Min och Din Kopp

När jag var på Loppisen i lördags och sålde grejer, fyndade jag även lite grejer ;) Vet inte hur glad Stefan var när jag kom hem med lite grejer också... Jag fyndade två muggar med fat och en liten skål där man kan lägga tepåsar i. De är från 70-talet skulle jag tro och jätteläckra i mina ögon.


Det går i ca en halvliter...

Nu är det ju så att fler muggar behöver vi inte, för vi har riktigt många, eftersom både Stefan och jag gillar muggar :) Men de fick följa med hem ändå. Vi sitter och dricker te ur dem just nu och tittar på CSI.
Kramar

Lite ditt och datt

Seth är en hejare på att leva sig in i Fångarna på Fortet. Igår satt han och hojtade och tjoade och när han såg att vi tittade roat på honom blev han lite generad. Härligt med lite entusiasm tycker jag.

När han märkte att jag tog kort på honom ville han förstås fåna sig och då kan det se ut såhär:


Fingret i näsan... vilket bus :) Undrar om han hittar något... I bakgrunden äter Farmor chips tror jag ;)

Imorse såg det ut såhär när Seth låg och tittade på Bolli i vår säng:


Det ser så mysigt ut...

Har inte gjort så många knop idag... Vi började dagen i kyrkan på en bra gudstjänst. Vi köpte med oss mat hem, eftersom farmor hade lite bråttom hem. När vi vinkat av henne röjde jag lite i några skåp i köket. Porslin som vi inte använder så mycket har packats ner. Det är bra att ta lite sånt pyssel då och då. Om några veckor kommer vi ha visning på huset och folk kommer ju titta i garderober och skåp så då är det ju bra om det ser lite bra ut :)

Både Stefan och jag känner oss låga idag, så nu ser vi fram mot Solsidan så vi får skratta lite. :D

Igår ringde min mamma och berättade att en släktings hus stod i brand. Senare fick vi veta att huset brunnit ner till grunden. Det är det hus som mormor växte upp i och flera generationer har bott där. Jag har varit där en hel del och det känns sorgligt. Det som ändå är bra i sammanhanget är att inga människor skadades och de hann få ut en del av sakerna ur huset. Där fanns ju gamla släktklenoder och sånt och det en del kunde räddas. Jag tycker hemskt synd om familjen. Tänka att förlora hela sitt hem! Visst det mesta kan ersättas och det viktigaste är att alla klarade sig helskinnade, men tänk att förlora sitt hem... Tänk vad många det är som gör det varje dag runt om på jorden... Man får sig en tankeställare och uppskattar MYCKET det man har!!!

Nä, nu ska det göras kvällsmacka till Plutten =)

Ha en skön kväll!!!
Kram

Loppis och annat.

Hejsan
Idag åkte Stefan och jag iväg runt 8 och till Avetsa Parken för att sälja grejer på Loppis. Eller, Stefan hjälpte mig att köra dit grejerna och sen åkte han hem igen. Det var så roligt för Sofia, Anna och Lina var också där och vi fick bord bredvid varandra. Skönt att ha lite sällskap. Nu har jag sålt iväg leksaker och kläder, som Seth har växt ur.

Nu tittar vi på Bolli och väntar på Fångarna på Fortet :)

Alltså, våra katter är inte som andra katter. Gandalf leker med en leksaksmus ibland. Om man slänger iväg den, springer hon och hämtar den och kommer tillbaka så att man kan slänga den igen. Precis som en hund. Är det normalt??!! Hemskt roligt är det iaf.


Leksaksmus...


Knasig katt och en nyfiken syster som tittar fram.

Nä, nu ska jag vara social med min familj :) Svärmor är ju här fortfarande och då är det ju inte så trevligt att sitta vid datorn...

Kramar

Skön helg!!!

Med den här bilden vill jag önska dig en skön helg!!


Bilden tagen mot vår bakgård.

Vi hörs imorgon igen. Då kommer en rapport hur det var på Loppiset, där jag ska sälja grejer imorgon :)

Kramar

Frissan

Idag har jag lyxat och varit hos frisören. Det var jätteskönt att bli ompysslad :)
Jag fick höra av frissan att jag är lik Meja, ni vet hon som sjöng "It´s all about the money"... Det roliga är att jag har fått höra det förut, men det var länge sen nu. Det var när jag var yngre och smalare jag fick höra det. Jag blev glad idag iaf och tar det som en komplimang. 

Kan också berätta att det går ganska bra med vikten. Jag är på väg neråt och det är roligt. :D
  
Bild på nya frisyren får komma en annan dag, för jag har vansinnig huvudvärk nu och vill inte vara med på bild... Hoppas det inte blir migrän av detta. Det känns så, men jag har tagit tabletter så jag hoppas det går över.

