Härlig miaochsethdag

Vi kunde tyvärr inte träffa Myrsells idag för båda deras bilar har gått sönder (vilken otur!!!) Så de åkte till Västerås och kollade in en ny bil idag. Så Seth och jag har varit hemma själva hela dagen, men vilken mysig dag vi haft!

När vi gick upp idag så var världen ännu vitare än igår. Det blåste och snöade hur mycket som helst. Så Seth och jag åt frukost och efter det tog vi på oss vinterkläderna och gick ut och skottade garageuppfarten. Seth med sin gräsklippare - eller snöklippare, som han säger - och jag med vår underbara snöslunga. Det känns lite fånigt att köra snöslunga på en såpass liten yta, men jag hade inte fixat att skotta, med min whiplashskada som sitter i sedan 97, då bror min och jag frontade med en annan bil. Så jag är glad att Stefan - med sin ryggskada sedan han ramlade för ca fem år sedan, vilket ledde till att han fick göra en stor operation i ryggen för ca tre år sedan och som gör att han fortfarande går med ständig värk och ibland får ryggskott - övertalade mig att köpa en snöslunga. Oj, det lät dystert. Det lät som om vi är värsta invalider, men så är det inte. Vi lever ju normala liv och man lär sig hantera smärta. Det är ju så för alla som har ont på något sätt. Men jag är glad att det finns bra grejer som hjälper vardagen, såsom snöslungor.
Ja, ja. Vi skottade iaf och så åkte vi iväg och storhandlade för nu har ju lönen kommit!!!!!
När vi kom hem var det lika mycket snö igen på garageuppfarten och vår stackars tomte som sitter på trappen var helt igensnöad, trots att han sitter under taket... På den vita stenen som ligger där står det "welcome", men det syns inte för all snö....



Seth fick ju naturligtvis köpa lördagsgodis idag. Vilken lycka!



Vi hittade Sid på vår säng bland snuttefiltar och gosedjur...




När vi var hos Marcus och Lovisa i nyår så hade Hugo en kikare, gjord av två toarullar och den tyckte Seth var rolig. Så nu har jag sparat ihop två toarullar och idag satte vi oss och fixade ihop en kikare. Seth fick måla lite, men han var mer intresserad av att sätta dit klistermärken och hälla glitter på dem.


Glitter...

Smutsig om munnen som vanligt! Ha ha. Vi har i och för sig precis fikat lite så det var väl inte så konstigt...

 
Här är resulatatet. Fin kikare va?


Här är en vintrig vy av vår bakgård.



Seths nya favoritböcker. Vet inte hur många gånger jag har läst dem för honom...


Eftersom det snöat så mycket idag så tog vi oss en tur ut igen på em för att skotta bort snön från garageuppfarten. Vi passade också på att bygga en snygg snögubbe. Mössa, halsduk, ögon och så en morot till näsa =)



Vi har också hunnit med att baka två kakor idag. En morotskaka och en toscatårta. Mmm vad gott!



När jag höll på att laga mat och baka så var Seth där nere och tittade på TV och helt plötsligt ropade "Mamma, gåj det bja däj uppe"? Ha ha. Jag brukar alltid ropa på honom och fråga om det går bra om t ex han är nere och Stefan och jag är uppe.  Gullunge!

Jag känner mig så duktig för jag har även hunnit tvätta fyra maskiner tvätt. Jag håller med min svägerska Emma-Karin, som sa för länge länge sen att det är så bra att tvätta, för man känner sig så duktig och nyttig när man tvättar. Ändå gör ju maskinen allt jobb och man själv gör ingenting. Sant faktiskt.

Seth har tittat på Pippi på rymmen - idag igen. Det slår mig varje gång som jag tittar på den att Tommy och Annica är rätt så dumma/osmarta. De hoppar på ett tåg och åker med på taket. När det kommer en tunnel ropar de till Pippa "vad ska vi göra nu?" "Ja, vi får väl lägga oss på magen", svarar Pippi lugnt. Jag undrar varför de inte kan komma på detta själva =)
Ja, ja, det är väl dumt att bry sitt lilla huvud med såna petiteser (stavas det så?)

Seth har badat nu på kvällen och snart är det dags för sängen, men först vill han tita lite på Bompa.



En nytbadadkille som vill pussla i sin pusselbok som han fick av Irja, som är Lucas farmors mor. En dam som är med i församlingen, helt enkelt.



Myskillen i Hugos gamla pyjamas =)

Ja, det var vår dag det.

Blessings

Kommentarer
Postat av: mum

Vilken härlig dag och vad mycket ni har hunnit med.Hoppas ni får sova gott.

God natt från mum o Taggen, (dad är på väg hem nu.)

2009-01-24 @ 20:35:37
Postat av: Lovisa och Alva

Oj, vilken dag!!! Det låter som att ni haft det mysigt...och fullt upp ;o) Jag har allt tänkt på er idag när vi var i Västerås. Skönta att veta att ni haft det prima...! "Gåj det bja däj uppe"...haha, vilken gullunge!! Kram från oss

2009-01-24 @ 20:45:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0