Familjedag

Ja, som sagt, idag har vi haft en familjedag. Det har varit toppen!!! Det enda lilla molnet på himlen är väl att Seth är inne i den värsta trotsperiod han någonsin varit i (och ändå vet jag andra som har det värre, så jag borde inte klaga =)) Han pendlar mellan att vara hur gullig och glad som helst till att få utbrott och bli arg till att bli glad och sprudlande igen. Märkligt... Det värsta är nog att när han får sina utbrott så blir både Stefan och jag väldigt fnissiga och det är inte bra. Vi försöker att dölja det och hoppas vi lyckas =)

Vi bestämde oss för att åka till IKEA i Västerås, så vi styrde kosan dit efter frukost. I somras var vi med familjen Myrsell på IKEA utanför Gävle och då var Simon och Seth i lekrummet, vilket Seth började prata om när vi berättade att vi skulle till IKEA. Han ville till lekrummet och hoppa i bollarna idag också. Vi sa att han i såna fall fick vara där själv, eftersom vi inte får vara med och det ville han. Så vi lämnade vår stora kille hos "tanten" i lekrummet. Det snörpte till i hjärtat på mig när jag gick därifrån. Han är så stor, duktig och modig vår lilla kille. Han var där nästan en hel timma innan vi hämtade honom och åt lunch.

De hade ansiktsmålning på IKEA och jag blev eld och lågor och ville att Seth skulle bli målad, men han totalvägrade. Då helt plötsligt blev han blyg och vågade inte bli målad. Konstigt det där. Han är ju aldrig blyg och så blir han blyg för detta. Förresten så var det nog mamman (jag) som var mest angelägen om att han skulle bli målad i ansiktet =). Men han behövde inte när han inte ville, snällt av mig va ;o)

När vi var färdiga på IKEA åkte vi över till Toys R Us för att Seth skulle få köpa vad han ville för sin peng han fick av gammelmormor och gammelmorfar när vi hade kalas för alla kusinerna i september. Vi förklarade för Seth att han fick välja en sak at handla. När vi kom in i affären valde han det första han såg. Vi bad honom att titta genom hela affären först för att sedan bestämma sig. Så det gjorde han. Han bestämde sig för en Thomas tåget bana. Jag tycker han var jätteduktig. Han gnällde inte om att få flera saker och han bestämde sig och sa flera gånger att det just var banan han ville ha.
När vi kom hem byggde vi ihop den direkt.


Tack Gammelmormor och Gammelmorfar för den!!!

På väg hem från Västerås stannade vi till hos Roger, som har fyrhjulingen, Stefan lånade när han jagade. Seth ville så gärna få åka med på fyrhjulingen och har pratat om detta, så vi frågade Roger om det var okej att han fick göra det. Roger, snäll som han är, sa att det var okej!!! Tror ni Seth var nöjd??? Tror ni Stefan tyckte det var roligt!!!??? Tror ni jag sprang och tog kort!!!??? Ha ha.




Två nöjda killar =)

Seth och Stefan tog en tur ute i trädgården och krattade upp löv nu på eftermiddagen och jag passade på att fixa lite inne.



Nu ikväll har Seth badat och jag passade på att stryka lite tvätt, eftersom tvättstugan är precis bredvid badrummet. Helt plötsligt kände jag att det luktade mycket tvål. I badkaret hade Seth hällt ut en hel schampoflaska och en fjärdedel tvålflaska!!!!!! Inte så bra!!! Det blev till att skölja av honom och ta upp honom ur badet. Och nej, han fick inte skäll för detta. Det är inte lätt att veta vad man får och inte får göra, men jag förklarade för honom att han inte får göra så igen. =)

Det har varit en härlig familjedag och jag är jätteglad att vi har fått kvalitetstid tillsammans alla tre.
Nu ska vi äta kvällsmacka.

Kramar och ha en bra kväll!!!

Älskar fredagar!!!

Nu sover Seth. Oj, vad trött han var!!!

Nu ska jag ha sällskap av detta:

En bra bok, lite Marianne och Idol i bakgrunden... Behöver inget mer för att känna mig nöjd med denna fredagkväll!!! Ska lägga ner datorn nu och njuta av mitt sällskap =)

Önskar dig en fin kväll!

Pyssel och jakt

Idag när jag hämtat Seth satte vi oss och pysslade lite. Han gjorde det här fina kortet till sin mormor:

Han har även gjort en pärlplatta som mormor ska ha =)

Efter en stund satt Seth och Stefan och läste i en jakttidning och Seth pratade på om att han ska med pappa ut i skogen och jaga och skjuta älg... Tur att jag får honom att pyssla lite också, så att det inte bara är bilar och jakt som är intressant för honom, eller hur? Ha ha.

Imorgon kommer vi ha en familjedag. Stefan är i Falun ikväll och skulle egentligen vara det imorgon också, men han hoppar över det, eftersom vi verkligen behöver få vara tillsammans alla tre. GOTT!!!
Men ikväll är Seth och jag själva och ska ha FREDAGSMYS. Viktiga grejer det =)


Vet att jag ser hysterisk ut, men visst är Seth härlig???!!!

