Helg

Hoppas att du har en bra helg! Idag har varit en sån där riktigt soft dag. Vi skulle egentligen umgåtts med Åkessons, men pga sjukdom blev det inget. Vi kan förhoppningsvis träffas imorgon istället. Vi tog en lång frukost och bara hade det gott. Seth är inne i en period då han sitter och leker med lego och är nöjd med det. Efter lunch åkte vi till Mosås. Marcus sprang ett lopp idag så han var inte hemma, men barnen och Lovisa var hemma så vi fikade lite tillsammans. Härligt. Jag älskar verkligen att sitta med Molly i famnen. Vilken go tjej hon är. Och Alva är inte heller sen att vilja sitta i knät och jag älskar´t!! Hugo är ju lite för cool för att sitta i mitt knä, men oh, vilka leenden man kan få från honom. Det blir nog en kille som många tjejer kommer falla för :D

Igår hade vi en underbar avslappnad eftermiddag och kväll med nyvunna vänner här i Örebro.

På måndag kommer Stefan skjutsa Seth till mamma och pappa. Han ska vara där i veckan, när både Stefan och jag jobbar, så att han inte behöver börja på fritids förrän veckan efter. Oh, vad jag kommer sakna honom! Men han kommer ha det så bra. Han längtar verkligen dit!

Igår satt han i sitt rum och lyssnade på Ted Gärdestad och"Sol vind och vatten". Han sjöng med så gott han kunde och spelade på sin ukulele. Han är så go! (Men närmar sig sexårsåldern, vilket märks på det skiftande humöret och det trots som kommer och går. Det är tur att han inte är långsint utan att det går över lika fort som det kommer.)


Min älskade, fina kille! Världens goaste i mina ögon!!


Speedway med "mina grabbar".

Igår åkte vi iväg på Speedway i Kumla. Det var en division 1 match mellan Rosgasarna och Indianerna. Vår förra granne - Seths "grabbar" - var med och körde för Rosgasarna (Rospiggarna och Gasarna/Masarna som slagit sig ihop.) Stefan var med honom som lite stöttning inne i depån och jag och Seth satt på andra sidan stängslet och tittade och hejade.


Seth och jag.


Alexander och Stefan och någon mer.

Vi var på stan en sväng med grannarna innan de åkte till banan. Vi besökte New Yorker och där hittade jag dessa fina solglasögon. Jag gillade dem:


Seth åt en korv, förstås, och efter en stund sa han: "Mamma, jag tycker veeeeerkligen om chips!" Kan man motstå det??? Han fick gå och köpa sig en liten påse:


Jag hade en gul tröja på mig. Det kommer jag aldrig ha igen därute. Små små skalbaggar gillade den. Som tur är hade jag ett linne på mig under så jag kunde ta av mig tröjan.


Tröjan med små skalbaggar på.

Usch!


Sethskrutt tittar på när de kör.

Han är inne i det. Han hojtade och ropade när Alexander körde!



Jag satt och förundrades över att i stort sett alla karlar inne i depån hade shorts och strumpor i typ foppatofflor eller vanliga tofflor. Vaför har de det? Varför är de inte barfota? Tjejer är ju det. Jag undrar vad skillnaden är... Jag kunde inte låta bli att ta kort på lite fötter :). Det är inte något bra kort, men man ser ganska många fötter med strumpor, i värmen...


Efter matchen fick vi också gå in i depån. Alexander satte honom på sin cykel och skjutsade bort honom till bussen. Gissa om Seth var glad :D.


Det blev en lyckad kväll! Det varmt, soligt och trevligt folk.

Avslutar med en fin bild på himlen...



Jag önskar dig en härlig kväll!!




Ett år

Vad fort ett år går. Det är ett år sedan vi hade gravsättning för vår lilla Silas. Det går fort, men tänk så mycket som hänt sedan dess... För ett år sedan trodde jag inte att jag skulle bo i Örebro nu och trivas gott med livet som det är. Han kommer alltid alltid fattas mig. Men livet är ändå gott. Jag är lycklig, även om jag fortfarande sörjer, (vilket jag kommer göra hela livet).



Lilla gubben, jag kommer alltid älska dig!!! Nu ska jag ta med din storebror på Speedway för att titta på vår förra granne när han kör. Jag önskar att du hade kunnat vara med...


Allra mest Neff.

Idag har vi haft härligt besök från Avesta av familjen Neff. Oh, vilken ljuvlig dag och sällskap. Jag jobbade till 14:30 så det var mycket av dagen kvar när jag kom hem. Vi gick bort till en nybyggd lekplats i närheten av oss. Varmt, solsken och glada barn. Härligt. Här kommer en bildkavalkad från eftermiddagen och kvällen!!


Seth och Jacob åker rutschkana.


