Kort inlägg

Fridens liljor vänner! 

Imorrn ska jag börja jobba igen efter denna sjukdomsperiod och stämbandsinflammationen. Hoppas rösten håller...

Det blir ett kort inlägg idag för nu behöver jag sova 😊.
Har haft en fantastisk kväll med lifen och är tacksam in i hjärtat!! 

Delar denna bild idag.
Word!!!

Kram 

Ännu mer pepparkakor - och lussebullar

Hej hej.
 
Hur har din helg varit? 

Inatt sov vi ganska bra, Tess och jag. Hon hade en del hostanfall, men inte i närheten av lika illa som förra natten. Jag har varit galet trött idag, trots att jag sov länge på morgonen. Tess har varit helt feberfri idag och varit pigg - fantastiskt! Halleluja! Hon hostar och är hes, men mår i övrigt bra. 
Trots tröttheten fick jag lite lussekatter bakade. Tess hjälpte mig och såhär såg hennes bulle ut :). 
Gostjejen!!! 
 
Grannarna har rensat i sitt förråd i helgen och det har varit riktigt bra för Tess. Hon har fått massa av Cornelias kläder :). Och denna väska, som inte har lämnat Tess sida, sedan hon fick den :). 
 
Stefan och Inger åkte till Göteborg och Connect Church vid lunchtid och jag och barnen åkte till Mosås. Det var bra länge sedan vi sågs nu. 
För 10 år sedan startade vi en tradition, Lovisa och jag, nämligen att baka pepparkakor tillsammans. Första gången var Hugo ca 3 månader och Seth minus en månad haha. Han var alltså i min mage :). 
 
Vi har försökt ses för att göra pepparkakor ihop sedan dess. Nu hade Lovisa gjort en jättegod pepparkaksdeg, som barnen bakade av. 
Underbara barn!!!
 
Jag har välsignats med fantastiska vänner. Ibland känner jag mig helt speechless.
Idag var Badde förbi med denna blomma till oss, som en uppmuntran. Wow!
Vilken glädje efter ett par ganska tuffa veckor!
 
Nu väntar en ny vecka! Ser fram mot det :). 
Stor stor kram
 
 

Akuten och pepparkakor

Hej vänner!
Fredagsmyset uteblev igår och jag, Tess och Stefan spenderade kvällen på akuten. Tess somnade bra, men vaknade hela tiden av att hon hostade och kräktes av hostandet och fick svårare och svårare att andas. Tempen steg till över 40 trots alvedon och Ipren. Jag ringde 1177 dels för febern och dels för andningen. Och de tyckte vi skulle åka in - inte för febern uran pga andningen.
Såhär såg hon ut när jag försökte svalka henne lite 😊
Sötnöt med fuktig, sval handduk på huvudet.

Nåja vi åkte in och det tog ca tre timmar så det var skönt att vi var där tillsammans Stefan och jag och att farmor var hemma hos Seth. 

Hon fick andas in medicin som hjälpte henne att andas bättre. Vi kom hem vid 00- tiden och natten blev inge vidare trots medicin. Jag fick sitta upp hela natten med Tess i knät. Vi hade fönstret öppet hela natten och ändå behövde jag inget täcke, eftersom Tess var så galet varm i mitt knä. Inte mycket sömn för varken mig eller Tess pga den eländiga hostan och svårigheterna att andas. 

Idag har hon mått helt ok - ingen feber förrän nu ikväll och bara lite hosta. Halleluja!!!
Men så fort hon lägger sig börjar hon hosta.

Piggare idag 😊.

Kan du le Seth? frågade jag och fick denna min till svar 😉. 

Tess snutte fick kräk på sig så den har tvättats - och blev rosa där det varit vitt förut 😊. Syns inte så bra här, men den är numera rosa. 

Jag och barnen har gjort iordning pepparkakshuset idag. 
Mysigt!!!

Så har vi bakat pepparkakor också. 






Tess kakor!

Seths kakor.

Riktigt mysigt. 
Jag, farmor och Seth har även varit på julmarknad i Mellringekyrkan. Jättemysigt och trevligt! 

Nu är det kväll och hostan har tilltagit och Tess kan inte sova. Jag räknar med ytterligare en natt sittandes. Hon får sitta uppe med oss andra nu. Hoppas det blir lite mer sömn inatt. 