Nu har svärmor kommit hit. Imorgon ska hon på begravning i Hedemora och passar på att hälsa på oss över helgen. Blir härligt att ha henne här ett par dagar :)

Nu ska jag vila mitt stackars huvud och titta på "Landskampen" som går på 3:an. En kamp mellan Norge och Sverige. Deltagare är gamla duktiga vinteridrottare såsom Per Elofsson, Torgny Mogren, Pernilla Wiberg osv.

Imorgon är det FREDAG!!! LOVELY!!! Hörs då :D

(Tack för alla tips om vantar förresten.)

Vantar och snäll farbror.

Seths tumvantar har gått sönder. Ni vet sådana där som går upp en bit på armen och står emot väta rätt så bra. Så idag sprang jag runt på varenda affär i Avesta - kändes det som - och letade nya sådana vantar. Svaret jag fick överallt var: "Nej, de är slut". På en affär sa damen ifråga även "Ja, vintern är längre än vanligt". Va!!!! Det är januari! Inte kan väl vi vara unika i att behöva ett par vantar? Hur kan de vara slut överallt i JANUARI!? Vintern brukar ju iaf vara till mars, ungefär. Ska man köpa flera par vantar i oktober, ifall de går sönder? Ja, det är klart att jag kan köpa två par likadana vantar till Seth, men jag tänkte inte på det i oktober...
Ha ha, ja ja, jag köpte iaf ett par stickade vantar och hoppas han kan hålla sig varm i dem. Jag är inte så upprörd som jag låter, men jag blev förvånad :)

En annan sak som jag vill berätta är att i lördags var Seth och jag och storhandlade. En go farbror stod framför oss och handlade lite grejer. När han betalat frågade han mig om han skulle hjälpa mig att packa i varorna, eftersom jag hade så mycket. Wow. Vilken vänlighet. Det är inte varje dag man möter det. Det som var så tragiskt i sammanhanget är att jag inte tänkte efter utan sa: "Nej tack, det går bra ändå". Så dum jag är. Svaret kom automatiskt. Så ovan är jag att ta emot hjälp från främmande människor. Jag ångrade mig sen när jag stod svettig och stressad och packade i varorna så fort jag kunde eftersom jag hade människor bakom mig.

Seth ville sova i vårt gästrum inatt. Vilka idéer han har :) Såklart fick han sova där och där ligger han nu och sover så gott tillsammans med ca 100 gosedjur.


Sov gott :D


Skidträning

Oj, vad sent det blev idag... Vi har pysslat i förrådet ikväll så det blev lite sent. Imorgon kommer Stefan träffa den mäklare vi bestämt oss för så snart ska det fotograferas osv.

Ikväll kunde både Stefan och jag vara med på Seths skidträning. Det var faktiskt riktigt roligt. Han har börjat bli riktigt duktig och det har iof alla barn blivit. Första gången de hade skidorna på sig ramlade de en efter en trots att de stod stilla, men nu åker de i full fart nerför backar och får testa att åka "slalom", men inte i någon brant backe. Idag fick de även ha röda innebandybollar framför skidorna och "sparka" dem framför sig. Jättesmart ju. De lär sig åka "som man ska" på det sättet och det blir roligt för dem. Jag är riktigt imponerad över ledarna, som kan alla barnens namn och ser dem alla och är glada och trevliga hela tiden. Det är också roligt att stå och prata med de andra föräldrarna också.  


Seth längst fram och Anton bakom, sparkandes på röda innebandybollar.

Seth ligger fortfarande på en madrass bredvid mig och just nu pratar han i sömnen:
"Det är så tråkigt, jag ser inte dig heller..." Hm, undrar just vad han drömmer. Ha ha.

Nä, nu ska jag sova!
God natt.

Tredje gången gillt...

Ja, idag fick vi fara till sjukhuset igen. Det känns ju fånigt, eftersom Seth inte varit jättesjuk, men vi har ju blivit uppmanade att göra det av utbildad personal, så då har vi gjort så. Seth har varit hängig och blek hela dagen. Han har klagat på att han inte mår bra, men haft svårt att definiera på vilket sätt. När så utslagen blossade upp här framåt kvällningen åkte vill in igen, eftersom läkaren vi träffade igår sa att vi skulle göra det. Det gick ganska snabbt idag. Seth har en infektion i kroppen, helt enkelt. Nu fick vi med oss medicin hem, som vi önskar att vi hade fått igår så vi sluppit åka in idag.

Vi har den mest fantastiska kille. I rummet vi fick vara idag fanns en gynstol. "Vad är det här?" frågar han och lägger sig i den. Oj, vad vi skrattade. Det såg för roligt ut och jag bjuder på en bild...



Nu sover han gott. Dels för att det blev sent innan han somnade och dels för att medicinen gör honom trött. Imorgon ska Stefan och Seth hämta ut mer medicin så nu ska vi förhoppningsvis inte behöva åka tillbaka till akuten igen. När vi gick där idag tittade vi på de rum som vi "brukar" vara i och vilka vi inte varit i så många gånger. Oj, vi har visst varit på akuten många gånger med Seth... Skönt att det aldrig varit riktigt allvarligt. Falsk krupp några gånger och det är ju jobbigt och kan vara allvarligt och svininfluensan var ju inte heller så roligt, men det var aldrig farligt iaf.

