Första adven, Silly Anna och regn.

Första advent, ca tio grader varmt, regn och blåst. För ett år sedan var det minusgrader, sol och massor med snö. Mer adventlikt. Men det går ju liksom inte styra över vädret, så det är ju inget att sörja över.

Idag var vi förstås i kyrkan. Det är något särskilt med första advent tycker jag. Kören började gudstjänsten med att sjunga en sång, Hosianna, som bara innehöll detta ord och det var så mäktigt och fint!!! Efter mötet var vi ute och åt mat med några vänner från kyrkan. På eftermiddagen var vi hemma hos Johanna och Samuel på det godaste adventsfikat på länge! Vilken adventsbuffé med olika sorters saffransbröd, pepparkakor, godis, kakor och frukt. Mmmm! Dessutom fick vi Skittles, som de köpt åt oss i USA. Vilka vänner!!

När vi åkte hem från dem satt Seth och sjöng "silly anna, silly anna". "Mamma, hur går den sången". Nä, jag kunde inte räkna ut vilken det var han sjöng på. Stefan knäckte nöten: Det var "Hosianna", som han hörde i kyrkan idag. Ha ha. Det är inte lätt med alla svåra ord...

Igår när vi var hos Zara och Thomas, berättade Zara att de pratar om olika barn som det står om i bibeln i Vox - barnkören Seth var med i när vi bodde i Avesta. Och så frågade hon om Seth visste något barn i bibeln. Ett barn som snart har födelsedag och som har en mamma som heter Maria och föddes vid jul. "Men det är ju jag!" sa Seth. "Jesus och jag har samma födelsedag". Ha ha, så rätt! Eftersom jag alltid kallas Mia, tänkte inte Zara på att jag också heter Maria. Hi hi. Ja, och för dig som inte vet, så är Seth född på juldagen.

Vi har haft en bra dag idag med! Nu tittar vi på Vem kan slå Filip och Fredrik och äter frukt. Nu väntar ännu en fullspäckad vecka. Hoppas du haft en bra adventshelg!!!


Kommentarer
Postat av: Kristina

Äntligen är ja här igen. förra veckan blev lite bloggläsande så nu är jag ifatt. Vad mkt ni hinner med och så trevligt ni har det. Du har sån positiv inställning att det smittar. Man känner nästan fnittret. Ha en fin adventstid med mkt välsignelse från Gud kram

2011-11-28 @ 16:24:13
URL: http://ruach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0