Jag är ändå tacksam för en bra dag!!! 

Stor kram


Liten Tess... Och dans på Ica

Dagen började bra med att vi allihopa åkte till Tess förskola och blev bjudna på adventsfrukost.
Jättemysig tradition! Här sitter vi med Tess bästis och hennes föräldrar 😊.

Seth stannade kvar på fritids och Stefan skjutsades till jobbet.
Jag är sjukskriven ett par dar till pga att jag inte får prata så jag gick en sväng på stan och tittade innan det var adventsgudstjänst i St Nicolaikyrkan, med hela låg och mellanstadiet.
Seths klass när de sjunger sin sång. Oh så härligt det är!!!!

Jag hittade några connectkompisar i kyrkan 😊.
Jag vet inte vad det är med mina ögon men det ser ju ut som jag har stora icakassar under dem... 😂

(Btw så blir min röst bättre och bättre, men pratar jag sisådär fem minuter så försvinner den, men sååååå mycket bättre än för några dagar sedan!!)

När det var slut i kyrkan åkte jag och handlade. Där var ett gäng dansare. Några av dem har varit dansare i Let's Dance. De kör en föreställning här i Örebro i helgen och dansade lite ur den. Jätteroligt faktiskt! De spred sån glädje och fart omkring sig. Riktigt härligt!

Inte den bästa kvalitén på bilderna, men men...

Så var det en tjej där som heter Evelina Olsen, som sjöng en sång också.
Roligt, för hon fick igång oss som stod där runtomkring 😊.

Sen dansade en av ägarna tillsammans med en av killarna. Riktigt bra faktiskt!!! 
Rolig grej en vanlig fredagsförmiddag på Ica Maxi. 😊

Tess började hosta inatt och jag tänkte att hon nog blir sjuk nu. Man känner ju igen symtomen och allt. Mycket riktigt var hon hängig när jag hämtade henne, men hade varit igång och lekt och så ändå. 
När vi kom hem satt hon och såg ut såhär i soffan:
Inte så pigg.

Hög feber nu ikväll och så denna hosta som gör att hon kräks och får svårt att andas. Jag hoppas så att denna astma växer bort!!!! Litet hjärta. Nu ligger hon i vår säng i vårt rum där fönstret är öppet och så har hon haft en våt handduk på huvudet. 
Hoppas det går över snabbt. 

Stor stor kram 

Men håret..?

Hej hej.

De här ungarna är ju så goa!!
Kärlek!!

Men detta hår!!! Hur blir det såhär och vad ska jag göra!!?? 😉😊
Trollunge!
Haha idag är det ju extra vilt efter mössa och tofsar...

Och den här killen!!! 

Mycket hår här också, men lite mer styrsel i det... 😊

Jag är fortfarande hemma och håller mina stämband vilande. Men det är galet svårt. Jag som alltid går runt och nynnar och sjunger när jag är själv och pratar med folk om jag inte är själv... En bra och nyttig prövning detta 😊

Kram kram 

Stämbandsinflammation

Hallojsan vänner! 
Jorå, jag har stämbandsinflammation och är ordinerad tystnad... Gaaaah. vad det är svårt att vara tyst!! Eller det går ju bra när jag är ensam hemma, men inte när det är folk omkring mig. Jag tycker om att prata serru... Ja, då får vi se hur länge detta sitter i. Det är ju bättre idag än igår, så det tar nog inte så många dagar innan det är borta, hoppas jag.
Nu är jag ju iaf rätt pigg. Inte helt återställd efter all feber, men ändå uppe och igång. Skönt!!
 
Tess är ju pratglad och idag ordnade vi lite i hennes rum inför advent. Hon gick och sjöng "Nu är det jul igen" hela tiden och var såååå glad. Roligt att hon också tycker det är mysigt med advent och jul. 
Suddig bild igen... Men hon rör sig hela tiden. Här busar hon med mig och det syns på hela uppsynen :). Älskade unge!!
 
