Open art

Hallooooooo.
Hur har din dag varit?
Idag tog vi oss en tur och var kulturella och kollade in Open Art, här i Örebro. Vi såg verkligen inte allt, men lite. Vi måste nog ta oss en tur till snart. Vi fick även köpt såna där nödvändiga saker såsom kalsonger och strumpor, när vi ändå var på stan :). Spännande - not, men nödvändigt. 
 
Nåja, morgonen började som vanligt med lite mys och frukost. 
 
Jag vet inte vad Seth har för min och Tess ser mest trött ut...
 
Efter frukost drog vi så ner på stan.
 
Någon typ av hund?
 
Rolig att klättra på iaf. (Den får man klättra på. Mycket får man naturligtvis inte klättra på).
 
 
Vi gick till slottet och köpte glass. Klassiskt och gott!
 
Nyvaken Tess. 
 
Detta är någon typ av tunnel, gjord av tejp och mellan 14-16 varje dag kan man få klättre i den. Vi var ju där på förmiddagen så det blev inget klättrande för oss denna gång. 
 
Detta tyckte vi båda såg ut som en Transformer. Akilles heter den, men jag håller ändå på en Transformers ;).
 
Även väggar får utsmyckningar .
 
Här simmar det runt gigantiska änder. Jag tyckte Tess skulle vara med på ett hörn, men hon ser mest trött ut  och är inte jätteintresserad av konsten i Örebro hihi. 
 
Alltså, jag måste få berätta om en sak som hände när vi kom till stan. En man i kostym kom fram till mig och började prata. Han berättade (på engelska) att han var från något universitet och så något om Iran. Sedan slog han upp en mapp med bilder på människor som blivit hängda. Jag var inte beredd och Seth stod bredvid mig. Jag antar att han ville samla in pengar för att hjälpa människor i nöd och jag tycker det är bra - om det nu var det han gjorde. Jag blev otroligt paff och äcklad/förskräckt... Han förvarnade ingenting och Seth stod som sagt bredvid mig. Jag sa något i stil med att jag har barn och att jag inte ville fortsätta prata. Det är INTE okej att göra så!! Ärligt talat! Utsätta ett barn för det!! Nu pratade Seth och jag om det efteråt och han uppfattade inte vad det var på bilderna - tack och lov!. 
USCH! Sen är det fruktansvärt att människor blir behandlade på det sätt, som han ville få fram!! Det ska vi naturligtvis kämpa mot!
 
Nu på eftermiddagen har Stefan varit i Avesta på Speedway och vi andra varit hemma. Vi skulle egentligen också följt med, men jag kände att vi behövde bara va hemma, för resten av veckan är det fullt igen. 
Jag städade Seths rum ordentligt och han fick hjälpa till att rensa bland sina saker. Det är mycket kvar än som behöver rensas, men det är en början. 
 
Nu har jag hållit på att söva Tess i över två timmar. Phu. Hon sover äntligen och jag hoppas hon fortsätter sova :). Det är inte det att hon skriker hela tiden, men hon är trött och så får hon lite magknip och så gråter hon lite för att hon är trött och så somnar hon lite och så får hon magknip osv och så håller hon på. Sista veckorna har hon i stort sett somnat nästan varje kväll när man lagt henne och inte behövt bära runt på henne. Ja, jag vet, jag är bortskämd ;). Så dessa kvällar är färre än bra kvällar, men lite jobbiga när de kommer. 
 
Så det här inlägget får avslutas med en bild av den lilla fina skruttan :)
 
Sov så gott!!

Kramar

Kommentarer
Postat av: Cissa

Är det konst ute? Alltså i stadsmiljön? Häftigt i så fall, då kommer ju konsten alla tillgodo! :-)

Ni verkar ha haft en härlig, aktiv dag i dag, den något obetänksamma killen till trots.

Själva är vi alla friska nu och har varit och premiärbadad i vår närmsta sjö, Kåsjön. Det var så härligt, så vi bestämde att i morgon ska vi vara där ganska länge!

Kram

Svar: Japp Cissa, det är konst ute av olika konstnärer. Jättekul!! Det är andra året de kör. Det finns över hela centrum, så vi har inte sett allt än, men vi ska ta någon mer tur. Vad skönt att ni är friska!! Och kan bada!! Ha det så gott!!
Maria

2013-07-12 @ 02:47:17
URL: http://cissa-itsawonderfullife.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0