Fredagsrapport

Fredag igen. 
Vår dag har gått i ett... Skjutsa Seth till skolan, sen en kort sväng till Stefans kontor där jag blev bjuden på kaffe och Tess utforskade bokhyllan. 

Sen vidare till vårdcentralen och efter det hämta Therese och sen spenderade vi förmiddagen på Marieberg. Härligt att kunna göra så! Inte massa folk på förmiddagen och att få umgås med go vän!! Stefan fyller år snart så det var bra att vi gick där ett tag 😉.
Sen hämta Stefan - Seth följde med en kompis hem från skolan. Tess skrattade när det snöade på henne när Stefan bar in henne. Härliga tjej.

Sen fixade vi lite hemma innan det var dags att skjutsa iväg Stefan och hämta Seth för att köpa ett Happy Meal och sen till Vips. Väl hemma åt vi kvällsmacka och fredagsmys och tittade på Fångarna på Fortet. När båda barnen somnat började jag packa inför imorgon då vi ska en sväng till Stockholm. Men nu ger jag mig. Nu kallar sängen och kudden :). 
Får se när Stefan kommer hem. De är ute och åker pulka med ungdomarna i detta härliga snö(o)väder. Det har ju snöat galet mycket ikväll!!! 

Hoppas du haft en bra dag!!
Kram 

Härlig underhållning

Ja, såhär ser det rätt ofta ut här hemma. Seth spexar och Tess skrattar. Båda är nöjda :) Och jag med förstås ;).

 

Idag har Tess och jag varit på Källan - vår öppna förskola i kyrkan. Alltså jag älskar torsdagarna. Det är så skönt att komma dit och umgås med föräldrar och barn. En riktigt härlig boost!! 

Tess och jag var först - som vanligt. Vi lämnar ju Seth i skolan på morgonen och sen är det ingen idé´att åka hem emellan, så vi hänger i kyrkan tills de andra kommer. 

I väntan på de andra :)
 
Kerstin kom straxt efter och de lekte en stund innan sångstunden.
 
Efter sångstunden är det fika och lek. 
Goa barn och föräldrar!! Det var fler barn och föräldrar med, men de kom inte med på bild.
 
 
Seth och Cornelia lekte hela eftermiddagen när vi kommit hem från skolan. Jag tänkte att Tess skulle sova en stund och att jag skulle få ta en kopp kaffe och bara softa när hon sov. Gissa hur lång tid det tog för henne att somna - trots att hon var trött...
En timma!!!
Varför sova när man kan pilla med annat?
 
Detta är inget ovanligt. Hon är svårsövd och sover ju sisådär. Men när hon väl somnat så fick jag 30 minuter med mitt kaffe, mina rån och min egna stund. Tur att hon är så go och glad! (Hon sitter gärna i sängen och pratar och gör sig rolig och är så otroligt medveten om att jag har svårt att hålla mig för skratt när hon håller på). 
 
Ikväll tog det dock bara ca 20 minuter för henne att somna, så det var ju skönt. 
 
Ha det så gott!

 


Bilder från dagen

Vi har bakat här hemma. Seth gjorde två plåtar med bullar helt själv. Här är en av dem där han använde formar. På den andra plåten gjorde han bullar som han snurrade själv. Duktig kille :)


Tess har ofta en särskild min när jag tar kort på henne... Såhär ser den ut:

Här tittar hon på sig själv och det blir en "selfie". 

Stefan köpte ju med sig lite Leksandgrejer till Tess i lördags... Såhär blev det:

Seth ville visa sina grejer oxå :)

Såhär ser det ofta ut nu för tiden. Tess är faktiskt försiktig med katterna och de håller sig undan om hon blir för påträngande. 

Seth ville ut och vara fotbollsmålvakten  stund och då fick mamman följa med ut och sparka boll i snön. Det måste väl ändå ge pluspoäng?

Sötastemålvakten!!

Han var seriös och slängde sig och var riktigt duktig på att ta emot bollarna. 

Jag låg och softade i soffan en stund på em och då var min vy såhär:

Barnen spelade och klinkade för glatta livet. Mysigt! 

Ja det var lite från mig denna dag. 
Kram kram 

Equality/Justice

Idag har jag visat denna pedagogiska bild för Seth. Jag fick den av Therese och tycker den är bra!! Det är trots allt inte alltid lätt att va storebror. Särskilt inte som lillasyster kräver uppmärksamhet nästan hela tiden (och inte sover särskilt långa stunder på dagen så man hinner göra saker med honom då heller.)

Kram

Hemmadag

Jahopp. Inatt kom äckelsjukan och hälsade på. Vi hoppas och ber att den är över och ingen mer blir smittad. Jag fick va hemma från jobbet idag oxå. Världelöst när man bara jobbar en dag i veckan! Seth fick va hemma från skolan trots att han inte är sjuk. Tycker det hör till normalt vett att han är hemma så han inte smittar ner någon.  

