VARFÖR FINNS DET TJUVAR???

Idag är Seth och jag hemma, eftersom han är förkyld och har lite feber. Jag bestämde att vi skulle passa på att baka pepparkakor idag då. Mitt i bakningen ringde en man och sa att min bil stod på hans gård. Va? sa jag. Vaddå. Den ska ju stå ute vid stationen där Stefan ställde den när han åkte till predikantveckan. När kom den dit? frågade jag. För en kvart sen, sa han. Eeee okej... Mannen hade hört att en bil stannade där, men när han tittade så såg han ingen. Han kollade i bilregistret och ringde mig. Alltså har någon KNÄPP människa stulit vår bil och kört den till denna mans hus ca tre km från stationen. What´s up!??? Har inte folk vett att förstå vad som är deras och vad som är vårt!
Jag tackade för att han ringde och blev helt rådvill. Kvinna som jag är ;o) ringde jag Stefan och frågade vad jag ska göra??!! Sen ringde jag polisen och sen försäkringsbolaget. Polisen var snabbt på plats och hörde av sig till mig och sa att det inte var några direkta synliga skador på bilen så vi kan hämta den själva - behövde alltså inte bogseras. Ulrica ställde upp och skjutsade ut Seth och mig. Jag plingade på hos "gubben" som ringt mig och tackade så mycket för hjälpen och berättade att vi hämtade bilen.


Här stod Doris övergiven. Stackarn.

De/den hade rökt i bilen, så det luktade päcka! Det låg även kvar en dunk och slang... hm... de hade inte slangat vår bil, märkligt nog för tanken var full, som den skulle vara. Polisen ska komma förbi och hämta dunken och slangen. Det syns inga direkta skador på bilen, men Stefan ska kolla lite noggrannare när han kommer hem. Förhoppningsvis är allt som det ska.
Det känns så enormt integritetskränkade att någon varit i vår bil - utan lov. Låt bli mina grejer!!! Usch, jag blir så arg när jag tänker på att någon stulit vår bil! Det komiska är dock att vi aldrig märkte att den blev stulen =)

Hur gick det då med pepparkakorna? Jo, jag brände en plåt, eftersom jag pratade med polisen när den stod inne i ugnen. I övrigt gick det bra! Det luktar jättegott här hemma nu =)


Seth bakade en stund... sen tröttnade han och då såg det ut såhär istället:


Det är roligare att köra med grävmaskin i degen och köra med bilar på den =)


Resultatet! Blev paket, julstrumpor, vantar och bamse, lilleskutt och skalman i år. Vi kommer nog göra hjärtan och stjärnor också en annan dag. Några har vi haft kristyr på och de är inte med på bilden.

Innan mamma for hem i morse hann vi göra:

Kristyr och bokmärke och en tråd så att man kan hänga upp dem. Mysigt.

Nu ligger Seth och jag på sängen och tar igen oss, efter en ansträngande dag. Seth är inte jättepigg, men det är ju inte så konstigt.

Ikväll ska jag till Västerås med mina kollegor. Det ska bli riktigt roligt. Vi ska äta och få underhållning från Wallmans. Kul.

Ha en fortsatt bra dag!

Dagens barncitat:
"Kvinnor består av äggstockar och så tänker de mer".
Siri 6 år

Kommentarer
Postat av: Bonnfrua

Sicka typer det finns!!!!!!!!!!! Skönt att bilen ändå verkar vara ok!

Vad mummen och Seth har bakat! Fuskit... :-)

Kram!

2009-12-03 @ 19:39:28
URL: http://bonnfrua.blogspot.se
Postat av: Lina

Fy då, men vilken tur att det finns ärliga männsikor ändå, tänkte på gubben som hörde av sig!

Här hemma är det william som har feber, 39 igår och 38 idag så det går väl åt rätt håll ändå...hoppas han piggar på sig så vi kan få gå och lyssna på er på söndag =)Ha det gott! KRAM Lina

2009-12-03 @ 20:30:35
URL: http://www.homebylina.blogspot.com
Postat av: E-K

Sensmoral: Åk aldrig på Predikantveckan.

Eller? ;)

C har just visat upp sina knogar, som fortfarande är lätt lilafärgade sedan han slog dem i väggen i frustration över den stulna väskan. Ingen bra vecka stöldmässigt för bröderna! Skönt dock att bilen är hemma & hel!

2009-12-03 @ 20:41:15
URL: http://emmakaka.blogg.se/
Postat av: Lojsi

Nä fy vad ruttet!! Vad ledsen man blir...och som du säger, man känner sig så kränkt!



Skönt ändå att Doris kom till rätta och att hon verkar må bra. Synd på er mysig bakdag bara...det var inget roligt avbrott ni fick. Hoppas tjuven sover riktigt dåligt inatt, att han får klåda mellan tårna och sura uppstötningar för resten av livet!!! Skäms...

2009-12-03 @ 22:37:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0