I Mosås för nyårsfirande

Nu är Seth och jag hos brorsan med familj. Härligt! Det har blivit lite av en tradition att fira nyår med dem. Det är Seth och jag som firar med dem, eftersom Stefan jobbar varje nyår. När vi kom hit möttes jag av denna underbara tös:


Hon kom springande mot mig och kramades och myste. Hur lycklig blir man inte då??!! Seth och Hugo var redan i full fart och lekte när jag väl kom in med packningen =)


Buspojkarna med spindelmannenpyjamaser...




Fullt ös medvetslös =)


Pojkarna fick sova bredvid varandra på varsin madrass och oj, vad det fnittrades och busades. Härliga barn.


Lovisa läser för alla tre om dinosaurier.

oh, vad glad jag är att vara här!!! Det är så mysigt!

Imorgon ska vi på nyårsfest med några andra familjer. Det blir spännande.

Dagens barncitat:
Ett syskon är någon som man både älskar och hatar. En väldigt kär skitunge, helt enkelt.
Filip, 7 år

Årskrönika 2009

Januari

Började med härligt nyårsfirande med min bror med familj, men det gick över i vattkoppor... Seth blev riktigt dålig med hög feber under lång tid och många kliande prickar. Men det gick över det också. I övrigt var det en härlig månad.

Februari

Inte lätt att hitta en bild som beskriver februari... Vi firade Stefan, som fyllde 33 år, var på bröllop utanför Söderköping och Seth och jag var i Kisa hos mamma och pappa när Stefan var i Åre på sportlov. Det var mycket snö och vi byggde snögubbar och snölyktor.

Mars

Denna månad fyllde min älskade mamma 60 år och samma dag fyllde jag 31. Här ligger vi i sängen och väntar på att bli firade =) Det var en månad full med kalas av olika slag =)

April

I april hade vi underbart väder! Vi kunde börja sitta ute på verandan. Seth började cykla, vi firade påsk med Åkessons, umgicks med vänner och var ute på lekplatser och lekte och firade Valborg med vänner.

Maj

Även maj hade fantastiskt väder. Vi pysslade i trädgården och fick bl a färdigt Seths lekstuga, vi var ute i lekparker (den i Sala är fantastisk), jag avslutade min Steg 1 utbildning!!! och Seth var riktigt sjuk i falsk krupp (väldigt jobbigt).

Juni

Fortfarande härligt väder! Juni präglades av att ta ner vårt tak och det regnade in i vårt sovrum! Men det var också Nyhem, firande av min Steg 1 med vänner och familj och årets första bad i sjön. Det hände även två sorgliga saker denna månad. Dels dog min farmor, men det var väntat och dels blev vår katt Sid påkörd och vi fick avliva honom.

Juli

I juli hade vi semester! Vi åkte runt och hälsade på familjen och familjen var och hälsade på oss. Vi var också på semester med Åkessons på Astrid Lindgrens värld. Vi åkte med Myrsells till Gävle och djurparken där. Härligt! Mitt långa hår åkte också av och gjordes ljusare. Skönt, men jag saknar mitt långa hår =)

Augusti

I augusti fortsatte vi semestrandet. Stefan och jag firade vår nionde bröllopsdag med våra härliga vänner Olof och Malin som också firade sin nionde bröllopsdag (5/8). Detta firade vi med våra barn på Liseberg. Lovely! Vi var även på bröllop - Simon och "Kalott" - och hämtade till slut hem två små troll... =) Dessa killar, Frodo och Gandalf, visade sig vara tjejer. Ha ha.

September

I september åkte Stefan till USA i två veckor. Under dessa veckor hade Seth och jag influensa (troligtvis svin och akuten besöktes av oss än en gång), men vi var också hos Marcus och Lovisa i Örebro och hos mamma och pappa i Kisa och mamma var hos oss när Stefan var i USA. Tyvärr blev hon också sjuk... Katterna fick börja vara ute och träden började skifta i fina färger.

Oktober 

En månad då jag bakade förfärligt mycket =) Mmmm... Seth fick åka fyrhjuling. LYCKA! Jag var borta en del med jobbet och våra älskade vänner Therese och Erik var och hälsade på!! Lucas gick hit alldeles själv och Seth och han hade en "biostund" med filmen Bolt och chips och dricka. Stora killarna =)

November

I november kom och försvann första snön. Jag var sjuk - igen - vi umgicks med vänner, var i Örebro hos Åkessons och höjdpunkten - faktiskt - var när Stefan och jag var på Klockargården! För en som jag, som älskar advent var naturligtvis första advent välkommen i slutet av november! Dessutom fick vår vän Fia en liten dotter, som heter Emma!!!!!

December

December har naturligtvis präglats av julförberedelser. Vi har firat jul och Seths födelsedag i omgångar. Vi satte även upp en musikal i kyrkan, som blev hur bra som helst! December har varit en månad fylld med familj och kyrka. Jag har stortrivts!!!

