Årskrönika 2009

Januari

Började med härligt nyårsfirande med min bror med familj, men det gick över i vattkoppor... Seth blev riktigt dålig med hög feber under lång tid och många kliande prickar. Men det gick över det också. I övrigt var det en härlig månad.

Februari

Inte lätt att hitta en bild som beskriver februari... Vi firade Stefan, som fyllde 33 år, var på bröllop utanför Söderköping och Seth och jag var i Kisa hos mamma och pappa när Stefan var i Åre på sportlov. Det var mycket snö och vi byggde snögubbar och snölyktor.

Mars

Denna månad fyllde min älskade mamma 60 år och samma dag fyllde jag 31. Här ligger vi i sängen och väntar på att bli firade =) Det var en månad full med kalas av olika slag =)

April

I april hade vi underbart väder! Vi kunde börja sitta ute på verandan. Seth började cykla, vi firade påsk med Åkessons, umgicks med vänner och var ute på lekplatser och lekte och firade Valborg med vänner.

Maj

Även maj hade fantastiskt väder. Vi pysslade i trädgården och fick bl a färdigt Seths lekstuga, vi var ute i lekparker (den i Sala är fantastisk), jag avslutade min Steg 1 utbildning!!! och Seth var riktigt sjuk i falsk krupp (väldigt jobbigt).

Juni

Fortfarande härligt väder! Juni präglades av att ta ner vårt tak och det regnade in i vårt sovrum! Men det var också Nyhem, firande av min Steg 1 med vänner och familj och årets första bad i sjön. Det hände även två sorgliga saker denna månad. Dels dog min farmor, men det var väntat och dels blev vår katt Sid påkörd och vi fick avliva honom.

Juli

I juli hade vi semester! Vi åkte runt och hälsade på familjen och familjen var och hälsade på oss. Vi var också på semester med Åkessons på Astrid Lindgrens värld. Vi åkte med Myrsells till Gävle och djurparken där. Härligt! Mitt långa hår åkte också av och gjordes ljusare. Skönt, men jag saknar mitt långa hår =)

Augusti

I augusti fortsatte vi semestrandet. Stefan och jag firade vår nionde bröllopsdag med våra härliga vänner Olof och Malin som också firade sin nionde bröllopsdag (5/8). Detta firade vi med våra barn på Liseberg. Lovely! Vi var även på bröllop - Simon och "Kalott" - och hämtade till slut hem två små troll... =) Dessa killar, Frodo och Gandalf, visade sig vara tjejer. Ha ha.

September

I september åkte Stefan till USA i två veckor. Under dessa veckor hade Seth och jag influensa (troligtvis svin och akuten besöktes av oss än en gång), men vi var också hos Marcus och Lovisa i Örebro och hos mamma och pappa i Kisa och mamma var hos oss när Stefan var i USA. Tyvärr blev hon också sjuk... Katterna fick börja vara ute och träden började skifta i fina färger.

Oktober 

En månad då jag bakade förfärligt mycket =) Mmmm... Seth fick åka fyrhjuling. LYCKA! Jag var borta en del med jobbet och våra älskade vänner Therese och Erik var och hälsade på!! Lucas gick hit alldeles själv och Seth och han hade en "biostund" med filmen Bolt och chips och dricka. Stora killarna =)

November

I november kom och försvann första snön. Jag var sjuk - igen - vi umgicks med vänner, var i Örebro hos Åkessons och höjdpunkten - faktiskt - var när Stefan och jag var på Klockargården! För en som jag, som älskar advent var naturligtvis första advent välkommen i slutet av november! Dessutom fick vår vän Fia en liten dotter, som heter Emma!!!!!

December

December har naturligtvis präglats av julförberedelser. Vi har firat jul och Seths födelsedag i omgångar. Vi satte även upp en musikal i kyrkan, som blev hur bra som helst! December har varit en månad fylld med familj och kyrka. Jag har stortrivts!!!

Så om jag sammanfattar detta år så har det varit ett bra år! Det som inte varit roligt är att både Seth och jag har varit sjuka mycket. Vi har fått åka till akuten ett par gånger med Seth och det är tufft. Stefan har ramlat och slagit sig i ryggen - igen - och han har värk konstant. Så en bön jag har inför 2010 är att vi ska få må bättre i våra kroppar, alla tre.
Vi har underbara vänner både här i Dalarna och i andra delar av Sverige och det är jag så oerhört tacksam för. Jag är också oerhört tacksam för min familj! Både den på Stefans sida och den på min sida. VIlken välsignelse att ha varandra! Jag är också oerhört tacksam för mitt jobb, som jag trivs så bra med! Jag har alltså mycket att vara tacksam för =)

Dagens barncitat:
"En gynekolog är en som inte vet så mycket om halsen på folk."
ERLAND 6 ÅR

Kommentarer
Postat av: Lina

God fortsättning! Vilken fin årskrönika!! =)Och tänk vad fort året gått och vad mycket ni hunnit med. Har sett på din blogg att ni har haft en mysig jul med familjen =)Vi hade det bra uppe i Sälen förutom att vi åkte på kräksjukan så varje dag var det någon som hade ont i magen/kräktes =(( Men vi åkte pulka, grillade korv, badade och barnen provade slalom för första gången, så vi hann med en del ändå =) Nu är vi hemma och nu har William fått hög feber och förkylning =( Måste säga att det tär en hel del på oss att vi är så sjuka hela tiden, men man ska väl inte klaga...Vore roligt att ses sen när vi piggnat till =) Ha det gott! KRAM Lina

2009-12-28 @ 21:36:43
URL: http://homebylina.blogspot.com
Postat av: Robert

April, Juli och November - Gott att vi fått ses så mycket detta år!! Minns dagarna med värme och hoppas och tror att vi får ses även nästa år.

Minns nu i skrivande stund den värme och gästfrihet vi upplevde hos dina föräldrar i Kisa i sommras. Det är gott med vänner!

Hoppas att ni får ett välsignat slut på detta år.



/Rob

2009-12-28 @ 23:31:01
URL: http://www.robertakesson.se
Postat av: Marie Breskic

Nej, men så trevligt med en personlig årskrönika! Fler bloggare borde ta efter ... eh ... fast inte jag helst då:)

2009-12-29 @ 10:43:30
URL: http://mariebreskic.blogspot.com/
Postat av: Lovisa

Åh, vilken smart idé att lägga ut en årskrönika på bloggen. Om jag hinner och får tid över kanske jag härmar dig, om det är okej? :o)



Ska bli så mysigt att ni kommer hit imorgon. Vi längtar massor!!! Alva går omkring och pratar om Seth hela tiden...så sött!



Kör försiktigt imorgon, vi vill att ni kommer fram helskinnade! Kram Lovisa

2009-12-29 @ 13:48:11
Postat av: mummen

Vilket härligt bildkollage, Tänk vad mycket som händer under ett år.Vi får tro att inte akuten ska få några besök det nya året.Ha en skön helg hos bror och svägerska.

Kram, kram

2009-12-29 @ 18:59:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0