Pepparkakshus.

Idag kom mormor!! Gissa om det var en glad kille som tog emot mormor!
När jag kommit hem från jobbet satte vi igång att göra pepparkakshus. Denna gång gick det bara sönder lite. Det var faktiskt mormor som råkade ha sönder lite och Seth sa med snäll röst: "men mojmoj, det gö inge"!

Pepparkakshus! Som ni ser är Seth snart fyra år. Att räcka ut tungan, eller att "Lipa" som man säger här, är ett måste på alla kort =)

Resutlatet:

Det gick ganska bra idag!

Mamma och jag sitter nere i källaren och myser. Mamma stickar, jag bloggar och Ullared går i bakgrunden. Har inte tittat på det tidigare. Det är ju lite tragiskt att de nästan bara visar männiksor som är "lite" speciella... men lite roligt också ;o) hi hi.

Idag fick jag ett roligt mail av en kolllega med massor av roliga barncitat. Vill dela med mig av några av dem här i några inlägg framöver:

"Bonden är en väldigt lycklig man, först och Främst för att han har traktor,
men också för att han slipper jobba."
HÅKAN 7 ÅR

Avslutar med en fin bild mamma tog när hon och pappa var på Teneriffa härom veckan. Tycker det är ett riktigt fint kort. Man längtar verkligen till värme och hav när man ser detta!


1:a advent!!!

Glad advent alla vänner!

Oh, vad jag älskar advent!!!

I morse fick Seth tända första adventsljuset själv.  Han var mycket stolt över att få göra det =) Tyvärr brände han sig lite, men det gick bra.


Ljuständning vid frukosten.


Gandalf ville vara med. Hon finner sig ofta i vara i famnen. Hon spinner och myser.

Seth och jag åkte till vår kyrkan före 10 och Stefan åkte till Fors där han predikade. Vår lilla adventskör sjöng och det lät riktigt bra!
Fia hade med sig sin lilla Emma, tre veckor! Oj, vilken söt bebis!!! Hon var så näpen och liten och söt!

Emma.

Efter kyrkan drog vi iväg ett gäng med barn och föräldrar och åt lunch ute på stan och sedan gick vi lite på julskyltningen. Den var väl inget att "hänga i julgranen" precis, men det är ju alltid mysigt att vara tillsammans med familjen.

Jag bad Seth le och då såg han ut såhär =) Ha ha.

Han fick köpa sig två lotter vid Masarnas lotteri och han vann fyra tallrikar från Hemtex. Hi hi. Han blev glad!


Vid Kd:s lotteri stod en tomte och delade ut små julklappar till alla barn och det var också oerhört populärt =) När vi kände oss nöjda med att gå runt på stan åkte vi hem till Oliwer, som fyller två år idag! Hurra hurra! Det var ett härligt kalas. Barnen klarar sig ju själva rätt så mycket, så vi vuxna kan sitta och prata och umgås. Det är roligt.  Vi fick goa lussebullar och hembakade pepparkakor. Mmmm, vad gott.

Några av barnen på kalaset, som sitter och tittar på "Bortspolad".

Nu sitter jag i soffan och ska fixa med Seths julkalender och lite annat pyssel.

Imorgon åker Stefan till Stockholm och mamma kommer hit och är hos Seth och mig. Det blir jätteroligt!

Önskar er en fortsatt bra första advent!!!
Kramar

Adventsfika

Halloj!
Idag har vi haft en skön dag. Vi låg kvar i sängen länge och när vi släpat oss upp ur sängen åkte iväg till 33:an och fikade och köpte lite grejer. Seth köpte sig två bilar och en liten julprydnad. Det var roligt. Zara stod utanför utklädd till tomte och bjöd på godis. Seth var mycket konfunderad innan jag berättade att det var Zara. Han tittade och tittade på henne och blev mycket blyg, innan han förstod att det var hon. Efter att ha shopat lite på Coop åkte vi hem. Seth och jag skulle ju göra ett pepparkakshus, men det gick sönder. =( Vi får köpa ett nytt och göra, när mamma kommer hit i veckan =) Vi bakade däremot en saffrans/apelsinkaka med philadelfiaost uppepå. Stefan satte upp utebelysningen så nu är vi helt klara med adventpysslet. Lovely!
När vi var på Coops parkering mötte vi Pia, Pelle och Maja och vi bestämde att de skulle komma på lite adventsfika på eftermiddagen.


Pelle och Gandalf hittade varandra direkt =)


Saffran och pepparkaka bjöds det på. Hittade pepparkaksballerina, men de var inte så goda. Föredrar vanliga ballerina. Saffrans kakan ser kladdig ut och det var den också. Den hade nog behövt stå i kylen en stund innan man bjöd på den, men den var GOD!