Tidigare ikväll försökte jag få ett kort på Seth där han ler, som man kan använda till julkort eller så, men det ville sig inte idag. Det här blev det bästa kortet Ha ha. Det var lättare när han var mindre och inte lika medveten om att det är roligt att inte göra som mamma ber om =) (Alltså att le normalt och titta in i kameran.)


Han är riktigt riktigt trött ikväll så vi får se hur länge jag kan hålla honom vaken.

När han somnat sen blir det idol för mig. Har inte fastnat för idol så mycket i år. Tycker att det finns duktiga sångare med, men jag har liksom inte fått någon favorit än. Det kanske kommer när finalen närmar sig.
Önskar er en skön kväll!!!
Kramar



Petra

När jag var ca 12 år började jag lyssna på en rockgrupp som heter Petra.
Oj, vad jag tyckte och tycker de är bra. Deras sånger är jättebra!!! John Schlitt som sjunger har en röst som tilltalar mig mycket! Men jag vet inte riktigt vad jag ska säga om denna video. För 19 år sen tyckte jag den var cool... men jag vet inte längre jag =) Kanske inte så cool video, men en väldigt bra sång!



Har hittat fler gamla favoriter på Youtube. Det är så roligt att se och höra sina gamla hjältar =)



Fem personer

Fem personer
- döda eller levande, som jag inte träffat men som jag gärna skulle träffa och äta middag med.

1. Steven Curtis Chapman
2. Raoul Wallenberg
3. Kung David
4. Peter Jöback
5. Maria Magdalena

Aloe Vera och Amerikanska pannkakor.

Igår kom det ett gäng tjejer hit och vi hade ett Aloe Vera party. Det är en kompis, Therese, som ska börja ha såna visningar så hon fick träna på oss, kan man säga. Det var intressant och nu ska jag testa att börja dricka Aloe Vera. Det är ju inte fel att testa, eftersom min mage är som den är och kan den bli bättre, så är jag beredd att börja dricka denna grönsak =)


Vi hade jättetrevligt, tycker jag. Det är roligt att lära känna fler tjejer här i Avesta. Det är lite komiskt att bara en av oss som träffades igår är härifrån. Vi andra var allt från Piteå i norr till ett samhälle i Skåne (minns inte vad det hette). Och så har vi alla hamnat här av alla ställen i världen!

Idag hämtade Frida Seth hos sin dagmamma efter lunch och de åkte till badhuset, där de var i ca fyra timmar. Jag beundrar Frida att hon orkade. Vilken lycka för Seth!!! Gissa om de var trötta när de kom hem!

Jag gjorde amerikanska pannkakor, som vi åt när de kom hem. Mmmm gott!
Seth vill inte att jag ska ta kort å hans mat och Frida är... bara Frida =)
Oh, vad jag saknar henne! Hoppas hon flyttar tillbaka hit när bibelskolan är slut =)


En trött Seth spelar lite Byggare Bob spell innan det är dax för Bolli och sängen.

Nu har Frida åkt hem, eftersom bilen behövdes på annat håll och jag ska krypa ner i sängen och läsa. Just nu har jag en dator och två katter i knät. Ha ha. Vet inte hur jag lyckas skriva ens =) Jag är glad att jag har dessa härliga katter, som håller mig sällskap om kvällarna! 

Önskar er en härlig kväll!!!

Lite allt möjligt från idag

Igår kväll när jag läste min systers blogg http://bonnfrua.blogspot.com så insåg jag att vi skulle ställa om klockan inatt... Hade missat det så Seth fick somna vanlig tid, annars hade jag försökt hålla honom vaken lite längre.  Ja, ja, så blev det alltså inte och 5:30 (alltså 6:30 i kroppen) vaknade jag och kunde inte somna om. Seth kom en kvart senare och la sig hos oss. Vi fick en lång förmiddag innan det var dags för kyrkan, men det var bara skönt. Vi låg och drog oss i sängen, Seth tittade på Bolli och jag läste och Stefan slumrade. När vi gjort oss färdiga och höll på att greja inför att åka till kyrkan kom Seth plötsligt ridande på sin elefant. Det var så otrligt gulligt. Han var så trött och hade lagt ut snuttefiltarna på elefanten och hasade sig fram.



I kyrkan var det Söndagskul och Shalom, kören jag leder, sjöng. Oj, vad bra det lät!! De är så duktiga! Coolt, eftersom det är en kör där medlemmarna är mellan 8-15 år ca. Inte lätt att hitta en reportoar som passar alla. De verkar dock ha riktigt roligt och jag har riktigt roligt. =)
Efter kyrkan åkte Stefan till en presskonferens som Masarna hade och Seth och jag åkte till badhuset med flera andra i kyrkan. Det var riktigt roligt! Tyvärr har Stefan varit borta hela eftermiddagen och kom bara hem nu för att byta om och sedan åka iväg och jaga. Han jagar med en kille i Örebro och förra året drog de en älg och detta var inte bra för Stefans rygg! Han hade ryggskott i ett par dagar efter jakten. I år får de låna en fyrhjuling av en medlem i församlingen. Bra!!! Inga fler ryggskott nu! Seth var eld och lågor när Stefan kom hem med den:


Vilken cool... =)

Ja, som ni förstår så har Stefan varit borta nästan hela denna helg också. Det börjar bli tradigt, om jag ska vara ärlig. Eftersom det blir såhär att Stefan är borta mycket så har jag fixat så att han är ledig näst nästa helg och att Seths farmor kommer hit och är barnvakt. Vi ska åka bort!!! Bara han och jag själva i ett dygn. Det ser jag fram mot så otroligt mycket! Jag avslöjar inte vart vi ska, eftersom Stefan läser min blogg och det är en överraskning =) Ska bli såååå gött!

