Dåligt samvete

Alltså, jag får så dåligt samvete... Seths allmäntillstånd är att han är pigg och glad. Det enda man märker på honom är att han blir ledsen lite snabbare och något mer gnälligare. Imorse hade han ingen feber - bara lite högre temp än vanligt, men inte feber. Så vi bestämde oss för att åka på kräftskiva hos bror och Seth ville verkligen träffa sina kusiner - alla kusiner på min sida var ju samlade där idag. Det gick bra och vi hade riktigt trevligt. Stefan - den enda av oss som äter kräftor - är tyvärr sjuk och stannade hemma.

Alva hjälpte till att lägga upp kräftorna :)


Lite otäcka till att börja med ;)


Första gången Seth ska äta kräftor...


Hm... spagetti, köttbullar, prinskorv och en kräfta. Som du kanske ser var den där kräftan "ful" så han fick smaka en annan. Han var nog inte överförtjust precis... Det blir nog bara Stefan som äter kräftor i vår familj ett tag till.


Mollybus var också med, förstås.


Vad gör du faster...?


Skruttfia.

Jag trodde att jag tog kort på allihopa, men jag gjorde visst inte det... Klumpigt av mig!

När vi åkte hem ville Seth till Söndax och jag ville gärna till kyrkan också, så jag tog tempen på honom och den var fortfarande lite hög, men inte feber. Så vi gick till kyrkan alla tre. Dodai sjöng, den kör jag tidigare varit med i. Jätteroligt att höra dem. Jag satte mig längst bak så att Seth skulle kunna säga till om han inte orkade vara kvar, eftersom han ändå hade lite hög temp. Men han ville vara kvar hela tiden och hade roligt med sina kompisar. När vi så kom hem tog jag tempen på Seth igen och då hade den skenat i höjden... Så därav mitt dåliga samvete, som jag skrev om i början. Borde jag ha hållit honom hemma, trots att han varit pigg och inte direkt haft feber, förrän ikväll? Seth har ofta varit så att han har feber på kvällen, men inte så mycket på dagen. Han är fortfarande pigg, trots febern. Vad svårt det är med barn... Man ska ju gå på allmäntillståndet, men det är ju inte bra att vara igång när man har feber. En annan är ju utslagen om jag har feber, så det är inte mycket att välja på. Ja, ja, nu är det som det är. Han får vara hemma från skolan imorgon, eftersom han har feber nu. Så får vi ta en dag i taget. 

Vi har haft en bra dag idag iaf. Hoppas Stefan kryar på sig snabbt nu också.  

Hoppas du får en bra vecka!!

Kommentarer
Postat av: Minna

Samma här med Ella. I morse hade hon ingen feber. Låg väll på 37.7 I går hade hon 38.5 och förgår 39 och dagen före det 38. Så idag fick hon följa med till lekparken trots att hon är jätte hostig men ändå pigg. Vad händer nu ikväll steg febern till 38.6 :( Alla tre har svår hosta men bara Ella har feber. I morgon blir det till att ringa vårdcentralen och alla tre får vara hemma. Jag lär inte bli populär på jobbet men vi har bara en bil och åker jag till jobbet så blir det tufft för mannen att ta barnen till vårdcentralen.

2011-09-25 @ 19:43:11
URL: http://tjejmamma.blogg.se/
Postat av: Johanna

Äsch, ha inte dåligt samvete för det. Febern går ju ofta upp och ner ändå och han hade säkert hållt igång när han kände sig piggare även om ni inte hade varit på kräftskiva/i kyrkan.

Fått upp några adventsljusstakar än? ;)

Postat av: Lovisa

Nämen oj då! Vad typiskt att den skenade upppåt igen. Men hur ska man veta??? Dom leker ju och håller igång som vanligt och då tror man ju att dom är på bättreingsvägen. Hur ska man hålla en 6-åring lugn och stilla när dom är leksugna och pigga trots hög temp??? Den som lyckas med det skulle jag gärna vilja träffa ;o)



Kul att ni var här en stund idag iallafall. Krya på Seth nu och hälsa till Stefan också.



Kraaaam Lovisa

2011-09-25 @ 22:02:16
Postat av: Kristina

Sluta ha dåligt samvete , du hade han ju inte utomhus i kyla. Man ser ju på barnen vad de orkar, Gläds åt det braiga ni fick då är det lättare att stå ut med att var hemma och vara sjuk sen. Krya på er hela bunten kramar

2011-09-25 @ 23:04:05
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Lina

Hej! Vilka fina bilder :o) Nu måste bara sjuksköterskan :o) få skriva en liten kommentar när det gäller det här med barn och feber... Det är väldigt vanligt och helt normalt att barn får förhöjd temperatur på kvällen, hör mer till regel än undantag! Temperaturen ligger oftast då runt 38 grader, MEN det är inte feber då barnens kroppar normalt höjs på kvällen, men om du däremot skulle ta tempen på morgonen och den visar 38 grader då har barnet feber= sjukt! Alltså har Seth varit pigg och glad under dagen och sedan fått förhöjd temp på kvällen, så avvakta till nästa morgon för att avgöra tex om han ska till skolan eller inte! Självklart har du rätt som nämner AT att man ska ta hänsyn till det, men det är så många föräldrar som tror att deras barn har feber om tempen ligger mellan 37,5-38 så därav lite sjukdomslära såhär på kvällskvisten ;o) Ha det gott och ta hand om er! Kram Lina

2011-09-25 @ 23:14:52
URL: http://www.homebylina.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0