Första advent

Idag vaknade vi med tunga hjärtan igen. Ledsnaden (är det ett ord?) finns där och sömnlösheten tar ut sin rätt. MEN Gud är så otroligt god och häftig. Han bär genom allt. Trots detta har vi haft en rolig dag. Vi har skrattat, busat och fånat oss tillsammans och haft en mysig dag som familj.
Stefan och Seth åkte på fotbollsträning som drog igång idag igen efter en månads uppehåll. 
Fick denna bild skickad till mig. Min fina kille.
Tess och jag satt i soffan när de var där och tittade på Sofia den första och det var så skönt för hon var stilla och satt där bredvid mig. Vilken skön vila! 

När de kom hem fikade vi och tände ljus. Varken Tess eller Gandalf låter tomtegubbarna och snögubbarna vara ifred... Hade velat ha typ polkagrisar eller Mariannekolor som dekoration, men det funkar inte med en Tessilutt i huset. 

Såhär kan det se ut när Tess är i farten. Fram med pottan, som inte används än, men som hon övar på att sitta på ibland. Undrar det är en skön stol :). 


Hon har för övrigt varit feberfri idag!! Hurra och halleluja!!!

Mitt på dagen hörde ett par goa vänner av sig, för de var på genomresa genom Örebro. Så de kom på spontanfika! Så roligt!!!!
Lite suddiga Johan, Noa och Frida. 

På eftermiddagen hade vi vårt traditionsenliga adventsfikat med Sporrenstrands och några till. Såååå mysigt!!! 

Mmmmm









Så jag sammanfattar en dag som trots allt varit bra!! 

Nu önskar jag dej en fin och bra vecka med den kraft och frid du behöver!! 

Stor kram!

Vaken

Så segt!! Klockan är efter 01 och Tess har varit vaken sen 22 och hon kommer inte till ro... Såhär har det varit i flera dagar/nätter nu. I veckan, när jag jobbat så har jag sovit på soffan för att få sova och nu sover Stefan där, för att få sova. Så det här att hon ligger vaken och snurrar runt konstant har hon gjort även när hon inte haft feber. Kan det va hostmedicinen mån tro? Men idag fick hon den 17 så den inte ska påverka sömnen... 
Jag blir galen snart... Vi måste få sova! 
Så skönt att det snart är jul och vi är lediga mycket tillsammans, så vi kan dela på att få sova på morgonen. Men jag har redan börjat oroa mig för när vi båda jobbar igen. Då måste hon sova bättre...Och detta att jag redan tänker på det säger mig att jag är rätt så nedsatt och trött för sånt oroar inte i normala fall...

Ja, jag kan förstå att det finns de som tycker och tänker om att hon sover i vår säng igen, men iom att hon vaknar 5-10 gånger varje natt orkar man inte springa till hennes rum och hoppas hon inte hinner vakna så mycket att hon inte somnar om förrän efter en timma, vilket händer då och då - alltså inte bara nu, men nu blir det ofta att hon är vaken 2-3 timmar. Då är det lättare att ha henne nära så vi får sova mer. Och så har hon varit sjuk mycket och då är det ännu svårare att få henne att sova i sin säng. 
Ja, hjälpes... 

Jaha nu blev det gnäll igen... Men iof är det min blogg, mitt liv... Och just nu var det skönt att skriva av sig. 

Sov gott

Vår lördag

Hej där ute i Svedala.
Hur har din lördag varit?
Själv har jag bakat idag. Pepparkaksmuffins, tre olika sorters saffransbullar och så vanliga pepparkakor, men då tillsammans med barnen. 
 
Jag har inga bra bilder på grejerna, men men... Det visar väl lite hur det är :).
Minipepparkaksmuffins.
 
En av sorterna saffransbullar. Här med vit choklad och mandelmassa. Jag gjorde även runda sockerbullar med vitchokladmojs i och sedan vanliga lussekatter. Smaskens.
 
Sen kom grannarna för att fika lite och då fick barnen göra två plåtar pepparkakor lite snabbt, så vi fick äta sådana också. Mmmmm. Mys. Jag har lovat Seth att baka mer pepparkakor med honom snart, för både han och jag gillar ju att göra sånt :).
 
Igår skrev jag att vi fått veta att en vän gått bort. Det har varit tungt idag. Stefan och han har varit pastorskollegor och känner varandra bättre, men jag har ju också träffat honom mycket på Hampe, Unite osv. Det tar oerhört mycket och vi har varit väldigt ledsna idag. Vår kväll igår var crazy. Dels blev det att Stefan satt mycket i telefon och pratade med andra ledsna vänner och så var Tess vaken. Hon har ju hostat i över sju veckor nu och så fick hon hostmedicin runt 21 tiden och hon blir pigg av den - oh, så bra. Så hon var vaken, vi var ledsna, Stefan satt i telefon och vi var allmänt slut. Men vi tände ljus, pratade, bad till Jesus för familj och vänner och för oss själva och så somnade vi nog kanske runt ett. 
Tända ljus för en fin människa, som lämnade alldeles för tidigt. 
 
Tess vaknade tidigt som vanligt. Det är ju inte så att hon sover på morgonen för att hon är vaken tre timmar på kvällen. Nej då. Och när vi vaknade hade hon feber. Oh, varför inte liksom... 
Så nu måste jag erkänna att jag är slutkörd i både kropp och själ igen. Men jag ska försöka att inte vara för dyster här inne på bloggen - eller irl heller för den delen. För väldigt mycket är fantastiskt bra i livet. Det är nog mest tröttheten som tar ut sin rätt... 
 