Så om jag sammanfattar detta år så har det varit ett bra år! Det som inte varit roligt är att både Seth och jag har varit sjuka mycket. Vi har fått åka till akuten ett par gånger med Seth och det är tufft. Stefan har ramlat och slagit sig i ryggen - igen - och han har värk konstant. Så en bön jag har inför 2010 är att vi ska få må bättre i våra kroppar, alla tre.
Vi har underbara vänner både här i Dalarna och i andra delar av Sverige och det är jag så oerhört tacksam för. Jag är också oerhört tacksam för min familj! Både den på Stefans sida och den på min sida. VIlken välsignelse att ha varandra! Jag är också oerhört tacksam för mitt jobb, som jag trivs så bra med! Jag har alltså mycket att vara tacksam för =)

Dagens barncitat:
"En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk."
ERLAND 6 ÅR

Julen

Jag har bara skrivit om julen i form av gemenskap med familjen och julklappar och det som är runtomkring. Detta är oerhört viktiga grejer, såklart, men jag vill också skriva lite om vad julen verkligen handlar om...

För mig och många andra handlar ju julen om Guds kärlek till oss människor.

"Så mycket älskade Gud världen att han gav oss sin son, för att alla som tror på Honom inte ska dö utan ha evigt liv."  Joh 3:16

Det är ju det som julen handlar om egentligen! Gud älskar oss så mycket att Jesus föddes hit till oss för att leva och sen dö och uppstå, allt för vår skull - och födelsen firar vi under julen. Jag misstänker att den exakta tiden för Jesus födelse inte stämmer, men det spelar ju ingen roll. Det är just firandet av att Han föddes som är det viktiga. Genom att Han kom hit, så kan vi få tro på Honom och vara Hans vänner. Det är stort!



Dagens barncitat:

När ett barn blir fött blir mamman så glad att hon exploderar
Hedda, 5 år


Jul och födelsedag

Nu börjar lugnet lägga sig i huset i Dalsjöfors. Igår firade vi en skön julafton tillsammans.


Tomten har varit och lagt paket och godis i strumpan ;=) En tradition jag tagit med mig hemifrån.


Jultomte =)


Skön julafton hade vi. Seth älskar att leka med Mina, minsta kusinen här i familjen. Därför har vi fått det riktigt lugnt. Vi har inte sett mycket av Seth utan har kunnat läsa, prata, vila och umgås. Naturligtvis har ju Seth och barnen varit med oss mycket också och det är ju jättehärligt och viktigt, men det är också skönt att kunna slappa också =) Det är verkligen fördelen med att vara någon annanstans än hemma på jul (men nu längtar jag allt hem).


Första julklappen för året. Fler blev det till vår lilla plutt och också till oss själva. =) Det är så roligt att ge bort klappar och att få. På det sättet kommer jag alltid vara som ett barn!
Jag fick bl a böcker, en digital fotoram, en film, pennor, en receptbok med bara massor av brownies. Lyckat!!


...och glada barnaögon vid sprakande kamin... (en sångstrof som jag tänkte på när jag så detta kort. En glad son mitt i julklappsutdelningen)


Oj, vilken lycka. En STOR lastbil =)

Det åts även en hel del godis och mat denna dag, förstås. En lyckad julafton!

Så idag, på juldagen, fyller ju Seth år. Fyra år minsann har han hunnit bli. Stora killen, om man får tro honom själv.

Grattis på födelsedagen!!!


Hela familjen samlad för att fika lite och fira lite. Seth vaknade 5:45 och var pigg och glad och spänd. 7:30 släpade resten av familjen sig upp för att fira. Det är bra gjort tycker jag, med tanke på de sena kvällar som varit.


Stefan ville verkligen att Seth skulle få en bilbana i år (Seth ville verkligen också ha en) så nu har grabbarna något att göra när vi kommer hem.


Födelsedagstårta


Grattis vår lilla solstråle!

Imorgon drar vi vidare till Alingsås och våra vänner Malin och Olof där. Sedan ska vi hem, eftersom jobbet väntar som vanligt på måndag. Hoppas ni också haft en härlig och skön jul!!!

Dagens barncitat:

En mamma är egentligen bara en flicka som har råkat bli stor.
Annika, 8 år


GOD JUL


Nu är vi i Dalsjöfors


Nu har vi kommit fram till Stefans bror med familj. Härligt. Det gick bra att åka hit och det var skönt.  Seth började leka med sina "storkusiner" direkt. Trots att vi inte har möjlighet att träffas så ofta så känner de sig trygga med varandra.

Christian och Emma har lite backe i sin trädgård och där lekte de länge med två tefat.

Ellika, Mina och Seth i bakgrunden.


Lycka =)


Hjälper till att pynta granen.


Fler granpyntare =)


Två pepparkakskusiner. Seth vägrar vara "normal" på kort just nu =)


Nu närmar sig julafton och jag ska umgås med familjen.

