God Morgon...

...den sista dagen på detta år.

Seth vaknade 05:59 och jag kunde inte somna om, trots att han tittade på Ubbe och Tess. Han har sovit inne hos mig inatt, eftersom Stefan är i Västerås på Unite. Vi har som tradition att Seth sover i vårt sovrum när Stefan är borta. Så igårkväll var detta mitt sällskap:


Jag försökte mig på att göra lite fransk manikyr på mina naglar igår och Seth ville också ha ;) Så det fick han... Syns inte riktigt på hans naglar på denna bild :) Han har nyklippta naglar så det var inte så lätt... Hur många femåriga pojkar har fransk manikyr? Ha ha. Han kommer snart nog förstå att pojkar inte brukar ha nagellack - om de inte är stora och coola och har svart nagellack - så jag tycker han kan få ha det nu när han vill.

Seth har ju varit sjuk denna vecka, men är piggare nu så Marcus, Lovisa och barnen kommer hit i dag på förmiddagen för att fira nyår med Seth och mig. Vi brukar åka till dem, men i år kommer de hit istället. Igår såg Seth så trött och hängig ut igen och när jag tittade närmare på honom hade han ju fått ögoninflammation... Hoppas bara det är borta till nästa vecka, för han får inte vara hos dagmamman om det rinner ur ögonen på honom... men det är ju ett par dagar kvar. Jag ringde Lovisa och talade om att Seth har detta i ögonen eftersom det smittar oerhört, men de kommer ändå. Vi är ju pigga i övrigt. Minns ni när jag berättade om att Seth hade ögoninflammation för över två år sedan? Då svullande ögonen igen helt och han kunde inte se något. Det började rinna blod och vi for i ilfart till akuten. Där fick han antibiotika att droppa rakt i ögonen i 10 dagar. Såhär såg det ut när det började bli bättre:

Hoppas det inte blir såhär illa denna gång...
(Han har ju haft det efter detta och det har aldrig varit så illa, men hans ögon är rätt så svullna nu, så det är därför jag oroar mig lite...)

Brukar du ha nyårslöften?
Det brukar inte jag, men i år ska mitt löfte vara att satsa på att gå ner i vikt. Jag brukar inte skriva om min vikt och ni kommer inte aktivt få följa min strävan att gå ner i vikt, eftersom det skapar så mycket känslor och reaktioner. Men jag skriver ett par rader om det här, för ni har säkert sett på korten att jag inte ser lika ut nu som jag gjorde för ett år sedan. Grejen med mig är att jag går upp förfärligt mycket i vikt när jag är gravid. Med Seth gick jag upp runt 25 kg. Runt 18 kg satt kvar när han väl fötts. Jag gick ner det mesta av detta igen. När jag var med Silas hann jag ju inte gå upp så mycket men ändå tillräckligt för att bli överviktig igen. Jag fick ju inte hjälp av någon amning denna gång och jag har faktiskt inte orkat ta tag i det... Många som har sorg går ner i vikt, jag är inte en av dem. Jag går upp... Nu ska jag dock ta tag i det! Håll tummarna för att det går bra :) Jag bryr mig inte om utseendet så mycket, utan mest är det för hälsans skull. Vi har diabetes i familjen och jag ligger i riskzonen när jag väger såhär mycket... Jag vill även orka med att leka med Seth utan att bli flåsig osv. Dessutom blir man ju piggare och mår bättre om man har en mer "normalvikt". Så, nu kommer jag inte skriva mer om detta, men som sagt, håll gärna tummarna för att det går bra :)

Nu önskar jag dig en underbar sista dag på detta år!
Vi hörs imorgon igen!

GOTT NYTT ÅR!

Kommentarer
Postat av: mummen

Önskar er Ett Gott Nytt År. Lycka till med ditt "projekt" och ha det mysigt nu i helgen med bror och svägeska och barn.

Kramar från oss

2010-12-31 @ 08:54:18
URL: http://mummen.blogspot.com
Postat av: Anita

Jag ska hej på dig att gå ner i vikt. Själv har jag tappat 6 kg sedan 1 okt. Det känns bra och jag mår bättre redan.

2010-12-31 @ 11:16:25
Postat av: Minna

Önskar dig lycka till! Vi har samma nyårslöften! Jag har samlat på mig en hel del under mina tre graviditeter och livet som föräldraledig men nu är det dags att ta tag i det.



Julia fick svår ögonfluss när hon bara var några dagar gammal. Ingen tog oss på allvar när jag ringde, BVC, BB och 1177 fast jag sa att ögat ser ut som hon har gått en boxningsmatch. Näe då sa alla det är vanligt med gegg i ögat på nyfödda. Dagen efter var det dags för bvc att göra det traditionella hembesöket som var lite försenat. Hon ringde genast vårdcentralen och bokade en tid. Läkaren hade aldrig sett ett så svullet öga på en bebis och gav oss en stående remiss till barnkliniken. Efter tre behandlingskurer via barnkliniken blev hon inte bättre så fort kuren var slut återkom flussen lika starkt. Till slut fick vi en remiss till ögonkliniken. Där träffade vi en underbar läkare som vågade forska och ringa runt till kollegor i stklm och till slut fick hon rätt ögondroppar. Hon får fluss nästan varje gång hon blir ordentligt förkyld och jag ger mig aldrig förän hon får ögondroppar (vårdcentralen ger ju inte gärna det) eftersom jag vet att det inte går över på henne och att läkaren på ögon sa att behandlar man inte fluss kan ögat skadas. Däremot har aldrig någon av oss andra blivit smittade.



Gott Nytt År!

2010-12-31 @ 12:37:46
URL: http://tjejmamma.blogg.se/
Postat av: Cissa

Haha, fransk manikyr! :-) Det hade Theo för ett par veckor sedan men nu är naglarna vackert rosa, målade med julklappslacket ;-)



Det har ju kommit alldeles nya "rön" nu vad gäller ögoninfektioner och förskolevistelse. Om själva ögat är rött och irriterat så är det den "smittsamma" varianten och barnen ska inte vara på förskola. Men är själva ögat INTE påverkat då är det egentligen en vanlig förkylning som har satt sig i ögat och då får man, precis som vid förkylning se till barnets allmänntillstånd istället. Smittar lika mycket som de rinnande näsor som alla barn har på förskolan i perioder.



Hoppas att det är vanlig "ögonförkylning" och inte den andra varianten!



Gott Nytt År på er!

Kram!

2010-12-31 @ 14:26:05
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com
Postat av: Sofia Lygdman

Gott Nytt År på er!

Tänk vilken lång nyårsafton du och jag får som startade igång den så tidigt. Själv var jag igång vid halv sex tiden då en liten donna inte ville sova mer. . . Ser fram emot mer sömn under 2011, hahaha. Hur som helst, hoppas ni får en bra dag och kväll. Kram Sofia

2010-12-31 @ 14:37:05
URL: http://trebarnslycka.blogspot.com
Postat av: Johanna

Gott Nytt År!!!

Postat av: designhappens

Gott Nytt År tillo dig och din familj! Ser fram emot att få följa er 2011/ kram Maria

2010-12-31 @ 16:57:02
URL: http://designhappens.blogg.se/
Postat av: mormor Britta

Vi här i Moby önskar er ETT GOTT NYTT ÅR!

Och lycka till med nyärslöftet

Kram

2010-12-31 @ 18:50:00
URL: http://pastorsfrun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0