Ljuvliga Superlaltivdag

Hej igen
 
Idag har varit en ljuvlig dag på så många sätt!!
Dels har solen varit framme och värmt. Till och med vinden har varit skön idag. Dels så är det ljuvligt att få vara med ca 300 personer på läger där det är go stämning och mycket glädje. 
Framförallt har Seth haft en bra dag och det är faktiskt så att sedan han kom till oss, är jag glad när han är glad och mår bra!
Han sa till mig mitt på dagen, att detta "är den bästa (eller lyckligaste, jag minns inte vilket ord han använde) dagen i hela mitt liv!" 
Det kan jag säga värmde i hjärtat! 
 
Här kommer bilder som visar stora delar av dagen, så förstår du kanske varför han var så glad och varför vi haft det bra!
 
Varje dag kommer det vara "Workshops" efter förmiddagssamlingen. Redan i söndags kväll, när vi ledare pratade och presenterade oss för varandra, sa Seth, Elias och Ella att de skulle ha hand om en lekgrupp här på Hampe, vilket de kommit på alldeles själva. Sedan har de bett om att få gå upp på scenen och berätta detta. Jag har pratat med Seth om att det inte är säkert att de får det, men se, här är det så fantastiska människor, så Filip, som är en av mötesledarna, tog fram dem idag (han förberedde dem på det naturligtvis) så att de fick berätta om sin lekgrupp. På frågan vilka lekar de kan, så blev svaret "alla, utom två"... :) Seth berättade att de kommer ha lekar hela veckan. 
 
 
Modiga barn som frimodigt står och pratar inför ca 300 personer. 
 
Jag sa till Seth att det kanske inte kommer så många till deras grupp, så att han var beredd på det. Han var så nöjd och glad och trodde nog att det skulle komma folk ändå.
 
Innan "workshopsen" drog igång delades alla in i grupper, som kommer vara under hela veckan. Dessa grupper tävlade mot varandra i en stafett.
Det var "hoppa groda", "gå skottkärra", "masken", "hoppa bock", "gå krabba" och "rida på ryggen". 
 
Här har de börjat...
 
Seth fick rida på Alles rygg i vårt lag. (Vi blev ledare för Avestaungdomarna! KUL!)
 
Efter tävlingen var det dags för "workshops". Gissa om jag blev förvånad och så varm i hjärtat när jag såg att ca 40 ungdomar samlades runt Seth, Elias och Ella för att leka med dem. Några droppade av, men när Stefan räknade dem var de 35 st...
 
Det är svårt att se, för jag tog kortet på långt håll, eftersom jag inte ville störa dem. Seth står längst upp på rampen och berättar vad alla ska göra. Nu tror jag inte att det var riktiga lekar, som vi tänker, men för barnen var det fullt allvar. Ungdomarna gjorde som de sa och lekte kurragömma, ställde sig på led när de skulle, tittade när Seth lekte clown osv osv. Vilka fantastiska ungdomar. Och vilka modiga, fantastiska barn! Jag fick mig en liten tankeställare när jag inte riktigt trodde på deras lekgrupp och så samlade de så många! Nu har de förberett lekar för morgondagen också. Ska bli spännande att se om det kommer några då också. Nu har vi pratat lite om vad för lekar man kan ha, men de vill gärna göra på sitt eget sätt :). Det är bäst att vi vuxna inte lägger oss i för mycket ;).
 
Jag tänker att denna vecka måste sätta så många positiva spår för barnen. De blir lyssnade på och tas på allvar (men med mycket "gullighetsfaktor" förstås). För oss, som tycker att tron på Jesus är oerhört viktig, så är det också roligt att de får se hundratals ungdomar sjunga, lyssna på det som sägs om bibeln och bara hänga med varandra. På ett sånt här läger är det mycket glädje, lekar, tävlingar, Gud, gemenskap osv osv och det är fantastiskt att få vara med som familj! Det är ju också ett läger som betyder mycket för de ungdomar som deltar!
Oj, så många superlativ, men jag är på riktigt, så glad!
 
Efter lunchen drog vi oss ner mot sjön. 
När det blev eftermiddagsseminarie var det bara vi mammor med barn kvar. Riktigt skön och härlig stund!
 
 
Nu sover Seth skönt och Stefan ska "nattvandra" på området inatt. (Det behövs ju lite vuxenkoll, när det är så många tonåringar på en och samma plats...) Själv ska jag nog kolla lite film på datorn innan jag somnar. Borde nog förbereda mig lite på det seminarie jag ska vara med och ha på fredag, men jag är för trött, så jag får göra det imorgon istället. 
 
Sov gott från en glad Mia, som har många superlativ på lager en dag som denna!!
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Åh, vad roligt ni verkar ha det och va kul för Seth :-)) Kommer i håg när man själv va på hampe, fina minnen! Önskar er en fortsatt skön semester! Kram Lina

2012-07-04 @ 10:59:56
URL: http://www.homebylina.blogspot.com
Postat av: Anonym

Vad underbart med lekgruppen! Heja Seth & c:o!
:)

2012-07-06 @ 20:30:14
Postat av: E-K

Jag blev anonym! Det var inte meningen.
Skulle bara tillägga att hela familjen undrar vilka två lekar de inte kan. (Ett så fantastiskt svar!!!)

2012-07-07 @ 20:51:18
URL: http://emmakaka.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0