Nä, nu blir jag lack...(som man sa för länge länge sen)

Ärligt talat, vad är det för skönhetsideal som vi lever med?
Jag har egentligen tänkt att jag inte ska ge mig in i olika debatter i min blogg, men nu måste jag ändå skriva något om detta, känner jag.
Jessica Simpson är en sångerska, som även testat på skådespelaryrket. Ingen favorit hos mig, men hon kan ju sjunga och så. Hon är en snygg tjej, som varit väldigt smal. Nu har hon visst gått upp ett eller två kilo och nu skrivs det om henne i hela världen. Hon kallas tjock och fet. Ärligt talat!!! Hon är ju inte tjock, hon ser helt normal ut. Vad är det för skönhetsideal vi har? Är det konstigt att unga tjejer svälter sig för att vara smala och perfekta?! I mitt jobb möter jag tjejer med höga krav på sig själva och en känsla av att aldrig duga. De svälter sig, har stark ångest och skär sig för att dämpa ångesten. Är det så konstig att de mår dåligt när det är detta de möter vart de en tittar i media??? Visst ligger det mer bakom att de inte mår bra, men detta är ju helt klart en del av det. Nä, jag blir riktigt uppretad av detta. Låt människor vara som de är! Låt det finnas mångfald i världen. Hur trist skulle det inte vara om alla såg lika ut? Varför är Size 0 ett ideal? Ett ideal där man inte får äta och må bra!



Detta är Jessica Simpson (en tjock Jessica Simpson enligt viss media)
Här är en länk till en av artiklarna om henne.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/klick/article4281738.ab
Det är bra att hennes syster försvara henne tycker jag!

Inte vanligt att jag blir uppretad, men nu blev jag det och nu har jag skrivit av mig....
Nu ska jag kolla på Vänner och skratta en stund! =)

Blessings

Inget särskilt

Hej hej
Har inget särskilt att berätta egentligen, men tänkte ändå blogga lite... =)
Stefan är i Stockholm igen, men kommer hem imorgon kväll. Jag hade ju handledning i Västerås som vanligt idag, så Zara hämtade Seth på Lokalen vid 16 och jag hämtade honom hos henne vid 18:15. Han vaknade 4:30 i morse och ändå har han varit glad och pigg hela dagen. När jag satte honom i bilen för att åka hem, då blev han ledsen och sa att han var trött. Han somnade när jag läste för honom. Härliga killen!
Seth har kommit in i kiss och bajs åldern lite grann. Inte så farligt, men han pratar om bajs ibland och det är ju ingen fara, det tillhör ju på något sätt. När Seth har umgåtts med Zara så blir detta bara värre =) Ha ha. De bakade kladdkaka idag och så berättade de glatt att de hade skojat och skrattat åt att det såg ut som bajs... Ja vad ska man säga? Zara är så härlig och det känns så bra att Seth får vara där ibland. Han trivs där.
Imorgon får Seth vara en stund och leka med Lucas och Oliwer. Våra härliga vänner Jonas och Ulrica ställer upp och är barnvakter när jag är på min utbildningsterapi. Stefan kommer hem senare på kvällen och hämtar Seth hos dem. Vad vore vi utan våra vänner?

Ja, nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. Har ju varit vaken sedan 4:30....

Blessings

En skön hemmakväll

Ikväll har vi absolut ingenting inbokat. Det känns så skönt!!! Det är lite ovanligt för att vara vi, men oh, vad skönt!

När jag kom hem från jobbet idag frågade Seth om jag är sjuk och jag svarade att det är jag inte. Då sa han att jo, det var jag visst och jag skulle lägga mig på golvet i hans rum och bli undersökt. Han la en låda under huvudet på mig och så skulle han klippa mig på magen... Hm... vilken doktor!


Som ni ser så har jag favoritpyjamasbyxorna på mig. Jag hoppar i dem så fort jag är hemma (jag sover aldrig i dom utan använder dom som mysbyxor - om någon är orolig att jag ALLTID har dom på mig =)

I morse åt vi frukost på sängen... Det brukar vi inte göra på vardagar, utan bara ibland på helgerna, men eftersom Stefan och Seth skulle vara hemma idag så ville Seth äta frukost på sängen och vi gav med oss. Här är mina favvokillar som äter frukost.



Igår eftermiddag tog vi oss en promenad ute i snön. Det är sååå härligt med snö! Hoppas den får ligga kvar!
Här kommer lite bilder från den promenaden.









Tänk vilken lycka...

Stefan var ju sjuk hela förra veckan och så var han borta fredag-lördag, vilket innebar att jag fick ta Seth på morgnarna och de gånger han vaknade på nätterna. Så natten till söndag fick jag sova i källaren, så jag kunde sova ut ordentligt. Vid ca 8:30 kom grabbarna ner med frukost och vi hade en mysig frukoststund därnere. Seth har kommit på att han kan ta sin skruvdragare och skruva i och ur skruvar. Han behöver dock hjälp att hålla i muttrarna, vilket jag gärna gör. Detta är en ny favoritsysselsättning vi har =)



Det var lite uppdatering från oss.

