Fortfarande krångel med bilderna...

Hej på er!!!
Ja, jag kan fortfarande inte ladda upp de bilder jag vill på min blogg och jag vet inte varför. Kanske är det något med mammas dator, eller något med mina bilder. Don´t know... Jag får helt enkelt försöka visa bilder från vårt sportlov när vi kommer hem igen. Jag hittade dock lite gamla bilder  i mammas dator på vår ÄLSKADE son. Jag lyckades ladda upp två av fyra bilder, som jag ville visa. Tänk vilken härlig kille... Inte konstigt att vi älskar honom så mycket =)


Seth, 1 år och några månader i vår lägenhet i Örebro.


Seth hemma hos mormor och morfar i mars 2007. Mars var varm och härligt vårig det året.

Vi har det jätteskönt här hos min mamma och pappa. Det är verkligen semester och det är sååå härligt!
Vi hörs av när vi kommer hem igen! Då hoppas jag som sagt att jag kan visa lite bilder på vårt härliga sportlov!

Sportlov

Nu är Seth och jag hemma hos mamma och pappa och har lite ledigt. Härligt. Vi kom hit i förrgår. På väg hit så stannade vi hos min bror och hans familj och fikade lite. Det var roligt för kusinerna att busa och leka lite innan vi åkte vidare. Natten till lördag snöade det ett par decimeter, men tyvärr sådan blöt, tung snö, som kanske inte kommer stanna så länge. Igår regnade och snöade det om vartannat, så det blev rejält blaskigt. Det positiva med det är att vi kunde bygga snögubbe och snölykta.

Alla kyrkorna här i Kisa håller på att gå ihop till en frikyrka. Det är bra, tycker jag. Så igår när vi var i kyrkan (min hemförsamling) så var det helt fullt. Vad roligt det var att se så många gamla bekanta ansikten! Pappa hade bett mig sjunga lite och eftersom jag sjöng fick mormor följa med Seth till söndagsskolan. Han var med därute och kom glatt tillbaka och visade en teckning på David och Goliat och en liten figur, som han hade gjort. Jag hade tänkt lägga upp en bild på den och lite annat vi pysslat med här, men av någon anledning kan jag inte ladda upp bilder. Det gick inte igår och inte idag, så jag får vänta några dagar...
Jag återkommer med bilder och mer bloggande =)

Blessings

Tandläkaren

Idag var Seth hos tandläkaren för första gången! Wow. Jag kunde inte vara med, eftersom jag var i Västerås på utbildning, så Stefan var med honom. Han var jätteduktig och lät tandläkaren kolla och känna på tänderna. Nu är jag en sån där förälder som är så stolt över sitt barn. Innan jag blev förälder trodde jag aldrig jag skulle bli stolt över att han var duktig hos tandläkaren. Hihi. Han bluddrade och pratade om detta när jag kom hem. Han fick åka upp och ner i stolen och fick trycka så att det kom vatten osv. (Vad är det med killar och trycka på knappar????) Han fick en liten tandborste, som han visade upp och en liten bulldozer, eller som Seth sa: "Doz bulle" ha ha.

Imorgon åker Stefan till Åre med ungdomarna och ska åka skidor. Jag har tagit ledigt och åker till mor och far tillsammans med Seth. Men eftersom vi har en katt så kommer vi ha folk i huset ändå, vilket känns skönt och tryggt, både för kattens skull och så att huset inte står tomt.
Uppdatering från vårt sportlov kommer under veckan!

Vill göra reklam för två bloggar till, som jag inte gjort reklam för förut. Dels min svägerska (Stefans brors fru) Emma-Karin. Hon är en rolig och underfundig människa och detta märks i bloggen: www.emmakaka.blogg.se

Så är det Miranda, som är en av ungdomarna här. Hon är också en rolig prick... www.mirandaisaksson.blogg.se

Blessings


Ett leende från himlen

Idag fick jag en härlig bild från en av mina vänner på Steg 1 utbildningen. Den var så fin, så jag måste dela med mig och lägga ut den här.
A smile from heaven, heter den. Se och njut...



