Hos mamma och pappa

Igår åkte ju Seth och jag till Kisa. Stefan jobbar hela helgen, så vi åkte själva hit. Vi har haft en skön dag idag och kvällen igår var likaså. Seth vaknade som vanligt, före kl 6 imorse. Han tycker det är så roligt här så han vaknar alltid tidigt. Hemma kan han sova till 6.30 iaf. Han fick spela på min telefon en stund innan han gick in till mormor och morfar. Där gjorde vi som traditionen bjuder och drack kaffe och saft i sängen. Seth raddade upp bilar och grejer och lekte med. Mamma och jag har börjat spela Wordfeud, så det höll vi på med :).

Titta vad vackert det är här i Kisa! Det här kortet är taget från mammas och pappas sovrum imorse.


Dimma över sjön när solen är på väg upp.

Det har blivit många kort tagna idag, så jag skriver inte så mycket utan visar istället.

På förmiddagen åkte vi ner på samhället och köpte skor, fika och ljung till min pappas mormor och morfars grav. Seth hade sin egen underhållning i bilen :)


Igår när vi satt i bilen på väg till Kisa, sa Seth att vi ska åka till gammelmormor och gammelmorfar imorgon (idag alltså). Det ingår liksom att vi ska dit och fika på förmiddagen när vi är här. Det är så fantastiskt mysigt att komma dit! Seth visade upp sina skateboardskills där förstås.

När vi kom hem packade vi bara om och gick ner till kyrkogården. Idag är det 50 år sedan pappas mormor dog, plötsligt i en hjärnblödning, när pappa bara var 10 år.

Kisa är väldigt backigt och mamma och pappa bor uppe på ett berg, kan man säga, så ska man ner till samhället är det nerför hela vägen och alltså uppförsbacke hem igen. När jag bodde hemma som barn, hade jag en väldigt bra grundkondition för vi cyklade och gick dit vi skulle, så man fick upp flåset bra. Oj, nu kom jag in på något annat här... I alla fall... Seth fick åka skateboard nerför backarna till kyrkogården.




Det blir rätt så hög fart, så jag sprang bredvid, eftersom han inte kan stanna själv än.


Varför ta den vanliga vägen in på kyrkogården, när man kan ta en krångligare väg?


Vi hämtade vatten till de nyplanterade växterna.


Jag filmar när Seth vattnar. Ja, jag vet att vi är liiiiiiiiite patetiska ;).

Efter det gick vi och handlade lördagsgodis. Skateboarden lämnades över till mig när denna mur kom. Den balanserade alltid jag också på när jag var liten och vi gick ner till samhället den vägen.


Efter maten gick jag ut i skogen en stund för mig själv, men tillsammans med mammas kamera.
Det var ljuvligt att komma ut i skogen en sån här härlig höstdag. Skogen ligger precis intill mammas och pappas bostadsområde. Jag var mycket där och lekte och byggde kojor med mina kompisar som barn. Jag gick även igenom den när jag skulle till skolan, när jag gick låg och mellanstadiet.


En gubbe, mitt i skogen...


Vacker utsikt, tycker jag.


Tänk, vad vackert Kisa är. Man blir lätt hemmablind...




Jag hörde en hackspett och försökte lokalisera den och till slut hittade jag den högt uppe i ett träd.


Mamma och pappas hus, där jag växt upp!

Samtidigt som jag kom tillbaka från skogspromenaden, kom Seth och morfar hem från pappas moster, som behöver hjälp med staketbygge. De gick iväg och gjöt lite där och såhär såg det ut när de kom hem.

Ha ha, en glad skrutt i skottkärran.

En riktigt skön dag. Det är verkligen så skönt att komma hem såhär! Jag behövde det så mycket just nu. Det var gott att få vara ifred i skogen också och bara lyssna på fåglar som sjunger och löv som prasslar. Imorgon kommer syster med familj hit och sen åker vi hem till Örebro igen. Nu serveras det äppelkräm (som jag önskade). Älskar mammas äppelkräm!!!

Hoppas din dag varit bra!!!

Kommentarer
Postat av: Johanna

Vilka härliga höstbilder. Jag längtar efter att foten ska bli bra så jag kan ge mig ut i den vackra naturen!

Postat av: Emelie

Hej du fina! Tack för det du skrev i min blogg. Han är fin och vi känner oss så välsignade. Vilken gåva.

Ja, vi springer inte på varann allt för ofta nu. Har träffat maken din på speedway och sist vi var i Öret så lyckades ni vara borta. Typiskt. Men en vacker dag... ;) Ha det gott! Kram

2011-10-17 @ 01:48:34
URL: http://anglaprinsessan.blogg.se/
Postat av: Kristina

Vilka härliga dagar o så fina höstbilder. Skönt att få .ha sina föräldrar inte alltför långt borta Kram på dig

2011-10-17 @ 14:55:23
URL: http://ruach.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0