Seth, Maja, Pelle och Pia. Alla kort jag tog ikväll blev suddiga av någon märklig anledning - tyvärr.


Pelle och Seth tar sig en fäktningsrunda. =)

Nu sitter Stefan och jag i källaren, med eld i kaminen och en godisskål mellan oss och varsin dator i knäet =). Det är faktiskt mysigt tycker jag. Märkligt sätt att umgås på, men men. Vi lägger nog undan datorerna snart.

Imorgon blir det adventkör i kyrkan och kalas på eftermiddagen, eftersom Oliwer fyller år. Förhoppningsvis hinner vi med adventskyltningen också på "stan".

Ha en härlig kväll!!!

Inte mycket att förtälja.

Har inte så mycket att berätta idag =) Har jobbat, som vanligt och varit på Shalom, kören, som vanligt. Efter detta hade Seth och jag fredagsmys. Härligt! Nu sitter jag och pysslar lite och ska kolla idol. Tycker att Erik är otroligt bra och tycker nog han ska vinna. När han skulle sjunga "The show must go on" för några veckor sedan tänkte jag "oj oj, lilla gubben, hur ska du klara detta", men han satte den helt otroligt bra! Vilken röst!!! Hoppas nog han vinner. Tove är också otroligt bra, men jag hejar nog ändå på Erik.
Hoppas du har en skön fredagkväll! Det ska jag ha =)
Jag har börjat trivas med mina ensamna fredagkvällar. Det är skönt att få pyssla lite med typ scrapbooking eller liknande och få sitta med datorn lite eller läsa. Skönt att jag börjar trivas. Det vore ju jobbigt om det bara fortsatte att vara jobbigt att vara ensam på fredagar. Dessutom hade kanske inte denna blogg funnits om jag inte varit ensam på fredagar - och många andra kvällar.

Imorgon blir det som sagt 33:an på förmiddagen och sedan ska jag baka lite med Seth och på kvällen ska Stefan och jag mysa med glögg och pepparkakor =) Han vet dock inte om detta än ;o) Stefan ska sätta upp utebelysningen också, sen är allt färdigt inför advent!! Jippi!

Kom íhåg att du är värdefull!

Kram

Tävling

Hej igen

Är med och tävlar om en sådan här fin receptbok på:

http://vardagensguldkorn.blogspot.com


Fridens liljor

Nu är jag i stort sett klar med adventsgrejerna här hemma! Det är bara utebelysningen kvar =) Oh, vad härligt det är. Jag älskar verkligen advent och jul!!! Eftersom vi aldrig firar jul hemma hos oss själva så passar jag på att pynta mycket i advent så att vi får njuta av pyntet. Jag är dock sparsam när det gäller tomtar nu i början. Det blir mest änglar, snögubbar, stjärnor och sånt mer "neutralt". Tomtarna kommer fram närmare jul.


Vårt extrarum/gästrum/mias egna krypin...


Vårt kök. Det ser mysigare ut i verkligheten =)


En snögubbe och ljusstrut.


Denna "fina" gran fick vi av ett par härliga vänner från Alingsås för flera år sedan. Han sjunger och rör på ögon och mun. Vi har inte kunnat ha den framme, eftersom Seth har gråtit och blivit rädd varje gång granen börjar sjunga, men i år ville han att den skulle fram, så nu står den nere i källaren =)


Så här såg Seth ut när jag skulle lägga honom för någon kväll sedan =) Han har fortfarande blöja på natten - eftersom vi är lata =) - och han satt med en blöja på huvudet och ett stort leende på läpparna när jag kom in till honom. Han är så härlig!

På lördag ska vi till kyrkans second hand butik 33:an där det är lite adventsfirande. Sen ska vi nog göra pepparkakshus och kanske lite pepparkakor. Får se hur andan faller på =)

Adventstök

Denna dag började inte som man vill att dagar ska börja. Seth ville inte klä på sig, borsta tänderna, ta på ytterkläderna eller åka till dagmamman. Han var arg och han grät, han försökte allt. Jag försökte också allt, pratade lungt med honom, blev irriterad och till slut arg. Ingen bra kombination =) När jag borstade tänderna på honom under vilda protester från honom, sa han: "men jag är ju bara ett barn". Ha ha. Var får han allt ifrån? Det hela slutade med att vi blev sams och pussades och kramades och sa att vi älskar varandra. Ingen rolig början på dagen precis, men när jag kom hem från jobbet möttes jag av Seth som kom springande mot mig och ropade Mamma!! och så fick jag en underbar kram.