Hoppas verkligen ni får en skön 23:e december!

Dagens barncitat:

Man kan leva utan hjärna, tokiga gubbar och fulla människor gör det. Men hjärtat måste man ha.
Lydia, 7 år

Kramar


27 år

Här ska ni få höra något som är lite roligt:
Pappas morfar var 27 år när min farmor föddes. Hon var 27 år när pappa föddes, som var 27 år när jag föddes. Jag var 27 år när Seth föddes. Coolt va? Nu återstår det att se om Seth får en dotter när han är 27 år =)

En annan sak, som jag tycker är roligt och coolt är att min mormor som är 83 år har bloggat =) Hon har skrivit ett inlägg på min mammas nya blogg. Det tycker jag är häftigt.  Kolla här: http://mummen.blogspot.com

Idag har vi haft en skön dag. Det var roligt att träffa mormor och morfar och fika där.
 
Igår satt Seth i mitt knä och ville vara med inne i min pyjamas. Resultatet blev såhär =)


Idag har Seth varit jättetrött. Han märker nog också av att vi är lediga och blir trött, precis som vi. Han har spenderat mycket tid i soffan och tittat på Musse Pigg och Peter Pan.


Han och morfar hade även en liten konsert för oss. Det var riktigt mysigt!!!

Det sjöngs Lusse Lelle, Bä bä vita lamm, Det lilla ljus jag har och I ett hus i skogens slut. Han sjöng även en sång om en bock, men den kan inte jag, så jag kommer inte ihåg den. 

Imorgon ska vi åka vidare till Stefans bror med familj i Boråsområdet. Det ska bli roligt att träffa dem. Hoppas bara att väglaget är okej!

Dagens barncitat:
Skillnaden mellan bönder och vanliga människor är att bönderna har tomtar på loftet på julen.

Espen, 5 år


Bildkavalkad

Jippi nu har mamma och pappa köpt en ny rauter så nu kan jag lägga in bilder från vår lilljul och Seths andra kalas.

Vi åkte från Avesta vid 6:30 på lördagmorgonen och var framme ca 10:30 i Kisa. Min syster med familj och min bror med familj kom också hit till Kisa. Till middagen kom även min mormor och morfar. Hela familjen samlad =)
Seth hade på sig sin fina kostym ca en timma!  =)


Glad fika kille i kostym.


Min fina mamma och pappa.


Kusinerna väntar på julklappsutdelning. De var bra mycket gladare än vad de ser ut här.


Lovisa och jag med kamera och filmkamera. Det är så man brukar se oss =)


Kusinerna kollar på Musse Pigg.


Alva och Hanna fick varsin dockvagn och det var MYCKET populärt. Alva showar för gammelmormor och gammelmorfar.


Lovisa somnade en stund på soffan. Men, är det kameran som fungerar som snuttefilt...?

På söndagen hade vi Seths andra kalas. Syrran kunde inte vara med, men bror med familj var där och mamma och pappa. Seth var så glad och stolt. Han har ju sett alla sina kompisar fylla tidigare under året och nu är han så glad att det är hans tur.

Vi gratulerar, vi gratulerar...


En film med Musse Pigg som han fick av Albin och Hanna.


Fiskedamm är ett måste när man har kalas.
På eftermiddagen när Hugo och Alva åkt hem tog vi fram ett par gamla skidor, som Seth testade. Han tyckte det var jätteroligt, trots att han ramlade ofta.


För första gången på ett par skidor =)

Mamma tog kort inifrån när vi var ute. Hugo fick färg att måla på fönster med i julklapp och han och kusinerna testade att måla lite på ena fönstret, vilket syns på detta kort.



Lycka!

Han fick även testa att åka spark för första gången. Det var också lycka!



Seth och jag ute och åker. Verkligen en idyll faktiskt. Vi hade hur mysigt som helst.

Ja, nu har ni fått se delar av vår helg.
Idag har Stefan och jag varit i Linköping och shopat lite. Det var roligt och skönt att få komma iväg själva. Seth var med mormor och morfar och har åkt spark och skidor för fullt. Vi var inte ensamna inne i Linköping kan man säga, men vi är ju färdiga med vår klappar, så vi behövde inte stressa utan gick och tittade och åt i lugn och ro.

Imorgon blir en dag i lugnets och fridens tecken. Vi ska ut till min mormor och morfar och fika och sen bara softa. Mysigt!

Dagens barncitat:
En mormor är en tant med godispåsar i fickorna.
ANDRÈ 5 ÅR

Det går inte att lägga upp bilder

Nu är vi i Kisa och igår firade vi lilljul här med "min familj" och idag har vi haft lite kalas för Seth. Roliga dagar, men trötta är vi =)
Det är så konstigt, men det går inte ladda upp bilder när vi är här, men förhoppningsvis går det när vi är hos Christian och Emma och firar jul där, så kan jag visa bilder från våra dagar här.

