Sportlovet fortsätter

Vi har det gott Seth och jag :) Vi är bra trötta, men håller humöret ganska bra uppe.
Igår var vi iväg till Tolvmannabacken. Det blev ingen slalom även om Seth bra gärna ville det. Istället åkte han skridskor...

och skidor...

(Bilderna är tagna från min mammas blogg)

Idag är det Maria som har namnsdag och det är ju jag det :) Så vi åkte till min mormor och morfar och åt semlor på Mariadagen. Mmmm vansinnigt gott!


"Mariasemlor".

Nu här hemma har vi pysslat med lite av varje. Bl a satt Seth och skrev sånger på datorn. Han skriver ju inte på riktigt, men han skriver massa bokstäver som för honom är sångtexter. När han skrivit färdigt ville han sjunga sången för pappa, vilket han fick göra.

Här sjunger han sången om Frodo och Gandalf för Stefan ;)

Imorgon åker jag hem igen. Seth blir kvar hos mamma och pappa ett par dagar. Oj, vad jag kommer sakna honom! Det är lite tjorvigt denna och nästa vecka så det är så bra att Seth kan vara hos mamma och pappa ett tag. 
Ha det så gott min bloggvän!!!


Everything

Idag var Seth och jag i mamma och pappas kyrka. Det var ungdomarna som höll i mötet och de gjorde det så bra!! De gjorde ett drama, som är helt fantastiskt. Några av våra ungdomar hemma har också gjort det och jag gråter varje gång jag ser det.
Hittade en version av det på Youtube och jag vill så gärna dela med mig av det för det är så bra!! Det behövs ingen förklaring för det talar sitt tydliga språk :)

Du hittar det här:
Everything

Sportlovet har börjat!!!

Klockan 06:00 ringde Stefans klocka imorse. Han skulle vara i kyrkan för avfärd mot Åre före kl 7, så Seth och jag kom också iväg tidigt. Resan ner gick jättebra, trots att vi åker i gamla Doris. Stefan har Bruce (alltså vår Volvo) med sig till Åre, så vi fick ta gamlingen vi. Vi kom till Kisa strax före 11 och här väntade elvakaffe. Mmmm. Det är så sanslöst skönt att vara hemma hos mamma och pappa ett par dagar såhär. Det är lugnt och tyst, Seth leker med lego eller alla bilar som finns. Mamma sitter och bygger legohus till Seths förtjusning och han sitter bredvid antingen på golvet eller vid bordet och leker med lego han med. Själv sitter jag och läser :) Vilken lyx va!!!

På eftermiddagen idag tog mamma, Seth och jag en promenad. Pappa var och hade andakt och sjöng för lite äldre människor när vi tog vår promenad.

Genom Kisa rinner en liten å och där simmar det änder. De fick sig lite bröd av oss.












Sen gick vi till ICA för jag ville köpa någon bok att läsa på bokrean. På väg till affären fick Seth vara fotomodell när mormor fick fram sin kamera.









Väl inne på affären ville Seth ha en bulle. Det är tradition att han köper en bulle varje gång han går in i denna affär. Vi får väl hoppas att han inte går in där så ofta under tiden han är här hos mamma och pappa, eftersom han ska vara här över en vecka ;)


Nu ska vi ha lördagsmys och äta Tacos och sen blir det godis :)

Hoppas du har en lika skön helg som jag har!!! Det önskar jag dig verkligen!!!

Marcus Birro

Hej hej.
Idag vill jag rekommendera dig att läsa denna text av Marcus Birro. Jag förstår faktiskt inte varför han får så mycket kritik. I och för sig har jag inte läst saker som han skrivit för flera år sedan, men nu på senare tid har jag läst en del och jag tycker han är riktigt bra och vettig. Han är nykter alkoholist och har på senare år hittat Gud genom den katolska kyrkan - tror jag. Han har gjort en enorm resa genom livet där han och hans fru bl a förlorat två barn och fått behålla två barn. 

I helgen åker Seth och jag hem till mamma och pappa, Stefan åker till Åre och Victor bor här i vårt hus hos katterna. Jag är ledig ett par dagar för att ha lite sportlov med Seth och sedan stannar han kvar hos mamma och pappa och fortsätter sitt lov. Härligt! 

Nähä, nu ska jag gå och göra kvällsmacka.
Ha en skön kväll.  