Ha en skön kväll!

Blessings

Härlig miaochsethdag

Vi kunde tyvärr inte träffa Myrsells idag för båda deras bilar har gått sönder (vilken otur!!!) Så de åkte till Västerås och kollade in en ny bil idag. Så Seth och jag har varit hemma själva hela dagen, men vilken mysig dag vi haft!

När vi gick upp idag så var världen ännu vitare än igår. Det blåste och snöade hur mycket som helst. Så Seth och jag åt frukost och efter det tog vi på oss vinterkläderna och gick ut och skottade garageuppfarten. Seth med sin gräsklippare - eller snöklippare, som han säger - och jag med vår underbara snöslunga. Det känns lite fånigt att köra snöslunga på en såpass liten yta, men jag hade inte fixat att skotta, med min whiplashskada som sitter i sedan 97, då bror min och jag frontade med en annan bil. Så jag är glad att Stefan - med sin ryggskada sedan han ramlade för ca fem år sedan, vilket ledde till att han fick göra en stor operation i ryggen för ca tre år sedan och som gör att han fortfarande går med ständig värk och ibland får ryggskott - övertalade mig att köpa en snöslunga. Oj, det lät dystert. Det lät som om vi är värsta invalider, men så är det inte. Vi lever ju normala liv och man lär sig hantera smärta. Det är ju så för alla som har ont på något sätt. Men jag är glad att det finns bra grejer som hjälper vardagen, såsom snöslungor.
Ja, ja. Vi skottade iaf och så åkte vi iväg och storhandlade för nu har ju lönen kommit!!!!!
När vi kom hem var det lika mycket snö igen på garageuppfarten och vår stackars tomte som sitter på trappen var helt igensnöad, trots att han sitter under taket... På den vita stenen som ligger där står det "welcome", men det syns inte för all snö....



Seth fick ju naturligtvis köpa lördagsgodis idag. Vilken lycka!



Vi hittade Sid på vår säng bland snuttefiltar och gosedjur...




När vi var hos Marcus och Lovisa i nyår så hade Hugo en kikare, gjord av två toarullar och den tyckte Seth var rolig. Så nu har jag sparat ihop två toarullar och idag satte vi oss och fixade ihop en kikare. Seth fick måla lite, men han var mer intresserad av att sätta dit klistermärken och hälla glitter på dem.


Glitter...

Smutsig om munnen som vanligt! Ha ha. Vi har i och för sig precis fikat lite så det var väl inte så konstigt...

 
Här är resulatatet. Fin kikare va?


Här är en vintrig vy av vår bakgård.



Seths nya favoritböcker. Vet inte hur många gånger jag har läst dem för honom...


Eftersom det snöat så mycket idag så tog vi oss en tur ut igen på em för att skotta bort snön från garageuppfarten. Vi passade också på att bygga en snygg snögubbe. Mössa, halsduk, ögon och så en morot till näsa =)



Vi har också hunnit med att baka två kakor idag. En morotskaka och en toscatårta. Mmm vad gott!



När jag höll på att laga mat och baka så var Seth där nere och tittade på TV och helt plötsligt ropade "Mamma, gåj det bja däj uppe"? Ha ha. Jag brukar alltid ropa på honom och fråga om det går bra om t ex han är nere och Stefan och jag är uppe.  Gullunge!

Jag känner mig så duktig för jag har även hunnit tvätta fyra maskiner tvätt. Jag håller med min svägerska Emma-Karin, som sa för länge länge sen att det är så bra att tvätta, för man känner sig så duktig och nyttig när man tvättar. Ändå gör ju maskinen allt jobb och man själv gör ingenting. Sant faktiskt.

Seth har tittat på Pippi på rymmen - idag igen. Det slår mig varje gång som jag tittar på den att Tommy och Annica är rätt så dumma/osmarta. De hoppar på ett tåg och åker med på taket. När det kommer en tunnel ropar de till Pippa "vad ska vi göra nu?" "Ja, vi får väl lägga oss på magen", svarar Pippi lugnt. Jag undrar varför de inte kan komma på detta själva =)
Ja, ja, det är väl dumt att bry sitt lilla huvud med såna petiteser (stavas det så?)

Seth har badat nu på kvällen och snart är det dags för sängen, men först vill han tita lite på Bompa.



En nytbadadkille som vill pussla i sin pusselbok som han fick av Irja, som är Lucas farmors mor. En dam som är med i församlingen, helt enkelt.



Myskillen i Hugos gamla pyjamas =)

Ja, det var vår dag det.

Blessings

sethochmiadag

Idag vaknade Seth 5:45 och det var väl inte så konstigt eftersom han somnade före 19 igår. Vi har legat här i sängen och kollat på barnprogram, men nu börjar det nog bli dax att gå upp och göra frukost.