Therese ville testa att snurra, men... man tar en risk om man gör så...


Hon fick hjälp av Stefan att snurra, så hon blev allt lite yr ha ha :)


Stefan testade lite lekgrejer också. Här en motorcykel som inte var gjord för hans storlek...

Han testade även att klättra omkring på en klätterställning. Curtis tog kortet med någon specialeffekt och jag tycker det blev häftigt.



Seth, Curtis, William och Jacob.


Seth och Curtis klättrar... Kolla Seths min.


Han valde den enklare vägen, men ändå inte så enkel, eftersom stegen är rejält svängd.

Efter lekparken gick vi till stan och åt glass vid slottet. Det börjar visst bli en tradition för oss att göra det.


Mmmm smaskens.


Familjen Neff.


Fina slottet.

Efter glassen tog vi en tur och var kultiverade och tittade på några av Open art grejerna.  När vi var vid den stora kaninen på Stortorget började pojkarna leka Björnen sover. Några stannade och tittade och någon sjöng med. Kul!


Två björnar och en som gick runt.


William och Seth.


Jacob.

Jag och Therese. (Stefan kallar detta för ett typiskt "Miakort" hi hi). 

Att bara jobba 75% när det är sommar är suveränt. Vi hann ju träffas mycket trots att jag jobbat idag. Det är som en förlängd semester... nästan :).

Kram påre min bloggvän!!


Norge och Tolkien.

Idag kära vän, började jag jobba. Det gick bra. Det var segt att gå upp när pojkarna låg och sov i sina sängar... När jag kom hem var hela lägenheten storstädad och det luktade rent. Mmm, så härligt. Stefan har nu varit och handlat och ska fixa lite kvällis till oss. Jag känner mig bortskämd och har så svårt att bara vara :). Jag njuter  gott!

Idag på jobbet samtalades det mycket om det som hänt i Norge. Jag misstänker att det är vad många pratar om idag. Man har ju ett behov av att prata vrida och vända på det, kanske försöka förstå (vilket inte går) osv. Det går verkligen inte att förstå hur en människa kan tänka och handla som han har gjort. Vilken ondska det finns... Nä, jag hittar inga ord, även om jag försöker. Jag kan inte sätta mig in i hur familjerna till de drabbade har det. Jag ska inte låtsas att jag vet vad de går igenom.
Några saker jag har snappat upp idag från bl a nätet är att man hoppas han blir skjuten, att han ska plågas långsamt till döden osv. Jag tycker personligen inte att 21 år, som verkar vara maxstraffet, räcker, men jag vet inte om jag vill sätta mig över död och liv. Min svägerska har skrivit ett inlägg om händelsen i Norge. Hon citerar Tolkien och jag tycker det är så bra, så jag skriver det här också. Det är från Sagan om ringen när Gandalf och Frodo sitter och pratar om Gollum. Frodo tycker att Bilbo borde ha dödat Gollum när han hade chansen, varpå Gandalf säger något i stil med: "Många som lever förtjänar döden. Några som dör förtjänar livet. Kan du ge dem det? Om inte ska du inte heller vara så snabb med att utdela dödsdomar." Sant! Vi vet inte mycket om mannen som gjort det. Jag tycker inte det finns något försvar för vad han gjort. Men jag vill inte sätta mig till doms över hans liv eller död. Han bör sitta i fängelse resten av livet, det tycker jag. Men hat föder hat... Att hata honom tar inte tillbaka de som dött... Men som sagt, jag låtsas inte att jag vet vad anhöriga och överlevande går igenom just nu...

Jag hoppas innerligt att något liknande aldrig händer igen... Samtidigt händer det massakrer, krig och dödande i många länder runt omkring i världen. Vilken optimist jag är då... Det är tröstande iaf att veta att det inte blir något dödande och hat i himlen!

Det tog lång tid att skriva detta inlägg. Nu ska jag äta kvällsmat och bara njuta av närheten till mina grabbar. Tänk vilken lycka att få ha dem!

Semestern är slut.

Ikväll ska mina grabbar på fotboll tillsammans med Marcus och hans svåger Niclas. Jag själv ska ha lite egentid, vilket ska bli riktigt skönt! Imorgon börjar jobbet igen. Det känns både lite jobbigt och bra. Det är ju vardagen att arbeta och jag har förmånen att få ha ett jobb jag trivs med. Men det är ruggigt skönt att vara ledig utan en massa krav :)
Jag fortsätter jobba 75% till 1/9 och det är sköööönt! Denna vecka kommer vi ha lite besök från Avesta och förhoppningsvis vänner från Örebro också, beroende på om de är friska. Semesterkänslan håller nog i sig, för Seth och Stefan är lediga en vecka till och jag passar på att ta ut min present jag fick av Stefan, nämligen en hushållsfri vecka. Det passar ju jättebra när han ändå är hemma om dagarna :D. Det är en suverän present det! Vi får se bara om jag kan hålla fingrarna i styr och inte hjälpa till med disk, tvätt och dammsugning... hihi.

