Funderingar om att se/höra misshandel

I fredags såg jag en misshandel. En man slog en kvinna i huvudet flera gånger. Jag tänker inte berätta så mycket mer om detta här, men det var inte på det sättet att jag kunde säga till eller gå emellan eller så. Däremot skrev jag upp var och hur och försökte se lite hur de såg ut och så ringde jag polisen på 11414. Det är ju inte säkert att de kan göra något, men ibland kan det ju vara så att de har mer på den personen det gäller och då kan det ju hjälpa att anmäla. 
Jag blir så vansinnigt arg. Vad är det för män som slår kvinnor??? Eller som slår någon?? Jag hittar inte ord, för jag blir så otroligt vred/vansinnig!!! Ännu värre de som slår barn! Jag kommer aldrig ha någon förståelse för de som gör så. Jag är en person som har lätt att sätta mig in i andra människors känslor och situationer, men det kommer jag aldrig förstå. 
 
Jag minns en gång när vi var nyinflyttade i Örebro förra gången vi bodde här, 2003. Då hörde vi en kvinna ropa och be om hjälp och hon skrek och grät och vi hörde det kanske i en halv minut. Det var på natten och vi försökte lokalisera vilken lägenhet det kom från.  Vi gick runt och lyssnade och tittade utanför osv osv. Men det var omöjligt att lokalisera. Så vi ringde aldrig polisen, eftersom vi inte kunde tala om varifrån det kom. (Det hade kunnat vara från 10-15 lägenheter ljudet kom från och ena trappuppgången kunde vi inte komma upp i.) Jag tänker fortfarande på denna händelse, trots att det är 10 år sedan och undrar om vi borde ringt ändå. Hur brukar du göra. Eller hur skulle du gjort? Jag tycker vi har alldeles för lite civilkurage här i Sverige och de som har det kan tyvärr råka illa ut själva. Men jag vägrar se misshandel och inte agera på något sätt. Jag vägrar bli den som blundar!!
Hur tänker och gör du? Har du varit med om någon situation då du fått anmäla eller ingripa? 

Kommentarer
Postat av: Minns

Jag ringde en kväll när jag hörde grannen blev misshandlad. Gick inte att missförstå på skriken att hon blev misshandlad, av vilken form vet jag inte. Det som var skönt att polisen kom på direkten. Hon kom in och tackade sen

Svar: Fantastiskt bra!!!
Maria

2013-10-28 @ 18:20:08
Postat av: Stefan

Vi ringde faktiskt den där kvällen men inte på 112 eftersom vi var osäkra på vilken lägenhet det kunde komma från. Men efter jättelång väntan i telefon gav vi upp eftersom det hann lugna sig och tystna under tiden. Idag tror jag vi skulle ha ringt 112...

Svar: Okej, det mindes jag inte.
Maria

2013-10-28 @ 22:50:58
Postat av: Minna

Ja, det är svårare om man bor i lägenhet. Vi bodde i radhus så det var ju lätt att höra vart det kom ifrån.

2013-10-29 @ 10:16:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0