Tess har stortrivts med att ha brorsan hemma hela dagen. Men lite besvärligt tycker allt han att det är för hon vill ju ha allt som han har :). 








Full fart och bus.

God natter och kram

Kyrka och trötthet

Hej hej goa vänner. 
 
Idag gav jag mig iväg till kyrkan med mina apostlahästar vid åttatiden. Det var jag som hade sången idag. Sara skulle ha spelat till mig, men har blivit sjuk, så Robert hoppade in istället. Vi träffades ganska tidigt, för att hinna öva ordentligt. Det märks att vi sjungit mycket ihop för det flyter på jättebra. Efter mötet var jag på en härlig tjejträff. Det var så skönt att bara få träffa härliga vänner, äta gott och skratta och kunna tänka klart en hel tanke. 
 
Tess har blivit sjuk och är en riktig klängapa och inte särskilt nöjd just nu. Dessutom är nätterna inte roliga - fortfande. Så sömnen är det sisådär med. Jag förstår att det märks här på bloggen att jag inte har jättemycket ork och energi just nu. Det kommer nog vara så ett tag framöver att jag kanske inte bloggar varje dag och när jag bloggar blir det mest bara bilder från dagen och ganska IQ befriade inlägg. Dagarna går oftast bra och jag gillar att ha grejer att göra och jag träffar vänner, är på Källan (Öppna föris) osv, men kvällarna och nätterna är dryga. Både Stefan och jag är rätt så slut pga sömnbrist och frustration över att kvällar och nätter är så dryga. Bara så att ni vet varför det ser ut som det gör på bloggen just nu. 
 
Tanken har slagit mig att kanske sluta blogga ett tag, men det vill jag egentligen inte, eftersom detta är min dagbok och jag har hållt på så länge, så det vore synd att sluta nu. Såjag har bestämt mig att skriva när det går och det får mest bestå av bilder. Hoppas du vill följa med ändå. Det är ju såhär vardagen är för många småbarnsföräldrar och alltså för oss också.
 
Tack för att du hängt med såhär långt!!
 
 

Tjejdag

Idag har jag haft en härlig dag med dehär två brudarna under tiden Stefan och Seth var i Leksand på hockeymatch. 
Frida och Tess


Killarna hade det bra och Seth ringde glatt och rapporterade i en av pauserna. :) Härliga unge!!!
Fick den här bilden skickad till mig :) Jodå, de har allt köpt grejer till Tess med... 

Nu ska jag försöka sova lite.
Kram 

Rosenserien

Hallojsan hallojsan.
Hur är det?
 
Jag har ju helt glömt bort att berätta att jag innan jul vann i en tävling. Wihoo, det händer inte ofta. Jag var med och tävlade om några krämer från Rosenserien på en av Sveriges största bloggar. Och jag vann!! Så nu har jag smort ansiket med antirynkkräm och nattkräm från Rosenserien. Och jag måste säga att det är en stor skillnad.
 
Jag har alltid stora påsar under ögonen, varken jag är trött eller inte. Är jag trött är de enorma. Sedan jag började smörja mig med antirynkkrämen så har de minskat!! Jag kom att tänka på det häromdagen och när jag sa det till Stefan så höll han med om att de blivit mindre och att det syns stor skillnad. 
 
Jag har ju inte massor rynkor i ansiktet, eftersom jag inte är särskilt gammal än (tycker jag iaf ;) ). Men jag blir jätteglad att påsarna minskat för det är inte kul att de är så framträdande. 
 
Den funkar!! 
 
Nu har ju inte jag en jättestor blogg så jag får ju inte betalt för att göra reklam för dessa utan det är för att jag tycker att den är bra - på riktigt :). 
 
Så det här kommer jag fortsätta köpa och använda. Synd bara att de är så dyra, men det är inte många grejer jag unnar mig på det sättet, så nu är det dags :).
 
Avslutar med ännu en Instagrambild från dagen. Tess i en pyjamas jag köpte till henne igår. Den var då inte ens ute i butiken utan helt ny. En expedit som såg Tess frågade om hon inte skulle ha en sådan (hon frågade egentligen Therese som körde vagnen med Tess i) och så hämtade hon en till Tess och en till Thereses Olle. 
You make me happy!!
 
Stor stor kram!!

Spretigt inlägg

Oh, ikväll har jag gjort det här härliga som ska göras varje månad... Lagt in räkningarna. Usch!
Men nu är det gjort iaf. 
 
Idag åkte Therese, Tess och jag till Marieberg och uträttade en del ärenden. Det är bra skönt att kunna göra sånt dagtid, då inte alla andra är där... Och dessutom ha fantastiskt sällskap! Ja, sämre kan man ha det. 
 
