Mammor och grannar

Oj ok, jag förstår inte var dagarna tar vägen... Jag hinner inte ens blogga och det är ju något jag prioriterar 😊 Livet med bebis går ju i lugn takt men saker och ting tar den tid den tar och som igår valde jag att somna istället för att blogga... Sen har vi faktiskt rätt så mycket som händer mest hela tiden. Även Seth och jag :). Dessutom har jag amningshjärna. Det trodde jag inte men jag är lite "borta" och saker tar tid. 
 
Igår var iaf flera föräldrarlediga mammor här och det var nice! Kul när vi nu är flera med bebisar (och fler blir det :)). Jag hade bakat cupcakes i olika smaker. Tycker ju det är så kul :). 
Fika :)
 
Jag hämtade Seth som vanligt och så var det läxläsning och sånt. Kände mig även i gasen och gjorde biff a'la Lindström till middag. Supergott. Sen kom hemgruppen. Oh vad jag gillar den och människorna i den. 
 
Du som följer mig på Instagram får se lite samma bilder... men jag vill ju visa dem här också :)
 
Tess ska ju träna på att ligga på mage. Jag har varit dålig på det men la henne på mage en stund igår. Då passar damen på att vända sig från mage till rygg. Oj då, det var jag inte beredd på :)
 
Innan hemgruppen kom tog Tess och Stefan en liten powernap. Skönt :). 
 
Seth vill alltid sitta med Tess en stund på morgonen. En fin stund tycker jag. 
 
På förmiddagen idag låg jag i soffan och vilade med Tess sovandes på magen. Skönt och välbehövligt. Sen blev jag bjuden på kaffe hos min "granntant" :) Lovely! 
 
På Seths skolgård har det kommit upp en ny klätterställning. Varje dag ska han visa när han går armgång.
 
Efter läxorna idag hade de en syskonstund igen. 
<3
 
Så gick vi ut och Seth åkte inlines och lekte med grannarna. Så roligt! Jag och Tess satt och pratade med mammorna samtidigt. Oh vad jag är glad att vi flyttat hit och att jag har goa grannar!!! 
 
Imorgon drar jag och barnen på Vipshajk på Klacka. Där är ingen bra mottagning så vi får se om jag kan titta in här eller inte. På lördagkväll och på sön em ska Seth på kalas också så det är fullt upp :). 
Sov så gott och ta hand om dig!!
(Vi kommer nog köpa en ny dator snart och då kan jag blogga lite mer ordentligt. Skönt.)

Min dag

Idag har varit ytterligare en bra dag. Jag gillar att va föräldraledig :). Tess är åtta veckor idag... På söndag blir hon två månader och då börjar man räkna i månader och inte i veckor va?
 
Jag promenerade till kyrkan och öppna förskolan på förmiddagen.  
I kyrkan är det babyboom, såsom jag berättat tidigare. Idag var fyra av fem tjejer, som fötts i år, där. Vilket härligt gäng :).
 
De andra tjejerna är suddiga eftersom jag inte bett om tillåtelse att visa dem. 
 
Sju barn har fötts och fler blir det i år. Så roligt!!
 
Stefan hämtade Seth och sen åkte vi och storhandlade. Lite senare på em skjutsade jag Seth till hans kompis Julia. Jag blev kvar och pratade med Sara - mamman. Så gott!! Nu är vi hemma och Tess kanske kanske har somnat för natten utan att ha ont i magen och gråta av trötthet. Hon ligger i famnen och äter just nu och sover. Hoppas hoppas :)
 
Såhär sover hon bra på dagarna när jag vill ha armarna fria :)
I en sjal på magen/bröstet. 
Det trivs vi med :)
 
Ja, det var vin dag :)
Hoppas du haft en go dag! 
Kram 

Vänskap och sömn

Hejsan.

Tittar bara in snabbt innan jag ska sova. Det blev lite sent idag så jag måste försöka somna nu. Johanna och Tomas var här och åt middag. Härligt och fantastiskt trevligt! Gillar dem skarpt :). Det är så roligt för Johanna lärde jag känna när hon var 14 år och jag 20. Jag jobbade nämligen i Pingstkyrkan i Simrishamn ett år och hon tillhörde den kyrkan då. Vi sjöng mycket ihop och hängde en hel del. När vi bodde i Örebro förra gången 2003-2007 så flyttade hon hit oxå. Så blev hon tillsammans med vår kompis Tomas, som dessutom är från Avesta, dit vi flyttade 2007. Tomas släkt bor ju där än och många är med i kyrkan som Stefan jobbade i. Stefan hade även förmånen att få viga dem när de gifte sig. Och nu kan vi hänga lite oftare igen när vi bor i samma stad - även om det är allt för sällan nu också. Visst är det häftigt hur det kan bli!!

Tess var lugn när de var här men började gråta när de gick. Vi kanske borde bett dem stanna ;).
Nu är hon inte sån som gråter konstant utan kanske ngn minut åt gången. Men det tar lång tid att söva henne och hon gråter, slappnar av, somnar nästan, vaknar till, gråter, gnölar, slappnar av osv osv. Idag somnade hon efter ca en timma, därav den sena timman nu. Men tack och lov att hon inte gråter konstant även om man nu får gå och bära och vyscha osv. I övrigt måste jag säga att hon är en väldigt nöjd bebis. Jag är dock oerhört glad för att ha en bärsjal att ha henne i för hon är mest nöjd när hon får vara med. Att ligga i puffen och i gymmet går små stunder men bäst är att hänga på min mage :).

Oj oj, för att va ett snabbt inlägg blev det väldigt långt. Haha.
Sov gott!!


Morsdag

Vill börja med att hylla min mamma på denna dag. :). Hon är världens bästa mamma och ställer upp i vått som torrt, med ett hjärta gjort av guld.
 