Nu hoppas vi på en ok kväll tillsammans Stefan, Seth och jag med glögg och nybakade pepparkakor.
Kram kram 

Perspektiv

God fredag min vän!
Hur har din vecka varit? Jag tycker det är jätteskönt att det är fredag och helg nu. Tess hostar fortfarande en hel del på nätterna och man blir trött av att inte sova (och att inte ha sovit ordentligt på snart två år). Hon är inne på sin sjunde vecka med hostande och det är riktigt synd om henne för hon har ont nu när hon hostar. Stackars liten.
En trött tjej som ville va där jag var när vi kom hem. Så jag flyttade stolen så hon kunde sitta i den när jag vek tvätten. 

Idag har jag känt extra tacksamhet för min familj. Ibland är det bra att reflektera över allt som är fint i livet. 
Vi har fått besked om en väns bortgång idag och det känns så sorgligt. Men han är hemma hos Jesus nu och mår bra där! Det är alltid en tröst tycker jag! Särskilt för familjen som finns kvar. 

Min fina kille som är glädje rakt igenom!!! (Och en del tandagnisslan ;) ).

Den finaste killen ever!!!

Nu önskar jag dej en glad första advent! 

Kram 

Kakbuffe bland annat

Hej hej! 
Oh igår gjorde jag något jag velat göra länge!!! Och tack vare Emma blev det av!!! Hon föreslog nämligen att vi skulle träffas på Fröken Brogrens Veranda och äta kakbuffe där. Wow vilken grej!!!
Och detta är inte ens hälften av kakorna och tårtorna som fanns där...

Haha jag vet inte hur jag ser ut, men Emma är fin som vanligt :).

Det var en mysig stund i en fullsatt veranda.

Jag har fått upp adventsgrejerna nu. Man får liksom ta det lite pö om pö och när man hinner.
Igår kom bla stjärnorna upp.
Love it! Så fint det är! 
Jag vet att många (däribland Stefan) tycker det är för tidigt, för första advent är inte förrän på söndag faktiskt ;).
Men jag tänker att det är ju första advent denna vecka... Och så är det så att man får göra grejer när man hinner. Jag tänker inte vända ut och in på mig för att det ska va färdigt på söndag och inte en dag tidigare. Nej, det funkar inte som livet ser ut. 

Nu sover Tess och jag väntar på att pojkarna kommer hem. Seth har varit på Vips och Stefan hämtar honom. Ska bli mysigt att få prata lite med Seth innan han ska sova. 
Det hände lite grejer på jobbet innan jag åkte hem och det kom poliser i massor. Jag blev rätt så skakig och blev påverkad av det även om jag inte var med "där det hände"... Jag träffade Sara direkt efter det, men glömde ta kort eftersom jag var lite uppskakad. 
Men det var väldigt mysigt att få sitta ner och prata med henne en stund!!

Nu önskar jag god natt!!!
Kram kram 

Sol

Oh, idag har solen varit framme hela dagen! Så ljuvligt!!! November i år har ju hittills slagit bottenrekord i soltimmar. Solen har bara varit framme några timmar så denna dag var välbehövlig!!!

Bara en sån sak att få ta på sig solglasögon. I somras bodde jag ju i såna eftersom solen var framme hela tiden, men nu bor man i regnställ istället ;). 

Så vackert!

Till och med vacker skymning och det är man inte heller van vid nu... Mörkt på morgonen, grått på dagen och mörkt på em och kväll... Men idag ljust och härligt!!!

Ja, man mår bra av ljus och sol!!!

Nu är jag sömnig och jag ska lyssna på kroppen och lägga mig. Sov så gott min vän!!!

Without You

Halloj halloj.
Idag har jag sjungit på en låt som är väldans bra!!! 
Jag tror inte det har undgått någon att Jesus är oerhört viktig för mig! En vän som alltid finns med i livets alla skeden. I bra och dåligt! Denna sång handlar just om hur livet vore utan Honom! Men jag har bara med de olika refrängerna, för annars blir det så långt :).
 
Så här är 
Without You
 
"Without You, life's a song with no en 
Without You, like having a heart that won't mend
Without You, we're just actors on a stage
Like a child who's lost his way
Wouldn't be here today without You
 
Without You, life's a wound that won't heal
Without You, nothing in this world is for real
Without You, we're just actors on a stage
Like a child who's lost his way
Wouldn't be here today without You
 
Without You, we're like a bride with no groom
Without You, it's like seeing no sunshine in June
Without You, we're just actors on a stage
Like a child who's lost his way
We wouldn't be here today 
 
Without You, Jesus my life would be lost.
Without You, I'll never know what it cost
To see You, lay Your life down for me
From my past now I'm free
Tell me where would I be without You.
Wouldn't be here today without You".
 
Kirk Franklin
 
 
 

Helgen

Helluuuuu helluuuuu.
Hur är det där ute i Sverige??
 
Igår morse fick jag sovmorgon!!! Oh, så ljuvligt. Stefan bakade scones när jag kom upp. Min man alltså!! I LOVE HIM!
De här tre... Seth sitter ofta i Stefans knä efter frukost på helgerna och då ska naturligtvis Tess också sitta där. 
 