I vår familj har vi bestämt att vi ska ha telefonfria onsdagar :). Idag var första onsdagen. Vi får svara i telefonen om det ringer och vi kan svara på sms, men inga spel eller kolla fb eller så. Jättebra och nyttigt!! Däremot fuskade jag när jag la Tess ikväll. När det tar runt en timma att lägga henne, då måste man få göra något annat när man sitter där. Annars blir jag tokig och visst kan jag läsa en bok istället, men jag har just nu svårt att ens tänka färdigt en tanke, så det är lättare att spela något eller titta på någon serie eller så. 
 
Oj, det här blev spretigt, men det var nog så dagen var också :).
 
Tess Trollunge. Hon har ett helt amazing minspel. Här fångades en min som var på väg bort, så det blev lite konstigt... Hon har dessutom fått ha massa olja i håret pga skorv, men nu är hon nästan helt skorvfri, efter att ha kammats och badats. Men på denna bild ser håret bra flötigt ut. (Säger man flötigt om fett hår på fler ställen än Östergötland? )
 
Ja just det! Jag fick veta att en vän som bor långt upp i tjotahejti och har gjort i flera år, ska flytta till ett samhälle bara några mil härifrån om några månader. Jippi! Vad roligt!! Då kan vi ju träffas lite oftare än vartannat år!!! :)
 
Ha en jättebra kväll min vän.
Än en gång vill jag tacka dig för att du är här inne och hälsar på!! Helt fantastiskt att ni är ett gäng som vill följa min vardag. Det gör mig ödmjuk och glad!!!
Kram

Goda vänner

Hej hej. 

Nu är jag tillbaka över utan igen. Jag fick helt enkelt va hemma från jobbet och det känns inte kul! Men jag tog rätt beslut för jag mådde inte bra. Jag har haft huvudvärk idag med men inte mer än att jag kunnat göra det som var inplanerat. 

På förmiddagen åkte Tess och jag till Ulrica och Hilde. Supermysigt. 
Fullt ös medvetslös.

Gofika och golunch fick vi! 

På em kom Sandra hit och det var oxå supermysigt men henne tog jag igen vbld på... 

Jag har några mysiga bilder på Tessilutt som jag inte visat :)

Hej hej mamma.
Det här var mycket intressant :)

Brorsans hockeyklubba är intressant oxå.

Nä, idag har jag inte mer att förtälja. Det var tråkiga dagar i helgen men skönt att Steff var hemma så jag kunde vila! Jag har dessutom tittat på en hel del Game of Thrones och det är aldrig fel ;). 

Kram 

Denna dagen...

Usch, vilken dag. BLÄ rent ut sagt...
Igår hade jag ju migränkänningar och försökte mota det med alvedon och ipren. Imorse vaknade jag dock med ännu mer huvudvärk. Så dagen har spenderats i sängen. Jag tog min migränmedicin, vilket jag ogillar, eftersom den slår ut magen. Och gissa vad den gjorde... Jo hela eftermiddagen har magen varit helt paj och jag har fått springa på toa och jag mår illa. För en liten stund sedan tog jag en promenad i kylan bara för att tänka på något annat än illamåendet. Jag brukar ta såna promenader, eftersom min mage brukar vara dålig. Det har hänt att jag gått ut och gått runt 4-5 tiden på morgonen. (Har en telefontid med min läkare imorgon för att sätta in medicin igen för magen, vilket jag inte kunnat äta när jag varit gravid och ammat. Hoppas den blir bättre igen när medicinen sätts in.)

Det som känns mest trist är att Stefan varit hemma rätt mycket denna helg och jag har sett fram mot att få ha familjetid och så har jag bara legat i sängen. Men man kan ju inte styra över såna här grejer.
 
Imorgon tar jag nya tag :).

Tess första steg

Idag hände det alltså. Hon har tagit ett, två steg ett tag nu, men nu blev det några fler. 9 månader och 16 dagar gammal. Seth var knappt en månad äldre när han började gå. Det går så fort... Hon började åla strax innan jul och började krypa under jul och nu börjar hon alltså kunna hålla balansen när hon står och även tagit några steg. Jag som tänkte att hon skulle vänta lite med detta, men samtidigt är det förstås roligt!! Särskilt eftersom hon själv helst vill gå och stå. 

Det var iaf roligt att Alexandra tittade in här en stund så hon kunde filma när vi märkte att Tess kunde ta sig mellan Stefan och mig. Tack för det :).

 

Tyvärr har skruttefian fått feber och jag har migränkänningar, så vi har inte gjort många knop idag. Seth leker iaf med Cornelia och Sebbe så han har fullt upp även när inte vi andra orkar vara så aktiva. Stefan ska iväg till kyrkan en sväng ikväll, så det är skönt att han är hemma och sköter allt här nu, så att jag kan vila och försöka bli av med migränen. 

Hoppas du har en bra dag!!

 


Skridskor och kalas

Fredag igen. :)

Seth har länge bett om att få åka skridskor i ishallen här i Örebro. Så idag hämtade Stefan honom och jag och Tess gick dit och mötte upp med varm saft, kaffe och mackor. Seth visste inget om utan det fick bli en överraskning och han blev jätteglad!!
Mysigt, men inte jättesmidigt med Tess som gärna kryper runt, vilket inte är jättelämpligt på hal is och bland folk. Men det gick bra idag. 