Ha det så gott och hoppas du har en skön sommar!!!


:D


Lek och Bus

I morse/förmiddags fick jag ett  sms om att tre av Seths dagmammagruppskompisar var på väg till Lek och Buslandet här i Örebro tillsammans med sina mammor. Vi låg kvar i sängarna, eftersom jag fortfarande inte är helt pigg med liiiite feber och förkylning. Men vi tänkte att vi självklart åker dit med Seth så han får träffa sina kompisar!! Han blev så glad när vi berättade det för honom att han bara gapade och sedan började han dansa. Han pratade konstant på väg dit - förstås :)

Vad coolt det är med barn som bara glatt säger hej till varandra och så leker de och man ser knappt röken av dem. Underbart. De har dessutom väldigt goa och trevliga mammor, så vi hade roliga timmar där på Lek och Buslandet. Jag är bara så täppt i huvudet så jag hör allt som i en bubbla, vilket blir lite märkligt när det är så mycket ljud som där...

Jag tog lite kort, men de blev mörka och suddiga... men men håll till godo :)


En favorit hos Seth. Han har ont i fötterna efter att ha trampat runt så mycket på den idag.


Seth och Ida som är på väg uppför en "vulkan".


Ett band med barn på väg uppför vulkanen. Seth, Ida, Moa och Alice.


Seth på väg ner. Han gjorde sig lite illa på handen, eftersom det brände när han höll den mot materialet som han åkte ner på. När jag frågade hur det gick, så han bara "Det gick bra, jag brände mig bara på lavan lite..."

De fick spela lite lasergame... Här lyssnar de koncentrerat på vad instruktören säger.



Här är de redo att gå in och fightas mot de i grön väst. Ja, ni ser att en av tjejerna är en riktig teaterapa ;)



Vi fick en oplanerat bra dag idag!!! Seth pratar ju ofta om sina vänner i Avesta och dessa tjejer har han växt upp tillsammans med hos dagmammorna och alltid fungerat bra ihop med.

Minns ni detta kort från Knatteloppet i maj innan vi flyttade:

Härliga tjejer och kille!!! 

Tack för en underbar dag!!!

Monster... på olika sätt.

Idag har vi haft en riktigt lugn dag. Jag är fortfarande inte pigg och det har varit riktigt skönt att inte ha några krav på sig. Vi bestämde oss för att hyra en film till fredagsmyset. Det blev Monster vs Aliens. En helt okej film. Seth gillade den, förstås!


När vi stängde av filmen var det extrainsatta nyheter på tv:n. Det har varit sprängdåd i Oslo. Det är inte helt lätt att förklara för Seth... Han hade tusen frågor, som vi försökte svara på. Vi stängde ganska snabbt av tv-n för att uppdatera oss mer när han sover. Han är lite för liten än för den typen av nyheter. Han hade lite lösningar om att vi skulle ha en robot, som vi kunde ta till Norge och ordna till allt med.
Det är inte lätt, varken för oss eller för honom, att förstå människors ondska...
Jag blir så ledsen att sådant här händer i världen och när det händer i Norden kommer det självklart närmare... Jag kom att tänka på ett bibelord när jag hörde nyheten:


Mitt i elände och skit i världen, finns ändå Guds frid att tillgå. Det är fantastiskt tycker jag! Ikväll ber jag för familjerna som har förlorat anhöriga idag.

Tillbaka - igen.

Hej hej hallå!
Nu är jag tillbaka - igen. Nu är vi hemma. Vi kom hem igår eftermiddag. Vi har haft det jättebra borta hos mamma, pappa och sen Inger, men det är ändå väldigt skönt att komma hem! Som vanligt blev katterna glada när vi kom hem och de är hur mysiga som helst. Tyvärr har jag blivit lite sjuk. En rejäl förkylning med lite feber, men jag är ju ledig, så jag kan vila. Idag ska det bara tvättas och jag tänker inte lyfta ett finger för att göra mer än det :). Stefan ska iväg på Speedwaygrejer, men Seth och jag ska inte göra något. Skönt med en sådan dag efter att ha varit borta en vecka.

Här kommer bilder från de senaste dagarna, när jag inte bloggat.

Jag berättade ju att Seths hår blev jättedåligt klippt och vi skulle försöka hitta en frissa i Söderköping. Men han gick med på att "klippas" med maskin av Stefan, så vi löste det så istället. Det blev bättre det!


Han bestämde själv att det skulle vara handdukar lite överallt ;)

När vi kom till Söderköping var Stefans bror med familj där. Här sitter kusinerna och leker med en kulbana som Seth fick av sina kusiner.



