Vad vore vi utan våra vänner?

Idag har Seth och jag tagit det lugnt. En så lugn dag har jag nog inte haft på flera år... Tills nu på eftermiddagen. Jag tar det från början.

Seth och jag har softat hela dagen. Vi har varit nere i gillestugan till stor del. Både han och jag har varit trötta, så jag har läst och han kollat på Nicke Nyfiken, blandat med att vi har "pärlat", målat och busat.
Vi tog en sväng ut, för att få komma ut, men eftersom det regnar galet mycket åkte vi bara och tankade och svängde in på Ö&B =)


Seth har börjat med att bara spexa framför kameran... svårt att få ett normalt kort på honom nu för tiden...=)

Här tankar vi i regnet...


På Ö&B köpte vi en stor målarbok och lite färgpennor, som vi roade oss med en stund.


Alltså, det har regnat oavbrutet i över ett dygn. Det syns inte riktigt här hur mycket det regnar, men det regnar mycket - hela tiden.



Såhär ser kissen ut varje gång han kommer in.


Ja, med tanke på att vi har tagit bort tegelpannorna på halva taket så är det ju inte lysande att det regnar och blåser HELA tiden, men eftersom vi har nya pressenningar på taket, trodde vi att det var okej. Men ve och fasa.
Se vad jag såg när jag gick in i vårt sovrum nu på eftermiddagen:



Det rinner vatten utmed väggen! Stefan är på Nyhem och jag är helt borttappad när det gäller att klättra på tak och så. Jag ringde Stefan, som ringde Håkan. Håkan och Christine kom direkt och Håkan gav sig upp på taket. Han ringde Staffan, som kom med brädor tillsammans med sin son Fredrik.  Stefan ringde även han som ska lägga vårt tak så han kom också. Jag kan inte förklara precis vad som hänt, men pappen som är på taket över vårt sovrum är helt förstört och detta ska ju bytas ut nu när taket ska läggas om, det är ju bara det att det inte går att lägga något tak när det regnar såhär. Nu har de iaf lagt brädor och grejer så att vattnet ska rinna av pressenningarna bättre. Hoppas hoppas att det slutar rinna inne i huset nu. Vet inte om detta går på försäkring eller hur det blir. Det känns riktigt riktigt jobbigt, eftersom vi egentligen inte ens har råd att lägga om taket, men det måste vi ju. Det som är positivt i eländet är att vi nu måste tapetsera om i sovrummet, vilket vi velat göra i två år, men som vi inte har tyckt att vi skulle prioritera bland andra saker att göra. Nu ber vi om bättre väder så att taket kan bli lagt!



Vad vore vi utan våra vänner i församlingen? Våra familjer bor ju så långt bort, så vi kan ju inte få någon akut hjälp av dem och eftersom jag inte är så duktig på just utomhusgrejer så blir man ju helt väck när man är ensam hemma. Jag är så oerhört tacksam för alla som finns omkring oss, som hjälper med Seth och med praktiska saker. Tänk vilken gåva att få tillhöra en församling där man ställer upp för varandra!
Tack!!!!

Blessings

Kommentarer
Postat av: Lovisa

2009-06-14 @ 20:06:22
Postat av: Lovisa

Jag kanske ska skriva något också ;o)



Åh, stackars dig! Vilken mardröm att göra upptäckten att det kommer in vatten i sovrummet och att vara själv hemma dessutom...iiii!!!! Jag skulle också stå handfallen. Vilken tur att snälla vänner kunde komma och hjälpa till.



Vad mysigt du och Seth verkar haft det idag. Ö&B verkar bra när det gäller sånt där pyssel...funderar på att göra ett litet besök där någon dag och köpa på mig lite grejer som kan vara bra att plocka fram en regnig dag.



Puss och kram fina du!

2009-06-14 @ 20:10:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0