Glad

Idag har jag haft lite kalasfika med några tjejer. Vad jag trivs när jag får sitta ner med goa vänner och bara vara och fika gott!

Stefan och Seth tog sin tillflykt till Marcus och barnen. Stefan kom hem med en present till mig från Alva. Oj vad det värmer i hjärtat!!

Nu ska jag och grabbarna i mitt liv titta på Gladiatorerna, sen blir det sängen!

Här är bilder på fiiiiina presenter jag fick. Blir som ett barn när jag får presenter. Det är halsband, krämer, bok, godis, en ängel, armband och ring och Breaking Dawn. Lovely!!!
Andra bilden är en teckning från Alva och ett fint halsband.
Så till sist en bild på mig och min nyinköpta mugg från en Disneyaffär i England...

Hoppas din lördag varit bra och att du mår bra!!


Fredagsmys

Nu är det dags för FREDAGSMYS och a-a-amigo! Jag har iaf världens härligaste sällskap :)!!

Seths framtänder är lösa och den ena står nästan rakt ut. Det ser lite lustigt ut och jag försökte få det på bild men det var svårt... Men det syns lite iaf.

På andra kortet busar Seth med Stefan. Älskar när han skrattar så han nästan kiknar...

Hoppas du får en lovely helg!!!!


Hemma

Hallojsan!
Hemma igen efter ett par bra dagar med arbetskompisarna! Wow vilken fantastisk miljö, inredning och vilken mat!!!! Har varit glad hela tiden, dels för att jag trivs med arbetskamraterna, men även pga allt det vackra och goda för ögat och för magen! Jag uppskattar sånt!!

Hur ser din helg ut?
Lördagen är full med övning, planeringsbrunch och födelsedgsfirande och ännu mer övning (sång). Det kommer bli toppen!!

Nu ska jag sova!! God natt :)!!

(kottarna på bilden är ca 2-3 dm långa och låg i en kruka utanför receptionen).


Båsenberga

Idag är jag på konferens med jobbet. Vi är i Båsenberga vid Vingåker. Det är riktigt fint här!! Vi har jobbat, ätit god lunch, jobbat igen och nu ätit middag med förrätt, huvudrätt, ost och kexbord och dessertbuffe!! Lovely!!!!!!

Nu ska jag snart sova i mitt egna rum här. Är så ovan att vara ensam så jag är inte helt bekväm med det, men jag försöker tänka att det iaf kommer vara tyst... Ingen som snarkar eller pratar i sömnen och inga katter som sätter nosen i ansiktet... Men oj, vad jag saknar de där grejerna ;).

Sov gott!!!


Polis och bad...

Det blir ett kort inlägg med lite bilder idag...
Jag åkte tidigt till jobbet idag för att hinna ikapp lite från förra veckan när jag var sjuk. Jag var där 7:15 men min klocka var ju inte omställd så den stod på 6:15... Så insåg jag att förra veckan var klockan 5:15 i England vid den tiden - inte så konstigt att jag var trött...:).

Ja ja. Här är lite bilder som sagt. Dels är det på Seth och den polishatt han fick av oss när vi kom hem. Kortet efter visar att de var fler som ville ha en sån hihi. Eftertraktat byte ;).

Sen är det ett par bilder från simskolan ikväll. Det var klädsim på schemat. På första kortet ser det ut som om Seth gråter men det gör han inte utan han torkar bara bort vatten. På andra bilden är Seth den i gul flytväst närmast kameran...

Sov gott kära vän!!!


England, Bradford

Hej igen kära vän!
Nu är jag tillbaka i Sverige och vi har hämtat hem Seth från mormor och morfar. Han har kommit i säng, för han var väldigt trött. Jag har legat bredvid honom och hållit honom i handen en stund, för han ville det när vi sagt godnatt och det är ju inte konstigt eftersom vi varit ifrån varandra nästan en vecka.

Tack för alla böner och för omsorg! När jag var på vc förra måndagen sa de att den typen av influensa vi verkat fått håller i sig med hög feber en vecka. Så då skulle jag ju varit sjuk till i lördags, men i onsdags vaknade jag feberfri. Jag var dock helt i min egen värld, eftersom huvudet var fullt med snor så jag inte hörde något mer än mig själv och jag hostade galet, men det var skönt att inte ha feber! Jag, Stefan och tre till åkte till Manchester redan på morgonen. Vi gick runt där hela dagen och hämtade sedan upp de övriga 40 personerna på flygplatsen på kvällen.