Ha en bra vecka!!! Hoppas du känner att du har den kraft och ork du behöver för det du ska göra i veckan. Tänk på sången "Blott en dag" och frasen "som din dag, så skall din kraft ock vara..." Det brukar jag göra och tror att det stämmer.

Kram och ha det så gott!!!

Akuten tur och retur - gånger 2

Igår kväll skrev jag ett långt inlägg om vår dag, men blogg.se hade driftstopp så allt försvann. Skrutt! Så här kommer en kortare version på vår dag igår.

Seth och jag åkte och handlade flera byxor till honom, eftersom han var i trängande behov av lite större kläder. Frida mötte upp och och vi åt årets första semla tillsammans :D


I Plushuset finns en fyrhjuling man kan "åka" på. Seth hade med sig egna pengar och stoppade i en tia och körde.  Frida hakade på Seths förtjusning att "lipa" på kort.

Efter det åkte vi och storhandlade, Seth och jag. Sen var det hög tid för en sen lunch. När jag gjorde iordning den åkte Seth runt på sin bil och Gandalf fick hänga med, varken hon ville eller inte...


Seth och Gandalf.

Helt plötsligt fick Seth utslag i hela ansiktet, det gick på bara en minut från första utslaget syntes tills hela ansiktet var fullt. Jag ringde mamma, som jag alltid gör när jag blir rådslös. Hon tyckte jag skulle ringa 1177 eftersom det var i ansiktet. Jag gjorde så och de skickade oss till akuten med orden att om han får det i munnen och får andningssvårigheter så måste jag ringa 112. Vi åkte in och när vi stod hos sjuksköterskan som tog emot oss spred sig utslagen ner på halsen och runt öronen och de var jättevarma. När vi efter lååååååååååång tid fick träffa doktorn hade utslagen lagt sig, förstås. Han tittade lite i munnen på Seth och lyssnade på hjärtat och så fick vi åka hem, eftersom utslagen lagt sig. Han var fortfarande röd, men mer som en rodnad.
Vi åkte hem och hämtade Stefan. Då började utslagen komma tillbaka i ansiktet, öronen var röda och varma, armarna, ljumskarna och magen började också fyllas på. Så jag ringde 1177 igen och vi fick åka tillbaka till akuten ett par timmar efter att vi lämnat den. Denna gång fick Seths DVD följa med, eftersom det inte är jätteroligt att vara fem år och sitta och vänta på doktorn. När vi träffade doktorn denna gång var Seth illröd där utslagen var. Han fick två olika mediciner som han så duktigt tog. Om det kommer tillbaka idag ska vi in igen och få mer medicin. 

Seth har ju haft nässelutslag, som det troligvis var, förut, men aldrig så mycket i ansiktet och det var ju därför han behövde medicinen för det kan vara farligt om det går in i munnen. 

Vi hann precis hem till Fångarna på Fortet där vi satt och myste och åt varm smörgåstårta, popcorn och bilar.
  

Mina killar...

I slutet av Fångarna på Fortet var Seth riktigt trött och la sig på Stefan. Gandalf gjorde honom sällskap. 


Visst ser det lite mysigt ut?

Vi bäddade en madrass som vi la bredvid min säng som Seth fick sova på i natt. Jag ville ha lite koll på honom under natten, eftersom han fortfarande hade utslag lite här och där när han somnade. Nu verkar det som om allt är borta och det är skönt.

Det var på det stora hela en bra dag igår. Det var skönt att Stefan kom hem och kunde vara med andra omgången till akuten och att vi fick en härlig familjekväll!

Nu önskar jag dig en skön söndag. :D

God Morgon Världen

Idag var det en seg morgon. Seth fick ligga i Stefans säng och titta på Bolli och jag sov vidare. Han tjatade på mig i en timma om frukost innan jag orkade gå upp och göra iordning frukost. Stackars honom... Men det var skönt för mig att få sova lite längre i morse :)

Idag ska vi åka och inhandla lite olika grejer såsom lördagsgodis och nya kläder till Seth. Han växer så väldans mycket nu :) Sen ska vi äta semla med Frida. Seth har pratat om att köpa semla så länge så nu bestämde vi att mysa lite när vi ändå är på stan. Kul att Frida vill vara med också. I eftermiddag ska vi hämta upp Stefan när han kommer hem och sen blir det familjetid :D

Har inte riktigt känt efter hur den här dagen är än, men TACK för alla uppmuntrande kommentarer!!!

Jag hittade denna bild på facebook. Den är från Lussebandyn 2010. Vi pratar med de som stod för en del av underhållningen. Vi såg dem när vi var på en sportgala i somras och Stefan fick sitt stipendium. Sedan dess har Seth pratat om de där killarna som hoppade och gjorde konster med sina cyklar. Nu fick han äntligen träffa dem.
Ser ni hans blick! :D


Det var riktigt goa killar som var oerhört duktiga på sina cyklar.

