Är våren på väg?

Oh, vad jag längtar till våren. imorgon är det 1 april och här ligger fortfarande mycket snö kvar. Det ligger några decimeter snö på vår gräsmatta, men plusgraderna på dagarna gör sitt bästa för att få bort snön. (Eller snönen, som Seth säger...) På nätterna är det dock minusgrader så snön kämpar sig kvar...

Seth och jag gjorde en snögubbe för länge sen och den ramlade ihop efter lite tö, men så kom det massor snö och begravde mössa och halsduk, men nu har halsduken börjat titta fram under snön.

När vi var hemma och firade mamma så var det vår i luften där, men det är ju längre söderut... där våren kommer tidigare. Där växte snödroppar och krokus. Jag längtar till att de ska titta fram här också.





Idag fick jag de FINA smyckena från www.wishdesign.se Jag är såååå nöjd. Jag köpte dem för pengar jag fick av min mormor och morfar i födelsedagspresent. Vad roligt det är när man köper smycket på nätet, som man inte sett i verkligeheten och får bli så glatt överraskad över att de är finare, än vad bilderna visar.
Klicka på bilderna så blir de större.


Tro, hopp och kärlek

  
En fin ängel med kors, som jag fick med som present. Snällt och mysigt.


Fin kedja och fin ängel och texten I believe. Otroligt fin!

Jag har haft ont i ryggen i ca en vecka, eller ja, jag har ju alltid ont i nacken och så efter en whiplashskada från -97, men det har varit lite extra nu ett par dagar. Så ikväll fick jag en välbehövlig massage av min vän Sofia. Det var skönt! Men det gjorde lite ont också, men skönt ont, om ni förstår vad jag menar. 

Nä, nu ska jag sova!!! Jag har börjat läsa Liza Marklunds "En plats i solen" och skulle vilja läsa lite, men jag blir så trött imorgon om jag inte försöker sova nu. Får läsa mer imorgon!

Blessings


Vår älskade pojk



Både Stefan och jag har alltid varit två pratkvarnar - alltsedan vi var barn... =) Så det är väl kanske inte så konstigt att vi fått en liten pratkvarn... Han pratar och pratar och pratar. Det är oftast väldigt mysigt, men ibland vill vi också prata med varandra, Stefan och jag.
Idag när vi åt mat sa han till Stefan att han pratade med mig så pappa fick allt vänta lite. När jag gick och hämtade mer mat till honom vid spisen tyckte han att jag skulle släcka fläktlampan, så jag gjorde det, eftersom det var ljust ute så det var onödigt att den lyste. Precis när jag släckt lampan sa han "men, nu sej ju inte ja..." Ha ha.

Nu på kvällen fick han bada och bredvid vårt badrum är tvättstugan, så jag passade på att stryka lite ren tvätt när han badade. Han satt och pratade och lekte med sina båtar och andra grejer hela tiden. Han ropade "mamma, mamma". "Ja", sa jag förstås. "Men, inte du mamma! Mamma häj."  Han lekte alltså att en av båtarna var mamma och en var barn. Mamman sa till barnet att tvätta sig osv. Han dödade även hajar i badkaret. Ha ha, undrar varför alla killar leker att det finns hajar överallt.

Han är så go vår lilla skrutt. När jag nattat honom och var på väg ut ur hans rum, sa han: "Mamma, jag älskar dej". Mmmmm, vad gott det känns, jag blir så glad när han säger så!!!

En helt annan sak: Nu när det är snö som håller på och töar och det är sand överallt, så drar vår katt in mängder med sand... Vi skakar våra lakan och dammsuger sängen, men han drar in så mycket sand, så det är helt otroligt. Det blir små sandhögar i sängen när han kommer och lägger sig. Han lägger sig ju gärna på en arm eller hand på mig, eller på min mage, eller mina ben, så min säng är full med sand när jag vaknar på morgnarna. Härligt - NOT! Men så är det ju att ha en utekatt...


Nu ska det bli lite kvällsmat!

Blessings

Vår helg

Ja, nu var det ett tag sen jag bloggade, men det har liksom gått i ett här i Dalarna denna helg...
Det började med att  Lina kom hit på fredageftermiddagen för att ha lite tjejkväll och kolla finalen på Let´s dance. Det var roligt och skönt att bara få umgås, som vuxna, utan barn som springer runt. =) Vi älskar våra barn, men ibland måste man få vara bara vuxen...
När jag nattade Seth hann Lina göra tacos och fruktsallad. Det märks att hon är trebarns mor, för hon är grymt effektiv =)



Fin fruksallad, med två barnskedar. Ha ha. Jag har inga "långa" teskedar...


På lördagen var förmiddagen en arbetardag. Stefan grejade ute och jag inne. Seth var med ute ibland och inne ibland. Men fikat tog vi i Seths rum, på hans egen begäran...


Stefan och Seth ute och jobbar =)


På eftermiddagen skulle Frida och Mirre komma, så Seth och jag bakade en kladdkaka. Seth sa glatt att han kan själv och så började han vispa och så var det kaksmet på hela mig och lite överallt i köket. =) Det syns inte på kortet hur kladdigt det var... Det blev till att tvätta kläder =)


Frida lär Seth dumheter... =)

Han var så glad att Mirre och Frida var här. Han höll låda hela eftermiddagen, tills han fick gå och lägga sig.
Då började vi spela Buzz. Det är riktigt roligt!