God morgon världen =)

Idag ska vi förhoppningsvis träffa Myrsellarna en liten stund och så ska vi handla. Det är planerna för idag =)
Skön lördag va?
Ikväll kommer Stefan hem igen och då ska vi nog bara ha en myskväll med någon film och kanske lite godis =)

Blessings

Seth & Sid

Idag har Seth haft en mastodont dag. Jag lämnade honom vid 7 och hämtade honom strax före 17, eftersom jag varit i Västerås idag på min steg 1 utbildning. Stefan är på sin sista kaplansutbildningshelg nu, så han kunde ju inte hämta honom. Stefan är feberfri nu och mår mycket bättre, så han orkade åka iväg. Det var ju bra, eftersom det är sista helgen nu och det vore trist om han missar den.
När Seth och jag kom hem var han sååååå trött! Han la sig på golvet i gillestugan och Sid kom direkt och la sig hos honom (som vanligt).






När Seth är trött så har börjat bära med sig två isbjörnar, som han fick av farmor när hon var här och en gosbamse PLUS sina snuttefiltar. Det blir mycket att bära på för vår Toker =)

Blessings

Ängeln som håller handen.

När Seth var mindre sjöng jag ofta en godnattsång för honom när han skulle sova. Nu på senare tid blir det de sånger som han själv föreslår, såsom Pepparkaksgubbarna, Blinka lilla stjärna, Izors sång (söndagsskolesången) osv. Häromkvällen sa han att han ville att jag skulle sjunga den med ängeln som håller handen. Jag förstod inte först vilken han menade, men så kom jag på att det ju var den som jag sjöng mycket förr. Tänk att han kom ihåg den. Det var ju rätt länge sen jag sjöng den.


Så här går den sången:

Nu i ro slumra in allra käraste min
Låt en ängel ta din hand bort till drömmarnas land
Och låt tankarna fly till en ny dag ska gry
Och låt tankarna fly till en ny dag ska gry

Och en ängel du ser när i drömmen du ler
Som i lysande prakt vid din säng står i vakt
Och med kyss på din mun vaggar hon dig i blund
Och med kyss på din mun vaggar hon dig i blund.

Den är så fin!
Jag hade hört den förut, många gånger, men lärde mig denna text utantill när jag sjöng den på en sexårings begravning för några år sedan.  Det var jobbigt att sjunga på ett barns begravning, men jag kände mig hedrad som blev tillfrågad och fick göra det. 

 

I övrigt så är Stefan feberfri idag och det är skönt - riktigt skönt!
I går var ju Seth hos, Sofia, Anton och Noah en stund innan jag kom hem från Västerås. Nu pratar han hela tiden om att han vill dit igen. Idag när jag hämtade honom ville han att vi skulle åka dit istället för hem. Det är så skönt att han har så lätt att vara hos andra! Vi har ju inte haft några bekymmer med att lämna honom hos Berit heller. Det är skönt och vi hoppas det håller i sig!
Han är vår egen lilla ängel!!!



Blessings


Snö snö snö

Idag har det snöat hela dagen. Det är härligt tycker jag! När jag hade hämtat Seth hos Berit så fick vi försöka skotta garageuppfarten. Som tur är så har vi ju en snöslunga så jag gick med den, men det tog lång tid ändå, eftersom snön var tung och lite blöt. Hela tiden gick Seth därute och drog sin gräsklippare och låtsades slunga snö. Han är så duktig tycker jag.

Häromdagen bar jag på Seth av någon anledning, som jag inte kommer ihåg och dessutom bar jag något annat i andra handen. Jag var tvungen att hosta så jag vände på huvudet och hostade bort från Seth. Då sa han till mig att man inte får göra så utan måste hålla handen för munnen =) Ha ha. Ordentlig kille! Det var ju bara lite svårt, eftersom mina händer var fulla.

Stefan är fortfarande helt däckad. Hoppas penicilinet verkar snart! Eftersom han är helt däckad och inte ens orkar sitta upp någonting så har Sofia lovat att hämta Seth hos dagmamman imorgon. Jag kommer ju inte hem förrän efter 18 och det blir för lång dag för honom. Det är så snällt av henne att vilja hämta honom. Vad kul det blir för Seth att få leka med Anton. Han och Noah har många coola bilar. =) Vilken välsignelse det är att ha vänner som hjälper oss. Vi behöver ju verkligen det, eftersom vi bor så långt från våra familjer.

Kom ihåg att kolla Mästarnas Mästare ikväll!!! På Svt 1 kl 20:00!

Blessings!

Lille Katt

Tänk vilket härligt liv jag lever ändå!
Idag hämtade jag Seth hos Berit, där han lekte glatt i snön. När vi kom hem stekte jag pannkakor och när vi ätit upp dem gick Seth och jag in på hans rum och lekte. I julklapp fick han en cd spelare av mormor och morfar och den lyssnar han mycket på. Just nu går en skiva med massa Astrid Lindgren låtar. När sången Lille Katt kom, så satt både Seth och jag och sjöng med till Lille Katt, Lille Gris och Lille Ko. Oh, vilket härligt ögonblick. Det är sådana stunder tillsammans med honom som jag hoppas jag alltid kommer bära med mig. Han var såååå stolt när han sjöng, eftersom han kunde nästan alla orden.

