Väntar

Imorse var det adventsgudstjänst i st Nickolaikyrkan med Seths skola. Urmysigt och fint. Kortet som kommer längre ner i inlägget är på f-klass, ettan och tvåan när de sjöng en sång. Som vanligt grät jag när barnen sjunger ;).

Seth var ju hängig i början av veckan och det märks fortfarande. Han var jättetrött efter skolan så vi bestämde oss för att vara hemma (jag har haft en jobbig em så jag protesterade inte...). Han har legat på Stefans säng och klagat och gnällt för att han är så trött och för att det tar så lååååång tid att vänta. Framför allt på ett par efterlängtade vänner som kommer när som helst och stannar över helgen.
Det är ju även en väntan inför att få öppna kalendern (kalendrarna - lego och haribogodis) imorgon.

Eftersom jag skriver från min mobil kommer alla bilder längst ner i inlägget och huller om buller. Jag ber om ursäkt för det. Men datorn var väldans trög sist jag använde den, så det fick bli från telefonen idag.

Hoppas du får en amazing helg min vän!!!


Blomster

Hej hej i stugorna.
Det är så skönt för nu är jag färdig med allt här hemma. Golven ska bara dammsugas och torkas imorgon, så kan advent komma :).
Såhär blev en grej jag gjort. Och nä, ljusen kommer inte tändas. Denna står dessutom i hallen och vi kan aldrig lämna tända ljus i ett rum vi inte är i pga katterna. Dessa smarta djur, som går fram och luktar på lågan och knappt reagerar när pälsen börjar ryka. Så vi är sparsamma med att tända ljus pga dem. Vi behöver ha full koll, på de få ljus vi har, helt enkelt. 
 
Appropå katterna... Detta är mitt sällkap ikväll. Stefan är i Stockholm på en grej för handledarna på Teamträningsskolan och Seth ligger till sängs och ska sova, men har visst inte somnat än.
 
Hoppas din dag varit bra. Ta det lugnt när du är ute och far, iaf om du har väder som här... runt nollan och regn/snö, som faller. Blir riktigt isigt.
Stor, varm kram!!
 

Pynt

Idag har både Seth och jag varit piggare. Jag är mitt vanliga gravidmåendeMia idag! Skönt! Sista dagarna har varit en pärs!
Men idag städade vi Seths rum och han fick pynta själv. Några bilder kommer längre ner.
Vi gjorde iordning pepparkakshus och krubban. Så roligt och Seth är lika uppspelt som jag och sjunger och pratar när vi pysslar 😊

Ikväll var jag iväg på julbord med jobbet. Så roligt!!!! Jag orkade inte så lång stund, men jag är glad för den stund jag var med.

Nu är jag snart färdig här hemma inför advent skönt!! Dessutom hade Stefan städat en del när jag kom hem ikväll! Gott!!
Stor kram


SNÖ

Ja, idag kom första snön!!! Hurra! Det började som regn -ett ihållande kallt ruskregn. Men nu har det lagt sig som lite snö. Hurra!

Seth är hemma med feber idag oxå. Han pendlar mellan att ligga i sängen och att fara runt... Han är jättesvår att få i ngt att äta när han har feber... inte ens en hel glass åt han upp, men lite keso äter han nu och det är ju alltid något.
Jag piggnade till lite framåt lunch, efter en otroligt jobbig natt och morgon. Men nu har jag bytt gardiner och satt fram stjärnorna :) Lycka för en sån som mig.

Jag är normalt sett väldigt effektiv, men nu är jag allt annat än det. Ta ner gardiner, stryka de nya, lägga sig att vila, sätta upp de nya gardinerna, sätta fram stjärnan, lägga sig att vila osv osv osv. Jag fortsätter imorgon igen :).

Seth hjälpte till när jag gjorde iordning Adventsljusstakarna. Mysigt! Och det blir inte precis som jag vill hela tiden, men det är bara bra. Det ska synas att han hjälper till. Imorgon ska han få pynta sitt eget rum, när vi först städat i det lite ;).

Hoppas du har haft en bra dag!!


Nov. 26, 2012

Oj, vilken konstig dag det varit idag.
Seth är dunderförkyld och har fått stanna hemma idag. Han blev lite ledsen för det, eftersom Stefan skullevarit med honom i skolan idag, men det får bli nästa måndag.
Själv har jag varit helt utslagen och haft hemskt illamående och ont i magen - inte bebismagen men "tarmmagen" :). Så nu är jag glad att denna dag är slut och ser fram mot imorgon. Det tråkiga är att jag missade körövningen inför första advent, men jag kan nog va med ändå.
Köpte några nya ljuslyktor som får stå på vardagsrumsbordet och sprida sitt fina ljus. Så här är en bild från i fredags när vi fredagsmyste alla tre!!! Det är inte ofta det händer!
Nu är det inte ens en vecka till första advent!!! Hurra!! Kraaaam


Min tur

Jodå, vid midnatt fick jag börja springa på toa... Jag kan tala om att gravidillamående och magsjukeillamående i te är någon rolig kombo... Du vet ju att jag behöver äta för att hjälpa gravidillamåendet, men det andra illamåendet gör att jag inte kan äta... Men tack och lov, jag kräktes aldrig, men var bra lära några gånger... Nu har jag fått i mig rostad macka och te och jag verkar få behålla det.
Idag blir det nog inte många knop för mig... Måste sova ifatt och man blir ju rätt så urlakad. Men jag måste ändå säga att detta var en rätt så lindrig variant för mig.