Oh, igår blev jag förälskad i en liten tös, som heter Emma!
Min bror med familj har köpt en liten hundvalp! Oh, så söt. 
En liten Malteser på sisådär 16 veckor. 
Vi blev nog förälskade allihop utom Tess som inte brydde sig ett spår om henne. Men det är klart, hon är så van vid vår katt, och för henne kanske det inte var någon skillnad? Jag vet inte.
 
Stefan och Emma. 
 
En "dogfie" med mig och Emma. 
 
Efter en förmiddagsfika där så åkte vi hem och pysslade hemma. Jag putsade fönster och hängde upp adventsgardinerna. Ja, jag vet att det är tidigt, men jag måste göra lite då och då om jag ska hinna med. Så ser livet ut nu. 
 
Tess tog en tur i tvättkorgen.
 
Bäddade åt dockan (i min gamla docksäng, som min pappa gjort). 
 
Satt själv i docksängen och åt lördagsgodis.
 
Alex kom in och tog en em kaffe och då fick hon även läsa för Tess också.Hon kör med Alex och Jonas, vår lilla dotter och hon vet precis hur hon ska få sin vilja igenom. 
 
Hon har skön stil när hon sover.
 
Idag har vi firat gudsjtänst i vår soffa igen tillsammans med Hillsong i Stockholm (på svt). Oh, så härligt!!
 
Hoppas du haft en härligt helg!!!
Jag önskar dig även styrka och mod inför veckan som ligger framför!!
 
Stor stor kram
 
 

Freeeeeeeeeedag

Hej hej.
Hur är det?? Jag tycker det är grymt skönt med fredag och att helgen ligger framför! Ska bli skönt!! 
Ikväll stannade Tess temp på 37.9!!! Yey ingen feber!! Hon är trött, blek och äter inte, men är feberfri! Hurra och halleluja!! 

Imorse åkte Seth med mig till jobbet och var med mig en stund innan han gick över till skolan (hans skola ligger granne med mitt jobb). På väg i bilen satt vi och lyssnade vrålade med i Seths spellista på Spotify. Det var en härlig blandning på One Direcrion, lovsång från Hillsong och så Hansam. Lika var det när vi åkte hem på em. Det var en sån här härlig go skratt/sjunga/skoja stund. Precis vad vi behövde tror jag. 

När vi kom hem satt Stefan och Tess och lekte på hennes rum och allt var nog utdraget på golvet :).
Seth tog över som lekkamrat medans vi gjorde middag.


Han passar bra i Tess solglasögon... Hahaha.


Tess försökte kamma Gandalf. 

Hon har kommit på att man kan hoppa i soffan, trots att man inte får det. "Heja heja," säger hon och hoppar ner från armstödet...


Suddiga bilder, men jag visar dem ändå för det är så skönt att se henne så glad och pigg (i jämförelse med hur det varit).


Och så samtidigt i andra änden av soffan :).

Oj, vad Seth skrattade. Väldigt gott. Jag tror vi behöver skratta mycket ett tag nu. 

Så fort damen "svårastattfåattsomnaihelavärlden" somnat ska jag ut till grabbarna och fredagsmysa! HÄRLIGT!

Stor stor kram 

Bättre

Jag har nog aldrig blivit så glad av att se en temp stanna på 38.6, som jag blev ikväll!! Idag har tempen stannat under 39 på Tess och det känns ljuvligt! Hon hostar fortfarande, men det har hon ju gjort i snart 6 veckor. Men så skönt att tempen vänt!!! Jippi!!
Lite piggare tjej idag!!

Som satt och sjöng till sångerna hon tittade på, på youtube. Goa tjej!

Seth har jag knappt träffat idag för när jag kom hem hade han åkt till vips. Ska bli skönt att gå ner lite i jobbtid efter nyår så dagarna inte blir så långa. Jobba heltid är inte för mig egentligen och när man har möjlighet att inte jobba fullt så vill jag ta den möjligheten. 

Tack för all omtanke dessa dagar! 

Kram 




Feber och planering

Schleten... Påsar under ögonen... Trött... 
Men Tess mår sämst... Över 40 grader idag igen, tredje dagen på rad med så hög feber.
Liten...
 
Idag var första gången, sedan hon lärde sig gå, som hon inte kom och mötte mig vid dörren när jag kom hem från jobbet... Hon satt stilla i Stefans knä tills jag kom och sen satt hon i mitt knä tills hon skulle sova. 
 
Stefan har varit med henne på VC idag och man har tagit prover osv och det är en virusinfektion. Det som bekymrar mig är att hon var sjuk förra veckan och vi hade svårt att få henne att äta då och nu är det ju ännu svårare. Men det är visst vanligt att små får infektion på infektion. Och hon äter välling och vindruvor, så hon får i sig vätska och lite näring. Och det är ju bra! 
Det kommer gå över detta också och det är skönt att veta. Men oj, vad trötta vi är till både kropp och själ. 
 
Något som är roligt är att jag och Seth träffade en av hans klasskompisar med mamma direkt efter jobbet. Vi sågs på Fröken Brogrens och planerade ett gemensamt klasskalas för dessa två. Kul!!
Lisa och jag :)
 
Seth och Linnea. 
 
