Safaricamp del 1

 Turen på Kolmården fortsatte. Killarna åkte Wildfire (som sagt, de åkte många gånger) och under tiden tittade vi andra på sälarna. Det är roligt för det finns personal ute bland djuren som man kan fråga massa saker och vi har ju en frågvis tjej så vi fick veta mycket. Tex att sjöbjörnen har 50 000 hårstrå på en kvadratcentimeter. Wow.
 
Det är riktigt roligt att titta på sälarna när de leker under vattnet.
 
 
 
Försök till en selfie med en säl - en "sälfie".
 
Delfinshowen är ju alltid magisk. Tyvärr är det samma, som varit under många år, men det är ju fantastiskt att få se dessa magnifika djur. Dessutom hade de en bebis som stal showen och showade runt för sig själv. Underbart.
Bilderna blir ju tyvärr lite suddiga.
 
Det var mysigt iaf att gå runt på Kolmården med familjen :)
 
Vid 17:30 möttes alla upp som ska på Safaricamp och så åkte vi iväg dit vi skulle vara. Direkt när vi kom dit fick vi gå och ha närkontakt med lejonen. Wow. Tess sprang i förväg och ville vara med "ledarna". Det var nämligen två tjejer där som var våra guider och de som skötte om allt på campen hela tiden vi var där. Så otroligt trevliga och härliga tjejer.
 
Vi fick gå genom en liten tunnel och in i en bur hos lejonen. Med kött lockades lejonen till oss så de var riktigt nära. Här kommer massa kort på dem. De var verkligen helt otroligt vackra. Och stora! Klart jag vet att de är stora, men när man var så nära så såg jag verkligen hur stora och vackra de är.
De hade fyra ungar som var riktigt nyfikna och söta :).
 
 
Hanen, Casanova, kom fram också till slut. Guiderna varnade att han kissar in sitt revir och vi är inkräktare så det kan hända att han kissar på oss. Han kan kissa en stråle på tre meter!! När vår grupp var inne gjorde han dock inte det, men på gruppen som var efter oss kissade han tre gånger. Guiderna ser dock när det är på gång och varnar alla så man kan flytta på sig, men en och annan tröja fick lejonkiss på sig ändå. Haha, men det är inte alla som kan säga att man fått lejonkiss på sig...
 
 
Efter en rundtur vid visenterna och vid giraffernas stall så gick vi till campen. Det ligger precis vid savannen och girafferna hängde där i närheten hela tiden. Olika sorters antiloper var också där.
Det kom ett par djurskötare och pratade med oss och berättade om djuren och svarade på frågor. Roligt!!
 
 
Sen blev vi bjudna på BBQ. Oh, så gott det var!
 
Till efterrätt fick vi kaffe, fruktsallad och marschmallows att grilla. Mmmm.
 
Ett försök till familjekort :).

En vacker solnedgång bjöds det också på.
 
Här är vårt tält som vi sov i.
 
Efter en natt med inte så mycket sömn (vilket inte gjorde något för det var ljud från djuren som mest gjorde att jag inte sov) så var det dags att packa ihop, äta frukost och åka därifrån.

Vi hade tillgång till spaet på Vildmarkshotellet och en ytterligare en dag inne i parken. Men mer om dagen i parken imorgon :).
 
Jag kan verkligen rekommendera denna safariupplevelse. Hela familjen var nöjd och glad!
Kram
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0