Nu hoppas och ber vi för att Seth klarar sig. Han hostar och kraxar som en kråka när han pratar, men verkar ganska pigg än. Hellre förkylning än magsjuka...

Jag ligger i sängen och Steff och Seth ligger på madrasser i vardagsrummet. Jag bäddade åt Seth och mig där igårkväll, dels för att jag ville ha koll på Seth om han blev dålig och för att Stefan ju var dålig och då är det skönt för honom att få sova ifred... Men vi bytte säng när jag blev dålig... Jag kan liksom inte ta mig upp från golvet särskilt fort...

Så idag blir det en dag framför Vinterstudion för mig :)

Kraaaam


Uppdatering

Nö, det blev ingen fest för Seth och mig. Stefan blir bara sämre och sämre, så det lutar åt magsjuka... Jag får inte i Seth någon mat, så det känns lite vanskligt att åka iväg 10 mil med honom, om han blir dålig. Jag har vaken sedan 4:30, så jag är ett vrak. Känns sååå trist. Jag har ju lagt ner ganska många timmar på att förbereda tävlingar och lite annat till festen och så kan man inte va med. Så är det förstås tråkigt att inte träffa födelsedagsbarnen och Seth är ledsen att han inte får träffa sina kusiner. 
Men vi har hyrt en film nu, som vi tittar på. Vi får försöka göra det bästa vi kan av denna dag. 
Hoppas hoppas hoppas nu att vi inte blir smittade, för det är en vidrig åkomma!
Nu önskar jag dig en bra dag!!

NÄÄÄÄÄÄJ!!!

Inatt vaknade jag av att Steff inte mådde bra. Någon slags magsjuka, eller liknande. Vi vet inte om det är vanlig magsjuka eller om det är mediciner han äter mot värk kombinerat med ett tufft schema sista månaderna. (Han är ledig nu i helgen och slappnar av, vilket brukar kunna ge diverse åkommor). Vi hoppas förstås på det sista så att Seth och jag inte blir sjuka också.
Det mest tråkiga i kråksången är att vi ska på 80 årskalas utanför Motala. Min systers man fyllde nämligen 40 i somras och Åsa fyller 40 i januari och nu har de fest. Stefan, jag, Marcus och Lovisa ska vara lite värdar för tillställningen och nu är alltså Stefan sjuk. Vi har funderat fram och tillbaka om Seth och jag ska åka ändå, eller om det då finns risk att vi smittar ner andra. Åsa vill att vi kommer ändå, så det lutar åt det. Fortsättning följer...

Bortdomnad

Nu sitter jag på kyrktorget i kyrkan när Seth är på Vips. Vi har fått en kaffemaskin hit nu. mycket fint och gott (om man gillar kaffe och choklad). Stefan är hemma och ledig. Fantastiskt! Det händer nästan aldrig. Så när vi kommer hem ska vi få Tacos och sedan chips :). Lyxigt värre!

Något konstigt har börjat hända med min arm på nätterna... Nu ska du få höra. Spännande spännande ;).

Jag sover alltid på höger sida. Så höger arm hamnar ju alltid lite i kläm. Ibland vaknar jag av att jag rullat över till rygg och då snarkar jag så att jag väcker mig själv, haha. Min stooooora mage som gör det. Så mycket snarkar jag inte annars, kan jag sägs. Så när jag vaknar till rullar jag över på höger sida igen. Men nu till det konstiga. Jag vaknar flera gånger per natt av att min VÄNSTRA arm sover och är bortdomnad. Den arm som är fri och aldrig kläms. Om min högerarm somnade vore ju inte konstigt, men den vänstra... Ja, du hör ju vilka problem jag har HIHI.

Nu bjuder jag på en bild på vår nya kaffemaskin i kyrkan :)

Ha nu en lovely helg och ta hand om dig och de dina!!


Halloj

Hej hej min vän.
Idag har jag haft en lite bättre dag. Skönt. Jag får ju ta det lugnt och orkar bara vara uppe småstunder. Nu ikväll mår jag väldigt illa, men då har jag också varit iväg på körövning inför första advent. Riktigt roligt!! Jag sitter där på en stol, när andra står upp. Ha ha. Som en tant. Men som tur är, är en till gravid (bara några veckor före mig) och hon behövde också sitta ner stundvis. :) Jag får ha med frukt att äta, vilket skapar en del leenden, men det bjuder jag på. ;)
På eftermiddagen hämtade jag Seth i skolan och så åkte vi till Fröken Brogrens Veranda där vi mötte upp två klasskamrater med deras mammor och så planerade vi deras födelsedagskalas. De fyller alla tre i december, så vi bestämde att ha ett gemensamt kalas med klassen. Tack och lov! Jag har haft lite ångest inför att ha barnkalas för Seth nu när jag mår såhär, men nu blir vi fem eller sex vuxna som kan hjälpas åt. Fantastiskt!!
 
Om du följer mig på Instagram också, så blir det lite samma bilder, ber om ursäkt för det. (Min instagram: MKindevag).
 
Katterna har haft en dag idag då de följt mig vart jag än varit. Man känner sig något iakttagen haha.
 