Nu ska jag fortsätta vara tyst här hemma! Hoppas du ar en bra kväll!
Kram kram
 

Nu har det vänt

Hej hej hallå!
Japp, nu har det vänt. Vaknade utan feber imorse och liiiite mer röst, men fortfarande inte så jag kan prata ordentligt och jag får ont så fort jag försöker prata mer än några meningar. Eftesom jag tydligt känner att det nu har vänt ringde jag aldrig vårdcentralen imorse. Jag får se bara hur länge jag får bli hemma, för jag kan ju inte jobba när jag inte kan prata... Ja, ja, vi får hoppas på att det går fort tillbaka nu. 
 
Jag har inte så jättemycket mer att berätta idag och jag är fortfarande för trött för att få ihop en någorlunda genomtänkt tanke, så jag tackar för mig och önskar dig en skön kväll. 
 
Kram kram
 

Kalas

Hej min vän!
Här finns inte mycket nytt att berätta, för status är detsamma med mig. 
Däremot har Seth och hans klasskompis Linnea haft kalas idag. Det är en månad tills Seth fyller och nästan en månad till Linnea fyller år, men det var denna helg vi fick ihop det :).
Jag kunde ju tyvärr inte vara med, men barnen och Stefan åkte iväg och Stefan fungerade som lekfarbror!! Hihi, lite otippat, men kul!!
Temat var spionkalas, så såhär såg Seth ut när de åkte :)
 
Jag fick lite bilder skickade till mig :).
 
Tess ville ju va med när det öppnades paket och storebror är en väldigt fantastisk storebror och har ofta ett enormt tålamod med henne och låter hnne vara med. Dessutom var det flera av tjejerna i klassen som lekte med henne och hon pratade mycket om "mina kompisar" när hon kom hem.
Seth har världens goaste klass. De är så härliga med varandra och har roligt tillsammans. Det är lätt att ha kalas med hela klassen såhär. 
 
Imorrn ringer jag vårdcentralen för att höra vad jag kan göra med denna hals... Svårt att jobba när man inte kan prata - ja, jag har ju feber fortfarande också och då ska jag ju definitivt inte jobba... Hoppas den släpper av snart.
 
Hoppas du haft en fin helg!!!
Kram kram 

Not going strong... 😉

Hej hej.
Här är det fortfarande sjukstuga med hög feber och ingen röst what so ever! 
Tack och lov är Stefan hemma nu. 

Det har varit fantastiskt väder ute:

Det svåraste är att inte kunna prata när familjen är hemma. Jag inser hur mycket jag har att säga 😉.Kanske skönt för dem dock 😊.

Seth började prata med mig om kriget och om man kan fly om det kommer hit. Såna funderingar vill man ju självklart följa upp och prata om, men jag kan helt enkelt inte. Jag har ingen röst och får ont när jag försöker... Så dumt.

Hoppas du har en fin dag!!! 
Kram 

Suuuuuuk

Hej hej.
Ibland blir det inte som man tänkt sig... Ikväll är Watoto här på Ritz och min kyrka står som värdar och jag är sjuk!! 😩
Jag fick feber igårkväll därav att jag inte bloggade igår. Jag sov som en kratta med värk i armar och ben och med frossa. Men när man ändå är hemma på dagen gör ju inte det något. Det som är trist är att jag missar Watoto!! 

Hoppas febern släpper av snabbt för vi ska egentligen få besök från Avesta på lördag...

Vi vaknade till ett vinterlandskap imorse. Lööööööv it!!


Tänk att ha vänner som hjälper en när man är sjuk. Alex handlade lite åt mig och Elias hämtade barnen. Fantastiskt!!
Inatt kommer Stefan hem från Arvidsjaur och det känns ju bra särskilt nu när jag mår såhär...

Tess och jag just nu. Hon får somna i vår säng för jag orkar inte sitta och natta henne...  
Jag har en värmedyna på mina fötter för att jag inte får upp värmen i den. Ljuvligt att ha en värmedyna!!!

Hoppas du har en fin kväll. Jag orkar helt enkelt inte skriva mer...
Kram 

Show mercy




Clarion Post GBG

Heeeej!!!!
Igår var en helt galen dag! Galen bra!!!
Vi var strax över 30 st från Connect Örebro, som åkte till Göteborg för att va med på Supersunday på Clarion Post. 
I Göteborg har de fyra gudstjänster varje söndag, eftersom de inte får plats i kyrkan... Då och då samlas alla på Supersunday för att fira gudstjänst tillsammans. 

Stefan var hemma med barnen och jag fyllde vår bil och drog ner till Götet.

