Tillbaka igen

Eller, jag har ju inte varit borta... Orkade bara inte skriva i onsdags och igår blev det ju bara en liten kortis när jag kom hem från Alphan. 
 
I onsdags...
 
Hade jag en kompis här på förmiddagen. En nyvunnen kompis och det var jätteroligt att fika och prata lite. 

Denna Nalle Phubil fick Seth av sin mormor och morfar när han fyllde ett år. Den fungerar fortfarande jättebra och gillas av denna snart ettåring.
 
När vi hämtat Seth i skolan åkte vi till Toys R Us för att köpa födelsedagspresenter till Tess. Ja, hon fick vara med och hon kommer inte ihåg vad vi köpte haha. 
 
Seth fick ta med sig sina egna pengar för att köpa ett star wars lego som han siktat in sig på. Vid dörrarna till affären finns såna här automater som man stoppar i en tia och så får man en leksak. Där köpte han ett par grejer och vi var där en stund. När vi kom hem upptäckte han att påsen med legot inte var med hem. Oh, den förtvivlan. Och för egna pengar. Vi åkte ut till Marieberg igen (som tur var hade Stefan hunnit hem så Tess inte behövde följa med.) Vi bad i bilen att någon skulle lämnat in påsen och inte tagit den med sig. Han var så nervös... När vi kom fram visade vi kvittot och visst var påsen inlämnad i kassan. Oh, den lättnaden och lyckan i hans ansikte då. Självklart tackade vi när vi åkte hem :). 
 
Där väntade en Tess som fick hoppa i badet. Goa, suddiga unge. 
 
Igår åkte vi till Hugo och hälsade på. Här väntar vi på honom, mormor, Alva och Alvas kompis. Hugo är nämligen fortfarande sjukskriven pga sin epilepsi, men är i skolan om dagarna, så mycket han orkar. Dock är någon i familjen med också. Mest Lovisa men nu i slutet av veckan var alltså farmor/mormor med. Och vi passade på att träffas lite också. 
Här sitter de och väntar på Hugo och mormor.
Goa ungar. 
 
När vi kom hem till Marcus och Lovisa (fast de var ju inte hemma, eftersom de var på jobbet) hittade Tess direkt favortisysselsättningen. En sopkvast. Och så en tumstock. Men den tog jag ifrån henne, för jag ville inte att den skulle brytas sönder av fröken pillemoj. 
 
En trött Tess pillar med Mollys Ullaredsvagn precis innan vi åkte hem. 
 
Sen på kvällen var jag på Alphakurs i kyrkan och var helt enkelt helt jättetrött när jag kom hem och stupade i säng. 
 
Idag då. Jo, Tess vaknade 4:45. Alldeles för tidigt i min smak. Just nu känns det ok om klockan bara är efter 5. Hur sjukt är inte det!? Jag tycker det ska bli skönt att ställa om klockan på söndag för då kanske - kanske - klockan står på 6 när vi vaknar... Jag gick upp med henne, men klockan 6 tog Stefan över och jag sov en timma innan vi åt frukost och killarna cyklade iväg till skola och jobb. 
 
Tess och jag, vi satte igång och baka inför helgens och nästa veckas kalas. 
Bra hjälp när jag bakade ut bullarna. Bra att hon kunde leka med lite grejer som inte går sönder, men som ändå sysselsätter lite i köket. 
 
Sen fick jag städhjälp :).
Torka torka... Tur det var en ny trasa för hon torkade huvudet och ansiktet också :). 
 
Sen var vi förstås tvungna att smaka bullarna. 
Inte för att hon åt så mycket av den, men ett litet smakprov blev det.
 
Nu ikväll har Seth varit iväg på Vips och farmor har kommit hit. Vi har fredagsmyst med morötter, gurka och lite chipsrester och så dipsås förstås. Gandalf var med på ett hörn :).
 
Jag tycker det går farmåt med min hjärnskakning. Men jag trodde aldrig att det skulle ta sådan här tid... Jag har enormt tjut i öronen och ett till läte som liknar det blåser i en mikrofon. Det är bästa sättet att beskriva det. Det kommer och går. Konstigt. Men jag ska förhoppningsvis få prata med en läkare om det. Och så har jag bokat tid med sjukgymnast för nacken, som också fick sig en törn i smällen. 
Det jobbiga är att jag har svårt att veta vad jag orkar och inte. Som tex i morse gick det jättebra att baka. Tess och jag hade jättemysigt och sjöng och dansade. På eftermiddagen sjönk jag som en sten och Stefan fick komma hem lite tidigare än han tänkt. (Nu är han ju iväg igen så det är ju inte det att han jobbar för lite precis, men han fick ändå åka tidigare än planerat). Jag ska ju göra saker och utsätta mig för påfrestningar i lagom dos. Och att baka är något jag älskar att göra. Så det känns ju som att jag ska göra lite sånt. Sedan hade jag ju inte mer inbokat idag... Men när jag blir sådär trött då blir det jobbigt att veta att en tvätt behöver hängas och för att hänga den måste en annan tvätt tas ner. Det blir jobbigt att veta att bullarna som jag bakat ska läggas ner i påsar. Ja, du vet såna där helt vanliga, lätta saker, som normalt sätt inte är jobbiga. Det påminner om utmattningssyndrom, men det är ju inte det jag har utan detta är sviter av hjärnskakningen. Jag måste ta detta på allvar, jag inser det mer och mer. Jag har iof tagit det på allvar hela tiden, men det är nog så att det går upp för mig mer och mer vilka konsekvenser det uppenbarligen kan bli. 
 
Men nu, min vän, ska jag sova. Vem vet när jag får gå upp imorrn bitti ;). 
 
Kram kram
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0