Nu önskar jag dej en bra kväll!!!
Jag hoppas min blogg snart blir lite gladare och piggare.
Stor stor kram

Fortsättning

Idag var jag på jobbet igen och Stefan var hemma med Tess. Seth var i skolan som vanligt :). 
Natten var väl ingen höjdare då tempen for upp i snabb hastighet. 
Tess har haft hög feber hela dagen också och strax innan jag skulle åka hem pratade jag med Stefan och fick veta att hon hade 40.4 trots alvedon. Oj, det gillades inte!! Jag ville ringa 1177, men sen kom jag på att jag jobbar på en vårdcentral. Bra där Mia.
Så jag gick till läkarkorridoren och stötte på en läkare där och pratade med henne. Skönt! 
Jag skulle nog inte bli så orolig om hon inte mått så dåligt hela förra veckan också. Hon är ju nedsatt och har inte ätit bra på över en vecka. 
Sömnbrist och oro tär. Sen har jag ju ett jobb där jag behöver vara allert hela tiden och det är svårt nu. Tur jag gillar mitt jobb och har bra kollegor. 

När jag kom hem hade hon fått Ipren och så fick hon bada lite i svalkande vatten.
Skönt tyckte tjejen som älskar att bada. Och tempen sjönk lite.

Hon får såna härliga lockar när håret är fuktigt. 

Jag var även hos min sjukgymnastkollega idag och disken i ryggen mår inte så bra, men är bättre och jag fortsätter med övningar och hoppas det bara blir bättre och bättre. 

Nä nu sover Tess och jag ska gå ut i vardagsrummet och dricka te med min darling!

Ha det så gott min vän och tack att du är med mig här :).
Kram 

Dränerad med uppdatering

Idag när jag skriver så rinner tårarna på mig... Jag är så trött och slut just nu. Kanske inte främst fysiskt, men själsligt... Helgen har gått jättebra!! Men det tar på krafterna att va ensam i fyra dygn. Men det har gått bra. (Än en gång måste jag säga att jag beundrar alla ensamstående föräldrar som får ihop livet trots att de jobbar heltid). 
Men idag när Tess har blivit supersjuk igen så känner jag att luften gick ur mig. Stackars stackar liten. 39.5 nu med alvedon i kroppen... Så nu har hon fått Ipren trots att det gör mer ont att få. 

Hon slocknade i soffan nu. Jag vill ha lite uppsikt över henne så jag bäddade lite i soffan för om hon är i sovrummet och jag springer dit hela tiden blir ju Seth ensam, så vi hänger här alla tre. Tack och lov kommer Stefan hem ikväll. Sent iof men ändå.

Han kom hem en snabbis idag på fm och sen åkte han iväg igen på en grej i Jönköping. När han åkte var inte Tess såhär sjuk. Hon var feberfri i morse och den här höga febern kom efter middagsluren. 
Vi var på VC och träffade läkare på morgonen, eftersom hon hade feber igår igen. Han tog inga prover, men vi fick en annan hostmedicin. Men Stefan får ringa VC imorrn igen, eftersom hon är så mycket sämre nu. 
Oj, vad rörigt jag skriver... Är inte riktigt med i huvudet. 

Stefan hade med sig presenter när han kom hem :).
Tess fick en "Kittyyy", som hon älskar. Hon går redan och kramar och vill ha med den överallt. :)

En engelsk Hello Kitty

Seth fick flygplan och en nyckelring med ett kors.
Han blev jätteglad!

Jag fick lite body shop grejer och blev också jätteglad, men eftersom jag ställt grejerna på olika ställen (där de ska va) så blev det inget kort på dem.
Han hade också med sig noter och lite annat från kyrkan han varit i. Så bra!!!!

Nu kommer Stefan va hemma med Tess resten av veckan. Helst skulle jag vilja va hemma, men han har bättre möjlighet än jag. Tyvärr stressar ju jobbet väldigt när man är borta. Ingen gör mina arbetsuppgifter och jag är så fullbokad att de som jag inte träffat idag har svårt att få nya tider snabbt. Detta är det svåra med att jobba med människor - andra blir lidande av att jag är hemma - men mina barn går före allt annat! Så är det bara! Men det stressar mig ändå, men jag jobbar med det!!! 

Ja, min vän... Det blev ännu ett dystert inlägg. Men livet är ju som det är. 

Avslutar med ett par bilder på fialottan.

Rosig.
Hon har velat va nära nära idag... Så hon har suttit mycket såhär i mitt knä.

Här sitter hon på min mage och tittar på Teletubbies på telefonen som låg på min mage också. Hon tog min tröja och torkade sig om näsan med den. Najz... På bilden var hon precis klar med det. Haha.

Hoppas jag kan skriva om gladare saker imorrn.

Stor stor kram!! 

Uppdatering 21:30...

Tess har nu vaknat till och har 36.9 i temp just nu... Tack Jesus!! Hoppas hoppas hoppas det håller i sig! 
Såhär ser det ut här nu:

Gott med vindruvor såhär på kvällen :). 

Nu är jag lättare i själen! Tack för omsorg!!!
Dessutom är Stefan hemma nu och det är galet skönt! 
Kram igen

Here we go again

Tess har inte ätit bra på hela veckan och trots att hon varit feberfri i helgen har hon inte ätit... Och så har hostan tagit nya tag så inatt var hon och jag vakna två timmar pga den. 
Till råga på allt har hon fått feber igen nu ikväll... Buhu. Stackars liten. Så imorrn blir det drop in på VC. Hon som verkligen inte gillar att träffa doktorn. 

