Flyttat!!!

Oj, så här långt uppehåll mellan mina inlägg har jag aldrig haft! Men så har jag ju inte flyttat sen jag började blogga. Jag ska beskriva lite av mina dagar, så förstår du nog varför :)

Fredag: Gjorde min sista dag på jobbet. Kändes oerhört sorgligt! Jag trivs ju så bra. Men jag ser också fram mot mitt nästa jobb! Jag packade lite av det sista och sedan åkte Seth och jag iväg till Avestakarnevalen och gick och kollade där. Vi mötte upp Stefan och fikade lite på stan och kl 17:30 sprang Seth Knatteloppet.


Seth med några dagmammakompisar :)

Efter det tog vi en tur till på Karnevalen och sedan åt vi kvällsmat med vänner på en av stadens hamburgeställe. Så var det till att packa lite till (Det är mycket packande när man flyttar...) Stefan hade ju ungdomssamliung som vanligt på kvällen.

Lördag: började dagen tidigt, med att fixa det sista, hämta lastbil osv. Kl 10 kom ett gäng ungdomar från Örebro och flyttandet började. Allt var uppe i lägenheten runt 17:30/18 någonstans. Vi for iväg till Lovisa och barnen (Marcus spran Stockholm maraton i lördags) och ställde lastbilen där över natten. Sedan for vi iväg till Helena, som hade våra katter över helgen. Oj oj, jag körde dem ju ner i bilen och de gillar INTE att åka bil kan jag tala om... På kvällen lämnade vi deras stora klösgrej hos Helena. Sedan åkte vi och handlade lite på Willys. När vi ätit lite och stoppat Seth i säng plockade vi upp lite i köket, så vi kunde äta frukost vid ett bord.


Såhär såg det ut i hela lägenheten. Kartonger överallt! Vi har fått "saxa" fram mellan kartongerna i alla rum.

Söndag: började tidigt den också. Åkte ut och hämtade lastbilen och Stefan tog den till Avesta, där han skulle ha ett möte med ungdomsrådet Rag Bag. Seth och jag åkte till IKEA och köpte besticklådor, eftersom våra var för stora. Sedan for vi också till Avesta. Vi hoppade in på Bagheera och köpte varsin jacka, för vi hittade inte våra jackor i röran och de har dessutom väldigt bra jackor! Sedan åkte vi och åt lunch hos ett par vänner. Kl 16 var det avslutning för de barngrejer vi har i kyrkan. Vi var i Utsund och det blev toppenväder, även om det blåste.

Efter det for vi till huset och tittade till det och plockade några överblivna saker. Sedan åkte vi till Thomas och Zara och åt nybakade scones och satt och pratade. Vi sov i en lägenhet i kyrkan.

Måndag: Stefan mötte upp städfirman tidigt på morgonen och åkte och slängde skräp. Sedan for vi runt i Avesta och gjorde lite ärenden. Senare på förmiddagen träffade vi köparna på banken och gjorde det sista där. Sedan åkte vi till Örebro och hämtade katterna och har försökt komma lite iordning i lägenheten. Nu har vi ätit lite kvällis och tittar på CSI-

Katterna är så coola. De tar flytten med ro, iaf so far. Seth har varit helt fantastisk dessa dagar. Han är glad, men har förstås många tankar. Särskilt om hur han ska kunna gifta sig med Filippa nu när vi bor i Örebro och hon i Avesta. Han är försås trött och så, men klarar flytten med bravur, trots att vi bara plockat och grejat här hemma nu i eftermiddag.

Jag har försökt ladda upp fler kort, men det går inte, eftersom vi inte har vanligt Internet än, utan bara den genom telefonen.

Jag återkommer så fort jag kan :) Tack för att du har tålamod!!

