Usch

Inte ofta jag känner eller säger såhär men Usch vilken dag! På jobbet har det varit bra! Men jag har varit tvungen att ta flera dispyter med skrutteman idag. Jag tycker illa om att bli arg! Dessutom känns det så jobbigt när jag inte har det tålamod jag vill ha. Så denna dag lägger jag nu bakom mig och hoppas på en bättre dag imorgon. (Stefan har varit i Göteborg hela dagen och kommer hem senare ikväll).

Hur gör du gällande konsekvenser för ditt barn? Vi brukar ge honom två alternativ när han tex inte vill följa med hem från exempelvis fritids och man tjatat i flera minuter. Tex antingen går han själv eller så bär vi honom till bilen (det går ju än så länge). Oftast väljer han att gå själv. Men idag blev faktiskt konsekvensen att han inte fick spela på sin telefon när vi kom hem. Naturligtvis blev han "varnad" flera gånger och att konsekvensen av hans handlande skulle bli just att han inte skulle få ha sin iPhone idag. Vissa menar ju dock att det är fel med denna typ av konsekvenser. Vad tycker du? Jag tycker själv att det är en sista utväg. Jag försöker på andra sätt först, men när inte det går kan det bli så. Det är bara det att det inte känns något vidare...

Men vi har haft en bra kväll och det är skönt!
Nu ska jag och min huvudvärk, som kom nu på kvällen, lägga oss och vila så det inte blir migrän av detta...

Ja ja. Imorgon är en annan dag, som Christer Björkman sjöng :)

Älskade skrutt:


Kommentarer
Postat av: Minna

Försöker också ge två olika val och sen har vi nedräkning då de måste ha valt annars väljer vi. I bland finns inte tålamodet och vi gör fel och situationen blir värre såklart. Jag tror inte de förstår konsekvenser av sitt handlade än. Det sägs att det är först vid 12 år som de kan tänka att gör jag så här blir det den här konsekvensen. Men det är svårt för man vill ju inte att de ska göra eller betee sig hur som helst. Ska man verkställa sitt "hot" bör det vara något som man kan verkställa direkt för barnet glömmer varför de inte får ha den saken eller få godis. Men visst är det svårt. Vi har lite bekymmer med minstingen som har tagit efter ett barn på dagis och det är att spotta när hon blir arg eller ska retas. Gillar det inte och vi vet inte hur vi ska hantera det mer än att tala om för henne att man spottar inte. Hon är 2½! Tips?

2012-02-02 @ 14:18:43
URL: http://minna-tjejmamma.blogspot.com/
Postat av: Kaela

Jag minns hur det var - och hur ont edet gjorde i hjärtat när man kände sig tvingad att se till att det blev en konsekvens av ett handlande man såg som fel.

Barnen är vuxna nu och jag har frågat dem om de minns....och ibland gör de det.

Ibland anser de att konsekvensen var för hård - ibland att de tyckte det då - men inte som vuxna - så ja.

Råd var det. Men det är svårt.

Allt gott önskar jag dig och er med en kram!

2012-02-04 @ 11:22:58
URL: http://kaela.bloggplatsen.se
Postat av: Kristina

Jag tror man måste ha konsekvenser när de inte förstår och det kan vara farligt. Eljest kan det till sist bli barnet som styr, har sett flera sån exempel. Och har man inte markerat det tidigare så kommer tonårstiden bli ett helvete.Det är jobbigt var a den förälder som måste stå för konsekvensen, men barnet känner ju ändå att det är älskat i ert fall behöver Seth aldrig tvivla på det Kramar

2012-02-04 @ 22:08:05
URL: http://ruach.blogg.se/
Postat av: Jenny

Som mamma till ett barn med en sjukdom som gör att hon måste lära sig att tänka konsekvenstänk så tror jag att man kan börja träna på det tidigt. Hon måste lära sig att inte göra vissa saker och på henne gör det ont om hon glömmer bort att tänka efter före - resultatet blir att hon många gånger tänker efter före!



Vi har kört med det på båda barnen, efter försök till att komma överens så varnar vi ett par gånger och efter det så blir det konsekvens. Nästa gång kommer de ihåg det och nu räcker det oftast med att jag räknar 1,2,3 så "ger sig" lillfia och gör som jag säger. För hon vet att jag menar det jag säger, om hon inte gör som jag säger så kanske hon inte får se på den filmen hon ville se eller vad det nu kan vara för något.



Jag är jättenyfiken på varför det skulle vara dåligt att göra så? Hela livet går ju ut på att anpassa sig till sin omgivning och är man dålig på det så fungerar det inte så bra på jobbet eller med grannsämjan eller i närmre relationer. Jag tror man behöver lära sig att tänka i konsekvens men man får givetvis inte driva det för långt som förälder. Det finns fler sätt att lösa konflikter på!



Kram Jenny

2012-02-09 @ 20:29:20
URL: http://ebifamiljen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0