Födelsedagsfirande

Nu till juldagen och Seths födelsedag:

Igår fyllde då äntligen Seth fem år. Oj, som han har väntat. Trots en sen kväll vaknade han runt 6:30 (ändå bra med tanke på spänningen att fylla år). Vi gick in till mormor och morfar och runt 7 väckte vi de andra och sjöng för Seth. Han fick massor av paket, bl a en brandstation i lego.



Till slut fick han även en lapp med ett uppdrag. Klarade han det uppdraget fick han gå till ett annat ställe där en ny lapp låg med ett nytt uppdrag. Så fortsatte det tills han kom till badrummet på nedervåningen där han hittade en ny cykel. Lyckan var stor. Synd bara att han inte kan cykla på den nu med all snö. Men till våren blir det cykla av :)


Förmiddagen fördrevs med spel på Iphone och dator och lek i allmänhet.


Alva och Seth spelar på Marcus Iphone.


Hugo och Seth spelar på datorn.

Senare på förmiddagen kom farmor från Söderköping för att fira Seth. Mer paket blev det, bl a ett legospel och en resa till Stockholm, Junibacken tillsammans med farmor. De ska åka tåg dit och denna present blev det också stor glädje över :)


Seth hade beställt tågtårta denna dag också.




Seth försökte blåsa ut "ljuset" men det gick ju inte så bra :)

Efter fikat byggde Seth, Hugo och Marcus ihop legospelet som jag och pojkarna spelade lite senare. Man får säga att lego var årets present för Seth. Det blev mycket av denna vara och han var mycket glad för alla dessa presenter.


Full koncentration

Tacos hade beställts av födelsedagsbarnet och det var faktiskt gott att äta det mitt under julen. Efter lunchen åkte Marcus, Hugo och Lovisa och hälsade på ett par vänner. Alva blev hemma, eftersom hon fick feber och inte var pigg. När Alva, morfar och Stefan låg och vilade sig gick mormor, farmor, Seth och jag ut och gick. Seth åkte skidor och han har faktiskt blivit riktigt duktig på det nu.


Det gick bra i nerförsbacken utanför mormor och morfars hus.

När Alva vaknade till var hon pigg som vanligt och Seth och hon lekte för fullt. Alva var en prinsessa och Seth var en prins, som plötsligt låste in prinsessan.... Hm, vilken gentleman va? :) Prinsen och prinsessan lekte riktigt bra hela kvällen.




Prinsen och prinsessan äter kvällsmat.

Kl 20 var vi samlade och åt knäck, mintkyssar, mandariner och drack julmust och tittade på "Fångarna på sportet" (Seth säger så.) Hugo hejade på det lag som vann ;)




Såhär såg det ut under reklampauserna... Det är barnen och papporna som leker med sina Iphone...

Efter det somnade barnen snabbt och vi vuxna droppade också av en efter en.

Det blev en riktigt bra dag igår också. Seth var jättenöjd när han somnade och det är ju det man vill.

Idag har vi bara softat so far och mer av den varan blir det nog. Stefan är äntligen feberfri och kan vara med lite mer.


Nu på morgonen. Alva och Seth med sina pappors Iphone...

Marcus med familj åker hem snart och när de åkt blir det nog en film för Seth och en bok för mig :)



God fortsättning önskar jag dig.
Om du ska ut i trafiken idag, ta det lugnt och var rädd om dig!!!!

Stora julekramar :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0