Här är en bild som jag tog på dem under Lussebandyn.


Hoppas du får en fin lördag. Jag tror att vi kommer få en bra lördag, Seth och jag och sedan en bra familjekväll när Stefan kommer hem. Återkommer med bilder från dagen :D

Tack för att du uppmuntrar mig och för att du följer min vardag. Jag uppskattar det jättemycket även om jag inte vet vilka ni alla är som läser bloggen.
Stor Kram

Sura miner

Har ingen bra dag idag, så jag skriver inte så mycket. Det är nog så att jag har dåliga dagar fortfarande och det får vara så. Det har varit ganska mycket både på jobbet och hemma och jag märker att jag är stresskänslig fortfarande och blir mer ledsen när jag är trött. Det får vara så. 2010 var ett skruttår och nu har vi en flytt framför oss som både är jobbig och rolig. Inte konstigt att vissa dagar är dåliga. Stefan är borta och kommer inte hem förrän imorgon och det känns ju också sådär idag, men jag är ju ganska van, så det går bra.

Här kommer iaf en hälsning från oss här hemma:


Det gick inte få Seth att se glad ut på kort idag, så vi såg sura ut istället, men såhär sura är vi förstås inte i verkligeheten :)


Frodo ville absolut vara med och fredagsmysa. Hon la sig på brickan när jag höll på att fylla den med kvällsmacka, dricka, chips och ostkrokar :)

Nu ska snart Seth stoppas i säng för igår var han uppe jäääättelänge, eftersom han var med oss på en ledarsamling i kyrkan igår. Så nu är han trött!! Själv ska jag titta på Let´s dance och heja på Hannah Graaf och njuta av Samuel Ljungbladhs vackra röst ;)

Hoppas du har en bra fredagskväll och får en bra helg!!!
Kramar från mig och kom ihåg att du är värdefull!

Vårt hus och mycket grejer

Vi har ett väldigt stort hus... 126 + 126 kvm + biyta i form av garage och carport. Ja, det är VÄLDIGT stort till oss tre :D. Men ett underbart hus som vi har stortrivts i. Men nu ska vi ju flytta härifrån om ca fyra månader.
I Örebro vill vi hyra lägenhet - drömmen är en lägenhet i en flerfamiljsvilla. Vi bodde så i Alingsås och det var toppen. Undrar hur det kommer bli att bo något mindre? Vi behöver göra oss av med många saker för att få plats i en lägenhet igen. Så nu ligger flera veckor av rensande och säljande och "gebortande" framför oss. Det känns faktiskt ganska befriande att rensa upp. Vi har så mycket onödiga saker. Det är skönt att få tänka efter vad vi behöver och göra sig av med lite överflöd. Det bästa är ju om vi kan ge bort det mesta till människor som behöver, tex såna som är på väg att flytta hemifrån. Vi kommer köra en hel del av grejerna till 33:an - vår secondhandaffär - som även skeppar iväg en del till Estland.

Lite bilder på vårt hus, när det var höst...


Det ser tråkigt ut på utsidan, men innuti är det jättefint (tycker jag) och väldigt stort!

Nä nu är Seth jättetrött och Bolli är slut, så nu ska han stoppas i säng :)

Hoppas du har en bra vecka so far! Kramar


Nöjd

Oh ikväll har varit en sån där riktigt bra kväll!
När jag kom hem från jobbet åkte Stefan och Seth nästan direkt till skidträningen, som börjat igen. Själv började jag skära fruktsallad och efter en stund kom Alicia, Amanda och Rebecka. Tre härliga, goa, fina tjejer! Vi har suttit och pratat och ätit fruktsallad och en god rulltårta, som de hade med sig. När Seth kom hem höll han hov en stund med bl a en pruttkudde ;) Han var riktigt trött och stoppades snart i säng och vi tjejer fortsatte prata och umgås. Det blev lite sent med tanke på att det är en vardag (förlåt föräldrarna...) så nästa gång får vi träffas en lördag :D


De är så härliga! De är så fina på alla sätt!! 

Stefan K av Tabita och Bella...

Dagens väder:
Runt nollan och regn. Blask är bara förnamnet ute på vägarna...

På julfesten som ungdomarna i kyrkan anordnat visade Tabita och Bella en sång som de gjort till Stefan (detta var innan de visste att vi ska flytta). Wow, den är jättebra! Det är klart att jag tycker det, eftersom den handlar om mannen i mitt liv, men faktiskt så tycker även Seth och hans kusiner om den också :D

Vi har så härliga ungdomar i vår kyrka. Som jag brukar säga så är de så bra på att ta hand om varandra och "småttingarna" (såsom Seth och hans vänner). Ja, de är så fina inifrån och ut. Oh, vad jag kommer sakna var och en av dem när vi flyttar härifrån :(

Jag hittade sången på Facebook idag, så jag tror den är offentlig nu, så jag visar den här.  
Tabita har skrivit såhär på Facebook:

Nu är den efterlängtade filmen här! Amen!
Titta njut och förundras!