Nu ska jag läsa en braig bok som jag påbörjade igårkväll. Jag har fastnat för Norah Roberts böcker och det är en av dem jag håller på med nu.

Önskar er en skön kväll!!!

Bakdag

Idag har vi haft fullt upp Seth och jag =) Stefan har varit borta hela dagen. På förmiddagen träffade han Victor och efter lunch åkte han iväg till Borlänge med Thomas och några andra på någon typ av ledardag.

Jag har fått igenom att vi på jobbet ska ha en dag i veckan då vi bjuder på fika. Jag har gjort ett schema när var och en ska bjuda på fika och jag började med mig själv, så på onsdag ska jag bjuda på fika. Därför bestämde jag mig för att vi skulle baka idag.

När jag började plocka fram bakgrejerna satte sig Seth och målade. Han fick naturligtvis sällskap av en av katterna =)


Seth tycker det är roligt att hjälpa till.Här vispar han sockerkaka, som ska med till jobbet.


"Kan du le?" frågade jag och detta blev resultatet =)


Under tiden vi bakade gick den här skivan runt runt runt runt:

En jättebra barnskiva!!! Rolig att lyssna på även som vuxen.

Katterna försökte vara med och baka, men när jag lyft ner dem från bänken ca 100 gånger gav de upp och gick och la sig på bordet istället.


Denna sockerkaka med nougat i ska med till jobbet. Måste nog ta med något mer, eftersom den antagligen inte kommer räcka. Vi är ju så många i teamet nu.


Vi hann också med att baka två sorters bullar, oboymuffins, havrekakor med vit choklad i och chokladkakor. Recept från http://bagarstugan.blogspot.com förstås =)
 

Vi har hunnit med lite mer idag, men detta tog första delen av dagen =)

Nu sitter jag och funderar på om jag ska titta på en film eller på Körslaget... Svåra beslut i livet ;o)

Imorgon är det Söndagskul och då ska kören jag leder sjunga. Ska bli spännande! Efter Söndagskul drar alla som är där till badhuset Metropoolen och badar. Härligt va?!?

Glädjeämnen

Tänk vad viktigt det är att se de små sakerna som gör en glad i livet.
Jag vill dela med mig av några saker som är just såna glädjeämnen i mitt liv:

Seths farmor fyller år idag så igår gjorde han och jag ett grattiskort till henne:

Det är jättemysigt att pyssla med Seth!

De här två tjejerna är alltid (nästan) till glädje. Kolla bara denna bild!
Man kan ju inte annat än att le och mysa när man ser detta:


På morgnarna när jag gör mig iordning i badrummet brukar det se ut såhär:

Katter och son.


Idag vet jag inte vad som flög i Gandalf, men hon låg där mitt i handfatet och spann...

Det här är små saker i min vardag som gör mig så oerhart glad och tacksam för det jag har i mitt liv!

Hoppas du också hittar såna guldkorn i din vardag!

Fem saker


Fem saker jag verkligen skulle sakna om jag inte hade:

1. Bibeln
2. Pianot
3. Kameran
4. Godis
5. Datorn


Sveriges bästa kristna låtskrivare?

Ska skärpa upp mig och blogga lite oftare! Har varit lite seg senaste dagarna. Tillfällig svacka hoppas jag =)

Idag har något historiskt hänt!!! Mamma och jag har chattat! Wow. Ha ha. Pappa och hon har skaffat skype, så vi pratar ibland via datorn, men idag började hon även chatta med mig. Kul!

När det gäller grillad langos, som jag skrev om i förra inlägget, så tror jag inte de brukar grillas. De ska nog vara friterade, men Therese och Erik grillar dem istället och det var GOTT!!

Jag lyssnar väldigt mycket på vår vän Robert Åkessons skiva. Jag har berättat om honom och hans familj tidigare. Jag tycker han skriver så fantastiskt bra sånger. Texterna är som "balsam för själen".
Ta den här texten t ex:

"Känner du nåden strömma emot
Känner du kraften i ordet förlåt.
Han kan förvandla, göra dig ny
Låta dig vandra, se morgonen gry
Känner du kraften strömma emot
Känner du nåden i ordet förlåt.

Vem du än är
Vad du än bär
Han dog för dig
Hur du än mår
Vart du än går
Han uppstod för dig
Han är aldrig längre bort
än ditt nästa andetag"

Ju mer jag hör sångerna, desto mer gillar jag dem. De säger så mycket!
Jag tycker verkligen att Robert är en av Sveriges bästa kristna låtskrivare!!!

Nu ska vi titta på "Facing the Giants". En film som tydligen är jättebra! Ska bli spännande att se.
Vi ses!


Solnedgång, langos och jul.

