Tillbaka efter hajk, kosläpp och kalas

Nu är vi tillbaka efter en underbar långhelg (som inte är slut än, eftersom det bara är lördag jippi!!)

I torsdags åkte vi iväg till Klacka Lerberg för hajk med ungdomarna i kyrkan. Men jag vet inte om det verkligen kan kallas hajk, eftersom vi sover inomhus, i sängar. På min tid - haha - när jag var på hajk så sov vi i vindskydd, som vi själva byggde och så frös vi hela natten lång... Men jag måste säga att hajk där man får sova i en säng, inomhus passar mig bra mycket bättre :).
Seth och jag i väntan på att alla ska packa in sig i bilarna.
Vi var 30 st med ledare och Seth. Ett gott gäng.
Här är de flesta med och leker en lek.
Seth hjälte Theo och Hanna att göra fika.
Seth och jag softade på rummet när det blev sovdags. Här tittar vi på" Ett småkryps liv" och har det gott.
Lianen är rolig förstås!
Några av ungdomarna badade HUA vad kallt. Det gjorde inte jag... Jag trivdes uppe på land jag. Vad roligt det är att lära känna de som Stefan jobbar med bättre! Vilka härliga "kidz" alltså!!! Det gick bra at hålla i mitt undervisningspass också, tycker jag och jag fick positiv respons så jag tror det blev bra.
Imorse packade Seth och jag ihop oss tidigt och åkte till Örebro för att där möta upp Robert, Lucas och Meja för att titta på Kosläpp på en gård utanför Frövi.
Väntar på de andra för att titta på kossorna.
Jag hade inte föreställt mig att det skulle vara SÅ populärt som det var. Det var hur mycket folk som helst som kom för att titta på kossorna när de släpptes ut på grönbete... Det är humor ändå att folk vallfärdar till något sådant.
Här är det fortfarande inte så mycket folk, trots att det är lika många bilar på andra sidan vägen också. Kosläppet skulle börja 11, men började inte förrän 11.30 pga att folk fortsatte komma och det var kö in till gården.
Men vi hade det gott i solen och med tipspromenad och så.
Väntan blev dock lång...
"Pastorsfruarna" hihi. Vi brukar kalla oss det, eftersom vi är gifta med pastorer :)
Kossorna tittade på oss som om vi vore knasiga och de har nog rätt ha ha. Men det var roligt och skönt att vara ute i solen. Jag tänkte på mormor och morfar när vi var där och att de nog ler gott åt att flera hundratals människor åker för att titta på kossorna när de släpps ut. De växte ju upp på landet och såg nog detta varje år och på den tiden har jag svårt att tro att folk åkte för att titta på det?
Ja, ja, det blir nog en tur nästa år också om vi kan :)
När vi kom tillbaka till Örebro åkte vi på kalas Seth och jag. Hans klasskompis Julia fyller sju år. Ute på gräset lektes det blindbock och vi fikade och hade skattjakt.
Seth och jag blev kvar till kvällen och det var riktigt gott. Barnen lekte och Sara och jag fick tid att prata. Vi har försökt att träffas hur mycket som helst, men det har hela tiden kommit något emellan och ofta har det varit att Seth eller jag varit sjuka...
Julia fick tatueringspennor i present och här ritar hon fint på Seths armar.
Koncentrationen är hög!!
Det var en sammanfattning för vår helg så långt. Jag är riktigt glad och nöjd. Imorgon blir det nog en lugnare dag, hoppas jag. Då ska vi till kyrkan, jag ska vara med och sjunga lite, och så ska Seth på kalas på eftermiddagen. Så det blir en lugn dag, vad vi vet ;).
Hoppas du hade en bra Kristihimmelsfärdshelg!!!
KRAM

Kommentarer
Postat av: kyrksyster

Härliga bilder!

2012-05-20 @ 19:50:32
URL: http://kyrksyster.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0