Min dag började som vanligt med att mata Tess och ligga och dra oss en stund. Sen gjorde jag frukost och Seth och jag åt tillsammans. Sen kom ett sms från Stefan med ett rim och en ledtråd till en morsdagspresent. :)
På ett ställe i lägenheten hittade jag denna:
Som jag har önskat mig en sån :). 
Tess och jag passade på att baka lite cupcakes till på onsdag då några föräldrarlediga mammor kommer hit på fika. 
 
Frodo gillade kartongen :):
 
När vi gjorde Seths läxa kom Gandalf och ville vara med. Det är inte lätt att göra sin läxa när katten kommer och lägger sig på den och dessutom vill leka med pennan :). 
 
Framåt eftermiddagen kom svärmor och hennes mamma hit. De var i stan på lite utflykt. Svärmors bror med fru bor ju här i stan också och är med i samma församling som oss. De träffades och åt middag. Efter det kom de hit och hälsade på. När Stefan kom hem framåt 16:30 tiden så fikade vi lite morsdagfika. 
 
Tess med farmor och sedan gammelmormor som vilar i bakgrunden. 
 
Gammelmormor och Tess. Gandalf har full koll. 
 
Hoppas din dag varit bra!! 
Det har min varit :)!

God kväller

Jahopp, denna dag blev inte alls som jag tänkt mig, men den blev hur bra som helst!!
Vi for ut till Marieberg och handlade lite grejer och fikade. Vi fick ett par mysiga timmar där faktiskt. Stefan ringde när vi var där och undrade om vi ville komma ut till Klacka-Lerberg, där de har hajken. Jag hade själv tänkt den tanken och vet egentligen inte varför jag avfärdade den. Jag hade nog i mitt huvud tänkt ut andra saker att göra och fastnade vid det istället. Men vi for ut så vi kom typ till lunchen. Sen hängde vi där ute och hade det jätteskönt i solen. En fantastisk dag helt enkelt, som här kommer i bilder:
 
Vi kollade läget i Stefans rum och la Seths DS på laddning där :).
 
En favoritsysselsättning för Seth när vi är där ute.
 
 
Flera av ungdomarna badade... Hua. Jag tror det bara var 14 grader i vattnet och vi såg flera snokar simma omkring och inmot land var det fullt med grodyngel... Så jag avstod mer än gärna hihi. 
 
 
Flera var ute och paddlade och Seth blev också sugen på det förstås. Så han och Stefan gav sig ut. Ja, det är klart att Stefan paddlade kanske något mer än Seth, som mest satt och njöt. 
 
Väldgt rart att Seth sitter "i luften" hihi. Stefan är visst lite tyngre än han...
 
Tess och jag satt på bryggan tillsammans med några andra och kollade läget. 
 
Så vi hade en go och härlig dag, som du förstår.
Tyvärr är ju kvällarna ofta mindre roliga. Tess har svårt att komma till ro och det blir en del gråt mellan varven - verkligen inte hela tiden så det är ingen fara egentligen. Men så är det ju det där att Seth ska läggas också och ikväll var han lite ledsen för att jag hade svårt att prata med honom helt och fullt. Jag gör mitt bästa - hoppas jag - men det är inte alltför lätt att prata när hon hänger på axeln eller armen och gråter. Ja, du förstår ju. Jag kanske klagar mycket. Många har flera barn och fightas med detta varje kväll. Jag beundrar ensamstående föräldrar MYCKET! Jag tycker dock att jag blir bättre och bättre på detta med att ha två barn och att vara ensam en hel del. Men jag ska inte sticka under stol med att jag ser fram mot att maj är slut snart och att Stefan är hemma lite mer ;).
 
Nu ska jag krypa ner i sängen tänkte jag och försöka sova. Frågan är bara om jag får plats någonstans haha.
 
Oh, jag måste bara säga att jag tittar på "The blind side". En film om en familj som "tar sig an" en hemlös tonåring. Den bygger på en verklig historia. Jag har skrivit om den filmen förut här, men nu när den går på tv och jag har den på i bakgrunden, så blir jag så berörd igen. De bryr sig inte om vad omgivningen tycker, utan tar in honom som en i familjen och hjälper honom och älskar honom. Vilka fantastiska människor. Så självklart för dem att göra så. Oh, vad jag vill och önskar att jag blir mer sådan. 
 
Nä, nu ska jag sova. Kram pårä!!
 

Morrn morrn

Hoppas du sovit gott!!
Det har vi :) Jippi!!!
Vi har en plan att åka till Marieberg för att köpa presenter inför nästa veckas kalas och ta en fika :) Sen ska vi göra lite smågrejer som att baka lite och kolla om Seth kan ha sina inlines...

När jag hade duschat här på morgonen så satt Tess i Seths knä när jag kom in i sovrummet. Hon hade vaknat och blivit ledsen. Min fina prins!
Tess låg under gymmet när jag gjorde frukost men var så trött... Så när jag lyfte upp henne på axeln somnade hon på en sekund. Fina prinsessa!!

Hoppas du får en fin dag!!
Kram


Sånger

Musik och sång är något som alltid finns i mitt liv. Det finns musik för alla sinnesstämningar. Det finns sånger med texter för varje känsla och tanke...
Jag skulle inte vilja leva utan musik... Tänk vad musik kan hela, ge uppmuntran, sätta "ord" på vad man känner osv osv. Musik pratar med oss på ett sätt som vanliga ord inte kan... Någon filosof, som jag läste om på gymnasiet (minns inte vilken) sa att medicin ger läkedom till kroppen och musik ger läkedom till själen. Så sant!!
Musik är också perfekt när man är glad och vill dansa runt.
Mina tre barn är födda med musik i bakgrunden.
Ja, som du förstår tycker jag musik är viktigt och härligt!

Här är delar av två sånger som jag gått och sjungit på idag. Dem tar jag med mig in i denna helg, som jag och barnen spenderar ensamma.

Kramar


Halloj

Hej igen min vän!
 