Och så fika förstås.


Mina fina!!

När vi kom hem tog jag mig en tur och tog kort på snön. Jag tycker det är vackert! Jag tog kort med mobilen så de blir ju förstås inte lika bra som med kameran. 
Utanför oss är det en lång radda med träd/buskar. Mitt bland dem står det en stol. Why liksom?? Ser du den?

Mitt i bilden står stolen. Någon som vill vila kanske?

Det har kommit lite snö senaste dagarna. 

På eftermiddagen åkte Seth på kalas. Jag och Tess stannade kvar eftersom jag inte ville att Tess skulle somna i bilen när jag hämtade honom. Hon är ju nöjd och glad när hon är bland barn, så det var inte svårt att hålla henne vaken. 
Det roligaste var ballongerna, presentpapper och presentatörerna :)

Alla barnen fick huggtänder, vilket Seth gillade skarpt. 

Tess fick brev från mormor idag med en fin mössa i. Tack för den!! Hon är något trött på denna bild. Dags för sängen. 

Nu sover hon och Seth och jag fredagsmyser till Fångarna på Fortet. Steff är på Source i kyrkan. 

Hoppas du får en Amazing helg!!!

Vänner och snö

Både igår och i förrgår träffade jag vänner och hade såna här härliga samtal som man växer av och får "aha tankar" av, om du förstår vad jag menar. Oh, det är så skönt med såna dagar!!!! Särskilt nu har det varit så behövligt!! 

Och så lite bilder från sista dagarna :)
Tess gillar att va ute och promenera. 


Hallå där :).

"Titt ut", en mycket populär lek. 


Syskonkärlek.



Idag började Öppna Föris, Källan, igen. Det är grymt gott att gå dit och hänga där på förmiddagen. Jag tog inga kort där för jag brukar låta telefonen ligga i väskan. Men vi hade det bra iaf även om vi inte var jättemånga idag. Jag tror både sjukdom och snön gjorde sitt till att vi inte blev så många.
Har det kommit mycket snö hos dej? Här har det kommit ett par dm senaste dagarna. Gissa om barnen gillar't! Seth är ute en bra stund varje dag när vi kommer hem. Vi bor ju bra på det sättet med lekplats, kulle att åka Bob nerför och massa "grönområde" (snöområde just nu då). 

Nu sover Tess - i sin säng - och Seth ska snart sova oxå. Sen kommer Stefan hem lite senare och då måste resten av veckan planeras lite. Och så ska jag nog fixa resten av disken som står i köket... Kanske. 

Ha en skön kväll!! 

Hej hopp

Får man ge upp, bara lite grann, och ta en paus för att ta nya tag en annan dag i detta med tålamod och sömn? 
För då gör jag det nu... 
Skruttunge... (Men jag älskar henne till månen och tillbaka). 

Sova eller inte sova, det är frågan

Idag var det jobbdag igen. Det gillas. Vad som ogillas är att jag sov ca tre timmar - osammanhängande natten till idag... Och så var det full dag på jobbet. En kvart mellan varje samtal, förutom vid lunch och fika. Så det gäller att ha fokus och skärpa.
Jag tycker ändå att jag fått sova ok sedan Tess föddes, men inte senaste månaden. Många har det bra mycket värre än vad jag har. Men vet du, sömnlöshet används som tortyrmedel. Japp, så är det. För bebisar är det inte så farligt att att inte sova, för de sover det de behöver. Men för oss vuxna är det tortyr på ett sätt. Alla ni som haft småbarn vet ju vad jag pratar om. Sen är det naturligtvis olika för olika människor och barnen är också olika och de har sina perioder. 
Jag mår inte dåligt än av att ha sovit mindre än vanligt sista året, men jag är glömsk och förvirrad. Jag vet inte var jag lägger saker och vill absolut inte ha ansvar för viktiga papper osv. Däremot kommer jag ihåg Seths idrottspåse, läxor, frukt osv och det är ju skönt. Jag har också lättare till tårar, både glädje och ledsnad, men det beror nog inte bara på sömnbrist utan också på att jag är mer känslig just nu. 
Eftersom Seth sov ännu sämre än vad Tess gör, så vet jag ju att det också går över. Han var ca 2.5 år när han började sova bättre och man kunde få en hel natts sömn då och då (med hel natts sömn menas fortfarande att han kom in och la sig hos oss, men somnade om direkt). Så jag vet att det blir bättre. Sen är det ju självklart värt det 100 gånger om. Och jag mår bra!! Jag trivs med livet och det är skönt. Men det skulle va skönt att få sova :). 


Liten, glad skruttfis. (Stefan skickade detta kort när han och Tess hämtade Seth idag. 