Tänk att någon har tagit detta kort, precis i den hundradel fåglarna hade sina vingar såhär. Coolt.
Tänk, det är så här (bildligt) som jag tror Gud ser på oss: med ett leende. Under min uppväxt och fortfarande hör jag människor som beskriver Gud som en person som sitter och tittar surt på oss. Så kan jag bara inte se Honom. Jag tror att vi kan göra Honom ledsen och att Han har alla känslor som vi har: arg, ledsen, glad, besviken osv. Men som sagt: jag tror att Han ofta ser på oss med ett leende, ett kärleksfullt leende...


I morse när jag stod och sminkade mig kom Seth och ville vara med. Han hittade några av mina gamla hårklämmor och ville ha dem i håret, för Ida (en av barnen hos dagmamman) har ju såna. Han fick några i håret, men Stefan tog bort dem när mössan skulle på och de skulle åka till dagmamman. När vi kom hem ville han ha dem igen och jag satte i dem i håret. Jag sa att jag ville ta ett kort på honom och då sprang han iväg för att gömma sig. När jag kom närmre satte han fram handen som värsta filmstjärnan, som inte vill bli fotograferad och sa "nej mamma" och skrattade hur mycket som helst. Kortet blev sådär, eftersom han sprang iväg, men här är vår lilla prins med klämmor i håret:




Blessings

Ett par kort

Tänkte bara visa ett par härliga bilder på Seth. Han badade ikväll och Sid ville vara med, som vanligt.


Seth tycker verkligen inte om att tvätta håret, eftersom det lätt kommer vatten i ögonen då. (I badhuset, eller när han själv stoppar huvudet under vattnet, då gör det inget, men när jag ska spola vatten över håret, då blir det gråt och tandagnisslan...) Idag kom vi på att han kunde ha sina arbetarglasögon på sig och då gick det sååå bra. Han lutade snällt huvudet bakåt och blundade och vi fick bort schampot.
Skrutten...


Nu ska jag kolla på Mästarnas mästare....
Heja Per Elofsson!!!

Blessings

Härlig helg

HEJ IGEN!!
Nu är vi hemma igen efter vår härliga helg i Söderköping. Vi har träffat svärmor, vänner och varit på bröllop. Här kommer en bildkavalkad av vår helg...


Så fort vi kom till farmor Inger gick Seth och hämtade bilarna i en låda och så satt han och myste med en filt över benen och låstades att han grävde sand.




Stefan bygger lego, med Seth, men Seth leker mer med tandborsten...

På lördagen åkte vi till Å kyrka på bröllop. Stefans barndomsvän Angelica gifte sig med Daniel. Daniel har inte så mycket hår, så han kom in med värsta fula peruken... Ja här ser ni själva!

Det blev mycket fnitter och skratt i bänkarna. Vi tänkte att det kanske var ett vad som gjorde att han hade denna peruk och att han nu blivit några tusen kronor rikare, men så var det inte. Eftersom han inte har så mycket hår, ville han ha polisonger, vilket inte Angelica ville... Hon föreslog då en peruk, vilket han tog. Dessutom ville inte Angelica vara i centrum när de gick in i kyrkan och det lyckades. Alla kollade på Daniel. Så fort de kom fram tog han av sig peruken. Så här såg de ut egentligen:

Ett vackert par.

Det var så roligt att vara på festen efter vigseln. Dels var det en rolig fest och dels fick vi sitta med gamla vänner, som vi inte träffat på år och dar. Ett par av de som serverade är också gamla vänner (ja, de är inte särskilt gamla, men vi har känt varandra länge.) Frun i det paret heter Martina och hon har alltid olika frisyrer och nu hade hon en helt underbar frisyr. Hon kan verkligen bära upp den, det är det nog inte många som skulle kunna. Hon är hur snygg som helst i den, men jag skulle se ut som en rysk hockeyspelare, tror jag. =)


Martina...Tvåbarnsmor och hur fräsch som helst!