By the way. Stefan träffade en bra läkare idag, som inte sa att "ja, man kan ha otur och vara så sjuk som du är nu" (som alltså en annan läkare har sagt...) Denna läkare gav honom en annan sorts penicilin och sa att om han inte är frisk på torsdag ska han till Öra, näsa hals. Blir han sjuk igen inom en kort tid, som det nu har varit i flera månader, så ska han också dit direkt. Skönt att läkaren tog det på allvar. Vilken skillnad det är hur man blir bemött...

Nu ska jag kolla på Idrottsgalan! Peter Johansson ska sjunga =)

Blessings


What´s up???

Jag förstår inte!!! Varför är så många sjuka hela tiden just nu??? Eller, jo, många är sjuka, men jag menar inte att många är allvarligt sjuka... Okej, jag tar det från början...
Min brors lilla Alva har varit jättesjuk hela veckan. Hon har kräkts i fyra dygn och får inte behålla något. De har åkt in till akuten med henne, men blev hemskickade igen med orden att de ska ge henne vätske ersättning var femte minut. Stackars lilla tjej! Normalt sett är hon alltid glad och pratar och pratar och pratar, så ibland hör man inte vad Lovisa säger i andra änden av telefonen ha ha =). De senaste dagarna har hon bara legat i sängen, eller på golvet och har knappt ens orkat sitta upp. Stackars henne och stackars föräldrar. Vad jobbigt att se sin dotter må så dåligt och inte kunna göra något!

Så har vi våra älskade vänner Lina och Lennart och deras tre barn. Hela förra hösten var någon av familjemedlemmarna sjuka och det fortsätter. Jag och Seth var i kyrkan idag och träffade Lennart och Simon, men de andra var hemma för nu var William och Amanda febriga - igen. Stackars dem. De får aldrig någon andningspaus...

Så har vi min älskade Stefan. Han har inte varit helt frisk sedan november. I morse vaknade han med 39 graders feber - igen! Vad tråkigt och ledsamt det är. 
Jag vet att jag skriver dystert nu... Jag vet ju att småbarnsföräldrar har det så här. Jag vet det i teorin, men när det händer i praktiken så är det ju jobbigt... Det som är skönt är ju att ingen av dessa är allvarligt sjuka!!! Det är bara så trist att folk är sjuka hela tiden. Det är ju så tröttande för dem.

Vi har en helt fantastisk dagmamma! Stefan är ju alltid ledig på måndagar, men nu när han är sjuk så behöver ju Seth vara hos dagmamman... och detta är aldrig några problem. Hon ställer alltid upp! Måste vi byta tider någon gång så är inte heller detta några problem. En sak som är så rolig är att Seths kompis Lucas har börjat i samma dagmammagrupp som Seth! Han är hos Seths vikariedagmamma, så de kommer ju träffas ofta. KUL!!!

Jag måste bara berätta en till liten rolig anekdot från Lindas och min uppväxt innan jag slutar...
En gång när vi gick i lågstadiet ville Linda att jag skulle följa med henne och hennes föräldrar till badhuset i Åtvidaberg, (tror jag att det var). Jag kommer inte ihåg varför, men mina föräldrar ville inte att jag skulle följa med. Då startade vi en övertalningskampanj... Vi fyllde hela trappen i huset med små lappar där det t ex kunde stå "Birran och Rogge låt Mia följa med", eller "snäääälla". På en lapp hade vi skrivit "Pliase" Ha ha, vi hade inte lärt oss att stava till please... Det hela slutade med att mamma och pappa stod och skrattade och lät mig följa med. 

Stefan, Seth och Sid ligger på en madrass och tittar på Byggare Bob just nu. Mysigt. Jag älskar min familj och jag sitter och myser här mitt i alltihopa... Vilken gåva de är! Snart ska jag lägga Seth och sedan ska jag nog hitta en bra bok att läsa. Jag har ju läst ut Michael Conellys bok. Den var riktigt bra. Tyvärr minns jag inte vad boken heter ha ha, så detta är inte något boktips... ha ha.
Ha en bra kväll!!!

Blessings

en härlig dag

Som jag sa igår, så kom min bästis från när vi var små, hit idag med sin familj. Oj, vad roligt det var. Vi har inte träffats på 1.5 år och ändå kändes det som vi träffades senast igår. Vad härligt det är med vänner som det är så med. Dessutom är de ruggigt trevliga och härliga människor!!! Här kommer lite bilder från dagen...


Började med lunch tillsammans.

Sen bar det av till "kullen" där vi åkte kälke och pulka. Man blir ju själv som ett barn när man får på sig vinterkläderna och får sätta sig på en pulka =)




Maja och "min" Linda, även kallad Lindus.





Spänd förväntan...


Oiii vad det går.


Härliga Maja med fart i...


När vi kom in i värmen igen åt vi upp pepparkakshuset, till barnens glädje!


Söta Jonna, snart ett år.


Stefan var populär idag =)


Som sagt: Populär...


