Tidigt, men härligt

Igårkväll hade Seth lite feber och imorse kom han och la sig hos mig runt 5.30 och var som en liten kamin... Så han och jag har varit hemma idag. Han har feber, men har varit ganska pigg. Han har lekt och tittat på tv. Vi har även gjort lite mer juligt här hemma.
I söndags var vi ute på stan lite. Då hittade vi en gran vi fastnade för. Vi brukar inte ha gran, eftersom vi aldrig är hemma över jul. Antingen är vi hos mamma och pappa eller hos Christian och Emma i Dalsjöfors. Men i år är julen så kort och vi är hemma mycket mer än vanligt, så vi bestämde oss för att ha en gran - en riktig gran. Det är viktigt för både Stefan och mig. Sen började vi fundera... var får vi plats med en gran... var gör vi av den när julen är slut (vi bor mitt inne i stan, så det är inte bara att slänga ut den), hur mycket barr blir det överallt när katterna leker med kulor och annat som hänger i granen och var kan vi ha den innan man tar in den i värmen? Ni vet, helst ska den ju stå i ett garage eller källare för att acklimatisera sig innan den kommer in i värmen. Så när vi gick förbi en plastgran, som vi båda hajade till över, så bestämde vi oss för att köpa den. Den är svart. Eftersom vi inte kan ha en riktig gran, kan vi lika gärna göra något annat av det än att ha en grön fejkgran. Den är inte så stor heller, så vi får plats bra med den.

Igår tog Seth och Stefan upp den. Ja, det är tidigt, det tycker tom jag, MEN det är förfärligt mysigt att redan ha den framme. Man är ju inte sämre än att man kan ändra sig, eller hur? Så idag har Seth och jag pyntat granen.



Såhär blev det:

Helt underbart att Seth hjälper till. Jag har varit noggrann med att inte "rätta till" för mycket av det han har hängt upp. Hans fina gubbar han målade förra fredagen finns med och om det kommer mer pynt från skolan så får det plats också. Det är nog världens finaste gran, för mig, eftersom det är den första Seth och jag pyntat tillsammans. (Stefan tyckte det var okej att inte vara med och pynta...)

Seth kom in i "feelingen" så han fortsatte i sitt rum.


Glitter överallt.




Han har även lekt med den kartong som granen var i. Det behövs inte mycket för att han ska vara nöjd. Det har blivit ett hus till katterna.



I skrivandets stund har huset även fått fina motorcykelstickers på sig, fått laserstrålat målade på sig och en tråd som går lite hur som haver. Finfint!

Jag har även passat på att baka lite pepparkaksmuffins.


Seth har dekorerat två och dem blev det strössel på...


Och så har jag bakat saffransskorpor. Smaskens! Det får nog bli lite glögg och skorpa när Stefan kommer hem ikväll. Lite vardagslyx.


Så trots en febrig son, så har vi haft en bra dag idag.
Imorgon är Stefan hemma och jag har heldag och kväll med jobbet.

Fullt

Oj oj, imorse konstaterade Stefan och jag att vi ses igen på lördag... Nä riktigt så illa är det inte, men det blir bara korta stunder, för idag har jag varit och repat hela kvällen inför tredje advent. Imorrn är Stefan borta hela kvällen -om hans migrän släpper- och på onsdag är jag ute med jobbet, på torsdag övar vi inför julkonserten hela kvällen och på fredag är Stefan borta. Vilken vecka... Men det är roliga grejer :) I helgen kommer bästaste vännerna från Alingsås och hälsar på oss. Längtar!
Nä nu är det dags att sova! Kram på er!!


Första adven, Silly Anna och regn.

Första advent, ca tio grader varmt, regn och blåst. För ett år sedan var det minusgrader, sol och massor med snö. Mer adventlikt. Men det går ju liksom inte styra över vädret, så det är ju inget att sörja över.

Idag var vi förstås i kyrkan. Det är något särskilt med första advent tycker jag. Kören började gudstjänsten med att sjunga en sång, Hosianna, som bara innehöll detta ord och det var så mäktigt och fint!!! Efter mötet var vi ute och åt mat med några vänner från kyrkan. På eftermiddagen var vi hemma hos Johanna och Samuel på det godaste adventsfikat på länge! Vilken adventsbuffé med olika sorters saffransbröd, pepparkakor, godis, kakor och frukt. Mmmm! Dessutom fick vi Skittles, som de köpt åt oss i USA. Vilka vänner!!