Onsdagsmys

Imorse var det 25 minus...det är kallt tycker jag. Skönt att åka bil till jobbet då :)

Ikväll har vi fuskat och haft onsdagsmys. Vi är slitna nu och jag tyckte vi behövde lite mys såhär en vanlig onsdag. Så på väg hem från jobbet köpte jag Pringles och en liten påse med ostkrokar. Så kvällen har spenderats med film som Seth valde: Speed Racer och chips och ostkrokar. Det behövde vi :)

Jag glömde min kamera hemma hos mamma och pappa, så det blir inga kort tagna här hemma, så det blir bara text ett tag nu.

Hoppas du haft en bra dag! Vi hörs i morgon :)

Kallt och flyttfunderingar

Det är kallt att vara ute på skidträning när det är under 10 minusgrader. Men barnen och ledarna (och föräldrarna) är tappra. Seth och jag fick stressa till träningen idag. Jag var i Västerås på utbildning och Stefan är i Örebro och träffar lite ungdomar och annat folk där. Så idag hämtade Zara Seth hos dagmamman. Tack och lov för vänner som kan hjälpa till :) Det var halt på vägarna så det tog lite tid att åka från Västerås till Fagersta och sedan från Fagersta till Avesta. 17:50 hämtade jag Seth hos Zara och klockan 18 började träningen. Vi racade hem och hämtade skidorna och jag fick på mig ett par raggisar och termobyxor och så for vi iväg till Rembo. Vi kom tio minuter försent, men det gjorde inte så mycket. Seth är så nöjd och glad när han får träna. Det blev inte så lång träning eftersom det var så kallt. Efter en stund bjöds det på korv till alla barn. Rembo IK är en VÄLDIGT bra klubb!!!

Idag sa Seth att han inte tänker flytta med Stefan och mig till Örebro. Han ska bo kvar här i Avesta!!! Han vill inte flytta från sina vänner!
Plutten, jag tycker så synd om honom. Det här med flytten tar på honom (den tar på oss alla på flera olika plan, men vi vuxna förstår ju innebörden på ett annat sätt och dessutom är det ju vårt beslut, Seth får ju bara hänga med). Han frågar nästan dagligen varför vi ska flytta. Vissa dagar tycker han i och för sig att det ska bli roligt, men oftast tycker han att det är konstigt och tråkigt. Jag hoppas att det ordnar sig snart med boende till oss, så att vi kan börja förbereda honom och oss själva på hur det kommer se ut och hur området är. Jag hoppas vi hamnar i ett område med mycket barn och mycket grönyta... Det är min bön i alla fall. Jag hoppas att han får nya vänner i området vi kommer bo och i kyrkan så att han kan trivas. Jag hoppas han hamnar i en bra skola och fritids.  Jag hoppas han får behålla flera av de vänner han har här i Avesta och att vi kan hälsa på varandra. Jag är säker på att flytten kommer gå bra, men jag tänker så mycket på Seth och hur det kommer bli för honom. Vi vuxna och våra beslut påverkar ju vårt barn och han har inget att säga till om i sådana här stora beslut. Jag är helt övertygad om att det kommer bli hur bra som helst för både Stefan och mig i Örebro och jag hoppas allt blir bra för Seth också! Han har det ju så bra här med dagmamma, vänner, kyrka, träning osv... Ja, jag är en orolig typ när det kommer till Seth :D Han är ju det viktigaste och bästa vi har, Stefan och jag. Min önskan och min strävan är ju att han ska må bra och ha det så bra som han bara kan.

Oj, det blev ett långt inlägg om mina funderingar kring flytten. Det är mycket glädje, mycket sorg och en hel del oro kring denna flytt. Inget är någonsin bara svart eller vitt, eller hur :)?

Nä, nu ska jag faktiskt snart stänga av datorn och säga hej till min kudde.

Lite mer bilder från helgen

Här kommer lite mer bilder från helgen :)


Pappa och Alva myser. Alva är en såndär mystjej som älskar att sitta i knät och bara vara.


Alva


Fina prinsessan Hanna.

Såhär kan det gå när man tappar en biskvi i kaffekoppen :D Lite chokladsmak blev det nog på kaffet som blev kvar i koppen...


Någon gång på förmiddagen försökte Stefan titta på slalom (tror jag det var) på sin dator och här försöker han höra vad de säger... :) Det är inte helt lätt att höra när det är high life runtomkring.


Marcus och jag tittade på hans iphone när Daniel Rickardsson vann i längdskidor. Vi tittade på skidorna samtidigt som vi kunde vara lite sociala och prata med de andra som var i rummet. Smart va :)


Hanna, Hugo, Albin och Seth tittade på Toy Story 3 i mormor/farmor och morfar/farfars sovrum.


Spänningen är olidlig...


När de andra barnen tittade på Toy Story 3 sov den här lilla damen i soffan.


Lovisa, Alva och jag, som fixar i köket.