Hann aldrig blogga igår, för dagen gick i ett... Först kyrkan, sen middag med Erik, Therese och Alva, sen var vi på ett spontant namnsdagsfirande och sen precis när vi kommit hem fick vi härligt spontant besök av Charlotte och Simon. När de gått hem, så var det bara att lägga sig och sova ett par timmar (okej, kanske fler än ett par =)) innan jag fick gå upp och jobba, när Stefan och Seth låg kvar i sängen... Tungt. =) Ikväll blir det ett kort inlägg som mest består av bilder. Ibland blir det så...

I lördags introducerades jag ju för Langos. Mmmm, vad gott det var. Under tiden Erik grillade brödet så tog jag kort på den vackra himlen:

Älskar när det ser ut såhär i naturen.


Erik grillar bröden som sedan fylldes med vitlökssmör, rödlök, ost och gräddfil.


Seth spelar munspel för Alva, som fascinerat tittar på.

Idag har Stefan börjat byta insatsen på vår kamin/kakelugn, som är i gillestugan. Vi måste byta den (inte billigt) och när vi ändå gör det ska vi måla om hela kaminen. (Den ser ut som en stor kamin, men konstruktionen är en kakelugn, därav att jag inte vet vad jag ska kalla den...) 
Under kvällen nu hade vi även en härlig familjestund.
Ni får gissa vad vi gjorde ;o) 



Ha en go kväll!


Trötta, men mysiga

Therese, Erik och Alva kom igårkväll. Både Seth och Alva somnade sent, förstås... Det är ju svårt att somna när det kommer roliga människor på besök =) Båda vaknade också extremt tidigt. Typiskt liksom. Så nu är vi trötta, men har en jättemysig dag! Vi hade en lugn frukost och sedan promenerade vi iväg till Pickaboo och köpte lördagsgodis. Sen tittade vi på Askungen och sen gick vi ut och lekte lite. Nu ska vi äta langos som Erik och Therese vet hur man gör. De köpte nämligen en innegrill till oss och nu ska vi grilla langos, som är något typ av bröd. Mmm, ska bli spännande! Vi har verkligen urmysigt. Det är ju lite åldersskillnad på barnen, men det funkar hur bra som helst. Dessutom leker både Therese och Erik ivrigt med Seth, så han är ju urlycklig!! Vi pratar, leker, äter och myser. Jättehärlig dag alltså, trots trötthet hos föräldrar och barn. Stefan är ju i Västerås och vi har pratat ett par gånger på telefon och han verkar ha det jättebra!


Frukost...


På väg mot Pickaboo =)


Gandalf, Therese och Alva.


Alva i sandlådan.


Seth smilar upp sig!


Lek i sandlådan.


Gissa vem av oss som är 24 och vem som är 31... Den med mest rynkor är den som är 31 år... Alltså jag =)


Svårt att låta bli att spexa =)


Seth och Alva ska flörta med kameran. Det blev ett ganska roligt resulatat hi hi.

Nu blir det langos =)

Kramar


Familjen Söderlund!!

Nu i helgen kommer våra vänner Therese, Erik och Alva från Örebro och hälsar på!!! Vi insåg att de fick komma en helg som Stefan inte är hemma så mycket (ska vara i Västerås hela lördagen på en ungdomsledarkonferens) om vi överhuvudtaget skulle kunna träffas. Stefan har något varje helg denna höst så vi får träffas trots att han inte är hemma så mycket. Det ska bli såååå mysigt att få rå om dessa härliga människor litegrann!!! Therese och jag umgicks massor när vi bodde i Örebro. Vi tog promenader, tittade på Idol, pratade, sjöng i kör, myste, shopade och hon var ibland barnvakt till Seth. ´
Idag handlade jag inför helgen och passade på att köpa lite växter och dekorationspumpor. Jag gjorde iordning på trappen och fixade med ljung och lite annat. Det blev mycket fint, men korten blev inge bra. Får ta kort i dagsljus istället och visa.
Jag gjorde även denna, som får vara inne på vårt köksbord:


Ha en bra kväll!

Planeringsdagar

Nu har jag varit iväg på två roliga planeringsdagar med jobbet. Det är omorganisationstid i landstinget Västmanland så vårt team, som bestod av sju personer (psykologer, psykoterapeuter och så jag, kurator) när jag började har nu utökats med beteendevetare och sjuksköterskor, så vi är numera tolv i teamet, plus läkare. Eftersom detta är nytt sedan 1/10 i år så ska vi bli ett nytt team och lära känna varandra och våra kompetenser. Landstinget äger ett hus utanför Ängelsberg, där vi umgicks och planerade =)

Vi började med lite "lärakännavarandratävlingar". Jag och Sandra hade hittat på lite olika grejer, såsom dragkamp, kasta stövel, frågesport och "berätta något om dig själv som ingen av oss vet". Per hittade på att vi skulle få en klisterlapp med ett namn på i pannan och sen fick vi fråga varandra ja och nej frågor för att lista ut vem som stod på lappen.

Jag var alltså Arne weise =)

Vi körde också lite "så ska det låta" och lite annat. Alla bjöd till så vi hade riktigt roligt och vi lärde känna varandra bättre.
Jag tog en tur utanför huset och tog lite kort och experimenterade lite med kameran:


Nypon


Resterna av en gammal lada på gården.