Och så en liten hälsning från Gandalf, som funnit sig tillrätta i en byrålåda :)

Vaccination

I förrgår tog Seth en vaccinationsspruta och det gick bra. Stefan var med och efter sprutan åkte de och köpte glass, så Seth var så glad när jag ringde och frågade hur det gått :D.
Igår förmiddag satt jag på ett möte med flera vårdgrannar och hade förstås inte min telefon påslagen. När jag kom till jobbet berättade sekreterarna att Stefan försökt få tag på mig för Seth var sjuk. Oj då. Han fick hög feber och värk i kroppen av vaccinationen. Stefan hade inte möjlighet att hämta Seth för han var ute i skogen och red islandshäst med sina arbetskompisar. Jag fick veta att Lina hade åkt och hämtat Seth. Wow, vad snällt. Jag ringde Lina och frågade om jag skulle hämta Seth, men eftersom jag skulle ut med mina arbetskompisar och bli lite avfirad på eftermiddagen tyckte hon det var onödigt och att hon kunde ha Seth tills Stefan hämtade honom. Underbart med såna vänner, eller hur!!! Då fick Simon och Seth träffas och leka lite innan vi flyttar, så det blev ju jättebra, även om Seth inte var så pigg. Jag förstod det som att de tittade på tecknat Star Wars, så det var Seth väldigt nöjd med ;)

Idag mår han bättre, men har fortfarande hög temp och är hängig stundvis, så vi är hemma. Stefan är på en obligatorisk utbildning (som han även behöver i Örebro) så jag är hemma idag. Om vi behöver vara hemma imorgon också, så får Stefan komma hem, för jag måste få avsluta på jobbet imorgon.


Såhär ser armen ut idag. Röd, varm och lite svullen. Det gör ont också, stackarn...

Igår var vi ute med mitt jobb och det var supertrevligt!! Vi började med en cykelorientering, med rebusar och frågor. Riktigt roligt!! Sedan avslutade vi på Kapellbackens krog i Fagersta och åt mat och umgicks. Jag blev avfirad och en kollega som snart fyller 50 år blev firad. Jag fick bl a påskmust, godis och ett presentkort på Akademibokhaneln. Jag tror de vet vad jag gillar ;)... Det var riktigt roligt, men förstås sorgligt också!
Från min kollega - med familj - som åker med mig på morgnarna fick jag ett jättefint halsband av Lilla Lisa design. Jättefina smycken med dalahästar!


Visst är det fint!?

Nu är månadens räkningar betalade och jag ska gå och kolla vad som är kvar att packa ner, så kan jag ta det lite lugnt sen. Stefan gjorde nästan klart allt igår när jag var ute med jobbet. Gissa om jag blev glad?! På lördag går flyttlasset!

Oh, måste berätta en sak till... Seth gillar ju Eric Saade och sjunger ofta på "Manboy" och "Popular". Imorse vaknade jag till:
"I will be populör, I will be populör, Im gonna get there Populör. MMMM whantch ju girl, mmm whantch ju girl. Mmm get there populör. Manboy, manboy, ju can call me manboy, nisse hisse kosche posche..." Ha ha, han blandar friskt och hittar på egna ord. Underbart!

Ha en go dag!!


Packning och jobb

Oh, förlåt dååååååålig uppdatering! Vi jobbar och packar, jobbar och packar... Jag insåg att vi har aldrig har flyttat samtidigt som båda jobbar heltid, som vi gör nu. Vi börjar bli klara men imorgon är jag borta med mitt jobb - ska bli superkul!!! - och på torsdag och fredag är Stefan borta på obligatorisk utbildning och på fredag kväll är det ungdomssamling som vanligt :) På fredag är det också Karnevalloppet som Seth ska springa! Vi har fullt upp in i det sista ;) Det blir lite dålig uppdatering just nu men snart så är jag tillbaka i full kraft igen :)!! Kramar påre!!!!

Avsked - men "vi ses"!!

Idag har varit en tuff dag på många sätt. Det har också varit en fantastisk dag med så mycket glädje! Mitt huvud är rätt så tomt, så jag kommer inte skriva så mycket. Det jag ändå vill säga är att jag älskar min församling här i Avesta. Och TACK för alla fina ord som sagts till oss idag. Det som är coolt är att det som sades idag är också något som vi fått uppleva under de år vi varit här. Ibland är det så att det bara sägs bra saker om en vid speciella tillfällen, men här har vi fått känna oss uppskattade hela tiden! Det är svårt att säga hej då till alla underbara människor. Men iof säger vi inte "hej då" utan "vi ses"!! Jag ser även fram mot flytten och vårt liv i Örebro, men just nu lever jag här och denna vecka blir det mycket avsked med allt vad det innebär.