När vi åkte hem från dem satt Seth och sjöng "silly anna, silly anna". "Mamma, hur går den sången". Nä, jag kunde inte räkna ut vilken det var han sjöng på. Stefan knäckte nöten: Det var "Hosianna", som han hörde i kyrkan idag. Ha ha. Det är inte lätt med alla svåra ord...

Igår när vi var hos Zara och Thomas, berättade Zara att de pratar om olika barn som det står om i bibeln i Vox - barnkören Seth var med i när vi bodde i Avesta. Och så frågade hon om Seth visste något barn i bibeln. Ett barn som snart har födelsedag och som har en mamma som heter Maria och föddes vid jul. "Men det är ju jag!" sa Seth. "Jesus och jag har samma födelsedag". Ha ha, så rätt! Eftersom jag alltid kallas Mia, tänkte inte Zara på att jag också heter Maria. Hi hi. Ja, och för dig som inte vet, så är Seth född på juldagen.

Vi har haft en bra dag idag med! Nu tittar vi på Vem kan slå Filip och Fredrik och äter frukt. Nu väntar ännu en fullspäckad vecka. Hoppas du haft en bra adventshelg!!!


Avesta

Goder kväller i detta land, goder kväller i detta land la la la la la...
Idag for Seth och jag till Avesta. Stefan har haft församlingsledardag, så han kunde inte följa med. Men vi åkte dit i förmiddags. Första anhalt blev Pickaboo, en pryl och godisaffär. Där hittade vi en "onepiece" till Seth. Hur gulligt som helst!
Vi passade på att snabbt åka förbi Seths dagmamma och det blev ett kärt återseende. Han fick en puss på kinden av henne och detta har han återkommit till under dagen med ett härligt leende på läpparna :)
Sen åkte vi och åt lunch med Zara och Thomas. Det blev ett kärt återseende där också. Seth var speedad och glad kan man säga och jag pratade och pratade - lite speedad jag också tror jag, ha ha.
Sen var det dags för kalaset, som det har pratats om sedan i somras. Oliwer har sagt sedan vi flyttade att Seth ska komma på hans kalas, som brukar vara första adventhelgen, så detta har varit bokat sedan många månader tillbaka. Så ett par timmar hos Tackerudhs med härliga vänner blev det också. Vilken bra dag!!!





Tack vänner för en härlig dag!


Nu ska vi bara skaffa en till Stefan också!

Nu är vi hemma igen och Stefan har också kommit hem, så nu ska han och jag äta skinkmacka, dricka julmust och sedan dricka glögg och äta pepparkakor :) Jo, har jag sagt att jag ÄLSKAR advent!!??

Kram på er!

Första adventhelgen 2011!

Första adventhelgen har inträtt!! Jippi! Nu har vi tänt stjärnorna i fönstren och det första adventsljuset.


"Vi tänder ett ljus i advent..." :)

Vi satte även fram krubban ikväll. Det är en gammal, gammal krubba, som vi ärvt från Stefans mammas bästa kompis, Birgitta. Den är gammal och oerhört charmig, tycker jag.

Seth satte alla figurer inne i krubban och tyckte det blev jättefint :) Jag brukar vilja att han får plocka fram som han vill ha det och låta det vara så. Men nu gjorde jag faktiskt om det lite efteråt... Det blev lite trångt för Jesusbarnet, djuren, herdar och visemän...;)

Nu har vi fredagsmyst, Seth och jag. Nu när jag sitter vid datorn en stund kom Gandalf och ville vara med och mysa - förstås...

Det blir lite svårt att skriva bara...

Jag har fallit för trenden att ha en hel mysdress... En sk Onepice, fast jag har köpt en "fake". Det är oerhört skönt att gå och skrota i här hemma faktiskt... Jag ser ut som "urcellen ellen". Ha ha minns du? (om du är 30plus vill säga...)

Jag föddes 1978, så programmet måste ju ha gått även i början av 80-talet, eftersom jag minns det. Personen som spelade urcellen ellen, hade en rosa dräkt på sig.