Det är så roligt att se kusinerna. De är snart 6 år, 8 år, 10 år och 12 år och ändå leker de jättebra tillsammans. Seth har inte haft en tråkig stund kan jag lova. Som traditionen bjuder gick vi till Smultronstället och blev bjudna på glass av Inger. Det är gott, härligt och trivsamt.


Seth och hans glass.


Här är Christian, Mina och Emma-Karin med sina glassar.


Ellika, Inger och Christian. Jona kom inte med på kort, jag vet inte varför jag missade det... Slarvigt. 


Här är jag och min sorbetglass. Smaskens!


Stefan gillade sin glass med :)

Efter glassen tog vi oss en promenad utmed Göta Kanal. Det ligger många fina båtar utmed kanalen!






Seth och Stefan tittar på när ett par båtar slussas.

Så igår åkte vi hem. Seth ville att Clifford också skulle lyssna och titta på den film han tittade på i sin DVD. Väldigt gulligt tycker jag!


Vi åkte förbi Silas i Linköping. Vi hade en fin stund där. Här är Seth och lövet med Silas namn. Han hade även ritat teckningar som han lämnade där.


När vi kommit hem handlade vi lite för att kunna bjuda härliga familjen Olsson på mat. De är och hälsar på i Örebro, men åker hem idag och vi ville så gärna få träffa dem, så de kom igår. Som vanligt var det roligt och avslappnat att träffas.

Stina, Göran och Angelique. Alexander är utomlands, så han var inte med.

Nu kommer inläggen dyka upp tätare, för nu är vi hemma och jag börjar jobba på måndag, så vi ska inte iväg nånstans mer nu.

Förra veckan träffade vi Sofia och lilla, lilla Natanael. Jag har inte visat någon bild på honom än, men här kommer en:


Så liten och fantastisk!

Nähä, nu ska jag ta lite hostmedicin, för jag hostar sönder halsen, känns det som. Hoppas du får en skön dag. Det ska jag ha!

KRAM

Mmmmm

Semestern går vidare i sin lugna lunk. Underbart! Jag har ju bara tre veckor så jag försöker njuta så mycket det bara går. Det är en vecka kvar nu. I torsdags lånade jag en bok på bibblan här i Kisa och den blev färdigläst igårkväll. Så gissa om jag har haft det gott ;). Att få sitta och läsa bok, ute på en filt, eller inne i soffan, är riktig semester för mig. Det är så jag slappnar av, bara det är en bra bok.

Igår förmiddag gick vi ner på samhället, för Seth skulle klippas. Vi tyckte han blev fin i håret:

Han älskar att få färg i håret när han klippt sig.
Tyvärr blev det riktigt dåligt klippt, vilket vi inte såg förrän på kvällen och framförallt idag. Det är hackigt och ojämnt, vilket inte syntes med vaxet och färgen som gjorde att håret stod upp lite. Tyvärr hade hon inte öppet idag och vi åker härifrån imorgon, så vi kan inte gå tillbaka och få det fixat. Får försöka hitta någon i Söderköping som kanske kan rätta till det.

Japp, nu kommer en hemskans massa bilder igen. Jag gillar att visa delar av vårt liv i bilder.

Efter frissan gick vi till en secondhandbutik. På väg dit gick vi över en liten å och då lektes den klassiska leken där man kastar i varsin pinne och så ser man vilken som kommer först till andra sidan av bron.


Seth vann.

Seths traktor bor numer här hos mormor och morfar, eftersom det är svårt att få plats med den i lägenheten. Här finns även en gammal trampbil som införskaffades för ca 37 år sedan och den var gammal redan då. Det är den Seth har åkt på mest idag, men korten är från när han åkte på traktorn...



Morfar har lagt om plattorna, så nu kan det åkas i backe genom nästan hela trädgården.


Full fart!

Och så har det äntligen hänt! Seth har lärt sig cykla alldeles själv nu. Han har nog egentligen kunnat cykla länge, men har inte velat att vi ska släppa, vilket vi har gjort ibland utan att han vetat. Men men, nu vet han att han cyklar själv och är mäkta stolt!

Så genuint glad!


Här testas ett litet flygplan som man ska kasta och hoppas på att vinden bär den en bit. (Flygplanet är någon annanstans än på bilden...)

Igår rensades det i rabatterna... 


...under tiden som jag låg på en filt och läste hi hi...


Idag cyklade Seth och mamma och jag gick till "stan" och fixade lite grejer och så fortsatte vi till min mormor och morfar och hälsade på dem en sväng.

På eftermiddagen åkte vi till mamma och pappas församlings café "Sommarro". Där jobbade jag på somrarna som tonåring :)


När vi kom hem hjälptes morfar och Seth åt att laga punktering på morfars cykel. Här kollar de var punkan är.