Lucas och Oliwer följde med hem från dagmamman idag, eftersom både Ullis och Jonas jobbade sent. Det var mysigt att ha dem här. Vi tog fram bordsgrillen och grillade korv. De åt och var glada =)
Jag har även börjat ta fram adventsgrejer och hängt upp nya gardiner överallt och lyssnat på julmusik. Oh, vad jag myser!!! Imorgon kommer stjärnorna fram i fönstren. Får nog lugna mig lite att tända dem bara. Får bli på fredagkväll kanske =) Det råder ju olika meningar om när man ska tända stjärnorna i fönstren och jag tycker fredag, men Stefan tycker söndag, så det blir nog en kompromiss alltså lördag =)

Önskar er en skön kväll!!!


Tjuvstart

Ikväll var jag på körövning inför 1:a advent. Tjoho, vad roligt det är att öva adventsånger! När jag kom hem hade Stefan fixat glögg, lussebulle, pepparkakor och skumtomtar. Wow, vilken måndagkväll!! Gott att få tjuvstarta lite med adventsmyset =) 
Under denna vecka kommer jag börja plocka fram adventsgrejerna, eftersom det är fullt upp hela tiden, så tar jag lite pö om pö =)
Önskar dig en skön kväll!
Kramar

Välsignad med underbara vänner!

Vilken härlig helg vi haft!
Igår morse åkte vi till Örebro till våra underbara fina vänner Robert och Pernilla och deras barn! Vad vi har sett fram mot denna helg!
Stefan och jag fick en liten stund för oss själva och gick på Toys r us för att köpa julklappar till 8 barn ;0) (Seth och hans kusiner). Seth stannade kvar hos våra vänner och lekte. Han har trivts som "handen i handsken" =) Vi har inte sett mycket av honom, etersom Lukas och Meja varit de som gällt denna helg.

Robert och jag sjöng i kyrkan idag och övade därför igår i vardagsrummet mitt bland barn och leksaker. Oh, vad jag trivdes!




Fika och lek =)


Seth och den stora idolen Lukas! (Seth säger hela tiden "stora Lukas", eftersom en av hans vänner här hemma också heter Lucas)

När det blivit mörkt gick Robert, jag och några av barnen ut med varsin ficklampa och lite tomtebloss. Det var spännande =) Det var så härligt stjärnklart (de bor lite ute på landet så man ser stjärnorna bra).

Barn och tomtebloss =)








Kompisar!

En favoritgunga som Seth tyckte om. Den är gjord som en häst och sen gungar man fram och tillbaka på den. Rolig och enkel idé!


Idag gav vi oss iväg till kyrkan, som vi var med i under de fyra år vi bodde i Örebro. Stefan predikade (mycket bra) och Robert och jag sjöng (mycket roligt och det lät också bra =)) Det är fantastiskt roligt att sjunga med Robert!
Efter mötet satt vi och fikade länge och träffade gamla vänner! Så roligt!!!! Efter det åkte vi hem till Johanna och Tomas och åt middag. Tyvärr tog batteriet i kameran slut så jag kunde inte ta kort på dem, trist... Men vad roligt det var att få träffa Johanna och Tompa! De är så mysiga och härliga.

Vi har alltså haft en helg full av vänner och glädje. Jag är alldeles varm i hjärta och själ och mår så bra av denna helg =)

Fredagsmys med mina båda älsklingar

Oh, ikväll efter körövningen kom Seth och jag hem och Stefan var hemma!!! Vi visste naturligtvis att han ska vara hemma ikväll, eftersom han är ledig, men det var så härligt att komma hem och han var där också - en fredagkväll!!!
Så ikväll har vi haft fredagsmys tillsammans.





Detta ljus kom Seth hem med från sin dagmamma. Man blir så glad när de får pyssla och göra fina grejer =)

Imorgon far vi till vänner i Örebro!

Ha en fantastisk helg!!!!

Kramar

Irobot dammsugare.

Vad skönt det var att åka till jobbet idag. Jag har varit sjuk så mycket i höst och det är så tråkigt!!! Men det är skönt att man längtar tillbaka till sitt jobb, eller hur!? Det är väl ett bra betyg på jobbet??

När vi kommit hem från jobb och dagmamma satte vi igång och städa. Vad skönt det känns när man har städat färdigt. Det som inte är så roligt är att vår dammsugare har gått sönder!!! Inte så vidare värst roligt. Är det någon som har förslag på någon bra dammsugare, som inte kostar skjortan??? Själv skulle jag kunna tänka mig en sån här:

En dammsugare som dammsuger själv, när jag vill - även om jag inte är hemma och sedan går och laddar sig själv när den är färdig. Bra va och skönt!!!

Jaha, jag hade inget mer intressant att berätta idag =)

Ha en skön kväll!!!