I och för sig inte rosa, men lila och ganska lik, hehe!

Go vänner, nu önskar jag er en skön helg.

Pepparkaksbak

Oh, nu är jag trött och det piper lite i öronen nu när jag har tystnad omkring mig... :) Men jag är glad! Vi har haft en bra eftermiddag. Jag hämtade ju upp Seth efter skolan och åkte till Mosås till kusinerna. Lovisa hade gjort iordning figurer i trolldeg, som hon värmt i ugnen så de stelnat. Dessa målades och ska senare hängas upp i julgranen. Vilken bra idé!!


En trött Molly är med.



Resultatet av Seths julgranspynt:


Lovisa och jag förberedde lite för lussebullar och pepparkaksbakning. Lussebullarna gjorde vi själva sen, för det blev lite stressigt, men pepparkakorna gjorde vi tillsammans. Hugo och Seth var med en stund och Alva var med hela tiden. Molly sov mest när vi gjorde pepparkakorna.



Mellistajm!!





Kameran är med överallt :)

Innan middagen fick de sätta på kristyr och nonstop på pepparkakor. Några fick de äta till efterrätt och några ska hängas upp som pynt.


Lovisa hade en jättebra idé om att pryda ljus med pepparkakor. Så hon gjorde fyra pepparkakor till mig att hänga på mina ljus här hemma. Det syns inte så bra på bilden, men det blev fint - tycker jag.


Alltså, bilderna är inte så bra, eftersom jag använder telefonen. Jag ska försöka börja ha med mig kameran igen, men jag är lat. Jag erkänner :)

Vi var trötta, men glada, efter en dag med full fart.
Jag kan erkänna att det var lättare att gå upp i morse när jag visste att jag bara skulle arbeta halv dag. Det borde man göra oftare...
Sov så gott!

Längtar till imorgon!

Nu har jag äntligen tagit kväll. (Är det ett vanligt uttryck, eller är det ett uttryck vi bara använder i min familj?) dagen har gått i ett. När vi kom hem hade Stefan lagat mat, som tur var. Det gjorde att Seth och jag hann sitta och rita lite tillsammans innan det var dags för simskola. Stefan jobbar ju varje tisdagskväll, så han gick en stund efter att vi kom hem, men vi hann iaf prata lite. Får se om han hinner hem innan jag sluter mina blå...

Imorgon, min vän, ska Seth och jag till Lovisa, Hugo, Alva och Molly för pepparkaksbak och lussebak :) Lovely!!! Jag återkommer med bilder och sånt imorgon :)
Nä, nu säger jag God Natt!


Adventstök

Idag efter jobbet började vi adventstöka här hemma. Liiiite tidigt, men hela den här veckan och helgen är fullsmockad av saker att göra, så då får man ta lite i taget.
Både Seth och jag var uppspelta över att få ta fram grejer och byta gardiner. Stefan är lite coolare sådär. Han har idag skött tvätt och mat istället.
Steven Curtis Chapmans gamla julskiva - min favorit - har gått varm i em och kväll :).
Jag la massor silvriga kulor med olika mönster och ett par röda kulor, i en glasskål. Det syns inte på bilden, men det blev riktigt mysigt!!
Ha en bra måndagskväll!


Hemma igen

Ja, nu är vi hemma efter en snabbvisit i Ullared. Igår var vi ett par timmar hos Malin och Olof i Alingsås. Det är så roligt med dem för vi skrattar alltid mycket tillsammans, men pratar också seriösa saker. Efter några timmars sömn gav vi oss av mot Ullared strax före 06 imorse. Vi var framme före 08.


Framme (ursäkta bildkvalitén). Grått och disigt var det hela dagen.


Inga köer när vi kom, men hjälpes vad det fyllde på med folk efter ett par timmar. Det gick inte att komma fram på vissa ställen i affären, pga trängseln. Men vi hade inställningen att vara trevliga och glada hela dagen ändå och inte stressa, så det gick jättebra! Strax efter 12 var vi ute och klara utan att behövt stå i kö i kassan. Men utanför ringlade kön i regnet för att få komma in i affären. Galenskap. Men rolig galenskap!