Här är vi i Manchester. Jag har förstås varit på en Disneystore!, vilket syns på påsen jag håller!! Love them!

Från flygplatsen åkte vi till Bradford i buss. Det är ju märkligt att åka på "fel" sida vägen. Det är svårt att läsa trafiken. Vi bodde på ett bra hotell med underbar frukost! Älskar hotellfrukostar :).

På torsdagen började så konferensen vi var med på i denna kyrka:


Det var en ledarkonferens som heter Stronger. Riktigt bra talare, bra musik och otroligt inspirerande! 


(Fotograf Tabita Holmqvist)

Underbart lovsångsteam och underbara sånger!!

(Foto Tabita Holmqvist)

Det var ett härligt gäng som var med från Teamträninsskolan. Alla de här studerar och teamar i olika kyrkor via teamträningsskolan. Goa goa människor!!!



Vi bodde på ett hotell centralt och i närheten låg ett torg, som var fint. Vi åt middag på restauranger vid torget två kvällar.  

Fint torg. (Foto Tabita Holmqvist)

(Foto Tabita Holmqvist)

I kyrkan hade de en affär med diverse tavlor, böcker, skivor osv. Jag hittade denna, men köpte den inte. Men den passar mig otroligt bra, jag som älskar choklad hihi:


Det är svårt att sammanfatta dessa dagar. Jag har fått nya vänner, jag har fått vara på fantastiska ledarseminarier och möten. Musik rör ju alltid något inom mig och musiken där var underbar, så det var också härligt. (Superlativen flödar märker jag ;)).
Vi har även hunnit med att vara i Leeds och handlat och bara hängt med varandra. En kväll låg jag hemma på hotellet och läste, eftersom jag var för trött. Jag har varit feberfri och relativt pigg, men hosta och snor har hängt med hela tiden...
Oj oj, rörigt värre blir detta märker jag...

Igår åkte vi då hemåt på eftermiddagen. Solen strålade och bussen hade ingen luftkonditionering...Vid mig var takfönstret öppet, tack och lov...


Bussen till Manchester.


Stefan och jag på flygplatsen i väntan på flyget. (Foto Tabita Holmqvist)

När vi var uppe i luften kom skymningen och sedan mörkret. Vacker skymning tycker jag...

När vi så landade var klockan efter 22 och vi var hemma i våra egna mjuka sköna sängar vid 02.



Hejdå på flygplatsen.

Imorse gick vi upp tidigt för att hämta hem Seth. Oh, vad vi saknat honom och vad mysigt det var att få kramas om igen. Vi var kvar i Kisa ett tag och fikade och åt och tittade när Seth cyklade på en crossbana. Vi var hemma vid 18 tiden och bara umgicks en stund. Så nu sitter jag här och grunnar på om jag ska börja packa upp, eller om det får vänta till imorgon. Hm... det får nog vänta. Är så sjukt trött och packningen försvinner ju inte bara för att den får vänta lite ;).

Ja, detta blev ett något rörigt inlägg och ganska kortfattat om hur det varit. Men det har ju inte varit en vanlig semester, så det är svårt att återge allt. 
Nu är jag iaf tillbaka och kommer blogga på som vanligt!!
Hoppas du haft det bra!!! 
Stor kram!!

Happy birthday to me - and mom!!!

Idag blir jag 34 år!
Nu ska jag låta sådär gammal och säga: var tar tiden vägen? Men det är ju så!!! Ju äldre man blir desto fortare går det.

Det som är riktigt skönt är att jag inte tycker det är jobbigt att bli äldre. Jag hoppas att jag alltid kan trivas med mig själv och acceptera tidens gång, som jag gör nu...

Tack alla som bryr sig och som tänker på mig och Seth och ber för oss. Jag mår bättre, men är inte helt feberfri och huvet är tjockt med snor :). Seth är pigg igen! Jag var på vc igår och det är inte så mycket att göra. Vi verkar ha fått en variant av influensan som kommer i två omgångar och det har det ju gjort på oss. Så nu ska set väl äntligen vara bra!!!