Linda och Jonna.

Vad roligt det var att träffas. Seth och Maja har träffats en gång, när de var 1.5 respektive 2.5 år. De lekte ändå hur bra som helst idag och hittade på lekar och förstod varandra helt och hållet. Det är så roligt att se! Jonna satt glad och tittade på de två stora barnen.

Linda och jag lärde känna varandra när vi var sju år. Vi började i samma klass, hamnade bredvid varandra i matsalen (där vi hade bestämda platser) och vi spelade fiol tillsammans. Det var så vi lärde känna varandra och sedan var vi som ler och långhalm, som man brukar säga. Vilken gåva att få ha en sån vän i sitt liv!

Vi tog körkort ihop, men Linda fick sitt körkort två veckor före mig. Hon tog det på onsdagen och på fredagen satte vi oss i hennes föräldrars bil och körde glatt fem mil, till Linköping för att gå på bio, själva! Vilken lycka! Vi kollade på Mission Impossible =) Vi parkerade, där mina andra vänner brukade parkera när vi åkte till kyrkan på ungdomsmöte i Linköping.  Det brukade inte vara några problem och man brukade få stå där, men nu hade man ändrat detta, utan att vi förstod det... trots att det var förbudsskyltar. Två "blonda" tjejer. När vi kom tillbaka hade vi naturligtvis fått parkeringsböter. Oj, vad förtvivlade vi var. Nu skrattar vi åt det, men då var det världens katastrof. Vi bestämde att jag skulle vara med och berätta detta för Lindas föräldrar och att vi skulle betala den tillsammans. Vi var såååå förtvivlade. Men det var ju inte så farligt. Lindas pappa förbarmade sig över oss och betalade den. Ha ha. Vilka bekykmmer man hade då...

På somrarna tog Lindas pappa med oss ut och paddlade i havet. Oj, vilka härliga sommarminnen. De kommer alltid finnas med i mitt hjärta!

Linda är vegetarian och det har hon varit sedan vi gick i lågstadiet eller mellanstadiet, jag minns inte rikigt. På vår skola var man inte så van vid att det fanns barn som skulle ha annan kost, så stackars Linda fick selleribiffar 4 av 5 dagar och hon avskydde - verkligen avskydde dessa. Detta resulterade i att när det var något gott, såsom t ex köttbullar, så satt jag och smugglade köttbullar till henne i en servett under bordet. Ha ha! Det var inte lätt, för vi hade ju en "mattant", Doris, som såg allt. Vi gav namn till de olika mattanterna, som stog och serverde mat. En mattant hade alltid knallrosa läppstift, så hon fick namnet Rosa, en annan fick namnet Knäcka och en annan Gnägga. Vi hittade även på ett eget teckenspråk när vi var 11 år och detta kommer vi ihåg fortfarande. Coolt att man kan komma ihåg sådant. Det är som att det sitter i ryggmärgen.
Vilka härliga minnen!
Tack Linda för att du var och är min vän!!!

Nu har jag varit tillräckligt nostalgisk för idag =)

Ha en skön kväll!
Blessings


i´m in love...

Ja, självklart är jag "in love" i Stefan!!!! Han är min största kärlek!!!
Jag har dock hittat en annan liten kärlek också, nämligen Jane Austen. I och för sig så har jag länge länge varit sååå förtjust i hennes "Stolthet och fördom", allra helst den som är fem timmar lång och där Colin Firth är med. Jag har till och med fått Stefan att se den en gång - hela alltså, på en gång!!! "Aldrig mer", sa han efteråt, men det gör inget. Han såg den en gång för min skull och han höll inte på att dumma sig under filmen heller. Bra gjort! Jag har även sett och tycker om "Emma" och "Förnuft och känsla".

Min älskade svägerska Lovisa har köpt flera Jane Austen filmer och hon har pratat om att "Becoming Jane Austen" är så bra, så när jag var hos bror min och henne i nyår tittade vi på denna film om Janes liv. (Lovisa och jag, Marcus jobbade... han var inte så intresserad ha ha). Oj oj! Vilken härligt romantisk Janeaustenig film! Jag blev helt tagen. Så nu har jag också köpt den och "Mansfield Park" och "Persuasion" spelade jag in i julas när den gick på tv, så nu är det bara "Emma" (den med Gwyneth Paltrow) och "Northanger abbey" kvar. Tips till födelsedagspresent, blink blink ;o)....

I "Becoming Jane Austen" finns James McAvoy med. Han är en ganska ny skådespelare för mig, och han är nu en ny favorit. I och för sig har jag ju ganska många favoriter, men nu är han med bland dem. För er som inte vet vem han är, så är han faunen Tumnus i Narnia filmerna, han spelar mot Keira Knightly i filmen "Atonement" (Försoningen), som är en härligt romantisk och tragisk  men ändå fantastisk film. Han är även med i filmen "Wanted "med bla Angelina Jolie, en bra och spännande film, men lite synd att den inte slutade på ett annat sätt...

