Speedway

Ja idag har det hänt... Jag har varit på Speedway. Det var väl på tiden, med tanke på att vi bott i Avesta - Masarnas hemstad - i fyra år och jag har bara varit på en 80-match än. (De är lite yngre de förarna.) Idag var det Junior VM kval och vi åkte till Motorstadion hela familjen. Jag trodde vi skulle få en varm skön stund därute på banan, men icke sa nicke... När solen gick i moln, vilket den gjorde mycket, var det iskallt. Dessutom blåste det galet mycket. Men vi hade det riktigt gott ändå.




Det ryker litegranna...




Solen tittade fram mellan molnen...

Seth älskar ju allt med motorer och var lyrisk hela matchen. Men jag tror han blev mest lyrisk när de här fordonen kom fram:

Brandbilen som sprutar vatten.


Traktorn som sladdar banan. (Sladdar baaaanan, inte frukten banan alltså ;))



Familjen... Stefan kom inte med riktigt... men halva näsan och ett öga syns iaf :D.

När vi kom hem grillade vi flintastek och åt potatissallad. Mums. Nu är det... hör och häpna: Speedway på tv!!! Mina grabbar vill titta, så jag satte mig här med dem och bloggar :). Snart ska Seth i säng, men en stund till får han allt titta!


Speedwaykillarna!!

Glad Valborg och 1:a maj önskar jag dig!!

Seth

Hej!
Jag har inte så mycket att skriva idag, men vill ändå lägga ut ett par bilder på min ÄLSKADE skrutt!!!! Han är verkligen en skatt i mitt liv!





KRAM

En tjej med bett...

Alltså, jag får så sjukt mycket bett som kliiiiiiiiiiiiiiiar. Det var ett par dagar då det var lugnt, men nu har jag stora myggbett på armar och ben. Jag har nog 10 per ben och nästan lika många per arm. På ena armen är sex stycken myggbett uppradade bredvid varandra, stora, röda och kliande. Stefan skrattade när han såg dem och sa:
"Du är en riktig tjej med bett i..." hm, jo jag tackar jag :)

Idag var Zara och jag ute och gick en sväng på Älvpromenaden. Man går alltså bredvid älven en bit. Det är så otroligt vackert!!! Vitsippor, forsande vatten (som inte forsar så mycket just nu) och gröna träd.

När man går Älvpromenaden går man under en av broarna som går över Älven. Nu ska ni få se något märkligt, som jag tog kort på idag:


Längst däruppe finns detta:


Hur i allsindar har någon kunnat komma dit för att göra denna grafitti??? Som du ser är det högt dit och man kan ju inte precis komma dit uppifrån... Ja, detta är ett mysterium :D.

Nu är det visst fotboll på tv. Hm, jag läser nog någon bok när jag sitter här och håller Stefan sällskap. Är inte jätteintresserad av Champions league faktiskt, men jag vill gärna sitta här med Stefan. :)

Snart ett år sedan...

Nu har det snart gått ett år sedan vi fick veta att Silas inte skulle överleva utanför min mage... Ett år... Oj, vad tiden har gått fort och samtidigt inte. Det har varit ett år fyllt med smärta, själslig och fysisk. Jag är fortfarande inte helt återställd fysiskt efter alla komplikationer efter förlossningen. Själsligt... ja, jag vet inte vad jag ska säga om det. Man blir nog aldrig helt återställd efter att ha förlorat ett barn, men sorgen blir annorlunda. Sorgen gör fortfarande ont, men man lever ändå ett normalt liv med mycket glädje och värme, med sorg och smärta, som alla gör. Vissa dagar eller stunder är svårare. Helt plötsligt kan något hända som gör att jag påminns om Silas och sorgen sköljer över mig utan förvarning. Han skulle varit runt sju månader nu... Det är faktiskt svårt att förklara, men alla ni som upplevt förlust av någon nära, vet ju hur det är.
Det har också varit ett år med svåra och stora beslut, såsom att flytta från Avesta till Örebro. Och ett år fyllt av glädje och människor som fyller livet med så mycket positivt. Ett omvälvande år helt enkelt!
Jag känner att denna vecka antagligen kommer vara tyngre än andra veckor. På fredag är det exakt ett år sedan vi var på ultraljud och fick det hemska beskedet - att Silas inte kunde leva utanför min mage. Nästa onsdag är det ett år sedan han föddes.