På benen igen

I eftermiddag har jag piggnat till lite. Skönt att känna att kraften börjar komma tillbaka. Eftersom min mage är som den är har varit sen jag var en spädis, så slås jag ut rejält när jag får magsjuka. Har ännu inte ätit något ordentligt, men druckit mycket proviva och även fått Brämhults apelsinsjouice!!! Jippi. Stefan köpte det till mig. Vi brukar aldrig köpa det, eftersom det kostar en hel del, men nu köpte han det till mig, min härliga man! Mmmm, vad gott det är!

Ikväll hyrde vi film. Det är nog nästan ett år sen vi gjorde det. Det blev Pride and Glory, med Edward Norton och Colin Farrell. Den var helt okej. Framförallt är det ju härligt att få höra lite irländska =) Jag föreslog att vi skulle titta på "The proposal" med Sandra Bullock, men Stefan bojkottade denna tjejfilm =) Gör inget. Får försöka kolla på den med min härliga svägerska i nyår istället - om det blir så att jag firar nyår hos dem ;o)

Idag fick Seth ett stort paket på posten, med massa kläder som jag köpt på Tradera. Han växer så mycket nu och man kan köpa bra "dagiskläder" på tradera. I paketet var det även en ursnygg svart kostym!!! Hi hi. Hoppas vi får tillfälle att sätta på honom den någon gång innan han växer ur den.

Sov så gott!!!!
Kramar

God kväll...

...kära vänner!

Här är det inget nytt under solen =)
Har legat på en madrass i källaren (gillestugan - låter så eländigt med källare, det är ju liksom inte en kall, rå matkällare, utan en gillestuga med en varm, härlig kamin) hela dagen. Orkar inte något. De få gånger jag haft magsjuka i livet så blir jag liggandes i flera dagar och likadant denna gång verkar det som. Har försökt att äta lite, men det krampar i magen och jag mår illa, så fort det är mer än lite bröd. Mår riktigt dåligt och tycker synd om mig själv... Har därför bestämt mig för att vara hemma imorgon också. Känns riktigt trist, eftersom jag varit hemma mycket från jobbet under hösten pga egen sjukdom och pga att Seth varit sjuk.

Detta blev ytterligare ett självömkande inlägg, men jag är inte så katig just nu...

Jag hoppas och ber att Seth och Stefan ska slippa bli sjuka!

Önskar dig en skön kväll!

Äckelsjukdom

Hej alla vänner
Nu undrar ni kanske var jag har hållit hus... Jag har börjat komma upp till ytan igen, efter en rejäl, äcklig magsjuka! Oh, som jag avskyr denna sjukdom!!! Men det är väldigt skönt när man börjar må bättre igen.
Idag har jag sovit hela dagen och är fortfarande helt slut i kroppen och i huvudet.

Jag har världens underbaraste man!!! Inatt mådde jag verkligen jättedåligt och låg och grät och "skrek" på golvet i källaren, eftersom jag mådde riktigt riktigt dåligt. Då kom han ner till mig och satt hos mig och tröstade och höll om mig. Själv är jag helt nojjig om någon är magsjuk och vill inte ta på den eller vara nära den. Han är verkligen helt fantastisk!! Jag hade naturligtvis sällskap av Gandalf också. Hon travade efter mig till toan och sen tillbaka till madrassen, till toan, till madrassen osv. Härliga, knasiga katt!

Det som är surt är att vi skulle ha första körövningen idag inför 1:a advent och det är jag som är körledaren... Underbara Anna hoppar dock in på kort varsel och håller i körövningen! Visst är det fantastiskt med såna vänner?!!

Eftersom jag är magsjuk ska inte Seth till dagmamman imorgon. Man har som regel att om någon hemma är magsjuk så får inte barnet komma, eftersom det är så smittsamt. Så Stefan och Seth kommer vara hemma imorgon också. Hoppas verkligen att de slipper bli sjuka!!!



En bild på mig och min fantastiska man, när jag mår mycket bättre än jag gör nu!

Jag hade en härlig dag igår innan jag blev sjuk. Stefan var iväg med ungdomsrådet "Ragbag" efter mötet i kyrkan. Då passade jag på att baka en fin saffranskrans med vit choklad i och en mjuk pepparkaka och lyssnade på julmusik. LOVELY! Jag köpte även lite glögg och julmust, eftersom min tanke var att Stefan och jag skulle ha lite preadventsmys igår kväll. Det blev det ju inget av, men vi får ta det en annan dag!

Önskar er en skön kväll och att ni får vara friska!!!!

Bildkavalkad och GRATTIS bloggen - ett år!