17.30 var vi hemma igen hos en glad Seth och farmor. Kläder provades och badskummet testades. Två fulla kassar med julklappar till alla barnen och födelsedagspresenter till Seth har vi gömt...
Seth ville att jag skulle ta kort på honom när han håller i sitt badskum, som är i en butt med bilar på.


Ja, så dagen har gått smidigt och här hemma har de tydligen haft solsken och varit ute ett par timmar vid statsparken. De har fikat på konditori och ätit på McDonalds. Vilken lyx!

Pengar har spenderats idag och vi har haft roligt, men nu är vi ruggigt trötta. Så nu får kudden snart säga hej till mitt huvud.
Hoppas du haft en bra lördag!

On our way

Mot Alingsås och imorgon Ullared!!


Kör och Ullared

Halloj!
Har egentligen inget att skriva idag heller, eftersom jag mest legat hemma... Har ännu inte kunnat äta något ordentligt, så jag är matt, men mår ganska bra i övrigt. Jag kommer gå till jobbet imorgon i vilket fall som helst, för då har det gått 48 timmar och jag ska vara smittofri.

Imorgon är det körövning igen. Jippi!!! Farmor kommer imorgon för att vara barnvakt i helgen. Stefan och jag åker nämligen till Ullared på lördag! Dubbeljippi!! Vi åker redan på fredag, efter jobbet och sover hos Malin och Olof i Alingsås, sedan är det till att gå upp i ottan för att åka till Gekås i Ullared på lördag. Sen åker vi hem igen. Så på söndag kommer vi nog vara lagom möra haha. Därför blir det nog inte mycket bloggande några dagar framöver. Eller ett och annat inlägg från mobilen kanske det blir i och för sig.

Såhär såg det ut när jag var i Ullared sist. Det var i början av oktober förra året. Molly ligger i Lovisas mage och hon mådde illa mest hela tiden, men det var det inte många som visste då :).

Det var en riktigt rolig grej att göra tillsammans med mamma, Åsa och Lovisa och förstås Hannah Graaf och hennes fantastiskt roliga man. Men det roligaste var att få vara tillsammans bara vi tjejer och få ligga i en vedeldad badtunna i minusgrader och stjärnklar himmel över oss.
(Även om jag inte gått ner allt i vikt sen jag var gravid och efter allt som var efter det, så har jag iaf gått ner en hel del sedan den här bilden togs och det är skönt...)
Hoppas du får en bra helg hörru!!!!


Kärlek

Idag har jag inte haft någon rolig dag... eller dagen har varit okej, men inte natten. Jag har varit uppe och kräkts flera gånger och nu idag har jag mest sovit. Så jag har inte något att förtälja denna dag.
Men då passar det bra att visa den här vidoen. Vilken pappa-son kärlek!! Jag blir lika rörd varje gång jag ser den!

Detta är en sann historia:
En dag frågar en son sin far:
"Pappa, vill du springa maraton med mig?"
...
Pappa svarar ja och de springer deras första maraton tillsammans.
En annan dag frågar sonen igen sin far:
"Pappa, vill du springa maraton med mig igen?"
Pappa svarar ja igen och de springer ett maraton till tillsammans.
Så frågar sonen en dag sin far:
"Pappa, vill du genomföra "The Ironman" med mig? (The Ironman är en av de tuffaste styrke och uthållighetstävlingar som finns. 4 km simning, 180 km cykel och 42 km löpning.)
Pappa svarar än en gång JA.
Tycker du det låter enkelt?
Kolla då denna videon.


Tre år!

Tre år!!! Idag har jag bloggat i tre år!!! Oj, hjälpes vad fort det går! 906 inlägg har jag hunnit med att göra. Jag gillar bloggen, för det är min dagbok, även om jag inte berättar allt som händer och som jag tänker och känner. Men det är så roligt att gå tillbaka och se vad vi gjort och lite hur vi mått! Det bästa (hihi) är när Stefan och jag diskuterar saker som hänt och han kommer ihåg fel och jag kan visa i bloggen att jag kommer ihåg rätt ;)!

En av de första bilderna jag la in på bloggen var från fars dag 2008

Seth är så sjuuuukt söt. Och stolt över strumporna han köpt till Stefan. Där var han bara två år, skulle bli tre någon månad senare. Liten blir stor...