När vi kom dit hade de reserverat platser till oss. Skönt :).

Några av oss :).

Ebba var med och dansade sig genom mötet - iaf en stor del av det :). 

Connect Church har släppt en EP med nya lovsånger. Så bra!! Igår var det release för den! Jag kan verkligen rekommendera dej att köpa den på iTunes och google play!! 

Här kommer lite bilder från kvällen. De ser kanske konstiga ut för det blev bild på scen och storbild samtidigt...

Daniela sjunger. Helt fantastik är hon!!



Anders predikade om att komma hem - till Gud!

Min kusin Jonas, var med och ledde sången. Han är bra!!

Vi har inget internet just nu så jag kan inte lägga upp ett klipp från kvällen här, som jag brukar kunna göra, utan får lägga dit länken till klippet bara. 
Jag gillar ju denna typ av musik och uttryck: 
https://youtu.be/_rHOG_UOT5g

Vi var hemma runt midnatt så det blev ju sent, men var riktigt värt det! 
Imorse var det segt att gå upp, men det gick bra :). Det var en fantastik himmel när jag lämnade barnen.
Wow!

Dagen har gått i ett och ikväll har vi haft life här hemma. Så nu är jag trött och ska försöka sova snart.

Ta hand om dej min vän!!!
Kram


Denna dag

God lördag min vän!!
Igår när jag hämtat barnen hämtade vi upp Linda, min barndomsvän, vid bussen. Så roligt och mysigt att ses. 
Vi spenderade kvällen med att äta gott och umgås! Men jag min nöt glömde ta kort, förutom ett på dessa två...
Mina två knäppa killar 😊.

Imorse åt vi lyxfrukost som vanligt på lördagar. 
Vi vaknade också till nyheterna om terrordådet i Paris. Så vidrigt. Jag blir så ledsen och förtvivlad. Jag läste det här på Facebook:

#prayforparis

"Ps. Notera: de som kommer som flyktingar till Sverige flyr från samma krafter som drabbat Paris. Det som drabbat Paris har drabbat de redan.
Ingen ska rikta sin frustration mot flyktingarna.

Stoppa hatet och rädslan, det måste sluta flöda, det stoppar bara mer energi in i våldsverkares värld".

Så viktigt!! 

Det är genom kärlek man kan stoppa hat och våld, inte genom våld och hat!! De som redan flyr från detta hat måste få en trygg plats här, hos oss! Det är min fasta övertygelse!! 

Min familj är fantastisk! Ikväll har vi varit själva och bara myst (efter att ha lämnat Linda vid bussen på fm och sedan myst och umgåtts med andra härliga vänner under dagen). Jag älskar att bara hänga med min galna, roliga, knäppa familj!!
Stefan tog sig ett fotbad och snart hade han sällskap av denna going:
Och så av denna:

Helt underbara familjen. 

Ikväll ber jag för alla drabbade människor i Frankrike, men också alla andra människor som flyr från onska I alla världens länder!

Stor kram och Bless!!!


Skärpa till sig

Hej min vän! 
Hur mår du idag? 

Jag märker att jag skriver väldigt korta inlägg nu för tiden. Visst kan det vara mycket bilder, men inte så mycket text. Jag läser lite gamla inlägg i min blogg då och då och jag berättade mer, skrev utförligare osv. Jag ska försöka bli bättre på det. Det är nog så att det är lite mycket nu, så jag gör det lätt för mig helt enkelt. Grejen är att jag ju gillar att skriva och lägga tid på bloggen. Hm... Ska skärpa mig 😊.

Tess är en pysseltjej. Idag hittade jag dockornas kläder upphängda på soffan "föj att tojka", som hon sa 😊.
Suddig bild och inte så många dockor med, men du förstår grejen...

Önskar dej god natt nu min vän, så skärper jag till mig en annan dag 😜.

Kram 




Vision Night

Wow vilken fantastisk kväll vi haft!
Ikväll var det andra Vision Night på Ritz här i Örebro.
Jag är så stolt över det gäng vi är. Alla hjälper till och fixar och grejar och ger av sin tid och energi med sån glädje och kärlek. 
Suddiga bilder från när vi taggar inför kvällen!


Här är vi igång.



Anders och Camilla pratade om vad hjärtat i Connect är. Så härliga människor!!!