Nog sagt för idag... Jag är för trött i huvudet helt enkelt! Så här kommer lite bilder från idag. Tyvärr tar inte vår kamera så bra kort på lite håll, men men, det är iaf bilder :)

Shalom sjöng i början på mötet.

Seth tog kortet och det blev bra tycker jag.

Sen tog han ett kort på sig och farmor.


Några ungdomar har dragit igång en kör och de är "awesome" (hi hi, ett ord de själva säger ofta om saker de gillar).

Fina, fina människor. Jag får tårar i ögonen nu...

Kommer ni ihåg att jag berättade om galna Marlene, som kom hit med massor godis inför ishockeymatchen mellan Finland och Sverige? Ha ha, idag såg hon ut såhär i kyrkan. Oh, vad härligt galen hon är!!!


Efter mötet bjöds det på middag och tårta. Det var en sån där go stund, som finns kvar i hjärtat för alltid!!! Det var ca 150 st med. Wow! Det jag uppskattade oerhört mycket var att flera tog fram Seth och pratade med honom också och tog med honom i "avskedet". Det har ju varit genomgående här att människor är så goa och härliga mot honom!!


Här är det Patrik som pratar med honom och Seth fick en gigantisk påse godis av honom!


Mats tog fram honom och gav honom en riktig brandmansjacka. Gissa om Seth blev glad!


Några av våra härliga vänner!

Tack alla fina människor för allt ni gör och gjort! Tack för att ni tagit hand om oss och älskat oss här! Ni är alltid välkomna till oss i Örebro!!!

Äsch, nu sitter jag här och gråter, så nu slutar jag. Det är för mycket känslor just nu! :)

Bilder från helgen... so far

Oj, oj vilken fart det varit denna helg. Jag visar bilder på hur vi haft det. Tyvärr har jag inga bilder från Shaloms avslutning, för det hade vi ju också igår förstås. Usch! Sista övningen med dem. Men imorgon ska de sjunga i kyrkan och nästa söndag är det avslutning för all barnverksamhet så då sjunger vi tillsammans igen, tack och lov! :D Imorgon är det sista vanliga mötet vi är med på här som pastorspar. Efter mötet är det lunch och samkväm. Oj, det kommer bli tufft och sorgligt, men jag hoppas även på mycket glädje!
Men nu; bilder från igår och idag:

Brännboll med ungdomarna


Det är suveränt att ha stor grönyta bakom vårt hus, så vi kan spela brännboll! Sista gången nu... usch. Vi brukar vara hos oss två gånger varje sommar, men i år blev det bara en.

Seth var med och spelade.




Frida och Seth när deras lag stod ute. Vad de leker vet jag inte ;)


Alicia, jag och Amanda, som satt och räknade poäng istället.

Efter brännbollen grillade vi och åt.


Några satt inomhus...

några utomhus...

några har inte tagit maten än... bl a Seths farmor som ser lite frusen ut.


Min älskling och jag!

Efter maten hade vi en samling nere i gillestugan. Vi var nästan 40 st så folk satt runt väggarna och i trappen. Mitt på golvet i mitten, satte sig då Gandalf och tvättade sig i rumpan! Diskret katt va!?! Ha ha!
Senare på kvällen splittrades vi upp lite. Några satt uppe och pratade, några for hem och resten lekte en gammal goding: "fyra man i soffan". Kan tala om att tjejerna vann!!


Idag tvättade Seth och jag två av våra stora mattor med högtryckstvätten.

Duktig hjälpreda.

Mitt på dagen hade vi en Barnvälsignelsegudstjänst för ett par av våra vänners dotter. Stefan höll i det och jag sjöng och Jonas spelade. Seth fick vara fotograf. Han tog många bra kort och några sådana här kort: ;)



Jonas spelar, jag sjunger.

Oj, det blev mycket bilder, men det blir så gott för mig att ha kvar och gå tillbaka och titta på senare i livet. Jag älskar våra ungdomar så mycket!!! De är fina, goa och roliga människor!

Nä, nu ska jag sluta innan jag sitter här och gråter.
Ha de så gott!