Jag bad mamma och pappa åka förbi hans gravplats i Lilla Aska i Linköping, där han ligger. Det är så vackert där nu med vitsippor, som jag älskar. Så i fredags åkte de dit och tog kort för min räkning. Vilka fantastiska föräldrar jag har!! De ställer alltid upp för oss och utan dem vet jag inte hur det hade gått förra året, när förlossning och allt var. Vi bodde hos dem två veckor och de tog hand om oss och Seth.

Här är ett par kort från Minneslunden Lilla Aska och "vår" plats, där Silas är begravd.




Jag tycker det är så fint detta pilträd i smide. På ett av löven står Silas namn.

Vi fick veta av Stefans faster Bodil, att en man som var vän till Stefans farfar har gjort detta träd. Det tycker jag är häftigt!

Jag är så glad för påsken, som varit helt fantastisk. Det behövdes inför veckan som kommer. Livet är verkligen en blandning av sorg och glädje.

Barbeque

Idag var vi bjudna på äkta, amerikansk barbeque! Wow, vad gott!!!

Dagen började sisådär. Både Seth och jag var hängiga. Jag med min mage, som antagligen beror på sömnbrist den senaste månaden och Seth pga för mycket sol. Vi spenderade förmiddagen i gillestugan, där det är svalt och skönt, så vi piggnade till efter ett par timmar. Så framåt eftermiddagen åkte vi till våra vänner Therese, Curtis, Jacob och William. Vi har länge pratat om att det skulle vara roligt att ha en riktig barbeque på amerikanskt vis. Eftersom Curtis är just amerikan så fixade han iordning detta för oss. Jag måste säga att det var helt fantastiskt! Jag blev så besviken att jag blev mätt så fort... jag ville ju äta mer, men det gick inte. Eftermiddagen avslutades med en Sallytårta, den godaste tårtan som finns! Therese jobbar på Centrumkonditorn här i Avesta och fick med sig en sådan tårta hem. Mmmm smaskens! Så trots att dagen började med att inte må så bra, så har vi haft en fantastisk dag idag med. Solsken, vänner och god mat. Helt underbart.


De har en stor snäll hund, Bob.


Grillmästaren.


Barnen...


Vi vuxna, minus Curtis som tog kortet.

Nu är det bara att ladda inför en ny vecka. Det har varit sååå skönt att vara ledig fyra dagar!! Nu kommer vardagen igen och det är ju inte fy skam det heller. Men vardagen blir lättare när man får såna här helger då och då.
Jag hoppas att du också haft en bra påsk! Och jag önskar dig en bra vecka!

Mera Påsk.

Hoppas du haft en skön påsk. Ja, den är ju inte slut än... Det känns lyxigt att vara ledig imorgon också!
Vi har haft en fantastisk påsk. Faktiskt en av de bästa jag kan komma ihåg. Varmt väder, härliga barn, härliga vänner, mycket skratt och allvar, god mat osv. Lite för lite sömn bara ha ha.

Här kommer massa bilder som får visa vår påsk!

Påskafton

Efter frukost var det dags att leta påskägg.


Förväntansfulla...


Här har en hittat sitt ägg.

På förmiddagen åkte vi till "stan" en sväng. Malin behövde köpa lite grejer till deras barn och jag var tvungen att köpa shorts till Seth. Han har ju växt så mycket sen förra sommaren. När vi kom tillbaka till bilen ville han ha på sig en ny t-shirt OCH ett nytt linne. Det passade verkligen inte ihop, men men. Han var envis :)


Färgglad... "Nu är jag cool, mamma" sa han.

Vi åkte till Sala och lekplatsen i statsparken. Helt underbar lekpark.



Vi åt lunch och sedan glass till efterrätt. En stackars "granne" fick ta kortet på oss.


När vi kom hem målade barnen ägg... förstås.


Koncentreationen är hög.

Malin ville göra påskmiddagen och det sa vi ju inte nej till. Trerätters blev det. Här är förrätten.


Bröd, chevré och rostade pinjenötter. Mmmmm, smaskens!

Huvudrätt var grillad fläskfilé, hasselbackspotatis, sås och sallad.

Efterrätten:

Jordgubbsås, jordgubbar, knäckäppelpaj och glass. Jag behöver väl inte berätta att vi var ooootroligt mätta när vi ätit klart ;).