20:30 släckte vi alla lampor i huset och tände ljus istället, eftersom det var Earth Hour... Vi började spela TP istället, i ljuset av stearinljus... Sådär lätt... Det var svårt att se vilka frågor som var gröna och vilka som var blåa...

På denna bild sitter Stefan och försöker se vilka färger plupparna har. Blixten på kameran gör att det ser ljust ut, men det var det inte... Nästa bild visar lite av mörkret vi hade, men det blir för mörkt istället...



Det var länge sen vi skrattade så mycket, som vi gjorde denna kväll. Underbart.

Frida...

Idag, söndag, hade jag lite kalas för mina vänner här, efter gudstjänsten. Det är alltid roligt att få umgås!

William, Simon och Seth...


Fia, som kom ensam idag - skönt för henne, Amanda, Lennart och Lina.


Dessa två tokar, Jonas och Ulrica, kom lite senare, efter att ha varit borta hela helgen. Uppskattades mycket!!!

Nu har räkningarna blivit betalda och Stefan kollar på Sporten, så nu ska jag äntligen gå in och beställa ett fint halssmycke på http://www.wishdesign.se Jag tror det bl a blir denna:



Ja, det var vår helg det. Hoppas ni haft en lika härlig helg som jag har!

Blessings

REKLAM

Hej igen

Vill bara göra reklam för en hemsida som säljer  JÄTTEFINA smycken. Gå in och kolla!!!
www.wishdesign.se
Jag tänker gå in och köpa en fin ängel. Måste bara ha lite mer tid att kolla vilken/vilka jag vill ha och det blir nog i helgen. Har fullt upp på kvällarna denna vecka, men lördag är en lugn dag!!! HÄRLIGT!!!

Blessings

Våffeldagen

Idag är det våffeldagen!! Mmmm, vad gott!!! När vi bodde i Örebro umgicks vi mycket med ett par vänner och åt ofta våfflor till kvällsmat med dem. Sedan vi flyttade hit till Dalarna, så har vi slutat med att äta det. Det är ju inte särskilt nyttigt med våfflor, men gott, så det är lite konstigt - men kanske bra - att vi inte äter våfflor så ofta numera.


Mmmmmm...

Tidigare har jag berättat om vår katt som ofta ligger på bordet, på den enda lilla bit som har duk... Ja, han fortsätter med det.


Sov gott!

Idag kom Seth hem med en liten kyckling i papp, som han målat på och klistrat dit fjädrar på. Jag älskar alla hans små teckningar och pyssel han kommer hem med från Berit. Det tillhör nog att vara förälder att vara stolt för minsta sak barnet gör... Jag är det iaf. =)



Innan Seth la sig ikväll, spelade vi hans "in i stalletspel". 

Ett bra spel med lätta regler för en treåring!

När vi åkte hem från mor tutas kalas i måndags, satt Seth och pratade och lekte i baksätet. Plötsligt sa han att han ville att jag skulle vara lillebjoj och han var mamma och Stefan var stojasystej... =) Vi förstod inte riktigt vad leken gick ut på, men han sa att vi skulle börja prata, så jag sa att jag ville titta på tv. "Nä, inte föje maten", sa Seth. "Men, jag vill ha godis", sa jag då. "Nä, inte föje maten", sa Seth igen. Hi hi. Undrar var han fått detta från... Sötnos.

Nu ska jag plugga igen...

Blessings

Östgötska

Nu när jag var hemma i min hemstad (eller samhälle egentligen) så inser jag ännu mer att vi använder ord, som nog inte andra använder... I vår familj pratar vi mycket dialekt. Jag själv ,som inte bott i Östergötland på 10 år, har blandat upp min dialekt lite, men så fort jag kommer hem, så är den där... Det är roligt. Jag tycker det är skojigt med dialekter!
Här kommer lite exempel från dialekt i min familj:

"Dänet" = Bort det. T ex Jag får inte dänet... Jag får inte bort det...
"Döner" = Dånar, låter starkt. Ö:et ska vara brett och långt.

"Böl" = Slö. T ex en sax som är böl, alltså slö.
"Meckigt" = Jobbigt, körigt, besvärligt... typ.
"Lage äte" = Laga mat.
"Drajne" = Dragna, t ex att muttrarna inte är tillräckligt bra dragna...
"Jippe ikull" = Lägga sig
"Skene" = Springa
"Tajt" = Tagit
"Növlit" = Pilligt.

Ja, det var lite av "våra" ord. Jag använder dem inte så ofta, men de är roliga! Det bästa är när de kommer naturligt från mamma eller pappa, eller någon annan hemifrån. Det är så mysigt, då känner man sig hemma.

Marcus och jag är hejare på östgötska och Lovisa är det också, trots att hon mest är norrlänning...