Dalahäst

Härom dagen kom Seth hem med den här fina tavlan:

Jag tycker den är jättefin! Seth är inte mycket för att sitta och måla, men denna har han faktiskt lagt ner tid på! Han blir mer och mer för att sitta och skriva och så och det tycker jag är kul! Jag är ju själv en pysselmaja, så nu kan vi sitta tillsammans (när vi kommit till lägenheten, för nu är alla såna grejer nerpackade...).

Igår var Seth och Stefan och hälsade på i Seths nya skola i Örebro. Stefan tycker också det känns jättebra. Seth hade varit lite blyg och vi är så ovana vid det, men samtidigt är det ju inte konstigt när allt är så nytt.

Imorgon kommer ungdomarna hit och grillar och spelar brännboll. Ska bli suveränt kul! Hoppas att jag kan återkomma med bilder och sånt på lördag! Imorgon hinner jag nog inte blogga för det är sista gången för Shalom, kören jag leder, och sedan kommer som sagt ungdomarna hit.

Ha en bra kväll och fredag!!!

Svar och färg

Här kommer lite svar:

Jo, vi flyttar till Örebro den 28/5. Vi kommer tillbaka för att vara med på avslutningen för all barnverksamhet i kyrkan som är på söndagen. På måndagen skriver vi över huset på köparna och sedan åker vi till Örebro för gott... Stefan kommer jobba i "Elim", som är pingstförsamlingen i Örebro. Jag har fått jobb som kurator, vilket jag är riktigt glad för. Jag har Steg 1 utbildning och vill så gärna arbeta med samtal och en del av mitt jobb kommer vara just samtal! Vi har bott i hus i fyra år nu, men vi valde att hyra lägenhet i Örebro istället. Det känns jättebra, förutom att Seth inte har någon trädgård att gå ut i och inte kan ha sin studsmatta. Mamma och pappa ska ha hans studsmatta, så den finns ju kvar iaf! Vi kommer bo väldans centralt och runtom i stan finns det ju parker och grönområden och en å, så vi har ju iaf platser att gå ut till! Katterna kommer följa med. Det är inte särskilt schysst mot dem att bli innekatter nu, men vi kommer försöka för Seths skull. Förändringarna är jobbiga ändå och att då ta ifrån honom hans älskade katter är ingen bra idé... Stefan kommer ha ca 150 meter till sitt jobb. Jobbigt för honom, eller hur??? Seth och jag har 1.3 km till skola och jobb, som ligger bredvid varandra. Vad skönt det ska bli att kunna cykla och gå till jobbet. Så länge jag har jobbat så har jag pendlat minst tre mil och som längst sex mil enkel väg.
 
Gällande mors dag så kan jag inte minnas annat än att jag alltid blivit firad på den, sedan jag blev gravid med Seth. Jag minns inte hur det var 2009, men jag vet att Stefan aldrig glömt, för det hade jag kommit ihåg :) I år är det lite mer problematiskt, eftersom vi flyttar den 28:e och den 29:e är det mors dag. Vi kommer ju knappt ha packat upp något och definitivt inte ha något fika där på morgonen, som jag så gärna vill ha när jag blir firad för något... Men jag överlever nog det :D även om jag älskar att bli firad och att fira allt som går att fira. Ha ha, mycket "fira" i de två sista meningarna :).

Nu en fråga till dig:
Jag funderar på att bli mörkhårig igen. Jag var blond när jag var liten, blev allt mörkare och är i stort sett brunhårig nu. Jag har varit ganska ljus i nästan två år nu och trivs bra med det, men jag funderar ändå på att bli mörk igen. Vad tycker du??


Ljus...


Mörk...

Nu ska jag sova för förra natten sov jag bara 3-4 timmar. Är ganska trött just nu.
Ha de så gott, min vän!!!


Soffa, Finland, godis och piano...

Halli hallå.
Jag börjar med att berätta att igårkväll kom en av "våra" ungdomar, Tabita, hit med sin pappa och hämtade vår soffgrupp i gillestugan. Vi ska inte ha med oss den och blev så glada när hon ville ha den!! Tabita är en kreativ underbar tjej. Hon tar studenten nu i juni och som projektarbete har hon att renovera ett hus!!! Gå gärna in och kolla hennes blogg där man kan följa arbetet. Bl a har hon målat sitt piano jättefint!! Härlig människa!!!