Jag hade en sämre dag igår, men det var första sedan Tess föddes, så det får väl godkänt... Stefan var borta från igår morse till idag em.
Igår kväll hade Tess ont i magen och var ledsen och kräktes ner sig själv, mig och soffan... 
Seth sov skönt genom gråt och så och det var ju skönt. Men istället vaknade han vid 4:30 och kunde inte somna om. Så inte någon höjdarnatt precis. Men det var en av få sedan Tess föddes och jag fick sova en hel del ändå. Men det kändes drygt.
 
Det som var skönt idag var att när vi skjutsat Seth till skolan sov Tess så jag passade på att vila bredvid henne. Tyvärr har jag svårt att sova på dagtid, men jag låg och vilade och det ger ju ändå något. Skönt!
Sen var vi på BVC och hon växer bra. Skönt det oxå :).
 
För första gången idag har Tess varit nöjd med att ligga under gymmet en lite längre stund. Jag hann bla plocka i och ur diskmaskinen och vi hann göra Seths läxa :). 
 
Seth fick marängswisch till Mellis eftersom de skulle ha det på fritids idag. Så jag hade två nöjda härliga barn här hemma. 
 
Stefan kom hem några timmar trots att han egentligen inte skulle hinna det. Lycka!! Med sig hade han dessa:
 
Nu är han iväg igen och egentligen skulle jag oxå varit i kyrkan nu. Men jag kände inte att jag kan ta med Seth när han är så trött som han är nu efter denna tidiga morgon. Även om jag gärna ville va med... Barnen kommer först :). Han får ju va med på bra mycket saker och är en nöjd kille men han behöver komma i säng i tid ikväll. 
 
 
 Igår blev Tess sju veckor... Vad fort det går:). 
Sju veckors skillnad...
 
Nä, nu ska jag försöka söva Tess innan Seth ska läggas. Kram

Vänner

Hej hej!
Jag älskar måndagar då Stefan är hemma också!!

När jag hämtade Seth kom vi överens om att åka och klippa honom. Vi har pratat om det länge och nu hade ju barnbidraget kommit.
Det blev bra. Han är så fin :)

Nu på em/kväll har våra vänner Maxstads varit och hälsat på. Så mysigt! Barnen är i olika åldrar men lekte bra ändå och hade kul ihop. Seth tyckte om att va äldst ;). När barnen leker bra så blir det lättare för oss vuxna att prata och umgås också ;)
Jag känner mig så välsignad att ha så goa vänner :).

Nu hoppas jag att Tess sover ordentligt och jag ska själv sova, så sov gott!!!
Kram


Pingst

Ja, så har en härlig helg gått till sitt slut :). Nu är det bara hockeyfinalen kvar (och så tittar vi på Mästarnas Mästarefinalen nu.) 
 
Igår började dagen i soffan. Seth och Tess vaknade vid kl 7 tiden. Stefan fick sova vidare och vi softade i soffan.
 
God morgon :)
 
Jag tjatar om det, men Seth älskar verkligen sin lillasyster. När han pussat henne på näsan log hon stort. Tyvärr kom inte det med på kortet. 
Hej Tess.
 
Vi fick ett spontanfikabesök av denna härliga familj på förmiddagen:
Karro, Calle och Emil. Älskar spontanbesök.
 
Till kl 16 drog vi iväg till kyrkan. Jag promenerade med Tess och pojkarna tog bilen. Jag försöker ju ta en liten promenad om dagen så det passade bra att ta den in till kyrkan. Där var det pingskonferens tillsammans med Kumla pingstförsamling. Daniel Alm från Västerås pratade och några från Kumla sjöng. Det var barnmöte under tiden och Seth tyckte det var jättebra. En riktigt bra dag. Kl 19 var det Greenhouse. Jag fick mest sitta ute då med Tess. Seth tittade på film med de andra barnen. Vi är tre mammor med tre tjejer som är födda inom loppet av två och en halv vecka och vi satt ute i foajen och ammade och pratade. Jättemysigt! En annan mamma med lite äldre barn satt också med oss och vi delade erfarenheter och hade det gott. :)
 
Efter Greenhouse visades ESC på storbild. Härligt. Seth hjälpte till att poppa popcorn och så. De andra killarna som han hjälpte och som är lite större, hade toffs i håret och de gjorde det på Seth också. Sötnöt!
Lite guld i håret dessutom dagen till ära. 
 
Av någon anledning vägrade Tess att somna varken i famnen eller i vagnen. Så kl 23 skjutsade Stefan hem oss. Seth somnade direkt, men Tess gnölade lite. Kl 01 vaknade Seth igen och grejade lite, men runt 1:30 fick jag somna och då hade Stefan precis kommit hem också. Vid 7 vaknade Seth och Tess. Stefan tog Tess och Seth satt i soffan och tittade på barnprogram och jag sov vidare. Kl 9:30 väckte Stefan mig!! 9:30 så länge sov jag inte ens som tonåring. Oh, så skönt. 
 
Vi drog iväg till kyrkan igen och var med på en jättehärlig gudstjänst. Tess sov och sov och sov, helt utmattade efter gårdagskvällen :). Skönt att få vara med på hela mötet med henne sovandes i vagnen. :)
 
Eftermiddagen har vi bara haft det skönt och slappat, som familj. Härligt och behövligt för i veckan som kommer är Stefan borta mycket - även över natten. 
 
Som du vet tar jag väldigt mycket kort på mina barn och särskilt mycket blir det ju på Tess nu. Det händer så mycket hela tiden med henne. När jag tittade på dessa kort tänkte jag på det fantastiska att hjärtat - hos mig - kan växa sig dubbelt så stort när Tess föddes. Jag undrade - som många nog gör - hur jag skulle kunna älska en till lika mycket som jag älskar Seth. Men det är fantastiskt att man kan det. Så nu har mitt hjärta växt sig dubbelt så stort för jag älskar båda mina barn så mycket att det värker i det :).
 