Påskdagen

Seth älskar ett barnprogram som heter Buskul. Det är barn som visar hur man kan busa med vuxna. Ett bus är att tejpa för osthyveln, vilket Seth gjorde för att busa med Stefan.
Här står han fnittrar när Stefan ska skära ost till frukostmackan.

Förra påsken tog vi ett familjekort, vilket vi gjorde idag med. Goofy families...


Jag fick höra av den vänliga Olof att jag har en röd "fyllenäsa" på kortet. Ja, jag tackar :).

Idag på förmiddagen åkte de hem till Alingsås igen. Vi gick till kyrkan, där jag var med och sjöng tillsammans med några. Efter det åt vi och vilade. Framåt eftermiddagen packade vi lite fika och gick bort till lekparken.


Vår älskade Seth.

Kommer ni ihåg kortet på vår grönyta som jag la upp förra torsdagen, alltså en vecka och några dagar sedan? Då var det bara brunt, idag ser det ut såhär:


Lite grönare!

Jag tog kort på ett kors i kyrkan idag. Det är så fint tycker jag. Det är ju därför vi firar påsk, för att Jesus dog och uppstod för oss! Helt fantastiskt!!



Seth fick se en Jesusfilm idag på påsklovskul, som barnen hade när vi vuxna var på mötet. Han tyckte den var spännande och bra och pratade om den när vi åkte hem och frågade om vi har 2:an hemma :) Oh, vad go han är!!!

Hjälp, vilket långt inlägg, men om du orkar så kommer här en liten sång av barnen, som de sjöng under påskmiddagen igår :D.



Glad fortsättning på påsken!!!

Påskbilder

Glad Påsk kära vän!!!
Hoppas du har en bra påsk so far. Vilket fantastiskt väder vi har!!!! Det har ju varit runt 20 grader!!! Underbart!!!! Malin, Olof, Amanda och Oliver är ju här. Det var märkligt igår när de kom... Ungefär en nanosekund efter att de kom lekte barnen som om det inte var över ett halvår sedan vi sågs. Helt otroligt faktiskt. Idag började dagen 6:30 med lek för barnen och sedan har det gått i 200 till kl 20. Nu sover barnen och vi vuxna ska äta ost, kex och godis :D
Alltså, jag kan säga att idag har jag varit rent lycklig. Såhär är livet när det är riktigt bra. Goda vänner, god mat mycket skratt och underbart väder.

Här kommer bilder från igår och idag.


Gandalf hittade två små kepsar som hon la sig i/på...


Efter lek i sandlådan behöver fötterna tvättas.


Oliver sitter glad och nergrävd i sandlådan.


Härliga barn...




På promenad.


Hm...


Busbarnen.




Hm... var är barnen? De kom framspringandes och skrek...


...ATTACK!!!


En liten vårbukett.


GLAD PÅSK!

Påskgubbe

Nu har farmor åkt hem. Stefan och jag har tyvärr inte hunnit träffa henne så mycket eftersom vi jobbat. Seth har däremot träffat henne desto mer och det är väl huvudsaken det. Idag hade de påskmiddag med dagmammorna så han fick klä ut sig och gå dit ett par timmar. Farmor och Seth fick instruktioner att ta ett kort på honom, så jag fick se hur han såg ut som påskgubbe. Sagt och gjort. Här är reslultatet:


Här "smilar" han upp sig ordentligt :) Jag kan tala om att det inte var lätt att tvätta bort skägget... det är nog inte ens helt borta än...

Imorgon kommer Malin, Olof, Amanda och Oliver. Som jag längtar!!!

Det här är vi förra påsken. Ha ha. Vilka snyggingar va??? Får se hur vi ser ut i år :D

En favoritbild

Jag blir glad i hela kroppen när jag ser bilden som jag har som header. Den är så somrig och ljus. Jag har den som skrivbordsbild på jobbet och jag blir glad när jag tittar på den. Jag tog den när Stefan och jag gick utmed Älven förra försommaren, då vi båda var sjukskrivna efter att vi förlorat Silas. Jag skrev ett inlägg om "livets väg" där denna bild är med...  


Sommar-nästan

Idag känns det som att det är sommar - nästan. Som jag älskar det!! Den här första värmen på året är speciell!
Idag har vi fortsatt packa och röja. Seth har haft en grannpojke här som han lekt med och det var bra det. Han vaknade på ett sånt där strålande humör som bara han kan göra i denna familj. Han myste, sjöng och fnittrade om vartannat här på morgonen. Sen har humöret gått upp och ner under dagen, som det antagligen är när man är fem och ett halvt år...