Hej!
Idag har varit en härlig dag. I morse när vi vaknade snöade det! Oh, vad glada vi blev! Seth och jag hade planerat att träffa Ulrica och barnen idag. Både hon och jag skulle vara gräsänklingar på förmiddagen och när vi såg att det snöade bestämde vi oss för att gå ut i skogen och ha lite picknick. När vi möttes upp vid 10 tiden hade snöfallet blivit regn... Trist, men vi sa käckt till varandra att "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Så på med varma regntåliga kläder och ut i skogen.


Lagar en typ koja, som vi tänkte sitta under och fika.


Det är regnet som gör att bilderna blir suddiga. Seth syns tyvärr nte så bra...


Jag och kaffet =)


När vi kom tillbaka till Ulrica och Jonas hus var Jonas och några ungdomar från kyrkan där för att spela in lite grejer till "Lussebandyn". Pojkarna tyckte det var riktigt spännande att se Jonas försöka köra moppe =)


Buskillarna... De har sina egna lekar, som vi vuxna inte förstår jämt =)

Nu på kvällen var vi bjudna till Simon och Charlotte. Oh, de är så mysiga!!! Seth tycker så mycket om dem och var riktigt speedad innan vi åkte. Han kunde inte ens stå stilla. Han hade med sig sin bildvd och tittade på Byggare Bob stundvis. Charlotte, eller Kalott, som Seth säger, hade köpt hem hans favorit chips som han mumsade på. Vi andra åt GOD mat: Klyftpotatis, sallad, fläskfile och ädelostsås. Mmmm vad gott!



Seth tog kameran och tog några riktigt bra kort:

Jag och Kalott.


Simon


Stefan. Tavlan som är bakom honom fick de i bröllopspresent. En av Kalotts vänner har MÅLAT den. Wow, säger jag.


En härlig bild tycker jag. Han blir nog en duktig fotograf...

Seth busade hur mycket som helst med Simon. Simon är kusin med Seths kompisar Anton och Noah och Simon är van att busa med barn. Det märktes =) De lekte lejon och monster och jag vet inte allt. Roligt hade de. Man blir så varm i hjärtat när Seth skrattar så han kiknar.
Vi hade en härlig kväll med två härliga vänner =) Jag berättar mest om hur Seth hade det, men vi vuxna har också haft roligt och har skrattat mycket ihop ikväll, förstås.




Två kompisar =)

Ja, det var vår dag. En dag att ha i hjärtat och plocka fram ibland =)

Måste också säga grattis till min egen blogg, som idag blivit ett år!!! Tänk vad tiden gått fort och tänk vad roligt det är att blogga - fortfarande =) och tänk att ni följer min blogg! Det värmer i mitt hjärta vill jag lova! Tack för att ni tar er tid och läser min blogg!!!!
Stora stora kramar

A walk to remember

Ikväll orkar jag inte skriva något "vettigt", så det blir lite youtubeklipp istället.
När vi bodde i Alingsås såg våra vänner Olof och Malin denna film, "A walk to remember" och rekommenderade den till alla. Vi var ett gäng tjejer som blev helt förälskade i denna film och vi pratade om den och om att man grät och den var så bra osv osv. Stefan tyckte vi var lite fjantiga och sa när vi skulle titta på den tillsammans att "jag ska minsann inte gråta ialla fall". Tji fick han. När filmen börjar närma sig slutet hörde jag från Stefan en snyftning och sen "nä, nu går det inte längre"... Ha ha. Han tyckte också den var bra OCH grät lite när han såg den. Inte bara tjejer som gör det heller!!!
I filmen är det mycket bra musik och bla är en grupp som heter Switchfoot med. Gillar dem skarpt. Här kommer två av deras låtar och videon visar klipp ur filmen.





Önskar dig en skön kväll och helg!

Regnigt vid frukost?

Såhär kan det se ut hos oss, när Seth "får hållas" =)


Sitter och äter frukost i pappas knä.

"Bilder säger mer än tusen ord", stämmer verkligen här! Han är så go, vår Seth!
Ikväll var han dock inte riktigt lika go. =) Han var sååå trött och grät i en kvart för att han var tvungen att spola efter sig på toaletten. Ja, vi är allt hårda föräldrar ;o) Efter utbrottet var han helt förstörd och kramades och kramdes. Lilla skrutt, vad det värker och värmer i hjärtat om vartannat när man är förälder!

Jag älskar verkligen dessa två killar så att det spränger i hjärtat =)


Min pappa!

I söndags var det fars dag, en dag då man firar sina pappor!
Jag är så oerhört tacksam för att pappa är min pappa! Jag skulle aldrig kunna önska en bättre pappa än min!