 
Nu hoppas vi på svensk vinst i hockeyfinalen. Det tog lite tid att skriva detta inlägg så jag vet att Magda Forsberg vann Mästarnas Mästare. Jag hejade på Anna Lindberg, för jag tycker hon varit bättre över tid, men Magda är ju också bra. Tess är lite ledsen och vi får bära runt på henne nu. Skönt att vi kan turas om. Och så hoppas vi på att hon sover gott inatt igen. Hon brukar ju göra det. 
 
God kväll. 
 

Browniemuffins

Här kommer ett eget inlägg med recept på dessa goingar :).
jag hittade receptet på bloggportalen Femme och Niinis blogg. 
 
Receptet är för en plåt men jag gjorde muffins så ha dem några minuter mindre i ugnen. 
 

RECEPT en mindre plåt 25x20cm.

200 g mörk choklad (alt block)
50 g smör
2 ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
1 krm bakpulver
1 påse valnötter

Fudgeglasyr

100 gram smör
200 gram philadelphiaost
4 msk kakao, ta mindre om du vill ha svagare chokladsmak
4 tsk vaniljsockerer
3 dl florsocker
 
Gör så här:
Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad eller i mikro. Tillsätt smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ned chokladen i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vänd ned det i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Smörj och bröa en liten ugnsform, ca 20X25 cm. Häll i smeten och grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Kakan ska vara lite seg i mitten. Låt kakan svalna något innan glasyren breds på.

 

Glasyren:

Smält smöret. Låt svalna något. Rör ihop de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Rör sist ner philadelphiaosten till en slät kräm. Bred ut eller spritsa över brownien. Toppa med en valnötskärna.

 

Spretigt 17e maj med sol och värme

Halloj!
 
Hur har din dag varit? 
Jag har haft det gott! Tess och jag tog oss en promenad på förmiddagen. Skönt skönt! 
 
 
När grabbarna kom hem gick vi ut och åt mellis. Så skönt!! Det är så bra att vi bor där vi bor och inte mitt i stan såna här dagar. Det är bara att gå ut och då sitter man i grönskan och solen. 
 
 
När vi var ute kom grannen med sina barn förbi lekparken och Seth blev så glad. De lekte och hade det gott i solen :). Seth är så glad att han nu känner några barn i området. :)
 
Stefan jobbar som vanligt ikväll. Tess har varit nöjd och somnade innan jag la Seth så det gick så bra att lägga honom. Det gör mig glad att kunna koncentreta mig på Seth. Hoppas natten ändå blir god för Tess somnade några timmar tidigare än hon brukar... 
 
För fem år sedan snöade det den 17:e maj... Vi bodde i Avesta då och våra äppelträd blommade. Knasigt och coolt på samma gång:

Jag minns det så väl eftersom Therese' Alva föddes denna dag :). Hurra!
 
Som rubriken säger så är detta ett spretigt inlägg :) men jag måste visa lite bilder på Tess från idag. Jag tar sjukt mycket kort på mina barn :)...

 
 
 
 
 Sömntutor :)
 
Nu ska jag försöka stänga mina blågröna och sova bredvid min lilla tös. :) Sov gott!!
Kram 

Trött...

Hejsan.
Idag är jag trött. Jag får sova mer än många andra bebisföräldrar och ändå är jag trött... Jag är nog oxå lite trött för maj är ju alltid en månad då jag är ensam mycket och får ta det mesta här hemma. Det är inget nytt. Det nya är att jag har två barn nu. Jag tycker nog det jobbigaste är att inte kunna ge fullt fokus till Seth när jag lägger honom. Tess har börjat gråta lite mer på kvällarna pga trötthet och magknip. Det är fortfarande inte så mycket så man kan klaga, men det är svårt att läsa, be och sjunga för och med Seth samtidigt som hon gråter. Jag vet att många föräldrar måste fixa såna här situationer jämt och ständigt, men jag är inte van än... Men jag lär mig nog såsmåningom.
Jag har sagt det så många gånger förut och säger det igen: jag beundrar alla ensamstående föräldrar!!
 
Jag och Tess hade en härlig förmiddag hos Therese och Olle idag. Jag är så glad att jag orkar träffa mina vänner igen! Som jag saknat det.
 
 
När jag frågade Therese om jag skulle ta med något, tyckte hon jag skulle ta med Tess :) Haha och det gjorde jag.
 
Stefan hämtade upp oss hos Therese och så åkte vi och hämtade Seth och hans kompis Julia. Stefan drog vidare och vi andra gick ut i det härliga vädret.
 
Mellis intogs på en rutschkana :)
 
Tess låg i sin vagn och jag satt på en bänk. Skönt.
 
Seth och Julia lekte olika saker under eftermiddagen, men det gulligaste var nog när de målade naglarna :)
Hihi.
 
Imorgon har jag inget inplanerat mer än att gå och köpa blommor till balkongen. Jag är sen i år, men bättre sent än aldrig, eller hur.
Jag ser fram mot helgen nu! Gillar pingst och det är dessutom lite grejer i kyrkan som händer, men det berättar jag mer om senare. 
Kram!!!

Tjaba

Hej hej.
Tittar bara in snabbt innan hemgruppen kommer.
Idag kom en "granntant" hit och fikade. Riktigt nice!!! Kul att lära känna de som bor här! Det uppskattar jag mycket. Och vi hade visst mycket att prata om för vi pratade i flera timmar :)

Efter att jag hämtat Seth hämtade vi upp Olle på hans skola och så har pojkarna lekt i eftermiddag. De har roligt och leker så bra ihop.

Har jag sagt att jag trivs med mitt liv och att va hemma ? :)

På fredag har jag dock inga planer. Behöver få ha det så oxå. Det gäller att hitta en balans med aktiviteter och lugn. Hon är ju bara sex veckor...