Min fina pappa och mamma.


En trött jag...


En fin bild på Kisa kyrka, som Lovisa tagit. Bra zoom har hon för det är en bit till kyrkan från mamma och pappas hus.

Stefan och Janne (min systers man).


Alva, Stefan, Seth och Albin väntar på att familjekortet ska tas...


nu har det fyllt på med några till...


...och nu är vi alla med.

Måste bara berätta att Seth har en låtsaskompis som heter Rune. Hur gulligt är inte det då! Undrar om det beror på att vår mäklare heter Rune...:)

Som ringsignal har jag "Just the way you are", med Bruno Mars. Jag älskar den sången!!! Lyckans den tjej som han har skrivit den sången till :) Igår när vi åkte hem lyssnade vi på radio och den sången spelades. Seth ropade: Mamma, din telefon ringer!!! Hi hi.

Ikväll är första kvällen på läääääääääääääääääääääääänge som vi inte har några särskilda planer. Så vi ska bara slappa, ha det gott och njuta av att inte behöva göra något!!!

Pappa 60 år

Nu är jag tillbaka, efter en härlig helg med hela familjen i Kisa. Vi blir ju några stycken när vi träffas allihopa. Vi har haft det jättebra, men man blir bra trött också. Det är ju inte tyst många sekunder i taget :)

Pappa önskade sig absolut ingenting och då är det inte så lätt att komma på vad man ska ge honom. Efter lite funderande fram och tillbaka kom vi på att vi kunde köpa grejer från UNICEF. Så pappa fick vaccin, en cykel, vätskeersättning, sagoböcker, skolmaterial och något mer, men naturligvis går det till barn ute i världen som behöver det och inte hem till pappa.
Han fick även en middag från och med mig och min familj, en tavla som Seth gjort och lite andra grejer från de andra syskonen och kusinerna. Jag tror han blev riktigt glad!!!

Här kommer lite bilder från helgen. Jag kommer nog visa fler imorgon för det blir så många bra kort. Mamma, Lovisa och Åsa har fina systemkameror, så det tas mycket bilder och jag har kopierat alla kort :D


Såhär kan det se ut när alla kameror är framme. Lovisa tar kort på sina nya stövlar, Åsa tar kort på Lovisa som tar kort, jag tar kort på Åsa och Lovisa som tar kort...


Barnen var ute och lekte i det härliga vintervädret.


Pappa och några av oss som firade honom:)


Seth, som är riktigt smutsig runt munnen och Alva och jag som busar.

Vi försökte oss på att få ett familjefoto. Åsa hade med sig en fjärrkontroll så hon kunde ta kort på oss, när hon själv var med. Det gick väl sådär. Det är inte lätt att få alla att sitta still och titta in i kameran samtidigt. Dessutom sa vi alla "Bajskotte", för det ingår när man tar kort ;) Här kommer ändå ett litet smakprov:


Ha ha, knasiga familjen, eller vaddå!! Men vad jag älskar dem!!

Ja, det var lite från vår helg. Som sagt, det kommer nog mer imorgon för nu är jag trött och vill titta på Wallander...

Hoppas du har haft en bra helg! Och att du får en bra vecka!

Bättre dag...

Idag har jag mått bättre än igår :)
Åkte till jobbet som vanligt. Hade många avbokningar så jag hade inte så mycket att göra. Därför flexade jag hem tidigare och fick lite mer tid med familjen. Det har naturligtvis fejats en hel del här ikväll, som vanligt. På lördag är det visning på huset. Jag vet att jag tjatar, men jag är faktiskt nervös. Tänk om ingen vill ha huset... Tack och lov att man får lämna ALLT hos Jesus!
Frida kom hit en stund nu ikväll och det var riktigt roligt. Det blir ju inte att vi träffas så ofta nu när hon bor i Gävle. Några viktiga ämnen har avhandlats ;) Sånt är nödvändigt!

Nu ska jag sova. Imorgon går färden till Kisa och pappa, som fyllerl 60 år!!! Hurra hurra hurra!!! Ska försöka blogga ändå i helgen och visa bilder på kalas, födelsedagsbarn och vanliga barn osv :)