När jag låg på sängen och gick igenom posten så var minsann denna här också där PÅ posten förstås:
 
Den andra, Gandalf, är mer soft och ligger som en boll med fötterna här och där när hon sover precis där man själv är.
 
 
Jaha, kort på katterna igen. Men det är ju de jag träffar på dagarna, så det blir mest kort på dem nu.
 
Nu ska jag koncentrera mig på Hela Sverige bakar. Jag tycker det är jätteroligt och intressant. Får så mycket inspiration och lär mig mycket. Kul!!
Hoppas du haft en bra dag!!
Kram

Skorpor

Idag har jag gjort saffranskorpor. Smaskens vad gott det är! Jag gör dem varje år från Leilas recept. I övrigt mår jag väl inte så bra, varken fysiskt eller psykiskt. Men något som är mysigt är att jag lyssnade på julmusik när jag bakade. Har gjort en spellista på spotify med Peter Jöback, Carola, Steven C Chapman, Frank Sinatra och någon sång med Amy Grant. Lovely!!! Jag får passa på när jag är själv hemma, för Stefan tycker det är för tidigt än... :)
Jag säger god natt från mig och katterna som ockuperat Stefans sida av sängen nu när han sitter i tvrummet och kollar fotboll.
Kram


Cake Pops

Idag har jag försökt baka lite inför första advent, då lite vänner kommer hit och fikar. Planen var att göra några cake pops, kakor på pinne, så det ser ut typ som en klubba. Det såg lätt ut i receptet, men det var svårare än jag trodde. Eller, svårt att få dem snygga, men med övning kan de nog bli det också. Jag tror iaf att de är tillräckligt goda att bjuda på.
Jag gjorde bla denna:

Ahlgrens bilar och Vanilj Cake Pop

4 dl vetemjöl

3 dl socker

2 1/2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

100 g smör (rumstempererat)

2 dl mjölk

2 ägg

1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)

20g Ahlgrens bilar

1 dl grädde

Gör så här:

Värm grädde och rör ner hackade bilar. Rör om då o då tills bilarna nästan har smält. Ställ sedan in blandningen i frysen medans du gör resten av smeten.

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt i en bunke tillsammans med smöret. Häll i 1 dl mjölk och blanda smeten slät. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljpulver. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen och rör om tills allt är blandat. Smöra och bröa en form (jag brukar använda mannagryn) och häll i smeten. Grädda i ugnen i cirka 25-30min.

Låt kakan svalna i 10-15min. Gröp ur formen med händerna och lägg i en skål. Ta ut Ahlgrensblandningen och häll den i skålen. Kör med en elvisp tills allt är blandat. Gör bollar och dekorera eller doppa i smält mjölkchoklad.

 

Efter halva den degen, så blev jag så yr och det svartnade för ögonen, så jag fick gå och lägga mig. Resten står i kylen och jag får väl se om den går att göra något åt imorgon. Jag gjorde även ballerina pops. Som sagt inte snygga, men goda.

Inte världens bästa kort, men ,men... Man ser lite typ hur de ser ut.
 
Nähä, nu säger vi godnatt härifrån idag! Jag somnar inte än, men jag ska lägga mig och min illamående kropp i sängen nu.
 
Kram

Värsta sjukdomen

Är ledsen!
Fick precis veta att min förra kollega, som jag jobbade med i Fagersta, för sjunde gången fick cancerbesked idag! Han är i min ålder, har fru och två små barn!
Ni som ber, snälla hjälp mej att be för dem, tänk på dem!
Oh, hjärtat brister för dem!


Min helg

Oj, nu har hela helgen gått och jag har inte tittat in här någon gång. Helgen har gått i ett, iaf för att vara nu. Normalt sett så är inte en helg som denna särskilt påfrestande för mig, men nu är det ju så.
 
På dagen var vi - läs Stefan och Seth - barnvakt till ett par vänners charmtroll, Märta. Jag kände inte att jag kunde ta på mig att vara barnvakt, men Stefan och Seth skötte det galant. Hon är otroligt go och charmig. Hon satt i mitt knä när vi åt (har ju ingen barnstol här hemma) och det var så mysigt!!
Gosfia
 
På kvällen var det Greenhouse. Det är en slags gudstjänst, riktad till studentåldern, som vi har i kyrkan ca en gång i månaden. Jag var med och sjöng och det var sjukt roligt!! Det är påfrestande för fogar och för illamåendet, men så värt det. Jag har som vanligt med mig frukt och mackor osv, för att kunna äta mest hela tiden, förutom precis när jag sjunger då :). Jag hoppas jag ska kunna visa lite bilder i ett senare inlägg.
Igår sjöng och spelade samma gäng i kyrkan, som på Greenhouse. Det var också riktigt lyckat. Det blir härligt drag när man har fullt komp med skickliga musiker och ett gäng sångare som är tighta och tycker det är roligt. Vore så kul om jag kunde visa dig ett filmklipp på det, men det tänkte vi ju inte på, så det finns inte...
 
Under eftermiddagen gosade Seth med Elisabeth och Sörens hund och gissa om katterna fick något att göra när han kom hem :) Oj, vad de luktade på honom och strök sig mot honom.
Ha ha. "Du får inte lukta något annat än oss, lillhusse!"
 