Ja, ja, nog om detta. Det jag egentligen ville berätta var att Lovisa nu har fått mig att bli "in love" i Jane Austen filmer och även den filmen som handlar om Jane själv. Ja, ja, ni har nog fattat nu.
Jag snodde en bild från Lovisas blogg:

Här är några av dem...

Okej, okej, jag ska sluta tjata... =o)

Seth har börjat säga nej när vi ska ta kort på honom... Han är visst tre år har jag hört och treåringar har en ganska stark, egen vilja hi hi...

Här är resultatet av ett kort jag tog idag...


Han säger "NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ" här... ha ha.
Ser ni att han har satt lyftkranens krok i glaset...? Som tur var drog han inte i den så att glaset välte =)


Till slut fick jag ändå ett ganska normalt kort på honom. Han har en härlig ketchupmustasch, när han sitter vid sitt eget lilla bord och äter korv. (Vi satt där också och åt förstås...)




Nu ikväll ska jag titta på Let´s dance igen. Jag kommer också läsa en urbra bok som Michael Conelly (jag tror det stavas så) har skrivit. Imorgon kommer min bästis bästis från när jag var liten!! JIPPI! Det ska bli sååå kul. Linda, vi har varit bästisar sen vi var 7 år... Imorgon kommer jag nog blogga lite om henne... Vi har varit med om mycket tillsammans... Hon är gift med Hasse och de har döttrarna Maja och Jonna. Mer om detta imorgon!

Ha en god kväll!!!!



Blessings

Mästarnas mästare

Ikväll satte vi oss ner för att kolla på ett nytt program som går på SVT 1. Det heter Mästarnas mästare och det är 11 olika idrottare som tävlar med och mot varandra. Detta lät ju spännande (och godingen Per Elofsson är ju med... ;o) så vi ville titta. Wow, vilket program! Jag blev helt glad i hela kroppen när jag tittade. Det var spännande och roligt och man fick se mer av personerna, så man lär känna dem lite. Och så får man se två av idrottarnas stora vinster varje program. Coolt.
Det var härligt att se Wassberg ta sina guld och sedan prata om dem nu. Han tackade ju nej till ett bragdguld (vilket jag inte visste) och nu förklarade han varför. Spännande tycker jag. Dessutom var det inget tjafs om pakter eller konkurens eller så... Det är härliga idrottare med hög moral, kämparglöd och skön inställning.
Titta gärna på detta program. Det kommer jag göra!
Det går på SVT 1 tisdagar kl 20:00-21:00.


Per Elofsson


En delfinhaj från kusin Hugo

Nu har "oxveckorna" börjat... Jobb som vanligt och Seth ska börja hos Berit igen imorgon. Det ska faktiskt bli skönt att få en vanlig vardag... Konstigt att det är så skönt att ha ledigt, men också skönt när vardagen kommer tillbaka.

Idag fick Seth en jättefin pärlad delfin av Hugo. Seth sa naturligtvis att det var en haj, så en haj är det =) Vad gulligt av Hugo!! TACK "Udo", som Seth säger...
På bilden nedan ligger Seth och Stefan och tittar på "Bompa". Seth bad om att de skulle få en filt på sig, för det tyckte han var mysigt, så det la jag på dem innan jag tog kortet. Med på kortet är också hajen från Hugo.




Jag skickar med en bild på vår Sid... En av hans favoritplatser är just i trappen.



Blessings

Lite av varje...

När Sofia och Jesper var här innan jul, fick vi denna fina Amaryllis:



Visst har rden blivit fin. Har aldrig sett så många blommor på en och samma Amaryllis. Jag tror det blev tio allt som allt...


När jag kom hem i fredagsem runt 17:30 hittade jag Seth sovandes under köksbordet. Gissa om han var trött. Han har varit jättetrött hela denna vecka, även efter att febern släppt. Det tar nog ett tag innan han återhämtat sig helt, men på tisdag ska han till Berit igen.


En liten tröttis...

Det har varit jättemysigt att ha svärmor här i helgen. Hon har stickat ett par strumpor åt Seth, så nu kan han åka "skridskor" här hemma på golvet. (Det blir alltså halt när han har strumporna på sig...) På morgnarna har han gått in till farmor och spelat memory. Skönt för oss, som kan ligga kvar och dra oss lite...




Idag har vi haft en fullspäckad dag. Först var vi i kyrkan. Jag sjöng och söndagsskolan började igen, så Seth fick träffa Izor igen... Vilken lycka! =)
Efter mötet åkte vi hem och familjen Myrsell kom med hem och hälsade på. Vi har nog inte träffats allihopa på ca tre månader. När de åkt hem var Seth såååå trött, som han är varje kväll nu för tiden. När vi läste bibeln kom Sid in och ville sova också...



Nu väntar jag bara på att Stefan ska komma hem så vi kan äta lite kvällsmat...
Hoppas ni alla har en bra söndagskväll!! Imorgon börjar slitet igen =)

Blessings


Nu börjar let´s dance...