Pappa bryr sig alltid om vad jag tänker och tycker.
Pappa tar alltid hand om de sina.
Pappa är en förebild både i sin Gudstro och hur han bryr sig om andra människor.
Pappa har visat mig hur man är mot andra och att man alltid ska ha nära att säga "förlåt" och ge förlåtelse.
Pappa tröstade alltid när man var liten och rädd.
Pappa är musikalisk och har alltid, tillsammans med mamma, uppmuntrat oss att hålla på med musik. Vi har sjungit mycket ihop och det uppskattar jag oerhört mycket!

Min pappa har varit med om många tunga saker i sitt liv - ändå har han alltid visat sina barn och sin familj kärlek, tillgivenhet och alltid stöttat i svåra situationer. Jag vet att många inte har en så bra relation till sin pappa, som jag har. Jag känner mig så oerhört tacksam för att jag får ha min pappa och att han är den han är!!!

Jag älskar dig pappa och är så glad att du är du!!!!


En vanlig syn: Pappa vid dragspelet och antingen sjunger han själv eller så ett av barnbarnen!

300 inlägg!!!

Oj, detta blir mitt 300:e inlägg. På lördag har jag bloggat i ett år... Vad fort tiden går.
Det är så roligt att gå tillbaka och titta på mina olika inlägg. Detta har ju verkligen blivit min dagbok där delar av mitt liv beskrivs och många av mina funderingar finns. Jag tycker det är så roligt att du vill vara med och dela detta med mig =) Jag ser ju att det är många som läser min blogg och jag undrar vilka ni alla är... Jag är tacksam för att du vill ta dig tid att titta in här!

Tänkte dela med mig av ett av mina första inlägg på min blogg. Den handlar om två av de personer som betyder mest för mig här på jorden! Här kommer alltså en liten repris:

Min mormor och morfar

Jag måste bara göra ett litet inlägg om min mormor och morfar.
De bor i ett fint hus på landet, en mil från Kisa, där jag växte upp. Jag och mina syskon var dagbarn hos dem och det var toppen. Jag spenderade många helger där när jag var barn. Vi firade altid jul hemma hos dem och det var så mysigt. Inte konstigt att jag älskar jul! Jag har ju bara underbara minnen från jul hos dem. Numera är vi så många, så nu är vi hemma hos mamma och pappa istället, men mormor och morfar kommer ju dit också så vi fortsätter att fira ihop.

Min mormor och morfar är så coola. De är 83 och 86 år och bor i sitt hus på landet. De har bredband och mormor kollar in bloggar och annat på nätet. Coolt va?! Numera har de också en platt tv i sitt vardagsrum. De hänger med i utvecklingen! 

     
Här är deras hus              


Detta är utsikten från deras trädgård. På bilden min mamma och Seth. (Bild tagen för över två år sedan).


Här är Seth i deras trädgård 2007.


Jag kan nog aldrig beskriva vad mormor och morfar har betytt för mig. Jag är så tacksam för att de finns i mitt liv!


En larv här hemma??

Vår underbara son!!! Jag förstår inte hur vi fått en så härlig grabb! Han är verkligen en på miljonen. Han är en guldklimp i mitt liv!!! Idag var han och Stefan och badade i badhuset och han vågade åka i stora rutschkanan, vilket han inte vågat innan han var på badhuset med Frida, som pedagogiskt lärde honom att åka där. Jag sa till honom att jag tyckte han var duktig som vågade åka idag också. Då kom han och slog armarna om mig och sa: "Tack så jättemycke mamma, vad snäll du ä!" Hur härlig som helst!!!

Ikväll blev han en liten larv =) Han kröp i katternas lektunnel:





En larv som precis ramlade när han försökte gå med tunneln om sig.

Måste även visa en härlig bild på kissarna. Såhär ser de ofta ut tillsammans:

Härliga va??

Tällberg och Fars dag.

Nu är vi hemma efter ett underbart dygn på Klockargården i Tällberg!!! Oh, vad härligt det var att få komma iväg bara vi två och få lyxa. Det är inte ofta man unnar sig det, men man borde göra det oftare =)

Här kommer lite bilder från vår helg i Tällberg:


Här är vi på väg


Såhär ser det ut på framsidan.


Baksidan


I den här stugan på gården åt vi sopplunch.


Sopplunch eller bakad potatis. Stefan åt soppa och jag bakad potatis. Man fick även helt nybakade tunnbröd. Mmmm det var gott!

Fina, härliga Ulrika, som vi köpte katterna av, jobbar på Klockargården och hade fixat ett jättefint rum till oss! Vilken lyx!

Stefan testar soffan =)


Jag testar sängen, mjuk och skön!