Vi var ungefär 150 st som träffades på Ritz ikväll och lovsjöng och hängde med varandra och Gud. 

Jag är så tacksam för min kyrka! 

Jag är också galet tacksam till mamma och pappa som kom hit och var med barnen så jag och Stefan kunde va med och ha fullt fokus. Det hade inte gått att ansvara för de grejer jag ansvarade för annars!! TACK! Älskar er mamma och pappa!

Stor kram 


Planering

Hej hej. 
Hur mår du en sån här tisdag mitt i november? 
 
Jag och barnen mötte upp Linnea och Lisa på Fröken Brogrens Veranda efters skolan för att planera 10 årskalas. Klassen ska bjudas på kalas nämligen. Det är roligt att ha kalas ihop såhär. Det blir nog tredje året vi kör på det. :)
 
Ligan samlad :)
 
Vi tog lite kort till kalasinbjudan :). Tess ville förstås vara med, så det blev ett kort med henne också.
 
Härliga busbarn!! Tänk att de blir 10 år!!! Kan inte förstå hur fort det går. Och hur gammal är man inte själv när man säger en sån sak??? Haha. 
 
Nu önskar jag dej en god natt. KRAM

Word

Nåt jag inte vill leva utan är choklad... 
Word 😂

Mer seriöst är:
True!!
Gud är någon jag ALDRIG vill leva utan!!


Västerås 2.0

Hej hej. 
Oj, det blev sent ikväll innan jag skriver. Vi har suttit uppe och hängt med farmor, som stannar till imorgon innan hon drar hem. Så det blev lite sent helt enkelt. Men nu är jag här och det blir lite bilder från helgen. Jag har inte alls tagit så många bilder som jag brukar... Men lite kom jag ihåg att ta iaf. 
 
Igår morse åt vi frukost med två sköna killar från Skellefteå, som också var med på församlingsplanteringsgrejen, vi var på. Jätteroligt med nya vänner och få höra vad osm händer i Sverige. Efter en god frukost drog vi till kyrkan igen för att fortsätta dagen. 
 
Me and my love, redo och på väg!
 
 
En fin vän, som är en riktig förebild i mycket och som jag tycker väldigt mycket om är Lydia. 
Hon är en församlingsplanterare och otroligt klok!

Här är Lydias man Nicklas, som också är otroligt härlig. Han jobbar med församlingsplantering inom Pingst. 

Två nya vänner i Joel och Heman, som är med i Lifecenter i Västerås och som planterar i Eskilstuna och i LInköping (Linköping är precis nytt och Joel och hans fru kommer flytta dit nästa år). 
 
När vi var klara så stannade ju Stefan och jag kvar i Västerås för att ha en datenight och framför allt att få sova en natt till ostörda på ett hotell!! 

Vad vackert det är i Västerås faktiskt!

På hotellet bjöds det på kladdkakor, eftersom det var kladdkakans dag :). Smaskens. 
 
Framåt kvällen gick vi ut och åt. Så gott!
Sen gick vi till bion (måste ju gå på bio på en datenight liksom). 

Det blev The Martian i 3D. Riktigt bra film faktiskt!!!
 
Imorse facetimade vi med barnen. Ja, det gjorde vi igår med för den delen, men nu tog jag kort på dem :).
Tess är hostig och lite febrig så hon var inte för pigg. Typiskt att hon blev dålig när vi var borta, men det har gått bra. Hon hostade dock så hon kräktes igårkväll. Stackars liten. Innan hon fick sin astmamedicin kräktes hon ju flera gånger varje vecka pga hostan (du som följt mig länge vet att vi hade sjukt jobbiga nätter förr), men nu gör hon inte det lika ofta - vilket är fantastiskt. Hon sover fortfarande si och så och vi får aldrig sova en hel natt (det har hänt EN gång sedan hon föddes att hon sovit en hel natt) och hon är ofta orolig i sömnen osv, men det går ändå inte att jämföra med hur vi hade det hela förra hösten och våren. 
Ja, ja, hon är hostig, men de har haft det bra här hemma. 
Stefan och jag åkte till Lifecenter och gick på gudstjänst där, vilket som vanligt var riktigt bra och sedan åkte vi hem till det bästa vi har!!
På väg hem i strålande sol :).
 