Den första som kommenterade min blogg var min bror! Det är lite coolt, för han är inte direkt den som kommenterar bloggar... kanske om de är träningsbloggar iof... men det kan man inte säga att denna blogg är haha.

Nu något helt annat...
När vi tittade på filmen Alpha och Omega, som vi hyrde i lördags, utrupade Seth glatt när de här två dök upp i rutan: "Men det där är ju Emma-Karin och Christian"!!
Ja, jag förstår vad han menar...:)




Orginalet...(Stefans bror och svägerska).



Ja, du får själv säga om du håller med... Hihi!

Får se nu då om det blir tre år till av bloggande... Det skulle vara roligt att höra vilka ni är som varit med från början - typ...
Kram på er!!!

Farsdag

Grattis alla pappor!!
Jag tycker det är roligt att det finns farsdag och morsdag! Seth frågade idag när det är barnensdag...:)

Morgonen började med att Seth och jag gjorde frukost. Stefan skulle få räkmacka, hade jag bestämt. När jag tog fram räkorna hade jag köpt fel... Det var oskalade räkor. BLÄ. Det var bara till att ställa sig och skala räkor. Jag tycker det är äckligt. Självklart går det bra, men de där ögonen som stirrar när man rycker bort huvet... Ja, ja, nog om det. Stefan fick sina räkmackor med ägg och så, så han var så glad och nöjd.


En tavla med Seths handavtryck. Härom fredagen när vi pysslade med Lovisa och barnen, gjorde vi farsdagskort. Det blev mycket handgjorda saker till fadern i huset och han blev riktigt nöjd. Det blev också en mugg och ett örngott där det står "världens coolaste..."

Innan vi gick iväg till kyrkan och Kalasgudstjänst (familjegudstjänst) såg jag Gandalf stå utanför städskåpet och "jaga".

Här hoppar hon upp efter något... vad är det?


Jo, en Seth som satt därinne och gömde sig. Hans fingrar stack ut och det var dem som katten jagade.

Efter kalasgudstjänsten lekte Seth med några ballonger, som använts under mötet. Andreas C lyckades gnugga fast dem på honom såhär:

Nöjd och glad.

Tänk för ett år sedan, på fars dag, var vi här i Örebro och provpredikade (det är lite som en anställningsintervju . typ...)
För fem år sedan på farsdag, var vi i Avesta och provpredikade... Så kan det gå.

Nu väntar vi på en familj från Avesta som stannar till hos oss på väg genom Örebro. Lovely!!
Hoppas du haft en bra farsdag!!! Kramar

Familjedag!

Idag har vi haft en familjedag! Härligt, för det var länge sen. Vi hyrde film och köpte lördagsgodis. Seth var på barnkör på eftermiddagen och efter det spelade vi spel - tre olika - och sen blev det film. Seth valde en tecknad film som heter Alpha och Omega. Den handlade om två vargar :).

En riktigt bra dag med andra ord!!
Seth har verkligen känslorna utanpå. Sexåringar sägs vara som tonåringar typ, eller hur? Han kan bli arg och Stefan och jag står som ? och vet inte varför han blir arg på oss och stampar in på sitt rum (jo, efteråt kan man ibland lista ut varför) eller så blir han ledsen och vi står som ? då också. Och så blir han jätteglad och fnittrar och skrattar. Sinnesstämningen kan växla väldigt fort! Det är spännande att vara förälder och man får hela tiden lära sig nya saker och man lär sig mycket om sig själv också.
I vilket fall som helst har vi haft en jättebra eftermiddag och kväll! Vi har skrattat och haft roligt och det känns så viktigt!

Här kommer bilder från em och kväll:

image description
Speltajm...


Lördagsgodis


Seth och godis :)


Filmen


Frodo var med förstås...

image description
Filmtajm...

Hoppas din lördag varit bra!!


11-11-11

Jo, jag är nog inte ensam om att skriva dessa ettor idag. Coolt, tycker jag att dagens datum bara innehåller ettor (när man förkortar det förstås och tar bort 20..) Det händer ju inte än på 100 år och det är lååååångt till dess, mina vänner.