Hoppas du får en skön helg!!
Kramar

Trist dag

Idag har inte varit någon bra dag. Jag vaknade inatt och trodde jag hade fått magsjuka. Jag förstod snart att det inte var magsjuka utan bara min mage som är som den är. Ni som följt mig länge vet att jag i perioder har problem med magen. Jag har haft det i hela mitt liv, första tarmröntgen gjordes när jag var fem månader. Jag har lärt mig leva med det och jag vet ungefär hur jag kan hantera det. Jag mår alltid sämre vid stress, när jag äter mat som jag är känslig mot och när jag sover dåligt. Detta är inget ovanligt, så är det ju med alla fysiska problem man har. Kropp och själ sitter ju ihop på det sättet. Jag har varit med min mage hos många läkare under mitt liv och jag har förstått att - om jag inte blir helad - så får jag leva med det och alltid må mer eller mindre illa och ha besvär med magen. Tar jag hand om min kropp, min själ, vad jag äter osv så mår jag bättre, men jag mår ändå alltid lite dåligt. När man skriver det såhär låter det eländigt, men det är inte så jag ser på det. Jag är så van och jag lever ett bra liv, med vissa begränsningar när det gäller mat och sömn. Men när jag får en sån här dag, som är riktigt dålig, så känns det trist. Dagen har spenderats i sängläge och jag har sovit mycket för att slippa ifrån illamående och magvärk. Tack och lov så är dessa dagar sällsynta nu för tiden.

Jag har en vän (Kalott, som Seth kallar henne), som har liknande bekymmer med sin mage, men hon mår mycket sämre än jag i perioder. Ändå är hon alltid glad och så... levande. Det ger mig inspiration!!!

Jag har fått en kommentar om att man måste lämna ordverifieringar för att kunna kommentara mina inlägg. Jag visste inte att jag hade det. När jag kommenterar mig själv behöver jag aldrig verifiera... Jag har varit i kontakt med blogg.se och det går inte ta bort detta. Jag är ledsen för det och hoppas du vill kommentera ändå. Jag funderar på att byta bloggadress/bloggportal, men jag har haft denna adress i över två år och vill nog fortsätta. Det är roligt att alla inlägg finns på samma plats... Hoppas som sagt att du ändå vill kommentera ibland, för jag blir jätteglad varje gång jag får en kommentar :)

Nu säger jag god natt med denna bild (Jag vet att det är tidigt, men jag mår fortfarande inte okej):

Seth och Frodo ligger i min säng och tittar på Bolli.

God natt!!!

Hej snödrivan

På väg till jobbet idag:
Inne i Avesta; hamnar bakom en bilskolelev som kör i högst 10. Vi kryper fram. I en rondell svänger denna krypande bil åt höger, jag ska rakt fram. Jippi, tänker jag. Nu slipper jag krypa fram i 10... I rondellen svänger jag runt den runda grejen i mitten, men bilen fortsätter rakt fram... Ups, jag hamnade visst rakt in i en snödriva - och fastnade. Ha ha. Vilken tur att bilskoleleven körde framför mig för annars hade jag ju brakat ännu värre in snödrivan. Ja, ja jag blev ståendes där och började sparka undan snön under hjulet som satt fast. Jag ringde Stefan ifall jag inte skulle komma loss. Jag måste säga att många (i stort sett bara kvinnor) stannade och frågade en något generad Mia om jag behövde hjälp. Jag sa att hjälp var på väg (i form av Stefan). Jag lyckades faktiskt sparka bort så pass mycket snö att jag kom loss alldeles själv :thumbup: Stefan kom ändå förbi och kollade så att bilen inte blivit skadad, vilken den inte blev.

Ja, jag vet, visst borde vi ha en liten spade i bilen. Det står två stycken - en till varje bil - i garaget. Där gör de inte mycket nytta, men vi glömmer hela tiden att lägga dem i bilarna.

Det var ruskigt halt idag, vilket ni nog förstår. Det var en bil som höll på att köra in i mig när jag stod där i drivan, trots att han körde jättelångsamt förbi mig, så det var riktigt halt.

Ikväll var det alldeles för kallt för småttingarna att få träna så Seth och jag blev hemma ikväll. Seth tyckte inte om det, men accepterade att det faktiskt var för kallt. När han hade somnat blev skafferiet rensat och städat, fönstrena putsade på insidan (katterna sitter och trycker sina nosar mot fönstren så de blir smutsiga) och lite annat tillfixat inför att vi ska ha visning på huset på lördag. Be en eller flera böner och håll alla tummar och tår du har att vi får sålt huset och att vi får ut det vi behöver för det.

Imorgon kommer jag få träffa en av mina favoritpersoner :) Hannes kommer hit från Stockholm för att prata med Stefan och jag hinner hem innan han åker. Vi lärde känna varandra i Örebro och det är över ett år sedan vi sågs. Ska bli superkul!!!! 
 
Kom ihåg att du är värdefull och vacker som du är!!!

Happy Valentine!!