Snyggt kort va, by the way... =)

Blessings


Uppdatering

Ja, nu har vi firat mor tuta i tre dagar. Det var såååå roligt!!! Barnen lekte bra med varandra, nästan hela tiden =)
På fredagen var min mormor och morfar och firade mig och mamma. Det var en mysig stund, med dem. På fredagkvällen kom ju brorsan med familj och firade mamma lite (mig firade de förra helgen). På lördagen kom syster yster med familj och vi var samlade allihopa... Då skulle det tas kort av Pelle, som jag berättade om och det gick JÄTTEBRA! Barnen var så duktiga. Ska bli spännande att se hur bilderna blev. 13 stycken, som ska se bra ut - samtidigt... Tur att Pelle är duktig.
Här kommer en massa bilder från helgen och kommentarer på dem, så ni får se hur helgen var...



FREDAG


Vackra blommor till 60 åringen.



Bara ett fint kort, som Stefan tog...


Min underbara morfar Elias, som Seth är döpt efter. (Alltså i andra namn, eller egentligen tredje namn, eftersom han har tre namn...) Min underbara mormor var också med denna dag och vi hade en sån här härlig stund då vi umgicks. Ni vet en sån där stund, som finns kvar i hjärtat...


Ja, vad ska man säga. Vad gör inte mormor för sitt barnbarn. Här ligger 60 åringen på golvet och låtsas att hon är en val.


Seth somnade en liten stund. Tur var väl det, eftersom han sov fyra timmar mindre än vanligt....



Det var underbart väder i helgen. Vi gick ut en stund och lekte med såpbubblor.


Det var roligt, för oss alla tre... Man blir som barn på nytt, när det är vår i luften.(Här i Avesta är det fortfarande massor snö... känns lite trist faktiskt. Typiskt att vi människor aldrig är nöjda med vädret hi hi.)


LÖRDAG


Hugo, Seth och Alva kollar på film.

På lördagen vaknade Seth jättetidigt igen. Det är för spännande att vara hemma i Kisa. Han vill så gärna in till mormor och morfars säng och fika och leka med bilar... Denna dag var Hugo också med. Alva sov lite längre, men kom hon också efter en stund.

Sedan kom som sagt min syster. Som tur är så får vi plats i stora rummet allihopa när vi ska äta.


Det är rörigt, men roligt att vara samlade allihopa.


Morfar/farfar och Alva myser.


Min fina fina bästa mamma. Tänk vilken välsignelse att få ha en sådan mamma och pappa, som jag har.


Mormor/farmor och Alva myser.

SÖNDAG

På söndagen åkte vi till Ulrika, ett litet samhälle mitt ute i ingestans, men fortfarande i Östergötland. Dit var också mammas närmaste vänner bjudna och jag och mina syskons svärföräldrar med, samt min mormor och morfar och mormors bror. Det var en sån här härlig fest med roliga tal, sång och lite tävling.




Sötaste Hanna...


Det fanns mycket plats för barnen att leka på. De satt inte stilla många sekunder åt gången. De lekte jättebra. Killarna är lika gamla och har jättekul ihop. Hanna hängde på dem också, hon är ju bara ca ett år yngre. Killarna accepterar henne och hon får vara med och leka. Det är roligt att se. Alva är ju lite för liten för att hänga på än, men hon kröp mellan sin farmor och mormor och skötte sig exemplariskt.


Naturligtvis skulle vi försöka få barnen att sjunga lite för mormor/farmor. Det gick bra. De sjöng "Herren är Gud", "Vi reser hem till himlen" och "När det stormar". Morfar/farfar spelade dragspel till. De är ju så härliga barnen. Det blev inget kort där alla syns, men de är med allihopa...


Alva sjöng inte så mycket, men dansade desto mer...



Mormor/farmor med Hanna och Alva.



Månne hon blir fotomodell...


Lovisa och Alva.


Jag, festiordninggjord...

Tänk vad roligt det är att vara hemma och träffa hela familjen, men tänk vad skönt det är att komma hem till sitt eget hem igen... Det är något visst. Nu sitter jag i min säng och bloggar och väntar på att CSI ska börja. Gissa om vår Sid är kelig nu, när vi kommit hem. Han ligger som ett plåster på mig =)





Nu har jag uppdaterat lite om vår helg. Nu väntar en vanlig, men fullspäckad vecka...

Blessings


Födelsedag

Idag fyller jag och mamma år. Mamma fyller 60 år, så vi är hemma hela helgen och firar i dagarna tre. Det är riktigt mysigt att fylla år. På morgonen firar vi med tårta och paket i sängen. MYSIGT!!!

Vi kom till Kisa igårkväll vid 21 tiden. Seth hade då inte sovit något i bilen. Normalt somnar han runt 19, men igår somnade han alltså vid 22. Vi tänkte att nu sover han nog länge på morgonen, men ack vad fel vi hade... Han vaknade 5:00!!! När klockan slog 6 sprang han in till mormor och morfar och sjöng för mormor. Det var mysigt att höra. Jag gick och la mig i morfars (min pappas) säng, som jag brukar när vi firar födelsedag tillsammans.


Födelsedagsbarnen och en glad Seth i väntan på tårta!!!


Paket och sång...


Seth hade köpt fina paket till mig, som han valt alldeles själv.

Två tuppar och12 små kycklingar, hade han bestämt sagt att jag skulle få, när han valde present till mig. SÖTNOS!!


Klockan var inte mycket, när vi åt tårta och myste...