Så efter en "fullproppad" helg, så har jag haft en dålig natt och en jobbig dag, men det är så värt det, för jag mår så bra i själen av att kunna va ute lite och träffa folk. Det går ju i små doser, men oj, vad det kostar.
 
Har jag sagt att jag oftast kan dricka en lite espressokopp av Stefans nya kaffe, som han fick i farsdagspresent. Det är inte lika beskt som vanligt kaffe och i en liten dos, så går det. Jippi! Jag köpte det på Kaffemästaren, här i Örebro. Om du har vägarna förbi tycker jag du ska gå in dit. Riktigt gott kaffe. Man kan även gå in på deras hemsida: kaffemästaren Jag kan varmt rekommendera dem, även om jag vet att de är dyra... Men vill man lyxa till det då och då med finkaffe, så är det riktigt värt det!!
 
Seth kom hem från skolan för en liten stund sedan. Han är trött efter helgen, för han var ju med på Greenhouse och kom hem sent och så var det kyrkan igår igen. Så idag får han vara trött. Tror att Stefan och Seth snart ska sätta sig och spela lite tvspel. Det brukar de göra på måndagar när båda är hemma :).
 
Hoppas din helg varit bra!!
Kram

Fångarna

God kväll och helg!

Förlåt, men jag har haft ytterligare en skruttdag. Det blir ju lite tjatigt... Brukar försöka sova så mycket jag kan när jag har såna här dagar, men jag har inte kunnat sova för att jag mått för illa. Blä!

Men ikväll var det Vips som vanligt och jag pallrade mig dit med Seth som vanligt. Idag hade de Fångarna på Fortet med tävlingar och nycklar och allt. Avslutades med godisregn :) En riktigt lyckad kväll för alla barn!!

Nu har vi lagt oss både Seth och jag efter att ha fredagsmyst lite :).
Imorgon är en annan dag, som Christer Björkman sjöng och då tar jag nya tag :).

Stor kram till dej!!


Vikt

Tjaba tjena hallå!
Idag har inte varit någon bra dag. Har mått pest. MEN den lystes upp när Sara kom hit med sina två goingar Julia och Måns. Julia och Seth går i samma klass och leker mycket tillsammans och det är så Sara och jag lärt känna varandra. Julia är Seths flickvän, brukar han säga. De är bra goa de där två. Det är Julia och två tjejer till i klassen, som Seth hänger mest med. Men det verkar vara så att i hans klass så får alla vara med och man låser sig inte vid en eller ett par att leka med och det tycker jag är bra.
 
Nu ska jag faktiskt titta på "Aldrig mera fet", som går på trean. Jag titttade förra veckan också, som var första gången. Jag tycker det är spännande att följa människors liv och det de jobbar med hos sig själv och strävar efter i livet. Jag har gått upp väldigt mycket i vikt nu i och med min graviditet - även om jag inte är tjock på det sättet - så jag vet ju att jag kommer att vara tvungen att ta tag i vikten när Gnutten fötts. När jag ser såna här program inspireras jag genom att se andra lyckas. Det visar också att det inte finns några genvägar, utan det är att jobb att förändra matvanor och motionsvanor. Men ett jobb som är så värt det. Jag funderar på att ha t ex Blodomloppet nästa år som ett mål att kunna springa. Det är nog bra att ha mål tror jag.
Nu har inte jag någon åsikt om vikt och utseende. Missförstå mig inte. För mig handlar vikten om hälsa och att må bra. Jag har aldrig varit "smal" utan haft former och varit normalviktig. Efter Seth har jag vägt ca 10 kg mer än tidigare, Jag gick upp 25 och gick ner 15 av dem. Jag har ändå tyckt att min vikt varit ok och trivts. När jag var med Silas gick jag ju upp igen och sedan gick jag ner det sista av det nu i våras. Nu när jag lagt på mig under graviditeten så gör det tex ont i knäna när jag går i trappen och jag är otymplig osv (plus att jag har mycket foglossningar som gör det svårt att röra mig). Så det är alltså inte utseendet jag är ute efter utan att må bra och att inte ha ont i knäna eller bli flåsig av att röra mig, som är det viktiga. Så jag hoppas ingen tar illa upp för att jag pratar lite om vikt och övervikt. Det är bra för mig att skriva lite om det här också, för då får jag en spark i baken inför Blodomloppet nästa år :).
Det är viktigt att ta hand om sig och sin kropp!
 
Ta hand om dig på alla sätt du kan!!!
Kom ihåg att du är värdefull, för att du är du!

4 ÅR

Ja, så länge har jag bloggat idag! 14/11-08 skrev jag mitt första inlägg och sedan dess har jag nästan bloggat varje dag. Jag älskar min blogg! Det är så roligt att få tillbaka och se vad som hänt, vad jag tänkt och känt genom åren. Kag tycker det är fantastiskt hur många ni är som väljer att följa min/vår vardag och de funderingar jag har! jag känner mig ödmjuk!!
Dessutom är det roligt att kunna visa Stefan att jag har rätt när vi diskuterar när och hur olika saker hände eftersom jag skriver en hel del om vårt liv i bloggen och det är bara att kolla där. Hihi.