Här är ett annat vackert par haha =)


Eftersom Angelica och Daniel gifte sig på alla hjärtans dag var temat ganska enkelt att räkna ut. Det var rosor och hjärtan, men inte på ett "töntigt" sätt utan hur snyggt som helst. Bla hade någon stått och gjort över 120 sådana här kakor:

Mina favvisar. Mamma brukar göra såna till jul, men då i form av en trekant.

När vi var på bröllop var Seth och farmor och matade "fåglojna" (fåglarna) vid kanalen. Han tyckte det var superroligt. De lekte också med lego och åt korv. Mysig dag för Seth. Han var jätteglad! Idag var vi först i "farmors kyrka" och sedan åt vi god middag och åkte hem. På väg hem somnade Seth och han hade lite olika poser:
(Klicka på bilden så blir den större...)

 

En gammal vän till Stefan, Uffe, ringde igår och undrade om han fick hälsa på oss idag. Han är nämligen lastbilschaufför och skulle lasta av något här i Avesta idag. Nu passade det så bra, så vi kunde möta upp honom i Sala när vi var på väg hem och Seth och Stefan fick åka med honom. Förstå vilken lycka för vår Seth att få åka lastbil. Han var helt överförtjust!

Killarna gör sig iordning för att åka...


Wow...

Stefan berättade att Seth pratade oavbrutet hela resan. Han var helt lyrisk när vi träffades i Avesta igen. Han pratade och pratade. Han ville åka och hälsa på "Puffen", som han sa om Uffe =).
När vi satt här hemma och åt kvällsmacka sa Seth till mig: Mamma, jag vill sitta i hans knä". Det fick han naturligtvis. Ja, det var kärlek direkt mellan dem. =) Seth var riktigt speedad här ikväll. Det var så roligt att se honom, så glad och sprallig.


Uffe, Seth och Stefan...

Ja, det var lite från vår helg. Hoppas ni också haft en bra helg!

Blessings

Ny dag

Seth är hemma idag också. Han har hostat en del inatt, men inte lika mycket som förra natten. Hosmedicinen jag köpte igår verkar vara lite bättre och den hjälper. Mitt i natten var vi tvungna att ge honom lite hostmedicin och det var inte populärt. Det slutade med att vi var tvungna att tvinga i honom medicinen. Stackars honom.

Igår tröttnade Seth på att vara inomhus och gick därför och tog på sig sina ytterkläder själv och stod och log vid vår dörr ut till verandan. Han ville ut och skotta snö, sa han. Ja, så han fick gå ut en stund och så här såg det ut.... Tyvärr blev han hostigare av att vara ute, men han blev också mer nöjd...




Idag har jag studiedag då jag är tvungen att göra färdigt en tenta som jag har och dessutom behöver jag hinna läsa in mig på lite gruppteorier inför ett paper, som ska skrivas. Seth är hemma idag också, eftersom han inte är så pigg och Stefan är på begravning nu, vilket gör att jag får försöka jobba på lite, samtidigt som jag har Seth omkring och på mig =) När Stefan kommer hem, ska jag stänga in mig och jobba på lite och sedan ska vi ju till Söderköping på bröllop. Just nu sitter Seth och jag och fikar och jag passar på att blogga lite. Jag har gjort färdigt tentan nu och har lite tid att umgås med Seth innan Stefan kommer hem.