Till middagen på kvällen dukades det fint. Här några rönnbär, löv och ljus. Tagit med svartvitt, bara det röda på bilden syns. (Gillar denna effekt på kameran, som ni nog förstår.)


Jag tyckte detta träd var häftigt, så det fick också följa med hem i kameran.

Jag hade på mig mina härliga rosa raggisar, som jag visat på bild för några inlägg sedan, och dessa blev mycket omtyckta =) De är ju supersköna och otroligt söta, så det är ju inte så konstigt. 
 
Fint väder, fin natur, härliga arbetskamrater och bra planering. Ja, det är så jag får sammanfatta dessa dagar. Men det är en ny arbetsdag imorgon så nu ska jag säga hej till min kudde =)

Sov gott


Seth och Pippi ska gifta sig???

Samtal med vår son idag vid middagsbordet:

Seth: "Den tavlan när ni gifter er, jag vill också va med på den".
Jag: "Du kommer säkert gifta dig med en flicka när du blir stor och då får du vara med på kort med henne."
Seth: "Ja!!!
Jag: "Vem ska du gifta dig med då?"
Seth: (funderar en stund) "Lucas"!
Jag: "Men han är ju ingen flicka". Du kan ju kanske gifta dig med Emilia i kyrkan, hon är ju så söt!
Seth: (efter ytterligare lite funderingar...) "Jag vet! Jag kan gifta mig med Pippi! Ja, det ska jag göra!" 



               
 
                  

Ha ha!

En liten stund tidigare tog han fram ett papper och läste. Såhär stod det, enligt Seth:
"Hej och välkomna hit till kyrkan! Nästa gång ska vi åka hem till mormor och morfar och sen ska vi åka till farmor. Hej då."

Det är så underbart att få följa med i en barns fantasi och funderingar!

Härligt sällskap.

Gott att ha ett par härliga katter som håller sällskap i min ensamhet =)


Hemma!

Hej igen.
Nu är jag hemma igen efter ett par fullspäckade dagar i Göteborg. Seth och Stefan har också varit och är borta i helgen. Stefan hade återträff för Kaplanutbildningen på Viebäck och Seth var hos sin farmor. Stefan och Seth är kvar hos farmor, så jag tar det bara lugnt och har det skönt här hemma. Det är skönt att få en dag eller ett par timmar då och då och vara ensam hemma, men jag vill inte vara det mer än så... =) Saknar mina pojkar oerhört!!!

Helgen har varit fylld av seminarier om musik och kreativitet. Seminarier och storsamlingar har gett mycket inspiration och nytändning när det gäller mitt musikengagemang i kyrkan. Vad bra det är att få komma iväg och träffa massor andra musikledare och musiker från hela landet och sjunga ihop och lyssna på seminarier och prata om ens ledarskap och musicerande. Det var också mycket roligt att få åka på detta med Jonas och Ulrica och få dela upplevelser och funderingar man fått, med sina vänner.

Nu sitter jag här och ska titta på Jane Austens Northanger Abbey =) Passar på nu när Stefan inte är hemma =) Jag sitter i soffan i en mysdress och mina favorit raggisar, som mamma har stickat till mig. De är SÅ sköna och härligt "flicksöta". =)



Ha en skön söndag! Det ska jag ha =)
Stora kramar från mig till dig!!!

Pärlor

Idag kom ÄNTLIGEN pärlplattorna till de stora pärlorna som Seth fick av Albin och Hanna när vi var i Kisa senast. Jag har skickat efter lite scrapbookgrejer och lite annat från Panduro så då blev det några pärlplattor också. Som Seth har väntat =). Det är lättare för honom att pärla med dessa.


Han ville inte vara med på kort idag så han ser lite sur ut...


Här sitter killarna och pärlar. Stefan gillar också att pärla. För er som inte vet det så gick Stefan Barn och Fritid i gymnasiet. När han gjorde praktik så fick han idel positiva omdömen, MEN de tyckte att han satt och pärlade lite för mycket =) Ha ha!!!


Frodo tittar på.

Tidigt imorgon styr jag kosan till Göteborg. Jag, Ullis och Jonas ska på sång och musikledarkonferens där. Det ska bli jätteroligt tycker jag!!! Jag kommer inte blogga förrän på söndag igen, eftersom jag inte kommer vara uppkopplad något under dessa dagar.

Ha det så jättegott i helgen!!!!
KRAMAR

När man vaknar sover man...

Idag var Seth och Stefan hemma, eftersom barnomsorgen är stängd idag. Därför låg de och sussade gott när jag var tvungen att gå upp. Buhu, vad synd om mig ;o)
När jag borstade tänderna kom en nyvaken Seth och ställde sig i dörren och tittade på mig och sa:

"Mamma, idag näj jag vaknade, sovde jag".

Ja, det stämmer ju jättebra! Underbar kommentar.

När jag sedan tog på mig en gammal 70-tals mockavinterjacka för första gången i år utropade han:

"Oh, mamma! Vad vackej!!"

Vad härlig han är!!!! Det var en bra början på denna dag!!!



Detta älskade barn =)



Grattis mormor på namnsdagen idag!!!! KRAMAR till dig och morfar!

