Norge och Tolkien.

Idag kära vän, började jag jobba. Det gick bra. Det var segt att gå upp när pojkarna låg och sov i sina sängar... När jag kom hem var hela lägenheten storstädad och det luktade rent. Mmm, så härligt. Stefan har nu varit och handlat och ska fixa lite kvällis till oss. Jag känner mig bortskämd och har så svårt att bara vara :). Jag njuter  gott!

Idag på jobbet samtalades det mycket om det som hänt i Norge. Jag misstänker att det är vad många pratar om idag. Man har ju ett behov av att prata vrida och vända på det, kanske försöka förstå (vilket inte går) osv. Det går verkligen inte att förstå hur en människa kan tänka och handla som han har gjort. Vilken ondska det finns... Nä, jag hittar inga ord, även om jag försöker. Jag kan inte sätta mig in i hur familjerna till de drabbade har det. Jag ska inte låtsas att jag vet vad de går igenom.
Några saker jag har snappat upp idag från bl a nätet är att man hoppas han blir skjuten, att han ska plågas långsamt till döden osv. Jag tycker personligen inte att 21 år, som verkar vara maxstraffet, räcker, men jag vet inte om jag vill sätta mig över död och liv. Min svägerska har skrivit ett inlägg om händelsen i Norge. Hon citerar Tolkien och jag tycker det är så bra, så jag skriver det här också. Det är från Sagan om ringen när Gandalf och Frodo sitter och pratar om Gollum. Frodo tycker att Bilbo borde ha dödat Gollum när han hade chansen, varpå Gandalf säger något i stil med: "Många som lever förtjänar döden. Några som dör förtjänar livet. Kan du ge dem det? Om inte ska du inte heller vara så snabb med att utdela dödsdomar." Sant! Vi vet inte mycket om mannen som gjort det. Jag tycker inte det finns något försvar för vad han gjort. Men jag vill inte sätta mig till doms över hans liv eller död. Han bör sitta i fängelse resten av livet, det tycker jag. Men hat föder hat... Att hata honom tar inte tillbaka de som dött... Men som sagt, jag låtsas inte att jag vet vad anhöriga och överlevande går igenom just nu...

Jag hoppas innerligt att något liknande aldrig händer igen... Samtidigt händer det massakrer, krig och dödande i många länder runt omkring i världen. Vilken optimist jag är då... Det är tröstande iaf att veta att det inte blir något dödande och hat i himlen!

Det tog lång tid att skriva detta inlägg. Nu ska jag äta kvällsmat och bara njuta av närheten till mina grabbar. Tänk vilken lycka att få ha dem!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0