Idag vill jag önska dig en glad Alla hjärtans dag :)

Seth säger att han är kär i Filippa, en tjej som förut var i samma dagmammagrupp som honom. Hon går nu på ett annat dagis, men de träffas ibland och han tycker väldigt mycket om henne. Så igår gjorde han ett kort till henne. Tyvärr glömde Stefan att åka förbi med det till henne idag, men hon får det imorgon istället.
Han är hemskt söt vår Seth.


Seth och hans kort.

Stefan och Seth köpte oss varsin bakelse som vi fikade till Bollibompa.

 
Mmmm, vad gott.

När jag skulle gå in på toa förut idag så tog Seth tag i dörren och öppnade den åt mig och sa: "Varsågod damen." ha ha, visst är han härlig!?!

Stefan har fixat dörrfoder till en dörr i källaren och lackbetsat den så det luktar väldigt mycket därnere nu. Därför la vi oss i sängen för att titta på CSI och gissa vad jag hittade under kudden!!


Min fina man hade köpt de här till mig :) Sånt gör mig sååå glad!!!

Hoppas du haft en bra dag! Stora kramar från mig.

Engelbrekt och drömmar

Idag måste jag säga att jag är riktigt stolt över min bror. Han har åkt 6 mil på skidor i Engelbrektsloppet. Det tog 5 timmar exakt. Riktigt bra tycker jag, särskilt med tanke på att det var första gången han åkte så långt. Om ett par veckor ska han åka Vasan... Knäppt, men häftigt tycker jag :) Jag misstänker att Lovisa kommer skriva något om detta i sin blogg endera dagen, när hon hinner, så gå in och kolla här om ni vill.

Vi har haft en riktigt bra helg! Jag måste säga att vi har de härligaste barnen som finns ;) (Ha ha, det tycker ju alla föräldrar om sina barn - hoppas jag innerligt :)) De har haft kul ihop och är väldigt goa med varandra.

På tal om något helt annat så ska ni få receptet på Mariannedrömmar. Det är ruskigt gott!!!

Mariannedrömmar
Ca 35 st

100 g margarin rumstempererat
4,5 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk hjorthornssalt
1 msk vanillinsocker
1 dl matolja
ca 1 påse marianne hackas

Rör smör & socker poröst. Blanda mjöl, salt & vanillinsocer & ha sedan i det i smör/socker smeten + den hackade mariannen rör till en deg. Gör små bollar, lite knöligt blir det pga av mariannen men det går. Grädda ca 20 min 150 grader.

Önskar dig en riktigt bra vecka!!!
Kram


Bilder från dagen

Idag hade jag ställt klockan tiiiidigt, för att vara en lördag. (Strax efter 7) Seth var redan vaken, så jag hade ju inte behövt ställa klockan, men man vet ju aldrig. Vi gick upp och fixade frukost vilket blev ägg och räkmacka till Stefan. Så sjöng vi och Stefan fick paket. Ja, han fyllde år igår, men då träffades vi nog ungefär 30 minuter allt som allt, så det var inte så stor idé att fira då. Idag har vi haft desto mer tid tillsammans :) När frukosten var uppäten och vi hade gjort oss iordning åkte vi till kyrkan och fixade för lite kalas.
Under tiden jag dukade tog Seth kort. Jag tyckte det här blev riktigt bra faktiskt :)



Det kom runt 40 personer och jag tyckte vi hade hur trevligt som helst! Stefan var jättenöjd och det var det viktigaste för mig. 

Här är de första firarna. Det är Stefan som viftar med armarna ;)



Det var så typiskt för jag glömde en kaksort hemma... Så nu får vi äta Mariannedrömmar tills vi storknar här hemma.

När allt var städat och vi kom hem fick vi möta en syn som gjorde oss tårögda. Hela den eländiga snövallen var bortskottad!!! Två av ungdomarna hade åkt hem till oss och skottat bort den! Förstå!! Vilken glädje och vilken hjälpsamhet.

Framåt eftermiddan kom bror, Lovisa, Hugo och Alva. Jag har nämnt tidigare att Marcus ska åka Enelgbrektsloppet imorgon och det är ju bara två mil härifrån.

Vi firade Stefan, Lovisa och Marcus som fyller år 11, 13 och 14 februari. Barnen och jag sjöng för dem och det lät vackert kan jag tala om ;) Det delades ut paket och vi åt smörgåstårta.


Marcus


Lovisa


Jag


Hugo, Seth och Alva


Me and my love:)

Så nu är firande och Melodifestival avklarade för denna helg. Men snart drar det igång igen, för nästa helg fyller pappa 60 år och då åker vi hem till Kisa och firar! Ska bli skoj!!!!

Sov gott!!!!

Inget unikt här...