Det har varit väldigt mycket "morfar... morfar... morfar" :) Jag tror nog att både Seth och morfar trivs. Det som är så gott är att morfar låter honom vara med och hjälpa till där det går och om inte annat så fixar och trixar Seth med sina egna grejer bredvid morfar där han jobbar.


Såsom att hälla vatten på cykeln ha ha.

Oj oj, vilket långt inlägg. Det kan bli så att jag inte bloggar så mycket förrän vi kommer hem, för det är inte lika lätt att komma åt internet hos svärmor. Men vi får se.

Ja, just det. Läste du i Aftonbladets nätupplaga idag? Jag höll på att kissa på mig av skratt... nåja, nästan. Jo, det stod "Chockbeskedet till alla semesterfirare. Tio dagar av regn..." osv. Eh... chockbesked?! Är det så mycket att göra något åt, om det nu kommer regna? Antingen kan man ju gräma sig över att det regnar på semestern, eller så kan man njuta av den semester man har och göra det bästa av den. Visst vore det skönt med sol och att bada osv, men om nu inte det går, så är ju ändå inte semestern förstörd, tycker jag. Vad de söker sensationsrubriker, de där journalisterna. Chockbesked... ha ha.

Avslutar med en bild, som Seth ville att mamma skulle ta. Det är hans röda hund Clifford, som han alltid sover med och så ett litet lamm, som bor här i Kisa. Denna bild vill han att morfar ska måla av som en present till honom när han fyller år. Ha ha, undrar var allt kommer ifrån :)


Imorgon far vi som sagt till Söderköping och svärmor. Där kommer också Stefans bror med familj vara. Ska bli så roligt att träffas!!!

Vi hörs vänner! Kom ihåg att du är värdefull!!!

Grekiskt, regn och mys.

Igår när jag lagt Seth och kom ner till vardagsrummet, såg det ut såhär:


Mamma sitter med sin dator, Stefan har sin Ipad och pappa har mammas Iphone. Ha ha.

Idag åkte vi och inspekterade min mormor och morfars nya boende och hälsade förstås på de tu också. De har flyttat från sitt hus i Slätmon till en lägenhet i Kisa. De bor så fint!!! Här är min morfar:


Här sitter lilla familjen och väntar på att få börja fika :)


Seth och jag...

Hm... inga ord behövs.

Vi har haft en skön dag. Pappa var och sjöng på en begravning mitt på dagen och när han kom hem därifrån åkte vi till Linköping. Där bjöd vi mamma och pappa på middag. Pappa fick det av oss i 60 årspresent utöver den gåva han fick av oss syskon tillsammans. (Grejer från UNICEF, till barn ute i världen som behöver, t ex vaccin, böcker osv.) Nu åkte vi alltså och åt på en grekisk restaurang. Mmmm, så gott det var. Och trevligt hade vi!


Stefan och jag på restaurangen.


Seth och mamma.


Nu tycker Seth att han fått vänta länge nog ;)


Pappa i bilen på väg hem.

De har köpt en ny bil, mamma och pappa, så Stefan körde hem för att få testa på.


Som ni ser regnade det en hel del. Hela eftermiddagen har varit grå och regnig. Det är väldigt mysigt att vara inomhus och läsa och bara ha det gott!

Nu har vi druckit kaffe och pappa har tänt upp en brasa. Oh, vad mysigt, även om det är mitt i juli så är det grått och ganska kyligt ute, men inne är det varmt och skönt och vi sitter allihopa här vid brasan.


Seth myser hos mormor i väntan på att titta på Eric Saade, som sjunger på kronprinsessans födelsedagsfirande.

Hm... ett något rörigt inlägg idag, men jag är lite semesterborta i huvudet ;) Det bjuder jag på!

Kisa

Nu är vi hos mamma och pappa i Kisa. Så härligt!
Vi började med att äta och sedan satte vi upp studsmattan. Seth hoppade ca fem hopp och ropade "coola snubbar" och sen har han bara lekt med annat. Ha ha. Vi som trodde han skulle bo på studsmattan, men icke. Det finns så många andra roliga grejer hos mormor och morfar. Det är ju förstås bra :D. Särkilt gillar han att hjälpa pappa/morfar när han arbetar i trädgården. Just nu är projektet att lägga plattor.

Idag när jag bar packningen som vi har med oss, gjorde jag något med ryggen. Jag har en punkt vid ena skulderbladet som gör jätteont och ännu mer ont när jag andas. Att gäspa eller nysa är vidrigt. Stefan har masserat, men det hjälpte bara en stund. Funderar på om en nerv hamnat i kläm eller så. Roligt är det inte iaf och handikappad blir man. Det går något bättre när jag ligger raklång, vilket jag gör nu på min säng. (Försöker få Seth att somna och det är inte det lättaste när han är så uppspelt att få vara här.) Ja, ja. Det går nog över tills imorgon.