Imorse blev jag firad av mina två underbara grabbar!!! Så lycklig jag blir!! Nu är vi i Kisa och har fått middag och tårta. Mamma fyller ju också år dagen till ära. Huuuuurraaaa!!! :)

Nu ska vi åka till Stockholm för att sova där och imorgonbitti flyger vi till Manchester för att senare under dagen åka till Bradford där vi ska hälsa på en församling och vara med på deras stora ledarkonferens. Det är såhär att det finns något som heter teamträningsskola som har kombinerad praktik i en kyrka och studier. I vår kyrka har vi två teamare och Stefan är deras handledare. Det ingår i utbildningen att åka dit för teamarna och de flesta handledarna följer också med och så är vi några "fruar" som också hakar på :D

Det ska bli sååå kul! Vi ska bo på hotell så om jag är hängig kan jag ju gå dit och vila!! Så proppar jag ju i mig Alvedon och Ipren också för att hålla feber och huvudvärk borta...

Så nu kommer jag nog inte blogga på flera dagar om vi inte har internet på hotellet. Så vi ses om några dagar!!

Fina Matilda kommer bo hos våra katter och det känns bra!! Tack för det!!!

Här kommer några bilder dels på mina grabbar när de sjöng för mig i morse, tårta, så på mamma och en sjuk Mia idag i Kisa och på mamma och Seth..."

 


Ny cykel

Här fortsätter sjukstugan. Seth är lite piggare men hostar och har feber till och från, men den är inte så hög längre. Jag hostar och har feber också. Ska till vårdcentralen idag. Jag vill till England på onsdag!!! Jag vill bli frisk!!!

I lördags var Stefan iväg och köpte en "ny" cykel till Seth via Blocket. Den andra börjar bli liten åt honom. Det blev ett lyckat köp! Den är jättefin och fräsch. Igår eftermiddag gick Stefan och Seth ut och provkörde en liten stund. Gissa om Seth var nöjd och glad.

Här är en bild från det. Jag önskar dig en bra dag!!!

 


Isglass mitt i natten

Idag har Seth varit uppe lite och något mer sitt härliga jag. Under kvällen blev han dock sämre och det är ju inte så ovanligt. Själv har jag börjat hosta och just nu har jag 38.8 trots Ipren. Ligger och äter en isglass för jag är så törstig på ett konstigt sätt. Vill inte, orkar inte... Men som jag brukar säga och som en cancersjuk vän skrev på Facebook häromdagen: "det är inte hur man har det utan hur man tar det..."

Stefan predikar på gudstjänsten imorgon/idag. Hoppas han kan hålla fokus ändå för han tycker det är så jobbigt att ha oss hemma och inte kunna hjälpa till. Men resten av eftermiddagen är han ju hemma.

Nähä, dystert idag igen då jag lägger upp en gullig bild på sjuk Seth och katt som håller honom sällskap.

Kram på dej!!


Influensa?

Inatt vid fyratiden vaknade vi av att Seth hostade och kom gåendes med sin lilla backuganlampa han fick av Hugo för några år sedan. Han brukar ha den när det är mörkt och han traskar genom lägenheten till oss och lysa den i mitt ansikte när han är framme. Ja, ja, nog om detta - en liten avstickare bara :)

Han hostade och hostade och vi blev oroliga att han skulle kräkas, eftersom jag gjorde det i helgen. Men nä, han mådde inte illa, men han var ledsen. Så när han la sig bredvid mig la sig en liten kamin bredvid mig. Oj, oj. Jodå killen hade 38.5 inatt. Det blev inte mycket mer sömn sen för han låg tätt tätt intill mig mot min rygg och han var så varm och så rörde han sig mest hela tiden. Dessutom blev vi så ledsna att lilla skrutten är sjuk igen.
Imorse hade han 39.5 och har varit uppe på 40.1 under dagen. Stefan var hemma idag med Seth och ringde vårdcentralen, eftersom det bara är en vecka sedan han var sjuk. De tror att det är influensan han fått... Oh, så tungt och så ledsen jag är! Stackars Seth! Han är ju inte så stor och gick ner ett kg förra veckan och idag har han ju inte ätit något förstås. Jo, en glass och så dricker han iaf. Tankar på hur det nu blir med englandsresan finns där förstås. Kommer Stefan och/eller jag också bli sjuka, klarar vi oss, hinner Seth bli såpass pigg att vi ändå kan åka osv osv?
Det brukar ju alltid ordna sig i slutändan, men nu är jag TRÖTT på detta!!!! Det är tröttsamt in i själen och det är inte ofta jag är trött på det sättet. Skönt att vi har det så bra övrigt i livet! 