Stor kram


Vänner på lunch och lite annat

Hej hallå där! 
Hoppas du haft en bra dag! 
Som vanligt blir det ett inlägg med mycket bilder :).
 
Börjar med ett collage med Tess.
 
Och så ett kort på Stefan och Tess. 
Du kanske undrar varför vi har handdukar överallt, men Tess kaskadkräks då och då och då blir allt - verkligen allt - blött. Så handdukar behövs. 
 
Några nätter har Seth kommit in till oss efter att ha drömt och då vaknat. Härom natten kom han in alldeles förtvivlad och storgrät. Han berättade att han drömde att Frodo smitit ut och blivit påkörd så vi bara hade Gandalf kvar. Oh, vad ledsen han var men kunde somna om när han låg hos Stefan och blivit kramad en stund. Plutten...
 
Imorse såg det ut såhär när vi gick upp:
Våra fina.
 
Tess och jag gick in till kyrkan och Öppna förskolan på förmiddagen. Mysigt och särskilt gillar jag sångstunden och naturligtvis att träffa andra föräldrar. 
 
Jag fick smita ifrån tidigare för Tabita och Samuel från Avesta var på genomresa så vi lunchade tillsammans. Jättekul!!!
 
Fint par!!
 
Tess var med och hängde på min mage. Skönt att kunna ha henne så.
 
När vi hämtat Seth bakade vi browniemuffins till hemgruppen imorgon
Smaskiga. Seth och jag har provsmakat :).
 
Nu önskar jag dig en skön kväll!!
 
Kram
 

Här igen

Ja, nu är jag här igen. 
Jag orkade helt enkelt inte blogga igår och Tess var dessutom lite ur fas när vi var här hemma, så jag fick ha henne i famnen hela tiden och då är det inte lätt att blogga. 
 
Igår började vi dagen i mamma och pappas sängar, där vi drack lite kaffe och saft och sedan läste mormor klart Mio min Mio för Seth. Sedan jag var liten har vi alltid fikat lite på lördag och söndagmorgnar i mamma och pappas sängar. Jättemysigt! Detta fortsätter vi med och våra barn älskar det också.
 
 
Sedan gick vi till mamma och pappas kyrka. Seth, Tess och jag var med på söndagsskolan. Vi hade en fin och bra gudstjänst tillsammans :). Seth vill gärna gå dit igen, så han var nöjd. På "vanliga" gudstjänsten predikade pappa och mamma ledde mötet. Hade det varit som när vi syskon bodde hemma hade vi säkert sjungit och spelat så hade det blivit ett möte med bara oss. Ha ha. 
 
Efter middagen packade vi in oss i bilen och for hem. Jag kopplade ur airbagen där framme och satte Tess bredvid mig. Så mycket smidigare när man åker själv. Men annars sitter hon där bak med Seth. Det gick bra. Jag fick stanna ett par gånger för toabesök och för matning, men i övrigt gick det bara bra. Skönt. 
 
När vi kom hem såg jag att orkidén vi fick av mamma och pappa, när Tess fötts, är helt fantastisk nu. Den har slagit ut så fint och blommar som bara den. Och jag som älskar orkidéer!
 
Idag är en sån där skön dag! Jag älskar måndagar, eftersom Stefan också är hemma då. Och när vi hämtat Seth så har vi en hel eftermiddag och kväll hemma allihop tillsammans.
 
Idag handlade vi lite innan vi hämtade Seth. Skönt att va båda två och göra det. 
Hallå Tess, hur har du det där nere?? Hi hi.
 
När vi kom hem spelade pojkarna TV-spel först, vilket de brukar göra tillsammans en stund på måndagar. Far och son tid :). Det är så mysigt att sitta och höra dem prata och greja om spel och annat. 
Jag fixade iordning lite fruktsallad, matade Tess (inte med fruktsallad dock) och sen gick vi ut till vår lekpark. Mysigt med picknick/mellis tillsammans. 
Mamma har sytt sjalett och gjort koftan. 
 
Mysigt!
 
Mina pojkar! <3
 
Nu lite utlovade bilder från Kisa. Mamma har tagit dessa. 
Tess tyckte om att titta på det färgglada legot, som Seth tycker om att leka med. 
 
Hallå där gammelmormor. Vad roligt att träffa dig :). 
 
 
Är det du som är min gammelmorfar? Hej hej :). 
 
Ikväll blir det Fantasterna på tv 4. Det handlar om Sagan om ringen och jag gillar ju de böckerna och filmerna så det blir roligt att se :). Det är kul att också se hur mycket man själv kan - men helt klart inte lika mycket som de som tävlar kan. 
 
Hoppas du mår bra och att din vecka börjat bra!
Kramar
 

Härlig dag -igen

Hej hopp!
Hur har din dag varit? 
Vi har haft det skönt och har kunnat vara ute en hel del. Älskart! 
Jag vet inte vad det är med Tess... Hon sover och sover som aldrig förr. Hon sover i sin vagn trots att den står still, hon sover i sin bilbarnstol trots att bilen står still. Härligt och ovanligt. Hemma sover hon bäst i famnen. 
På tal om famn... I morse somnade Tess skönt? i Seths famn :).
 
 
Det var soligt och varmt en stund på dagen och inför en liten utflykt till Idhult (ett naturreservat utanför Björkfors, där den fridlysta blomman Adam och Eva växer) så sydde mamma en liten sjalett till Tess. Jättesött.
 
(Mamma har tagit detta kort).
 
Det var skönt ute vid Idhult. Om jag ska klaga på något så var det en gubbe, som också var där, som rökte. Gillar inte tobaksrök!! Eller att man röker precis bredvid andra människor... Men vi hade det gott ändå! 
Seth, Tess i vagn och pappa.
 
 
Tycker det ser roligt ut med bubblan som kommer flygande mot mig. 
 