Det är en hyllning till vår ungdomspastor Stefan. Han är värd varje ord och mening! Ni förstår inte hur bra han är! Han är bäst! :)


Hon till vänster är Bella och hon till vänster är Tabita (båda singlar om någon är intresserad :P)

Seth går ofta runt och sjunger: Stefan... vilken man... Ha ha. När jag hörde det där "vilken man" första gången skrattade jag högt ;)

Ja, ni förstår nog att Stefan blev rörd... Som sagt, det är verkligen inte bara lätt att flytta härifrån...

Usch nu blir jag lite ledsen... bäst att tänka på annat. Det är ju drygt fyra månader kvar här.

Vi har iaf haft en härlig dag idag. Först kyrkan där Stefan predikade och jag sjöng. Vi var så enormt trötta när mötet var slut så vi köpte med oss mat hem och tittade på skidskytte. Efter det satt vi alla tre på golvet och byggde med lego. Det var rikgit härligt :D

Imorgon börjar en ny jobbvecka. Hoppas du får en bra vecka och är vid gott mod!!!
Kramar

God fredag

Nu har plutten somnat. Vi har haft en skön kväll. Stefan jobbar ju som vanligt, så Seth och jag fredagsmyste själva. Shalom och Vox som vi är på varje fredag kl 17 annars, har ju inte börjat än, så vi hade en riktigt lugn kväll.
Nu ligger jag faktiskt i sängen och tittar på Let´s dance och funderar på om det är Samuel Ljungbaldh som sjunger i år igen... Vet du? Han har ju sjungit de senaste säsongerna och gör det så sjukt bra. Ibland låter det som att det är han och ibland inte. De presenterar ju inte sångarna, det är lite synd, för de är så grymt duktiga.

Jag hejar ju förstås på Hannah Graaf :D Vem hejar du på, om du tittar på det? Antar att flera av er har ett liv och sitter inte klistrade framför Let´s dance på fredagkvällarna ha ha. Ska jag vara ärligt trivs jag med att vara hemma själv med Seth på fredagkvällarna. De fredagar Stefan är ledig kan vi bli helt paralyserade för vi är så ovana att ha fredagkvällen tillsammans. Även innan han började jobba i församling var han ju ungdomsledare och var borta på fredagkvällar ändå. Jag var också det innan Seth kom så då var vi ju tillsammans i kyrkan alla fredagkvälalr, men när Seth föddes la jag faktiskt ner den delen av mitt engagemang. När Seth kom valde jag att dra ner lite på hur mycket jag var engagerad i kyrkan och därför la jag ner att vara ungdomsledare, men fortsatte med sången.

Ja, det blev en lång utläggning om fredagkvällar ha ha.

Stefan jobbar hela dagen imorgon också, så Seth och jag får underhålla oss själva, men det komer gå bra. Först ska vi till "stan" och köpa födelsedagspresent till en av Seths kompisar. Sen blir det nog en liten fika på stan för oss. Senare på eftermiddagen ska han på kalas och jag ska försöka hinna rensa i förrådet. Snart måste huset ut till försäljning och då behöver sådant som förrådet vara så pass tömt att man kan gå in i det ;)

Nä, nu ska jag sluta pladdra. :) Ha en skön helg min vän!!!


Sov gott från en härlig unge med "viga" fingrar :D

Badhus och katter

Idag och imorgon är Stefan i Eskilstuna på en handledarutbildning. Eftersom jag jobbar så sent nu för tiden frågade vi om Seth fick vara hos Zara idag på eftermiddagen, innan jag kom hem från jobbet. Visst, sa hon och tog med honom till badhuset, efter att ha hämtat honom hos dagmamman :D.

Det var en lycklig och trött kille som kom hem för en stund sedan...


Han hade med sig en Sandwishglass hem (som här numera heter "Fridaglass", eftersom Frida hade med sig såna glassar till oss en gång :)) Zara hade försökt styra bort att han skulle köpa en glass, men han var envis ha ha. Han är verkligen sin mamma och pappas son ;)

Det var lite tomt här hemma innan Seth kom hem igen. Jag är ju inte van att vara själv. Men jag hade ju sällskap av dessa två tokkatter:







Dessutom fick jag tid att sitta och spela piano och sjunga ifred, vilket inte blir så ofta och det var skönt.

Nu ska jag gå och göra mig en kvällsmacka och tända lite ljus.
Ha en skön kväll!!



Favorit i repris



Har ju haft denna bild och sång tidigare i ett inlägg, men oh, vad jag tycker om denna sång. Så det blir en favorit i repris helt enkelt idag :D

Hoppas du har en bra vecka! Kom ihåg att du är värdefull och unik!


Tala om vad du tycker...

