Tillbaka igen

Hej mina vänner.

Nu är vi tillbaka från en fantastisk resa i Rom. Vi har gått ca 5 mil under fyra dagar och vi har sett så mycket! Vilken fantastisk stad!!! Trafiken är kaotisk och jag är glad att jag inte behövde köra bil där =) Vart man än tittar så ser man historiska byggnader och statyer. Vi har gått in för att se och få veta så mycket som möjligt.  Som tur är så är Stefan och jag lika när vi reser. Vi vill uppleva och få veta saker om platsen vi är på och inte ligga och sola eller så. Vi har haft jättevarmt, men det har det ju varit här hemma också.

Okej, här kommer en hel bildkavalkad för att försöka visa lite av det vi upplevt!

Vi gick förbi Colosseum varje dag när vi gick från hotellet till "stan" och den var pampig kan jag tala om!!! Wow!

Vi gick en guidad tur i Colosseum och det var jättespännande att höra om historien kring denna byggnad och gladiatorerna och kejsarna som varit där.


Vi var naturligtvis vid den berömda fontänen och slängde i en peng där =) Vi gjorde dock inte som Anita Ekberg och badade i den... Det är ju förbjudet.


Vatikanen var helt fantastiskt! Vi njöt! Vi fick en ca tre timmar lång guidad tur i museerna och sixtinska kapellet. Det är verkligen roligt att få lära sig på ett humoristiskt och levande sätt, som vi fick göra.


Vi stannade till i den äldsta bevarade kyrkan St Maria in Trastavere. När vi satt därinne kom det plötsligt in finklädda människor och till slut började ett bröllop och där satt vi ett gäng turister och tittade på. Det var spännande. Vi satt inte kvar hela vigseln, utan vi tände varsit ljus för Silas och gick efter en stund.


Flygresan till Rom var molnfri och vacker. Här är alperna... De andra bilderna talar för sig själva tror jag.

Som sagt, trafiken var kaos och parkeringarna var desamma.

Spanska trappan var naturligtvis med på vår tur =) Vi fick även en guidad tur i Forum Romana, där vi fick veta mer om hur Rom grundades och hur det växt till den stad det är idag. Bl a fick vi veta att 1939 ville de bygga en tunnelbana och det tog över 30 år innan det blev verklighet, eftersom man hittar arkeologiska fynd överallt. Det finns hur mycket historia som helst i denna stad.


Till slut en bildkavalkad av en del av det vi sett och upplevt.


Det är svårt att beskriva hur vi haft det och vad vi upplevt, men nu har du fått se en del av det =) (Det är inte säkert att allt är rättstavat. Ber om ursäkt för det.)

Det kanske kommer mer från denna resa senare =)

Hoppas att du har en skön sommar so far.

Nu är vi i Söderköping och har tvättat för att sedan fara vidare till Gullbranna imorgon, då Stefan ska få ta emot ett stipendium där =)

Kommentarer
Postat av: Johanna

Ser ut som att ni har haft det bra! Har saknat ditt bloggande så det är bra att ni är i Sverige igen.

2010-07-14 @ 08:16:11
URL: http://www.livet-enligt-blogspot.com
Postat av: Lovisa

Välkomna hem!!!!!!!!!!! Åh vad skönt att ha er på svensk mark igen ;o) Förstår på inlägget att ni har haft det toppen. Wow alltså...vilken resa att få vara med om och uppleva! Härligt!!!



Må så gott så hörs vi snart!!



Kram Lovisa ( i en liten stuga i Hudiksvall)

2010-07-14 @ 18:40:48
Postat av: Märta

Förstår om ni har haft en toppen resa. I Rom kan man verkligen känna tidens vingslag.

Ha det så gott på Gullbranna!

Märta

2010-07-14 @ 22:54:08
URL: http://angsgard.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0