Han hade med sig en kompis hem idag och hade det gott. Denna kompis pratade han med igår i telefonen. Helt pötsligt körde han ut mig ur rummet :). Mamma ska inte höra allt de pratar om tydligen. Haha. Mammas lilla pojke är inte alltid så liten längre. 
 
Stefan skjutsade Seth och mig till jobb och skola samtidigt idag. (De ligger mitt emot varandra). Det var ju så kallt så jag ville inte cykla... Minus 16 grader hemma hos oss. Såhär såg det ut på bilfönstret:
Rimfrost inne på rutorna. Vackert, men kallt...
 
Och så lite egopics, bara för att...
Man har inte roligare än man gör sig, eller hur? Duckfacet är ju ett måste när man gör egopics på detta sätt, så det kom med två gånger :).
 
Nä, nu sa jag säga hej till kudden och hoppas på att Tess sover lite mer inatt. 
Kram kram

Årsupptakt, sång och barnen

Igår kväll hade vi en sån där riktigt mysig kväll. Tess sov hela kvällen för första gången. Så vi andra tre tittade på Det största äventyret tillsammans och hade en sån där mysig stund. Härligt.
 
Båda killarna gillar att ha värme på sina nackar. Seth har alltid en värmedyna när han ska sova :). Tur att mormor gjort några så vi har här hemma.
 
Imorse gav jag mig av tidigt hemifrån. Jag skulle vara i kyrkan strax före 9 för att öva inför årsupptakten. Jag tyckte det var onödigt att bli skjutsad och jag ville inte cykla i snön, så jag tog apostlahästarna helt enkelt. Det var kallt och snön yrde. 
 
Men med hörlurarna på och "I am future" i öronen blev det en ganska behaglig promenad ändå. Men sminket var utsmetat när jag kom fram :) 
 
Vid 11 började vår årshögtid. Vi var ett gäng som sjöng och spelade och så var det årsberättelse, predikan och fler grejer förstås. Sara och jag sjöng en sång tillsammans själva innan predikan.
 
Stefan hade Tess och satt längst ner och tog detta kort på mig som står upp och Sara som sitter vid flygeln. 
 
Efter mötet var det lunch och härlig gemneskap. 
 
Väl hemma slog huvudvärken till igen, men inte värre än jag kunde vara uppe (men jag vilade när Tess sov sin eftermiddagslur och det var skönt). Seth och Cornelia var ute och åkte kälke hela eftermiddagen och så tiggde han till sig middag hos grannarna efter :). Vi lagar visst inte så god mat här hemma utan han äter hellre där haha. Tur vi har goa grannar :). 
 
Det är full fart på Tess HELA tiden. Nu är det slut på att sitta still. Hon rör sig och ställer sig och försöker gå överallt, men har ju inte riktigt koll (vilket blåtiran vittnar om), så det gäller att hänga med. 
 
Det är bra att ha en Seth som hjälper till (när han känner för det). 
 
 
Stefan, min hjälte, har lagt Tess ikväll också och hon sover fortfarande i sin säng!! Igårkväll sov hon också i sin säng och vaknade första gången vid 4 på morgonen. Jag däremot låg vaken från kl 3 och lyssnade på om hon andades... Jag är så van att ha koll på henne och känna alla hennes rörelser så jag hade svårt att slappna av. Jag vet att jag kan anses hispig, men det struntar jag i. 
 
Imorgon är det jobb igen för första gången i år. Har en full dag, så det är bäst jag försöker sova snart. 
Hoppas din helg varit bra!! 
Kram
 

Igår och idag

Hej hej. 
Tittar bara in snabbt och säger hej innan "Det största äventyret" börjar. Seth och jag sitter bänkade med oststjärnor och chips. Stefan lägger Tess men jagbhoppas han kan va med och titta en stund. Nu jobbar vi på att hon ska sova bättre och han tar första kvällarna nu när han är hemma för nästa vecka är han inte hemma så jättemycket på kvällarna. 

Igår hade vi lite fredagsmys med mosåsarna. 





Marcus var snäll och hämtade Stefan vid tåget. Och så var ordningen återställd igen. Lovely!!!


Idag har jag varit i kyrkan och sjungit en bra stund. Jättekul!!! Imorgon på kyrkans årsupptakt ska vi sjunga så det är det vi övat inför idag. Kul när vi är ca 15 stycken som sjunger och spelar ihop. 

Nu är ju snön äntligen här. Seth gav sig ut och åkte i den förut. Det är så bra att vi set kullen från vårt fönster så vi har koll på honom när han är ute ensam. 

Syskonkärlek :)

Och så en uppdatering av blåtiran:

Den är svartlila nu och mycket mindre. 

Nu börjar det!! 
Kram kram 

Fröken Blåtira

Ikväll fick jag världens migrän helt plötsligt. Känns ju sådär när man är själv hemma med barnen. Men nu har det släppt av både med värken och illamåendet. Barnen sover och det känns ändå ok.
 