Stefan kom hem med huvudvärk för en stund sedan och tar sig en tupplur. Snart ska vi åka på öppet hus på Seths fritids.
Så ha nu en bra kväll!!
Kram


Nätterna

God kväll!
Jag äter ju massa lergigan, mot illamåendet jag lever med 24/7. Jag blir väldigt trött av dem, men trots det så sover jag som en kratta. Jag drömmer bl a massa konstiga saker. Häromnatten drömde jag att jag födde Gnutten och att hon blev stulen av någon - men jag märkte det inte förrän efter två dagar. Det var HEMSKT och jag sprang runt och letade efter henne. Jag var jättestressad när jag vaknade.
Dessutom vänder och vrider jag mig hela tiden, så täcket är en enda knöl när jag vaknar, vilket är rätt så ofta under en natt. Jag brukar ligga väldigt stilla, så det är inte normalt för mig.
Samtidigt är jag grymt glad över att jag inte mår lika illa på nätterna som jag gjorde förut. Nu behöver jag bara äta något kanske en eller två gånger, förut var det en gång i timman. Natten till idag behövde jag inte äta något alls faktiskt. Hurra.
Undrar just hur mina tänder mår... Jag har, tack och lov, bra tänder och har inte haft några hål i mina "vuxentänder" än så länge.

Nu ska jag snart sova, får se om jag orkar hålla mig vaken till Stefan kommer hem från sitt möte i kyrkan... Tror knappt det, så jag säger goder natter nu.
Kram

Halleluja!!

Idag är dagen, med stort D!!! Idag har vi - läs Stefan - fixat så att vi har människans bästa uppfinning ever, i huset igen! Vi har en diskmaskin!! D.I.S.K.M.A.S.K.I.N!!!!
I denna lägenhet ingår inte diskmaskin, så vi har varit utan sedan vi flyttade hit. Tyvärr får man inte in någon vanlig, så vi behöver en bänkdiskmaskin och Stefan har kollat på flera, men de har varit väldigt dyra eller väldigt gamla. Men nu så har vi hittat en - i och för sig en gul, men det lyser ju upp köket lite - och idag har Stefan inhandlat slangar och tätning och allt vad det nu är man behöver och så har han installerat den. Oh, så skönt. Eftersom Stefan gör allt annat här hemma, så brukar jag försöka diska när jag orkat och det har jag varit tvungen att göra sittandets, eftersom vår bänk är så låg så man får ont i ryggen annars. Ja, jag hade nog suttit ändå, eftersom jag har lite svårt att stå längre stunder. Men no more diskande, utan nu gör maskinen det. Jag tycker att diska är det tråkigaste man kan göra i ett hushåll (förutom att rensa avlopp, men det gör aldrig jag hehe). 
 
Idag på förmiddagen var våra goa vänner Göran och Stina här. De har hälsat på sin dotter i helgen och passade på att titta in hos oss på lite fika innan de var tvungna att åka hem. Riktigt roligt. Bra det där att många pastorer är lediga på månadagar. (Stefan och Göran är ju det och Stina är egen företagare och är ofta ledig måndagar). 
 
Nu väntar jag hem grabbarna, som varit på simskola. Klädsim stod på schemat idag. 
 
Hoppas du fått en bra start på veckan!!

Farsdag

Hej hej.
Hur har din helg varit?
Igår hade vi ju en skön dag, som du vet. På kvällen hade jag dock så ont i mina fogar att jag knappt kunde gå. Ha ha nu ska du få höra. Vid 22 tiden fick jag smsa Stefan och kolla när han trodde han var hemma, för jag vågade inte gå på toa innan han kom hem, pga att det gjorde så ont. Jag visste inte om jag skulle kunna resa mig upp. Hjälp så tokigt. På något sätt fastnade höfterna och jag kunde inte gå eller något. Läskigt. Han kom iaf hem vid 23 tiden och då hade det släppt av lite för då hade jag legat med benen högt ett tag och det verkar som det hjälpte. Ha ha, hur ska det här gå? Det är ju över fyra månader kvar... 
 
Så till faderns dag idag :)
Imorse gick jag och Seth upp och fixade frukost. Ägg och räkmacka blev det och så en köpt tårta som vi köpte igår när vi var ute och handlade. Jag hade tänkt att vi skulle äta lite cupcakes, men Seth ville så gärna bjuda pappa på tårta, så då fick det bli så. 
Det var så mycket räkor på så han orkade inte äta upp hela :)
 
Han fick en aeropresser och ett godfindyrt kaffe till det. Och så en tröja, som Seth valde. 
"Världens bästa pappa äger", står det på tröjan. Sen är det alltså en aeropresser, som ska göra riktigt gott kaffe. Han är ju en kaffefantast min älskade man, så han har nu denna, en Nespressomaskin, som står på jobbet (som den goda frugan också gett honom) och så har vi ju en fin kaffemaskin här hemma. Ja, why not, när man nu älskar kaffe i olika smaker och former. Jag tog en liten liten klunk av kaffet han fick idag och hjälpes vad gott det var. Tyvärr mår jag ju mer illa när jag dricker kaffe så det blir nästan aldrig att jag dricker, men en klunk var fantastiskt gott. 
 
Stefan har även hunnit med att predika idag. På eftermiddagen for vi till Mosås för att planera vår systers kommande 40 årsfest. 
Mysigt att träffas igen för det var länge sedan.
En suddig bild på Mollybus och Marcus. Hon sitter och äter en godisbit och njuter i fulla drag. Det är en liten godisnjutare den där :).
 