Tio saker:

Tio mer eller mindre pinsamma saker ni kanske inte vet om mig:

1. Jag var frivilligt okysst när Stefan och jag blev tillsammans. (Han är alltså min första och enda riktiga pojkvän.)

2. Jag följer Magdalena och Hanna Graafs bloggar dagligen. (De är jätteroliga!)

3. Jag är laktosintolerant och allergisk mot ägg.

4. Jag tycker Twilight är en jättebra film.

5. En av mina drömmar är att en gång få sjunga med Peter Jöback.

6. Jag älskar att få blommor och choklad. (Klassisker.)

7. Jag lärde mig läsa när jag var fem år.

8. Jag tog fiollektioner under nio år. Jag tjatade hål i öronen på mina föräldrar för att få börja, så jag fick börja redan som 7 åring. (Musikskolan tog in elever från 8 års ålder då.)

9. Jag älskar Disneyfilmer och Disneygrejer.

10. Älskar advent och jul! (Okej, det vet de flesta, men men. =) )


Han är en hon!!

Hahahahahahahahahahahaha Jag skrattar så jag tror jag ska kissa på mig!!!!
Idag var Stefan och Seth med Frodo och Gandalf hos veterinären för att vaccinera dem. Det visade sig då att Frodo och Gandlaf inte alls är pojkar utan flickor!!! HA HA HA HA HA!
Stefan och jag har lurat på om de kanske är flickor och har kollat "där bak" tre gånger ungefär, för att se om de verkligen är killar, men vi har nog kommit fram till att de är det ;o)
Så fel man kan ha. Det är inte lätt att se på så små katter!
Jag kan inte sluta skratta!!!!


Frodo och Gandalf, eller ska vi säga Frodolina och Gandalfia ha ha!

Nu springer de ut och in genom kattluckan och kan vara ute så mycket de vill. Det är skönt!

By the way gick det bra på jobbet idag. Hade bara lite möten så jag hann att arbeta ifatt det administrativa och det var skönt. Är jättetrött nu, men på benen =)

Kram

För djup...? Antagligen ha ha =)

Syrran kommenterade förra inlägget och tyckte det var djupt =) Jag kan nog bara hålla med. Kanske inte helt lätt att följa med i mina funderingar, men jag har haft så mycket tid att fundera och grubbla och då blir det såhär ;o)
Ni får ta det för vad det är =)

Seth har fortfarande alldeles för hög temp, är trött och är dålig på att äta. Vi får nog ringa vc imorgon igen, för nu har han varit dålig i två veckor. Det är inte roligt att se sitt barn blek i ansiktet, med blåsvarta ringar under ögonen. Han är ganska slö och ligger mest still och det är ju inte så normalt. Han är uppe och busar och leker lite då och då, men största delarna av dagen ligger han bara.

Imorgon ska jag till jobbet igen. Känns skönt att få komma tillbaka! Fasar bara för allt som ligger och väntar på mig. Jag är fortfarande extremt trött och orkeslös. Inte sömntrött, utan verkligen orkeslöstrött! Jag har inte ens orkat baka kanelbullar idag, trots att det är kanelbullens dag =(
Lina som har haft jordens otur när det gäller att vara sjuk sista året säger ofta att det bara är att "gilla läget". Jag tycker det är så starkt av henne att säga så, för det är tungt att vara sjuk mycket! Hon om någon vet hur det är! Jag försöker att "gilla läget", men jag tycker ändå det är tråkigt. =)

Nu ska jag ändå gå och fixa lite kaffe och bullar, som finns i frysen =) Mmmm, det är vi värda!


Hoppas jag är såhär pigg snart igen =) Detta togs i lekparken i Mosås dagen innan Seth blev sjuk.

Ha en bra kväll!!!
Kramar


Relationer... mina funderingar

Har funderat en del på detta med relationer mellan oss människor. Relationer är det bästa som finns, men också bland det svåraste som finns...

Jag är en person som är oerhört beroende av relationer till andra människor. Jag behöver få bry mig om andra och jag behöver att andra bryr sig om mig. Jag tror att vi är skapade för att ha gemenskap med varandra och med Gud. Relationer är en gåva från Gud till oss människor.

Jag har lärt mig genom mitt liv hur jag fungerar... (inte för att jag har levt så hemskans länge, men man lär sig ju hela tiden =)) En av många händelser som lärt mig att jag inte är bra på ensamhet och är beroende av att ha människor omkring mig var när jag för ca 6 år sedan hade virus på balansnerven. Jag var HELT sängliggandes i ca 2 månader och var dålig i ca 4 månader. Jag kunde inte gå någonstans utan att luta mig mot väggen och när jag skulle till doktorn var Stefan tvungen att följa med, eftersom jag inte kunde ta mig dit själv. Han var tvungen att köra mig dit och sedan hålla i mig, eftersom jag drog iväg och inte kunde gå rakt. Det var oerhört deprimerande att vara så sängbunden. Eftersom jag är en aktiv person blev det en kris för mig att inte kunna vara aktiv. Det var oerhört frustrerande att inte kunna åka hem till vänner och inte kunna gå till kyrkan och inte göra något som krävde att jag satt eller stod upp. Hade jag inte haft mina vänner hade detta blivit en större kris för mig än vad det var. T ex kom Linda hem till mig och tittade på Stolthet och fördom en hel dag - i vår säng, eftersom det var där jag kunde vara. Malin, Åsa, Nina och Linda var ofta hemma hos mig och höll mig sällskap. Även andra vänner tittade förbi. Ingen av oss hade barn då och dessutom smittade inte detta tillstånd, därför var det ju lättare för alla att kunna träffas på det sättet. Stefan var ju hemma med mig mycket, eftersom han pluggade, men jag är en person som behöver andra personer också... jag behöver tjejvänner =) De förstår en på ett sätt som en kille aldrig kan göra ;o)

Vänner är så viktiga! Relationer till andra är så viktiga! För vissa mer och för vissa mindre!