Fröken Blåtiras blåtira var nästan värre i morse.
Tess Tyson, som Lovisa skrev på Instagram :) Hihi.
 
Vi tog oss en morgonpromenad Tess och jag och jag testade mina nya rosa fina hörlurar som jag fick av Steff i julklapp. Älskar dem!
 
Snyggaste bruden i stan!
 
Sen gick vi till BVC och pratade om sömn. Jag hade bett om att få komma dit och få prata och få lite råd. Så nu ska det nog bli ordning på torpet hehe... Vi får göra lite ändringar och så håller vi tummar och tår och ber en bön att det ska bli bättre med Fröken Blåtiras sömn. 
 
Damen har en tendens att inte sitta stilla när man matar henne, så hon har alltid mat everywhere när hon har ätit klart.
Smutsig, go och glad :).
 
Nu när Stefan är borta får ju Seth sova i hans säng och då blir Frodo förvirrad... Hon sover ju alltid hos honom annars. Så nu har jag en förvirrad katt i mitt knä istället. Hon som aldrig brukar sova hos mig.
 
 
Nä, nu ska jag sova. Får se om jag får plats här:
Hunden får vara mellan dem och fungera som en barriär. Båda barnen har nämligen en tendens att röra sig MYCKET och vevar med armar och ben och det är ju onödigt att de rullar på varandra och slår till varandra... Så då fungerar hunden bra som ett skydd. Men jag får knappt plats :). Men det är det värt!!! 
 
Nu är det dags att säga god natt, så "Good night Sweden... wherever you are..."
 

Blåtira

Idag fick Tess en rejäl blåtira. Hon ställer sig ju upp mot saker hella tiden. Men så tappade hon taget en gång idag och hamnade på ansiktet. Man riktigt såg hur det blev blått under ögat. Liten skrutt. Vad mitt hjärta blödde... Men det lär väl bli fler blåmärken ju mer hon rör sig. 
Blå och svullen.

Imorse tog Stefan bussen - hör och häpna - till stan för att där ta tåget till Stockholm. Han skulle åka vid 7. Jag och Tess låg kvar i sängen och Seth sov hos sig och jag hörde Stefan borsta tänderna. Så kollar jag min klocka bredvid sängen och den visar 08:29!!!!! Då börjar Seth skolan! Den paniken! Stefan har missat tåget och Seth är sen till skolan. Men så ser jag på min telefon att den är 6:29 och så kollar jag med Stefan också och hans var också ca 6:30. Phu!! Antagligen har Gandalf lyckats trycka på klockan när hon gått på den under natten. Hon brukar vandra omkring på mig och mitt nattduksbord. Knäppa katt! 
Knäppekstten i en korg :)

Morgonen blev iaf lugn och Seth hann i tid till skolan :). Han tyckte det var roligt att träffa alla klasskompisar. En kompis följde med hem efter och så har dagen rullat på. Jag har börjat byta gardiner och ta bort julen, men det tar hu sin tid nu när man inte bara kan jobba på utan måste avbryta hela tiden. Men det får ta den tid det tar... 

Ja just det!! Jag träffade ju en kompis på stan och tog en fika och promenad i regnet innan jag hämtade Seth. Mycket trevligt!! 
Angelique och jag 
Tess och Alice. 

Och så Tess och jag när vi hämtade Seth. 

Nu sover båda barnen!!!!! Halleluja! 
Det blir rätt tidigt för mig med bara de - läs Tess - fortsätter sova!! 
Kram 

Bowling

Om du följer mig på Instagram (mkindevag) så har du sett en del av dessa bilder redan... Men så får det va :).
 
Min stora skrutt har hittat ett eget sätt att äta kvällsmat på :).
Men det är inget sätt jag - eller han - rekommenderar. 
 
Imorse när jag dammsög hade jag en liten skrutt efter mig överallt. 
 
Det är roligt när det blåser upp i ansiktet.  (Den otroligt söta klänningen har Lovisa köpt i London och Tess fick den igår på Lilljulen.)
 
Mys.
 
På förmiddagen idag ringde Lovisa och frågade om vi ville följa med och bowla och det tackar man ju inte nej till. Seth blev totalt eld och lågor. 
Han började med en strike och sedan en spärr. Gissa om han var nöjd. :)
 
 
Selfie på Tess och mig.
 
Alva och Molly.
 
Hugo hjälpte Molly. Hon fick flera strikes med hjälp av sin fina storebror :). Hon hoppade och var glad heeela tiden när de körde (tills hon blev för trött i slutet).
Jag har visst en gamnacke här på detta kortet, men men... Det är ju nästan obligatoriskt med något sådant här kort när vi ses....
 
Sen åt vi lunchbuffen där. Lovely! 
 
När vi kom hem så kom även grannarna hem. Då blev det fika och rivning av pepparkakshuset :). Så går det sista dagen på lovet. 
 