Nu ska vi njuta av en actionrulle, som vi hyrt. 
Ha det så gott!!
 
 

Ljuvlig lördag

Idag har vi haft en ljuvlig dag, Seth och jag. Stefan är i Västerås hela dagen tillsammans med massa andra ledare och pastorer från mellansverige. 
Framåt förmiddagen när jag kom upp ur sängen åkte vi iväg för att inhandla present och gofika till farsdag, imorgon. Och Seth tog sin veckopeng och köpte en tidning idag istället för godis. 
 
 
Jag får visa imorgon vad det blev :).
 
Vi köpte oss lite fika till idag när vi var iväg. Smaskens!! Jag drack glögg för första gången för säsongen och åt en saffransbulle med socker på. Oh, vad jag lääääääängtar till Advent!! Galet mycket. 
 
 
Mellan vilopauserna här hemma så har vi pysslat. Vi gjorde fina grejer man kan hänga i julgranen, eller någon annanstans med för den delen. 
Koncentrationen är hög. 
 
Såhär blev de. 
 
Vi har också gjort chokladpraliner med tre olika smaker. Nutella, nötkräm och någon annan god chokladnötsmak, som jag inte vet vad det heter. 
 
Här är en tredjedel av dem vi gjorde. 
 
Smaskens. 
De var lite pilliga och kladdiga att göra, men Oh, så goda de blev. 
 
Nu tittar vi på Smurfarna, som går på en av våra filmkanaler. Den är riktigt bra och vi skrattar mycket både Seth och jag. Han har sett den en gång förut hos sina storkusiner, men inte jag. 
 
Så denna dag sammanfattas som en riktigt mysig och skön dag. Vi har bara saknat Stefan förstås, men han har det bra på sitt håll han också. 
 
Hoppas du också har en bra lördag!

Godnatt

önskar vi dej och en underbar helg!

Låt detta bli en helg då du unnar dej något! Försök träffa vänner och familj och ha en HÄRLIG helg på alla sätt! Unna dej även vila!
Kram


Dagen efter...

Hej igen min vän!
Idag har jag en dagenefterdag. Mår inte bra alls, men har iaf vikt en stor tvätthög och tvättat lite till... Får vara nöjd så.
Så idag har jag inte mycket att berätta. Men jag hittade en gammal mysig bild. Det är Seth och hans två kusiner Hugo och Albin. De är alla sju år i år. De tre musketörerna, kan man säga :).
På detta kort är Seth bara en månad, exakt. (Åsa fyller nämligen år en månad efter Seth och här är vi och firar henne). Albin och Hugo är ca fyra månader.
Som du nog förstår så är Seth i mitten. Hugo sitter på hans vänstra sida och Albin på hans högra sida.
 
Här är en bild till. Det är jag, mina syskon med mamma, pappa, mormor och morfar och våra bebisar.
Här är Seth bara två veckor gammal. Liten skrutt.
 
Nu har de andra två syskonen varsin femårig dotter plus att Marcus har en till tjej som är ett och ett halvt år och vi har Silas, som bor i himlen och en liten tjej på väg. Barnaskaran har ökat sedan detta kort togs för alltså snart sju år sedan.
 
Nu önskar jag dig en skön kväll!

Trumvirvel: Det blir en... tjej!!

Japp, så är det.
Idag har vi ju varit på vanliga ultraljudet.
Men jag börjar från början av dagen...
 
Först skulle jag ju på ultraljud för gallan. Therese tog sig genom stan (det är inte roligt i Örebro nu, med mycket vägarbeten och långa köer) för att hämta upp mig och min cykel. Hon skjutsade mig till USÖ där jag fick anmäla mig på röntgen. Oj oj, där var det drop in mottagning och väntsalen var full. Man fick tom ställa fram fler stolar. Vad tacksam jag var att jag hade en bokad tid för jag behövde inte vänta i flera timmar som många andra skulle få göra. Det gick bra iaf och jag kräktes inte där eller när jag cyklade hem. Jag belönade mig själv med lite skumtomtar och nybakat bröd. Men inte tillsammans förstås ;).
 
På eftermiddagen hämtade Stefan upp mig och vi åkte till USÖ än en gång för ultraljud, fast på bebisen denna gång. Vi fick en bra barnmorska och det var skönt. Det var en sådan lättnad när vi åg hjärtat slå och hon tittade noga på allt som ska tittas på och än så länge ser allt bra ut. Phu. Dessutom fick vi veta att det är en liten flicka vi ska få. En liten tjej... Vår första ;). Jag som ser mig som pojkmamma, men det ska nog gå bra det också när hon väl kommer.
Så detta med att man mår olika under graviditeten beroende på vilket kön barnet har, det stämmer inte på mig. Nop. Jag mår helt enkelt inte bra när jag är gravid, någonsin.
Vår lilla Gnutten är en flicka, som det är full fart på :)
Barnmorskan försökte ta bilder på henne, men det var inte lätt. Men blir hon något lik mig kommer hon tycka det är roligt att "apa" sig för kameran när hon blir lite större.
 
Seth blev så glad när han hörde att det var en tjej. Men o andra sidan hade han blivit lika glad om det varit en kille...
 