Väl hemma blev det kramkalas och sedan fick Stefan farsdagpresenter och tårta. 
 
Jag är glad och tacksam för en underbar helg där vi riktigt har fått fylla batterierna! Det är dock grymt skönt att vara hemma hos barnen igen!! Älskar dem så galet mycket!! 
 
Nu önskar jag god natt och hoppas du också haft en fin helg!!
Kram
 
 

Västerås

Hej hej.
Nu är vi i Västerås på en församlingsplanterings grej. Haha vet inte vad jag ska använda för ord... 
Det är en helg som handlar om att plantera nya församlingar inom pingst helt enkelt. Det håller på till imorgon kl 16 och sen ska jag och Steff på date! Yey!!! Helt underbart! 
Ikväll har vi hängt med härliga vänner som också är församlingsplanterare, kan man säga. 
Helt fantastiskt att få vara här. Gott att hämta energi och inspiration!!
Härligt att få träffa denna man igen efter en vecka!!

Vi hörs imorrn :).
Kram 

Trött

Hej hej.
Hur har din dag varit?? 
Jag upptäckte att mina stövlar - som inte ens är ett år - har gått sönder.
Typiskt! 

I övrigt är jag så trött att jag inte orkar skriva så mycket. Jag återkommer imorrn med ny kraft när jag är i Västerås :). Farmor är hemma och barnvakt och Stefan och jag ska på en grej där (återkommer om vad) och sedan bara ha det gott tillsammans! Underbart!!!

Stor kram!

Word!!!

Skypemöten

Så bra det är att Skype finns, när man bygger kyrka i Örebro och flera av dem vi jobbar med finns i Göteborg och Stefan är lite här och där och måste vara med på mötena också. Toppen. Igår och idag har vi möten. Igår var Stefan i Arvidsjaur och idag i Stockholm - jag, jo jag är hemma i lägenheten och har skypemöten jag, när barnen lagt sig :).
Idag störde solstormar flygtrafiken när Stefan skulle flyga från Arvidsjaur till Stockholm. Tänk vilket samhälle vi byggt upp... Ett samhälle som inte klarar när naturfenomen såsom solstormar sker. Jag förstod det som att sådana kan slå ut all elektronik och vi klarar oss inte länge utan elektronik. Jag gillar elektronik, men det slog mig idag när jag läste om solstorm att det är väldigt skört...
 
Nu till något heeeeeelt annat!
Precis nyss var Elin här med en blomma från henne och Matilda. Så glad jag blev! Jag blir så rörd så jag får tårar i ögonen. Här kommer en suddig bild på den:
En rejäl uppmuntran när jag varit hängig i kroppen ett par dagar nu!
Så glad!!
 
Nä, nu ska jag fokusera på skypemötet!!
KRAMAR
 

What's fika?

Hej hej!!
Haha tycker den här är bra!! Jag ÄLSKAR fika! Att umgås över en kopp kaffe... Det är livskvalité! 

Kram

Vår söndag

Hej min vän!! 

Idag hade vi härligt besök av mina föräldrar! Roligt att ses en vanlig söndag! 
När de kommit hit åkte vi till Rävgången för att fika och promenera. 

Glashuset passade riktigt bra att fika i, eftersom det blåste rätt mycket.

Mysigt! Stefan tände upp en brasa i kaminen också och det är ju alltid nice! 😊




Skönt med en promenad och gott sällskap! 

Hemma igen åt vi kanongod mat som Stefan gjorde. Gott med grillat såhär 1/11 😊😉. 

Tess höll låda och grejade - förstås. Här hoppar hon om och om igen.
Min rufsetufsa!

Seths flexitrack åkte fram också och Tess agerade själv bro.

Fiffigt.

Lite trött eftersom hon bara sov ca 15 min idag på dagen.

När mamma och pappa åkt hem åkte vi till Hallmans för en Lifeledarträff.
3 av 6 barn på denna träff😊

Här är de fantastiska och galna Lifeledarna här i Örebro! 
De är fantastiska och I lööööv them!!

Så galet tacksam för mitt liv!! Det är mycket, det är stressigt och fullt upp mest hela tiden, men galet vad roligt och givande det är!!!! 

Hoppas din helg varit bra och att du får en härlig vecka!!
Kram 

RSS 2.0