med folk sådär. Det borde vi bli bättre på!

Jag önskar er alla en härligt skön Långfredag!!!


En glad skrutt, som igår satt på vår obäddade säng... Jag bäddade inte eftersom jag var tvungen att dammsuga sängen först, eftersom vi har en katt som drar in stora grushögar i den =)

Blessings


Kopia från min svägerskas blogg

Här följer ett härligt inlägg som jag har kopierat rakt av från min härliga svägerskas blogg: www.emmakaka.blogg.se

Härliga Emma!!!
Se och njut! (Särskilt du Stefan...)


...SM-guld, SM-guld!
SM-guld, SM-guld, SM-guuld!
SM-guld, SM-guld, SM-guld!
SM-guuld, SM-guld!




Blessings


Påsk snart

Idag var Seth påskgubbe, eftersom dagmammorna skulle ha påskfest för barnen. Hur ser en påskgubbe ut??? Vi har inga "gubbkläder", så vi tog några av Seths kläder och en hatt, som han alltid använder på somrarna. (De senaste två somrarna iaf...=) Han tyckte det var spännande att bli sminkad...



Här är det färdiga resultatet:


Han kom hem med ett påskägg han målat själv. Man blir så glad när han kommer hem med teckningar och grejer han får göra!

 

Ikväll har Stefan en träff med lite Speedwaypappor. Vi hade bestämt att Seth och jag skulle vara med och fika och sen skulle Seth sova och jag plugga (efter att jag bloggat hi hi). Som ni vet så pratar Seth ganska mycket och ikväll var inget undantag! Papporna var jättegulliga och pratade med Seth och han pratade på om Sid och sin nya cykel osv. När Stefan och papporna började prata om Speedway och deras "cyklar", så hängde Seth på och pratade om sina stödhjul! HAHA. Svårt att hålla sig för skratt då!
När jag lagt honom och sagt god natt och stod i hans dörr, sa han: "mamma vad pjataj dom om?" Jag svarade att de pratar om Masarna. "Heja Masarna", kom det då från hans säng. Hi hi.

Jag tror att FBK vinner SM guld ikväll!
Wonderful! Lovely!

Blessings


Följetång...

Ja, nu kommer ännu en rapport om Seths cykling... Ha ha. Vet att det blir tjatigt, men när man är förälder så är man stolt över sitt barn, när han klarar av att anta nya utmaningar =)
Idag när vi kom hem, ville han förstås cykla, så vi gav oss ut på en liten promenad i grannskapet.


Jag fick skjuta på litegrann. Vi har satt dit ett sånt där handtag bakpå cykeln så man kan hjälpa till lite.

När vi kom bort till Hallströmsfamiljens hus så var några av barnen ute och då fick Seth fart och hängde på dem med sin cykel, vilket gjorde att han kom på hur man gör. Oj, vilken fart han fick upp och oj, vad lycklig han blev.


Så stolt och glad att han kom på hur man gör.

Sid var också ute och njöt av solsken och "värme"...


När Stefan lagade mat och jag började städa lite passade Seth på att byta om. Han kom utspringandes i pepparkakskläder och med en flagga som det står någonting med Masarna på och så skrek han: "HEJA MASARNA! HEJA MASARNA!"
Vaddå hjärntvättad...=)


Ja så är det med vår lilla skrutt.
Ikväll ska jag till kyrkan en sväng och planera söndagens gudstjänst. Innan jag åker iväg ska jag titta lite på FBK och HV71 och heja på FBK!!!!!

Blessings

Cykeltur

Idag var Stefan och köpte stödhjul till Seths cykel. Seth blev eld och lågor och ville ha på sig cykelhjälmen och testa att cykla. I början tyckte han det var roligt, men när Stefan släppte honom tyckte han det blev lite otäckt... Men nu har han testat iallafall och mer cykel kan jag lova att det blir. Snön är nästan helt borta, så det går bra att cykla nu. När de sopat bort allt grus, kommer det gå ännu bättre =)


Stefan, Seth och Göran...