Vy från vårat rum. Vi hade inte världens bästa väder, men tänk er en varm sommardag eller klar höstdag! Det gjorde inget att det inte var fint väder, det var härligt ändå.
Vi började alltså med lunch och sedan fick vi Duobehandling, vilket innebär att en av oss bubblade i ett varmt bubbelbad med härligt doftande oljor i och den andra fick massage. Sedan bytte vi och den andra bubblade när den andra fick massage. Oj, vad mjuk och go man var i kroppen sen =)

Ulrika fixade så att vi fick sitta själv i biosalongen och titta på en liten film med Björn Moareus, som handlade om Dalarna. En fin film med vackra bilder på vacker natur samt fin stråkmusik och information om Dalarna.

Det kändes lyxigt att få sitta i salen helt själva och kolla på en stor bioduk =)

'
Vi hade bubbelbad på rummet också, så vi bubblade friskt flera gånger under de 22 timmar vi var där =)

Vi 15 tiden var det välkomstkaffe och det bjöds på säkert 7 sorters kex och ost och bullar och snu sorters kakor och paj. Mmmm, vad gott!

På kvällen åt vi fyrarätters middag. Vi åt svampsoppa, jag åt fasan och björnkorv (björnkorven hoppade jag över...) och Stefan åt kälknöl. Sen fick vi smakbitar på torkat renhjärta, kalkonleverpastej, mögelost och innanlår. Det var verkligen INTE gott, men de som satt bredvid oss tyckte det var jättegott och Stefan gillade renhjärtat. Uuuhhaa. Jag ryser bara jag tänker på det! =) Till efterrätt var det någon äppelgrej med äppelsnö.
Förstå vilken lyx! Vi var så mätta så magen stod rakt ut på oss (mer än vanligt alltså).


Ulrika hade även fixat en korg till oss på rummet.

Dessutom fick vi en korg med champagne och Dalachoklad. Vi hoppade över champagnen, eftersom vi inte dricker alkohol, men vi köpte en mousserande svartvinbärsdryck istället i en av gårdsbutikerna och drack till chokladen.

Nu på morgonen åt vi härlig frukostbuffe med nypressad jos som man fick pressa själv och nybakat bröd och massor annat gott. Vi har nog gått upp fyra kg var denna helg =)

Oj, vad vi har skrattat den här helgen. Detta behövde vi!


Den här skylten såg vi på vägen till och från Tällberg. Den var rolig tycker jag!
 

När vi kom hem firade vi Stefan på Fars dag!!! Farmor och Seth hade köpt tårtbotten och grädde och så satte vi igång att göra tårta!


Seth hjälpte till att garnera. Han hade även valt ut en present alldeles själv till Stefan. Det blev en stor halmbock från ÖoB =)

Ja, det var lite från vår helg!
Tack farmor för hjälpen med Seth och TACK Ulrika som fixade vår vistelse på Klockargården!

Jag kan verkligen varmt rekommendera er att åka dit!!!

Måste också passa på att gratulera härliga, fina Fia, som idag blivit trebarnsmamma!!! Hon och Mats fick en dotter i morse!!!
GRATTIS min vän!




Fisfrodo

Hej!
Ikväll drog vi igång med julsånger på Shalom, kören som jag leder just nu. Wow, vad roligt!!! JULSÅNGER!!! Jag älskar julen!
Efter Shalom blev det fredagsmys med ostkrokar och godis =) Mmmm.
Seth höll sig vaken tills farmor kom vid 20:15 så han fick träffa henne innan han somnade. Nu har jag gått och lagt mig och surfar lite innan jag ska sova.
Imorgon drar Stefan och jag iväg och jag ska försöka komma ihåg att ta med kameran så jag kan visa lite av den miljö vi ska vara i lördag-söndag. Oh, vad jag längtar!

Alltså, hur illa kan en katt fisa!!?? Frodo ligger här bredvid mig ungefär i höjd med min mage och hon fiser så att jag nästan... ja, ni vet. Det är äckligt!! Tur att hon är så söt samtidigt =).


Som tur är för Gandalf så ligger Fisfrodo bakom henne på detta kort taget för några dagar sedan =)

Önskar er en härlig helg!!!!


Snööööö

Idag är jag nästan helt pigg igen. Skönt. Livet komer liksom ur fas när man blir sjuk.

Idag började det snöa här i Dalarna också! Härligt, tycker jag. Seth var helt lycklig när han kom hem eftersom han kunnat rulla i snön ute =)

Efter middagen klädde vi på oss ytterkläderna, Seth och jag och gick ut i "snönen", som Seth säger. Vi hade med oss en ficklampa i mörkret.


Jag lärde Seth att sätta ficklampan under hakan och göra fula miner =) Syns ju inte så bra hur det blev, eftersom blixten är på på kameran.


Vi kastade snöbollar på hans lekstuga.


Från lite olika håll.


