Vardagslyx

Jag har funderat på en sak... Det är så viktigt att hitta de små sakerna som är bra i livet. Att fylla dagarna med liv och inte livet med dagar. Samtidigt är ju vardagen där och man har inte/är inte tipp topp jämt. Men... Man kan ändå hitta bra saker varje dag!
Vardagslyx är ju en sån sak som "piffar" upp dagarna. Vad har du för vardagslyx?

Här kommer några saker som är vardagslyx för mig: (detta är ingen rangordning)
- en kopp kaffe i en mysig mugg
- en kram från mina barn
- en bit choklad
- att träffa en vän på lunch/fika/häng
- att smsa med en vän
- att kunna ta en promenad för mig själv (en lyx jag inte har så ofta eftersom jag är ensam hemma med barnen mycket).
- att krypa upp i soffan och titta på någon bra serie, eller läsa en bra bok när barnen somnat.

Det finns mycket mer, men detta är lite av mitt "vardagslyx".

Fundera lite på vad som är ditt... Man mår så mycket bättre när man fokuserar på det som är bra än när man fokuserar på det som inte är bra! (Då menar jag inte att man ska ignorera eller förneka det som inte är bra...men fokus kanske inte ska vara på det hela tiden!)

För mig funkar det såhär:
Gandalf bet ju mig häromdagen. Jag bad en läkare på jobbet titta på det och resultatet blev en stelkrampsspruta och en penicillinkur. Jag kan välja att tycka det är skrutt - då det värker i armen av sprutan och magen mår dåligt av penicillinet - eller så kan jag välja att se det med humor och le åt att ett litet (men djupt) kattbett skapar såna konekvenser. Självklart kan man inte le åt eller se allt med humor. Let me tell you att det gjorde jag inte när jag hade twarinfektionen... Jo, lite skrattade jag åt det ibland... Men jag var också trött och ledsen vissa dagar. Men de dagarna är det viktigt att se de små, braiga sakerna i livet. Såsom att få en kram av Tess eller Seth! Att få höra att de älskar mig och få säga att jag älskar dem.
Viktigt att påminna sig om detta ibland. Det tar inte bort det som är jobbigt men det kan hjälpa en att hantera det.

Jaja detta var mina kvällsfunderingar denna dag. (Som för övrigt är kaffets dag! Hepp, det måste firas med en kopp kaffe tror jag 😉).

Hehe.
Kram


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0