Trots dålig aptit och en del gnäll idag så har vi haft en bra dag!!!
Katten spanar på fåglar och människor på sitt egna lilla vis... :)


Mys...

Vi firade gudstjänst hemma i soffan idag med de här sköningarna.
Ena familjen i pyjamas och andra i onepiece. Vi tittade på gudstjänsten från Hillsong och sjöng med i de sånger vi kunde och lyssnade på en jättebra predikan av Andreas Nielsen. 
Sen hade vi kyrkfika i form av en kladdkaka jag bakade på morgonen och kakor som Alex hade med sig. Härligt härligt!!

Stefan flög hem från England idag och med den braiga flygappen vi laddade ner i somras, kunde jag följa hand resa :).

Det röda planet är hans.

När han landat såg det ut såhär:
Coolt.

Nu är han i Sverige igen (de flög till Oslo) men stannar i Forshaga över natten, eftersom han inte hinner med sista bussen eller tåget från Karlstad. 

Tess sover redan bredvid mig så jag ska ut till Seth nu och umgås en stund med honom innan han ska sova. 

Hoppas din helg varit bra!!! 
Stor kram 

Lördag

Härlig dag med mina två ädelstenar. 
I Love them!!!
Jag önskar bara Tess kunde sluta hosta. Det är nog fem veckor nu som hon hållit på och det är jobbigt för henne. 

Vi har iaf haft en skön dag. 
Vi har kollat film, lekt med grannarna, ätit pannkakor och glass och pysslat lite. 

Pianospel.

Bus.


Frampysslad skål av pärlor... (Tack Therese för inspiration). 

Nu ligger jag faktiskt i sängen med en spinnande katt på mig och ska läsa innan jag somnar. Är så trött - men glad.

Stor stor kram 

Vabdag

Idag har Tess och jag alltså varit hemma. Seth var i skolan och sen hos en kompis och lekte och nu ikväll har vi ätit tacos, umgåtts och haft det gott. 

Tess har varit feberfri idag, men är tröttare än vanligt, men det är ju inte så konstigt... När vi skjutsat Seth till skolan ringde vi på hos Alex för en kopp kaffe. Tess travade fram, tryckte på dörrklockan och satte sig och väntade. 
Haha.


Hej hej. 

Apan skulle också självklart ha macka.

När Tess sov sin middagslur gjorde jag kaffe, tog lite must och åt pepparkaka och skumtomtar. Smaskens!!!

Gott att unna sig vila och detta goda när hon sov. 


Gostjejen.

Stefan har landat i England och kört upp till Bradford! Knasigt att köra på fel sida vägen, men han kan min man :).
Vi skickade en bild på oss, så han har något att titta på därborta ;).

När Tess styrt runt färdigt och hon äntligen somnade såg det ut såhär...
Oj oj, att ta sig därifrån utan att hon vaknar... Hon gillar att sova på mig.


Men Jah tog mig därifrån och fredagsmyste med denna sköna, härliga, fina kille. 

Och vet du en fantastisk sak!! Idag har jag inte behövt äta värktabletter!!!! Jag känner av ryggen, men det värker inte så jag måste ta tabletter. Wow!!!!! Så tacksam!

Nu hoppas jag på en bra natt :).

Och jag önskar dej en skön kväll och helg. Kram 

Lite allt möjligt

Hej hej.
Idag känner jag att jag är tillbaka på banan igen. Jag har sovit på soffan två nätter och verkligen fått sova, vilket är rätt bra att få göra när man jobbar mycket, har värk, är nedsatt i allmänhet osv. Stefan har tagit Tess och det har varit jätteskönt. Egentligen hade jag kunnat sova på soffan tidigare i veckan också, men jag har inte vågat för ryggens skull. Men det har faktiskt gått bra. Skönt!! 
Vilken skillnad det blir när man får sova och värken inte äter upp en. :)
 
Igår var jag ute och åt med några från mitt jobb. Min kuratorskollega, Marianne, har gått i pension (jättetrist, för jag gillar henne såååå mycket och jag har så mycket att lära från henne) och vi var ett gäng som firade av henne lite privat också - inte bara på jobbet. Det var roligt och gott. Vi åt grekiskt och jag ÄLSKAR grekiskt. Det känns bra att min nya kollega också är grymt bra och stabil!
 
Ikväll skjutsade vi Stefan till bussen för att åka till Forshaga och stanna över hos Hanna och Magnus för att sedan åka mot England imorgon, via Norge. De är ett gäng grabbar som åker på en grabbkonferens i Bradford (Där Stefan och jag var i mars 2012 och Stefan var där i mars 2013, precis innan Tess föddes ;) ). 
Så nu har vi en helg hemma all alone, jag och barnen. Eller helt alone blir vi nog inte. Jag har bett Alexandra ta hand om oss haha. Det ska faktiskt bli skönt att ha en helg hemma. Det var länge sedan nu. Tess behöver det definitivt. Hon har nästan varit feberfri idag, men väldigt trött. Så jag vabbar imorgon så hon verkligen får återhämta sig helt innan hon är på förskolan igen. 
 
Tess pratar så mycket. Sen förstår man inte alltid vad hon säger förstås, men idag sa hon bla:
"Tesch tappa mi osch" - Tess tappa min ost. (Hon åt ost och så tappade hon den).  
 
Hon har även humor och skrattar gott när hon pruttar och så säger hon med lysande ögon "Tesch putta". 
 