Igår var jag på körövning! LOVE IT! Dodai är en kör för folk i studentåldern. Jag var med i den förra gången vi bodde här i Örebro. Det är alltså åtta år sedan jag gick med i kören. Varje torsdag träffades vi och sjöng. Några gånger fick jag hoppa in som körledare, när körledaren hade opererat knä och lite sånt. Det var spännande och utvecklande! Varje jul hade vi julkonsert, som var mycket uppskattade. Jag var med i fyra år och sen flyttade vi... Kören finns fortfarande, men med annan körledare. Julkonserterna är fortfarande otroligt uppskattade!
Nu tycker jag att jag kanske inte är i studentåldern längre, men jag älskar ju fortfarande att sjunga i kör. Så jag blev helt överlycklig när Sara, körledaren, skickade ut mail och sa att man kunde vara med i kören inför julkonserten i år. Jag sa direkt att jag vill vara med! Wow, vad kul! Så i torsdags började vi öva och den 11/12 är det konsert i pingstkyrkan här i Örebro. (Kl 18,00 tror jag, men jag återkommer om det.) Välkommen!! Det kommer bli hur bra som helst!

Nä, jag är ganska tom i huvudet nu... Det har varit en lång vecka. Hm...det känns som det var någon mer jag ville skriva om, men jag kommer inte på det... Så jag får nog lägga ner för ikväll! Hoppas du får en bra helg!
Du är älskad!!!!

Spagettiben och simskola

Hej hopp!
Hi hi, idag satt ett par tanter i korridoren på mitt jobb och pratade när jag gick förbi. Jag såg att de tittade på mig och så hörde jag hur en sa: "De är så söta med sina spagettiben och långt hår..." Spagettiben. Oh, det tar jag som en komplimang, jag som känner mig mest som en korv :) 

Ikväll var Seth och jag på simskolan. Han ville att jag skulle ta kort och det gjorde jag och nu har jag klippt ut honom, eftersom jag inte vill lägga ut de andra barnen. Så bildkvalitén är inge vidare.





Nu ska jag umgås lite med min man, som precis kom hem.
Kram påre och hoppas du har det bra!

Stipendiekonsert och annat

Inatt var en sån där natt då jag inte sov så mycket som jag egentligen behöver. Jag vaknade före 4, antingen av att Stefan snarkade eller att Frodo kom och "trampade" på mig. Hon ställer sig ofta på ett av mina ben eller min mage och trampar och trampar. I vilket fall som helst så kunde jag inte somna om. Jag försökte i en timma sen tänkte jag att det bara är dumt att somna, för om man sover en timma där på morgonkvisten, blir jag iaf bara tröttare när jag vaknar. Så jag gick till soffan och la mig och läste istället. Men sisådär runt 5.45 slumrade jag till i en halvtimma. Sen var det dags att gå upp. Jorosåatte... Jag har varit rätt så trött idag. Dagen på jobbet har gått i 500 ungefär så jag har inte hunnit känna efter hur trött jag är förrän jag kom hem. Så snart ska jag faktiskt lägga mig...
Jag ska nog bara läsa lite till och spela lite Wordfeud med mamma först :)

Ja, just det, igår var vi i kyrkan på förmiddagen och efter det var vi hos Cilla och Johannes och åt mat. Sen for vi på konsert i kyrkan. Det var nämligen dags för Utbultstipendiet. Det delas ut till någon kristen musiker och jag tror det var för 13:e gången i år. Samuel Ljungblad var visst först ut med att få det... Och honom har det ju gått bra för. I år fick en riktig hårdrocksgitarrist det och han rev av några sånger tillsammans med en sångare. Carl-Johan Grimmark heter han och har tidigare spelat i gruppen Narnia.
Seth satt längst fram i ca 45 minuter innan han tröttnade och vi fick gå och sätta oss i barnrummet (som är jättebra för man ser jättebra och hör bra, men folket i kyrkan hör inte oss :)) Innan vi gick ut tog han lite kort med min mobil.


Det syns inte, men detta är Roland Utbult när han sjunger en sång.


