Bilder från våra dagar i Stockholm.

Nu är vi hemma igen efter ett par härliga dagar i Stockholm. 
Igår vaknade vi till snöfall och åter snöfall, som det verkar ha varit i stora delar av Sverige. Och vi vaknade även till en av de märkligaste nyheterna någonsin... Att ett tåg blivit stulet och kört rakt in i en lägenhet. Tack och lov att familjen i lägenheten inte blev skadad!! 
 
Alltså, hotellfrukost är ju helt ljuvligt! Det är det absolut bästa med att bo på hotell :). 
Det var bra att vi laddade med rejäl frukost, för dagen igår blev lång. 
 
Vi började med att promenera till Slottet och det tar sin tid, när jag är med. Det gör ont precis överallt när jag går, men att stå stilla är ännu värre.
Det snöade ju, som sagt, väldigt mycket. Trots detta och den långsamma promenaden, hade vi med en sprudlande, go kille, som inte klagade en enda gång. 
 
Vid Slottet tittade vi på vaktbytet som sker 12:15 varje dag. Spännande spännande. 
 
Jag tyckte synd om dem, som måste stå ute i detta väder hela tiden. Men det är ju bra att de finns. 
 
Vi var inte ensamma och tittade på det hela. Förvånande med tanke på vädret. Men det var vi och en massa asiater och ryssar. :)
 
 
Seth passade på att prata med en av militärerna som plockade ihop lite grejer efteråt. Han är för go vår grabb!!
 
Sedan tog vi en kortare promenad till tunnelbanan.
 
Tunnelbana för första gången för Seth och det var spännande. 
 
Så var vi då framme vid Naturhistoriska Muséet. 
 
Där spenderade vi eftermiddagen.
Mina pingviner...
 
Det "lilla" trädet.
 
Dagen såg ut som så att jag letade upp någonstans att sitta i varje rum och så gick grabbarna runt och tittade på allt. Jag valde ut vissa grejer som intresserade mig mest och tittade på det. 
Dinosaurierna var det mest spännande, tyckte Seth. 
Seth sprang runt och pratade och pratade, sådär som han gör när han är glad och uppspelt och så tog han kort på allt, och då menar jag allt! Hi hi, får nog hjälpa honom att rensa lite i telefonen så att minnet inte tar slut.
 
Jag tycker det är coolt med dessa gigantiska varelser, som fanns för länge sedan. 
 
Som sagt, tog kort på allt.
 
Vi hittade Nemo och Doris, men de var inte stilla så det var svårt att få bra kort på dem :).
 
 
Vi tittade också på en film i 3D på Cosmonova. Det var relativt nytt när jag gick i nionde klass och var där med klassen. Då var det riktigt coolt och jag tycker allt att det var häftigt denna gång också. Vi tittade på en film om dinosaurier i havet. Riktigt snyggt gjord, faktiskt. 
 
När vi kom hem la jag mig direkt och vilade och det var sovdags för Seth nästan med en gång. Oj oj, vad ont jag hade överallt och illamåendet är ju som det är också. Jag längtade hem till min egen säng, trots att sängarna där var sköna. 
 
Idag begav vi oss iväg till Skansens Akvarium. 
Där är det ju en hel del ormar och jag lider av ormfobi. Eller lider och lider, det är ju sällan det är något problem för mig, men jag fixar inte att titta på dem. Så jag gick genom det rummet snabbt och satte mig att titta på krokodiler och fiskar när grabbarna tittade på ormarna. 
 
 
 
"Skansen Jonas" sprang förbi flera gånger, men jag kom mig inte för att be om en bild... Typiskt mig. 
 
Vi var färdiga där straxt efter lunch, så vi bokade om våra biljetter, köpte lunch på stationen och tog ett tidigare tåg hem. Vi hade våra sittplatser i vagn 4 och jag skojade med Stefan när tåget kom in och sa, "tänk om fyran inte finns"... och det gjorde den ju inte. Flera resenärer hade bokat i vagn 6 och den fanns inte heller... Men en av konduktörerna hjälpte oss så vi fick platser i den obokade vagnen. Vi kände inte att det var läge att stå upp hela vägen eller att Seth skulle sitta själv någonstans. Men de var trevliga och hjälpte oss. 
 
På väg hem, trötta men glada. 
 
Nu ligger jag i sängen. Min välsignade säng, som jag kan höja både för fötter och huvud. Mina svullna ben mår bra av att ligga lite högre nu och ryggen mår också bättre av att vara i höjt läge. Seth och Stefan ska titta på hockey nu och jag tittar nog på någon film som går på tv:n nu. Orkar inte göra något annat. Imorgon kommer jag nog knappt komma ur sängen, men så får det vara. 
 
Vi är glada för dessa dagar, trots dålig sömn och värk och illamående. Familjen behövde detta. 
 
Jag tror våra katter har saknat oss också...
Gandalf kom och la sig på mig direkt och spann och trampade, såsom katter gör. 
 
 Ja, det var våra dagar det. Vi ses imorgon igen :)
Kram

Kommentarer
Postat av: angelique

Hej ville bara titta in och säga att jag tycker du är en av de starkaste personer jag vet! Du ska vara stolt över dig själv för du är en underbar person! och inspirerande :D
Ha en underbar dag Kram Angelique

2013-01-19 @ 01:40:43
URL: http://www.anqis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0