Så här såg det ut i morse när jag försökte jobba med min tenta:


När Seth tröttnade på att sitta och rita i mitt knä tog han kameran och gick och tog kort på Sid och sig själv:





Det ska bli jätteroligt att åka till svärmor och hälsa på lite. Det var länge sen vi var där nu. Det är ju förstås lite synd om Sid, som blir ensam, men Jonas kommer och matar och ser till honom lite under helgen. Jonas var också och gav Sid mat när vi var borta i nyår. Då var också Jonas bror Andreas med en morgon. När de kom ut från vårt hus ställde sig Andreas och tog kort på snön. Våra fantastiska grannar såg dem och tyckte de betedde sig konstigt och ringde upp Stefan och sa att två män hade varit inne i vårt hus. Stefan visste inte att jag hade bett Jonas att ge Sid mat så han ringde mig och sa att vi kanske haft inbrott. (Jag var ju hos min bror och firade nyår och Stefan var på Unite i Stockholm) Jag berättade att jag bett Jonas ge Sid mat och att det förhoppningsvis var honom som de sett, så Stefan ringde Jonas och kollade och så fick vi veta att det var han och Andreas som varit där. Tänk var bra med grannar som har ett öga på vårt hus när vi är borta! Det känns tryggt.

Nu sitter Seth och tittar på Bolipompa, så jag ska passa på att läsa lite....

Ha en bra helg!!!
Blessings

VAB

Igår kväll runt 21 kom syskonen Ruth och ville gratta Stefan. Han hade ju variti kyrkan och blev SÅÅÅÅÅ glad när han kom hem och hittade dem nere i soffan. De är en härlig och urmysig syskonskara!!! Det var roligt att de kom. Vi tycker MYCKET om när folk bara tittar förbi. (Helena hade iochförsig ringt mig och förvarnat...)


Tobbe, Stefan, Helena och Martin

Idag är jag hemma och "vabar". (Vård av sjukt barn). Seth började hosta igår och under natten blev det värre. Rutharna gick hem runt 23:30 och då somnade jag direkt. 1:30 vaknade vi av att Seth hostade galet mycket. Jag gick in till honom och han satt upp i sin säng och ville följa med in till oss och det fick han naturligtvis. Vi försökte få i honom lite hostmedicin, trots skrik och protester från vår son. Detta hjälpte inte utan han hostade och hostade och hostade. Vi gjorde så att han låg högt med ryggen och huvudet, men det hjälpte inte. Han hostade och hostade och hostade till kl 5:30. Då hade ingen av oss sovit något. Stefan och jag bestämde då att han får vara hemma idag, eftersom han inte sovit under natten. Vi somnade då och fick sova till 7:30... Det blev jag som fick vara hemma, eftersom Stefan ska vara med på en begravning imorgon och behöver hinna förbereda den. När vi ringde Agneta (extradagmamman) sa hon att flera av barnen har kraftig hosta och feber. Seth har ingen feber än, men han är ruggit trött - förstås och han hostar galet mycket hela tiden. Stackarn. Om en stund ska vi ner på stan och köpa någon annan hostmedicin.
I helgen ska vi till farmor i Söderköping och på bröllop, så vi hoppas att Seth inte blir sjukare, för då vet jag inte om vi alla kan åka... Vi får vänta och se.

Hoppas ni har en bra dag!

Blessings

Grattis Stefan

Ja, idag fyller alltså Stefan 33 år, om någon har missat det =)
Jag sa till Stefan att han kunde sova i källaren inatt så att han fick sova lite längre nu på morgonen. Strax före 8 gjorde Seth och jag frukost och gick ner till honom och sjöng för honom. Seth sjöng också. Oj oj oj, vad gulligt det var.

Ikväll kommer inte jag hem förrän vid 18 och Stefan åker iväg vid 18:30 så vi såg till att börja lite senare idag alla tre, så vi ändå fick lite tid tillsammans på hans födelsedag. Vi hade en jättemysig morgon!

Seth tog med sig en teckning ner till Stefan och här visar han vad det är på teckningen.


Stefan fick Tiger Woods golfspel till Ps2 och en radioklocka med en projektorklocka. Här kollar Seth in instruktionsboken.


Mina killar...


