Godis och Anna Maria.

Hej i stugorna runt om i landet.
Idag blir det massa bilder. Och jag vet, jag tar suddiga bilder med telefonen och det är trist... men jag ska försöka ta tag i att tömma och ladda kameran så jag kan börja ta kort med den igen.
Idag hämtade jag Seth när han slutade skolan och åkte till Lovisa och barnen för att göra julgodis. Det var inplanerat sedan länge. Sjukt trist väder, men väldigt härlig stämning inomhus.
Seth springer alltid i förväg in när man kommer till dem. Innan jag ens hann ta av mig skorna satt han och Hugo och spelade Wii.


Molly satt där bredvid storebror och väntade på mat.

Vi åt lite mellis för att få krafter till julbaket.


Lovisa satt med pojkarna och jag med tjejerna på varsin sida om bordet.





Sen började vi göra julgodis. Det blev knäck med lakritssmak - faktiskt gott - vanlig knäck, marknadsnougat, mintkyssar och risbräck. Smaskens. Det gick jättesmidigt och var väldigt härligt, när man nu gillar att göra godis.

Alva var med en stund och hjälpte till.


Lovisa var kung på att få i knäck i formarna. Jag kladdar alltid och hälften brukar hamna utanför.

När vi var i sluttampen såg det ut såhär på köksgolvet.

Alla barn lekte och grejade tillsammans. Väldigt mysigt faktiskt!

Marcus tog med sig Hugo och Seth på grabbkväll. Marcus hade bokat med några vänner med sina söner att titta på riktiga Star Wars (film fyra från 78, eller när den nu gjordes). Gissa om killarna var laddade. De tyckte det var riktigt coolt. Jag och Seth har pratat om att det man ser på film är som teater och inte på riktigt. Han förstod det, men tyckte den var lite läskig när Darth Vader och Obi Wan "svärdades". Roligt hade de iaf. Stefan hade gärna också varit med. Han gillar ju Star Wars, men han jobbar, som vanligt på fredagkvällarna. Men han har det bra där han är. :)
När killarna åkt gjorde vi tjejer tacos och åt det samtidigt som vi tittade på en Barbie film (Alva fick välja). Sen bjöds det på chips och godis. Yammi.



Marcus skjutsade hem Seth och nu sover han gott. Själv har jag fixat lite med julklappar till maken och slagit in födelsedagspresent till en tjej i Seths klass som har kalas imorgon. Och strykt kläderna jag ska ha på julkonserten imorgon. Du är varmt välkommen till pingstkyrkan i Örebro imorgon kl 19.00. Det kommer bli hur bra som helst med en kör på 35 pers, komp och blås och konfrensierer. Välkommen!

Btw. Idag har Anna namnsdag och jag heter Anna. Vi är tre Marior på jobbet och vi alla tre heter Anna Maria. Komiskt va?! Vet du, jag är så stolt och glad och oerhört rörd. Idag fick min barndomsvän Linda sitt tredje barn, en flicka. Hon heter Dorothea Hannah Maria. Maria är efter mig! Gissa om jag började gråta när jag fick höra det. En stolt dag för mig och jag är så glad att allt gick bra och att familjen mår bra!!!

Hoppas du får en skön helg. Dagen för mig imorgon kommer vara sång och sång och sång. Jag tror halsen kommer hålla. :)
Tack för att du finns!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vad roligt att göra en massa julgodis! Vi ska också göra godis, men först ska vi klara av dotterns födelsedagsfirande och Söndax julfest!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0