Igår gick min iphone sönder. Den bara la av. Stefan satt och försökte fixa den hela dagen igår. Han var i kontakt med kundtjänst och var på trebutiken i stan. Inget gick att göra förutom att reklamera den. Får se hur det går. Det tråkiga är att alla bilder och filmer jag har på telefonen är borta. Tur att jag bloggar så många bilder finns här. Vilket i-landsproblem att jag inte har min iphone längre... men jag saknar den! Mamma har sin gamla telefon kvar, som tur är, så jag kan låna den nu, men det är ju ingen iphone. Ja, du hör ju vad jag tjatar, men jag saknar den! ;)

Ja, ja... Nu har nog Seth somnat så jag kan gå ner till de andra. Avslutar med en bild från Hampe, som jag gillar:


Seth hoppar och kompisen Elias sprutar vatten.
Härligt sommarlov!!

Hoppas du har en bra semester. Vore jätteroligt att höra vad du gör eller ska göra på din semester!
Kram

Häng

Såhär kan det se ut när jag lägger mig för att vila en stund. Jag ville blunda en stund när Seth tittade på kvällstv.



Seth vill ofta vara där jag är :) Ibland blir jag lite trött, men mest är det bara gott. Jag ska njuta av att ha honom och att han vill vara med mig. Snart är han stor och har annat för sig än att hänga på mig. Haha, Seth och jag har visst gult och blått på oss båda två. Det var inte planerat... 

Imorgon åker vi till mamma och pappa och Andreas kommer hit och bor här hos katterna igen. Ska bli gott att komma hem till Kisa ett par dagar.  Vi hörs därifrån!

Leken

Idag såg vi på väderkartan att det skulle bli soligt och fint, men lite sämre imorgon. Så vi ändrade vår tvättid till imorgon och hörde med Lovisa om hon och barnen ville möta upp oss vid Leken och bada och umgås. Hon var på och vid 11 tiden träffades vi. Huva, vad kallt det var. Det blåste, solen var i moln och vi huttrade och frös. Som tur var kom solen fram och värmde upp efter en stund. Samuel och Valter kom också och höll oss sällskap ett tag. Det var så roligt att träffa dem också. Valter är knappt två år, har världens längsta ögonfransar och är hur charmig som helst. Hans far och mor är också underbara. Tyvärr jobbade Johanna (mamman), men det var roligt att träffa killarna.


Dagens iphonegeneration...


Alva och faster Mia.


Seth körde "all in" med badgrejerna. Vår härliga grabb!!!


Grabbarna... Seth kör det säkra före det osäkra och kör medncyklop, snorkel och simfötter även uppe på land :D


Samuel, Valter, Alva, Hugo och Seth vid gungorna.


En hungrig Molly vill inte vara hos faster...


Stefan var med :D Härligt med semester!!!!




Nu sover Molly skönt i mammas famn, efter en god måltid :)

På eftermiddagen kom Sofia och lilla, lilla Natanael hit. Natanael är bara tre veckor gammal och liiiiite för tidigt född, så han är inte stor inte. Oh, vilken fin bebis. Jag glömde fråga om jag får lägga upp bilder på dem, så jag gör inte det idag, men om det är ok kommer det bilder imorgon. De bor inte här längre, men Fia är och hälsar på lite när Jesper jobbar långa pass nu (som flygledare på Arlanda). Underbart att få hålla i en sån liten en. Två bebisar på en och samma dag. Det är inte dåligt det ;)


Det känns som riktig semester, efter en dag som denna! Hoppas din dag också varit bra!!

Nu är jag tillbaka

Well well... Nu är vi tillbaka efter en otroligt härlig vecka på Hampe! Förlåt min frånvaro, men det har varit lite annat om dagarna :D Jag kan inte riktigt beskriva hur bra vi haft det. Bilderna får visa, antar jag. Det blir mååååånga bilder så håll i dig!

Vi började ju i Söderköping förra helgen, då vi hämtade husvagnen där. Inger (svärmor) bjöd på smultron och grädde. Smaskens!


På eftermiddagen gick vi till glasstället över alla andra "Smultronstället" vid Göta Kanal. Mmmm, smaskens det också!


På söndagen åkte vi till Hampe. Det var inte jättevarmt i början av veckan, men i slutet av veckan var det strålande sol och hur skönt som helst!

Seth hittade två vänner, Elias, som är lika gammal och Ella, som är drygt ett år yngre. Oh, vad kul de hade tillsammans. Veckan blev så mycket roligare för mig, Seth och dem!

Tre barn balanserar på en vagn :)


Här sitter de utanför vår husvagn och sjunger.