Igårkväll pratade Seth i sömnen. Han sa "nä, jag kan gå fälv däj neje". Undrar vad han drömde... Han är iaf lik sin far i många saker - även i att prata i sömnen.

Ha en bra dag!!!
Blessings

Solsken och -13 grader

var det i morse när vi gick upp. Härligt! Ser lite roligare ut än kortet som jag la in igår, då molnen hängde nere i trädkronorna (nästan). Under dagen har det inte varit så kallt, men under nollan har det varit hela dagen.



Vi tog en tur till badhuset "Metropoolen" idag. När vi åkte dit satt Seth och pratade hela tiden om hur fint det var med snön och att det gnistrade om snön och att det var så fint osv osv osv. =) Det var mysigt att vara i badhuset. Seth är en tuff kille. Han har sina armpuffar (med Blixten på) och så flyter han omkring och sparkar sig fram. Även om huvudet hamnade under vattnet så var han nöjd och glad och bara skrattade.

Vår lilla Byggare Bob:




Stefan har blivit kaplan för Masarna (speedway, Tony Rickardssons lag när han var aktiv). Detta innebär att han kommer vara en kombination av idrottspastor och mentor. Syftet är att få personer som är engagerade i idrott, att växa i både idrotten och som människor. Främst kommer han jobba med ungdomarna i Masarna. Artikeln nedan är från AT idag. Det finns även en artikel på www.dagen.se







Roligt va?!?!?!?

Blessings


Stefan 33!!!

Eller ja, på onsdag fyller han ju, men idag firade vi honom lite....
Vi började dagen med att vara i kyrkan på möte. Seth var på söndagsskolan som vanligt. När jag gick och hämtade honom, berättade söndagsskolsfröken att han berättat att pappa fyller två år och att vi ska ha kalas idag =).
Lina, Lennart och barnen har kryat på sig så de kom hit idag. JIPPI! Det var riktigt roligt att träffa dem ÄNTLIGEN!!! De stackarna har ju varit sjuka hur mycket som helst.
Sofia har också varit riktigt sjuk med lunginflammation och så.Stackars henne!  Hon var inte tillräckligt pigg för att komma idag. Vi saknade henne och hennes familj mycket. Hoppas hon kryar på sig snart!
Jonas, Ulrica och deras barn kom också och firade Stefan. De kom direkt från Gävle. Det har snöat hur mycket som helst inatt så jag är glad att det gick bra för dem att köra hem.

Här kommer en hel del bilder från denna dag...



Lina och jag


Ullis och jag

Stefan och jag skulle försöka få till ett kort på oss också, men det gick sådär... Här får ni se:




Ja, vad ska man säga..?



Här är nästan alla med och fikar. Oliwer och Lucas leker i Seths rum, så de blev inte med på kortet.

Inatt har det snöat ca två decimeter, eller något sådant. Tack och lov för snöslungan!


Kort taget från ett av köksfönstrena ut mot bakgården.

Seths polis, som gammelmorfar Elias har gjort till honom, är nästan helt begravd i snön.
På den övre bilden syns den knappt. Den står på stolpen brevid grinden.




Jag avslutar med en bild på mina pojkar!!! Stefan, Seth och Sid!


Vi har haft en bra dag idag. Jag är så tacksam för de vänner vi har här och på andra orter och för den församling vi tillhör. Tänk att få gå till kyrkan och träffa vänner och bara få känna sig älskad och alldeles varm inombords! Vilken välsignelse!!! Det är något jag önskar att alla männsikor fick uppleva!

