Infektionskänslig

Hej hej.
Hoppas du haft en fin dag!
Idag var jag hemma på förmiddagen och så kom Stefan hem och bytte av vid lunch.
Jag och Tess gjorde ett besök på Vårdcentralen när vi lämnat Seth vid skolan. Tess började för övrigt gråta för att hon inte fick följa med till sin förskola :(. Hon längtar dit.
Vi fick träffa en jättebra läkare som var bra med Tess. Det är ju inte alla som kan hantera små barn. Nu är ju iof Tess rutinerad och sitter helt still när hon undersöks så hon är ju inte precis en svår patient :). 
Hon har en virusinfektion och det har vi ju förstått. Nu fick hon dock en salva till de rödsprängda ögonen som ska hjälpa till att lindra dem. 

Läkaren sa att Tess tillhör de "infektionskänsliga barnen"och vi lär nog få räkna med att hon är sjuk ofta (om det inte sker ett under). Hon ska på utredning den 30/4 för just detta för att se om det finns någon orsak till att hon är så infektionskänslig. Hon har även stora halsmandlar (vilket infektionskänsliga barn brukar ha, sa han) och nu har jag börjat fundera på om det är därför hon sover dåligt..? Kan det va så? Hon snarkar inte eller så, men jag tänker om de stör så det är därför hon vaknar ibland och nästan kiknar och har lite svårt att andas och hostar. 
Förhoppningen är ju förstås att hon ska få ett bra immunförsvar framöver och det blir säkert så, men det kan också ta ett tag. 

Jag tänker såhär: det är bäst att ställa in sig på att hon kommer få infektioner och så blir det en glad överraskning om det inte blir så. Jag brukar va väldigt positiv och det låter kanske negativt att ställa in sig på att hon kommer fortsätta va sjuk, men jag mår inte så bra just nu pga påfrestningar av olika anledningar och för att minska min inre stress är det bra för mig att förbereda mig mentalt för att skruttfian är sjuk en hel del och att det blir mycket frånvaro från jobbet och även från det sociala livet som förstås påverkas när någon är sjuk.

Efter läkarbesöket fick vi kaffe hos tant Alexandra :). 

Nu ska jag försöka skriva om annat än sjukdomar framöver :).

Jo förresten, jag kan ju berätta att vi varit och shoppat lite nytt till Stefan idag (och kanske något till mig och barnen också ;) ). 
Haha ser visst ut som han har tights men det är jeans. En av outfitarna vi köpte.

Till Tess blev det ett fint diadem som hon älskade. 

Här får du se det på mig istället för på henne. Jag kanske ska behålla det ;).

Stor stor kram 

Kommentarer
Postat av: Annika

Ber för er och tror att hon ska bli bra. Kram.

Svar: Tack <3
Maria

2015-03-19 @ 11:49:28
Postat av: Lisa

Hoppas ni/Tess snart kan få bra hjälp! Ni verkar ha det kämpigt. Här har vår fyraåring (som lidit av sömnstörningar jämt) fått diagnosen astma. Efter ett par veckors behandling så sov hon för första gången i sitt liv bra på nätterna! Troligen har andningsproblem (större eller mindre i olika perioder) varit det som stört henne! Hon blir pga astman mycket dålig av infektioner men nu tror vi iaf att vi fått en förklaring Tack Gud! Hoppas ni får rätsida på hennes hälsa snart! Kram Lisa

Svar: Tack!
På mitt jobb är det en som jobbar på BVC som också pratar om att det kan va astma... Jag hoppas de kollar det när vi ska på utredningen... Vad BRA att du berättade detta för då sk jag komma ihåg att fråga om det och be dem kolla det också.
Vad skönt att ni fått hjälp!
Kram i massor
Maria

2015-03-24 @ 20:53:58
Postat av: Anonym

Om de inte kollar på det och inte hittar någon annan orsak så se till att komma till en barnläkare som är specialist på
astma. Sök privat om inte annat. Vi har världens bästa läkare här i Strängnäs. Ska jag höra om han tar emot nya patienter på sin mottagning? Träffar honom imorgon och nästa vecka. Hoppas ni får bra hjälp oavsett!

Svar: Du får gärna kolla om du vill. Jag hoppas barnläkaren vi ska träffa i slutet av april tar oss på allvar och har kunskap. Men annars är det ju bra att veta alternativ :).
Tack än en gång!!! Kram
Maria

2015-03-25 @ 20:07:35
Postat av: Lisa

Mitt inlägg ovan blev anonymt då jag skrev från min mobil:-)

2015-03-25 @ 21:00:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0