Nä, nu blev det lite otäckt...

Lite senare kom Fia, Noa och Anton och åt kvällsmat med Seth och mig. Det var jättemysigt!!! Gott att slippa sitta själv och äta =) Dessutom med så trevligt sällskap =)

Nä, nu sover Seth och Stefan och Göran är i Leksand på hockey och jag måste plugga en stund innan jag blir för trött. Jag vet att det är ett förfärligt tjatande om att jag ska plugga, men jag måste passa på någon timma på kvällen när Seth somnat. Dessutom har jag HUR MYCKET som helst som ska vara färdigt innan maj. Så, därför är det plugg nästan varje dag...

Ha det så gott!
Blessings


Fullspäckad och härlig dag.

I morse vaknade vi som vanligt vid 6 tiden. Seth tittade på filmen, som han kallar "move, move", som är filmen Madagaskar, där de sjunger: " I like to move it, move it..." Efter en stund vaknade jag till och läste en lite. Skönt. Liza Marklunds bok är såååå spännande nu. Vid 10:20 åkte vi till kyrkan och vinkade samtidigt adjö till Mats och Ulla. Efter mötet var vi bjudna på lunch hos Simon och Charlotte, eller Simon och Kalott, som Seth säger... =) Det var jättemysigt. Vi åt tacos och kollade på bilder och hann med att verkligen umgås! Mysiga, härliga människor.
De är modeller för Five Seasons. Gå gärna in och kolla, för det är snygga bilder (och kläder):

www.fiveseasons.se


Charlotte och Simon


Charlotte

När vi varit hos dem åkte vi hem i ca 20 minuter sedan gick vi bort till Lucas, Oliver, Ulrica och Jonas. De åker bort nu i en vecka, så vi ville passa på att träffas lite, eftersom det var så länge sen. Vi gick direkt därifrån till Thomas och Zara och satt där en stund, sen gick vi hem och då kom Göran, från Örebro. Han ska vara här imorgon och umgås med Stefan och sedan ska de till Leksand och kolla på ishockey imorgon kväll. Nu sitter vi och äter kvällsmat och myser. Jag ska snart gå och lägga mig och läsa, för jag är så trött efter denna dag.

Igår fick Seth, till sin stora glädje, en liten cykel som Amadeus har haft. De hittade inte stödhjulen till den, så det får vi åka och köpa imorgon, för Seth har tjatat som en tok om att han vill ha stödhjul så att han kan ut och cykla.



Tack snälla för denna!!! 

Sov gott! 

Blessings

Underbara väder!

Wow, vilken härlig dag det har varit idag. Värsta fina vädret!!! Varmt och skönt!!


Lovely!

Idag kom Stefans morbror och moster Mats och Ulla (eller Ullan, som Seth säger) och hälsade på! Roligt med besök! De stannar till imorgon bitti då de ska åka till sin son i Uppsala. Vi invigde att sitta ute på altan och tog lite kaffe efter maten. Vi har en skitig altan, eftersom vi inte hunnit göra iordning den ännu, men härligt var det ändå!


SKÖÖÖÖNT!


Sid var också med ute och hade det skönt.


Härliga Seth.


Seth och jag spelar lite hockey... Han fick in några rejäla "schvungar"... =)

När Stefan åkte till kyrkan på eftermiddagen, gick vi andra ut och gick en sväng. När vi gick förbi Zara och Thomas hus kom några av deras barn ut och gav Seth en liten cykel!!! Oh, vad glad han blev. Nu ska vi bara skaffa lite stödhjul till den, så ska han få ut och cykla. Vad roligt för honom! Tack underbara familjen i nästangrannhuset... På vår promenad hittade Seth kottar (kottoj, som han säger), sten och pinnar. Det slutade med att Ulla bar omkring med en massa pinnar och Mats bar på en cykel och jag drog en sulky full med sten och kottar och Seth bar... tja ingenting, men han sprang runt och hade roligt.