Detta gör att vi inte har något att sitta på... Så igår när vi tittade på hockey satt vi på en madrass :D.


Visst har vi det fint? Ha ha.

Nästa grej jag vill berätta är att en helt galen människa, som heter Marlene, tydligen har för vana att heja på Finland i hockey. Hon har påbrå därifrån nämligen. Jag fick höra av Frida (som är dotter till Marlene) att hon alltid bjuder sina barn på godis när Finland gör mål i en match. Så som barn var det inte lätt för syskonen, för de hejade förstås på Sverige men ville ha godis...
I kyrkan igår sa jag något i stil med att jag också ville få godis när Finland gör mål... Gissa vem som kom promenerandes med en stor kasse med godis till oss framåt kvällningen??!! (Till saken hör att hon bor ca 5 km från oss...)

Det här låg i påsen! Ni ser den finska flaggan va? Såhär stod det på den...

Denna fick vi alltså innan matchen började... En match som slutade 6-1 till Finland. Gissa om Marlene måste vara lite besvärlig att ha och göra med dagen efter en sådan förlust för Sverige!

Detta är min humor och jag blev så glad! Vilka underbara människor det finns!! TACK Marlene för godiset och för att du är så underbar!!

Idag har vi så blivit ett piano fattigare. Jag bestämde mig ju för att inte ta med det till lägenheten, utan ha ett elpiano istället. Så nu ikväll kom en annan härlig familj i kyrkan och hämtade det, med hjälp av Victor (Fridas bror). Hjälp vad han har fått hjälpa oss genom åren. Han är ju vältränad och stark, så så fort vi behöver hjälp att bära grejer ringer vi honom. Stackarn. Han har burit tung lekstuga, tagit ner tegel från vårt hus, burit soffor och fått bo här hos våra galna katter när vi varit borta. Vad vore vi utan Victor??

Oj oj, har visst en väldig separationsångest från alla härliga människor här.

Jag har fått några frågor i förra inlägget. Är det någon mer som undrar något så passa på att fråga :D. Jag svarar imorgon!

Sov så gott!!

Utställning, film och Mello

Hej hej.

Är du laddad inför kvällens Mello? Det är jag :) Jag tycker ju det är så vansinnigt roligt!!
Idag är Stefan på GP i Göteborg. Han åkte tidigt imorse och kommer hem framåt morgonkvisten inatt. Seth och jag har haft en bra dag. Vi hade en lugn morgon och när han fortsatte att titta på Disneydags städade jag lite. Sen åkte vi ner till "stan" och handlade och tittade på en utställning på biblioteket, som barnen har. Sedan hyrde vi en film till Seth som vi tittade på och efter det har jag packat. Så trist, men nödvändigt. Nu har Bella och Frida kommit för att äta kvällsmat med Seth och mig och senare blir det Mello :D!!


Stekarn Gandalf i mitt knä.

En liten promenad blev det...

Seth står framför deras "monter". Seth och hans dagbarnskompisar har gjort Vårsolar! Så härligt tycker jag!!

Jo, jag tänkte på det att jag på senaste tiden har fått nya läsare, vilket jag är superglad för!!
Naturligtvis är jag oerhört glad för alla ni som följt mig länge också!!! Det är coolt att ni fortsätter läsa tycker jag! Jag tänkte höra om du- gammal eller ny läsare -har någon fråga till mig. Jag har ju bloggat i ca två och ett halvt år och man orkar ju inte läsa allt, som skrivits. Du får fråga vad du vill så ska jag försöka svara!

Ha en bra kväll!!

Vill få sova!

Idag är det fredag och jag älskar´t!!!

Jag sover så dåligt just nu och är så trött. Jag vet att det beror på den stress flytten innebär även om jag inte KÄNNER mig stressad. Att flytta och allt som det innebär är en stress varken man vill eller inte.

