Tjoho

Idag har solen strålat hela dagen och det har varit runt 12 grader varmt!!! JIPPI! Bort med vinterjackan och på med vårjackan!!! Snön är ju förstås kvar, men idag syns lite mer av den begravda halsduken, som jag berättade om igår... Den är på väg bort. Jag är jätteglad att vi haft en rejäl vinter!!! Men det är klart att nu börjar längtan till våren växa och växa och växa. Det är gott att vi har olika årstider i Sverige. Var och en har sin charm!
Idag har jag varit i Västerås och när jag åkte hem därifrån (snön är borta där) så såg jag TUSSILAGO!!! Det är så härliga blommor. När jag och mina syskon var små så var vi dagbarn hos mormor och morfar. De bor på landet och utanför deras hus går en väg med en sluttning ner mot en åker. I den sluttningen gick vi och tittade efter tussilago när våren började närma sig. Det var alltid lycka när man kunnat plocka några tussilago som man fick sätta i vatten i en äggkopp inne på mormor och morfars köksbord. Min barndom var väldigt bra och lycklig och att få vara hos mormor och morfar hör verkligen till det som finns kvar i hjärtat och som jag minns med värme och lycka. Så när jag ser tussilago så väcks alla dessa minnen till liv och jag blir glad i hjärtat!



Jag får också minnen av en sång som Eva-Maria, en själsfrände från Skåne, lärde mig när jag bodde där i ett år.
Tussi -tussi- tussi- tussi- tussi - lago. Oh, vad fin du är.
Tussi-tussi-tussi-tussi-tussi-lago, nu är våren här.
Hi hi. Den sjöng vi när vi hade våravslutning med babysången. Härliga minnen därifrån också!!!

Ja, tänk vad en blomma kan väcka för minnen!

Nu ska här kollas på HV71 och Färjestads första finalmatch. HEJA FBK!!!!!
Samtidigt ska jag försöka skriva lite på min gruppuppsats som ska vara färdig om någon vecka.

Blessings

Kommentarer
Postat av: gammel-mormor

Du må tro att även denna vår står det några tussilago på köksbordet i en äggkopp. Din mamma plocka dem i går då hon hämtade vår bil som skulle till verkstaden.

Kram från oss i Moby

2009-04-02 @ 18:47:45
URL: http://pastorsfrun.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0