Blessings

Bakning och Melodifestivalen

Hej hej
På onsdag fyller Stefan hela 33 år!!! Wow, jag är gift med en gubbe ha ha =) Så imorgon ska vi ha lite kalas med några av våra vänner. Därför ställde jag mig och bakade bullar och kakor idag. Stefan och Seth åkte och handlade och sen städade Stefan hela huset under tiden jag bakade. Så gick hela förmiddagen.
Nu på eftermiddagen har vi varit i kyrkan, för en man som heter Dan Johansson är här och har lite bibelstudium. Han är jättebra! Victor och Frida var barnvakter i kyrkan, så Seth var nere i lekrummet och lekte med dem och med några andra barn. Vilken lycka. Frida och Victor är något av idoler för Seth... De är två av fem syskon, som finns med i kyrkan. Hela familjen är helt fantastisk. Roliga och härliga! Deras lillasyster Rebecka är också en favorit hos Seth. Jag har snott bilder på Frida och Victor på Fridas blogg www.huntertom.blogg.se... (förlåt Frida)


Frida och en krokodil... Modigt!


Victor... Modigt!! =)

Nu sitter jag och tittar på melodifestivalen. Jag älskar melodifestivalen!!! Tyvärr är Stefan borta ikväll. Det är ungdomsmöte i Fagersta, som han är på så jag sitter här själv... Men helt ensam är jag inte för Lovisa och jag sitter och "pratar" via msn. Det är gott. Då känner man sig inte så ensam.

Än så länge är jag inte så imponerad av de bidrag som varit. Men jag brukar inte gilla dem första gången utan mer efter att jag har hört dem flera gånger. Kul att det är igång nu. Jag saknar faktiskt Malin och Olof mycket, för vi brukade titta på melodifestivalen ihop när vi bodde i Alingsås. Det är inte BARA därför jag saknar dem förstås, men lite särskilt denna kväll... Nä, nu ska jag nog koncentrera mig på melodifestivalen...

Blessings

Te

Här kommer ett litet meningslöst inlägg...

Jag tycker det är såååå gott och mysigt att dricka en kopp te innan jag går och lägger mig. (Visst kan man bli lite kissnödig under natten pga teet, men det bryr jag mig inte om...)
Vi har ett par favoritmuggar som vi brukar dricka vårt te i... Vi fick dem av våra härliga vänner Malin och Olof i Alingsås i julklapp något av åren vi bodde i Alingsås. Tror det var julen 2001... De är lika fina fortfarande och jag ÄÄÄÄÄLSKAR min mugg (den blåa).



Blessings

Vår katt... igen.

I söndags kom vår Sid in och hoppade på tre ben. Han hade skadat höger framtass. Vi kollade och det såg ut som att han skurit sin trampdyna. Vi ringde en veterinär utanför Västerås, som hade öppet på helgen och frågade vad vi skulle göra och de sa att vi skulle ha koll så att det inte blev inflammerat. I måndags och tisdags började han stödja på tassen, så vi trodde han blev bättre. Men igår verkade han få ondare igen. Imorse när vi vaknade så såg jag att hans lilla tass var jättesvullen. Nästan dubbelt så stor. Oj, oj, oj. Så idag åkte jag till veterinären med honom och de såg direkt att han ju blivit biten av någon annan katt. Vi som trodde han skurit sig... oj, vad vi inte kan det här =) Jo då, han hade blivit biten i tassen och riven på ryggen (vilket inte vi sett). Det hade blivit en stor böld på undersidan av tassen. Han fick en spruta med antibiotika och en spruta med smärtstillande. Han var jätteduktig faktiskt, lilla kissen. Nu ska vi ge honom antibiotika i tio dagar. Får se vad han säger om det...


En biten katt...


Vill också bara berätta att våra underbara vänner Lennart och Lina fortsättar att ha sjukdom hemma hos sig. Igår var de tvungna att åka in till Falun med minstingen William. Han hade över 40 graders feber och var uttorkad, efter att ha varit sjuk i en vecka. De fick ligga inne över natten och han fick dropp. Någon eller flera i familjen har varit sjuka på olika sätt i ett halvår. Hur mycket ska man orka? Jag tycker sååååå synd om dom. Våra älskade vänner. De har betytt så mycket för oss sedan vi flyttade hit. De tog hand om oss när vi var nya här och vi trivs så bra med dom. Hoppas de får vara friska nu!