Jag älskar min familj. Både den lilla med Seth och Stefan och min "storfamilj". Vi har så roligt tillsammans och barnen har roligt tillsammans.

Mamma fick i julklapp av oss att börja blogga. Vi har tjatat på henne att börja göra det, men hon har inte tyckt hon har något att blogga om, men vi tycker det. Så nu fick hon sig en blogg:
http://mummen.blogspot.com kolla gärna den!

Ha en jättebra söndagkväll!

Dagens barncitat:

Männen har fler framdelar på kroppen.
JULIE 6 ÅR
Kram


Till Seth

Hittade texten på en sång som min vän Anneli skrev till Seth när han var nyfödd. Inom frikyrkan är det inte vanligt med barndop. Vi har istället barnvälsignelse där man tar fram barnet på en gudstjänst och så ber man för barnet och dens familj. Ofta får han/hon en barnbibel också. Vi hade sådan Barnvälsignelse när vi bodde i Örebro. Vår vän familjepastorn Göran höll i den och Anneli sjöng denna sång hon skrivit till Seth.
Den är så fin, så jag vill gärna dela med mig av den:

Till Seth

Innan vi visste om det fanns du till
Du var önskad, väntad
Vi log när vi fick veta att du blivit till
Ja, du är önskad, efterlängtad

Skapad av Gud, given till oss - äntligen är du här!
Skapad perfekt, en avbild av Gud - äntligen är du här!

Så fick vi möta dig, se vem du är
Du är vacker, helt unik
Nu vill vi lära känna vem du är
Få se dig växa, följa din väg

Skapad av Gud, given till oss - äntligen är du här!
Skapad perfekt, en avbild av Gud - äntligen är du här!

Herren har lovat vaka över dig
Han ska leda, bära
Du kan va trygg, du vilar i Hans famn
För evigt älskar han dig

Du barn med öppna händer
Hela livet ska du få och hela livet ska du ge
Du barn med öppna händer
Välsignelse har du fått och till välsignelse ska du bli

Skapad av Gud, given till oss - äntligen är du här!
Skapad perfekt, en avbild av Gud - äntligen är du här!

Av: Anneli.

Vacker och fin sång!

Dagens barncitat:
Kungen heter Carl Gustav den tredje i fjärde, hans familj heter Victoria,
Madelena och Adam och Eva.

MARCUS 7 ÅR

Yngre upplaga av Stefan och mig.

Hej på er.
Idag blir det ett kort inlägg igen. Är såå trött. Dels har jag mycket att pyssla med hemma, eftersom vi ska bort över jul (det kommer vara folk här så det är ingen idé att någon tjuv försöker komma hit =)) Dels är det rörigt på jobbet, eller inte på arbetsplatsen men i organisationen och det tär, mer än jag trodde. Ska bli skönt att vara ledig en vecka nu!

Jag har ju sagt att jag ska visa bröllopskort på Stefan och mig, men eftersom scannern är någon annanstans och vi gifte oss innan digitalkamerornas tid så tog jag ett kort på vårt stora bröllopskort som hänger över sängen. Det blev suddigt och så, men visar ändå en yngre och smalare upplaga av både Stefan och mig hi hi. 22 och 24 år. Hjälpes. Vi var inte gamla, men jag har inte ångrat en dag att jag gifte mig med Stefan!



Idag tittade jag på Criminal Minds och de sa en bra sak:
"The scars reminds us of where we been, it doesn´t dictate where we´re going."
Jag tyckte det var tänkvärt och klokt!


Dagens barncitat:
"En del kor är svarta. De är invandrare."
KARIN 5 ÅR


Sötaste pepparkakan

Idag har det varit massor snö, minusgrader och solsken. LOVE IT!  Det var riktigt sagolikt! När jag gick ut från jobbet så bet det till i kinderna och näsan av kylan och jag kom att tänka på en härlig julsång: "the christmas song". En fras är såhär: "...and jack frost nipping on your nose". Passande eller hur? Sedan satt jag hela vägen hem och nynnade på den sången. Hittade den på youtube med Nat King Cole. Han är den som gjort denna sång bäst, tycker jag! Lyssna och njut:



Jag åkte direkt till Seths lucia/julfirande. Oh, vad underbart. Jag blir gråtfärdig när jag ser de underbara barnen. Vi föräldrar fick sätta oss i ett rum och vänta och alla barn var i ett annat rum, sedan öppnade de dörren och ca 15 spända och tysta (av förväntan och allvar) barn gick in och satte sig vid granen. Det var lucior, tärnor, tomtar och pepparkakor. Sen satt de där med dagmammorna och sjöng för oss. Oh, vad härligt det var. Alla föräldrar satt där med fåniga leenden och filmade och tog kort =)


PepparkaksSeth!


Jag är så stolt över honom!