Elias spelar trumma, Ella sjunger och Seth spelar gitarr. Det var Manboy, Det är så roligt att se dig och någon sång om Djurgården.

Inför varje samling välkomnades deltagarna av ledarna med applåder och High fives.

Barnen var med och hejade på alla som kom!


Jag berättade tidigare att de som kom sent till samlingarna fick göra 10 armhävningar eller 10 höga hopp. Barnen kom flera gånger medvetet försent för att få göra armhävningar. De stod och väntade en bit bort och tittade när det var dags att komma. Så härliga barn!!


Det har badats mycket! Många tjejer har åkt i vattnet med kläderna på. Seth och hans kompisar såg till att skvätta vatten på alla killar som slängde i tjejer. Underbart att se. Ingen av ungdomarna vågade ge igen på barnen ha ha. Vad vi satt och fnittrade, vi föräldrar!

Här kommer en hel hink vatten på två av ledarna som slägnt i deltagare.

Jo, Linus, från Avesta, vågade ta Seth och hämnas lite :)


Visst ser det härligt ut!


I fredags lämnade jag lägret för att sjunga på en minnesstund. För fem år sedan sjöng jag på ett barns begravning här i Örebro. De hade alltså minnesstund för honom och undrade om jag kunde vara med och sjunga. Det gjorde jag gärna! Det var en fin stund, men jag bröt ihop. Dels är det så fel när barn dör. Dels var det känslosamt att se alla vänner och familj till pojken och hans familj. Dels är Seth i ungefär samma ålder nu som den pojken var när han dog. Dels väcktes mycket känslor kring Silas. Jag klarade av att sjunga iaf, men grät mycket efteråt.

Visst är det en fin kyrka vi var i?

Jag är glad att jag var med i alla fall.

Nu sitter Seth i ett välbehövligt bad, jag bloggar och har en spinnande Gandalf i knät och Stefan vilar lite. Katterna har haft det bra med Andreas här hemma! Mn det är så mysigt att träffa dem igen och de är på oss, som små iglar och det är så härligt!!
Ja, nu kommer jag nog blogga mer, för nu har jag annan tillgång till nätet :)

Kram 

Glad

Alltså, vilken vecka vi har!! Det är första året jag är på Hampa, ett läger som funnits i 65 år, tror ja det är. Jag ser inte så mycket av Seth - eller jo det gör jag, men han leker med sina nya kompisar hela dagarna. De är runt och pratar med allt och alla och när vi är nere vid sjön springer de glatt och sprutar vatten på ungdomarna. Vi föräldrar sitter bredvid och fnittrar haha :) Det är roligt att se hur han vågar ta för sig, eftersom han varit lite försiktig i nya sammanhang den senaste tiden. En rolig grej är att de som kommer försent till samlingarna får göra 10 armhävningar eller 10 höga hopp. Det är en rolig grej bara och inget någon blir ledsen för... Jag bara tänker så att ingen förfasas över detta :) Våra barn, alltså Seth och hans två kompisar, står och väntar en bit ifrån så att de också kommer försent så att de måste göra armhävningar. Det är ljuvligt att se :) De smälter in i miljön med runt 250 ungdomar och många ledare. Det blir mycket om Seth nu, men jag är så stolt över att få vara hans mamma. Han är en helt fantastisk kille. Han har sina stunder också förstås och hittar på bus och ibland rena dumheter, men han är fantastisk!! Jag halkade in på ett bananskal och blev ledare jag med. Hur roligt och spännande som helst! Jag har ju huvudansvaret för Seth eftersom Stefan har lite undervisning och så och är här i tjänsten, men tack vare att allt funkar så bra med Seth så går det bra att jag är med också en del. Jag återkommer med bilder från veckan så fort vi är hemma igen. Jag har skrivit detta på min iphone, så det blev lite rörigt och jag misstänker en del stavfel.. Nu ska jag läsa lite innan jag somnar. Zzzzzzzz kram

Kompisar

Hej hej! Ja, det är nog så att jag inte kommer kunna ladda upp bilder denna vecka, så det blir nog ett långt inlägg i början av nästa, med många bilder! Seth har hittat två vänner i samma ålder som han själv. Eller killen är lika gammal och så är hans lillasyster drygt ett år yngre. Vi har inte sett mycket av honom idag och det känns så roligt att han blir allt mer självständig och förstås har vänner här. Han har blivit helt lyrisk när han sett ungdomar från Avesta här :) Thomas -pastorn- skjutsade hit några från Avesta och när Seth såg honom sparang han och slängde sig i famnen på honom. Jag blev alldeles tårögd... Det är härlig stämning och jag ser fram mot veckan. Uppdatering kommer! :) Har glömt att berätta att Stefan för ca två veckor sedan skar bort en leverfläck. Inget farligt. De sydde med 8!!!!! stygn på hans mage. Idag åkte han in till Örebro för att ta bort stygnen men det hade inte läkt ordentligt, så två stygn är kvar och badförbudet står fast. Trist när man är vid en sjö hela dagarna och vädret troligtvis kommer bli bättre. Det positiva är att inga ungdomar kan slänga i honom i sjön mot hans vilja ;) Önskar dej en skön kväll! Kristina, önskar särskilt dig välsignelse och jag ber för dig !!