Blessings

Vår knäppa katt

Vår katt Sid har börjat ligga på vårt köksbord. Vi upptäckte detta eftersom duken alltid var full med svarta katthår. Vi bytte då vår långa löpare till en liten fyrkantig duk, så att han inte skulle kunna få plats på den. MEN var är det han ligger någonstans? Jo, förstås på den lilla gnutta duk som finns... Så det fortsätter vara svarta katthår på vår duk...
Ha ha, har man inte värre bekymmer än så, så är det ju inte så farligt, eller hur?!


Tusen gånger

Jag har en favorit diktare. Nils Bolander hette han. Han var en biskop som dog en alldeles för tidig död, bara 57 år gammal. Han levde mellan 1902 -1959. Han skrev många fina och tänkvärda dikter. En av mina favoriter är "Tusen gånger har jag velat fly". Den följer temat från mina bibelversar som jag skrev igår. Jag vet inte varför jag är inne på det temat nu. Jag känner mig inte dålig som människa, även om det nästan kan verka så, utifrån detta tema. Ja, ja, men det är alltid skönt att få lite uppmuntran, eller hur =).

Här kommer iaf min favorit dikt!

Tusen gånger har jag velat fly
ifrån gäll och kappa, gård och grund,
när jag sett min andes oförmåga
i en obarmärtigt klarögd stund.

Tusen gånger ville jag ge upp.
Tusen gånger - men för varje gång
höll mig Någon skruvstädsaktigt fast
i ett järnhårt, oresonligt tvång.

Och jag hörde som en fjärran röst
viska i mitt missmods djupa natt:
I ett kärl av lera, tunt och skört
ville jag förvara Ordets skatt.

Då förstod jag i min bristfullhet
att jag ej fick vika från min post.
Man kan ösa ur en källas djup
också med en skopa, röd av rost.

Också med ett redskap, slitet, slött,
med en ganska illa faren plog,
kan Gud röja i sin ödemark,
vinna åkerjord ur snårig skog.

Nils Bolander

Ett par härliga bibelord

"Och kärlet som krukmakaren höll på att göra av leran misslyckades i hans hand. Då började han om och gjorde av leran ett annat kärl så som han ville ha det. Och Herrens ord kom till mig och Han sa: Skulle jag inte kunna göra med er så som denna krukmakare gör? Se som leran är i krukmakarens hand, så är ni i min hand."  Jeremia 18:4-6

Detta är ett så härligt bibelord, tycker jag. Ibland känner man sig bara så misslyckad, kanske för att man gjort något riktigt misslyckat, eller också kan man känna sig så ändå. När jag känner mig så, så burkar jag tänka på detta bibelord. Jag blir aldrig misslyckad inför Gud. Han kan hjälpa mig och forma mig till något bättre. Det är aldrig kört, liksom. Det är väl en härlig tanke?


Här är ett till (av många) härligt bibelord...

"Frukta inte för jag är med dig, jag har kallat dig vid namn, du är min. Om du än måste gå genom vatten, är jag med dig, eller genom strömmar, så ska de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, ska du inte bli svedd, lågan ska inte bränna dig. För jag är Herren din Gud. "  Jesaja 43:1-3

Jag är ju troende och tror att Jesus alltid är med mig. Jag tror dock inte att jag är bevarad från allt ont som finns här i världen, bara för att jag är kristen. Vi människor kommer alltid vara tvungna att gå genom vatten, strömmar, eld och lågor (alltså jobbiga saker i livet) men vi behöver inte gå igenom det ensamna! Vilken skillnad! Han finns med och går med oss när vi ber Honom. Jag skulle aldrig vilja vara utan den vissheten. För mig är detta en trygghet och många gånger har jag känt en enorm frid - i väldigt jobbiga situationer - och det är ju just för att Han är med.