På jobbet idag hade vi en liten julfest med julmat, sång och julklappsutdelning. Vi gjorde en sådan där lek där man slår en tärning och så får man byta julklapp med vem man vill om man får siffran 1 eller 6. Det var roligt. Jag satt med en härlig Paradis ask till sista två sekunderna och då tog en kollega den av mig, men jag fick denna fina "ängelsnöglob" istället så det var okej =)


Nu är det bara två arbetsdagar kvar sedan är jag ledig i en vecka! JIPPI!

Dagens barncitat:
"Honan heter gris och hanen heter svin. Ungarna heter kelgrisar."
SOFIE 5 ÅR

SNÖ

Idag har det kommit snö här i Dalarna! Jag skulle tro att det kommit 4-5 dm detta dygn. Det var läskigt att köra hem från jobbet, eftersom det inte var plogat ordentligt. Det var mycket snö och vår lilla Doris släppte ett par gånger, men jag körde så sakta så det gick bra. Hoppas de kommer igång och plogar, så att det blir lättare att köra. Jag tänker dock INTE klaga på snön, eftersom jag älskar snö, det är roligt att åka pulka, bygga snögubbar osv med Seth och så blir det ljusare ute. Hellre massor med snö än detta regnrusk som varit. Det första Seth sa till mig idag var just att det kommit snö och att han kan åka pulka nu! =)


Vy från vår ytterdörr.


Seth hjälper pappa att skotta. Han skottar flitigt på gräsmattan =)


Här ser ni lite hur mycket snö det kommit.


Mina grabbar jobbar på. Det är svårt att se dem, eftersom det är så mörkt och jag stod i ytterdörren och tog kortet, men man ser ändå flitens lampa lysa =)


Precis som det ska va: Snor, snö som fastnar på vantarna och rosiga kinder.

Seth och Stefan var och lämnade en julblomma till ett äldre par i församlingen nu på eftermiddagen, så när jag kom hem var det lugnt och skönt och jag pysslade undan lite grejer. När Seth kom hem berättade han att han fått en bula i huvudet. Sen sa han: "Om jag dansar, så åker bulan av." Det är ett barns logik, det =)

Här är mer logik från barn i Dagens barncitat:

"Kvinnor har kurvor, medan män har portfölj."
BJÖRN 7 ÅR

Vit jul

Snart är det jul och det har nog inte undgått någon att jag älskar jul. När jag växte upp var jul förknippat med glädje, gemenskap, värme, familj och lycka. Den känslan vill jag ta med mig in i min familj nu.
Tyvärr är det många barn som inte har upplevelsen av att julen är underbar. Många barn upplever fylla och bråk under jul. Jag glömmer aldrig berättelsen som en av våra föreläsare på universitetet berättade: Han jobbade i Göteborg på julafton ett år och plockade upp två barn i 11-12 års ålder ute på stan under julnatten. Han och en kollega skjutsade hem pojkarna för att möta föräldrar som var så fulla att de inte ens märkt att barnen var borta och de var inte i skick att kunna ta hand om barnen.
Det är ju extremt, men det finns barn som har det så. I mitt jobb har jag mött vuxna som berättat om att de som barn fick alkohol hemma, bjöds på cigaretter och fick fly ut genom balkongen för att komma undan föräldrarnas bråk - allt innan de ens fyllt 13 år. Som sagt: det är extrem fall, men de finns mitt ibland oss. Jag har vänner som vuxit upp med föräldrar som förstört jul och andra högtidsdagar just för att de druckit för mycket alkohol.
Jag tror att det finns barn som far illa runt om i landet pga att föräldrar dricker för mycket alkohol under julen. 

Själv är jag med i Spik, vilket innebär att jag har noll tolerans och dricker inte någon alkohol, inte ens lättöl. Det är ett val jag gjort och det kan verka extremt, men det är vad jag vill. Du får göra som du vill (jag rekommenderar naturligtvis att avstå helt från alkohol och jag har mina orsaker, men det får jag skriva om i ett annat inlägg =)) men det jag önskar och hoppas är att du också vill gå in på http://www.vitjul.se för att skriva på att du inte kommer dricka alkohol med mer än 2.25% under juldagarna. Gör det för barnens skull.

Tänk på alla barn vi har omkring oss. De är det bästa vi har. De är framtiden!


Dagens barncitat:
"En mormor är en som hela släkten har kommit ut genom. Då är det väl inte så
konstigt att hon är lite sladdrig i skinnet."
KRISTINA 7 ÅR

Första kalaset avklarat =)

Ja, idag hade vi födelsedagskalas för Seth och det var vänner här i Avesta som var inbjudna. Vi kommer ha två till, ett nästa helg med min familj och ett på hans riktiga födelsedag med Stefans familj, som vi firar jul med.
Det blev en rolig tillställning. Vi var nio vuxna och tio barn. Det var high life kan man säga =)


Lilla familjen precis innan kalaset började...