Jag är en person som älskar att fira allt som firas kan! Att fylla år är för mig otroligt roligt, trots att jag numera är tant =)
Jag vill fira året som gått! Tänk att få fira att jag har en helt fantastisk man och son! Vilken gåva de är för mig! Jag vill fira att jag har en fantastisk familj: mamma, pappa, syskon med familjer, mormor och morfar, svärmor och svåger med familj! Jag har underbara vänner! Jag har en härlig församling. Jag har ett jobb och jobbarkompisar som jag trivs med!
Visst finns det saker i mitt liv att fira!!! Det är de sakerna jag vill fokusera på en sådan här dag och inte det som är jobbigt och tråkigt i livet.

Seth gillar att titta på Askungen numera. Eller "Kaskungen" som han säger =)
När Stefan och Seth var och köpte paket till mig så såg Seth tallrikar och muggar med Askungen på, så nu har han talat om för oss att han vill ha såna när han fyller år och har kalas. Vi får väl se om han fortfarande vill det när december kommer... vill han det får han naturligtvis det, men jag tvivlar på att han kommer ihåg det då.

Nu på morgonen när vi åt frukost så frågade jag Seth om han vill följa med ner till Kisa och handla lite. Svaret jag fick var: "Nä, jag ska vaja hos mojmoj och mojfaj och djicka kaffe!" Haha. Jag hoppas han följer med ner och somnar lite i vagnen, för annars blir denna dag låååång. Han har bara sovit 7 timmar och han brukar sova 11...

Ja, mer uppdateringar om detta födelsedagsfirande kommer!
Mor tuta, 60 år!!! Det kan man inte tänka sig när man ser henne!! Idag kommer min mormor och morfar och firar lite. Ikväll kommer Marcus, Lovisa, Hugo och Alva och imorgon kommer Åsa, Janne, Albin och Hanna. Då ska vi ta kort på hela familjen. 5 småbarn!!! Lycka till Pelle, som ska ta korten. Tur att han är en duktig, prisbelönt fotograf!!! Jag är inte avundsjuk på honom heller...=)
På söndag ska vi äta middag tillsammans med några av mammas vänner, min svärmor, Marcus svärföräldrar och Åsas svärmor och förstås mormor och morfar och alla vi syskon med familjer. Härligt! Blir verkligen firande i tre dagar!

Blessings

Jag lever med två tokar

Hej igen alla kära vänner!
Har inget vettigt att förtälja, så jag berättar lite om de två killarna i mitt liv...
Både Seth och Stefan pratar i sömnen, som jag berättat tidigare. Nu i helgen var ju min bror med familj här och då fick Seth sova i vår säng, eftersom brorsan och familjen bodde i rummet precis under Seths rum. Det är väldigt lyhört och eftersom Alva ibland kan vara vaken på natten, så valde vi att göra så. En kväll när jag la mig sa Seth:
"Vi måste söpa dom" (vi måste köpa dom) sedan la han av ett riktigt härligt skratt. Undrar just vad han drömde... Det är lite mysigt att han pratar i sömnen. Häromdagen låg han i vår säng och tittade lite på tv. Han ligger ofta med händernar under huvudet och med ena benet över det andra, så även denna gång. Stefan tänkte fika lite med honom och satte sig i sängen och gav honom ett rån. Seths kommentar var: "Härligt".

Häromnatten vaknade jag till och tittade på Stefan. Jag såg i dunklet att han hade glasögonen på sig. Jag frågade vad han gjorde. Han svarade något i stil med: "Jag håller på att göra en redovisning om Åre". Samtidigt som han sa detta pekade han med pekfingret upp i taket. När han avslutat meningen vaknade han =) Vi skrattade båda två gott åt detta. Varför tar man på sig glasögonen i sömnen...? Det är en fråga att fundera på =)

Nä, nu kommer Frida snart och hälsar på en stund, så jag ska nog sluta blogga nu.
I helgen som kommer ska vi fira mor tuta som fyller 60 år!!!! ROLIGT!!!
Bloggning om detta kommer...

Blessings

Härlig helg

Här kommer lite bilder från vår helg med kusinerna Hugo och Alva...


Seth och Hugo spelar ett Dora utforskaren spel.


Det funkade ungefär som ett fiaspel. Killarna spelade det på sitt eget lilla vis...


Till lunch blev det korv och makaroner. Ingen fin mat, men barnen gillar det... Jag åt förstås inte korv, utan köttbullar.Korv = BLÄ!


Alva lånade vår resesäng... Sid gillade den skarpt och låg där stora delar av lördagen.


På lördagen var det lördagsgodis... Mmmm, gott.

Lovisa, jag och Alva åkte ner på stan lite när Stefan var i kyrkan och Marcus och killarna var hemma. Alva satt tyst och stilla i sin vagn i över en timma. Bra gjort tycker jag! Så när vi kommit hem och ätit lunch, så blev det GODIS.


Efter det blev det lite Pippi på de sju haven. Alva tittade spänt och killarna...


...tittade ibland och lekte samtidigt.


På söndagen åkte vi till kyrkan. Alva i denna fina Maxomorra klänningen.

Solen lyste hela söndagen och det var såååååååååååå skönt. Jag fick såna vårkänslor. När vi kom hem från kyrkan var det...

16.4 grader varmt mot vår husvägg!!! (I morse, måndag, var det minusgrader igen. TYPISKT)


Efter myckt bus och lek i kyrkan och efter en god middag la sig pojkarna i våra sängar och tog det lugnt och kollade lite på tv.