Jag vet att jag är en sorglig varelse =) men jag är glad att Let´s dance börjar ikväll. Det blir mitt sällskap på fredagkvällar nu under våren. På hösten är det idol och nu är det let´s dance. Hade jag haft sällskap av någon person på fredagkvällar hade jag nog inte följt det, men nu när jag alltid är ensam, eftersom Seth sover, så är det lite mysigt att följa personerna som kämpar för att vinna. Det som är roligt denna säsong är ju att en hemifrån är med: Magnus Samuelsson, som har haft titeln "världens starkaste man" flera gånger. 



By the way: Så där kan jag också göra Hahahahahahahaha!

Nu i helgen är svärmor här och det är mysigt! Skönt att inte sitta ensam i kväll! (Men det blir nog lite let´s dance iaf...)

Ha en skön kväll!!!

Blessings

Ett härligt Youtube klipp...

Idag såg jag en film på Youtube, som jag vill rekommendera. Jättehärligt.
Det är ett par som har fött upp ett lejon hemma, men när det blev stort så fick det flytta ut i det vilda i Afrika någonstans. Efter något år så åkte de till Afrika för att leta upp lejonet och se om han kände igen dem. Folk sa till dem att det inte gick, lejonet var vild nu och hade en egen hjord och allt. De åkte iaf och se vad som hände...
Coolt!

http://www.youtube.com/watch?v=adYbFQFXG0U

Blessings

Lite roligt...

Nu när Seth har varit sjuk har han sovit oroligt och även pratat i sömnen. Han pratar i sömnen ibland, men oftast hör vi inte vad han säger, eftersom han sover i ett annat rum. Nu när han är sjuk får han sova i vår säng och då hör man ju vad han säger. Förra natten tittade han upp på mig och så log han så där sött som bara han kan göra och så tog han upp sitt pekfinger och riktade det mot mig och sa "mamma, jag kan få ett jån". (Han älskar rån med ost och smör.) Jag såg att han inte var vaken, men svarade ändå att det var natt så han kunde inte få något rån. Då snyftade han till och la sig på kudden igen och sov vidare.
I natt sa han till Stefan: "pappa, jag vill ha välling". Stefan svarade att det var mitt i natten så det kunde han ju inte få. "JAG VET!"  sa Seth argt och sov vidare.

En gång, för ganska länge sedan, innan jag lärt mig att Stefan ofta pratar i sömnen så vaknade jag av att han slog mig löst i ryggen och sa glatt " Mia, Mia, det är 25 grader varmt och solsken i Stockholm!"  VA??!! sa jag förvånat och nyvaket.
"det är 25 grader varmt och sosken i Stockholm!!!" sa han igen glatt!
Knäpp eller hur!?! Var fick han det ifrån???

Ja, det är mina härliga grabbar det!

Kramar

Nu har det vänt...

Tack och lov, nu börjar vi må bättre. Seths feber är inte lika hög och han är mycket piggare, men fortfarande lite gnälligare än vanligt, men vad gör väl det? Jag mår också bättre och har till och med orkat laga mat och diskat idag. Jippi!
Nu är Stefan iväg på vårt årsmöte som börjar 14:00 och Seth och jag är hemma - förstås. Han har fortfarande koppor som smittas, så honom kan vi inte ta med ut. Han och jag sitter och tittar på Pippi på rymmen, för jag tror 12:e gången under de senaste dagarna. Jag har hunnit läsa två bra böcker när han har tittat på detta "fantastiska" äventyr =)
Han har verkligen varit så tapper och duktig så han kan få titta på Pippi på rymmen så mycket han vill, tills han blir helt frisk.




By the way... Inger Nilsson, som spelar Pippi, är från Kisa, där jag är ifrån =)

Imorgon börjar vardagen igen och jag ska börja jobba. Stefan och Seth kommer vara hemma denna vecka, eftersom Seth fortfarande smittar. Ska faktiskt bli lite skönt att komma in i den vanliga lunken igen... men jag tycker allt det är skönt att vara ledig också! Ha ha.

Ha en välsignad dag!!!
Maria

jämmer och elände

Nä, nu tycker jag det kan vara nog med sjukdom här i vår familj... Jag måste få klaga av mig lite...
Jag är fortfarande sjuk och mår inte alls bra och Seth mår jättedåligt av sina vattkoppor. Ja, det var väl inget annat att vänta - att han skulle må dåligt alltså - men vissa barn märker ju knappt av det, men Seth har hög feber hela tiden och det kliar och han har värk. På nätterna vaknar han och gråter flera gånger. Stackars liten...


Han har sovit en lång stund nu på em, han vaknade och grät och grät och sen somnade han om i Stefans knä.



Ja, så här har vår ledighet sett ut alltså...
Vi hade tänkt ha några härliga dagar med lek i snön och åka kälke och sedan några mysiga kvällar med film och något gott att äta, men det får vi ta någon annan gång. Man styr ju liksom inte över allt i livet. Vi håller dock humöret uppe och längtar till helgen när Seths farmor kommer och hälsar på =)

Blessings


Prickig korv

Detta blir ett kort inlägg. Jag är inte så pigg, har feber, ont i öronen och huvudet är trött osv... En vanlig förkylning alltså. Seth fortsätter få mer och mer prickar. Här kommer en liten bild på honom, som han ser ut nu, men det fyller på med prickar hela tiden...