Det kommer nya ord varje dag och jag kommer skriva lite om det här då och då, eftersom detta är min dagbok och jag kan gå tillbaka och se och läsa om mina barn och vad de och vi gjort. Hon är även väldigt tydlig med vad hon vill och kan visa det. Jag vill minnas att Seth var likadan. De har visat stark vilja tidigt båda två och det tycker jag i grunden är bra!
 
Nähä, nu ska jag gå och lägga mig. Får se om jag får plats i sängen bara, för båda barnen sover där. Seth har ju alltid fått sova i Stefans säng när han är borta så det var bäst att han fick det denna gång också. Det är bara det att båda de där två rör sig mycket och ligger kors och tvärs, så vi får väl se hur det går :). 
 
Ja, just det... Har du sett på gudstjänsten från Hillsong Stockholm som finns på svt play? Den gick på tv i söndags. Jag kan starkt rekommendera den! Det visar hur kyrkan också kan vara i stil - den stilen som jag trivs med. 

Avslutar med en bild på Tess, som rotade runt i sin vant och mösslåda. 
 
Stor stor kram!!!
 

Kallingar på pyjamas

Halloj.
Idag känns det lite bättre. Jag fick nog iaf fem timmar sömn inatt... Idag känner jag mig mer dränerad på kraft och inte på dåligt humör och det är bättre, tycker jag. Sen är det ju inte kul det heller. Men livet är rätt så bra i övrigt, så snart är jag på banan igen.
 
Jag var hemma på förmiddagen idag och Stefan var hemma på eftermiddagen med Tessilutt. Men först var jag på Audiologen pga min tinnitus. Hoppas jag kan få lite hjälp där. Jag fick en kallelse dit igår om en tid idag :). Tur att tiden var tidigt på morgonen och att jag kunde åka dit. 
 
Alex och Karin var in en liten stund och drack kaffe. Tess piggnade till lite när hon fick prata med dem. Hon gick och hämtade Seths (rena) kalsonger haha.
 
Här pratar Tess och Alex om något... hihi.
 
Snyggt med kallingarna över pyjamasen.
 
Ikväll hade Tess bara 38.7 i temp. Yey, hoppas det vänt nu!!! Det är inte roligt när tempen är uppe och nosar på 40...
 
Hon pratar så mycket nu. Man fattar ju verkligen inte allt hon säger för hon talar och talar och talar och talar, men många ord förstår man. Hennes första hela mening kom i helgen:
- "de e mi guka" - Det är min gurka. Tjejen älskar gurka :).
I övrigt sätter hon ofta ihop två ord och hon härmar mycket av det man säger. Det är en väldigt rolig ålder hon är i nu. Det händer så mycket och hon har en otroligt härlig personlighet. 
 
Nu önskar jag dej en fortsatt bra kväll!!!
Stor stor kram och tack för att du är med mig här i bra och i dåligt :). 

Blä

Idag vet jag inte vad jag ska skriva faktiskt... 
Blä, kanske. För att uttrycka det fint. (Emma-Karin: eller "plopp kanske" :) Det var mycket internt, men jag kunde inte låta bli...)

Ryggen värker - även om den stundvis är bättre. Tess blev sjuk inatt och det är fruktansvärt synd om henne! Hon blir i vanlig ordning rätt dålig. Så vi har sovit ytterst lite. Hon kräks ju också när hon får hög feber och i natt var inget undantag. På ren reflex flyger man ju upp och grabbar tag i spybunken- som finns förberedd- och sen hjälper henne att hamna rätt. Det är INTE skönt för ryggen let me tell You. 
Så efter en natt med obefintlig sömn for jag iväg för att jobba en full dag för att sen komma hem och bära runt på en gnällig Tess som vägrar släppa mig. Tack och lov för Alex och Jonas som kom in en stund så hon var nöjd med att prata och greja med dem en stund. 
Ja, du hör ju. Jag är på dåligt humör nu. Det är ingens fel utan jag bara är det nu. Jag är så ovan bara. Det är så sällan jag är på dåligt humör.
Det är nog så att det känns som lite mycket nu... Två år av konstant sömnbrist, all skit som varit i höst (som jag ju inte kunnat berätta om här), galen värk i ryggen, ännu mer tillfällig sömnbrist som läggs på allt vi redan har. Vardagen med allt som är i den fungerar ju, men är nog i sig. När sen allt annat läggs på utöver så blir det för mycket och ikväll känns det just så. Och då säger jag "blä".
Jag är övertygad om att jag mår bra - själsligt - igen imorgon när jag fått sova.

Imorgon delar vi på dagen. Jag är hemma fm och Stefan på em. 

Nu avslutar jag detta trista inlägg med lite bilder:
Seth - denna underbara kille - gör en av sina läxor genom att mäta vilken tid det tar att hoppa upp och ner på en stol tio gånger. (Först gissade han hur lång tid det skulle ta och sen tog vi den exakta tiden). 

Alexandra och jag konstaterade att vi har de finaste gubbarna :).

Trött Tess - som också är en glädjespridare - som vägrade somna, läste för sin docka :).

Sen var det dags att försöka få på sig seths kalsonger... Haha.

Nä, nu ska jag borsta tänderna och försöka sova. 
God natt och tack för att du är med i livets alla ups and downs. 

Bilder

Halloj.
Här kommer bilder från vår dag...