Adam eller Eva?
 
Mamma och jag :)
 
Min Seth!! <3
 
På torget i Kisa står en staty som jag tycker är sisådär... Se själv vad du tycker:
En fruktbarhetsgudinna med tre par tuttar...
Ja... Vad säger man?
 
Mamma har ju tagit kort som jag ska få - tex på mormor, morfar och Tess - men vi fixar det imorgon. Så då kommer fler bilder från helgen. 
 
Mamma tog även detta mysiga kort på sin mobil som hon skickade till mig. Mina fina barn.
 
 
Idag har ännu fler körsbärsblommor slagit ut. Här med en liten myra som hälsar på.
 
Med alla dessa bilder vill jag nu säga god kväll :)
Kram

Molly 2 år och Kisa

Hejsan!! 
 
Idag blir det massor av bilder igen. 
Vi firade min brors Molly som blev två år igår. Det var ett stort kalas med hela vår familj och hela Lovisas familj. Jo, det blev hela Lovisas familj :). Storasyater Linnea bor med sin familj i Lycksele och skulle inte komma. Men plötsligt stod de i dörren och ropade Överraskning. Lovisa grät av glädje och jag sympatigrät med henne och alla mina hormoner ;). 
 
Det blev en riktigt trevlig eftermiddag. Kul att träffas allihopa. 
 
Molly 2år.
 
Tårtan inspekteras och fotograferas.
 
 
Fullt hus.
 
Lovisa o Tess
 
Framåt kvällen åkte vi - Seth, Tess och jag - hem med mamma och pappa i Kisa. Stefan har lite speedway och predikan i helgen så han är kvar hemma. 
 
Idag har varit en ljuvlig dag med värme och sol. Tess har sovit jättemycket så vi får se hur natten blir 😬...
 
Vi satt ute och förmiddagsfikade. Skönt!
 
Jag hade det skönt i solen när Tess sov...
 
 
Lunch åt vi oxå ute. Så skönt! 
 
Hej morfar :)
 
Körsbärsblommorna har börjat spricka ut. Härligt!
 
Utanför mamma och pappa har de en "hage". Tyvärr ska det nog byggas hus där. Vi åkte ofta pulka där när vi var små och det var vinter. Det är härligt att ha lite natur så nära, så det är därför det känns lite trist om det ska byggas där. Nu växer det vitsippor i mängder Där. Så fint!!!
 
 
Nu fredagsmyser vi efter lite Tacos. 
Seth och jag tittar på Barda (Seth ville visst inte va seriös på kortet...) och Tess tittar på gardiner med mormor. 
 
Fler bilder kommer imorgon. Tess har ju även träffat gammelmormor o gammelmorfar, men bilderna finns i mammas kamera än så länge. 
 
Hoppas du haft en fin dag på alla sätt.
Kram

Godkänd

Fridens. 
Idag vet jag inte vad det varit med Tess... Under hela förmiddagen sov hon bara fem-tio minuter i stöten och ändå var hon så trött. Det var inte det att hon skrek däremellan mer lite gnöl och gnäll.  Vi är bortskämda med en väldigt nöjd tjej. 
 
Här ligger hon och kollar läget utanför fönstret. 
 
Hon sov en stund på mina ben.
 
Sen var det dags för läkarbesök på BVC. Hon fick ett godkänt stämplat i baken :). Skönt. Hon fortsätter även växa som bara den. 2 cm sedan i fredags och 200 gr. Min lilla stora tjej! 
 
Efter läkarbesök åkte vi och gjorde några ärenden. Tess somnade äntligen ordentligt. 
När vi kom hem roade sig Seth med att blåsa såpbubbor på balkongen...
...när Tess fortsatte sova. En mycket ovanlig syn. Så fort stolen står stilla vaknar hon och vill upp, men nu sov hon vidare i över en timma. Skönt för henne. 
 
Jag vill oxå skriva något om den stackars familj som förlorade sin tvååring igår. Du har säkert hört om den otroligt tragiska händelsen om pappan som glömde sin son i bilen och sonen avled. Stackars stackars man som ska leva med det resten av sitt liv och stackars resten av familjen. Så oerhört tragiskt! Jag har med dem i mina böner...
 
Kram
 
 

Skön dag

Oh, vilken underbar dag vi haft. Varmt och soligt. Vinden är fortfarande liiiite kylig men sommaren är på G :). Jag väljer att tänka så trots att det ska bli lite kyligare igen...
 
Idag gick Karro och jag en promenad till kyrkan där det är öppen förskola på tisdagar. Det var första för mig och Tess. 
Hon sov sig genom fika och sångstund :).
 
Calle och Olle var mer vakna och var med i sången :).
 
Hon som höll i sången var jättebra!! Kul! I höst kommer Tess kunna hänga med mer i vad som händer :).
 
Efter det hämtade vi Seth. Stefan har fått min "smeta" och följde med hem och sov en stund innan han skulle va tillbaka igen. Seth hostar och rosslar också. Så just nu är det bara Tess som är frisk och det är ju skönt. Jag är fortfarande inte heller bra men har iaf inte feber.
Nu ikväll tog vi en tur ut i lekparken, jag och barnen. (Det är så annorlunda att säga "barnen" istället för bara "Seth" som det varit i så många år.) Så skönt!!!
 
 
 
Det har blivit en vana att Tess är hos Seth en stund innan han lägger sig. Mysigt tycker jag!! Han tackar Jesus för sin fina lillasyster varje kväll. Undrar när och om han kommer tycka hon är besvärlig. Han tar förändringen som blivit nu när Tess kommit, med jämnmod . Det är läxorna han blir irriterad på när de ska göras ;). De görs inte med jämnmod... Så det är skönt att vi har lite mer tid på oss nu när han inte går på fritids och kommer hem tidigare. 
 