Han tog kort på sig själv också :)

Konserten var slut efter två timmar och då hade Seth och Alva lekt tillsammans i barnrummet, men också lyssnat och dansat till den musik som spelades. Efter konserten stod vi och pratade och då gick stipendiaten förbi Seth, som sa till honom: "vad duktig du var på att spela". Sant och så bra att han redan lärt sig att uppmuntra andra, för det är viktigt! :)

Nähä, nu ska jag lägga ner datorn för idag.
Hoppas du får sova skönt inatt!!!

Lilla Aska

Igår var mina fina föräldrar hos Silas och satte ljus hos honom! Kändes bra när vi själva inte kunde åka dit!


Lördagen

Ännu en dag till ända... (lite konstigt uttryck egentligen).

Idag åkte Seth och jag på loppis, eftersom Lovisa tipsat om det och skulle sälja grejer. Men alltså... Förlåt nu alla örebroare. Jag älskar Örebro och stortrivs, men ibland blir jag lite irriterad på attityden här. Jag har varit på loppis i Avesta många gånger men där tar man hänsyn till varandra- lite iaf - men här höll vi på att bli nedsprungna och folk trängdes och puttades. Jag fick gå med Seth framför mig så ingen skulle springa ner honom. Lika är det när man är ute på stan. Man visar inte varandra hänsyn (självklart finns det undantag). Nä, vi fick nog efter 15 min, men då hade vi fyndat bilar (för det har ju inte Seth några, ehe) och en vinteroverall. Perfekt!!

På eftermiddagen åkte vi iväg på Mersmak, en grej för familjer som anordnas av vår församling. Vi var i en gympasal och hade det gott både vuxna och barn!
Sen var vi hemma hos en familj och åt GOD mat och hade härligt sällskap. Vi kom hem för en stund sedan och då var Stefan äntligen hemma. :)

Hoppas du haft en bra lördag!
Här är ett par bilder på Seth från Mersmak.


Dagen i bilder

Hej hej vänner!
Idag kom Lovisa och barnen och hämtade Seth och mig för att åka till...


Svampen. Barnen är som små prickar längst ner på bilden.


Där blev det glass och fika!


Barnen hade race runt runt runt uppe på svampen.


Det går åt att vila lite mellan varven.


Vi stod och tittade på när barnen sprang...


Visst är det fint! Lite disigt och grått har det varit idag. (Vi bor därborta mellan de två tornen, typ...).

När vi kom hem pysslade vi en stund.


Redo att göra pyssla. (Nej, de är inte osams, även om Seth ser lite sur ut.)


Alva


Seth (som du förstår ville han inte vara med på bild...)


Hugo


Molly var med förstås.

Efter en liten stund var barnen klara och Lovisa, Molly och jag blev kvar själva i köket, men vi fortsatte pyssla vi ;).


Lovisa


Jag.

Ja, just det. Tog ju ett kort på Alva och katterna, som naturligtvis ville vara med när vi pysslade.

Ha ha.

Runt 13.30 tiden kom Marcus och vi gick ut för att äta. Det slutade med att vi handlade mat på tre olika restauranger och åt hemma hos oss istället. Smidigt att bo så centralt att man kan välja och vraka och alla blir nöjda.
Tyvärr ballade min mage ur efter maten och jag blev rätt så dålig, sådär som jag blir. Men nu är det bättre igen och Seth och jag har precis ätit kvällis och fredagsmyser nu. Stefan har det bra på hajken, men vi saknar honom. Det känns liksom tomt när alla andra är med utom han. Men men så är det ju... Han är iväg med ett gäng väldigt goa, härliga ungdomar. De är så roliga. Härom dagen när Stefan kom till sitt kontor hade ett gäng ungdomar slagit in allt - och då menar jag allt - i tidningspappaer. Böcker, pennor, espressomaskin, suddigum, dator osv osv osv. Det tog honom ca två timmar att få bort allt papper. Han tänkte inte på att ta bilder, men en av dem som gjorde det har tagit bilder och jag hoppas jag får några snart så jag kan visa dig. Ha ha :) En jättekul idé ju! (Det var samma folk - typ - som slog in vår bil i gladpack under församlingshelgen.
Inatt hade några tagit Stefans mobiltelefon och skickat sms till Sören (vår föreståndare i kyrkan). Ha ha. Sören fattade att det inte var Stefan som skickat sms, men jag tycker det var kul ändå. (Bara jag själv inte råkar ut för samma...eh). Jag tycker de är roliga när de skämtar med Stefan. Det är på en bra nivå, liksom...