Som ni säkert förstått på mina sista inlägg så tycker jag inte om att vara isolerad, som jag varit tvungen att vara nu =) Jag tycker inte om att känna mig ensam. Ibland är det skönt att vara ensam, men inte att känna sig ensam. Jag känner mig lätt ensam när jag varit isolerad såhär och det är något jag får jobba på. Mina vänner finns ju även om jag inte kan umgås med dem nu. Det är bara det att jag ÄLSKAR att ha folk omkring mig! När jag känner såhär så brukar jag försöka tänka på alla mina vänner jag har runt om i Sverige som jag älskar och som älskar mig.

Det jag också har lärt mig genom livet - och som jag också ser tydligt i mitt jobb - är att relationer är bland det svåraste som finns. Det är så lätt att man sårar, missuppfattar och gör illa varandra. Det är så sorgligt, eftersom relationer är bland det viktigaste vi har. Vi har relationer i vår närhet som inte fungerar av olika anledningar, som jag inte vill gå in på här. Det är jättejobbigt och påfrestande och vi funderar mycket på vad vi själva kan göra för att få relationerna med dessa människor att fungera.

Det är lätt att bli sårad av hur andra beter sig och är. Det som är viktigt att tänka på är att vi ofta inte vet så mycket om andra som vi kanske tror. Vi kan tro att en familj har det hur bra som helst och man är avundsjuk på dem, eller att ett par har det jättebra och har allt som gör en människa lycklig, men vi vet inte vad som händer bakom "fasaderna". Detta har jag verkligen lärt mig!! Vad viktigt det är att jag inte tolkar in saker i andras beteenden. Vad lätt det är att bli sårad och ledsen för vad andra gör eller inte gör för mig. Men även om andra gör eller inte gör (negativa) saker för mig ska ju inte jag göra likadant mot dem. Blir detta rörigt? Ett av mina favoritord är ju: "Allt vad du vill att andra ska göra för dig ska du göra för dem". 
Alltså: även om någon sårar mig, ska inte jag göra detsamma mot den. Jag vet ju inte vad som ligger bakom den personens handlinger. Med detta menar jag inte att man ska låta sig trampas på!!! SJÄLVKLART INTE!!
Men relationer är viktiga och jag tror att om alla försöker tänka att jag ska vara mot andra som jag vill att de ska vara mot mig, så skulle fler relationer fungera bättre. Eller hur?!
Kanske är det så att du ska lyfta luren och ringa till någon idag... Någon som du tycker har gjort dig illa, men det kanske räcker med att du tar initiativet för att relationen ska bli bättre igen...

Jag ber om ursäkt för att detta blev ett långt och något rörigt inlägg. Det är så mycket tankar i mitt huvud kring detta just nu och det var visst svårt att få ner det i skrift... Hoppas du ändå kan förstå vad jag menar.

Stora kramar

Dagen idag.

Idag låg vi kvar i sängen till 10! Märks att Seth inte är pigg än och inte jag heller. Brukar aldrig ligga kvar så länge. Jag blir otålig av att ligga för länge i sängen en lördagmorgon och Seth brukar verkligen inte vilja göra det. Men idag gjorde vi alltså det. Egentligen skulle vi till Klacka, utanför Nora för en släktträff, men det blev ju inget av med svininfluensa och allt... Istället tog vi på oss långkallingar (minus 5 grader när vi gick upp...) och traskade ut i trädgården där vi plockade undan utemöblerna och fixade lite med de fd blommorna vi haft =)

Seth har haft en sådär mysdag idag. Han gick själv och borstade tänderna - utan tjat från någon av föräldrarna. När jag borstat tänderna, sköljt dem med Listerin och petat dem med tandtråd och kom ut från toaletten så hade Seth tagit moppen man torkar golvet med och kört över alla golv på hela övervåningen. Oj, vad stolt och glad han var och oj, vad jag fick tårar i ögonen. Han ville hjälpa mig att städa och göra mig glad... Det värmde så i hjärtat!


Förste städare =)

Idag lagade jag också hans Nallepuhpuff, som varit trasig ett tag så att de små kulorna åker ur den. Han blev mycket nöjd med att kunna sitta i den igen =)

Vilar en stund.

Jag fick med mig goa äpplen från Kisa som jag gjorde äppelkräm av ikväll. Mmmm vad gott det är med nygjord äppelkräm =)

Lite mys med tända ljus! Nu är det höst på riktigt!

Stefan är iväg i kyrkan, eftersom det ska vara ungdomsmöte där ikväll och Seth och jag har "lördagsmys" med chipsen som blev över igår.