Tyvärr gör ju inte våra knaskatter det lättare! Inatt kom Frodo in med en mus. Då sov jag så hårt att jag vaknade av att Stefan gick ut. När jag undrade vad han gjorde sa han att han slängde en mus i soptunnan... En halvtimma senare kommer Gandalf in och jamar och piper vid fotänden på min säng och slutar inte förrän jag sätter mig upp och tittar på henne. Då visar hon upp en gigantisk nattfjäril som hon tagit. Det var som att hon också ville visa att hon kan jaga och stolt visade upp sitt byte... Hm, efter det stängde vi dörren så vi fick vara ifred och tur var väl det för en stund senare hörde jag hur de började leka med en av Seths studsbollar tills den studsade nerför trappen. Vilket liv de för de små liven. Stor, stor fördel med att vi ska bo i lägenhet är att de inte kan ta med sig djur in. Ja, ja. Har jag inte större problem än så, så är det inte särskilt synd om mig, eller hur :) ?


Gandalf


Frodo

(Det är kul med min iphone, för då kan jag blogga såhär på lunchen på jobbet :))

Hoppas du har en bra dag och att du kommer fredagsmysa mycket ikväll!!!


Speedway - igen...

Oj oj, vilket tempo det varit sista veckan... Igår åkte jag direkt efter jobbet till Örebro för att gå på föräldramöte på Seths skola. Oj, det känns stort. Vår lilla skrutt ska börja skola! Jag fick ett jättebra intryck av skolan och lärarna!! Jag tror han får det jättebra där! Vi träffade även fritidspersonalen och det kändes också bra!

Tro det eller ej, men idag åkte vi iväg på Speedway igen. Det var en division 1 match och vår granne, som Seth kallar "min grabb", skulle köra. Det är sista matchen vi troligtvis kan gå på tillsammans hela familjen, så vi åkte iväg. Tyvärr blev "vår" grabb, Alexander, skadad och kunde inte köra. Usch. Han satt vid oss och hade ont, stackarn. Vi får nog höra senare om något var brutet...

Seth fick gå och lägga sig direkt när vi kom hem, för han är inte van att vara vaken så länge. Han somnade direkt - nästan. När vi läst, bett och sjungit sa han:
"Mamma, du är så fin så jag nästan svimmar och gråter... på riktigt."
Oh, underbara barn. Han vet hur man gör en mamma glad :)


Seth sitter och språkas vid med Alexanders tjej Paulina.

Nu ska jag försöka sova, för jag är sjukt trött. Som sagt, sista veckan har varit fullspäckad och veckorna som kommer är inte mindre precis, plus att vi ska packa färdigt. Oj, hur ska det gå?? Det kanske blir lite sena nätter i slutet :)
Snart är det helg igen och det ser jag fram mot!!

Kom ihåg att du är värdefull!!!

Nr 15 är här...

Ja, jag sa ju i förra inlägget att något roligt hänt igårkväll och det är att Molly har kommit till världen. Jag har blivit faster igen :D



Det är min bror och Lovisa som fått sitt tredje barn. Igår kl 22.40 kom hon. Hon är Kindevåg nr. 15, därav rubriken.

Mamma och pappa hittade på efternamnet Kindevåg, när de gifte sig, sen fick ju de mina syskon och mig, som alla behållt namnet. Våra respektive och barn heter naturligtvis det också. Och igår kom så äntligen nr 15!!! 

Som vanligt; bra jobbat Lovisa och Marcus!!!!

Välkommen till oss Molly!!!

Mitt i natten

Hej och förlåt dålig uppdatering!! Jag kan inte sova, därav den konstiga timmen på detta inlägg! Eftersom jag inte kan sova tänkte jag att jag bloggar lite från min iphone. Tänk att det redan är gryning ute. Det är verkligen ett tecken på sommar det! Igår - måndag - åkte vi några tjejer till Hedemora på spa, direkt efter jobbet. Jag och Ullis fick nämligen det i 30årspresent för 3 år sedan. Av olika anledningar har det inte blivit av förrän igår. Oh vad härligt och gott det var!!!! Vi bubblade, fikade, pratade och skrattade. En riktigt bra present helt enkelt! Så har det hänt en annan rolig sak här igårkväll men det återkommer jag till senare för jag vill prata med huvudpersonen först. Nähä nu mååååste jag somna om. Hoppas det går. Ha en bra tisdag!!