Morgonmys i mormor och morfars sängar. 
Läsa bok...

Somna alldeles för tidigt i vagnen, när vi handlade lite.

Fika hos min mormor och morfar. 

En selfie med mormor måste ju bli en "Morfie"..?


"Morfie" med morfar. 

Jag tog kort på denna...

...selfie. 

Sen har det degats på olika sätt. Man kan köra med bilar i degen.
Eller kavla.


Mys med mormor.


Seth har pärlat i massor och fina grejer har han gjort. Grejer i Leksands färger till Stefan till fars dag och med LHCs färger till morfar. Han är fin Seth. 

Kram kram 

Stjärnor

Nu ligger jag i sängen i Kisa och ska sova snart.
Vi kom ner strax före 17 i eftermiddags. 
Vi stannade ett par gånger på vägen så jag fick sträcka ut mig och gå runt lite, för att sitta i över två timmar fungerar inte. 
Det funkade ganska bra att jobba, även om jag har värk. 

I alla fall så var det gott att komma hit och äta tacos och umgås hela kvällen.
Leksaker finns det i massor. 

Jag ber om ursäkt för den dåliga kvalitén på bilderna. Vet inte vad som hände...

När Stefan la Tess satt vi andra och grejade med en app, som Seths ena lärare visat. Man ser stjärnbilderna, rymdstationer, planeter, månen osv. Alltså var de är i förhållande till var vi är. Äsch, svårt att förklara. Här är iaf en bild på de andra som jag tog när appen var igång och man ser en satellit nere i mitten av bilden.

Mamma tar kort på Seth och pappa som kollar in var olika stjärnor är...

Här är ett par bilder till som jag tog precis nu med stjärnappen:

Tvillingarna, som alltså är strax ovanför mig - typ.

Stora Björn.

Månen och oxen?

Kul grej!! Och det väcker definitivt Seths intresse för rymden. 

Där är Venus, Saturnus och solen också.... 
Och så kan man läsa lite om planeten om man trycker på den på skärmen. 

Skyview heter appen om du är intresserad. :)

Nu önskar jag god natt och en härlig helg till dej!!!

Kram 

Rysk nationalsång, vantar och behandling

God kväll.
Hur mår du?

Idag mår jag faktiskt lite bättre i ryggen. Tack Jesus! 
Igår var värsta dagen och jag grät till och med av smärta - vilken händer otroligt sällan. 
Imorse var jag hos naprapaten, som också konstaterade utbuktande disk och krampande muskler runt omkring samt påverkade nerver och nerver i kläm. Så jag fick behandling och det hjälper ju. 
I eftermiddags var jag på VC och träffade läkare, som undrade om jag ville bli sjukskriven, men det känns inte som det behövs, eftersom jag fick tre olika tabletter som ska hjälpa mot smärtan. Tänkte att det nog ska räcka så jag kan jobba imorrn :). Och till nästa vecka har jag tänkt att jag ska må bättre, förstår du ;).
I helgen åker vi till Kisa och där kan jag ju ligga ner, stå och gå hur mycket jag vill så det är ju bra. 

Ikväll såg jag med glädje tre goa vänner sjunga ryska nationalsången -trestämmigt - på tv från Leksand där Sverige och Ryssland spelar landskamp. Kul!!!
Cocce, Jonas och Elias. 

Elias hade lite biljetter så Stefan och några till killar till fick följa med och är där uppe nu och tittar. Kul för dem!!!

Seth är på Vips men kommer hem snart. Jag försöker söva Tess, men hon är ju som hon är... :)
Just nu ser hon ut typ såhär:
Strumporna på händerna som vantar (eller "batta", som hon säger om vantar.)  hon älskar de där strumporna för det är ju Hello Kitty på dem. 

Hoppas hon somnar snart så jag kan ta emot Seth när han kommer hem... Tack och lov för fina vänner som kan köra hem honom efter Vips!

Hoppas du mår bra!
Tack för all förbön ovh alla omsorgstankar nu när jag har så ont!

Kram kram 

Bästa mannen

Jag har den bästa!!! 
Skämmer bort mig. :)Tar hand om mig. Älskar mig! Jag är så tacksam!!!!



Muntert?

Oh vad munter jag är dessa dagar... Not. Sorry för det. 
Igårkväll bestämde jag mig för att va hemma idag och imorrn. Jag träffade "min sjukgymnast" under dagen och ska inte ens göra övningar, för ryggen är så "retad" att den bara ska vila. Jag kan och bör inte sitta utan ligga, stå och gå. Svårt med ett jobb där man sitter mycket. Dessutom har jag så ont idag att jag mår illa. Så jag har legat, stått och gått korta sträckor. 
Hörni vänner. Detta var inte kul någonstans. 

Igår kväll var en... bra och trist kväll. Det som var bra var att Elias, Matilda och Ebba hälsade på.



Det som inte var så kul var att Tess fick ont i magen (vi har satt in mjölk igen på läkarens "order" och igår var tredje skrikkvällen på en vecka) och skrek - gallskrek - otröstligt i en och en halv timma och fes och rapade om vartannat. Så det här att sitta och prata med Elias och Matilda gick ju sådär. Till slut ringde jag 1177 och då somnade hon förstås. (Efter 22 var klockan då). Sköterskan jag pratade med var jättebra! Idag har jag pratat md BVC igen och vi tar bort laktosen denna gång. Blir det inte bättre tar vi bort mjölkproteinet igen. 