Men Alva tog det inte lugnt... Hon sjöng och grejade i Seths rum istället.

Det var bitar av vår helg. Det var sååå roligt att ha bror min med familj här. Dessutom var ju Melodifestivalen spännande. Lovisa och jag satt och hoppade av spänning. KUL! Fler såna här helger i vårt liv!

Idag skulle jag, bästa Ulrica, bästa Sofia och bästa Lina åkt på Spa. Ullis och jag fick det i 30 års present för ett år sedan =) Det har bara inte kunnat bli av tidigare. Tyvärr kunde inte Sofia följa med idag och man måste vara minst fyra stycken för att få vara där i tre timmar. Så vi bestämde oss för att åka dit en annan gång istället. Synd, men den som väntar på något gott... Det ska bli urmysigt att göra detta en annan dag. Tänk vilken härlig present!!!
Stefan går en kurs inom Speedway någonting några måndagar nu och Frida skulle därför ha varit barnvakt till Seth ikväll. Nu behövdes ju inte det, eftersom jag inte åker iväg. Seth blev ledsen när jag berättade att inte Frida kommer... Han fick kolla på hennes blogg istället och så var han nöjd. Han ville kolla på Fjida och Victoj. (Victor är Fridas storebror och också en favorit i Seths liv. Jag har berättat om dem tidigare här i min blogg.)

Imorgon ska vi ha projektkör! KUL! Första övningen för denna gång. Hoppas det kommer lite folk!

Blessings

Nu är Hugo äntligen här

I onsdags berättade jag för Seth att Hugo, Alva, Marcus och Lovisa skulle komma på fredag (idag). När han vaknade på torsdagen kom han inspringandes i vårt rum (vilket aldrig brukar hända utan han sitter och ropar så vi får hämta honom) och frågade glatt om Hugo, Marcus och Lovisa kommit ännu. "Nä, de kommer imorgon", sa jag. "Men, det är ju morgon", sa han då. Lilla gubben, det är inte lätt att förstå tidsperspektivet när man är tre år.
MEN nu har de kommit. Vilken lycka. Seth var så uppspelt och sprang och visade Hugo sina leksaker och allt möjligt. Han gick ner i tvättstugan och visade Lovisa tvättmaskinen och förklarade att där tvättar man. Haha. Sötskrutt.
Stefan är ju inte hemma, eftersom han jobbar på fredagkvällar. Han fyllde år för ca en månad sedan och jag fyller år om en vecka, så Lovisa och Marcus hade med varsin present till oss. (Stefan får sin imorgon när han vaknar.) Jag fick Jane Austens Northanger Abbey JIPPI! Och så fick jag lite scrapbookinggrejer. Underbart. Lovisa hade även köpt varsin present till Hugo och Seth.

De fick varsin turtlegubbe, för turtles är Hugos nya favoritgrej. Vilken lycka för killarna.


Alva var nöjd och glad med att stå och leka med kylskåpsfigurer.


Här äter pojkarna knäckebröd inne i Seths rum. Buskillarna.

Nu ser vi fram mot en heldag imorgon med mycket bus och mys.

Blessings

Zebrabil

Idag lämnade Seth och Stefan vår volvo, Bruce, till verkstaden. (Stefan körde på en hare förra veckan...) Jag hämtade upp dem där när jag kom från jobbet. De hade då väntat ett par minuter inne i volvobutiken. Seth började direkt berätta om en bil de sett som såg ut som en zebra och den ville han köpa. Stefan hade redan talat om för honom att vi inte kan köpa den och då sa Seth att de kunde ju vänta inne i affären tills han fick den. Ha ha. Han är allt finurlig den lilla. När vi kom hem började han plocka bland sina grejer och leka. Efter en stund hittade han en liten plånbok med tre och femti i. Han utropade glatt att nu kunde han köpa zebrabilen... Ha ha. Ja, tänk om det gick!


I vårt bostadsområde rör det sig två rådjur, en fin bock och en get. Det syns i snön i trädgården att de varit inne i vår trädgård också, ända framme vid huset. Ofta ser vi dem vid det första huset på vår gata, där de står och äter under fågelbordet. Det har till och med blivit en stig i deras trädgård. När jag kommenterade att jag sett dem idag igen gav jag kommentaren att det är mysigt att se dem och att de är fina och Stefan gav kommentaren att han skulle vilja skjuta dem. Ja, vi är allt olika där. Stefan är ju jägare och jag är tvärtemot en jägare =)

När vi flyttade hit till Avesta fick vi en enormt stor orkidé av församlingen. Detta är nästan två år sedan och den har blommat hela tiden. Det kommer nya stänglar och nya blommor. Den är så fin! Jag tog en liten bild på några av blommorna. 
 

Blessings

Ett troll...

Några vänner, som inte bor här i Dalarna, undrar hur jag numera ser ut. Jag har ju... PENTAT mig. Wow, så 80-tal!!! Haha. Jag blev trött på mitt hår och ville göra något nytt, men ville inte klippa av mig det helt heller. Så då blev det till att klippa det ganska mycket och locka det. Jag hade tänkt mig lockar som var mer "Sarah Jessica Parker", men det blev de inte. Jag börjar trots detta att bli nöjd. Det går så sjukt fort att göra iordning håret nu.
Jag visar här ett par bilder på mig, trött efter en lååååång dag på jobbet och på handledning i Västerås. Håret är inte särskilt iordninggjort, och jag tycker inte bilderna ger en rättvis bild, men men. Ni får ta det som det är...