Ja, idag skrivs det mycket om snön så jag är inte unik i denna fråga idag. Men jag vill berätta om hur min bildag varit idag. Det har väl inte undgått någon (om man inte bor i Serbien eller så förstås) att det har snöat idag och inatt. När jag skulle skjutsa Seth till dagmamman var det inte skottat på de små vägarna. Bilen gick som den ville, trots att jag höll ratten krampaktigt rak... Vi kom fram till dagmamman och jag lämnade in Seth. Så skulle jag åka och kom ingenstans. Jag försökte backa, köra framåt, backa, framåt, backa... ja du förstår. Dagmamman kom ut och skottade snö vid julen och puttade på och efter några försök kom jag iväg. Jag bad en bön och det gick bra att ta mig ut till de mer plogade vägarna. Jag kom tio minuter sent för att hämta upp min kollega, som åker med mig vissa dagar. Som tur var - eller inte för honom förstås, men för mig - så gick han ut med lågskor och blev genomblöt. Dessutom fick han rejält med snö innanför jackan när han stängde dörren vid soprummet. Så han fick gå in och byta strumpor och skor. Kanske även tröja, minns inte. Så när jag kom var han ganska precis klar.
När jag sedan kom hem och skulle hämta Seth så hade de fortfarande inte plogat småvägarna, men precis utanför dagmamman hade grannen kört av, så jag blev inte ståendes där iallafall. När vi svängde in på vår väg blev jag fundersam. Där låg det drivor i snön förutom den djupa snö som var. Jag tog sats och körde där det var minst snö. Men jag körde fast. Jag sprang och lånade en grannes spade och skottade bort drivan runt framhjulen och under bilen. Jag kom inte många centimeter trots detta. Då kom ett par andra grannar gåendes och de hjälpte mig att skotta och putta på, så efter ett tag kom vi iväg, men det var knappt att vi kom fram till vår garageuppfart - som för övrigt nästan var snöfri och skottad.

Vi åkte iväg till Shalom och Vox och körde i de spår vi tidigare gjort. När vi kom hem därifrån, Seth och jag (Stefan är i Borlänge ikväll) så hade vägen skottats. Hurra tänkte jag, tills jag kom fram till vår garageuppfart. En vall som var ca 2 meter bred och 1 meter hög låg framför garageuppfarten. Jaha, det var bara att börja skicka in Seth att titta på "Hemlig agent" och "Amigo" på barnkanalen och så ta spaden och försöka göra rent. Jag insåg snabbt att jag är i enormt behov av att träna, för jag orkade inte. Snön var så hårt packad och tung att jag bara orkade skotta så bilen kom in. Den står i garaget nu så kan Stefan ställa bilen på garageuppfarten som det går att komma in på. Resten får vi ta imorgon.


Det syns inte så väl, men den var/är minst två meter bred och en meter hög där den är som högst.

Någon post fick vi inte idag, men det var det visst inte många som fick i Dalarna.

Ja, det blev en lång redovisning. :) Seth sammanfattade dagen på ett bra sätt: "Det här var ett riktigt äventyr." Ha ha, jag håller med förutom när vi kom hem och hittade snövallen...

Nu sover Seth och smörgåstårtan är gjord. Jag tittar på Let´s Dance men har datorn i knät och kollar runt lite på bloggar och facebook och så. Min vanliga fredagsrutin alltså.

Imorgon väntar ju kalas och bror med familj. Rapport och bilder kommer någon gång i helgen! :)
Kramar från mig.

So far so good

Idag har jag bakat det sista till Stefans kalas på lördag. Vi blir ca 40 personer och det känns superkul. Stefan fyller 35 imorgon och jag ville att det ska firas. Det är ju - typ jämt... ha ha. Han är inte lika förtjust i att fira sin födelsedag som jag är, men jag övertalade honom :D Jag är sådan som vill fira allt som går att fira! Så på lördag firar vi med fika tillsammans med vänner, men vi kommer inte vara här hemma utan i kyrkan. Det blir smidigare så, med tanke på att nästan 10 av de 40 är barn...
Idag blev jag alltså klar med bakandet. Phu, det är ganska mycket att baka till 40 personer. Hoppas det räcker bara :)

På lördag eftermiddag kommer min bror med familj. Det ska bli jättekul. Marcus ska köra Engelbrektsloppet i Norberg (sex mil på skidor - frivilligt!!) på söndag. Lovisa fyller år på söndag och Marcus på måndag så vi kommer fira dem också när de ändå är här :) Så imorgon ska jag göra smörgåstårta till vårt mys till lördagkväll. Det tillhör lite i min familj att äta smörgåstårta när man fyller år. Yammi!!!