Ja, så kul har vi det här hemma. Men helgen ligger forfarande kvar med en skön eftersmak så jag mår själsligt bra! 

Nu önskar jag dej en härlig kväll!!!
(Bild tagen innan ryggen brakade helt).

Kram kram 

Aj

Det är ju bra att jag jobbar på en vårdcentral! Idag fick jag träffa en av våra sjukgymnaster, som konstaterade en utbuktande disk och nerver (ichyas) ikläm. Så nu har jag lite fler övningar att göra. Alltså jag har så ont... Särskilt när jag ska sätta och ställa mig upp. Att gå går ganska bra, men att lyfta tex Tess går inte så bra rent smärtmässigt. Hoppas det går över snart för detta är rätt så trist. Dessutom är tinnitusen rätt besvärlig nu. 
Gnäll gnäll... Så, nu får det va bra med det. 
Jag har ju världens bästa helg i färskt minne och jag njuter fortfarande av den!!

Nu önskar jag god natt med en bild på en ettochetthalvtåring som tar upp en hel dubbelsäng - helt själv.
Haha världens goaste tjej. (Hon ligger tvärs över hela sängen, vilket kanske inte riktigt syns). 

Kram kram 

Vilken välsignad helg

Ja, som du vet åkte Steff och jag iväg i fredags morse till ett par vänners stuga strax utanför Avesta. Vi ville bara få vara själva, i tystnad, få prata (till punkt utan att bli avbrutna), få läsa, sova osv.
Vi lämnade dessa två underbara barn i farmors vård.
 
Dagen började ju hur bra som helst. 
 
Såhär såg det ut när vi kom. Ja, du förstår ju känslan... HÄRLIGT!!!
 
 
 
 
 
Isen låg på tunnan där man tvättar av fötterna när man badar vedeldad tunna... Vi doppade inte fötterna i den ;). 
 
Det kändes lite som Narnia med en lyktstolpe mitt ute i naturen...
 
Så fint!
 
Vi tände en brasa, bryggde kaffe, tog fram pepparkakor och satte oss och att läsa. Ooooooo så ljuvligt!
 
 
 
Och när mannen blev trött sov han en stund. Jag sov en stund lite senare, men det har jag inte kort på..
 
Framåt kvällen gick vi ner till sjön och badtunnan och badade. 
 
Gnistor från skortstenen när Stefan eldar den sista gången innan vi badade.
 
Haha, gick ju inte få något bra kort där i kylan och mörkret, men jag försökte iaf. Det var nollgradigt i luften och 40 grader i vattnet. Det blev lite varmare än vi tänkt, men satte man sig på kanten då och då och svalkade av sig, så gick det bara bra. 
 
Sen blev det brasa och film. 
Ja, men du hör ju vilken underbar dag!!!
 
I lördags vaknade vi upp till regn och rusk.
 
Jag med mitt ryggskott tog ändå en liten promenad, eftersom jag måste röra mig och inte bara vara stilla med den stackars ryggen. 
Jag tyckte dessa svampar såg härliga ut på en stubbe. 
 
Osminkad, trött och rynkig, men otroligt glad.
 
Mats kom ut så Stefan och han kunde hjälpas åt att lyfta ur pannan och göra rent tunnan.
 
På kvällen åkte vi in i Avesta för att köpa mat och hälsa på ägarna till stugan. Oh, vilka härliga människor de är!
Vi hälsade även på den fantastiskt fina Visenten, som står på torget. 
Hahahaha.
 
Det trista var att jag beställde grekisk sallad, men såg när vi kom tillbaka till stugan att jag fått räksallad. Jag tycker verkligen inte om räkor. Så jag åt grönsallad, annanas och majs. Oh, så gott. Not! Så det fick bli youghurt för mig. 
 
Imorse städade vi och packade ihop. När vi åt frukost hade vi underhållning av fåglar och en fin ekorre.
Suddig bild, men jag ville inte gå fram för nära fönstret så han blev rädd. 
 
Efter frukost åkte vi till Stockholm och Tjugofyrakyrkan för att vara med på ett ledarseminarie där med Steve Gambill, som är pastor i Lifechurch i Bradford, där vi var 2012 på en konferens och Stefan var (till fleras förfasan) förra året ett par veckor innan Tess föddes :).
Wow, vilket bra seminarium. Det hände mycket där för både Stefan och mig och oss som par, men det är svårt att beskriva såhär. Vi har med oss det i våra hjärtan i alla fall och går nu in i framtiden med lite mer... nä, hittar inte ordet. Go, kanske eller styrka och glädje. Det var bra i alla fall, det är det viktigaste.
 
Sen åkte vi hem till våra underbara skatter. 
De hade haft det så bra med farmor och Tess har sovit helt ok. Gråtit lite efter mig, men bara två gånger per natt och med tanke på att hon alltid vaknar flera gånger varje natt så är det verkligen ok. Och dagarna har gått hur bra som helst!
Vi tackar farmor för underbar hjälp. Detta behövde vi!
 
Hoppas du haft en fin helg!!!
Kram

Härligt

Oh vad vi har det bra trots ryggskott! Tyvärr är täckningen här jättedålig så jag får blogga när vi kommit hem imorrnkväll.
Men som sagt, vi har det bra :)
Kolla bara det här:

Kram kram 

RSS 2.0