Oj, vad jag babblar på...
Vi har iallafall haft en skön dag! Det är ruggigt skönt att vara ledig en extradag såhär!

Nu önskar jag dig en skön fredagkväll och helg!!!

Kram från mig!!

Ledig!

Halli hallå!
Jag är LEDIG imorrn! So lovely!!! Jag tog lite ledigt eftersom Seth har höstlov. Vi har bestämt date med Lovisa och barnen och Marcus möter upp när han slutar.
Stefan är på hajk med ungdomarna till på lördag så vi får roa oss på egen hand. Hoppas de får det bra och gott väder.

I helgen är det All helgona... Jag trodde inte jag skulle känna mig ledsen i år, men på något vis påminns jag särskilt om Silas denna helg. Jag skulle vilja åka till honom i Lilla Aska i Linköping, men det funkar inte i år. Nästa år hoppas jag vi kan åka dit. Vill tända ett ljus för honom...

Slutar med en bild på älsklingskillen! Hur fick vi en sån go en?!


Disk och annat

Idag har vi haft härligt besök från en av Seths klasskompisar med mamma och lillebror här. Vi myste till det med julmust och tacos såhär en onsdagkväll  i november:) När de åkt hem ville jag att Seth skulle hjälpa till att städa, men det tyckte inte han. Så då sa jag, lite kaxigt, att han fick ta disken i såna fall. "Ja, det vill jag", sa han. Och så började han plocka ur diskmaskinen. Ha ha. Tji fick jag.

Eftermiddagen började dock inte särskilt kul. Jag fick en påminnelseräkning, eftersom jag betalat en räkning till fel företag... Klantigt!! Det blir så dyrt när man inte betalar rätt med en gång.

Men en sak som är roligt! Det är bara sju veckor kvar till jul!!! Och snart är det advent!! Oj, vad jag ska baka pepparkakor och lussebullar och oj, vad här ska pyntas. Bara några veckor kvar... ;)

Lök och Lego

Inatt var Seth och jag vakna ca två timmar (mellan 02 - 04). Av någon anledning kunde han inte sova och kom in och la sig i vår säng och det innebär oftast att jag har hans ben någonstans på mig. Inatt var det en sådan natt som han inte kunde somna om.  Runt 03 kom frågan: "Mamma, får jag titta på barnkanalen?" "Nej, det är mitt i natten." Tystnad en liten stund. "Mamma, får jag spela på din telefon?" "Nej, det är mitt i natten, försök sova nu."
Ha ha. När Seth är vaken, är jag vaken, även när han är tyst. Det bara är så. Stefan slumrade till då och då under denna tid.
Så kvällen har gått i gråtandets tecken. Oj, vad trött han varit. Han har brutit ihop för det minsta och mesta. Så vi kom överens om att inte åka till simskolan idag och det var nog tur, för han sover redan. Jag vet inte när han somnade såhär tidigt senast. Men det är inte konstigt efter en helg då han somnade sent varje kväll och dessutom med tanke på tidsomställningen.

Såhär ser det ut hos oss när Seth vill hjälpa till att skala lök:

Glasögonen är på för att det inte ska svida i ögonen. :D

När vi var i Stockholm köpte vi en ny lunch/fruktlåda till Seth att ha med sig till skolan. Vi tyckte den var lite häftig.

Vad tycker du? (Locket står alltså på själva lådan på bilden, så när den är stängd ser det ut som en stor legobit.)

Tyvärr var det ett barn i klassen som skrattade åt den, så vi får väl se om han vill använda den igen. Vi försöker peppa honom med att han kan tycka att något är fint även om någon annan inte tycker det. Men jag kommer ihåg när jag gick i ettan eller tvåan och jag fick ett par nya skor. En klasskompis till mig tyckte de såg ut som bebisskor och sen hade inte jag på mig dem mer. Lite konstigt, för efter det har jag alltid varit sådan som haft det jag själv tycker är fint och inte brytt mig särskilt mycket om vad andra tycker. Hoppas han också kan känna så i framtiden.

Jahapp, vilken lång kväll det blev nu, när Seth redan sover. Ska nog läsa lite :).

RSS 2.0