Söderköping och Hampe

Nu är vi på plats i Hampetorp. Idag är det alla ledare som samlas och imorgon kommer ungdomarna. Vi har fått upp förtältet till husvagnen och nu har vi ätit kvällis och Seth och jag ligger i husvagnen. Seth tittar på Madagaskar 2 och jag bloggar :)

Jag försöker ladda upp bilder, men det verkar inte fungera. Jag kopplar ihop datorn med min iphone för att få Internet, men det verkar inte vara tillräckligt för att ladda upp bilder. Så trist, för jag har några härliga bilder från igår, då vi åkte till Söderköping för att hämta husvagnen. Vi satt ute på taket på farmors uteplats och solen sken, det var kvalmigt och ca 28 grader varmt. Svarta moln syntes runtomkring och det åskade långt bort. Jättehärligt, förutom att det var så kvalmigt. Vi bjöds på smultron och grädde till efterrätt. Smaskens!!! 

Frampå eftermiddagen gick vi iväg till Smultronstället. Om du inte varit där, så måste du dit om tillfälle ges. Hur god glass som helst och framförallt roliga uppläggningar. Jag kan ju tyvärr inte visa bild nu :(

När vi satt där och åt kom ett riktigt skyfall. Det slutade inte, så vi fick springa hem i regnet och vi var dyblöta när vi kom hem. 

Det retar mig att jag inte kan ladda upp bilderna... Ska se om det går att koppla upp sig på något nät här. 

Som jag berättat tidigare bor det en kille hemma hos oss och katterna, nu när vi är borta. Så alla tjuvar och illgärningsmän kan hålla sig undan ;)

Hoppas du haft en bra helg!!

Yeah!

Nu är den här, Semestern. Det känns så skönt i år. Det har varit så sjukt mycket senaste månaderna, så det känns så skönt att bara kunna "va", även om vi har planer för ledigheten. 

Jag slutade tidigt idag och vi tog en tur på "stan". Jag har nämnt tidigare att det är Open Art i Örebro, så det är konstverk lite här och där. Nu börjar denna bli klar:




Den lilla killen som står i randigt och vinkar, är Seth...
Denna kanin är inspirerad av konstnärens dotters gosedjur. 

En annan figur är denna:

Ytterligare en "man" som sitter på ett högt tak och "häller ut" färg. 

Vi firade in semestern med att gå på Jensens Böfhus. Mmmm, ljuvligt att de öppnat här i Örebro!
Seth fick kritor och en pysselbok när vi väntade på maten.






Seth fick "monstersås", "månmust" och glada potatisgubbar. Kul att de anpassar till barnen.
Och så självklart var det glass till efterrätt, som man får ta själv...


Eftersom jag inte tål det åt jag detta:

Mmm, belgisk chokladkaka, jordgubbsås och lite nougatsås. 

Nu ikväll hyrde vi en film, Draktränaren, till vårt fredagsmys. Det var en mycket bra familjefilm. Vi skrattade alla tre och tyckte den var bra. Seth tyckte den var väldigt spännande. 


Det roliga var att denna svarta drake var stundvis väldigt lik vår Gandalf i sättet att röra sig och vara. Det var riktigt roligt och väldigt internt...

Jag har även tonat mitt hår, så nu är jag inte längre ljus, utan mer mörk. Jag är inte jättemörk, men det är ändå så jag hajar till när jag ser mig själv, för jag har ändå varit ljus i två år nu. Men det kommer nog bli ännu mörkare nästa gång. Jag är ju egentligen ganska mörk. Jag har ingen bra bild just nu, men det kommer väl antagligen någon bild förr eller senare ;)

Jag har inte uppdaterat hur det går med mitt "nyårslöfte". Jag berättade att jag aldrig brukar ha nyårslöften, men i år vill jag verkligen gå ner i vikt, så det fick bli mitt nyårslöfte. Jag gick ju upp mycket förra året när jag var gravid och orkade inte ta tag i det direkt efter. Än så länge har jag gått ner nästan 10 kg. Det känns bra, men det är lika mycket till som behöver komma bort. Det går inte fort, men det går neråt och det är det viktiga.

Imorgon far vi till Söderköping till farmor. Då blir det nog inget bloggande, men jag är förhoppningsvis tillbaka med ett inlägg på söndag :).

RSS 2.0