Runt 17tiden kom farmor. Vi åt en god middag ute på altanen. Efter det hoppade Stefan och Seth hoppsmatta tillsammans:



Seth plockade blommor till mig idag. Gissa om det värmde i hjärtat! Tyvärr syns de inte så bra på bilden. De blåa fick jag av honom och vitsipporna plockade jag själv när jag tog en liten kvällspromenad för mig själv.



Såhär ser det ut där jag brukar gå. Vi bor ju längst ut i stan så efter vårt område är det gärden och öppen mark. Helt fantastiskt att bo så nära landet!!






En ruffsig jag i vinden och solen.

Nu sover skrutt och vi andra tittar på Mästarnas Mästare. Det är ett riktigt bra program det!

Packning och vänner.

Vilken LOVELY dag idag!!!
Stefan har sin sista lediga helg innan vi flyttar så idag har vi packat. Garaget är färdigröjt och lite annat här inne har också rensats och packats. Imorse ringde Anton och frågade om han och Seth kunde leka och det passade ju utmärkt så inte Seth fick en supertråkig dag när vi packade. När det var en så fin härlig dag var de ute och hoppade hoppsmatta (Seth sa så förra året så det ordet följer med även i år...)


Glada killar.

När Anton åkt hem gick vi en promenad i solen. Härligt!!


En glad skrutt...


Gandalf solar.


Det dröjde inte länge innan hon fick sällskap och så låg de där och myste i solen.

Framåt eftermiddagen/kvällen kom Pia, Pelle och Maja på lite fika. Vi passade på att inviga verandan för i år. Oh, vad skönt det var att sitta vid väggen i solen!!


Vi fick en toppeneftermiddag tillsammans.


Seth och Maja använde också hoppsmattan förstås :)

Så idag har varit en produktiv och rolig dag. Nu är vi trötta, som vanligt... Det blir nog en tidig kväll skulle jag tro.

Mormor fyller 85 år på måndag och resten av min familj har varit i Kisa och firat henne idag. Det känns riktigt konstigt och trist att inte vara med på det, men vi måste ha den här helgen till att få röjning och packning gjort inför flytten. Imorgon kommer Seths farmor hit och firar lite påsklov. Får se om Seth kan lura henne att hoppa lite hoppsmatta... hm... inte så troligt ;)

Jag önskar dej en härlig helg!!

Stor dag:)

Idag har jag försökt ändra lite på bloggen, men det verkar bara krångla. Jag ber om ursäkt för om det ser konstigt ut, men jag orkar inte pyssla mer med detta ikväll. Får se när jag hinner igen. Imorgon är Stefan ledig! Hör och häpna... Vi kommer antagligen sitta paralyserade i varsitt hörn i soffan och inte veta vad vi ska göra ha ha.

Idag hände något stort. Ja, stort för oss alltså. När Seth och Stefan kom hem, ville Seth leka med Lucas och Oliwer. Han ringde själv dit och han promenerade själv iväg dit. Nu är det kanske bara 500-700 m mellan våra hus, men för oss var det stort, eftersom Seth varit så orolig och inte velat vara ensam hemma hos någon kompis och absolut inte gå själv... (Han har ju aldrig varit orolig tidigare i sitt liv. Han har alltid varit frimodig och vågat vara hos vem som helst, men sista månaderna har varit jobbiga för honom, som du som läst min blogg ett tag vet. Nu börjar han bli sig själv igen.) Det var en stolt kille som kom hem igen strax före 18... På vägen mellan våra hus ligger Thomas och Zaras hus (den andra pastorsfamiljen) och Zara var ute i trädgården så han pratade lite med henne på väg hem. Det var nog tryggt för honom :D.


Här kommer han springandes över vår "grönyta" som är på baksidan.



Jag längtar efter att det ska bli grönt här hemma...

När jag kom hem såg jag en fjäder ligga på köksbordet. Jag frågade Stefan om katterna tagit en fågel, men han visste inte. Han gick runt och tittade i huset, men ingen fågel. När Seth kom hem gick han in i sitt rum och utropade: "Det här var inte bra!!" Minsann om inte rummet var fyllt med fjädrar... Vi hittade inte själva fågeln så vi hoppas den är uppäten och inte ligger någonstans där vi inte ser den... Hua. Det blir skönt med att bo i lägenhet. Vi slipper döda/levande möss och fåglar.

