Duva

Ärligt talat, våra katter är inte som andra (tror jag).
De jagar ju fåglar och möss, så vi har satt på dem "pinglor" på deras koppel, så att det hörs när de kommer gående/smygande. Hjälper det??? Inte mycket... De tar ju in möss ofta och en och annan fågel, men dem lämnar de oftast utanför dörren.

Idag efter jobbet, låg jag och vilade på min säng och läste med Gandalf på magen. Plötsligt börjar det låta massor nere i källaren och Gandalf och jag "sprang" dit. Vad får jag då se? Jo, Frodo och något stort, massor fjädrar och blod. Jag ville inte gå ner för att titta närmare på det, utan ringde Stefan.

Ja, jag vet att jag är en mes (mespropp är mitt andranamn ha ha) men jag är sådan som, när jag var liten, räddade flugor och släppte ut dem hos kossorna... Jag är ingen jägare, jag tycker inte om döda eller halvdöda djur... Så är det bara. Jag är stolt över att jag kunnat ta hand om de möss katterna släpat in när Stefan varit borta. Men någon stor fågel, det tar jag inte hand om. I väntan på att Stefan skulle komma hem, stängde jag in mig i vårt sovrum, för jag ville inte att katterna skulle komma släpandes med någon fågel till mig. Frodo mötte upp Stefan med blodiga fjädrar i munnen, ute på garageuppfarten. Det Frodo lyckats fånga (antagligen, annars har hon tagit den död) var en stor DUVA, inte en liten en utan en normalstor, som alltså är nästan lika stor som hon är. Hur fick hon med sig den och hur fick hon in den genom luckan??? Knäpp katt, men fantastiskt duktig jägare. Stefan tog hand om duvan och jag dammsög upp fjädrarna och Stefan städade upp blodet.


Rovdjur... men otroligt mysiga och söta.

Nu blir det Idol och läsa bok =) Skön fredagkväll med andra ord. (Seth och jag fredagsmyste med Jonas, Ulrica och pojkarna förut och det var roligt. Det var länge sen, så det var verkligen dags nu, men nu är det skönt att tystnaden lagt sig i huset och jag får vara ensam med min bok och Idol. Jag trivs =)). 


Kommentarer
Postat av: Anonym

Hahaha, jag såg faktiskt en välgödd och halsbandsprydd kisse mitt inne i stan i Bosnien (vanligtvis magra och herrelösa) när den rörde sig över marken som en tiger. Mellan tänderna höll den en livlös duva.



Och min sjuåriga flicka säger att hon sett en katt anfalla en duva alldeles utanför vårt hus!



Nåja, katterna i byn i Kroatien är i alla fall rädda för höns:)

2010-10-16 @ 17:03:00
Postat av: Marie Breskic

Oj, råkade bli anonym!

2010-10-16 @ 17:03:51
Postat av: Mummen

Ja,ja, så kan det bli...

Vad tror du dad sa???? hi,hi.

Kram,kram

2010-10-17 @ 18:16:29
URL: http://mummen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0