Ja, detta var några funderingar från mig ikväll...

Blessings

En ny vecka

Idag är den första dagen på resten av ditt liv =)
Ja, så kan man ju tänka så här en måndag kväll när livet rullar på i gamla hjulspår. Lite skön tanke faktiskt. Jag tycker också mycket om textraden i en av Carolas sånger: "det är dagarna som går, som är livet." Mycket sant! Vad viktigt det är att leva här och nu!


Barn lever ju verkligen i nuet. Vi har mycket att lära oss av dem...

Idag kom jag hem ganska tidigt från jobbet, så jag ställde mig och tog tag i en JÄTTESTOR strykhög, som har legat ett tag. Jag ställde mig i gillestugan, för jag tycker det är så tråkigt att stå själv i tvättstugan och i gillestugan var Seth och Stefan. Seth tog fram en av våra tvättställningar och låtsades att den var en snöslunga...


Fantasin är det inget fel på.

Plötsligt började han säga att tvättställningen var en bomb och så ställde han sig och spelade bas med den och hittade på en sång och sjöng samtidigt...

Ja, vad ska man säga... =)

Igår kom vår lilla katt Sid in och hoppade på tre ben. Det visade sig att han skurit sig i trampdynan. Idag kan han gå litegrann på foten, men hoppar ibland. Stackars kissen. Seth sa att han kunde få ett av hans plåster. Vi fick förklara att katter inte kan ha plåster men att han var snäll som ville ge ett till Sid =)


Knäppekatten...

Nu sitter mina pojkar och bygger med lego. Det är lego över hela golvet =) Stefan får städa upp själv sen ha ha ;0)




Inatt hoppas vi på att Seth sover lite längre än han gjort de senaste nätterna. I morse vaknade han 5:30... Ikväll ska vi hålla honom vaken  och hoppas på att han sover lite längre imorgon.

Ha en skön kväll!

Blessings

God morgon

I morse vaknade vår älskade son kl 5:00. LITE tidigt känns det allt, men trots att han låg nästan tyst mellan oss, så kunde inte jag somna om, så strax efter kl 6 gick han och jag ner i källaren så att Stefan skulle få sova lite mer. Så nu sitter vi här och Seth tittar på Dora utforskaren och jag tänkte passa på att blogga lite.

Denna helg är Stefan ledig. Så igår hade vi en familjedag. Härligt. Vi gick ner på stan och fikade och tittade på lite tapeter. Vi vill tapetsera om i sovrummet, men vi kommer inte göra det riktigt än, men det är roligt att kolla lite...


Seth fick åka i bilen som finn i Plushuset. Favorit för honom... Här stoppar han i pengen så att han kan börja åka.


Sen gick vi och fikade på Bullens konditori. Seth skulle naturligtvis ha en tårtbit. Han sa glatt när vi gick till konditoriet: "Mamma jag älskaj tårta!!!!"


På em var vi en stund nere i källaren och Seth byggde in mig i en kuddkoja.
 

Efter en stund gjorde han mig sällskap inne i kojan...

Seth och jag tog en tur ut med Ullis och barnen och åkte pulka en stund. Det blev mörkt så fort, men vi hann åka lite grann iaf.


Pojkarna...


Här är vår byggarbetare för bara några minuter sedan...

Vill bara tillägga en sak gällande serien Vänner, som jag skrev lite om i förra inlägget. Det är min absoluta favoritserie i den kategorin. Jag fick HELA dvd boxen av Stefan i julklapp för några år sedan. Enda gången jag börjat gråta när jag fått en present. Jag har kollat på alla program många gånger. Lite tragiskt, jag vet... Jag gjorde ett webtest  på expressens hemsida om hur mycket jag kan om serien Vänner. Jag hade alla rätt!!! Ha ha.

Hoppas ni får en skön och härlig söndag!!!

Blessings

RSS 2.0