Nu ska jag koncentrera mig på FBK SAIK matchen. Heja FBK!!!






Nässjukan

Idag började Seth prata om några små fräknar han har på sin näsa.

"Mamma, jag såg att jag har små fläckar på min näsa idag".
"Ja, det är fräknar och det tycker jag är jättefint"!
"Jasså, är det fräknar. Jag trodde det var Nässjukan..."

Hjärtat. Han är så härlig!!

Idag har jag haft en okej dag. Är riktigt trött efter ett par dåliga nätter. Dessutom är det jobbigt att börja göra avslut på mitt jobb. Jag har även funderat en hel del på en av mina klasskompisar från grundskolan. Igårkväll fick jag veta att han har dött. Troligtvis blev han mördad. Det känns så märkligt! Jag tänker framförallt på hans familj! Det finns inga ord... Jag kände inte honom som vuxen, men vi lekte ju en del när vi var små. Jag, han och en till klasskompis hade en klubb som hette DDM. Jag vet inte vad klubben egentligen gick ut på, men vi byggde kojor i skogen ovanför vårt hus. (Någon av dem rev min älskade bror, vill jag minnas :).) Vi gick i samma klass i nio år.
Ni som läser min blogg och tror att Gud hör oss när vi ber, be gärna en bön för hans familj idag.

FBK

Hallå där! Jag sitter och tittar på hockey med min älskade man! Jag håller på FBK så det är ju riktigt roligt att titta på SM finalerna!! Tidigare ikväll var jag och sjöng i kyrkan med Anna och det var riktigt roligt! Vi är några som ska sjunga på påskdagen och det finns så många underbara sånger!! Ett kort inlägg idag, men nu ska jag vara lite social med Stefan och FBK ;).

VÅR

DET ÄR VÅR!!!!!!
Idag har det varit varmt och skönt och mitt på dagen var det soligt också. En dag som denna känns det i hjärtat att vi ska flytta från vårt hus... Det är så jag får tårar i ögonen. Men jag har bestämt mig för att se det så här: Istället för att sakna att ha trädgård att bara gå ut i och sörja att jag inte kommer ha det nu på ett tag, så ska jag vara glad för de fyra år vi fick ha denna underbara trädgård! Jag tänker fokusera på allt som är bra med lägenheten istället för det som inte finns.

Idag åkte Seths hoppsmatta fram. Vi funderade på att inte ta fram den, eftersom det bara blir en månad. Mamma och pappa kommer ha den hemma hos sig och den kommer fraktas till Örebro (har inte pratat med bror om det än, men hoppas det går bra) i mitten av maj och sedan därifrån till mamma och pappa. Men, eftersom det är så fint väder, fick den komma fram så han kan få hoppa på den en månad iaf.
För bara två veckor sedan var det fullt med snö i trädgården. Det går inte tro idag...



Detta årets invigning...


Färgglad kille. Gröna byxor, orange tröja och blå jacka...


Små blommor har börjat knoppa i trädgården!! LOVE IT!


Frodo


Gandalf i ett päronträd


Undra just vad hon kikar efter :)

Hoppas att du också haft en skön vårdag idag!

Tidiga morgnar och Badhuset

Jag hoppas att du haft en fin helg!
Här har det gått i ett, som vanligt. :D

Seth har vaknat tidigt nu i helgen. Jo, han vaknar alltid tidigt, men ofta sover han i alla fall till 6:30-7:00, men nu har han vaknat precis minuterna runt 6:00. Jag har inte orkat vakna till helt utan har slumrat medans han har tittat på Barnkanalen (tack och lov för den). Stefan har också legat och slumrat på morgnarna. Seth har tittat på tv och legat och pratat för sig själv och tagit en massa kort med min kamera. Så nu är kameran fylld med kort på täcket, hans hand, tvn, en kattass osv. Dessutom har batteriet tagit slut och jag har glömt ladda det. Därför har jag tagit kort med telefonen och då blir det inte lika bra kvalité.


Igår var vi ute en sväng. Seth har fått nya skor, som han förstås var tvungen att testa genom att springa runt med en fotboll på vår garageuppfart. Han tyckte de var snabba och bra :).