Idag hade jag på mig en rostbrun (typ) kofta till jobbet. Några av mina arbetskompisar sa spontant att de tyckte den var jättefin. Kul! En annan arbetskamrat sa spontant att han hade en klasskompis på psykolgutbildningen som hade liknande tröjor och hon var galen. På riktigt galen. HAHA. Olika associationer man kan få av en tröja...

I övrigt har min dag varit bra. Det var skönt att komma igång och jobba igen. Det värsta är bara att man hamnar efter. Det är ju ingen som gör mitt jobb när inte jag är där. Jag trivs så grymt bra med mitt jobb. Jag har härliga arbetskamrater och en bra chef. Jag är väldigt tacksam för mitt jobb!

Nu ska jag fixa lite till här hemma innan jag ska sova!

Blessings

Nu är vi på gång igen... typ

Igårkväll blev det Stefans tur att bli sjuk, så nu har vi haft magsjuka alla tre, men med tanke på att det är första gången vi har varit sjuka alla tre i magsjuka så är ju det bra. Dessutom blev vi inte sjuka precis samtidigt och det var ju skönt! Eftersom Stefan blev sjuk så fick inte Seth åka till dagmamman, eftersom de har som regel att om en förälder är magsjuk så ska barnet vara hemma, då denna sjukdom smittar så förtvivlat. Vår tappra son fick alltså vara hemma idag igen med två trötta föräldrar. Seth var också trött, eftersom han var vaken flera timmar inatt, vilket höll mig vaken också. Seth sa att han var trött och gjorde iordning en plats i soffan till sig. En soffkudde som huvudkudde och två andra kuddar som täcke.


Han klädde också ut Stefan till Byggare Bob och gav honom flera verktyg att leka med. Jag tog ett kort på detta, men jag är snäll mot Stefan och lägger inte ut den, eftersom han är ganska dålig när kortet togs...

Imorgon ska jag till jobbet igen. Det hade varit skönt att vara hemma en dag till, men jag är tillräckligt pigg för att jobba och jag har inte riktigt tid att vara hemma heller...

Ser nu fram mot en helg med broderskapet med familj. Kul att få titta på melodifestivalen med Lovisa!!!

Blessings

Sjuka

Vet ni vad det bästa är med att vara sjuk? Det är när man blir frisk igen! Det är en såååå skön känsla när man legat och kräkts i flera timmar och man sedan börjar känna att illamåendet släpper och man börjar bli människa igen. Som ni förstår så har jag haft magsjuka. Det började med att Seth vaknade natten till fredagen och började kräkas. Stackars liten. Han grät och tyckte det var jobbigt. Det konstiga med barn är dock att de är rätt så pigga mellan kräkningarna. Seth var jättepigg hela dagen, förutom att han inte åt. Natten till söndagen blev jag alltså sjuk. Men nu ska jag inte prata mer om denna äckelsjukdom!

Några kort har jag inte tagit nu när jag varit sjuk, men jag har ju tagit några innan jag blev sjuk =)

Sid ligger och softar på mitt täcke...


Sid lever farligt ibland. Här ligger han på trappräcket.


På fredagen när Seth var sjuk så ville han såååå gärna få gå ut lite, så vi tog på oss lite ytterkläder och han fick gå ute på garageuppfarten och blåsa såpbubblor. Vilken lycka =)



Han åkte också runt med sin bil och dragspel och låtsades vara morfar. Han lyssnade på den skiva han fick av morfar och mormor i födelsedagspresent där morfar sjunger några sånger och sjöng och spelade med på sitt lilla dragspel. Sött!


Ett par saker till vill jag berätta när det gäller helgen. Stefan predikade igår (på söndagen) och jag låg hemma och kräktes... När man ska predika är det ju inte bara att säga att man inte kommer. Vi ville inte att Seth skulle iväg till söndagsskolan eftersom han varit sjuk och jag var sjuk och då kan han ju bära på smittan... Detta ledde till att Seth och jag var hemma när Stefan åkte till kyrkan. Seth var SÅ duktig. Jag låg på en madrass i källaren och sprang mellan den och toan. Jag orkade ju inte underhålla Seth något, men han sysselsatte sig själv och tittade på tv och satt bredvid mig och lekte med bilar. Jätteduktig kille. Det var som att han föstod att jag inte kunde leka med honom. Visst får man dåligt samvete när tv:n blir barnvakt, men vad ska man göra en sån här gång???
Dessutom fyllde vår vän Jonas 30 år förra veckan och vi skulle ha varit på 30 årskalas i lördags, men det fick vi ju ställa in... Det kändes trist. Hans fru Ullis fyller år nu i veckan, så vi hoppas på att kunna gå och fira dom båda två någon gång snart! Det är tråkigt när man har sett fram mot något och man vill göra något och så blir man sjuk istället. Men man rår ju inte över det...