I vår familj är februari en riktig födelsedagsmånad. Hanna den 6:e, Stefan den 11:e, Lovisa den 13:e, Marcus den 14:e och pappa den 18:e. Pappa fyller dessutom 60 år nästa vecka!!! Hurra för honom!

Hoppas du har det bra och slipper alla äckelsjukdomar därute!
Ha det så gott!!!
Kramar.


Äckelsjukdom

Tja, roligare natt än förra har jag haft. Seth kom in till oss vid 00:10, då hade jag sovit ca 2 timmar. Han hade ont i magen och låg bredvid mig och snurrade runt. Förutseende som jag var hämtade jag en hink och mycket riktigt, efter ett par timmar kom en kräk och efter någon timma en till. Stackars liten!!! Jag kunde inte sova något, eftersom jag lyssnade på alla ljud som Seth gav ifrån sig. Stefan snarkade bredvid och jag önskar så att jag också kunde sova. Seth sov ju efter andra kräkningen så då hade jag ju också kunnat sova, men nej... Framåt femtiden slumrade jag en stund. Seth har inte kräkts något mer och varit ganska pigg idag, men inte ätit mycket. Nu är han däremot inge pigg och ligger och tittar på Peter Pan.
Stefan och jag ber, äter vitpeppar och spritar händerna för fullt och hoppas på att vi klarar oss. Det är en vedervärdig och avskyvärd sjukdom, den där magsjukan.

Ja, hade inget roligare att skriva om idag... Förlåt, för det är inte roligt att läsa om magsjuka heller...

Ja, ja, hoppas du har det bra :)
Kramar

Helgen

Igår var det fullt spätt hela dagen. Bland annat åkte vi (Seth och jag) och handlade och bakade och bakade. Seth var hur duktig som helst. Han satt och lekte med sin egen deg och "degade". När han degar kör han med sina bilar i degen, han gör inte kakor eller sånt. Efter det var han tvungen att tvätta av bilarna och då kan det se ut såhär:


Ha ha badrummet var helt genomblött när han var färdig, men det gör ju inget.

Han hjälpte självklart till att baka också. På eftermiddagen åkte vi till stan och köpte semlor och tog kort på det lilla huset som står mitt ute i älven. Jag har fått för mig att jag ska ta kort på det huset vid varje årstid. Nu har jag höst och vinterkort.


Stugan i vinterskrud.

Stefan har jobbat galet mycket hela helgen, så det var skönt att i eftermiddag ha familjetid. Som jag berättade i fredags så tittade vi på "Trassel" idag, som var en helt fantastisk film. Biosalongen var full med barn och föräldrar och det är en härlig känsla när så många barn skrattar gott samtidigt.

Väl hemma satte vi oss och myste nere i gillestugan. Frodo gick och la sig hos Seth direkt. Visst ser det ut som om hon kollar in vad Seth gör på Stefans Iphone? :)



Sammantaget så har vi haft en härlig helg, även om den varit fullspäckad och det inte blivit så mycket vila. Jag känner mig så tacksam för min familj, för de vänner jag har och för den församling jag är med i!!! Jag säger det ofta och du kanske tycker jag tjatar, men Seth är en helt fantastisk liten kille. Han är inne i en period då han inte trotsar så mycket och han är väldigt lugn. Alltså han pratar konstant och busar, skrattar och leker, så inte lugn på det sättet, men lugn i humöret. Visst tänder det till ibland, men det vore ju onormalt om det inte gjorde det. I höstas hade vi en lite jobbigare period med mycket trots och "sätta sig på golvet och gråta för vad som helst". Så han har sina perioder han också, men oj, vilken fin kille han är!! Att jag dessutom får vara gift med en man, som älskar mig och som jag älskar och som jag kan skratta och gråta tillsammans med, det är ju helt fantastiskt!!!

Hoppas du får en bra vecka! Kom ihåg att du är värdefull!!!!

Vuvuzela och grisar.

Nu ska ni få höra vilken humor Stefan (och jag) har...
Ofta somnar jag när Stefan ligger bredvid och tittar på Sporten vid 22 tiden. Häromkvällen var inget undantag. Precis när jag var i gränslandet mellan sömn och vaket tillstånd - ni vet sådär skönt som det kan vara, då tankarna helt plötsligt blir drömmar - så väcks jag med ett ryck av att Stefan spelar på en Vuvuzela på sin Iphone. Jag lovar, det var inget skönt ljud att bli väckt av. Jag fick hjärtsnörp, som vi säger hemma i Östergötland.
Vuvuzela är ju en såndär, typ trumpet, från Sydafrika som alla spelade på under fotbollsvm. Och naturligtvis kan man ladda hem en sådan app till sin Iphone... vad nu det ska vara bra för :)
Stefan skrattade gott och jag med... Jag försökte bli lite sur, men det gick inge bra utan vi låg där och skrattade tillsammans.
Vilken humor va?!
Vi brukar säga till varandra att det är tur att vi har varandra, för ingen annan skulle orka leva tillsammans med någon av oss. Vi har så dålig humor, men vi har lika humor, och vi skrattar ofta åt konstiga saker. Men som sagt, vi har lika humor och skrattar mycket tillsammans, sen kan det vara så att ingen annan fattar vad vi skrattar åt förstås, men det gör inget.