Jag testade att göra en tågtårta idag. Det blev lyckat =)


Tack alla vänner som kom!!!
Det var roligt att få träffas!

Dagens barncitat:

"Nästan alla människor har en hjärna. De som är lite dumma har en
hönshjärna."
JOHAN 5 ÅR

Julgodis

Blir ett jättekort inlägg idag för Setfan och jag ska precis börja titta på första filmen om Arn =) Härligt!
Stefan kom hem strax efter 5 imorse efter en lyckad Lussebandy natt. När Stefan sov på förmiddagen bakade Seth och jag kakor till hans fyraårskalas för kompisarna som går av stapeln imorgon eftermiddag.

Här är vi mitt i bakningen:




Sen var det dax för julgodis. Vi gjorde marsipangrejer, knäck, mintkyssar och lite andra grejer. Det tog sin tid, men det var roligt.

Det har även snöat idag. Jippi!!!



Nu är jag helt slut och det ska bli mysigt med en filmkväll med min älskade!

ha en underbar kväll!!!

Dagens barncitat:

"Farmor tycker inte om att sola toppless. Det är för att hennes toppar har
blivit lösaktiga."
STINA 6 ÅR

Kramar


Dum katt?!

Vår knäppa katt spinnmaskinen Gandalf lever farligt. Idag dukade jag fram kvällsmat och tände tre ljus i adventsljusstaken på bordet. Jag tittade bort en halv minut och när jag tittade på bordet igen satt Gandalf och jagade en ljuslåga med sin tass. Hon hade bränt bort halva sina långa ögonfransar, men hon reagerade ändå inte. Man tycker ju att hon borde märka att det är varmt och lite farligt...? Får verkligen bara ha tända ljus när vi sitter vid bordet.

Nu sitter Seth och jag och har fredagsmys. Båda är jättetrötta. Hoppas jag orkar se på hela Idol =).

I natt/kväll är det Lussebandy. Avestas största ungdomsevenemang, som min underbara man basar för =) Det håller på hela natten och det brukar vara runt 1000 ungdomar som kommer dit. Alla är nyktra - alla får blåsa och visa att de inte druckit. Det är superbra! Då är det inte så många ute på stan och drar i fylla och bråk. Tänk vad många härliga människor det är som ställer upp och jobbar ideellt för att det ska bli bra och fungera! Häftigt tycker jag. Många företag i stan har sponsrat evenemanget med både pengar och fina priser till det vinnande laget. Hoppas de får en fantastisk kväll och natt.
Imorgon måste ju Stefan sova hela dagen, så han sover i förrådet och Seth och jag håller oss uppe i köket och i hans rum =) Om det är fint väder kan man ju gå ut och leka också!

Ha en underbar fredagkväll!!!

Dagens barncitat:

"Hönor som får gå var de vill lägger finare ägg eftersom de slipper ha
hönsnät runt huvudet.."

HANS 6 ÅR

Goder kväller i denna sal...

Hej på er!
Nu har jag gjort lite juliga grejer:
Julsenap, julsalt och saffransskorpor. Mmm, det blir gott!

Skorporna är i ugnen och ska vara där över natten så det blir ingen bild på dem.

Det är roligt att testa lite nya grejer =) Senapen blev jättestark, men god, med lite nejlikasmak. I saltet är det bla rosépeppar, chili och något mer som jag inte kommer ihåg =)



Önskar er en skön kväll!!!

Dagens barncitat:
"En psykolog är en galen man som slår tanter."
EMELIE 6 ÅR

Place in this world

Place in this world

"The wind is moving
But I am standing still
A life of pages
Waiting to be filled
A heart that's hopeful
A head that's full of dreams
But this becoming
Is harder than it seems
Feels like I'm

Looking for a reason
Roaming through the night to find
My place in this world
My place in this world
Not a lot to lean on
I need Your light to help me find
My place in this world

If there are millions
Down on their knees
Among the many
Can you still hear me
Hear me asking
Where do I belong
Is there a vision
That I can call my own
Show me I'm

Looking for a reason
Roaming through the night to find
My place in this world
My place in this world
Not a lot to lean on
I need Your light to help me find
My place in this world."

Michael W Smith

Dagens barncitat
En kropp är något som tar slut i skorna."
ALLAN 5 ÅR

Julspel och pyssel

Igår var en fantastisk dag!
Vid 13 åkte jag till kyrkan för att förbereda och öva inför barnens julfest i kyrkan. Vi gjorde ett julspel/julmusikal. Vid 16 fylldes kyrkan av barn och föräldrar och "våra" barn, som skulle vara med i julspelet klev spända och förväntansfulla in på scenen. Och oj, vad bra det lät!!! De är så sanslöst duktiga barnen, både på att sjunga och på att spela teater osv.
Det blev så bra!



Jag, som sjunger sista sången: (och nej, jag är inte gravid även om det ser ut så på kortet...=))


Efter julspelet bjöds vi på fika och alla barn (och jag) fick varsin godispåse =)
Underbart!

