Tällberg och Fars dag.

Nu är vi hemma efter ett underbart dygn på Klockargården i Tällberg!!! Oh, vad härligt det var att få komma iväg bara vi två och få lyxa. Det är inte ofta man unnar sig det, men man borde göra det oftare =)

Här kommer lite bilder från vår helg i Tällberg:


Här är vi på väg


Såhär ser det ut på framsidan.


Baksidan


I den här stugan på gården åt vi sopplunch.


Sopplunch eller bakad potatis. Stefan åt soppa och jag bakad potatis. Man fick även helt nybakade tunnbröd. Mmmm det var gott!

Fina, härliga Ulrika, som vi köpte katterna av, jobbar på Klockargården och hade fixat ett jättefint rum till oss! Vilken lyx!

Stefan testar soffan =)


Jag testar sängen, mjuk och skön!


Vy från vårat rum. Vi hade inte världens bästa väder, men tänk er en varm sommardag eller klar höstdag! Det gjorde inget att det inte var fint väder, det var härligt ändå.
Vi började alltså med lunch och sedan fick vi Duobehandling, vilket innebär att en av oss bubblade i ett varmt bubbelbad med härligt doftande oljor i och den andra fick massage. Sedan bytte vi och den andra bubblade när den andra fick massage. Oj, vad mjuk och go man var i kroppen sen =)

Ulrika fixade så att vi fick sitta själv i biosalongen och titta på en liten film med Björn Moareus, som handlade om Dalarna. En fin film med vackra bilder på vacker natur samt fin stråkmusik och information om Dalarna.

Det kändes lyxigt att få sitta i salen helt själva och kolla på en stor bioduk =)

'
Vi hade bubbelbad på rummet också, så vi bubblade friskt flera gånger under de 22 timmar vi var där =)

Vi 15 tiden var det välkomstkaffe och det bjöds på säkert 7 sorters kex och ost och bullar och snu sorters kakor och paj. Mmmm, vad gott!

På kvällen åt vi fyrarätters middag. Vi åt svampsoppa, jag åt fasan och björnkorv (björnkorven hoppade jag över...) och Stefan åt kälknöl. Sen fick vi smakbitar på torkat renhjärta, kalkonleverpastej, mögelost och innanlår. Det var verkligen INTE gott, men de som satt bredvid oss tyckte det var jättegott och Stefan gillade renhjärtat. Uuuhhaa. Jag ryser bara jag tänker på det! =) Till efterrätt var det någon äppelgrej med äppelsnö.
Förstå vilken lyx! Vi var så mätta så magen stod rakt ut på oss (mer än vanligt alltså).


Ulrika hade även fixat en korg till oss på rummet.

Dessutom fick vi en korg med champagne och Dalachoklad. Vi hoppade över champagnen, eftersom vi inte dricker alkohol, men vi köpte en mousserande svartvinbärsdryck istället i en av gårdsbutikerna och drack till chokladen.

Nu på morgonen åt vi härlig frukostbuffe med nypressad jos som man fick pressa själv och nybakat bröd och massor annat gott. Vi har nog gått upp fyra kg var denna helg =)

Oj, vad vi har skrattat den här helgen. Detta behövde vi!


Den här skylten såg vi på vägen till och från Tällberg. Den var rolig tycker jag!
 

När vi kom hem firade vi Stefan på Fars dag!!! Farmor och Seth hade köpt tårtbotten och grädde och så satte vi igång att göra tårta!


Seth hjälpte till att garnera. Han hade även valt ut en present alldeles själv till Stefan. Det blev en stor halmbock från ÖoB =)

Ja, det var lite från vår helg!
Tack farmor för hjälpen med Seth och TACK Ulrika som fixade vår vistelse på Klockargården!

Jag kan verkligen varmt rekommendera er att åka dit!!!

Måste också passa på att gratulera härliga, fina Fia, som idag blivit trebarnsmamma!!! Hon och Mats fick en dotter i morse!!!
GRATTIS min vän!




Kommentarer
Postat av: Lovisa

Ååååååhhhh vad härligt ni verkar ha haft det!!! Det är ni verkligen värda! Mer såna helger åt folket :o)



Kram på er!

2009-11-08 @ 18:47:02
Postat av: Lina

Så nu har ni också varit på Klockargården =)Visst är det fint och gott på alla sätt och vis, vi firade ju vår 10-åriga böllopsdag där! Vi längtar tillbaks dit.....Ha en bra vecka! Kram Lina

2009-11-08 @ 19:37:48
URL: http://homebylina.blogspot.com
Postat av: Linda

Hallå!

Å vilken härlig helg ni verkar ha haft, skönt att komma iväg å bara mysa. Angående betongen, kul att du gillar våra grejer =0) Ska fundera på om man kan lotta ut någon lite mindre grej, de är ju så hiskeligt tunga =0) Det är ju ingen lätt och smidig liten hobby man skaffat sig =0). Vi ska till Örebro på marknad på lördagen i 1:a adventshelgen, du får skicka dit Lovisa att shoppa julklappar ;0)

Må så gott och hälsa Stefan och Seth!

Kram Linda

2009-11-08 @ 21:02:53
URL: http://vardagensguldkorn.blogspot.com
Postat av: Ulrica

Ja, nu var det ett tag sen jag besökte din blogg.

Va härligt att läsa om er vistelse hos oss i Tällberg! Det var SÅ roligt att få pyssla lite så ni skulle få det så bra som möjligt! Ser fram emot att träffa Stefan igen den 16:e! Jag kör julshow för fulla hus på hotellet nu, men lyckligtvis har vi inte föreställning då. Om det skulle vara nåt är ni varmt välkomna till Björbo på revy i januari-februari! Ni får givetvis "Backstage-pass"! ;) Titta gärna in på vår hemsida bjorborevyn.se Biljetter finns på ticnet. Sen om intresset skulle finnas kan du alltid handla lite julklappar på go4ulrica.nsedreams.com :) Ser fram emot nåt tillfälle i vår när vi kan svänga förbi och hälsa på er alla hemma hos er! Jag lovar - vi kommer! Lite mycket nu bara, då jag kör dubbla produktioner för tillfället. Föreställningar i Tällberg och repetitioner i Björbo. Krama hela din härliga familj! Stor kram från Leksand!

2009-12-10 @ 00:00:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0