Speciell stil. Vilar, äter chips och kollar på "Bilar".

Idag när jag var en snabbis i affären och köpte jos och mjölk såg jag en mamma, som var lite dum mot sin son och jag berättade om detta för Stefan när vi satt och åt. Jag uttryckte mig då att jag fick ont i hjärtat när jag såg händelsen. Seth snappade genast upp detta och frågade om jag hade ont i hjärtat. Oj, vad svårt att förklara detta abstrakta uttryck... Men jag försökte iaf =) Mer kan man inte göra... 

Seth är inte direkt trotsig just nu, men han är oerhört dramatisk. Om han inte får som han vill hänger han med huvudet och stampar in på sitt rum, eller så ger han ifrån sig demonstrativa små skrik. Jag tycker de är lite roliga och ler mest åt dessa utspel. Ofta ler han själv åt sitt beteende =)

Nu ska en liten trött Seth i säng. Kan låta tidigt, men han är inte feberfri än och är trött.
Ha en bra kväll!

Kram

Fredagsmys

God kväll vänner.

Hoppas er dag varit bra! Ikväll när Stefan åkt till kyrkan hade Seth och jag fredagsmys =) Det finns en ny OLW blanding som heter Fredagsmix. Den är perfekt för Seth. Han gillar popcorn, chipsskruvar och såna lite "snällare" chips, vilket ingår i denna blandning. När vi ätit upp våra popcorn och skruvar och ostkrokar osv så spelade vi memory.


Memoryspel i sällskap med Frodo =)



Vi önskar er en skön kväll!!!

Vill passa på att önska mamma och pappa GRATTIS på sin bröllopsdag!!!
38 år!!!!

Stora kramar

God Morgon, avocado och kanelbullar

Gomöra (som man säger hemma i min mormor och morfars hem ;o) )
Idag har Seth bara hög temp - alltså inte feber, men fortfarande högre än han brukar (37.5 i morgontemp). Skönt. Han har dessutom ätit en macka och lite vindruvor nu på morgonen. Skönt! Börjar se slutet på svinen =)

Nu när Seth har varit sjuk har han ju inte ätit så mycket (nästan ingenting alls), men han har ätit avocado. Jag tycker det är ooootroligt gott med avocado och Seth tycker visst också om det, så han har fått äta lite såna dessa dagar. Det som är så svårt med avocado är att de ofta är för omogna eller övermogna. Lovisa gav mig dock detta braiga tips att köpa avocado som är hårda och sedan lägga dem tillsammans med äpple. Efter en eller två dagar är de helt perfekta! Bra va!? Det funkar också!!! Testa så får du se.

Ni som känner mig vet att jag ÄLSKAR sötsaker =) Bland det bästa som finns är att fika!! Så på söndag är det en viktig dag ha ha, nämligen KANELBULLENS dag! =) hi hi.



Oh, det ringde precis på dörren och det var Ullis, Ollie och Lucas. Lucas hade köpt en liten svartvit mjukiskatt till Seth, eftersom han är sjuk. Vad man blir glad och det värmer i hjärtat. Det är så att tårarna tittar fram =).

Hoppas du får en bra dag!!! Kramar

All by my self, don´t wanna be all by myself, anymore...

Försöker komma på något roligt att skriva om idag, för det börjar kännas tjatigt att skriva om influensan hela tiden, men det händer inte mycket roligt just nu... Idag har varit en trött dag. Influensan har verkligen slagit ut både Seth och mig. Vi låg i källaren i våra pyjamaser till 12. Det låter skönt och det var skönt, men jag skulle hellre känna att jag får krafterna tillbaka. Vi var ute en liten sväng och det var ungefär vad vi orkade. Jag blir nere av att bara vara inne, orkeslös och isolerad hela tiden. Jag känner mig så ensam. Tack och lov att Stefan är hemma igen. Hur klarar sig ensamstående föräldrar??!!

Till min stora glädje fick jag ett vykort som en uppmuntran från familjen Olsson, som numera bor i Karlskrona. Oj, vad glad jag blev =) Tack för det!!!

Jag sitter och köper grejer på tradera också, eftersom jag inte har så mycket att göra =) Men det är bra. Jag har fått tag på en overall, vinterjacka och vinterbyxor och ett par skor och lite annat till Seth. Mycket bra! Man har inte roligare än man gör sig, eller hur ;o)

Seth har börjat med ovanan att säga "mamma" HELA tiden. När jag svarar och inte får någon respons frågar jag vad han vill och då är han inte ens medveten om att han sagt "mamma". Märkligt och en aning jobbigt. Tur att han är så oerhört charmig också =) Idag när Stefan kommit hem från kyrkan satt de båda bredvid varandra i fåtöljen och spelade golf på playstation. Oj, vad söt han är. Jag blev alldeles tårögd. Stefan sa till honom att trycka på "krysset", jag antar att det är ett kryss på knappen man trycker på för att slå iväg golfbollen. De slog vartannat slag och när det var Stefans tur sa Seth hela tiden "kjysset pappa, kjysset!" Ha ha. Så söt!!

Skönt att jag alltid har Jesus hos mig! "Känn ingen oro, utan tro på Gud och tro på mig" Joh 14:1

RSS 2.0