Closer

Nu i helgen är det en ungdomskonferens här i stan, som heter Closer. Det är en konferens som går av stapeln för fjärde gången. Stefan drog igång det när han hade jobbat här i ett år och sedan dess har det varit varje vår. I år är det ca 120 st ungdomar från olika delar av Sverige som träffas här. Hur roligt som helst. Seth och jag ser inte mycket av Stefan en sån här helg förstås, eftersom han är huvudansvarig för alltihopa.

Han gick upp vid 07 imorse och for iväg till kyrkan. Seth och jag låg kvar i sängen och tittade på Tarzan. Gandalf ville förstås vara med:


Mys...

(Alla kort är tagna med mobilen, därav den dåliga kvalitén...)

Efter att ha åkt ner med en grej, som Stefan behövde, till kyrkan skjutsade jag Seth till Lucas och Oliwer. Själv åkte jag hem och målade ett hörnskåp som vi ska ha i vardagsrummet i vår nya lägenhet. Sedan hann jag packa lite på Seths rum. Till lunch hämtade jag upp Seth och åkte till kyrkan och åt lunch med Stefan. Ska vi ha någon chans att träffa honom denna helg så är det just så vi får göra :) Det är så roligt att vara i kyrkan där över 100 ungdomar är. Det är härlig stämning och goa människor! Efter lunch var det en samling, som vi var kvar på. Carolina Andrae från Alingsås höll i den och hon var jättebra.

Sen bar det av för sportaktiviteter i en gymnastikhall. Där spelades det volleyboll, pingis och fotboll. De hade även satt upp en stock med en stor madrass under och så ska man sitta på stocken och slå ner varandra med varsin kudde. Den som ramlar förlorar, förstås :) Detta tyckte Seth var intressant och fick med sig Stefan på idén att tävla...


Deras match slutade såhär:


Han är ju inte blyg vår son, så han gick och frågade en tjej, som heter Petra och som han egentligen inte känner, om hon ville tävla mot honom och det gick såhär:


Några fler tjejer blev utsatta för detta:


Frida och


Bella... som det slutade såhär för:


Nöjd kille...

Och nej, alla lät honom inte vinna varje gång. Han åkte ner ett par gånger han också, men de var väldigt försiktiga med honom. Han har ju liksom inte så mycket att sätta emot... en femåring på knappt 20 kg mot en vuxen, men kul hade han!

Så nu är både Seth och jag nöjda med att vi hann vara med lite på Closer i år. Det är första året vi kunnat vara med så mycket. Roligt!!

Ikväll har vi ätit Tacos och haft lite mys med chips och film. Vi har haft en bra dag helt enkelt!!!

Det skulle vara roligt att höra hur din helg varit so far. Om du vill skriva ett par rader om det, så blir jag jätteglad!!!

Här tävlar jag och ett armband från Seth

Jag har en vän som bloggar och som pysslar med lite allt möjligt. Dels är hon jätteduktig på att sy väskor och dels på att göra tryck på mössor.

Sofia ger nu bort en sådan här till någon som kommenterar hennes blogg:
(Du har till 10/5 på dig)




Nu en helt annan sak. Idag när jag hämtade Seth hos dagmamman fick jag ett paket som han hade slagit in alldeles själv. I den låg ett jättefint egenhändigt gjort armband av pärlor i olika färger. Jag blev så glad så jag fick tårar i ögonen. Det behövs inte mycket för att man ska bli rent lycklig när man har en sådan son!



Oj, nu kom Seth och vill sitta i mitt knä och det säger jag inte nej till, så nu får jag lägga ner datorn. Hoppas du får en skön och fin helg!!!

Vill också säga TACK till alla fina uppmuntrande kommentarer i förra inlägget! Det värmer och bär, ska ni veta! TACK!!

Jag vill alltid älska...

