Mmmmm

Semestern går vidare i sin lugna lunk. Underbart! Jag har ju bara tre veckor så jag försöker njuta så mycket det bara går. Det är en vecka kvar nu. I torsdags lånade jag en bok på bibblan här i Kisa och den blev färdigläst igårkväll. Så gissa om jag har haft det gott ;). Att få sitta och läsa bok, ute på en filt, eller inne i soffan, är riktig semester för mig. Det är så jag slappnar av, bara det är en bra bok.

Igår förmiddag gick vi ner på samhället, för Seth skulle klippas. Vi tyckte han blev fin i håret:

Han älskar att få färg i håret när han klippt sig.
Tyvärr blev det riktigt dåligt klippt, vilket vi inte såg förrän på kvällen och framförallt idag. Det är hackigt och ojämnt, vilket inte syntes med vaxet och färgen som gjorde att håret stod upp lite. Tyvärr hade hon inte öppet idag och vi åker härifrån imorgon, så vi kan inte gå tillbaka och få det fixat. Får försöka hitta någon i Söderköping som kanske kan rätta till det.

Japp, nu kommer en hemskans massa bilder igen. Jag gillar att visa delar av vårt liv i bilder.

Efter frissan gick vi till en secondhandbutik. På väg dit gick vi över en liten å och då lektes den klassiska leken där man kastar i varsin pinne och så ser man vilken som kommer först till andra sidan av bron.


Seth vann.

Seths traktor bor numer här hos mormor och morfar, eftersom det är svårt att få plats med den i lägenheten. Här finns även en gammal trampbil som införskaffades för ca 37 år sedan och den var gammal redan då. Det är den Seth har åkt på mest idag, men korten är från när han åkte på traktorn...



Morfar har lagt om plattorna, så nu kan det åkas i backe genom nästan hela trädgården.


Full fart!

Och så har det äntligen hänt! Seth har lärt sig cykla alldeles själv nu. Han har nog egentligen kunnat cykla länge, men har inte velat att vi ska släppa, vilket vi har gjort ibland utan att han vetat. Men men, nu vet han att han cyklar själv och är mäkta stolt!

Så genuint glad!


Här testas ett litet flygplan som man ska kasta och hoppas på att vinden bär den en bit. (Flygplanet är någon annanstans än på bilden...)

Igår rensades det i rabatterna... 


...under tiden som jag låg på en filt och läste hi hi...


Idag cyklade Seth och mamma och jag gick till "stan" och fixade lite grejer och så fortsatte vi till min mormor och morfar och hälsade på dem en sväng.

På eftermiddagen åkte vi till mamma och pappas församlings café "Sommarro". Där jobbade jag på somrarna som tonåring :)


När vi kom hem hjälptes morfar och Seth åt att laga punktering på morfars cykel. Här kollar de var punkan är.




Det har varit väldigt mycket "morfar... morfar... morfar" :) Jag tror nog att både Seth och morfar trivs. Det som är så gott är att morfar låter honom vara med och hjälpa till där det går och om inte annat så fixar och trixar Seth med sina egna grejer bredvid morfar där han jobbar.


Såsom att hälla vatten på cykeln ha ha.

Oj oj, vilket långt inlägg. Det kan bli så att jag inte bloggar så mycket förrän vi kommer hem, för det är inte lika lätt att komma åt internet hos svärmor. Men vi får se.

Ja, just det. Läste du i Aftonbladets nätupplaga idag? Jag höll på att kissa på mig av skratt... nåja, nästan. Jo, det stod "Chockbeskedet till alla semesterfirare. Tio dagar av regn..." osv. Eh... chockbesked?! Är det så mycket att göra något åt, om det nu kommer regna? Antingen kan man ju gräma sig över att det regnar på semestern, eller så kan man njuta av den semester man har och göra det bästa av den. Visst vore det skönt med sol och att bada osv, men om nu inte det går, så är ju ändå inte semestern förstörd, tycker jag. Vad de söker sensationsrubriker, de där journalisterna. Chockbesked... ha ha.

Avslutar med en bild, som Seth ville att mamma skulle ta. Det är hans röda hund Clifford, som han alltid sover med och så ett litet lamm, som bor här i Kisa. Denna bild vill han att morfar ska måla av som en present till honom när han fyller år. Ha ha, undrar var allt kommer ifrån :)


Imorgon far vi som sagt till Söderköping och svärmor. Där kommer också Stefans bror med familj vara. Ska bli så roligt att träffas!!!

Vi hörs vänner! Kom ihåg att du är värdefull!!!

Kommentarer
Postat av: Anna

Heja Seth!!!! Härligt att kunna cykla själv. Kram Anna

2011-07-17 @ 17:16:02
Postat av: Cecilia summerar

Det var ju en jättefin bild som skulle göra sig utmärkt målad som tavla. Jag tror det bor en konstnär i lille sonen!



Chockbesked minsann... Jag håller med dig och tycker att regniga dagar kan vara riktigt sköna.

Allt gott!

/Cecilia (som brukar se dina spår hos kära Kristina-Ruach tittar in här ibland)

Postat av: Johanna

Det är inte ofta det dröjer flera dagar mellan inläggen! Ni ser ut att ha det bra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0