Idag har Stefan varit och predikat i Rättvik och Seth och jag var i vår kyrka. Efter mötet åkte alla som ville till Metropoolen, alltså vårt badhus i stan. Det var så roligt! Återigen förundras jag över att de äldre barnen tar hand om de yngre. Det är så härligt att se!!
Stefan kom hem från Rättvik ungefär samtidigt som Seth och jag kom hem. Vi behövde få en liten familjestund tillsammans innan veckan drar igång. Faktiskt så tog vi fram chips, vilket vi inte brukar göra på söndagar. Men lite familjemys var vi värda ;D


En trött Seth tittar på Speed Racer och Frodo tittar förnärmat på mig, som stör när hon tvättar sig...

Nu ikväll har det regnat här. Vilken härlig luft det blev ute!! Det luktar vår!!!! HALLELUJA!!

Nu tittar vi på Mästarnas Mästare, så jag ska avsluta här.

Award, jag tackar!



Jag har fått en award av Cissa, en härlig person som jag aldrig träffat, men som det ju känns som om jag känner, eftersom jag följer hennes blogg :D
För ett tag sedan fick jag samma award från min syster, som jag träffat många gånger, haha.

Awarden är att skicka vidare till fem bloggar med mindre än 100 läsare. Jag har faktiskt ingen aning om hur många läsare de bloggar jag läser har, men jag tänkte ge vidare awarden till några stycken. Om ni som får den inte känner för att skicka vidare, så måste ni inte, men jag vill gärna tipsa om er!

Emmakaka min svägerska, som skriver underfundigt och roande, men också allvarligt och klokt.

Johanna en härlig människa, jag aldrig träffat, men vars liv jag gärna följer på bloggen.

Maria syster till Johanna, med en blogg om livet och inredning.

Lovisa min andra svägerska, som redan fått denna award, men som jag tycker skriver så skoj om sitt och sin familjs liv. (Snart får de en liten bebis. Undrar om hon gör som idolen Hannah Graaf och bloggar från förlossningen hi hi)

Och så till sist min mamma min underbara mamma, som skriver om sitt liv!!

Jahapp, vad gör du en fredagkväll som denna?
Jag funderar på att läsa eller titta på tv. Jag har inte kommit mig för något än. Efter Shalom var Seth och jag och fredagsmyste hos vänner och när vi kom hem fick Seth lägga sig direkt, eftersom det blev sent. När det var gjort hamnade jag framför datorn och där är jag visst nu...

Hoppas du får en fin och ostressig helg!

För ett år sedan, ungefär.

Hej igen.

Jag har verkligen inte något att förtälja denna dag... Så jag härmar min fina svägerska och kollar vad som hände för ungefär ett år sedan. Förra året vid detta datum hade påsken precis passerat. Våra vänner från Alingsås; Malin, Olof, Amanda och Oliver var och hälsade på (de kommer i påsk också!!!!! Längtar!) Det var ännu mer snö förra året och vid denna tid hade den inte hunnit smälta bort, men det hade nog börjat bli ganska varmt, för det ser ut så på barnens kläder.

Förra året i början av april:


Seth, Oliver och Amanda hoppar hage.


Stefan grillar och skottar undan snö...


Barnen hjälper till att ta bort snön.

Idag:


Nu är snön nästan borta. För en vecka sedan var det fullt med snö på hela denna vy. Visst går det fort!!

Har glömt att visa lite bilder från häromdagen. När jag kommit hem från jobbet och vi ätit middag spelade vi - alla tre - "Fem myror är fler än fyra elefanterspel". Det är väldigt mysigt att göra sånt tillsammans!!!


Seth

Senare, samma kväll gav sig Stefan iväg på jobb igen. Då låg "blonda" Gandalf i lådan som Seths nya cykelhjälm legat i. Där trivdes hon kan man säga.




Vad är det med katter och lådor?

För er lite nyare läsare kan jag berätta att våra katter heter Frodo och Gandalf, från "Sagan om Ringentriologin" (Ja, vi är Tolkiennördar både Stefan och jag.) När vi köpte katterna sas det att de var killar och vi tyckte också att det såg ut som så. När de lite senare vaccinerades sa veterinären att de är tjejer. Ha ha!! Men de fick fortsätta heta sina killnamn, eftersom de redan satt sig i våra hjärnor och Seth som då var tre år hade lärt sig säga namnen :).