Hoppas du haft en skön dag!!
Kram

Mest bildet

Hello dear friend!!
Idag blir det inget långt inlägg. Tess ligger i knät och är lite halvnöjd, så jag behöver kunna hålla henne ibland och så. Vi har varit lite trötta idag. Stefan kom hem rätt så sent och sen hade vi mycket att prata om så det blev riktigt sent och så är det ju några matningar på natten och Seth vaknar rätt så tidigt, vilket behövs eftersom det ju är skola. 
 
Jag åkte iväg på förmiddagen och träffade sjukgymnast. Det var bra. Jag inser att jag måste vara snäll mot mina fogar...
När jag kom hem hittade jag detta i soffan:
Mysigt.
 
När Seth kom hem ville han förstås sitta med Tess en stund.
 
Tess har gymmat idag. Nöjd en stund iaf. Hon verkar varalite som Seth var... mest nöjd i famnen. Somnar hon i famnen och man lägger ner henne så vaknar hon och så är det även om hon somnat riktigt ordentligt. Men det är ju svårt att redan säga att hon är på ett visst sätt... Det kommer nog ändra sig flera gånger om.
 
Hon fick även träna att ligga på mage idag. Hon höll inte upp huvudet nu, men gör gärna det när hon är i famnen.
 
Vi tittade på Mästarnas Mästare tillsammans idag. Såhär ser de här två ofta ut :).
 
Seth är gladare än han ser ut. Han ville bara knäppa sig på kortet.
 
Tess somnade på mitt bröst och jag la mig och vilade i soffan när hon sov där. Helt plötsligt var vi flera stycken som trängdes på en liiiiten yta. Men det är ju det som är mysigt - när man inte ska sova för natten för då vill jag ha mer utrymme...
Jag, Seth, Frodo och Tess.
 
God natt brorsan <3
 
Kram

Skön em, dåligt samvete och sjukgymnastik.

God kväll min vän!
Snart kommer Stefan hem igen. Känns skönt. 
Idag åkte vi till kyrkan Tess, Seth och jag. Det är alltid gott att komma dit. 
Josefine och Märta följde med oss hem efter mötet. Vi är ju båda gräsänkor titt som tätt och idag var en sådan dag (eller helgen, eftersom Andreas också varit i Göteborg och jobbat på GP:t). Meja följde också med hem och vi hade en skön eftermiddag ute i lekparken där vi åt glass efter maten. Märkligt nog glömde jag ta kort... Inte alls likt mig. Men vi hade det gott iaf!
 
Jag tänkte på detta med att jag skrev om det dåliga samvetet som förälder... Nu har ju vi världens goaste kille och han är oerhört glad och smidig. Jag är säker på att både Stefan och jag gav våra föräldrar mer gråa hår än vad Seth någonsin kommer ge oss. Han har en fantastisk personlighet på så många sätt. Men naturligtvis har vi våra fighter och vi blir osams och han får konsekvenser på sina handlingar. Men detta skriver jag inte så mycket om. Jag kan ju skriva om min frustration osv, men nu börjar han bli så stor så jag vill inte lämna ut honom för mycket när det gäller dessa saker. Det kan verka i bloggen som att jag framställer oss som en perfekt familj och att han är ett perfekt barn - vilket han är för oss ;) - men du förstår vad jag menar. Han är ju ett barn, som testar gränser och blir arg. Oftast kan jag och vi hantera detta, men ibland - som igår - kan jag inte det och det är då det dåliga samvetet sätter in och jag vill skriva av mig. Samtidigt har jag ju dåligt samvete dagligen på ett sätt, men det har man nog som förälder. Det kommer man inte ifrån. Men det "vanliga" dåliga samvetet går bra att hantera, oftast - det beror ju också på dagsformen. Seth och Tess får iaf dagligen höra att de är älskade och det är bland det viktigaste att få höra och veta. 
 
Nu något helt annat. Imorgon ska jag träffa sjukgymnast. Äntligen :). Jag har ju inte fått det tidigare, eftersom det varit för tidigt att komma igång med något annat än knipövningar. Jag har ju förstås ont i kroppen och muskler, eftersom jag varit så inaktiv under lång tid. Jag har också gått upp mycket i vikt, men det går stadigt nedåt och det är skönt. Men jag vill kunna börja gå ut och gå långpromenader, både för vikten men också för att jag älskar det, vilket jag inte kan än. Min vänstra höft hänger inte med och det känns som att benet inte rör sig som det ska när jag gått en stund. Så jag hoppas få bra hjälp och jag vill ta det i den takt som sig bör, för jag vill inte heller göra något fel så jag får lida hela livet med foglossningar och sånt. Vi får se vad hon säger imorgon.
 
Nu ska jag hoppa i säng bredvid denna sköning :).
 
Nu önskar jag dig en bra vecka på alla sätt. Skönt med lite extra ledigt även denna vecka för er som jobbar :). 
Kram

Ännu ett datum

Idag är ytterligare en dag som nog alltid kommer va tung... 4/5. För tre år sedan födds han, vår lilla Silas. Så perfekt i allt utom Acranin. 
Jag trodde inte jag skulle va så mycket påverkad av det idag som jag varit, faktiskt. (Konstig mening det blev). Jag är ju dessutom rätt så hormonfylld, så känslorna fördubblas. 
 
Jag är glad att få ha umgåtts med bror med familj idag. Lovisa var iväg på fm så Marcus kom hit med barnen och fikade. Sen följde Seth med dem och lekte. Tess och jag åkte dit lite senare på dagen och åt Tacos. Sen hängde vi kvar... Jag har tyckt det varit väldigt jobbigt att va själv och det var jag inte beredd på, så det var skönt att jag kunde hänga mig kvar där :).
 
 
 
Lovisa har tagit denna och nästa bild.
 
