Advent... snart så...

Insåg idag att det inte ens är en månad kvar till första advent! JIPPI!!! Som jag älskar advent och jul!!! Jag älskar nästan advent mer än jul, för det är en hel månad av mys med pepparkakor, lussebullar, ljus, stjärnor, änglar osv osv osv. Mmmm vad jag lääääääääääääängtar!!!

Såhär såg det ut för ca ett år sedan hos oss... Vi får nog göra ett nytt sånt snart, Seth och jag...


Hur tidigt får man tjuvstarta??? Jag vill börja pyssla NU, men då protesterar nog Stefan.

Jag har som regel att man får lyssna på julsånger den dagen det snöar första gången och sedan from den dagen man adventspysslar och framåt till jul (efter jul brukar jag tröttna runt nyår - trettonhelgen.) Hoppas det börjar snöa snart ;o) för Stefan håller inte alls med min regel. Han tycker julsånger hör till julen och knappt till advent. Som tur är så protesterar han inte särskilt mycket, eftersom han vet att jag älskar det!


Kommentarer
Postat av: Minna

:) Tiden går så fort. Jag plockar fram adventstakar och stjärnor en till två dagar innan advent och byter gardiner i köket. Vi har som tradition att gå till Wadköping på första advent och köpa lussekatter. Själv bakar vi inte lussekatter och pepparkakor förän till Lucia och först då sitter julskivorna i stereon och de spelas nästan sönder fram till jul. Förr pyntade jag runt den 20e dec och grannen fick inte tas in förän den 23e för så gjorde vi när jag var barn. Mamma griljerade skinkan och vi barn klädde granen och fick lägga ut klapparna. Men den regeln har jag ändrat på jag pyntar lagom till lucia och vi tar nog in granen då också. Julklapparna kommer ju tomten med under natten hemma hos morfar ;) Julgodiset gör vi så nära julafton som möjligt för annars finns inget kvar ;) Allt får stå kvar till den tjugonde knut och då är det lite sorgligt att plocka ner stakarna, pyntet och granen har jag tröttnat på vid det laget. Mysigt är det i alla fall.

2010-11-03 @ 21:29:55
URL: http://tjejmamma.blogg.se/
Postat av: Johanna

Oktober - Julsånger, glögg o pepparkakor

Mitten av november - Baka lussekatter o pepparkakor

Fredagen före 1:a advent - julgardiner, ljusstakar mm

4-5 dagar före julafton - Tomtar och pynt

Dagen före julafton - gran o skinka



Jag älskar också julen och vill dra ut på den länge!

Postat av: Cissa

Hihi, vad skönt att höra att det finns fler som jag! Vårt pepparkakshus är faktiskt redan klart: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com/2010/10/lojliga-familjen.html

Jul och advent har alltid varit årets höjdpunkt för mig. Tom när jag var liten var det viktigare och roligare än födelsedagen.



Jag tycker, på nåt underligt vis, att världen blir så ljus i advent, vintermörkret till trots.



Måste också säga att det är väldigt trevligt att följa din blogg! Kollar in i princip varje dag!



Ha det bäst!

2010-11-04 @ 00:29:56
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com
Postat av: Lina

Oooops! Jag lyssnar på julmusik JUST NU! :o)) Behövde lite stämningen när jag skulle måla och dekorera alla hästar och jag behöver ju knappast tala om att jag är lika jultokig som du :o)) KRAM vännen, Lina

2010-11-04 @ 09:58:54
URL: http://www.homebylina.blogspot.com
Postat av: Anna

Julmusik, tja sisådär i oktober tycker jag det är lagom att börja så smått... :-). Då brukar åtminstone jag börja ta fram mina julskivor.

Kram Anna

2010-11-04 @ 12:26:36
Postat av: Sofia E

Röstar för omedelbart smygpyssel! Julmusik får man lyssna på från och med att man skulle börjat öva dem om man varit med i en kör, alltså hög tid!

2010-11-04 @ 18:33:44
Postat av: Mummen

Du är allt lik far din när det gäller julmusik.

Pyssla på du när du känner för det

Kram

2010-11-05 @ 17:03:42
URL: http://mummen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0