Gott nytt 2012

Hej där.
Hoppas du haft ett bra nyår. Det har jag. Är dock fortsatt förkyld och är sliten nu, då jag inte sover så bra och inte är helt hundra i kroppen och har inte varit på ca fyra veckor. Men det har varit bra i helgen!!
I fredags kom Frida från Avesta och hälsa på Seth och mig. Det var ett kärt återseende för både mig och Seth.


Här sitter de och ritar och äter på Jensens.

På nyårsafton (igår) körde hon Seth och mig till Marcus och Lovisa, där vi skulle fira nyår. Själv for hon vidare för nyårsfirande på annan ort. Framåt 17 tiden kom ytterligare vänner dit och även Lovisas lillebror, som flyttat till Örebro. Vi var till slut sex vuxna och sex barn. En bebis, två fyraåringar, tre sexåringar. Barnen hade jätteroligt hela kvällen och fungerade bra tillsammans och då blir ju vi föräldrar automatiskt nöjda och glada. Det blev en kväll med skratt och spel och en del smällare. Gå gärna in på Lovisas blogg och kolla där också :).

Vi började kvällen med goda "hallondrinkar".


Seth och Molly myste.


Lovisas och mitt obligatoriska nyårskort på oss själva:


Ha ha.

Vi åt potatisgratäng och tjälknöl. Smaskens. Efterrätt blev päronhalvor med after eight och toscagrejs över. Oh, så gott! Härlig 80-talsmat :).

Under kvällen gick vi ut och sköt smällare, som Marcus köpt in. Det var små fjuttar som bara smällde och som barnen själva fick hjälpa till att tända på.


Det var hög säkerhet! Ingen fara för barnen!!!

Sen blev det de "riktiga" fyrverkerierna!!

WOW





"Igen", sa Alva direkt när det var slut. Ha ha. Joråsåatte...

Efter fyrverkerierna fick barnen titta på film och äta chips.

Så glada och nöjda barn. Runt 23 tiden somnade de alla i lånade eller sina egna sängar.


Den här lilla skruttan var nöjd och glad hela kvällen och somnade sist av alla barn.

Vi vuxna spelade spel och pratade när tolvslaget kom, men vi missade det inte för Lovisas Ipad kom väl till användning... Jan Malmsjö var med oss på ett hörn denna gång också.


Imorse vaknade skaran runt 7.30 så ingen hade sovit så mycket som vi behöver. Det blir ju alltid så vid nyår. Det som är lite jobbigt i år är ju att arbetet drar igång imorgon igen. Som tur är, så är Stefan ledig imorgon så Seth är ju också det. Han är ju liksom, precis som föräldrarna, så att han blir lätt ledsen och arg vid sömnbrist och då är det skönt att få vara hemma en dag istället för att vara på fritids. Samtidigt frågar han varje dag om han ska till fritids snart, så han ser nog fram mot att få gå dit på tisdag igen.

Idag har det snöat, så barnen var ute och hjälpte till att skotta och sopa bort snön från altanen :) Härligt!


Nu önskar jag att du fått en bra start på 2012 och jag önskar dig från mitt hjärta ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

Kommentarer
Postat av: Berith Stenblom

Hej Maria!

Ja, Du "vet" ju, indirekt, vem jag är, en barndoms- och skolkamrat till Din mamma, Berith från Berga. Vill önska Dig och Din familj ett Gott Nytt År!

Jag har följt Din blogg i ett par års tid och har även gått tillbaka och läst "från början". Du skriver så fint om Ditt och familjens liv i både glädje och sorg och så tar Du så fina bilder, precis som Din mamma. Inte visste jag att Birgit i Moby hade sådana gener! Men det har tydligen spritt sig hos Din svägerska också (och mammas sonhustru). Kan berätta för Er att vi vet var Er änglason vilar. Min man är begravningsrådgivare, så han har ganska ofta ärende till Lilla Aska. Det är en fin plats, tycker vi och många med oss.

I dag, första "arbetsdagen" på det nya året, regnar det i Lambohov. Måttligt kul, tycker jag, som bott fyra år i Ångermanland och äääälskar snö och kyla. Kanske inte -40°, som det kunde vara däruppe, men typ -10°. Vår gode granne, som är golf- och solfantast, tycker att jag är miljöskadad från tiden i Ångermanland! Hur kan man tycka att snö och vinter är mysigt, säger han.



Än en gång, Maria, tack för Din fina blogg och alla fina bilder. Hälsa Din familj!



Kramar från Berith Stenblom och mannen Hans

2012-01-02 @ 08:04:22
Postat av: Annika

hej,har varit och jobbat till 17. Har mått mycket bättre idag. Tack för förbönen,det har hjälpt mig idag.Du gjorde mig så glad när du skrev till mig.Det betyder så mycket för mig.Här är det snö och bara 4 minusgrader,så det är skönt.Ha en fortsatt trevlig helg. Stor kram från Annika.

2012-01-07 @ 17:43:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0