Jag är så glad att denna dag har gått så bra. Över förväntan faktiskt.
Så tack alla ni som tänker på oss och ber för oss. Det betyder såååå mycket! Hoppas jag någon gång kan ge det tillbaka till dig!

Vem ska jag göra besviken idag?

Idag har jag funderat en del. Jo då, ibland fungerar hjärnan så jag kan fundera lite också mellan varven. :)
Vi och många omkring oss har fullt upp nästan varje dag. När jag inte är sjukskriven då... Det ställs krav från jobb, familj, vänner, kyrka (om man är med i en sådan) eller andra föreningar man är med i. I vår situation är det ju förstås kyrkan som får det mesta av både Stefans och min tid. Eller, för mig är det ju min fritid, eftersom normalt sett så jobbar ju jag på dagarna.
 
En gång var vi på en "pastormedrespektivemiddag" och Niklas Piensoho, som är föreståndare för den största pingstförsamlingen i Sverige, pratade. Han sa något som vi återkommer till då och då: Vissa dagar är sådana att man/jag måste välja vem jag ska göra besviken. Någon församlingsmedlem eller familjen. (Innebörden var sådan, även om jag inte minns den exakta ordalydelsen.)
 
Detta återkommer vi till och jag tror att många med oss behöver tänka just så: Jag räcker inte till för alla, så vem blir det jag gör besviken idag?
Och så får man någonstans välja. Ofta blir det ju familjen som blir lidande... Det är lättare på något sätt, men egentligen borde det vara tvärt om. Familjen är det viktigaste vi har!
Naturligtvis kan inte familjen gå före ALLT, så fungerar inte livet. Och det är en balansgång mellan att faktiskt ta ansvar för t ex sin församling och ställa upp och bära den, men också att ibland säga nej och prioritera familjen. Att säga nej för ofta, eller för sällan är båda diken som är bra att försöka undvika...
 
Just nu är vår lösning på detta att vi har måndag och onsdagkvällar som familjekvällar, samt lördag eller söndag eftermiddagar. Det innebär inte att vi inte kan umgås med vänner då, men vi försöker hålla dem fria från "uppdrag". Det innebär att det kommer finnas de som ber Stefan att ha möten inlagda på t ex onsdagskvällar och som kommer bli besvikna och kanske frustrerade när han säger nej, men just nu går familjen före dessa kvällar. För mår inte familjen bra, mår inte individen i familjen bra.
 
Hänger du med i mina tankegångar, eller blir det rörigt? Hur tycker du man ska göra, när det är så mycket krav från många håll i vårt samhälle? Det är inga fel att ge varandra tips, för många blir uppätna av krav som ställs från många olika håll. Ibland kan det ju kännas som att man dras sönder av alla viljor som finns omkring oss. Det är bara vi själva som kan sätta gränser, för andra gör det inte åt oss. Det är bara vi själva som kan säga nej, för andra gör det inte åt oss. Och blir det för mycket, får vi välja: Vem gör jag besviken idag?
(Återigen så ska man ju inte alltid säga nej och alltid göra "som man själv vill", det handlar om att hitta en balans. T ex kan inte en församling byggas av människor som hela tiden säger nej utan alla behövs. Men en familj och vänskap kan inte heller byggas och upprätthållas om annat hela tiden går före.)
 
Nu till något heeeelt annat.
Idag var det kör för Seth, så jag satt i kyrkan och väntade när han sjöng. Där satt också Therese och väntade på sin Alva som också sjunger i kören. Vi satt och pratade om imorgon, då jag ska göra ultraljud på min galla och jag får inte äta åtta timmar innan...
- Hur tar du dig dit, frågade Therese.
- Jag ska cykla, sa jag.
Therese börjar skratta och säger att det kan jag ju inte. Hur ska det gå till?
- Tja, jag räknar med att stanna och kräkas lite på vägen...(Jag kommer normalt sett inte upp ur sängen utan att äta innan och nu får jag ju inte äta något på ÅTTA timmar. ÅTTA timmar. Jag som vaknar och äter på nätterna också för att dämpa illamåendet...)
- Nej, det kan du inte, säger Therese. Jag hämtar dig och skjutsar dig till sjukhuset.
 
Vilken vänskap!! Hon går upp tidigare än hon behöver för att skjutsa mig dit för att sedan köra Alva till dagis... Det uppskattar jag sååå mycket. Min cykel får följa med bakpå bilen, så jag tar mig hem efteråt. Jag har laddat med bananer och drickyoughurt, som jag ska äta så fort de är klara.
Nu undrar du kanske varför Stefan inte följer med mig och skjutsar mig... Han kan helt enkelt inte. Hans arbetskamrater har redan fått boka om pga det vanliga ultraljudet på Gnutten, som vi ska göra på eftermiddagen imorgon, så han kan inte begära att de ska ändra om även morgonens schema. Han är ju med mig på allt annars bara han kan, så jag tycker inte alls att det är något konstigt.
 
Oj, detta blev ett låååååångt inlägg. Hoppas du inte somnat :).
Avslutar med en liten serie, bara för att.
 
 
KRAM

Hej igen

Nu är det ett par dagar sedan jag skrev... Har helt enkelt inte orkat. Som du vet var Seth och jag iväg på hajk fredag kväll till lördag eftermiddag. Det gick över förväntan. Seth hade jätteroligt och jag hade möjlighet att ligga på sängen och läsa och äta frukt. Innan vi åkte iväg ville farmor bjuda oss på fika i Svampen, så vi for dit. 
 