Nu sitter jag i ett kallt sovrum... Seth har legat i min säng hela dagen och får väl fortsätta vara där inatt så vi slipper byta lakan. Jag tar en madrass på golvet, lyxigt värre ;). Fönstret är öppet och balkongdörren i vardagsrummet är också öppen, så det ska vara svalt för Seth i den höga feberyran. Får svepa om mig lite filtar här där jag sitter i Stefans säng och skriver. 

Det blev ett dystert inlägg, men det är ju såhär vår vardag ser ut just nu. Det är ju även så livet är, det går upp och ner... Och som sagt, tack och lov att vi har det så bra i övrigt!!!   

Hm, ska gå och fixa fredagsmyset nu... en isglass blir det denna fredag ;).

Flygskraj...

Halli hallå kära bloggvänner!! (Även ni utan blogg, förstås ;)).

Är tillbaka på banan igen! Jag känner mig pigg och fräsch :).

Nästa vecka åker Stefan och jag till England. Jippi!!! Ska bli så kul. Det värsta är att jag måste flyga och jag gillar inte det! Sist jag flög lovade jag mig själv att det var sista gången, men jag förstod ju att det inte var det, eftersom jag vill resa... Knäppt, jag vet! Har aldrig påstått mig vara särskilt rationell i alla lägen ha ha ;). 
Seth ska vara hos mormor och morfar när vi är i England. Han laddar för fullt att få åka skateboard och cykel. Hoppas det blir fint väder så de kan vara ute en del. 

Här hemma styr han runt som vanligt. Här har han byggt en borg. Naturligtvis är en av katterna med i leken.   


Nu ska jag titta lite på recept och kolla vad jag ska baka i helgen. Fyller ju år nästa vecka, men sitter i bilen mest hela födelsedagen, så vi ska fira lite i helgen istället. Så på lördag är det bakning som gäller.
Ha det så gott!!

Trött

Ny dag nya möjligheter... eller hur?

Full dag idag med jobb och sedan direkt till fotbollsträningen med Seth. Stefan var på en synundersökning inför en ögonoperation så Karro var här och var barnvakt tills jag kom hem strax före träningen.

Nu är jag klippt förbi :). Har ju så svårt att börja äta efter att jag varit magsjuk, så jag har inte ätit direkt något idag och det känns när man är i gång. Blir liksom lite yrslig...

Jaja, nu mår jag bra och hoppas det får vara så.

Suddig bild på Seth på träningen:


Men alltså

Vet inte om jag ska skratta eller gråta...
Inatt fick jag magsjuka och vaknade av att jag behövde kräkas. Men alltså är det inte nog nu?! Tur i oturen att det är helg. Men jag fattar ingenting, jag som aldrig brukat vara magsjuk har börjat bli det en-två gånger per år nu. Men detta verkade ändå vara en mild variant om man kan säga så. Men det värker galet i ben och armar... Är inte det ett konstigt symtom? Det har jag aldrig varit med om förut när man inte har feber.

Jag hade en riktigt rolig kväll igår när jag fick vara med och greja inför bytardagen. Det stod folk och köade för att få vara med och lämna in grejer en timma innan dörrarna öppnades (bara de 100 första får lämna in annars blir det ohanterbart). Tyvärr glömde jag ta kort på allt. Hela kyrkan var full med kläder i olika storlekar och skor, leksaker, barnvagnar osv osv. Det var underbar gemenskap mellan de ca 30? som var med och det känns urtrist att inte vara med idag och hjälpa till när det är öppet.

Jag ligger i sängen nu och går in och ut ur sömnen. Just nu tittar jag på skidor och lite senare är det skidskytte och då vill jag hålla mig vaken :)

Inatt när jag inte sov tittade jag på The Voice på playen. Ola Salo hade på sig en av de roligaste kreationerna jag sett!