Nu har jag gått och funderat en hel del igen :) Ett bra tag har jag funderat på detta med att uppmuntra de människor som finns omkring mig. Detta aktualiserades igen nu när den tragiska branden var och Per Oscarsson och hans fru omkom. Många människor har uttalat en enorm sorg och berättat om vilken bra människa han var och vad han gjorde som var bra osv. Det är ju fantastiskt att människor uttalar sig om detta tycker jag. Det jag funderar på är; hur mycket av allt detta positiva fick han höra när han levde? Hoppas han fick höra det då också!
När någon inte finns mer här på jorden pratar man ofta om allt det fina och bra personen har gjort och var. Det är bra för det är till tröst för alla som sörjer. Men för den som inte lever längre spelar det ju ingen roll. Den personen borde få höra allt det där fina när han/hon finns här, eller hur?

Har vi något positivt att säga till människor i vår närhet, så borde vi ju säga det. Allt det där som gör personen speciell och som man gillar med den, borde den ju få höra - när den fortfarande finns här. Jag erkänner att jag inte lever helt upp till det jag själv skriver här, men jag försöker. Jag tycker det är jätteviktigt att tala om för människor när jag gillar det de gör, vad de betyder för mig osv, men jag kan bli bättre på det!

I samma tema funderar jag även på vad jag gör här i världen för att göra skillnad. Vad kommer människor komma ihåg mig för när jag bor i himlen? Jag vill vara en människa som gör skillnad. Helst skulle jag ju vilja vara som Martin Luther King, som gjorde historisk skillnad för miljoner människor, eller som Nelson Mandela, men det är nog att drömma för stort. Man ska drömma stort, det är inte det jag menar, för många människor kommer göra historisk skillnad i världen, men jag är nog inte en av dem... Däremot kanske jag kan göra skillnad för människor som finns i min närhet. Det är i alla fall min dröm. Att få vara med och göra en positiv skillnad i människors liv.

Är det knasiga funderingar, eller vad tänker du?

Jag menar verkligen INTE att låta självgod. Hoppas du inte uppfattar mig sådan utan förstår att detta är mina funderingar och min önskan.

Snöiga bilder

Dagens väder:
0 grader och nederbörd... regn, snö, eller blandat, beror på när man tittar efter... Mycket halt!

Idag blir det ett inlägg med bilder från igår... Då var det härligt väder... idag har det ju mest töat och inte alls varit härligt ute.


Vår bakgård och snöhäng från taket (som idag nästan har helt droppat bort).

Seth och jag tog oss en tur ute igår kväll. Han åkte skidor fram och tillbaka, fram och tillbaka på vår gata. Frodo sprang med hela tiden också :).


Seth och Frodo.

Vi byggde en liten snögrotta i en av snövallarna bredvid vår garageuppfart och Seth testade att åka t-fat nerför samma vall. Vi gjorde även en snölykta. Idag lyste ljuset fortfarande, en själva snölyktan hade smält bort...


Snögrotta, t-fatsåkning och snölykta.

På kvällen kom Frida hit och tittade på Fångarna på Sportet med oss. (Seth säger alltså sportet istället för fortet, därav att jag skriver sportet...)


Fina Frida och underbara Seth :D

Idag har varit en rätt så lugn dag. Skönt det. Imorgon börjar oxveckorna så det var skönt med en lugn helg nu.

Hoppas du får en bra vecka!
Stora kramar

Om ca fem månader går flyttlasset...

Ja, nu är det helt offentligt... Vi ska flytta tillbakat till Örebro.
Stefan har blivit kallad (blivit erbjuden jobb) som ungdomspastor/medarbetare i Pingstkyrkan i Örebro. Det har varit en lång process för oss att tacka ja, eftersom vi inte hade tänkt på att flytta när de hörde av sig med en förfrågan om att komma till Örebro. Men efter mycket bön och funderande beslutade vi oss alltså för att tacka ja. Vi flyttar i månadsskiftet maj/juni, så det är ju nästan ett halvår kvar.
Det är svårt att beskriva känslorna inför detta... Det är blandat sorg, frid, glädje, förväntan, sorg igen. Det som helt klart är jobbigast är att lämna de människor jag älskar. Så är det ju alltid när man flyttar från en stad till en annan.

Seth blev oerhört ledsen när vi berättade för honom. Hans första bekymmer var att han inte vill flytta från katterna... Vi hoppas och ber att vi får tag på ett boende så att de kan följa med. Vi förstod snabbt att han trodde att vi skulle flytta från alla våra saker osv, men när han förstod att han får ta med leksakerna och övriga grejer så var han nöjd en stund, tills han kom på alla vänner... Han vill inte heller flytta från vår kyrka, det var han bestämd på. Det är inte lätt att vara fem år och förstå allt vad det innebär att flytta... Vi försökte prata om det så enkelt som möjligt och lät honom gråta osv. Det var ett par dagar sedan vi berättade för honom och nu är han mest förväntansfull, men det kommer nog gå upp och ner det där. En stor sak som är positiv som gör det lite lättare är att hans Hugokusin och Alva bor där och att vi kan börja ha fredagsmys med dem ibland. :) Han kommer ju även närmare de andra kusinerna, vilket också är ett stort plus.