För ett år sedan föddes vår älskade lilla Silas - och gick direkt hem till Jesus armar i himlen. Han var så fin, liten som han var... med Stefans fingrar och tår och min näsa.
Ett år... För ett år sedan var varje dag oerhört tung, jag levde en dag i taget intalande mig själv att det blir lättare och jag måste leva en dag i taget för att till slut verkligen kunna LEVA. Det gör jag idag, LEVER alltså. Men idag är det extremt tungt. På jobbet bet jag ihop och som tur var hade jag fullt upp hela dagen, så jag jobbade på utan att tänka, men så fort jag satte mig i bilen... Ja, då blev jag oerhört trött och kroppen känns som bly. Sorgen sköljde över mig. När jag kom hem kom Seth springandes mot mig och gav mig en stooor kram. Gissa om det var det jag behövde! Stefan mår lika dåligt som jag och vi kramades också länge när jag kom hem. Tack och lov för mina grabbar!!!

Jag sitter nu här med en skål godis. Jag tröstäter och jag vet att det inte är bra att tröstäta, för godis gör inte att man mår bättre, men vet du vad!? Jag struntar högaktningsfullt i det idag. Jag får tröstäta en sån här dag!
Jag kan nog inte skriva mer... jag har inga mer ord idag. Det är en sorgedag, så är det bara.



"Var inte ledsen lilla mamma
jag var tvungen att gå.
När de klippte banden
orkade inte mitt hjärta att slå.

Älskade pappa,
mitt liv blev så kort.
Ta hand om varandra,
när jag flyger bort.

Jag vet att ni gråter
och det finns ingen tröst,
men lyssna till era hjärtan
och ni kommer höra min röst.

Jag finns inte bland er,
men jag finns ändå
Jag hör era böner
och älskar er så."


"Jag vill alltid älska! Jag skall aldrig glömma!
Och en gång skall tystnad
få ge upp för sång
Då skall min tunga
få ny kraft att sjunga
att inte ett enda barn
fick förgäves liv nån gång"


Snö och Bin Ladin

Såhär såg det ut hos oss imorse när jag vaknade...




Jag har förstått att det såg ut så på många platser i Sverige idag. Nu hoppas jag på försommar med värme, sol och mycket blommor!

Det har nog inte undgått någon att Bin Ladin har dödats...
Jag förstår att han förstört mångas liv. Jag förstår att han var farlig. Det jag inte förstår är glädjen många känner. Jag minns när Chaochesku, diktatorn i Rumänien, störtades. Jag var hos mormor och morfar och vi tittade på nyheterna tillsammans. Flera soldater anmälde sig till att få vara med och avrätta honom. Visst förstod jag då, 11 år gammal, att han gjort mycket ont och förstört mångas liv, men jag kunde inte förstå att så många ville vara med och döda honom.

Jag känner ungefär likadant idag. Jag förstår självklart att jag inte kan känna det som människor känner som levt/lever under diktatur och/eller upplever terror och död på det sättet som många andra gör i andra länder. Kanske hade jag upplevt samma glädje om jag t ex varit amerikan och upplevt 9/11... men jag hoppas och tror inte det. Kanske är världen nu en bättre plats... Jag vet inte.

Kanske sticker jag ut hakan som skriver detta. Jag hoppas du förstår vad jag försöker säga. Jag försvarar ju inte på något sätt Bin Ladin... verkligen inte!!! Men är det rättfärdigt att döda någon ändå? Det är inga lätta frågor, jag vet. Om någon hotade att döda Seth, skulle jag antagligen bli som ett lejon och försvara och kanske till och med döda om det inte fanns någon annan utväg...

Jag tycker ändå de ord som Martin Luther King Jr sa är sanna och bra:

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that."
- Martin Luther King, Jr.

Mm, det var lite av mina funderingar kring detta. Ge gärna reflektion över hur du tänker kring detta! Det är spännande att höra och läsa vad andra säger om dessa funderingar!!

Arga/glada leken börjar nu...

Idag när vi åt middag ville Seth leka arga leken. Ni vet, man ska titta varandra i ögonen och se arg ut och den som börjar skratta först förlorar. Det är en lek han gillar att leka ofta nu för tiden. Efter en stund ville han ändra lite på leken och sa att man skulle se glad ut och den som blev arg först förlorade. Det var ju en bra lek, eller hur?

Såhär ser man ut när man leker "glada leken":


Såhär ser man ut när man leker "arga leken":


Bara så ni vet... :D

RSS 2.0