Alltså det ser ut som om han har hemorojder (stavning) på axlarna haha!


Bomber och granater

Hallojsan.
Hoppas din dag varit bra.
Seth och jag har haft det lugnt. Vi gick ut en liten sväng, bara för att få lite luft. Vi har ju varit instängda här i lägenheten sedan i måndags. Idag har han inte haft så mycket feber och har ätit lite, vilket är skönt. Inatt kommer Stefan hem så jag kan åka till jobbet imorgon och efter det gå till kyrkan och hjälpa till inför bytardagen på lördag.

Igår hade Seth riktigt svårt att somna, men till slut gick det och då såg det ut såhär:

Väldigt mysigt tycker jag.

Det som inte var så mysigt var att vakna upp till denna syn:

Snö... Ja, ja, det är ju bara början av mars, så då är det ju egentligen inte så ovanligt med snö, men jag vill gärna ha vår på riktigt nu!

En sak som slog mig idag när jag gjorde frukost, var att i hela vårt hem finns det saker med Leksands logga...


I´m surrounded och jag håller ju inte ens på dem. Det är det ju grabbarna som gör. Jag håller på FBK! Men jag kan inte säga så mycket för alla pryttlar som har denna loga på sig har ju jag köpt i present till Stefan... Men de är överallt!!! (Oj, sicken god och fin och bra fru han har som köper dessa grejer hi hi).

Idag har Seth orkat pyssla lite. Han började ta fram massa pantflaskor och började tejpa och greja. Vi hjälptes åt och till slut var det som han ville. (Han har fantastiska idéer och en fantastisk fantasi.) Det är ett bälte med bomber (hmh...) och en raket på ryggen och så ett band med granater... ehe... (Han är faktiskt en stillsam och go kille och inte våldsam, vilket det kan verka med tanke på detta pyssel...)



Raketen med lite eld som tejpats fast på den.


Katten ville förstås vara med och de satt och myste en stund.


Kompisar.

Bad och skidor

Ja, dagarna rullar på. Vi går här hemma och harvar, Seth och jag. Han är piggare, men inte pigg. Han har sina stunder där han bara sitter/ligger och så har han stunder då han leker lite.
Själv har jag börjat läsa Zlatans bok. Mycket bra. Den är ju annorlunda skriven, som talspråk, men det passar honom på något sätt. Det som slår mig är hur lätt det är att ha fördomar om andra, men om man får veta vad som ligger bakom så får man skämmas... Vad mycket skit han har fått ta... och vad många fördomar han fått stå ut med.
Läs den om du får tillfälle.


Som sagt, Seth leker stundvis. Han har plockat fram sina gubbar som han köpte på second hand hos mormor och morfar. De är roliga tycker han. Han ville ha vatten till dem och satt och lekte ett bra tag med dem. (Repen som ligger bakom är katternas tillfälliga koppel som vi hade för många år sedan, som han leker med hur mycket som helst.


När han lekte med dessa tittade jag på:

Älskar skidskytte.
Det är ju en fördel med att vara hemma, att man kan titta på det.

Jag lämnade Seth en stund med sina gubbar och kan du gissa vad jag hittade när jag kom tillbaka? Jorå:




Det är inte bara gubbarna som ska bada...

Så ser vår dag ut, so far. Det händer ju inte så mycket, eftersom Seth inte är pigg än.

Vi ses imorrn igen!


Glass i stora lass

Tack för all omtanke!!
Seth sov helt ok inatt, även om han vände och vred på sig och pratade i sömnen osv, som man gör när man har hög feber. I morse vaknade han med nästan 39 i temp igen. Då får man glass till frukost :)



Inte alltför pigg grabb...

Vi har inte gjort många knop under denna dag. Jag har läst en bok och behöver lite påfyllnad med nya böcker. Skulle bra gärna vilja gå och köpa mig ett par böcker till på bokrean, men det är ju svårt nu, när jag helst inte vill gå ut med Seth och lämna honom ensam kan jag ju inte heller göra. Ja, ja, jag har nog någon bok i bokhyllorna som jag kan läsa om.
Ikväll när Seth somnat ska jag förbereda lite av det jag ska sälja på bytardagen i kyrkan på lördag. Välkommen dit om du vill fynda bra barngrejer! 10-13 nu på lördag i Elimkyrkan på Nygatan i Örebro. Jag ska vara med och hjälpa till också så jag kommer vara där hela fredagkvällen. Tur att Stefan är ledig i helgen så jag kan vara med även om Seth inte är så pigg.