Charlotte frågade i lördags om vi skulle pyssla lite och göra julkort tillsammans. Gissa om jag hängde på!?
Så idag kom Charlotte hit och vi plockade fram grejer och satte igång.

Det var så mysigt och roligt. Seth sov, Simon var iväg på annat och Stefan var på Lussebandyråd. Så vi fick ha en riktig tjejkväll. Jag myser fortfarande =) Mina kort blev inget vidare, men det gör inget, för jag hade så roligt =).

Nu är det dax att säga hej till kudden!

God natt från en lycklig Maria!

Dagens barncitat:
"Om man öppnar ögonen och det är alldeles svart, då är man medvetslös."
HILDA 7 ÅR

Två tankar för dagen:

Första:
Hur kommer det sig att människor inte har några problem med att be om hjälp när det gäller t ex att snickra något och många andra praktiska saker, men när det gäller t ex äktenskapet, förhållandet eller hur man mår själsligt så är det så otroligt mycket svårare att be om hjälp. I och för sig är det ju inte lika konkret att få hjälp i ett förhållande, men man kan ju faktiskt få hjälp. Bara det att prata och sätta ord på sina tankar och känslor är hjälp. Dessutom om man pratar med någon kunnig så vet ju de hur man kan hjälpa.

Andra:
När jag går från en plats till en annan hemma i huset, t ex från nedervåningen till övervåningen och jag har saker som ska med upp, så packar jag på mig så mycket så jag inte ens kan bära dem... istället för att gå två gånger. Konstigt, men ganska lätt att göra något åt, bara jag inte vore så lat. =)

Ja, dessa två saker har jag funderat på idag =) Bland annat. Jag har faktiskt gjort andra saker också, som att shopa tillsammans med Charlotte, läst en bra bok och bara haft det skönt. Ikväll är Stefan i en annan stad och predikar, så Seth och jag är själva hemma. Ikväll tycker jag det är riktigt skönt att sitta ensam med min bok och lite godis och bara slappa =).

Dagens barncitat:

"Bönder är liksom en egen ras, precis som rörmokare och föräldrar."
ANDERS 8 ÅR

Fredagkväll!

Igår kväll var vi några från mitt "gamla" team på jobbet (flera av dem har slutat och gått i pension) i Västerås på Wallmans på turné. Det var riktigt roligt. Framför allt var det roligt att träffa kollegorna utanför jobbet. Det blir något annat. Dessutom var det riktigt bra underhållning. De som sjöng var så duktiga! Wallmans är alltså underhållning och mat, samtidigt. Man äter gott och då och då går artisterna upp och sjunger och showar. Bredvid oss satt en kvinna som var riktigt dragen. Hon satt och spelade med sin gaffel på glasen och skrålade med i sångerna och fnittrade och flirtade med en av mina kollegor. Hon gick från att vara pinsamt flamsig till att sitta och somna över maten på ca två minuter. Märkligt! Vuxna människa. Hennes vänner skickade senare hem henne i en taxi. Har aldrig förstått varför man super sig full på det sättet. Tycker det är skönt att var absolutist. =) Är stolt "spik" medlem =)

Kom hem efter midnatt och somnade vid 1 tiden och vaknade av Seth 5:30... var ganska segt att gå upp och jobba =) Särskilt eftersom Seth vaknade av att han drömde otäckt igår morse vid 5:15 och ingen av oss kunde somna om. Är trött nu alltså =) Hoppas jag orkar se färdigt på idol. 

Ikväll var jag i kyrkan och övade ett julspel som barnen/ungdomarna ska göra i kyrkan på julfesten på söndag. Jag har hand om sången och Zara om själva "teatrandet" och Jonas om musiken. Vi hade en lång övning ikväll och sen fick jag stressa hem, eftersom Stefan skulle till kyrkan en stund innan ungdomssamlingen började. Egentligen skulle både Seth och Stefan vara i kyrkan, så jag inte behövde stressa hem, men eftersom Seth inte är helt pigg ville vi inte dra med honom till kyrkan. Stefan och jag möttes i dörren - precis som vi gjorde igår... (Ser fram emot att hinna prata med varandra imorgon) Seth var vaken när jag kom hem och tog tag i en bok och drog med mig ner i källaren och satte sig framför brasan i mitt knä och så läste vi boken tillsammans. Oh, vad mysigt det var! Det var han som bestämde att vi skulle sitta på golvet framför brasan och läsa. "Oh, vad varmt och skönt det är här", sa han. Han är så lillgammal och härlig! =)

Dagens barncitat:

"Kvinnodjur är duktigare än männen. De gör mjölk och ungar. Och så kan de
både värpa och ryta".

KATJA 6 ÅR

VARFÖR FINNS DET TJUVAR???