Lycka, efter att ha träffat mig med en snöboll =)


Snöängel och min ängel...


Skotta snö...

Imorgon är det fredag LOVELY!!! Då kommer Seths farmor hit och ska vara barnvakt, eftersom Stefan och jag åker bort över helgen. Längtar till detta!
Önskar er en fin kväll!

Lite mer nostalgi

Hittade den här videon på Youtube...
Oj, vad jag gillade White heart när jag var yngre. Gillar fortfarande den här sången mycket!!!



Det är lustigt att man då, typ 1990, tyckte att dessa killar var jättecoola och snygga och nu... tja.... vet inte vad jag ska säga =) Är ju inte så coola kanske och inte så snygga heller (särskilt om man jämför med Hugh Jackman =)) Men som sagt, låten gillar jag mycket!

Coklad och Se & Hör

God morgon
Idag mår jag bättre. Har ingen feber, men är trött och har värk i kroppen och i huvudet. För er som funderar på att vaccinera er: hellre vara sjuk i två dagar än två veckor!!!
Jag är övertygad om att jag hade svininfluensan förut. Igår mådde jag precis som jag gjorde under en vecka för ca en månad sedan då både Seth och jag var sjuka. De tog ju inte prover på vilken influensa vi hade, men jag är övertygad om att det var svinis. Jag blev dock rekommenderad att ta vaccin ändå, eftersom det inte var konstaterat att det var den jag hade. Ja, ja. Nu är det gjort och som sagt: hellre sjuk två dagar av vaccinet än att vara helt utslagen i två veckor.

Tänkte ge er några härliga citat från denna morgon med Seth:

"Jag vill till mojmoj och mojfaj".
"Men det går inte".
"Nä, dom ä på iffa". (De är på Teneriffa). "Jag visste det!!!!", sa han stolt.

Precis innan han skulle åka till Berit ville han ha vatten, eftersom han var törstig. Jag gick och hämtade vatten och då vände han sig mot Stefan och sa:
"Tragiskt pappa."
Ha ha. Ja, han snappar upp ord här och där.

Igår när Stefan kom hem från kyrkan på kvällen så hade han med sig:

Se och hör!!! Ha ha. Han är så rolig min man. Choklad och Smarties. Underbart!!!

Så nu ska jag läsa Se o hör och äta choklad=)





Sjuk av vaccinet - check!

Jaha, här ligger jag hemma och har feber, ont i kroppen och är HELT orkeslös. Blev dålig i natt av vaccinet. Det värker i armen också, men det är värre med orkeslösheten. Ligger nere i soffan och orkar inte röra på mig. Trist, men inte så mycket att göra något åt. Tur att jag har sällskap av de underbart söta katterna vi har =) De ligger bredvid mig och ibland kommer någon av dem och lägger sig på mig - helst uppe i ansiktet.

Igår när vi åt kvällsmat skulle en av katterna hela tiden upp på bänken och slicka på smörpaketet. Stefan lyfte ner henne gång på gång på gång. Till slut blev han arg och tjoade "dumma katt!!!!" och lyfte ner henne. Seth sa med lugn stämma: "Men pappa, de är bara katter. De förstår inte." Ha ha. Så förnuftig son vi har =)



Nu ska jag nog kolla på en film. Blir nog Benjamin Buttons otroliga liv, eller Wolverine... Får se, kanske jag somnar istället...


Vaccinerad - check!

Jaha, då har jag sällat mig till skaran som har vaccinerat sig. Vi gick en hel hop från jobbet idag ner till familjeläkarna och stod/satt i kö för att vaccinera oss på löpande band. Jag gillar inte sprutor jättemycket. Är inte rädd för dem heller, men tittar helst inte när jag blir stucken av en nål =) Jag gjorde inte det nu heller och trodde att det skulle göra ont, men helt plötsligt var det över utan att jag känt något mer än ett litet stick. Än så länge har jag blivit trött och börjar få lite värk i kroppen, men det är inte så farligt... Jag har ju troligtvis redan haft influensan, men vaccinerade mig ifall det inte var det.

Idag åkte jag till Willys för att handla lite frukost och kom hem med lite mer grejer;o) T ex köpte jag JULMUST och JULKAFFE!!! MMMMMMMMMMM vad gott. Lite tidigt kanske, men det är inte ens en månad kvar till advent!!!! Nu har jag tagit den första klunken av julmust och det är en underbar känsla och smak =) Man blir lycklig!

Den här lilla killen sover:


Den stora killen sitter och kollar på sin dator och jag ska läsa färdigt min braiga bok "Nyckeln till mod" av Norah Roberts. (Den tredje i triologin jag läst sista veckan).

Hoppas ni har en bra kväll!!!

Kram

RSS 2.0