Jag vill också göra reklam för en till av mina vänner som har börjat blogga!!! Det är bästa Lina som jag har berättat om ibland. Hennes familj har varit sjuk hur mycket som helst sedan i höstas. I onsdags hade hon och Lennart Seth hemma hos sig, eftersom jag slutade sent och Stefan var i Jönköping. De hade åtta barn hemma hos sig och en till mamma (vår vän Sofia.) Seth har pratat mycket om att han vill att Lennart ska komma och hämta honom igen så att han får åka hem till Simon och leka.
Linas bloggadress är: http://www.homebylina.blogspot.com och hon bloggar om inredning. Hon är jätteduktig när det gäller sådant! Ni skulle se deras hem! Snyggt!!!

Ja, nu vet ni hur min helg har varit =)
Hoppas nästa helg blir bättre när bror min med familj planeras komma, bara vi är friska allihopa.

Blessings


Lite onödigt, men kul...

Min vän Frida, har på sin blogg, huntertom.blogg.se, testat en rolig sak... Man googlar sitt namn + är (t ex Frida är) och så skriver man upp de fem första träffarna.
Meningslöst?
Ja.
Roligt?
Ja!
HIHI

Jag googlade därför "Maria är"...
Här är resultatet:

- "Maria är en ängel sänd från ovan"
- "Maria är det rekord på bloggen?"
- "Maria är bäst i länet"
- "Maria är en lat mamma" (Hm.... inte så lyckat kanske...)
- "Maria är bäst!"

Ja, det var mitt roliga denna kväll =)

Jo, lite till roligt vill jag ha... Jag satt och tittade på bilder från min mobiltelefon. Här är ett par smakprov på dessa. Lite suddiga men härliga...

Detta är taget för ca ett och ett halvt år sedan.


Detta är taget utanför vår lägenhet  i Örebro. (Vi bodde längst upp i huset bakom, men vår lägenhet är åt andra hållet, så man ser inte den, eller jo, ett fönster längst upp på kortsidan, längst bort...) Det måste vara ca två år sedan detta kort togs...


Stefan och Seth, även detta utanför vår lägenhet i Örebro. Också närmare två år sedan.


Vår ängel juli 07,,,


Ja, det var lite nostalgikort. HÄRLIGT!


BLESSINGS


Några ord ur "Guds Andes Vind"

...en bok av Dagmar Norell med små dikter/meningar om livet och Gud.

"Gud
av Din vilja blev jag till
Din kärlek har älskat mig fram
och format mitt liv"

"Gud ger oss sin kärlek odelad
Han är kärleken
Hans kärlek strömmar
till var och en
odelad."

"Lita till Guds kraft
också i vardagens detaljer
Lev i den
sakpande livsströmmen."

"Inneslutna i Guds kärleks vind
sker med oss det oväntade och
oförutsedda."

Blessings

Reklam igen

Nu vill jag göra reklam för en kompis som har börjat blogga. Sofia, en av mina vänner här, har börjat blogga och hon designar snygga väskor, som man kan köpa.
Gå in och kolla på: www.marintbysofia.blogspot.com

Jag har många favoritbibelställen och några av dem kommer jag att skriva eller har redan skrivit här. Idag vill jag skriva ner en psalm, som jag tycker är så stärkande och bra.

"Jag lyfter mina ögon upp till bergen. Varifrån ska min hjälp komma?
Min hjälp kommer från Herren som har gjort himmel och jord.
Inte ska Han låta din fot vackla, inte slumrar Han som bevarar dig.
Nej, Han som bevarar Israel, Han slumrar inte, Han sover inte.
Herren bevarar dig, Herren är ditt skydd på din högra sida.
Solen ska inte skada dig om dagen, och inte månen om natten.
Herren ska bevara dig från allt ont, Han ska bevara din själ.
Herren ska bevara din utgång och in ingång från nu och till evig tid."
Ps 121

Denna psalm tycker jag ger mig tröst. Jag har ju varit inne på detta tema förut och jag återkommer till det om och om igen. Kanske är det för att jag möter så många människor som mår dåligt i mitt yrke... Det känns så gott att få jobba med att hjälpa människor och jag gläder mig varje gång människor börjar må bättre! Jag tycker det är jätteviktigt att man söker proffessionell hjälp om man mår dåligt och har problem! Jag skulle själv inte tveka att göra det. Det är dock en enorm tröst för mig att läsa i bibeln att Gud är min hjälp! Han har ju skapat mig och känner mig bäst av alla och Han finns alltid där vid min sida. Jag tror inte, som jag skrivit tidigare, att vi slipper jobbiga saker i livet, bara för att man tror på Gud, MEN man behöver aldrig vara ensam i det jobbiga. Han slumrar inte, Han sover inte! Han finns alltid vid min (och din) sida. Vilken tröst och glädje!

Blessings


Vår lilla hjälpreda

Vi har allt en liten hjälpreda här hemma. Ikväll skulle jag gå ut för att hämta lite ved så att vi kunde elda i vår kamin i gillestugan. Seth var snabb med att vilja följa med ut. Stefan tog på honom en keps och en väst, som är Stefans och sedan Seths egna stövlar och arbetarhandskar... Han bar in lite plank, som inte ska vara inne egentligen, men vad gör väl det?



Frågan är om han ser något..?