Vy över en del av Örebro från Svampen.
 
My boys.
 
Nu tillbaka till hajken... Jag var ju med för att Seth inte vågade åka själv, så han och jag sov i ett rum med två andra pojkar i Seths ålder. De var något uppspelta när vi kom. Första gången på hajk. Det är stort. De är ljuvliga killarna. Efter en liten stund såg det ut såhär på rummet...
Det syns inte riktigt, men det låg skor och kläder lite överallt. Ljuvligt!
Det blev lekar, fredagsmys med tacos och godis och kvällsamling.
Seth var liiiiite trött under kvällsamlingen...
Det var glada barn kan jag säga och riktigt trötta som kröp i säng runt 22.30 och de somnade med en gång. 
På lördagen var de ute både förmiddag och eftermiddag och tävlingar och lekar. Jag höll mig undan så mycket som möjligt så att Seth fixar att vara själv och det gjorde han. Och naturligtvis även för att jag inte fixar att va med hela tiden. Men jag gick med ut när de hade skattjakt i skogen.
Det var 26 barn och ca 10 vuxna på hajken. Här är de uppdelade i fyra lag och ska leta stenar i skogen. Det fanns blå, röda, guldiga och silvriga och de var värda olika mycket poäng. 
Det var en nöjd och trött Seth som kom hem på eftermiddagen. Vi hade en mysig hemmakväll med farmor. Hon tycker om att sticka och satt med sin stickning under kvällen. Tyvärr fick hon inte vara ifred.
Gandalf ville ju leka med garn och stickor... Såklart. :)
 
Igår var Stefan i kyrkan mest hela dagen. Han predikade på förmiddagen och så delades Utbultstependiet ut i vår kyrka på kvällen och Stefan var med och fixade lite inför det. När farmor åkt hem låg Seth och jag på sängen och vilade. Han var också väldigt trött så han var så nöjd med att ta det lugnt och titta på Disneykanalen. 
 
Nu väntar jag på att Seth och Stefan ska komma hem. Stefan är ju ledig på måndagar så Seth kommer hem tidigt, men idag ska han klippa sig lite. Han vill ha långt hår, men det behöver ju trimmas på väg dit... Så de är iväg och klipper just nu. 
På förmiddagen idag tittade Stefan och jag på en film, Jurassic Park, men jag somnade efter bara en liten stund och väckte mig själv gång på gång av att jag snarkade till. Ha ha, trevligt filmsällskap man är... Men jag betalar ju idag för helgen som varit, så det är inte så konstigt. 
 
På onsdag ska jag göra ultraljud på min galla... Det gör man när man är fastande. Så jag måste ta mig till Sjukhuset och göra detta utan att äta eller dricka något på åtta timmar innan. Gissa om jag INTE ser fram mot det... Jag mår ju pyton när jag inte äter. Usch... Nä, nu ska jag inte tänka på det mer.
På eftermiddagen ska vi sedan göra det vanliga ultraljudet på bebisen. Är förstås nervös inför det också... Förhoppningsvis ser allt bra ut. Då får vi också veta mer exakt vilken dag bebisen är beräknad till. 
 
Ha det så gott min vän!!! 
 

Hemma

Hej hej igen.
Igår kom vi hem igen. Jag är väldans trött och illamående, men glad. Farmor är här och umgås med Seth (och oss andra, men jag är ju ute mycket sällskap och Stefan jobbar ju).
Ikväll åker Vips iväg på hajk på Klacka. För att Seth ska åka med, vilket han vill, så måste jag med. Han vill inte sova borta själv... Jag bävar för hur det ska gå. Jag har med mig lite böcker och tänker va mest på rummet, dels för att jag inte orkar göra nåt annat men också för att Seth ska vara med de andra och inte med mig. Han behöver ju lära sig att va med på saker utan mig, men vet han att jag finns på rummet så är han ju ändå trygg. Usch! Önska mig lycka till :) Hade jag mått bra hade jag gärna funnits med och hjälpt till och tyckt det var roligt, men nu gör jag ju inte det...

Igår på väg hem stannade vi hos Silas och tände ljus. De har satt upp ännu ett träd i smide. En ek denna gång. Det är så fint där!! En härlig minnesplats!

Nu njuter jag av att ligga på sängen och hör Seth och farmor spela spel i köket. Var en sväng till läkare och affären förut. Farmor var på blomsteraffären bredvid och Seth var med mig. Det var riktigt otäckt för det svartnade för mina ögon, jag kallsvettades och det kändes som jag skulle svimma. Jag fick sätta mig på backen flera gånger och till slut ringde jag svärmor som hjälpte mig med att packa och bära. Ingen frågade hur jag mådde... Nu bad jag inte heller om hjälp. Om jag hade behövt det hade jag bett om hjälp, men det förvånar mig ändå att ingen frågade när jag satt på backen med huvudet i händerna. Seth blev förstås lite orolig men jag lugnade honom så gott jag kunde. Ja, ja nu vilar jag här hemma iaf och det är skönt.

Avslutar detta röriga inlägg med lite bilder från minneslunden där Silas är begravd.

Önskar dej en skön och fridfull helg :)!


RSS 2.0