 
Jag har faktiskt tyckt det varit skrutt att Stefan inte är hemma idag och det var jag inte heller beredd på.
Jag har dessutom känt mig som en inte alltför bra förälder. Jag brukar tycka jag är ok och bra för det mesta, men när jag är ledsen så sätter det sig gärna på det dåliga samvetet och jag får fokus på det jag inte gör bra. Jag funderar mycket på om jag kräver för mycket av Seth, om jag inte låter honom vara arg när han är det osv och "hotar" med inget lördagsgodis när han krånglar... Det är inte bara lätt att va förälder även om det mest är glädje - och en hel del oro... (Jag brukar inte köra med "inget lördagsgodisgejen" vill jag bara säga till mitt försvar...) Så idag har jag försökt fokusera på det jag faktiskt gör bra - helt kbt-style :).
 
När vi kom hem myste vi och tittade på "de fem legenderna" och åt godis. En bra film och en mysig stund. 
 
 
Nu sover barnen och jag ska ha lite egentid vid tvn. Seth sover i Stefans säng och vem dyker upp då? Jo, Frodo förstås :). 
 
Kramar

Växer så det knakar

Idag var vi på BVC igen. Hihi hon växer som hon ska och mer därtill. Känns skönt! Vi behöver inte oroa oss för den biten. Idag vägde hon 4945 gr. Hon har alltså gått upp 1.3 kg sen hon föddes. Hon är 55.5 cm. 
 
I övrigt har vi inte gjort mycket. Jag är fortfarande inte pigg även om jag är feberfri, så det är skönt att ta det lugnt.
När jag hämtat Seth åkte vi och gjorde några ärenden. Sen var det Vips nu ikväll och efter det fredagsmys. 
Stefan är i Göteborg för GP i Speedway. Förra och förr förra året var det bara några grader varmt och regn när han var på det. I år verkar det vara bra mycket bättre med solsken och lite värme. Han kommer hem på söndag kväll igen. Det blir nog bra och roligt för honom. 
 
Jag ska passa på att försöka somna nu oxå när Tess verkar sova. 
 
Slutar med en bild på en superfin orkidé vi fick av mamma och pappa.
Jag Älskar orkidéer - tom lika mycket som rosor :).
 
Hoppas du får en fin helg!!
Kram 

En månad

har det gått sedan Tess föddes. Det har gått sjukt fort och det är det ju inte lång tid...och ändå känns det som att hon alltid funntis på något sätt. Märkligt det där :). 
Seth och jag tog fram hans fotobok vi gjorde över hans första år.Han trodde det var Tess på bilderna :).
 
Såhär såg han ut när han var exakt en månad:
Inte så bra kvalitet på kortet, men men...
 
Här är Tess idag, exakt en månad:
Kanske det bara är vi som ser likheten, men för oss finns den där.
 
Hon är vaken mer om dagarna och det känns som om man får mer kontakt med henne och några leenden visar sig då och då.
 
Jag är fortfarande hängig. Febern här sjunkit även om den inte är helt borta. Huvudet är däremot som en snorfylld ballong och jag hostar en hel del. Det är så att jag funderar på om man kan hosta ut livmodern, eftersom jag inte gjort kniiiiipövningar mer än en månad...Haha.
Så skönt att ha möjlighet att ta det lugnt. Har bara lämnat och hämtat Seth idag. Han har lekt i sitt rum och suttit bredvid mig och lekt också. Tess har varit lite orolig så hon har bara sovit på mig idag. När jag lagt ner henne har hon vaknat efter en liten stund och så har proceduren med att somna börjat om. (Inte för att den är så svår och jobbig).
 
Så såhär har det sett ut idag hihi. En liten groda på min mage.
 
Det är min axel som syns och inget annat...
 
Stefan kom hem nu ikväll efter en heldag med de andra som jobbar i kyrkan.
De där två busar en hel del och så även idag.
 
Och då kom Frodo och ville vara med, förstås.
 
Stundvis har lilla fröken varit nöjd med sitt gym och jag har inte behövt ha henne på magen...
 
Lillasyster och storebror.
 
Nä mamma, nu får du inte ta fler kort på mig idag!!"
 
Hon ligger på min mage och sover nu oxå och jag hoppas hon fortsätter sova när jag lägger ner henne för nu kommer Stefan med te och macka och jag vill kunna dricka mitt te...
 
Ett hostigt hejdå från mig.
Kram

Mina fina och Humorgalan.

Hej min vän.
Jag är fortfarande sjuk så det har inte hänt mycket för mig och Tess idag. 
 
Stefan och Seth mötte upp Meja och Pernilla och hade picknick på Stora Holmen. Oh vad jag hade velat va med. Men jag låg i sängen och tittade på film när Tess sov.
 
 
När Stefan och Seth cyklade hem var det motvind och Seth fick ett bryt och vägrade fortsätta cykla. Härligt när det blir så - NOT. Han kan vara så grymt envis. Inte alls lik son mor och far... haha.
 
Det dåliga humöret försvann dock och kvällen har varit bra. 
Mina fina barn när jag la Seth ikväll:
 
Naturligtvis skulle Frodo vara med...
 
 
 
 
När vi bad tillsamman, som vi gör varje kväll, sa Seth "Tack Jesus, för att jag fått världens finaste lillasyster. Hon är den finaste jag vet i vår familj". Gissa om det värmer hjärtat... Men jag vet en kille som är lika fin som sin syster :)
 
Stefan är iväg på hemgrupp nu. Vi kunde ju inte va här hemma, eftersom vi inte vill smitta ner de andra.
Jag tittar på Humorgalan - för varenda unge, och gråter när de visar barns öde över hela världen... Flyktingbarn i Syrien, en 11 årig pojke i Sierra Leone, som tar hand om sin lillebror som är bebis. Mamman dog när hon födde honom. En kr är ett mål mat för ett barn där. Genast känns det som att våra bekymmer är otroligt små. UNICEF gör ett viktigt arbete och behöver fler världsföräldrar...
 
Stor kram till dej!!
 
 

RSS 2.0