Ja, det kommer väl bli mer om detta på bloggen förstår jag. Just nu är huvudet tomt så jag kan inte skriva så mycket mer om det idag. Jag är faktiskt helt slut, för i veckan berättade jag det på mitt jobb och igår berättade Stefan det på vårt årsmöte i kyrkan. Det är känslomässigt utmattande faktiskt. Det är svårt att förklara, men det är en anspänning att berätta ett sådant besked för sina vänner. På kvällen igår, efter årsmötet kom Frida och Bella hem till oss och fikade och pratade och det gör det ju inte lättare... ska vi flytta från dessa underbara människor..!? Idag har ett par andra vänner varit här och ätit mat och fikat... ska vi flytta från dessa underbara vänner..!?

Ja, du förstår ju att det är blandade känslor. För samtidigt är det spännande! Det ska bli gott att flytta tillbaka till en stad jag stortrivdes i och till alla härliga, underbara vänner där och vi ser fram mot nya utmaningar!

Det känns som jag vill säga så mycket, men som sagt huvudet är tomt just nu...

Om du vet om någon som har ett bra boende till vår lilla familj i Örebro, så hör av dig :)! 

Eftersom jag ändå kommer fortsätta vara "pastorsfru", så kommer ju bloggen fortsätta som förr :D.

Nu ska jag kolla på min polare Hannah Graaf när hon dansar i Let´s dance ;) Ha ha, jag har ju träffat henne en gång när jag vann resan till Ullared, så nu tycker jag hon är min polare :thumbup:

Bönesvar

Seth och jag ligger och myser och tittar på Bolli i källaren/gillestugan (gillestuga låter ju faktiskt trevligare)... Stefan mår mycket bättre i magen och det var inte vanlig magsjuka utan något annat. Men för att inte ta några risker så har jag valt att sova med Seth i gillestugan för att minimera risken för att bli smittad... Vi sov här natten till idag också och Seth bönade och bad att vi skulle göra det en natt till och jag är inte den som är den sådär ;)

Vet du, jag glömde ju berätta om Seths ögon. För nästan en vecka sedan berättade jag att Seth hade fått ögonfluss och när han somnade var han rejält svullen, röd och geggig. Som alltid bad vi kvällsbön och jag bad för hans ögon också. När han vaknade var flussen helt borta! Jag har aldrig varit med om att det gått bort så fort. Vi fick bönesvar helt enkelt. Nu vet ju jag att alla ni som läser här inte tror som jag... men jag tror verkligen att det var Gud som tog bort flussen från Seth.

Detta med bönesvar kan skapa mycket reaktioner, frågor och funderingar. Varför får man inte alltid bönesvar? Vad väljer Gud att svara på? osv... Jag har inget bra svar, mer än att Gud är större än oss. Har ni sett filmen "Bruce Almighty"? Där får ju en människa vara Gud för ett tag och han väljer att svara "ja" på allas böner. Det blir inget bra...
Jag har inget svar på varför vissa inte blir friska och andra blir det. Varför vissa får jobb och andra inte. Jag har inget svar på varför vår Silas inte fick leva... Det jag vet är att Gud är med i allt som händer och bär en genom allt. Vi bor i en värld som inte är perfekt, men vi är aldrig ensamna i den! Jag tror dessutom att Gud svarar på många fler av mina böner än jag är medveten om, eftersom jag kanske förväntar mig ett svar, men Gud svarar på ett annat sätt. Men när jag får ett så konkret svar som när Seths ögon blev bra så fort, då väljer jag att se att det är Gud och inte "tur".

Nu har jag bara en arbetsdag kvar denna vecka :) Vad skönt! Sedan börjar väl det som kallas "oxveckorna"... Får se hur vi kan lysa upp tillvaron under dessa veckor. Ja, något ska nog gå att hitta på. Se till att umgås extra med familjen, pyssla lite, umgås med vänner, ja, det finns mycket man kan göra :)

Ta hand om dig!


Tips och sjukdom igen...

Stackars Stefan. Jag tycker faktiskt synd om honom. I början av december låg han hemma i en vecka med hög feber. Innan och under jul hade han hög feber och ont i halsen igen. Nu har han smittats av Seth - tror vi - och har ont i magen och lite annat... Behöver inte gå in mer på det. Inom loppet av en månad har han varit sjuk tre gånger. Det är inte roligt! Det brukar visst vara så runt jul och nyår att någon av oss är sjuk... Men om vi skärper oss med ett sundare liv kanske det också blir bättre?

I julklapp fick jag två filmer. "Svärdet och Spiran", som egentligen är en serie, som ska börja på 3an på onsdag. Jag har redan sett alla 7.5 timmar :) En välgjord tv dramatisering av en av de bästa böcker jag någonsin har läst. Väl värd att ses!!