Idag är Seth och jag hemma, eftersom han är förkyld och har lite feber. Jag bestämde att vi skulle passa på att baka pepparkakor idag då. Mitt i bakningen ringde en man och sa att min bil stod på hans gård. Va? sa jag. Vaddå. Den ska ju stå ute vid stationen där Stefan ställde den när han åkte till predikantveckan. När kom den dit? frågade jag. För en kvart sen, sa han. Eeee okej... Mannen hade hört att en bil stannade där, men när han tittade så såg han ingen. Han kollade i bilregistret och ringde mig. Alltså har någon KNÄPP människa stulit vår bil och kört den till denna mans hus ca tre km från stationen. What´s up!??? Har inte folk vett att förstå vad som är deras och vad som är vårt!
Jag tackade för att han ringde och blev helt rådvill. Kvinna som jag är ;o) ringde jag Stefan och frågade vad jag ska göra??!! Sen ringde jag polisen och sen försäkringsbolaget. Polisen var snabbt på plats och hörde av sig till mig och sa att det inte var några direkta synliga skador på bilen så vi kan hämta den själva - behövde alltså inte bogseras. Ulrica ställde upp och skjutsade ut Seth och mig. Jag plingade på hos "gubben" som ringt mig och tackade så mycket för hjälpen och berättade att vi hämtade bilen.


Här stod Doris övergiven. Stackarn.

De/den hade rökt i bilen, så det luktade päcka! Det låg även kvar en dunk och slang... hm... de hade inte slangat vår bil, märkligt nog för tanken var full, som den skulle vara. Polisen ska komma förbi och hämta dunken och slangen. Det syns inga direkta skador på bilen, men Stefan ska kolla lite noggrannare när han kommer hem. Förhoppningsvis är allt som det ska.
Det känns så enormt integritetskränkade att någon varit i vår bil - utan lov. Låt bli mina grejer!!! Usch, jag blir så arg när jag tänker på att någon stulit vår bil! Det komiska är dock att vi aldrig märkte att den blev stulen =)

Hur gick det då med pepparkakorna? Jo, jag brände en plåt, eftersom jag pratade med polisen när den stod inne i ugnen. I övrigt gick det bra! Det luktar jättegott här hemma nu =)


Seth bakade en stund... sen tröttnade han och då såg det ut såhär istället:


Det är roligare att köra med grävmaskin i degen och köra med bilar på den =)


Resultatet! Blev paket, julstrumpor, vantar och bamse, lilleskutt och skalman i år. Vi kommer nog göra hjärtan och stjärnor också en annan dag. Några har vi haft kristyr på och de är inte med på bilden.

Innan mamma for hem i morse hann vi göra:

Kristyr och bokmärke och en tråd så att man kan hänga upp dem. Mysigt.

Nu ligger Seth och jag på sängen och tar igen oss, efter en ansträngande dag. Seth är inte jättepigg, men det är ju inte så konstigt.

Ikväll ska jag till Västerås med mina kollegor. Det ska bli riktigt roligt. Vi ska äta och få underhållning från Wallmans. Kul.

Ha en fortsatt bra dag!

Dagens barncitat:
"Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer".
Siri 6 år

Fylla frysen

Idag har mamma och Seth bakat när jag var på jobbet. Och de har inte bakat lite!

Rågbröd...


Efter bakning kan man se ut så här =) Mjöl överallt, men lycklig!


Inte lätt att vara katt och känna lukten av mat och inte få röra...


Vetelängder, lussebullar, kokoskakor och rågbröd har de hunnit med att baka.


En knasSeth =)

Dagens barncitat:

"Mannen slutar aldrig att göra celler, men han kommer i en sorts ålder han
också. Den kallas panikåldern".
STINA 9 ÅR



1/12

1:a december innebär att man får börja öppna adventskalendern. Vilken lycka! För tre år sedan fick vi denna fina handsydda adventskalender av svärmors bästa väninna, (är typ som Stefans moster, men inte biologiskt). Denna kalender är full av paket med godis i. Den får han öppna på eftermiddagen. På morgonen har han en chokladkalender - eller två. Hans stora kusiner skickade en chokladkalender med Blixten på, som han fick idag. Vilka snälla kusiner!!!


Idag tog vi en tur till en affär här som heter Pickaboo. Där finns massor av godis och massor av grejer. Hittade två fina krukor - 10 kronor styck - som jag köpte och gjorde miniarrangemang i. Bordsen, julstjärna och äpple som är glaserad.

Mmm, jag älskar att få pynta!!!

Mamma har tagit sig an vår ENORMA strykhög i tvättstugan. Det var skönt för mig =) Vilken snäll mor tuta jag har =) Hon hade sällskap av katterna hela tiden.

Katt i tvättmaskin =)


Dagens barncitat:

Inne i grisen finns det korvar och skinkor. Och i rumpan på den sitter
syltan och väntar på att bli uppäten..
LARS 6 ÅR

RSS 2.0