V. 15

Har fått höra att det är roligt när jag lägger ut vad som händer med underverket i magen varje vecka, så det tänkte jag göra. Det är spännande och coolt att veta att barnet utvecklas så mycket! 

Barnet
Ögonbrynen börjar avteckna sig. Titta på ansiktet. Ögonen fortsätter att röra sig mot ansiktets framsida, men de är inte på plats än. Ögonbrynen börjar synas nu. Om ditt barn ska bli mörkhårigt börjar det producera mörka pigment. Mot slutet av veckan kan ditt barn knyta näven.
Lillhjärnan (som är en del av hjärnan) och ryggmärgen har nu bildats.
Huden är fortfarande så tunn att man kan se blodkärlen genom den. Barnet är 104-110 mm långt mellan stjärt och huvud och väger ca 50 gram.  

Mamma
Jag har ingenting att sätta på mig. För första gången i ditt liv kan du ärligen säga: "Jag har ingenting att sätta på mig!" Din midja finns helt enkelt inte där längre! Nu har du en liten bula under naveln.
(Eh, en LITEN bula. Ha ha, jag ser jättegravid ut redan och det var likadant när jag var med Seth. När jag var med honom var min svägerska med Hugo och under sommaren frågade många om vi skulle ha samtidigt... Nä, sa vi. Lovisa födde Hugo i början av september och jag födde Seth i slutet av december. Nästan fyra månaders skillnad =))
Eftersom din livmoder växer uppåt och utåt är det kanske inte så viktigt längre att snabbt hitta en toalett.
Ditt hjärta har ökat sin kapacitet med 20 procent för att klara den ökade blodmängden och för att ditt barn ska få syre ordentligt. Det kan ibland ge hjärtklappning. Det är ingenting att oroa sig för.

Kramar


Kommentarer
Postat av: Lina

Ja, det är spännande och helt oootroligt vilken utveckling och att det blir något så fulländat och perfekt sen! :o) KRAMAR Lina

2010-03-30 @ 16:03:24
URL: http://homebylina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0