Idag har här firats

Igår kom mamma, pappa, Marcus, Lovisa, Hugo och Alva och hälsade på. De stannar till imorgon! Det är roligt!!!
Hugo och Seth är ju härliga kusiner i samma ålder. Alva är en glad prick - HELA TIDEN! Hon är helt otroligt glad och rolig.
Tänkte visa lite av vår helg i bilder!

Hugo och Seth målar


Glada Alva


På morgonen träffas vi hos mormor och morfar och dricker kaffe, i vanlig ordning =)
(Detta är en tradition i vår familj, sedan årtioenden tillbaka...)


Söta kusiner


Vid 13 fylldes huset med glada barn och vuxna. Oh, vad jag uppskattar mina vänner! Jag är så glad att de kommer hit och firar med mig!
Vilka duktiga barn dessutom! Trots att det var ca tio barn, varav 90% var pojkar, så märkte man knappt av dem och de bråkade inget utan det gick som på räls. Fantastiskt tycker jag.


Jag har fått fina presenter! Bla en tavla med en häst på, som Lina gjort. Kolla gärna på http://homebylina.blogspot.com där hon säljer sådana! Hon är så duktig! Jag fick även ett prydnadsträd och fågelbad och en liten fågelholk att ha i rabatten, som ska vara runt prydnadsträdet. Bild kommer sen när det är färdigt... förstår att det låter konstigt, men det kommer bli fint =) Tack för alla blommor och choklad och bok också! Oh, vad glad jag är för idag!
Tack alla goa vänner som kom! JAG ÄLSKAR ER!

Lovisa och jag - kära svägerska - tycker om att "dumma" oss på kort. Här gör vi en "blondinbellapose"... Kolla in fötterna! Det är så här man ska posera på kort tydligen... Hi hi.


Våra pojkar...


Seth tog denna bild på Lovisa och mig =) Bra gjort tycker jag.


Nu sitter vi och pratar och umgås och tittar på fotboll. Går väl sådär för Sverige... bye bye VM...
Oh, vad mysigt det är att ha familjen här! Saknar syster yster och hennes familj bara... och mormor och morfar...

Vill också visa en cool grej jag fått av mamma. Det är en bombin - en gammal vävgrejsimojs - som man alltså använde när man vävde på något sätt. (Mormor, du vet nog... du kanske kan skriva vad det är.) Jag tycker den är fin och har en garderobsväxt på den, eftersom den inte står i solljus. Jag tycker den är härligt. Jag är ju mycket för gamla saker =)



Blessings

Kommentarer
Postat av: designhappens

Härligt det låter med frukost på sängen hos mormor och morfar. Själv har jag mina föräldra 200m bort så det blir oftare vanligt fika. Fin bombin. Har haft en sådan (fast med fler "pinnar") i mitt allrum i många år. men för nått år sedan fick den åka ut för vi skaffade ett litet biljardbord. Tycker också det är härligt att blanda gammalt och nytt, vill inte ha ett helnytt, stylar hem!/Ha en fortsatt skön helg/ Kram Maria

2009-06-07 @ 09:56:06
URL: http://designhappens.blogg.se/
Postat av: frida

svar på kommentar: joho! ni finns med, dessvärre verkar det vara som att era namn alltid hamnat bakom alla inlägg och så

2009-06-08 @ 11:03:03
URL: http://huntertom.blogg.se/
Postat av: Storasyster

Hej Lillasyster.

Måste bara vara lite petig och säga att det heter bobin, inte bombin! :-P

Fast jag var tvungen att kolla i SAOL för at bli säker.

Man satte garnhärvan på den och sedan på något sätt kunde man snurra upp det till nysta ed. Men som sagt; Mormor berätta!!!!!!

Fö är det trist at vi inte kunde va med i helgen.. :-( Men sånt är livet

2009-06-08 @ 19:29:41
Postat av: gammelmormor i mobyt

Vad mysigt det ser ut.

Bobin är en spole för upplindning av det garn som ska bli en varpfläta, vilken man drar på vävstolen den bildar då varpen i väven. Men det är många moment som ska göras innan man kommer så långt.

Bobinen den rariteten används ju inte längre, nu finns modernare saker.

2009-06-08 @ 19:37:09
URL: http://pastorsfrun.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad mysigt det ser ut.

Bobin är en spole för upplindning av det garn som ska bli en varpfläta, vilken man drar på vävstolen den bildar då varpen i väven. Men det är många moment som ska göras innan man kommer så långt.

Bobinen den rariteten används ju inte längre, nu finns modernare saker.

2009-06-08 @ 19:44:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0