När vi väl var inne ville Seth "floa" ved.
(Jag vet inte om det heter så. Hemma i vår familj har vi alltid sagt att man "floar" ved när man lägger upp dem i rader. Stefan hade dock aldrig hört detta ord, så eventuellt är det ett ord som man bara säger hemma i vår familj i Kisa...? Jag vet inte. Ett annat ord som jag använder ofta, men som inte är ett ord som andra använder är: "rök in", vilket är när det luktar rök när man eldar i pannan och det ryker in. Jag får nog återkomma med flera såna ord, för det finns många många fler ord som bara används i vår familj och som jag länge trodde var allmänna ord, som alla vet vad de betyder =) Ha ha, ja ja, så kan det vara. Ett annat exempel på hur knasigt det kan bli är att min pappa alltid säger "det snarare ökar än tilltar" om det t ex regnar ute. Detta gjorde att jag länge länge trodde att "tilltar" betyder att det minskar. Så fel det kan bli...
Nog om det.


Här "floar" Seth ved i sällskap av Sid.

Blessings

Massor av sportlovsbilder

Ja hej och hå... nu är vi hemma igen och jag kan ladda upp bilder igen, så nu blir det en rejäl bildkavalkad från vår vecka hemma hos mormor och morfar. Det var skönt att komma hem, även om det var riktigt riktigt skönt att bli ompysslad och få ha ledigt hos föräldrarna. Sid mådde bra när vi kom hem och det var skönt att se. Han har legat på mig som ett plåster hela natten, så han har nog saknat oss lite... Det var också riktigt roligt och härligt att träffa Stefan igen efter en hel vecka ifrån varandra.
Nu kommer då en hel massa bilder från vårt sportlov:


Mamma och pappa har en katt, som heter Taggen och han är rejält bortskämd. Här sitter han och tigger när mamma gör smörgåstårta med tonfisk i...


Ja, vad ska man säga....?

Seth älskar majs och här äter han direkt ur burken. Man får göra mycket hos mormor och morfar, som man kanske inte får göra hemma =)



Mamma håller på att sticka ett par strumpor till Seth och då ville han naturligtvis också sticka, så mamma lägger här upp ett par stickor till honom. Han var road en liten stund iaf...



I början av veckan var det snö i Kisa så vi gav oss ut och byggde en snögubbe och åkte lite kälke.



Fin snögubbe va?



Mitt i all snö hittade vi snödroppar. Fint.


Seth fick mormor att åka kälke med honom. Han sladdade så mycket så mormor åkte av.



Så kan det gå.



Så här roligt tyckte Seth att det var:


Han skrattade i flera minuter.  Tyvärr slog sig mormor i svanskotan, så hon fick svårt att sitta sen. Hoppas den inte blev bruten...


Efter kälkeåkandet byggdes det snölykta. Mysigt.



Tyvärr var det plusgrader resten av veckan så det mesta av snön försvann...


Vi passade på att klippa Seth hos en frisör. Det var första gången för honom och han var riktigt duktig faktiskt.




Lite cool grön färg i håret blev det också...


Vi hälsade på gammelmormor och gammelmorfar också. Det är alltid spännande att få åka i gammelmormors hiss, som hon har uppför trappan. Här i gammelmorfars knä.



En dag åkte vi och hälsade på kusinerna Albin och Hanna. Tänk vilken lycka för en treårig bil och traktortokig kille att få vara på en gård där det stod tre traktorer! Här är morbror Janne som står och skruvar på en traktor.



Buskusinerna Albin och Seth:



Albin och Hanna har en liten kattunge som heter Fritte. Han tog skydd på elementet där inget barn kom åt honom.



Albin, Hanna och Seth visar hur starka de är...



En tur i traktorn blev det förstås. Vilken lycka!!!


Albin och Seth hade hur roligt som helst tillsammans och Hanna hängde på dem ganska bra också, när hon inte satt och myste i mormors knä.

Hos mormor och morfar finns mycket lego och det är roligt!!!


Seth satt hur mycket som helst och lekte med legot. Han talade om vad han ville att mormor och jag skulle bygga. Han har en brandstation och en schellmack, som han leker med. Brandstationen kallade han "polischonen" (polisstationen).

Eftersom gammelmorfar fyller år nästa vecka bakade vi en tårta till honom:



På fredagen överraskade vi honom med en tårta och lite presenter. Det blev lyckat!

Morfar spelar gärna dragspel med sina barnbarn och Seth tycker det är så roligt att få sjunga med honom i mikrofonen.



När vi var hos gammelmormor och gammelmorfar sista gången under denna vecka så vågade Seth åka i hissen själv. Det var häftigt tyckte han.



Han följde även med gammelmorfar och hämtade posten:


På fredagen hade vi lite fredagsmys, eftersom det var sista kvällen hos mormor och morfar denna gång. Seth pratade om sin kompis Lucas, som han har fredagsmys med ibland hemma i Avesta. Men Lucas var ju inte i Kisa och det var lite trist, tyckte Seth. Men med lite chips och filmen Superhjältar, så gick det bra ändå.



Ja, det var vår sportlovsvecka det. Vad skönt det var att få vara hemma och bara bli ompysslad och få sova lite på morgnarna osv. Seth vaknar ju tidigt, men det gör mormor med så när klockan var 6 fick han gå in till henne och leka med bilar på deras sängar och jag kunde sova vidare ett par timmar. Härligt!!!

Blessings

RSS 2.0