Jag fick även "The last song". Också väl värd att se. En fin film om familjerelationer och några tårar föll då och då. Säger inte så mycket eftersom jag gråter till det mesta, men ändå...;)


Ja, det var några tips om ni får lite tid över och vill se något bra :)

Nu ska jag titta färdigt på CSI och sen sova. Har börjat jobba heltid nu, så jag behöver nog mina timmars sömn...

Ta hand om dig!

God kväll

Skriver inte så mycket idag. Har varit en fullspäckad dag, med kyrkan och sen fika hos och med goda vänner. Seth sover redan, eftersom han vaknade tidigt imorse, trots sen kväll igår med Fångarna på Fortet. Själv ska jag läsa lite nu innan jag somnar också. Ville bara säga hej först och önska dig en bra vecka!

Kramar


Gandalf hälsar också :)

Gott nytt 2011

Hoppas du har haft en bra nyårshelg!!
Vi har haft det skönt. Barnen har lekt och vi vuxna har kunnat slappa och prata.
Marcus, Lovisa, Hugo och Alva dök upp här lagom till en tidig lunch. Vi åt Tacos, som Hugo glatt deklarerade var hans favoriträtt :) Efter lunch gick vi bort till kullen där det blev t-fats åkning och lite skridskoåkning.
När vi kom hem fikade vi och jag hade planerat med lite spel och sånt, men barnen lekte sina egna lekar tillsammans alla tre, så vi hoppade över det.

När jag, Lovisa och Alva höll på att göra iordning för middagen kom pojkarna och frågade om de fick bada. Visst fick de det, så Marcus var med barnen nere i badrummet där det stojades och skojades. Vi hörde dem ända upp till oss där vi höll på att pyssla i köket.


Tokiga barn...

När vi var ensmna däruppe i köket passade vi på att ta våra traditionsenliga kort på oss själva. Det gick sådär...


Det började med några suddiga kort, dubbelhakor som syntes, konstiga miner, asgarv för att sedan bli ett ganska bra kort till slut :)

Vi åt snittar till förrätt och vi vuxna åt kyckling och klyftpotatis till middag. Barnen fick potatismos, prinskorv och köttbullar som var formade till en igelkott. En idé jag fick från en blogg på Bloggfamiljen.


Jag håller på med igelkottarna, Alva tittar på och så en igelkott, med riktigt stor näsa ;)
De blev faktiskt ganska populära hos barnen. Egentligen ska det vara små gräslöksstrån som morrhår, men det glömde jag köpa.

Vi tog ett kort med självutlösaren. Alva ropar glatt Bajskotte... eller om det var Igelkotte...


Hela högen. (Vi saknade Stefan, men som sagt, vi är vana att han jobbar borta varje nyår, så det går bra ändå...)

Barnen var inte vakna till tolv, men de fick vara uppe längre än vanligt. Vi satte oss allihopa och tittade på Toy Story 3 och åt efterrätt och chips.


Det började med att alla barn satt spända i soffan. Alva hamnade till slut i Lovisas knä där hon nästan somnade och pojkarna hamnade liggandes i soffan...

När barnen somnat undrade vi andra tre hur vi skulle kunna hålla oss vakna till tolvslaget. Patetiskt, jag vet, men vi är småbarnsföräldrar om det är någon ursäkt... Jag såg på Facebook på morgonen att en av mina vänner såg fram mot Jan Malmsjös läsning av "Ring klocka ring..." Jag höll på att skratta så jag kissade på mig, men gissa vad som hände!! Vi hamnade framför detta tvprogram... Oj, jag vågar knappt erkänna det. Vi är ju bara 30 och några år och borde vara lite hippa, men nä, det är vi inte...


En trött Mia och Jan Malmsjö precis före tolvslaget...

Jo då, vi gick och la oss strax efter tolv. Ha ha. Jag somnade inte direkt utan låg och läste en stund, eftersom jag hade svårt att komma till ro.

Men sammantaget hade vi en skön och lugn kväll i goda vänners lag :) trots Jan Malmsjö ;)

Seth sov till 7:45 och det kändes så skööönt! Hugo hade vaknat en kvart tidigare så pojkarna sammanstrålade nere i källaren där de lekte. Alva kom lite senare och vi andra låg kvar i våra sängar. :) Jag låg och läste och hade det skön.

Efter frukost spelade vi spel som Seth fått i födelsedagspresent och sedan fick barnen äääääääääääääntligen äta upp pepparkakshuset. Eller äta upp och äta upp, de orkade inte hela som tur var, men de åt lite grann.


Spel, Gandalf var med och pepparkakshusätning.

Som ni förstår hade vi en skön helg, trots att vi var trötta allihopa. Stefan kom hem strax före Örebroarna åkte hem till sig. Så nu är vi samlade alla tre och väntar på Fångarna på "sportet". Seth är supertrött, men han vägrar gå och lägga sig, förstås. Fångarna på sportet är viktigt det!

RSS 2.0