Igår spelade vi "kasta gris" efter middagen. Det blev en sån där mysig stund för hela familjen. Det behövde vi efter de senaste dagarnas stress. Vi vann varsin gång, det var väl rättvist och bra?
Här kommer en liten bildkavalkad från spelstunden :)









Tack för kommentarerna om min tå!!
Marie skrev att hon tycker jag har söta tår. Tack!!! Jag blir så glad för jag brukar mest bli retad för mina "bebistår". De är ju så böjda... Jag går på "spetsen" av tårna. Ha ha. Men jag tycker om mina tår, de är bra att ha ;)
Det gick sådär att få i foten i min sko idag, men det gick. Vår skruttbil Doris har ju automat så jag behöver inte vänsterfoten när jag kör och på jobbet hade jag Stefans Birkenstocktofflor. 

Vad ska du göra denna helg?? 
Vi har en lite allt möjligt för oss. Imorgon ska Seth och jag handla och börja baka inför Stefans födelsedag. Så börjar ju melodifestivalen imorgon. Jippi!!! På söndag ska jag och några vänner sjunga på gudstjängensten och sedan får vi nog gå ut och äta för på eftermiddagen ska vår lilla familj gå och titta på nya disneyfilmen "Trassel". Det ser jagfram mot!!!

Ta hand om dig!!!

Operation

Hallå där. Nu var det länge sen... Har haft ett par dagar fyllda av städning. Vi har inte kommit i säng förrän runt midnatt senaste dagarna. Rensning och städning inför korttagning och besiktning av huset idag tog längre tid, eftersom vi båda jobbar heltid och någon av oss har varit borta varje kväll denna vecka. Men nu är det färdigt. Beskitningsmannen hade inget negativt att säga och det är vi tacksamma för. Huset kommer läggas upp på Internet imorgon eftermiddag och vi hoppas det finns många intresserade :)

Nu till rubriken...
Jo, jag har gått och haft ont i stortån i flera dagar. Stefan har sagt till mig att gå till doktorn, men ärligt talat... gå till doktorn för att man har ont i tån, nä det kändes som överkurs. Dessutom spritade jag själv och la om tån. Men så idag stod jag inte ut längre. Jag kunde knappt gå på foten och tån var - ska bespara er detaljerna - ingen trevlig syn, helt enkelt. Jag fick en tid hos doktorn nu på eftermiddagen och flexade hem från jobbet. Antibiotika är väl det som hjälper, tänkte jag. Men tji fick jag. Nä, tån måste opereras, sa läkaren. OPERERAS!!! Hua, jag såg framför mig knivar och grejer, men det var ju förstås ingen stor operation, men för mig som inte gillar sprutor och knivar så kändes det inte så kul! Hon la lokalbedövning... AJ, inget hände. En spruta till. Inget hände. En spruta till. Inget hände. Och så en spruta till och tån började kännas som en stum stock. Jag frågade om det var något fel på mig, eftersom det krävdes så mycket bedövning, men när det är rejält infekterat kan det tydligen vara svårare för bedövningen att ta. Det gjorde ont ändå, men inte så jag skrek. (Har en bloggvän som opererat foten med lokalbedövning, alltså en mycket större operation än detta. Stackars henne!!! Det var ingen rolig upplevelse.) Jag andades i fyrkant, en metod att hålla andning och panik i schack. En metod som jag lär ut till de jag jobbar med ibland och som är väldigt användbar.

När jag kom hem till Stefan skrattade han gott. Inte åt att jag har ont utan åt att han hade rätt... Han fnissar varje gång han ser mitt stora bandage. Ja, det är ju tur att jag kan glädja någon ;) Ha ha, faktiskt så skrattar jag med honom och vi går båda runt och fnissar just nu.

 
Min tå och min man :) Ha ha

Nu hoppas jag att bloggandet blir mer frekvent.

Ha det så gott och håll tummarna för att jag får i foten i en sko imorgon :)

RSS 2.0