Hoppas du håller dig frisk därute :)

Gissa...

Jomen du. Minns du vad jag skrev igår? Det där om att Seth och jag ska va friska denna vecka?
Kan du nu gissa vem som behövde hämtas hem från skolan, blek och med ont i magen? En som sov hela eftermiddagen och har 39 i temp trots Alvedon? En som ligger här bredvid och somnar trots att kl inte är 18 än och har rejäl värk i kroppen?
Ja men du gissar rätt, Seth förstås.

Han var ju pigg i morse! Han har ätit en isglass idag... I morse åt han iof frukost eftersom han var pigg då. Stackars älsklingen!! Undrar om det är influensan eftersom det slog till så fort. Jaja vi får vänta och se.

Typiskt, eller hur..!?

Liten sjukling:


Söndagkväll

Hej hej.
Nu är det söndagkväll igen och en ny vecka ligger framför.
I helgen har vi haft besök av svärmor/farmor. Mysigt!

Igår kväll var Jenny Berggren i vår kyrka och hade föredrag och sjöng. Hon ät ett av syskonen i Ace of Base, som var stora på 90-talet. Om du har möjlighet att höra henne någon gång, så gör det. Det var värme, humor, allvar, glädje och sorg. Jag älskar att lyssna på saker som berör på ett eller annat sätt!

Idag var det ju Vasaloppet. Älskar att kolla på det! Kul att Jörgen Brink vann i år igen. Jag hejade på honom :). Men viktigast är nog ändå att det är en svensk och ingen norsk som vinner hihi ;).

I fredags när vi tittade på Wild Kids, satt Seth så här i soffan:

Det såg så roligt ut, för precis sådär sitter Stefan väldigt ofta. Oj, vad lika de är ibland. Jag tog kortet på honom och skickade till Stefan, som skickade tillbaka att han precis satt just såhär. Ha ha. Inte förvånad.

Idag fick Seth och farmor en stund tillsammans med lego på golvet. Seth stormtrivdes.


Sen blev det kulbanan och då var Gandalf med i rummet, som du ser :) Frodo var också där, men hon syns inte.


I veckan som kommer är sista Pastorsakademin för Stefan. Han blir borta hela veckan och jag ber och hoppas att Seth och jag är friska, för jag vill inte vara borta mer från jobbet nu. Och om Seth blir sjuk så blir det ju jag som får vara hemma denna gång... Hoppas hoppas hoppas.
Samtidigt känns det på ett sätt så fjuttigt att klaga över detta. En fd kollega till mig har i denna stund fått cancer för femte eller stätte gången... Han har varit med om flera operationer där man bla tagit bort cancer på hjärnan. Han har fru och två små barn och detta får de leva igenom om och om igen. I jämförelse så har jag det inte så jobbigt. Nu är det ju så att man lever med sig själv, så man får tycka att det är jobbigt, även om andra har det värre. Men ibland är det bra att ta ett steg tillbaka och se det just såhär. Usch, jag tänker ofta på denna familj och ber för dem. Det är så vidrigt med cancer! Jag har ju även en bloggvän som just nu också lever i behandlingar för sin cancer och kämpar varje dag. Vilka kämpar ni är!! 

Stor kram nu till alla och särskilt till alla er som kämpar på ett eller annat sätt.  

Lördagkväll

Ikväll tittar den här familjen på Gladiatorerna. Nästa vecka SKA jag titta på finalen på Mello! Så är det bara! :)


Keep out!

Hm... Undrar hur tonårstiden blir ;). Hihi. (Han ville va ifred när han pysslade lite i eftermiddag).


Tattoos

Här är våra tatueringar som jag sa att jag ska visa :). Den översta är Stefans, som finns på hans högra underarm... De två nedre bilderna är på min. Jag tycker jättemycket om dem!!! Fina och välgjorda.

 


RSS 2.0