Imorrn åker Stefan till Stockholm och är där några dagar och Seth börjar skolan igen. Hej vardag!
Jag hoppas det går bra. Jag har ju blivit bortskämd nu under jul och nyår med att vi hjälpts åt med barnen på kvällarna. En tar Tess och en tar Seth. Nu blir det ett par kvällar och nätter utan Stefan och Tess är fortfarande inte jätterolig på framförallt kvällarna, men inte heller på nätterna. Så; lycka till Mia nu onsdag-fredag :).  

Lilljul

Så har vi då firat jul med min sida av familjen. Vi har firat med fika, tacos, efterrätt, paket till barnen och så fika igen. Härligt!! 


Fina bordstabletter som min mormor har virkat. 


Janne satt och läste för Molly :).

Hanna lekte med Tess en stund. 


Tre av fyra tjejkusiner grejar vid bordet...


Dags för julklappsutdelning.


...

Tess brydde sig mycket lite om detta med paketen...


Ändå fick hon en hel del! Bara bra grejer, så mamman är mycket nöjd!! :)

Selfie på mig och Tess, som Stefan förevigade oxå:


Seth med sina klappar. Han var oxå mycket nöjd :)


Syrran partade till det med Hannas diadem :).

Vad mer har hänt idag? 
Jo pappa skaffade Instagram. Nu är det bara Janne kvar så har alla i familjen det...
Tess har bara sovit 50 minuter idag men är ändå jättesvår att söva... Märkligt.

Hur gick natten då? Jodå, när jag väl slappnat av så sov jag 5!!!!! timmar i sträck innan jag vaknade av mig själv. (Det har inte hänt på över ett år!!!) Då låg jag vaken en timma för jag var pigg. Galet. Sen sov jag några timmar till men inte i sträck utan jag vaknade flera gånger. Men vad skönt det var. Tess och Stefan sov oxå bra för att va de... Skönt!!! Lyckat alltså, så det får vi göra om. 

Hoppas din dag varit bra!! 
Imorrn drar vardagen igång. Stefan jobbar och så börjar skolan igen på onsdag. Det blir faktiskt skönt med vardag igen även om jag gillar ledigheten oxå. Det är nog bra att detta blandas och att man inte bara har det ena eller andra. Kram 

Flipagram och sova på soffan

Idag bjuder jag på två bildkavalkader via Flipagram. Lite kul att sitta och göra :). Första är på Stefan och den andra på mina två härliga barn. Så håll till godo:
 
 
 
 
Inatt är tanken att jag ska sova på soffan. Nä, vi är inte osams, utan tanken är att jag ska få sova lite mer en natt... Det blir i sådana fall första natten jag sover utan Tess... Om jag låter lite osäker på om jag kommer sova på soffan så är det för att Tess gråter och jag tycker det är svårt att ligga kvar här då... Stefan klarar henne precis lika bra som jag, så det är inte det det handlar om, mer att det är jobbigt att vara här och höra henne där och inte göra något.
Tanken är alltså att jag ska få sova lite bättre en natt, eftersom Stefan kommer vara borta onsdag-fredag och det har ju varit lite dåliga kvällar och nätter här en månad. Att det ska vara så svårt att slappna av och låta Stefan ta henne själv!
Trots att både Stefan och Tess haft/har feber och jag har varit hängig idag, så har vi haft ett par mysiga dagar. Vi har liksom bara dragit runt i mysbrallor och haft det gott. Inte massa krav, men fått det städat och ätit god mat. Det är så mycket lättare att ha såna dagar när båda är hemma helt och hållet. Så trots att Stefan varit sjuk så har vi haft det gott. Det uppskattar jag. 
 
Imorgon ska vi fira jul igen, men denna gång med min sida av familjen. Så ikväll har jag slagit in paket igen. Jamen varför inte. Säsongens sista jul, eller årets första jul... Ja, det är frågan. :). Nu blir det iaf inte något mer julfirande på ett tag. Det blir roligt att ses allihopa imorgon iaf. 
 
Sådär. Nu verkar Tess lugna ner sig och Stefan sjunger "Nu i ro" om och om igen och Seth kanske också har kommit till ro... Han har även han svårt att somna nu för tiden. Då kanske kanske jag också kan lugna ner mig och somna. Wish me luck ;). (Och önska Stefan det också, som klarar det här alldeles utmärkt, men har ett kontrollfreak till fru...)

Städdag

Hallojsan!! 

Inatt var ingen rolig natt. Stefan är sjuk och sov inte, Tess hade ont i magen och sov inte, vilket betyder att jag inte sov. Jag tror det var vällingen som gjorde henne orolig i magen för vi har precis bytt sort. Som tur var sov vi alla till 8:45 sen på morgonen. Amazing!! Händer ju aldrig även om vi varit vakna flera timmar. Till och med Seth sov så länge! 

Sen har dagen flutit på med städ och handling osv. Gott.