Vill gärna visa en bild till bara, på Seth och Alva, som myser. Det är Lovisa som tagit denna bild.



Ha en bra helg!!!

Kramar och Blessings


modeblogg

Ni kanske har sett på aftonbladets hemsida att det är en tjej som alltid har dagens outfit i sin modeblogg. Jag vill ju inte vara sämre, så nu i nyår har jag gjort dagens outfit två dagar. Here they are:


081230

Bolero från Vero Moda. Svart och silvrig, varm, skön och fin!
Svart långärmad tröja från H&M
Rutiga pyjamasbyxor från H&M. Lägg märke till de guldiga inslagen i rutorna...
Håret är i en sned trött hästsvans...
Mycket skön outfit. Jag gick omkring så hela kvällen!

081231

Guldig bolero från H&M (köpt för ca 2 år sedan)
Svart linnegrej med lite silverdetaljer på från Kappahl (också ca två år gammal)
Fina rutiga pyjamasbyxor från H&M...
Lockarna i håret börjar gå ur...

Efter maten på nyårsafton så var det dax för pyjamasbyxorna. Det är ju sååå skönt att ha det på sig!!!
Så, nu har ni fått några modetips från mig =)

Blessings


Gott nytt år!!!!

Nu är det här! 2009!!! Härligt!
Seth och jag firade nyår med Marcus, Lovisa, Hugo och Alva i Mosås när Stefan var på Unite i Stockholm. Vi hade hur mysigt som helst. Pojkarna leker så bra tillsammans. Nästan inget gnabb alls.
Vi åkte dit på tisdagen den 30. Barnen ville ut och leka så vi gick bort till lekplatsen.

Alla pojkarna hade kul...

Både Hugo och Seth, men främst Hugo, tycker det är roligt att bära på stora pinnar, som de hittar utmed vägen. Hugo hittade en "liten" pinne på lekplatsen, som han absolut skulle ha med sig hem... Han bar på den ganska länge, sedan fick Marcus ta över och bära hem den.

Det är alltså den som är på axeln, jag menar...

När vi kom hem fick pojkarna vara med och bära in ved till kaminen...




På nyårsaftonen vaknade Seth 5:40, lite väl tidigt tyckte jag, som funderade på hur jag skulle orka vara vaken till 24... Men det gick bra. Vi hade en jättemysig dag, med fika, bus och lek. Vi fick också en underbar nyårsmiddag av Lovisa! Det var förrätt och varmrätt och efterrätt. Underbart!

När vi ätit förrätten byggde Marcus, Hugo och Seth ett jättehögt duplotorn. Gissa om pojkarna var lyckliga!


Under tiden de byggde hade Lovisa och jag roligt med kameran...
Vi har bl a upptäckt att många tjejer som bloggar eller lägger ut bilder på facebook alltid, verkligen alltid, har plutmun. Så vi bestämde oss för att inte vara sämre vi...


Här kommer några fler bilder... Vi är "förvånade", "allvarliga" och bara allmänt snygga...
   

Ja, tänk vad roligt man kan ha med en vän och en kamera. Vi skrattade så vi grät. Lite omoget, men vaddå!!?? Ett gott skratt förlänger livet, sägs det ju =)

Alva tyckte också att det var roligt..



Seth kom till mig vid 18:15 och sa att han var så trött att han ville sova. Det har nog aldrig hänt tidigare. Jag försökte hålla honom vaken lite, men han tvärslocknade 18:30. Hm... han lär ju vakna tidigt på nyårsmorgonen. När alla barnen somnat åt vi godis, chips och frukt. Vi spelade också spel och skrattade mycket, så tiden gick fort och jag orkade vara vaken till tolvslaget!! Jippi!

På nyårsdagen vaknade Seth 5:50. Oh, vad härligt jag tyckte
det var - NOT. När Hugo vaknat så gick Steh till honom och Lovisa tog barnen och lät mig sova en timma till! Det var skönt!!!
 
På fm åkte vi till stadsparken och lekte lite i det vackra, kalla vädret.

Både Seth och Hugo var hängiga när vi åkte hem, så jag bestämde mig för att åka hem tidigare än vi först bestämt. Tur var väl det. När vi kommit hem ringde Marcus och sa att Hugo fått magsjuka och när jag tog tempen på Seth så visade det sig att han hade feber och hade börjat få små röda prickar på magen... Så nu har vi vattkoppor här, men det gör inget. Seth är ganska pigg ändå. Bara vi slipper magsjukan! Stackars Hugo!

Stefan kom hem några timmar efter oss och Seth var så glad så att han inte kunde stå still. Stefan och jag fick vänta med att prata med varandra tills Seth somnat, för han pratade och pratade och var så glad. Härliga pojke!

Jag önskar Er alla ett GOTT NYTT 2009!!!

Blessings

RSS 2.0