Jahapp, det blev rätt så mycket skrivet här, trots att jag inte hade något att säga :D

Blond katt

Idag kom jag hem sent. Jag åkte direkt till kyrkan från jobbet, eftersom jag skulle på en träff där. När jag kom hem möttes jag av tystnad... Pojkarna satt i källaren och spelade tv-spel :D. Jag försökte ta kort på dem, men de såg så koncentrerade ut, så jag bad dem le. Detta blev resulatet:


Det gick väl sådär va???
De turades om att spela. Kortet är taget med min telefon, så kvalitén är inget vidare idag heller...

När jag lagt Seth stod Stefan och jag i köket och pratade. Plötsligt såg vi Gandalf komma spatserande på taket... Eh... varför då??? Hur har hon kommit upp där??


Vi brukar skämta om att Gandlaf är rätt så "blond". Hoppas ingen blond människa tar illa upp nu. Stefan säger ibland att jag är blond i hjärtat, även om jag inte är det i håret :) Jag hoppas ni förstår glimten i ögat i denna benämning. Gandalf ger faktiskt ett ganska "blont" intryck ibland, vilket hon gjorde idag när hon gick omkring på taket...


Efter lite pyssel fick Stefan tag på henne så att hon kom ner. Dumma, men otroligt härliga, katt!!

Det är roligr när nya läsare hittar hit!!! Jag vet ju att ni är några nya nu och jag vill hälsa er varmt välkomna hit!! Lämna gärna avtryck härinne så jag hittar till era bloggar också :D

Stor kram

Lite bilder

Igår var det Söndagskul i kyrkan. Det är alltid tävlingar, sång, drama och sånt. Seth brukar vilja vara med och tävla och igår var han det. Det var en stafett där de skulle bära en ballong och en papptallrik med en kula på. Tappade de kulan fick de ta upp den igen. Seth klarade sig galant. Koncentrationen var total :D.


Bilden är tagen med en telefon och dessutom har jag klippt bort lite och zoomat, så kvaliten är därefter.


Det var bara fyra av Voxarna som ville sjunga, så de fick varsin mickrofon. Även detta kort är zoomat och klippt, eftersom jag inte frågat om de andra barnen får vara med i min blogg.

Idag tog vi oss en promenad efter middagen.


En solig promenad. Snön börjar försvinna!!! Tack och lov :D


Jag undrar vad han tänker på i sömnen...

Kram

Bara ett vänligt leende

Hej igen.
Ja, nu var det ett tag sen jag skrev... igen.
Helgen har gått i ett, kan man säga. Jag har haft en härlig helg med vänner och med min lilla familj och med församlingen. Shalom sjöng idag i kyrkan och wow, vilken kick jag får varje gång. De strålar av glädje, de sjunger fantastiskt bra, de riktigt strålar Gud, helt enkelt och det är så härligt att se. Tänk att jag får vara med och leda ett gäng barn och ungdomar som är så goa, begåvade och härliga!!! Det är en otrolig välsignelse att få vara delaktig i Shalom och jag kommer verkligen, verkligen sakna dem, när vi flyttar.

Jag gillar ju dikter, som du säkert vet vid detta laget. Här är en dikt av Nils Bolander som så bra beskriver vikten av hur vi är med och bemöter våra medmänniskor. Nils Bolander levde ju på första delen av 1900 - talet och det märks ju förstås i språket, så ha överseende med att det är gammalt språk.

Bara ett vänligt leende

Bara ett vänligt leende, en hälsning varm och god,
kan vara nog att skänka en livstrött levnadsmod.

Bara en knuten näve och några bittra ord
kan släcka en människas glädje och begå själamord.

Ett bud på ett enkelt papper, en enda fattig rad,
kan göra en mycket sorgsen så obeskrivligt glad.

Bara två stränga ögon, en tystnad, isande kall,
är nog att bringa en ensam förtvivlad själ på fall.

O, slösa med varma blickar och tala så milt och mjukt!
Bara ömhet kan rädda det som är rolöst och sjukt.

Endast den kärlek som brinner het av människotro,
kan få ett vilset hjärtas evighetsström att gro.

Nils Bolander 

Det är väl bra tankar att ha med sig in i veckan som kommer?! Du och jag kan med små saker påverka andra människor, både positivt och negativt. Låt oss påverka andra positivt! Det kan räcka med ett leende, ett sms, en lapp osv... Precis som det står i dikten.

Jag önskar dig en bra vecka!!!


RSS 2.0