Tess brukar sova 30 min tre gånger om dagen, men idag slog hon till med att sova över två timmar på eftermiddagen! Vad händer. Såhär såg det ut när hon sov:
Skön stil. Tur att det var skidskytte som Stefan kunde titta på samtidigt. 

Samtidigt som de låg och sov och vilade så lekte Seth inne hos grannarna och jag fick gå och städa och greja all by My self. Som jag njöt!! 

Nu ikväll är det fredagsmys förstås :)
Fint kort va? Haha.

Gott att ha Stefan hemma även om han är sjuk (förkylning och feber). 

Nu sover Tess och vi andra tittar på Fångarna på Fortet (minns du att Seth brukade säga "Fågarna på sportet"?) Hihi. 

Avslutar med en underbar bild på mina två fina!!!

Kram

Tess 9 månader idag!!

Galet vad fort de senaste 9 månaderna gått. Bra mycket snabbare och lättare än de 9 månader som Tess låg i magen!! 


Tess har fått låna duplo av grannarna. Mycket bra!! Storebror hjälper mer än gärna till och bygger och Tess river :).


Kram kram 



Hemma igen.

 Japp, nu är vi hemma igen. Vi kom hem i eftermiddags, galet trötta allihopa, glada, välsignade och allmänt nöjda!! Alltså vilka dagar vi haft. Jag önskar att det gick att beskriva på något sätt, men det måste upplevas. Att få vara med när ca 400 ungdomar röjer, dansar, lovsjunger, ber, skrattar, lyssnar på det som sägs osv osv är helt fantastiskt. Tänk, som igår kväll när nyåret firades in. 400 personer har jättekul, de dansar, jublar, tävlar osv och inte en droppe alkohol. Inga bråk. Ingen fylla. Snacka om att det finns ungdomar som motbevisar att det blir bråk och fylla där många ungdomar samlas. Ungdomar är så värt att satsa på. De är spontana, härliga, inget är omöjligt och så är de vår framtid!! Utan dem - ingen framtid. 
Det har gett mig så mycket att få vara med. Dels att få delta i mötena och så, men också att få hänga med de andra mammorna som var där. Det märks att ungdomspastorer börjar bli lite äldre och inte bara är runt 20 längre :). Många har respektive och barn. 
 
Som sagt, det är svårt att beskriva det jag upplevt inuti... Jag önskar jag kunde. Jag får i alla fall visa lite bilder från nyårsafton och från idag. Det blir lite suddiga och konstiga bilder, eftersom det används ljus i lokalen som gör att det ser lite speciellt ut. 
 
Seth fick blodad tand och red på tjuren fler gånger under jubel. 
 
Roligare att dricka ur vanligt glas än i pipmugg. Här på Jensens där vi var många och åt igår eftermiddag. 
 
Tess krypning har bara utvekcklats dessa dagar. Hon kryper iväg så nu är det slut på lugnet :).
 
En bild på vyn jag har haft därifrån jag suttit med barnvagnen. Seth har suttit framme hos Stefan (som varit mötesledare) när han varit inne i kyrkan. Annars har han varit ute och lekt med andra barn och när det inte varit möten har han hängt mycket bland ungdomarna. 
 
Igår kväll var det dop för två stycken. Mycket starkt och härligt. Seth kom efteråt och sa med tårar i ögonen att det varit fantastiskt att se och att han nästan började gråta. Goa unge.
 
Tess och jag.
 
Innan nyårsfesten drog igång vid 23 så fick vi tacotallrik. Kanske inte värsta fina nyårsmaten, men det var ju för ungdomar och inte för medelålders ;). 
 
Nice sällskap. Seth satt på kanten och kom inte med. Usch dålig mamma som missade honom...
 
Så det blev ett kort till. 
 
Tess var också med förstås. Lite suddig bild tyvärr. 
 
Värdarna för nyårsfesten gjorde en flygande entré. Modigt och lite galet. 
 
Vi höll oss lite bakom det hela. Seth hittade som vanligt en kompis att leka med. 
 
En tjej som heter Fran hade de snyggaste skorna. Jag var tvungen att ta kort på dem. Önskar jag kunde ha såna... En dag kanske. 
 
Det var helt fantastiskt att kunna fira nyår med Stefan!!! Hela familjen tillsammans.
 
Seth hittade den "lilla" ballongen...

Tess somnade strax före tolvslaget och firade in det i vagnen.
 
Det var bra segt att gå upp i morse... Såhär såg det ut i Seths säng när jag gick upp. Han rör sig en del när han sover kan man säga... Här ligger han alltså på tvären.
 
 
Bredvid mig såg det ut såhär istället.
 
Väl hemma i eftermiddag så har vi mest hängt i soffan. Riktigt trötta allihopa förstås. Mina älskade barn!
 
Stefan var visst tröttare än barnen hihi.
 
Nu sover Seth och Tess har sovit, men vaknade förut av troligen någon dröm. Men nu ska vi försöka få henne att sova igen, så god natt!!! 
 
 

RSS 2.0