Nä, jag sitter här med datorn i knät när de andra sitter och pratar så jag ska väl vara lite social nu!

Blessings


Trött

Förra helgen ställde vi ju om klockan så vi fick sova en timma mindre. Jag brukar aldrig påverkas av att ställa om klockan, men i år tycker jag att det varit jobbigt. Jag har haft svårt att somna på kvällarna denna veckan, vilket är ovanligt för mig. Så jag är naturligtvis ganska trött nu. Idag när jag kom hem från min terapi (jag går ju en steg 1 utbildning, som är ett steg i att bli terapeut och i den utbildningen ingår det att gå i terapi) vid 18:30. Stefan satt vid köksbordet och pratade i telefon, men annars var det tyst i huset. När jag kommer hem, brukar Seth komma springande och ropa Mamma, eller Hellååååååååååå! Men idag var det alltså tyst, så jag kikade in i vårt sovrum och detta är vad jag såg:


Seth som somnat och Sid som höll honom sällskap...

Jag försökte bära in honom i hans sovrum, men då vaknade han förstås och ville ha ett "jån" innan han somnade. Han fick ett rån och sedan la jag honom.  Han är också trött nu, vår lilla Seth. Det verkar vara så att tidsomställningen och våren gör oss lite trötta. Det är UNDERBART att våren är på väg, men den verkar göra - ialla fall mig - trött. Men det är det värt!!!!
Nu börjar snön försvinna sakta, men säkert även här i "Norrland" =)

Nu ser man vår altan och taket på lekstugan och även lite barmark borta vid trädungen. Underbart!

Stefan jobbar ikväll och jag ska väl fortsätta med mina studier. Ser fram mot påsken då familjen Åkesson kommer hit!!! Då ska Robert och jag sjunga ihop och det är riktigt roligt! Ha en bra kväll!!!!

Blessings


Tjoho

Idag har solen strålat hela dagen och det har varit runt 12 grader varmt!!! JIPPI! Bort med vinterjackan och på med vårjackan!!! Snön är ju förstås kvar, men idag syns lite mer av den begravda halsduken, som jag berättade om igår... Den är på väg bort. Jag är jätteglad att vi haft en rejäl vinter!!! Men det är klart att nu börjar längtan till våren växa och växa och växa. Det är gott att vi har olika årstider i Sverige. Var och en har sin charm!
Idag har jag varit i Västerås och när jag åkte hem därifrån (snön är borta där) så såg jag TUSSILAGO!!! Det är så härliga blommor. När jag och mina syskon var små så var vi dagbarn hos mormor och morfar. De bor på landet och utanför deras hus går en väg med en sluttning ner mot en åker. I den sluttningen gick vi och tittade efter tussilago när våren började närma sig. Det var alltid lycka när man kunnat plocka några tussilago som man fick sätta i vatten i en äggkopp inne på mormor och morfars köksbord. Min barndom var väldigt bra och lycklig och att få vara hos mormor och morfar hör verkligen till det som finns kvar i hjärtat och som jag minns med värme och lycka. Så när jag ser tussilago så väcks alla dessa minnen till liv och jag blir glad i hjärtat!



Jag får också minnen av en sång som Eva-Maria, en själsfrände från Skåne, lärde mig när jag bodde där i ett år.
Tussi -tussi- tussi- tussi- tussi - lago. Oh, vad fin du är.
Tussi-tussi-tussi-tussi-tussi-lago, nu är våren här.
Hi hi. Den sjöng vi när vi hade våravslutning med babysången. Härliga minnen därifrån också!!!

Ja, tänk vad en blomma kan väcka för minnen!

Nu ska här kollas på HV71 och Färjestads första finalmatch. HEJA FBK!!!!!
Samtidigt ska jag försöka skriva lite på min gruppuppsats som ska vara färdig om någon vecka.

Blessings

RSS 2.0